Сърдити старчета

Прескочи до:

02.01.14
16:44

Честита Нова Година!
Тренировката ми днес:
1.Мъртва тяга 190 + борческо обръщане 70кг-3 кръга единици,след което свалих на тягата на 180кг и направих още 2 кръга единици за 10.05 мин.,без почивка.
2.Тесен лег 95кг + набиране с тежест+ 30,в надхват-9 кръга единици без почивка за 9.45 мин.
3.Хиптръст 115кг-8,8,8 + кофички СТ-20,15,11.
Силата ми на тягата,а косвено и на обръщането е намаляла.За следващия път ще правя тягата със 185кг,на обръщането ще оставя 75 кг,макар че днес не успях да ги обърна.Нямам обяснение защо се получава така.

11.01.14
19:40

Отново пътувам,и не успявам да тренирам редовно.Затова днес не правих обичайните в последно време EDT тренировки,а трисети за цялото тяло.
1.Клек 120кг-3,2,2 + борческо обръщане 70кг-5,5,4 + борческо въртене с дъмбели 2х21-7,7,7/на ръка/.
2.Мъртва тяга 180кг-3,2,2 + военна преса 70-3,2,2 + гребане с дъмбел 65кг-10,10,10/смяна на ръцете след 5 повторения/.
3.Тесен лег 90кг-2,2 + набиране с тежест+30,в подхват-3,3 + кофички с тежести+45кг-3,2.
И токът ми свърши.Не успях да направя третия кръг от последния трисет.Силата е намаляла,но това е нормално според мен.След топлия душ дори леко ми се пригади.В последно време се храня един път дневно,вечер,и май се храня недостатъчно,щото съм свалил тегло.Така ще е,важното е да има работа,и да сме здрави.
Поздрави на всички упорити!

11.01.14
20:30

казано от metalex на 11.01.14, 19:40:

.... Така ще е,важното е да има работа,и да сме здрави

Няма какво повече да се каже Митаче!Напъвай във всичките му аспекти! ;)

15.01.14
19:02

Тренировката ми днес беше набързо,и посъкратена:
1.Мъртва тяга 180кг-3,3,3 + военна преса 70кг-3,3,2 + гребане с дъмбел 65кг-10,10,10/смяна на ръката през 5/.
2.Клек 120кг-2,2,2 + борческо обръщане 70-5,4,4 + борческо въртене с дъмбели 2х21-7,7,7/на ръка/.
За трета точка не остана време,наложи се да прекратя тренировката.Без да искам смених местата на точки 1 и 2 и установих,че тягата,поставена първа,ми е по-лека.
Поздрави!

15.01.14
19:19

Определено мислим еднакво адаш - ти си го установил ,а аз планувах да го направя!Принципно искам базовото тежко упражнение да ми е първо ,но тук бе дилемата кое е по базово и по тежко!С тягата като първо упражнение ,мисля ще се получи една много добра разгрявка за клека и ще избегна сериите с малки килограми!Просто размисли ,които предстои да бъдат проверени!

Мнението беше редактирано от sapuna на 15.01.14 19:20.

Георги Милев

15.01.14
19:25

И аз съм го пробвал и е така. Мисля, че е редно първо да е клека, а тягата след него. За мое съжаление не мога да се обосновя.

15.01.14
20:14

казано от Георги Милев на 15.01.14, 19:25:

И аз съм го пробвал и е така. Мисля, че е редно първо да е клека, а тягата след него. За мое съжаление не мога да се обосновя.

Ние не разбираме защо трябва клекът да е първи,но Мастъра знае най-добре.Аз му се доверявам напълно.Имам някакви подозрения защо трябва да е така,но по-добре да си замълча,защото съм си лаик все пак.
П.П.Току що видях това негово мнение в днавника на zvvsip
“Ако правиш клек и тяга в една тренировка - клека винаги първи, най-малкото от съображения за безопасност “

Мнението беше редактирано от metalex на 15.01.14 20:20.

15.01.14
20:24

Тягата поставена първа е нормално да е по-лека. просто клека и особено предния клек изискват свеж кръст. Там ако ти избяга напред щангата и кръста е уморен - много лошо.
неслучайно и на състезанията по трибой последователността е клек-лег-тяга

25.01.14
19:46

Тренировката ми днес:
1.Клек 120кг-3,3,2 + борческо обръщане 70кг-5,5,5 + борч.въртене с дъмбели 2х21кг-8,8,7/на ръка/.
2.Мъртва тяга 180кг-3,2,1 + военна преса 60кг-4,5,5 + гребане с дъмбел 65кг-10,10,10/смяна на ръката през 5/.
3.Тесен лег 90кг-2,2,1 + набиране в подхват СТ-10,8,6 + кофи СТ-10,6,6.
Направих клип на тягата,но вече час се мъча с телефона,и не успявам да го кача на компа.

