По-добре късно, отколкото никога!

Прескочи до:

11.02.14
18:22

Широкия хват го правя защото така ми казаха ...да не правя остър  ъгъл с лактите когато щангата е долу до гърдите и аз затова го правя ,да усещам едно парене в раменете и по специално в самите стави ама мислех че е от друго .......:(.

Много е важна и загрявката. В доста тренировъчни схеми тази част се преекспонира, а човек е вече изморен в момента, в който дойде време за работни серии. Според Пол Делия пирамидалното покачване на тежестта е най-лошото нещо, измисляно някога във фитнеса. Препоръчва да се започне с две серии с по 8-10 повторения с 50% от работната тежест, след това да се премине през една серия от 6-8 повторения на 66% от работната тежест, а след заграявката да има адаптация от две серии (първата с три, втората само с едно повторение) на около 80% от работната тежест. Това позволява загряване на мускулите, ставите и сухожилията и подготовка на нервната система за работните тежести, без при това да уморява мускулите и да намалява интензивността на тренировката след това.

......ми кой да четееееее (headbang)

Мнението беше редактирано от Мавро на 11.02.14 18:49.

12.02.14
23:13

Здравейте ..първо да благодаря на всички за изказаните мнения определено ме накараха да се замисля над начина на трениране и това какво гоня като ефект.Вчера почивах по програма а и бях на път ,храната беше прекрасна за такъв ден няма да я описвам но беше по малко и по начесто :).Днес тренировката беше крака :

загрявкя : клек 2 х 10 с лоста , 1 х 8 с 50 и 1 х 4 с 80 кг........ :) и нещата по надолу се получиха така :) :

1.Клякане с щанга  - Сила - 4 х 4 с 100 кг. ( на смит машина няма клетка сложих подложки под петите )
2.Лег-преса(Leg Press) - Мускулна Маса-3 х 6 с 160 кг. ( лег пресата не беше като тази в нашата зала 200 вобще и неможах да помръдна)
3.Клякане с щанга отпред (Front Squat)- Мускулна Маса -4 х 6 с 50 кг ( тук щангата я вдигах от земята затова не можах с повече, обръщането не съм го правил но имах сила за още при клека )
4.Лег-преса(Leg Press) - Изгаряне на Мазнини - 2 х 40 с 60 кг.
5.Римска тяга(Stiff Leg Deadlift) -Сила-4 х 4 с 80 кг. ( отново вземах щангата от земя в тази зала няма как по друг начин )
6.Римска тяга(Stiff Leg Deadlift) - Мускулна Маса-3 х 10 с 50 кг.
7.Бедрено сгъване (Leg Curls) - Изгаряне на Мазнини-1 х 40 с 20 кг.

храната : 4 яйца пържени , 100гр свинско филе ,две филии бял хляб,пастет ,кафе с мляко ,доматки краставици и малко кашкавал, около 250гр пилешко филе на скара с гарнитура домати и краставици, около 100 гр. свинско бон филе с малко зеленчук ( ометох останалата в хладилника салата ) , спагети с кайма и по късно ще хапна малко 100 гр. обезмаслена сметана.
протеин и бързи въглехидрати след тренировка и преди лягане също ще пия един протеин.

Програмата по която тренирам в момента е тази :
Програмата
относно МАХ-ОТ снощи прочетох това което е написал Боби ,определено много ми допадна като система за трениране ...до колкото схванах принципите и, те следват изцяло естествените такива и като движения и като натоварване и като почивки.Определено ме накараха да се замисля и от втората седмица на тази програма ще променя някой от упражненията и сериите .Още веднъж благодаря на всички за указаното съдействие :).

и един поздрав за всички :

13.02.14
18:37

Десс
Храна : 4 яйца ,милинки ( виновен но много ми замирисаааа ) , една ябълка ,шницел с кашкавал и гъби и една салата боб,едно черно хлебче , един банан ,и довечера крилца с ориз с някаква салата.
Добавки : протеин с бързи въглехидрати с ВСАА след тренировка и ВСАА преди тренировка 30 минути.

Тренировка :
Рамо и трицепс :
Тренировка за Рамене :
загрявка раменни преси 1 х 10 с празен лост ,1 х 10 с 30 кг. 1 х 10 с 40 кг.
Раменни преси (Shoulder Presses) - Сила 4 х 4 с 60 кг.
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - Мускулна Маса 3 х 8 с 12,5 кг.
Изнасяне на ръцете напред с дъмбели - Мускулна Маса 3 х 8 с 12,5 кг.
Разтваряне на ръцете встрани(Lateral raises) - Изгаряне на Мазнини  2 х 40 с 5 кг.

Тренировка за Трицепс
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - Сила 4 х 4 с 70 кг
Френско (Triceps Extension) - Мускулна Маса 2 х 8 с  40 кг
Разгъване на дъмбел зад глава - Мускулна Маса 2 х 8 с 15 кг. на ръка
Трицепсово разгъване на скрипец (Cable Pull-downs ) - Изгаряне на Мазнини - 2 х 40 с 10 кг. ( скрипеца е зад гърбът с въжета )

Резюме : тренировката ми хареса как се получи ,не знам какво става но имам сила да кача още килограми на раменната преса и на щангата при тесният хват :).Ще изкарам тази седмица така и от другата ще преработя програмата по стандартите на МАХ-ОТ защото :
1. досега тренировките ми са не по дълги от 45-50 минути но с бавене и повторения до 40
2.харесва ми това комбиниране на лег с бицепс и рамо с трицепс ....може би по добре би било гръб с трицепс но ще го уточня събота и неделя
3.имам достатъчно сили а и най вече желание да тренирам тежко
това е като цяло :).
Днес мисля че имаше още хора от сайта в залата :) но ще изчакам първо те да пишат :)

поздрав за всички и лека вечер

13.02.14
19:31

Не я преработвай, а хвани схемата на Боби примерно и действай.

