Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

Принципно си много права... Условията не са много леки, а аз не се жаля много-много. През втората половина на декември имах 6 поредни дни без спорт - това ми беше почивката реално. Глобално - тренирам 5-6 пъти седмично от средата на август. Далеч съм от мисълта, че е нещо свръхестествено, но и не е малко на фона на това, че спортът не е единствен ангажимент в ежедневието ми. Отчитам ги тия неща. Първите идеи, които ми минават през главата като възможности за оптимизация, са лекинко увеличаване на храната и старание да намирам повече време за сън. Откъм суплементация не мисля, че мога да направя нещо, което да направи наистина значителна разлика. От друга страна съм свикнал да бъда много взискателен към себе си... но да, права си, че това не бива да бъде за сметка на позитивния поглед върху тренировките. :)

Аз от 19.12 до 2.1 бях в активна почивка (първата подобна за последните близо 8 години, от както давам своя принос в БВП на страната).
Под активна почивка разбирай - телефонни обаждания до минимум, никакви социални мрежи, без имейл. Много време с близките хора, разходки, сън по минимум 10 часа на ден и прочетени 2 книги, една от който х2. Сякаш бях във ваканция от училищните си години. :)

Горещо ти препоръчвам и ти да се отдадеш на активна почивка, макар и за по-малко дни. Аз започнах годината като чисто нова.

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 21.01.14 12:05.

Факт - нивата на стрес са отговор на прекалено много въпроси... Мисля да направя подобно зареждане на батериите и прочистване на главата от информация, но за съжаление трябва да бъде чак през април. Ако има условия, дори бих си взел някой и друг ден отпуск, за да мога и обстановката да сменя - ей така, за един дълъг уикенд примерно. До последната събота на март, обаче, се знае по дни и часове какво ме чака...

Храната:

Закуска - 6 цели яйца, около 100 g сирене, парче масло

Обяд - 300 g свински врат и 50-60 g бразилски орехи

~~~ (№ 18) мач волейбол ~~~

Вечеря - овчарска салата, 300 g свински врат и около 150 g грах

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 1 доза PN Pure Whey, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

След закуската - 1 таблетка Now Foods B-50, 1 таблетка Now Foods C-500 и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

След обяда - 1 таблетка Now Foods C-500

Преди мача - еднократна дозичка Optimum Nutrition Platinium Pre

След мача - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate

След вечерята - 1 таблетка Now Foods C-500

След последното хранене (преди лягане) - 1 капсула Now Foods Vitamin A (10 000 IU), 1 капсула Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU) и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

Мисли:

Починах си, няма сериозни болежки и напрежение.
Днес започва турнирът за Купата на България. Тежък жребий за нас - Пирин (Разлог) - но пък сме домакини и никога не казваме ‘никога’. Не обичам да говоря за предстоящ мач. Каквото - такова, мач с мач не си приличат.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.01.14 09:50.

22.01.14
11:21

Защо не си описваш силовите тренировки? Би ми било интересно как ги комбинираш с волейбола /предполагам и не само на мен/. Успех за купата!

Тренировките ми във фитнеса са два пъти седмично - в едната работя за горната част на тялото, в другата - за крака. Горната част на тялото я натоварвам на принципа гърди-гръб в суперсерии, като определям натоварването според момента и конкретното си състояние. Ще ги пиша, няма проблем. Тренировката ми за крака, обаче, е съставена от кинезиотерапевт и той не одобрява публикуването им. Отделно от това програмата за крака е предназначена конкретно за мен и трудно би била използваема от друг човек (той ме познава от години, наясно е с контузиите и състоянието ми).

22.01.14
22:51

Храната ти е предимно една и съща всеки ден , не се ли отразява това на килограмите ти в ако приемем ,че натоварването ти не всеки ден е едно и също ? (По сметките ми на око това са около 3500 + калории) :)

Храната ми е сравнително еднообразна, така е... но и натоварването в рамките на по-дълъг период от време (повече от една седмица) е сравнително постоянно. Когато тренировките по волейбол са тежки и имаме състезания (т.е. когато волейболът има приоритет), натоварването във фитнеса е по-умерено. Обратното също е вярно - в определени периоди давам приоритет на физическата подготовка. Много време не съм смятал колко енергия има в храната ми, но порядъкът е този - 3000-3500 kcal (не съм сигурен, че надхвърлям 3500, но може и да е така). Факт - държа едно и също телесно тегло (както и телесна композиция) вече повече от 2 години.

Храната:

