Системи за сила: 5х5

Прескочи до:

19.01.14
19:37

Тогава кои добавки ми трябват наистина за оптимален ефект .Мога да отделя 250 300 за 2 3 месеца

19.01.14
19:51

Най-важната “добавка”, която ти трябва е храна.

Протеин, креатин... евентуално BCAA и останалите пари инвестирани в храна и почивка ;)

19.01.14
20:04

Протеин само суроватка или и двете суроватка и казеин а бета аланина ще ми е като подарък .А това че храната е най важна го знам .Защо да няма смисал от азотния буустер?

Защо ти е азотен бустер?
Протеина можеш да го вземеш или като матрица или като суроватка. Аз бих предпочел матричен.

19.01.14
20:06

омазнявам се лесно.Ендо-месоморф съм ако това е от значение

19.01.14
20:11

Бустера го искам защото дава сила .Ами тогава две протеинови матрици ,креатин ,бцаа а бета аланина е като подарък при поръчката

Вземи и пет фет бърнара и четири вида креатин. Три л-карнитина и 18 вида разлчни протеинови бленди.... и най-важното е да запомниш, днешния трениращ си мисли, че само с добавки става работата и крайно зависим от тях.
Бустера какво е, креатин, кофеин (евентуално) и бета аланин...

казано от razer чиликов на 19.01.14, 16:28:

Аз попринцип ръкописно като пиша там слагам всичко нужно :D И да попитам има ли нужда от всички тези добавки.Мога да заделям по 300 лв на два месеца за добавки :) peace

Давай си парите за храна, а не за добавки. Ако тренираш правилно и се храниш правилно няма да имаш нужда от добавки.

19.01.14
20:40

Не казвам че с добавки става работата, но искам оптимален ефект :) А а яденето ще ми е 6 точки .Примерно 7 8 белтъка на закускя 300 400 грама пилешко месо с 300 400 грама ориз на обяд и за вечеря пак месо или риба общо взето това и яко тренировки

Мнението беше редактирано от razer чиликов на 19.01.14 20:48.

Давай както искаш.

19.01.14
21:08

:D ти казваш че един протеин 2 кг и бцаа и креатин са ми напълно достатъчни .Така ли да разбирам

Пределно, не ти трябват различни добавки, които се затрудняваш да произнесеш имената им. Добави някакви витамини и минерали в комплекс и си бомба.

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 19.01.14 21:11.

19.01.14
21:17

Окей разбрах :) Значи мисля синта 6 селмас и анимал пак и модерн бца това правелно ли е

19.01.14
21:27

Чувал кюспе 50кг - едва ли и той ще ти помогне ,но поне е хранителен и с добавки!За маса без тренировка става! :D

Мнението беше редактирано от sapuna на 19.01.14 21:28.

19.01.14
21:55

казано от Владюшка на 19.01.14, 21:10:

Пределно, не ти трябват различни добавки, които се затрудняваш да произнесеш имената им...

(y) 8-)

19.01.14
22:20

Първо казваш, че целта ти е сила и маса после пък казваш, че си в период на чистене. Трудно ще качваш сила докато чистиш освен ако не си напълно начинаещ! Реши какво ще правиш и за добавки ти е рано още- може да си вземеш едни мултивитамини на UN “Daily formula” вършат чудесна работа и са много добри спрямо цена-качество и това е, инвестирай парите в качествена храна. И 3.3 гр. белтък на кг. тегло е адски много и е безмислено от такива големи количества макс. 2.2 гр на кг. активно тегло.

Мнението беше редактирано от Just DoIt на 19.01.14 22:20.

19.01.14
22:34

Сега чистя а след 4 5 месеца ще качвам сила и маса . А добавки сам пил протеини 2 3 ,джак 3д ,креатин ,фатбърнер и л карнетин .Това е в период от 1 2 години а иначе тренирам свободна борба от 4 години и фитнес от 2 тренирам от понеделник до петък дворазово

19.01.14
22:34

А за произнасянето на имената на добавките аз знам как се произнасят но като пиша и може би ги обърквам ;)

19.01.14
22:37

на 15 години съм 175-6 см съм висок тежа 80 кг бях стигнал 83 кг  а бицепса ми беше 36.5 студен гръдна 112 см бедро 50 60 талиа 90 врат 46 47 см

19.01.14
22:42

с тези 2.2 белтък на тегло аз как ще се наям :D а по колко въглехидрат на тегло да приемам поне с въглехидрат да се наяждам като човек :D

20.01.14
00:24

Ти май се чудиш заза какво  да си харчиш парите.При програма 5х5 се яде доста , и не само протеин и малко ми е сложно да си представя да чистиш при това положение + идеята ти след 4-5 месеца (демек лятото ) да качваш също не мога да я разбера. Ако си приемеш въглехидрата не ти е нужен тоя бустер .Въглехидрата - ориз,картофи,бобови култури,плодове,мед.. шоколада също , особено при тежка тренировка като тази.Изглежда наблягаш повече на добавките , отколкото на храната. Така ли е ?