25.01.14
20:03

Митак ,след като рестнеш приложенията и Андроида ,потърси в my files -> extSdCard -> DCIM ,няма къде другаде да е! ;)

Мнението беше редактирано от sapuna на 25.01.14 20:04.

25.01.14
20:43

Като е писано да не стане,не става,Митак.Писна ми,ще направя нов запис на тягата,а и на клека ми.

27.01.14
17:34

Днес нова тренировка.Премахнах клека,защото след него няколко дена имам болки ниско в кръста.Другия път ще го снимам и ще се изкажете къде греша.Защото явно техниката ми е лоша.
1.Мъртва тяга 180кг-3,2,2 + военна преса 70кг-4,3,2 + гребане с дъмбел 65кг-10,10,10/смяна на ръката през 5/ + борческо въртене с дъмбели 2х21кг-8,8,8/на ръка/.
2.Тесен лег 90кг-2,2,2 + борческо обръщане 70кг-5,4,2 + набиране с тежест+30,подхват-3,3,СТ-6 + кофи с тежест +45кг-3,2,СТ-12.
Като китайска батерия от 20 ст. съм.В началото светя яко,и тъкмо когато иде тежката работа,почвам да мъждукам :) Бързо свършва силата,но с тези редки тренировки,толкоз...
И обещания клип на мъртвата тяга

Мнението беше редактирано от metalex на 27.01.14 18:14.

27.01.14
17:44

Огън бий си чичак! (y)

27.01.14
19:33

Опасен, чичо Митко!!! Само така, евала! ;) :)

KA

27.01.14
20:28

Здравей искам да споделя с теб, при мен каква беше ситуацията относно болките в кръста. Когато правех клек, тяга и военна преса в една тренировка, просто кръста и гърба винаги се шитваха. Прекалено голямо натоварване беше за мен с тези три упражнения. Сега тренировкита са ми с клек основно и допълнително обръщане или високо изтегляне. При това положение нямам проблем с кръста. Поне за мен се оказа че след комбинацията клек, военна преса и мъртва тяга, винаги работата е зле, каквато и техника да залагам.

27.01.14
20:46

А не се ли се замислял ,че идеята на тези три поредни упражнения е точно да спре да ти се “шитва” кръста?!?!?!С правилно подбрани тежести ,това няма как да се случи!

Мнението беше редактирано от sapuna на 27.01.14 20:48.

KA

27.01.14
20:54

При по малко от 5 повторения в серия, а дори и при 5 при вдигане на тежеста постоянно, обикновено границата трудно се хваща. Идва в момент в който се претоварваш.

ПС. И още нещо. Според мен тези програми са правени за атлети, при които се мисли основно за резултатите, а чак след това за последствията във времето.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 27.01.14 20:57.

27.01.14
21:01

При серии с повторения 5-3-2-1 и съобразено покачване на килограмите ,тези програми ги ползваме и ние!А и има кой да се съобрази с личните ни нужди ,възможности ,оборудване .... и да ни ги сътвори индивидуално!Кви атлети сме ние?
Нека не спамим повече на Митака в дневника! ;)

Мнението беше редактирано от sapuna на 27.01.14 21:02.

KA

27.01.14
21:05

Разбира се, просто споделих моето скромно мнение, въобще не искам да го налагам. Лека :)

28.01.14
09:31

“Задният” клек ги прави тия неща с кръста. Пробвай да го смениш с преден за известно време. При мен са по-добре и гръб, и кръст, откакто правя само преден.

А тягата си е супер. Само не знам защо така щадиш пода и оставяш лекичко щангата. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.01.14 09:35.

28.01.14
09:49

казано от kaloyan на 27.01.14, 20:28:

Поне за мен се оказа че след комбинацията клек, военна преса и мъртва тяга, винаги работата е зле, каквато и техника да залагам.

А да ти е идвало на ум, че вероятно има нещо друго, което кара кръста ти да сдава багажа ?

казано от kaloyan на 27.01.14, 20:54:

И още нещо. Според мен тези програми са правени за атлети, при които се мисли основно за резултатите, а чак след това за последствията във времето.