~~~ (№19) тренировка фитнес (крака) ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g грах

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

След закуската - 1 таблетка Now Foods B-50, 1 таблетка Now Foods C-500 и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

След тренировка - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate

След последното хранене (преди лягане) - 1 капсула Now Foods Vitamin A (10 000 IU), 1 капсула Now Foods Vitamin D-3 (5000 IU) и 1 капсула Now Foods Plant enzymes

Мисли:

Сравнително тежък мач снощи, както физически, така и психически. За съжаление след силна игра и хубава битка отстъпихме с 1:3 (27:29 - 20:25 - 26:24 - 24:26). Имамe сериозни претенции към съдийската бригада и делегата от т.нар БФВ, но това няма място в BB-Team. Както се пее в една песен: “3-2-1, о, много добре! Продължаваме да караме направо, момче!”. Доволен съм от играта, но съм огорчен от системата.

Тренировъчния план продължава, след 10 дни започваме основната си задача - втората половина от първенството в нашата група. Днес натискам краката във фитнеса с тежкия вариант на тренировката. Има малко умора от снощи, но възстановявам добре и имам достатъчно време да възстановя за първия мач. Ще ми дойде тежичко, но сега му е времето.

Допълних храна за снощи.

Между другото - чудесни впечатления от Optimum Nutrition Platinium Pre. Много добър енергетик, много добро влияние върху поддържането на високо ниво на концентрация (вероятно заради комбинацията кофеин + DMAE)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.01.14 09:50.

Хммм... замислих се малко след включването на Cvetan Petrov.
Ето я сметката за храната днес - около 2800 kcal, типичен НВД тип.
Това е типичното ми хранене. През уикендите храната е по-разнообразна като вид, но разпределението, балансът и количествата са приблизително същите.

Надявам се, че не съм пропуснал нещо (хубаво е някой да ме провери!).

Да, често добавям тук-там нещо, но с една салата и/или 1-2 ябълки няма как да стигам до 3500 kcal.

23.01.14
17:21

Интересно ми беше защото аз тренирам футбол и примерно в началото на седмицата 3-4 дена натоварванията са големи а с наближаването на мача по леки и затова често сменям храненето.
Явно този калкулатор ,който използвам не е много верен.То е относително де ..
Ето какво излезе

Храната:

~~~ (№20) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и около 300 g печени картофи
(теглото на картофите е в сготвено състояние)

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

След тренировка - 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate

Мисли:

Снощи се раздадох при щангите и днес краката са ми на кадаиф. :) За сметка на това днешната тренировка с топка ще е малко по-лека (знаех това вчера, та сложих тук-там по още някое килце).

Наспах се доволно - 12 часа. Друго си е... нищо не компенсира спокойния сън.

Докато пътувах към работа гаврътнах една Coca Cola Zero… ей така, от келешлък.(wasntme)

казано от Cvetan Petrov на 23.01.14, 17:21:

Интересно ми беше защото аз тренирам футбол и примерно в началото на седмицата 3-4 дена натоварванията са големи а с наближаването на мача по леки и затова често сменям храненето.

То и при мен е така. Мачовете са ни в събота, тренировките в началото на седмицата са най-тежки и натоварването намалява към края. Не знам дали се налага да се занимаваш с толкова точно дозиране на храната. Общо взето аз съм напипал някаква “златна среда” на храната и променям количеството общо взето рядко. В крайна сметка си мисля следното - при постоянно количество на храната в първите ден-два-три може да ти дойде ле-е-екичко в дефицит (заради по-големия енергоразход), но в следващите няколко дни ще бъде пък леко в излишък (заради по-леките тренировки). Според мен седмичен или 10-дневен цикъл е твърде кратък период, за да може една сравнително малка промяна в храната да има значение. Човешкият метаболизъм не може да бъде манипулиран толкова лесно и бързо.

казано от Cvetan Petrov на 23.01.14, 17:21:

Явно този калкулатор ,който използвам не е много верен.То е относително де ..
Ето какво излезе

Честно казано - провисна ми ченето. Двата калкулатора показват 20-25% разлика в енергийна стойност на една и съща храна, което е много стабилна разлика. Съпоставял съм информацията за някои храни във FitDay, NutritionData, BB-Team и други бази данни, но разликите са били винаги незначителни - в рамките на няколко % (не повече от 5% примерно), което приемам за допустимо. Ако твоят калкулатор показва информацията за всяка храна поотделно, ще може да се ориентираме от къде идват тия огромни разлики.

24.01.14
17:36

Аха ясно,аз принципно в тези 2-3 дена на тежки тренировки се опитвам да спазвам НВД ,но преди мач задължително ВВД за да мога да поддържам и нисък процент мазнини .
Може и поотделно да се смятат храните ,ако искаш разгледай калкулатора в сайта zdravoslovno.com
Все си мисля да пусна тема към администраторите на бб-тийм да направят един калкулатор и тук ,като използват богатия избор от храни които има в сайта :)

Да драсна днешното щангиране...