20.01.14
00:50

Не не наблягам на добавките повече миналата зима като качвах закусвах по 10 яйца с 200 гр пилешко филе и 50-100 гр сирене  и почти само месо ям не мога да ям .Постно не съм свикнал , каквато и храна да е аз пак слагам месо. Като не пия не пуша предпочитам по добавки да си харча парите. Предпочитам да се натренирам в залата по борба или фитнеса отколкото да изляза по някое кафене то няма да ме направи по-силен или по-бърз по-координиран .Както се казва докато ти си в кафенето  някой се труди осърдно

Мнението беше редактирано от razer чиликов на 20.01.14 01:02.

Как няма да се наяждаш бе човек. 2,2 грама белтък на кило са ти 160 грама протеин. Знаеш ли колко свинско и пилешко е това? Да не говорим, че има и кисело мляко, прясно, сирене, яйца и така нататък. Ако не се наяждаш, хапвай салата и увеличи евентуално въглена. Плюс това протеина дава най-голямо чувство за ситост ;)

П.П. Пий вода, яж зеленчуци и чети. Имам чувството, че имаш големи дупки. Надявам се, че ти давам полезни съвети и ако имаш въпроси, ще се радвам да ти помагам, ако мога.

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 20.01.14 01:50.

20.01.14
03:25

Благодаря много.Аз сега си викам мале тея момчета колко ме псуват само въпроси задава и не чува от дума .А какви дупки смяташ че имам в храненето ли  ?

20.01.14
06:47

Според мен е добре да си вземеш гейнър и креатин. Тази програма доколкото помня е за около 3-4 седмици и се набляго основно на калории. Точно за толкова ще ти стигне една опаковка SIZE MAX на MEX. А останалите пари си ги харчи за дрешки,защото ще смениш размера.

19.01.14
13:29

Здравейте искам да попитам за системата 5х5 може ли да се практикува повече от 12 седмици добавките които ще ползвам са суроватка казеин креатин азотен буустер бета аланин бцаа ще се стремя да покачвам маса и сила  и да приемам по 3.3 грама белтък на ден и 1.5 2.0 грама въглехидрат мазнините ще си набавям от ядки и месото

20.01.14
09:14

тази програма се прави 12 седмици и  с гейнър много омазнявам

20.01.14
16:39

Здравейте, днес мисля да започна системата 5х5, и имам няколко въпроси относно 5x5.
Изчетох доста из форума, но все още не съм сигурен, дали 5x5 става за мускулна маса, или е само за сила?
И това че ще правя 3 пъти в седмицата(например клек) няма ли да доведе до претоварване на мускула?

Надявам се да ми отговорите, ще съм ви благодарен! Лек Ден

Не, няма да претренираш, но сигурен ли си, че си за този тип тренировка? Относно другия ти въпрос, на този етап и маса ще качиш.

Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 20.01.14 21:00.

22.01.14
22:03

Здравйте отново ! Случайно някой от вас да се е натъквал на 5х5 IceCreamFitness тренировката за цялото тяло на Jason Blaha ? Скоро я видях и доста ми хареса (води се “за начинаещи”).Ще я линкна за тези,които не са я чували. Споделете мнение относно нея. И друг въпрос (малко глупав) - трябва ли да включвам загряваща серия при всяко упражнение (5х5) или направо да си карам както си подобава(разгрявка на стави и мускули—->тренировка)  ? Благодаря ви ! :)
П.С. Ето я и тренировката - http://www.muscleandstrength.com/workouts/jason-blaha-ice-cream-fitness-5x5-novice-workout :)

28.01.14
21:16

казано от Player на 22.01.14, 22:03:

Здравйте отново ! Случайно някой от вас да се е натъквал на 5х5 IceCreamFitness тренировката за цялото тяло на Jason Blaha ? Скоро я видях и доста ми хареса (води се “за начинаещи”).Ще я линкна за тези,които не са я чували. Споделете мнение относно нея. И друг въпрос (малко глупав) - трябва ли да включвам загряваща серия при всяко упражнение (5х5) или направо да си карам както си подобава(разгрявка на стави и мускули—->тренировка)  ? Благодаря ви ! :)
П.С. Ето я и тренировката - http://www.muscleandstrength.com/workouts/jason-blaha-ice-cream-fitness-5x5-novice-workout :)

Естествено, че трябва да загрееш 1 серия. Как ти се струва без загрявва да вдигнеш 100 кг. примерно ?