Като се има предвид, че повечето такива схеми във Форума съм ги правил аз и са горе-долу индивидуално нагласени според възможностите на хората(до колкото е възможно това да става дистанционно за повечето), надали се мисли чак толкова за резултатите, особено при такива като Чичо Митко ;) На ветерански състезания ли ще се пуска :)

Чичо Митко, идеална ти е тягата, само тоя смесен хват не ми се вързва с професията ти...камионджията трябва да е с як хват и да гледа лошо :)

28.01.14
11:58

казано от James Hinks на 28.01.14, 09:49:

...Чичо Митко, идеална ти е тягата, само тоя смесен хват не ми се вързва с професията ти...камионджията трябва да е с як хват и да гледа лошо :)

Ами с 14 санта китка,толкоз :)
Шегувам се.В интерес на истината с надхват правя петици на 140кг при загрявката,но после вдигам директно на 180,затова не съм пробвал докъде ми стига силата на хвата.
Боби,не искам да съм център на вниманието в залата,затова нито тръшкам щангата,нито пък викам. :)

28.01.14
19:42

Момчета,дължа извинение на форума.
Току що измерих китката си,и се оказа че обиколката е 16 см.Нямам обяснение заблудил ли съм се преди време,когато съм я измервал,или вече имам проблеми с паметта.
Извинявайте!

28.01.14
20:27

казано от metalex на 28.01.14, 19:42:

Току що измерих китката си,и се оказа че обиколката е 16 см.Нямам обяснение заблудил ли съм се преди време,когато съм я измервал,или вече имам проблеми с паметта.
Извинявайте!

14, 16 - все едно. :) Не китката държи щангата. ;)

28.01.14
21:04

Имах предвид,Боби,и едно мое изказване в друга дискусия относно обиколката на китката.

KA

28.01.14
22:06

казано от James Hinks на 28.01.14, 09:49:

казано от kaloyan на 27.01.14, 20:28:

Поне за мен се оказа че след комбинацията клек, военна преса и мъртва тяга, винаги работата е зле, каквато и техника да залагам.

А да ти е идвало на ум, че вероятно има нещо друго, което кара кръста ти да сдава багажа ?

казано от kaloyan на 27.01.14, 20:54:

И още нещо. Според мен тези програми са правени за атлети, при които се мисли основно за резултатите, а чак след това за последствията във времето.

Като се има предвид, че повечето такива схеми във Форума съм ги правил аз и са горе-долу индивидуално нагласени според възможностите на хората(до колкото е възможно това да става дистанционно за повечето), надали се мисли чак толкова за резултатите, особено при такива като Чичо Митко ;) На ветерански състезания ли ще се пуска :)

Чичо Митко, идеална ти е тягата, само тоя смесен хват не ми се вързва с професията ти...камионджията трябва да е с як хват и да гледа лошо :)

Ами много неща ми идват на ум, доста често бъркам, но гледам да търся причините. Тези неща които споделих работят за мен, не е задължително да са правилни, може и да бъркам, просто си споделих мнението.

Относно схемите, сега виждам че ти ги правиш и това което пишеш, означава че си сигурен и щом ги съобразяваш с хората, то значи че аз бъркам, но това е ок. Просто важното е че когато има болка, то трябва да се намери причината и да се изолира. На мен ми се е сторило че комбинацията от упражнения е натоварваща и е важно човек да си тренира пълноценно по всяко време и да няма болка.

29.01.14
10:00

Принципно си прав, изхождай от собствения си опит, но проблема ти е, че не си намерил категоричната причинно-следствена връзка в случая. Имаш предположения.
Ако нямаш някаква патология - остеохондроза например, не би трябвало да имаш никакъв проблем с натоварвания по остта на гръбнака, независимо в каква последователност от движения си ги изпълнил, стига да нямаш дисбаланси в мускулатурата на пояса и гърба.
Варинат да не можеш да търпиш такива натоварвания е липсата на сила, общо взето това минава при дисбалансите.
Като последен елемент остават гръбначно изкривяване и проблем в таза. Та ето ти малко храна за размисъл, дано ти е от полза :)

29.01.14
10:05

казано от metalex на 28.01.14, 19:42:

Извинявайте!

Как можа?!? Долен лъжец!

:D :D :D

П.П. И пак ми се струва малка китката... Моята е 19.5 см.

KA

29.01.14
21:55

казано от James Hinks на 29.01.14, 10:00:

Принципно си прав, изхождай от собствения си опит, но проблема ти е, че не си намерил категоричната причинно-следствена връзка в случая. Имаш предположения.
Ако нямаш някаква патология - остеохондроза например, не би трябвало да имаш никакъв проблем с натоварвания по остта на гръбнака, независимо в каква последователност от движения си ги изпълнил, стига да нямаш дисбаланси в мускулатурата на пояса и гърба.
Варинат да не можеш да търпиш такива натоварвания е липсата на сила, общо взето това минава при дисбалансите.
Като последен елемент остават гръбначно изкривяване и проблем в таза. Та ето ти малко храна за размисъл, дано ти е от полза :)

Разбрах те. Прав си в тази част, мерси за отговора.