~~~ (№21) тренировка фитнес (горна част) ~~~

1. Избутване на дъмбели от полулег - 4 серии по 6 повторения (първата с 27.5 kg-ови дъмбели, останалите с 32.5 kg)
2. Гребане с дъмбел от лакътна опора (планк) - 4 серии по 6 повторения със 17.5 kg-ови дъмбели
3. Кофички - 4 серии по 10 повторения със собствено тегло
4. Набирания - 2 серии с широк надхват и 2 серии с тесен неутрален, всичките със собствено тегло
5+6. Toes-to-fat-bar (3 серии по 10 повторения) в суперсерия с Ab-wheel (3 серии по 10 повторения, на колене, разбира се)
7. Разгъване за трицепс на скрипец с въже - 4 серии по 6-8 повторения (не помня тежестите)

Бицепсите ги оставих за началото на лятото. :)
Друга ми беше идеята за тренировката, но в залата имаше страшно много хора и нямаше шанс да направя това, което бях решил. Работа в суперсерии - практически невъзможна... еми така е - който скитосва по баровете нощес, после се налага да тренира по никое време в претъпкана зала. Е, все пак се раздвижих - без да се унищожавам и без да е прекалено леко все пак.

Вчера:

~~~ (№22) тренировка волейбол ~~~

Не много тежка тренировка, елементи - защита и взаимодействие с единичен блок.

Днес:

Храната:

~~~ (№23) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g царевица

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

Мисли:

Кондицията е добра, но ме чака тежка седмица... май няма да имам почивен ден. Разбира се - не всички тренировки ще са еднакво натоварващи и интензивни. В събота започват и мачовете...

Храната:

Обяд - 300 g свински врат и 50-60 g сурови тиквени и слънчогледови семки (~1:1)

~~~ (№24) тренировка фитнес (крака / 60%) ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g царевица

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

Мисли:

Снощи тренировката за мен беше по-лека. Не само за мен, разбира се, а и за всички крайни нападатели в отбора (за сметка на повечкото зор за нас в неделя). Няма лошо... спестените сили може би ще ми потрябват в събота.

Днес - щангиране на краката. Тренировката ще е олекотеният вариант, а мисля да намаля ле-е-екичко и обема. Идеята е само да се тонизирам и да изляза със сили от залата за фитнес. С други думи - тънка игра - хем да направя нещо смислено, хем да не хвърля много сили. Не винаги ми се получава, защото аз обикновено се съблазнявам да натискам повече...

Свършиха ми ядките, забравих да си купя... та налазих някакви запаси от семки за военно положение в къщи. :)

Храната:

Обяд - 300 g свински врат и 50-60 g сурови тиквени и слънчогледови семки (~1:1)

~~~ (№25) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g грах

Суплементацията:

Мисли:

Май успях да определя разумно натоварването във фитнеса снощи. Направих пълна стриктна загрявка, но в основната част намалих както тежестите, така и обема. Колко добре съм се справил ще се види тия дни - ако загубя мощност, значи не съм напипал най-правилната вакса. Излязох тонизиран от фитнеса, без умора.

Днес положението е добро. Спах почти 11 часа, винаги има значение когато човек се наспи.
Тренирам и това е... another day in paradise!