Мнението беше редактирано от noworne на 28.01.14 21:16.

28.01.14
23:31

Нямах точно това в предвид , но все пак мерси за отговора ! :)
Исках да кажа, примерно ако правя клекове,5х5 сериите включват ли загряваща серия в тях или направо слагам тежко. Плюс това , споменах разгрявка в преднишния си пост, а не още като влезнеш във фитнеса да сложиш 100 и да започнеш :)

29.01.14
06:49

загряваш и правиш 5х5

Мнението беше редактирано от Ронката на 29.01.14 06:49.

30.01.14
00:22

казано от Player на 28.01.14, 23:31:

Нямах точно това в предвид , но все пак мерси за отговора ! :)
Исках да кажа, примерно ако правя клекове,5х5 сериите включват ли загряваща серия в тях или направо слагам тежко. Плюс това , споменах разгрявка в преднишния си пост, а не още като влезнеш във фитнеса да сложиш 100 и да започнеш :)

Добре е първите 2 серии да са с по-лека тежест като подготовка за последните 3.
Някъде към 60,  70 или 80 % от максимума ти, след това вече скачаш на тежкото. Тоест ако  правиш клек с 100 за 5 повторения схемата горе-долу трябва да е:
1х5 с 60 кг
1х5 с 80кг
3х5 с 100 кг

Мнението беше редактирано от WhiteWalker на 30.01.14 00:41.

31.01.14
11:28

казано от Player на 22.01.14, 22:03:

Плейър, погледнах линка който си пуснал. Относно въпроса ти дали съм я чувал - не, не бях до сега. Колкото до мнение, няма как да изкажа тъй като знаем, че на една програма е нужно да се отдаде необходимото й време за да усетим резултатите в пълните им размери. Иначе да, изглежда обещаваща. Малко ми е пренакичена, но малко. Също така бицепса е прекалено малко ми се струва - щом се редуват  дните, а седмиците са на въртележка, значи кво идва - за три седмици имаш три пъти бицепс, като един път ти е 3х8, значи три седмици - 9 серии ?!?!?!?  Също така хора разберете, всяко тяло е с различна биомеханика, градеж, структура, нужди, метаболизъм и слаби и силни места. Затова не се притеснявай да направиш лека промяна според нуждите на тялото ти (лека повтарям, нагаждаш според силните и слабите си места).  А относно загрявките,  http://lubomirivanov.com/3158/  ето ви един линк към сайта на едно светило в БГ спорта. Там той дава прекрасни съвети за загрявка, които са различни от метода “ръкомахане”. Аз лично загрявам така плюс ръкомахане :) Гарантиран метод да държите травмите далеч от вас !

Мнението беше редактирано от One Man Army на 31.01.14 11:34.

01.02.14
12:50

искам да попитам с програмата се качва и маса или само сила ? защото мисля да стакна

01.02.14
13:23

казано от Не обичам кетчуп !!! на 31.01.14, 11:28:

Също така бицепса е прекалено малко ми се струва - щом се редуват  дните, а седмиците са на въртележка, значи кво идва - за три седмици имаш три пъти бицепс, като един път ти е 3х8, значи три седмици - 9 серии ?!?!?!?

Всъщност, за 3 седмици имаш 9 пъти бицепс, или по 3 сериии на всяка тренировка, или по 9 серии изолирана работа за бицепс на седмица. Това след всички други базови упражнения, които го натоварват 3 пъти седмично. Аз в момента правя по-малко серии от това.
И освен това, програмата съдържа в името си “начинаещи”. Начинаещите няма нужда да се тревожат за бицепса, след като цялостно са слаби и нетренирани.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.02.14 13:26.

01.02.14
13:50

казано от Петко К на 01.02.14, 13:23:

Всъщност, за 3 седмици имаш 9 пъти бицепс, или по 3 сериии на всяка тренировка, или по 9 серии изолирана работа за бицепс на седмица. Това след всички други базови упражнения, които го натоварват 3 пъти седмично. Аз в момента правя по-малко серии от това.
И освен това, програмата съдържа в името си “начинаещи”. Начинаещите няма нужда да се тревожат за бицепса, след като цялостно са слаби и нетренирани.

Да разбирам ли, че въпросната програма я одобряваш?

01.02.14
13:59

Във втория ден бих сменил гребането с набиране (или който не може - скрипец), но като цяло става.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1