30.01.14
18:54

Тренировката днес беше по-скоро експериментална.Направих си клип на задния клек със 120кг,и се ужасих от лошата си техника.Клякам много на кръст,затова може би ме боли кръста след клековете.Започнах да разучавам предния,но и той ми създава проблеми поради твърде ниската ми мобилност.С фитили успях да направя двойка с 80кг.Не успявам да клекна под паралела, навеждам се много напред и аха да изтърва щангата.Ще продължа с опитите си над предния клек.
На военната преса щангата ми тежи.Вкарах още бутащи движения над глава в края на тренировката.Дано се отразят добре.Мастъра не иска да пише във форума,и ще се наложи да налучквам....
Каквото,такова...В края на краищата няма да ходя на състезания.Всяко раздвижване и задъхване повдигат тонуса на човек,така че могат само да са ми от полза.От другата седмица тръгвам отново на път и ще разредя тренировките.
1.Преден клек 80кг-2;заден 120кг-2;100кг-6 + борческо обръщане 70кг-5,5,5 + борческо въртене с дъмбели 2х21кг-8,8,8/на ръка/.
2.Тясна тяга 160кг-3,3,3 + военна преса 70кг-3,2,1 + гребане с дъмбел 65кг-10,10,10/смяна през 5/.
3.Раменна преса с дъмбели 2х28кг,седнал-9,7,6 + странично вдигане с дъмбели 2х21кг-7,6,7.

30.01.14
18:58

Снимай преден и заден клек и ще помагаме с идеи какво може да се подобри. :)

30.01.14
19:02

Е качи клипа, които имаш. Щом клека те сгъва и вдигаш на кръст, то и тягата може да е проблемна.

30.01.14
19:08

казано от Boby_ на 30.01.14, 18:58:

Снимай преден и заден клек и ще помагаме с идеи какво може да се подобри. :)

Ето задния клек

Личи си,че ми тежи.
Предния ще го снимам следващия път.

30.01.14
19:13

Да, доста те навежда, а и дълбочината не е достатъчна според мен. В момента не си за тези килограми. Според мен имаш работа по укрепване на пояса, после по позицията на тялото, за да избегнеш чак толкова силно накланяне напред (може да стане с включване на преден клек за известно време, както си се ориентирал вече).

30.01.14
19:15

То си е чисто добро утро, Чичо Митко.
Корема стегнат и напълнен с въздух, с хубава екстензия в пояса и спускаш възможно най-изправен.
p.s.
Дълбочината ти е достатъчна, съдейки по разкрача, с който правиш май това ти е максимално възможната.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.01.14 19:17.

30.01.14
19:17

Лаишко мнение:
-слагаш щангата много високо ма врата
-гърба в горната част ми се струва доста извит
-много широко стъпваш
- на второто повторение се изправи странно - почти изправи колената и тогава тръгна с гз. Пояса мисля поддаде и глутеуса не участва достатъчно.

Пак казвам - мое мнение. не гарантирам, че е вярно. Нямам много опит.

30.01.14
19:34

Имам сколиоза още от ученическите години.Посещавал съм кабинет по лечебна физкултура навремето.Предполагам,че е вродена,наследствена,защото малкия ми син има същият прегърбен профил.Обяснявам лаишки,защото не съм задълбавал в този си проблем.

30.01.14
19:38

казано от James Hinks на 30.01.14, 19:15:

То си е чисто добро утро, Чичо Митко.
Корема стегнат и напълнен с въздух, с хубава екстензия в пояса и спускаш възможно най-изправен.
p.s.
Дълбочината ти е достатъчна, съдейки по разкрача, с който правиш май това ти е максимално възможната.

Разкрача съм го избрал толкова широк,Мастър,за да вкарам таза по-надолу...уж.Но явно и това не помага.

30.01.14
21:13

Позволи ми и на мен един коментар - забелязвам една грешка, която аз наскоро се отучих да правя - струва ми се, че вадиш щангата от стойката, поемайки тежеста само на единия си крак. Аз редовно тръгвах така на ляв крак и после кръста ме стягаше вляво. Стъпи стабилно с двата крака и тогава избутай нагоре с гръб.

30.01.14
21:19

А защо не пробваш лоу-бар или просто по-ниско на гърба да позиционираш щангата? :)
Според мен ,ако насочиш погледа напред и леко нагоре,респективно да се вдигне малко главата,ще си по-изправен.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1