Пускам отново малко статистика за храната. Искаше ми се малко да систематизирам нещата и да ги огледам като обща картинка, та си поиграх с цифрите. Ще е полезно и за някой, който иска да разбере как се храня, но не му се смята.

В работен ден ставам в 7:00 сутринта, тренирам от 19 до 21 часа, лягам обикновено около или малко преди полунощ.

Енергията за деня глобално е разпределена почти по равно преди и след тренировка (55:45 %). Когато се отчете факторът ‘време’, обаче, се вижда следното - 55% от енергията приемам за период от 12 часа преди началото на тренировката, а останалите 45% приемам в рамките на 4 пъти по-кратко време - около 3 часа след края й.

Мазнините - 60% от тях са ми в дългия 12-часов период преди тренировката (40% със закуската, 20% с обяда). Останалите 40% мазнини в храната приемам след тренировка. Почти 3/4 от мазнините приемам при първото и последното хранене за деня (38-39% със закуската и 33-34% преди лягане).

Въглехидрати - при тях разпределението е много характерно и противоречи най-стабилно на митологията. В дългия (12-часов) период от деня приемам около 25% от въглехидратите си за деня, останалите 75% са след тренировка.
Въглехидрати вечер? Да, разбира се!

Белтъчини - най-равномерно разпределеният макронутриент при мен. При всяко хранене приемам 20-30% от общото им количество. Разпределението им преди и след тренировка е почти точно 1:1.

В общ план - голямата част от активния период на денонощието и тренировката подсигурявам с енергия предимно от мазнини. Това ми позволява да се храня рядко и с малко (като обем) храна, което пък е значително организационно улеснение. След тренировка храната е значително по-равномерно балансирана като източници на калории, приемам я за няколко пъти по-кратък период от време. Тогава подавам на организма почти половината от енергията и градивните материали.

За да избегна спекулации - не държа цял свят да приеме, че това е най-добрият начин на хранене. Далеч съм от тази мисъл. Просто показвам какво работи добре при мен и моя начин на живот.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.01.14 14:24.

29.01.14
14:27

Подкрепям с 2 ръце (nmuchfun) И евала за подробното описание, каето си се постарал да направиш :) !
Дано повече хора го прочетът.

п.с. В моите очи липсват само зеленчуците :P

Зеленчуците са слабото звено в храненето ми и съвсем основателно си заслужавам забележка. :) Особено през зимния сезон са по-скоро рядкост, от колкото ежедневие в менюто ми, а ще е хубаво да е обратното. Рядко имам възможност да стигна до пазар (в големите вериги магазини масово продават лоши зеленчуци) и полека-лека позагубих и навик да ги осигурявам. Когато се храня извън къщи като правило не го правя без салата... но това са единични случаи, не обичайна практика. Количеството на зеленчуците е нещо, което ще се старая да коригирам - най-малкото защото много обичам да боцкам салатки. Извиненията ми са несериозни...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.01.14 15:20.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат, 1-2 филии ръжен био-хляб (с овес и мак) и 50-60 g сурови тиквени и слънчогледови семки (~1:1)

~~~ (№26) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат, 2 филийки био-хляб от лимец със семена и около 150 g грах

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 200 g течна сметана (30%) и малко прясно мляко (3.5%)

Суплементацията:

Мисли:

Снощи тренировката не беше особено лека - повечко скачане и малко тактика. Напънах се и нямах проблем да я изкарам на добро ниво, но днес съм леко уморен в краката. до тук - всичко е добре и според очакваното. Сега остава да видим как ще възстановя и заредя за събота.

Днес предстои контролна среща със Славия. Не съм на кеф от това по простата причина, че залата им е една от най-студените в София. Трудно се загрява, моментално се изстива - великолепни условия за контузии. Както и да е... за нас е важно да направим подобна тренировъчна игра преди съботния мач. От една страна е хубаво да “опипаме” и усетим ориентацията в голяма зала, в каквато е в Перник. От друга страна ще е добре да пробваме в реална игрова обстановка тактическите идеи и постановки, на които ще разчитаме в събота. Съмнявам се, че ще играя през цялото време. Целта е да си свършим работата и да опитаме това-онова без да се натоварваме особено.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.01.14 10:35.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат, 1 филия ръжен био-хляб (с овес и мак) и 50-60 g сурови тиквени и слънчогледови семки (~1:1)

~~~ (№27) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и 2 филийки био-хляб от лимец със семена

Суплементацията:

Мисли:

Оцелях снощи. Не знам тия хора как водят подготовка в тази зала (Славия волейбол). Не са нормални условията за работа там - прекалено студено е. Снощи тренирах с 3 (!!!) ката дрехи + долнище на анцуг и независимо от това трудно се стоплих. На практика така и не можах да достигна нормално работно състояние (не само аз, а и целия отбор). Момчетата от Славия бяха подготвени с шапки и ръкавици, ама ние... Пестих се и въпреки това малко ме дръпна дясното рамо. Дано не съм направил поразия. Както очаквах, играх почти два гейма, та не хвърлих много сили. То няма и как да се напъва човек когато не е дозагрял... Общо взето нашата работа си я свършихме.

Днес ме очаква лека и кратка тренировчица, хубава загрявка и “опипване” на елементите, без напъване и сложнотии. Предполагам ще преговорим и теорията за утре.

Попадна ми малко читав хляб, та затова се мярка в храната ми. Скандално вкусен е и просто би било глупаво да не го ям. Имам сериозни основания да съм уверен в качеството и произхода му.

Може ли да издадеш “тайната” за скандално вкусния хляб? :)

А! То пък една тайна! :) Клиент на фирмата, в която работя, се занимава с био-производство на зърно от ръж и лимец (IYI Foods е търговската му марка). Тази есен започна да предлага и брашна от тях, скоро започна и производство на хляб (чрез партньорства, разбира се). Та човекът вчера донесе “мостри” от стоката за дегустация. :) В този хляб видимо има доста семки (тиква, слънчоглед, мак), усещат се и подправки. За мен няма нищо общо с хляба, който сме свикнали да купуваме от нормалните магазини, включително Вита и подобните. Мога да ям само хляб - вкусен ми е като кекс с ядки. :) Продуктите му се продават в био-магазините Балев... принципно аз такъв хляб едва ли ще си купя - при 9.80 лева за бройка - трудна работа. :x ...ама щом е в името на експеримента и дегустацията (щях да кажа ‘на аванта’, ама... :D) - “жертвам” се моментално! :P

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.01.14 11:05.

31.01.14
11:34

Преди 2 дни гледах едно предаване (не казвам кое ) за лимеца говориха 1 час ,че бил хляба на бъдещето и модерният хляб до преди това предаване незнаех даже какво е лимец ,но вече си поръчах от един сайт брашно 3 кг доло горе на добра цена да го изпробвам ,казаха ,че действително бил много вкусен ,като кекс и много плътен нямам търпение да го опитам :)))

Дали лимецът е зърното на бъдещето - това не се наемам да прогнозирам. Със сигурност е хляб от миналото, обаче. Лимецът принадлежи към групата на т.нар. примитивни пшеници. При него не е водена такава яростна селекция, както при масово отглежданата днес пшеница, съответно е запазил своите качества в условията на Природата, а не в създавани от човека. Лимецът е в несравнимо по-слаба степен културно растение спрямо пшениците, от които се прави хлябът по магазините днес. В модерното земеделие се използва най-вече като резервен генофонд за методите на селекцията. Има достатъчно материали за тази пшеница, няма да преразказвам. Със сигурност е качествена и много различна храна, спрямо масово отглежданите днес пшеници. По тази причина не мисля, че трябва да се бяга от него като дявол от тамян. Има своето място и доза в храненето... :)

Вчера

~~~ (№28) мач (волейбол) ~~~

Уви, загубихме с 1:3. Докато бяхме фокусирани като отбор и правехме каквото трябва - нещата вървяха отлично.
После загубихме ритъма и фокуса...

Днес щангиране...

~~~ (№29) тренировка фитнес (горна част) ~~~

1. Избутване на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения с 20 kg-ови дъмбели
в суперсерия с
2. Дърпане на долен скрипец - 4 серии по 8 повторения с 50 kg
(2 серии с тесен успореден хват и 2 серии с широк успореден хват)

в суперсерия с
4. Военна преса - 4 серии по 8 повторения с 30 kg

5. Набирания - 4 серии по 5 повторения
(2 серии с тесен успореден хват и 2 серии с раменен успореден, всичките със собствено тегло и chest-to-bar)

6. Разтваряне на ръце встрани - 4 серии по 8 повторения с 5 kg-ови дъмбели

7. Разгъване за трицепс на скрипец с въже - 4 серии по 6-8 повторения (не помня тежестите)
в суперсерия с
8. Сгъване за бицепс - 4 серии по 8 повторения с 20 kg EZ-лост

Няма свежест днес. Опипах щангите и това е...
Умишлено работните тежести са скромни - нито се усещах комфортно, нито моментът е подходящ за напъване.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.02.14 10:53.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат и 50-60 g слънчогледови семки

~~~ (№30) тренировка волейбол ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и 150 g грах

Суплементацията:

Мисли:

Вчера се въргалях цял ден по леглото, мек и без тонус (то личи и по щангирането). При други условия нямаше да тренирам, но в момента не е хубаво да пропускам. Нещо не бях със силите си...

Днес като че ли нещата са по-добре. Понаспах се... да видим днес как ще бъда на тренировка.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат и 50-60 g слънчогледови семки + 3 бисквитки (blush)

~~~ (№31) тренировка фитнес (крака / 60%)  ~~~

Вечеря - 300 g свински врат, салата зеле и 150 g грах

Суплементацията:

Мисли:

Снощи - лека тонизиращо-раздвижваща тренировка. Много добре - кратко занимание, с повече стречинг, малко игра с топка. Раздвижих се, напънах се за 10-ина топки на макс и това беше. Имахме нужда от това - не достигаше свежест на целия отбор. Добре ми дойде и на мен.

Днес - наспах се, значително по-добре съм като тонус... Ще направя една щангичка днес за крака - отново леко (миналата седмица добре дозирах усилието), пък от утре - натискаме за следващия мач...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.02.14 09:49.

04.02.14
12:11

Здр.дават ли мачовете ви по телевизията ? :)

Не, разбира се. :)
Нашата група, като втори ешелон, не е чак толкова атрактивна за телевизията. Друг е въпросът, че нивото при нас не е кой знае колко по-ниско, но... нещата стоят по този начин.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.02.14 12:15.

Храната:

Закуска - 230 g Gouda, малко мини-био-курабийки с лимец

Обяд - 300 g свински врат, 250-300 g зеле, 2 филийки ръжен био-хляб и 50-60 g слънчогледови семки

~~~ (№32) тренировка волейбол  ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и 150 g царевица

Суплементацията:

Мисли:

Вчера направих приятна леко тонизираща тренировка във фитнеса. Отново без да се изсилвам - кротки тежести в малко по-стегнато темпо. Резултатът - днес съм със силите си (което беше и целта на задачата).

Закуската ми е странна... защото преди да отида на работа дадох кръв и урина за изследвания, а такова нещо се прави на гладно (минаха 11 часа от последното ми хранене снощи). Съответно ми трябваше нещо, което да забърша на път към работа и да мога да хапна почти на крак, и все пак да бъде прилична храна. В такива случаи кашкавалът е редовният ми избор... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.02.14 13:05.

Еми... ей го холестеролчето! :)
При 6 цели яйца всеки ден (понякога и повече) за последните поне 18 месеца... (sun)

Жив съм! 8-)

P.S. Имам резултатите от кръв и урина, но не знам дали представляват интерес.
Нищо притеснително, но за всеки случай ще ги коментирам със специалист.

Анализът е правен в Cibalab.
Дадох проби в 7:30, в 15:00 резултатите бяха публикувани on-line.
Нямам абсолютно никакви забележки към условията и обслужването.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.02.14 15:38.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат, 250-300 g зеле, 2 филийки ръжен био-хляб и 50-60 g слънчогледови семки

Вечеря - 300 g свински врат и 150 g царевица + 200 g бирени пръчки

Суплементацията:

След вечеря - 1 таблетка Now Foods C-500, 5 g SAN Performance Creatine, 5 g таурин и 9 g Now Foods Magnesium citrate

Мисли:

Вчерашната тренировка дойде по-тежичка, изцяло подчинена на задачите ни в събота. Отработихме няколко принципни подхода, които ще бъдат част от нашата стратегия. Нямах проблем, напънах се доволно... Днес, обаче, леко съм уморен и... някакъв глад ме гони. :) А щом има глад - значи има причина и нужда от “лечение”. :)

Иначе - днес тренировка няма, планирам физическа активност максимално близка до нулевата. ;)

P.S. Вечерта - джънкосвам с бирени пръчки... приличен аналог на солетите, идеални за джвакане по време на филмче! ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.02.14 18:21.

Храната:

Обяд - 300 g свински врат, 250-300 g зеле, 2 филийки ръжен био-хляб

~~~ (№33) тренировка волейбол  ~~~

Вечеря - 300 g свински врат, около 250 g печени картофи, 20-30 g суров слънчоглед и 100 g соленки от лимец със семена

Преди лягане - 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%), 20-30 g суров слънчоглед

Суплементацията:

Мисли:

Поспах 10 часа, добре ми дойде.

Петъкът започва с нерви и добър тонус.

P.S. Разсеян съм днес... милиони задачи непрекъснато...та на обяд забравих да си хапна ядки.
Съответно - прибавям ги към вечерните хранения.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.02.14 17:06.

Храната:

Закуско-обяд - 6 цели яйца, около 100 g сирене и 150 g кашкавал, парче масло, 2 вафли с мед и тахан

~~~ (№34) мач волейбол  ~~~

Вечеря - 1/2 пиле на грил и 100 g Brie

Суплементацията:

Преди мача - 1 таблетка Now Foods C-500, 4 g цитрулин малат и доза ON Platinium Pre

Мисли:

Тежък мач, много добра тактическа дисциплина, съответно - сладка победа и много важни 3 точки за първенството.
Т’ва е! (sun)

Набързо разписвам щангирането днес...

~~~ (№35) тренировка фитнес (горна част) ~~~

1. Избутване на дъмбели от полулег - 4 серии по 8 повторения с 20 kg-ови дъмбели
в суперсерия с
2. Гребане с дъмбел - 4 серии по 8 повторения с 20 kg-ови дъмбели

в суперсерия с
4. Набирания - 4 серии по 5 повторения
(2 серии с тесен успореден хват и 2 серии с раменен успореден, всичките със собствено тегло и chest-to-bar)

5. Разтваряне на ръце встрани - 4 серии по 8 повторения с 5 kg-ови дъмбели

6. Разгъване за трицепс на скрипец с въже - 4 серии по 6-8 повторения (не помня тежестите)
в суперсерия с
7. Сгъване за бицепс - 4 серии по 8 повторения с 15 kg-ови дъмбели

Накрая малко планк на швейцарска топка.

Краката ми са доста уморени от мача вчера. Усетих аз, че доста сили хвърлих... въпреки резултата битката продължи до последната точка. Спретнах си много свежа тренировка за горна част, обаче. Тежестите не са нещо особено, както обикновено в този период, но пък работих с чудесно темпо и интензивност. Отлична тренировка!

Храната - телеграфно:

- 1/2 пиле на грил, 250-300 g печени картофи, 100 g кашкавал
- свинско с печени картофи (детска порцийка)
- 1 доза PN Pure Casein, 2 супени лъжици микс от смлени семена и толкова ленено брашно, 250 g заквасена сметана и малко прясно мляко (3.5%), 1 зелена ябълка и малко канела + 100 g сирене

Тренирах сутринта (на гладно, разбира се), всичката храна е след това.
Суплементацията - стандартна (само магнезия оставям изцяло за вечерта).

Храната:

Обяд - 300 g свински врат, 250-300 g зеле и 50-60 g бразилски орех

~~~ (№36) тренировка волейбол  ~~~

Вечеря - 300 g свински врат и около 150 g зрял боб

Суплементацията:

Мисли:

Все още са ми уморени краката, но като цяло посъбрах силите. Усещам ле-е-ека скованост от щангите вчера, но е по-скоро приятна, от колкото причиняваща дискомфорт. Поспах доволно вчера, но можеше и още... а как ми се иска да си върна всички часове за сън, в които съм будувал като малък! :P

Тази седмица нямаме мач, съответно - натискаме малко повече тренировките.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1