Сегашната просто не ми се коментира - губиш си най-хубавото време с нея, а в момента имаш най-добър потенциал бързо да се развиваш и променяш.

Също така, градският ти и неговата група може да са ти доста полезни относно техниката и упражненията и т.н.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/36067

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 13.02.14 19:36.

14.02.14
11:03

Von Suthaus благодарско за съвета....отново ,май някак си не мога да си повярвам все още но от понеделник нов човек дет се вика :) . До градския не мога сколасам да отида ,неделята ми е много мързелив ден ,през седмицата съм като пръскачка из лозе от Бургас до Свищов и всичко до морето имам по 4000 - 5000 км месечно особено сега от февруари до април май ,но така или иначе ще намеря време и то възможно по скоро.Снощи прочетох още няколко пъти това това което е написал Боби относно МАХ-ОТ предният път явно не съм доразбрал идеята , започнах да чета и дневникът му от самото начало и нещата малко по малко си дойдоха на мястото .Ами ще се работи по нея наистина е добра идея , в момента я мисля точно как да я направя защото единият ден не ми се вързва но до понеделник ще е готова ,надявам се с подкрепата на Боби. Днес ще съм пас откъм натоварвания ,в интерес на истината боли ме всичко по краката :) явно онзи ден добре съм по тренирал.Чао за сега и още веднъж благодаря.

14.02.14
11:06

Едно от най-ценните неща, които е написал авторът на MAX-OT Пол Делия, е, че винаги е по-добре да се тренира грешно, отколкото изобщо да не се тренира. :)
Като с всяко очевидно вярно твърдение, това всички си го знаем прекрасно, но докато не ни го каже някой в прав текст, не се замисляме много-много какво точно означава. :) Не си си загубил времето, като си тренирал както досега.
Няма да си го загубиш и с MAX-OT, дори да не е най-ефективната програма на света. :) При всички случаи е доста добра като съотношение на вложени време и усилия към постигнат резултат.

16.02.14
23:41

Здрасти направих една пауза от три дни през които си починах наистина добре :).От утре започвам по програма ,да видим какво ще стане :)
Това е програмата за първите 4 седмици :

1. крака
  клек  3 х 6
  лек преса 2 х 6
  хакен клек 2 х 6
  прасец 2 х 6 на машината за клекове
  прасец 2 х 6 от седнало положение

2. почивка

3. гърди и бицепс
  лег  3 х 6
  изтласкване на дъмбели от лег - 2 х 6
  флай с дъмбели 2 х 6
  кръстосано чуково сгъване с дъмбели 2 х 6
  бицепсово сгъване с щанга от стоеж  2 х 6 ( прав лост )

4. рамо ,  предмищнца и корем
  военна преса 3 х 6
  повдигане на дъмбели встрани - 2 х 6
  повдигане на дъмбели встрани при наклон напред  2 х 6
  сгъване за предмишници с щанга 2 х 6
  сгъване за предмишници с щанга с обратен хват 2 х 6

5.почивка

6.гръб и трицепс
  мъртва тяга 3 х 6
  мечка 2 х 6
  набирания с тежест 2 х 6
  трицепсово разгъване на горен скрипец 2 х 6
  кофички с тежест 2 х 6

7.почивка

Сутрин докато се разхождаме с животното имам по 50 коремни и 50 лицеви ,за момента не бягам влажно е времето така че в почивните дни ще е пътека в залата ,един ден от седмицата ще се почива тотално и това е за момента неделята.
Тази седмица ще я карам с  хронометъра в ръка и ще си определя тежестите защото никога не съм знаел точно колко мога да вдигна а да не говорим да определям тежест за 6 повторения но :) ще стане. Дефакто програмата е същата като от пердходната седмица само е адаптирана към принципите на MAX OT.Утре ще се измеря като килограми и като основни размери за да мога да следя наистина какво се случва .Благодаря за съветите и подкрепата Ви.

поздрав за всички

17.02.14
17:29

Днес :
храна: 4 яйца ,100 гр различни колбаси ( предимно сушени меса) ,две филии Вита с краве масло ,маслини 50-60 гр,две кафета ,банан ,кофичка мляко 2% (500 гр) ,омлет със сирене и две филии , пилешко филе с картофи за вечеря.
хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин след тренировка + бързи въглехидрати ,магнезий и рибено масло, вода около 2,5-3 литра

сутринта :
време 25 минути.
Два пъти стълбите на паметника на българо - съветската дружба във Варна 250 стъпала ,като разстояние е 150 м. приблизително - мислех че ще е песен то се указа трагедия :) вторият път бях като в амок :) ,горе на върха 2 х 25 лицеви долу 2 х 20 коремни преси.
Тренировка :
време 38 минути
КРАКА
загрявка 1 х 10 с лост ,1х 10 с 40 кг.
адаптация 1 х 6 с 60 и 1 х 6 с 80 кг.
работни серии
  клек  3 х 6 100 ,90 ,90 кг. ( на сто не правих пълен клек затова намалих на 90 )
  лек преса 2 х 6 160,160 кг.
  хакен клек 2 х 6 60,60 кг.
  прасец 2 х 6 на машината за клекове 160 ,160 кг ( това го направих на лек пресата веднага след краката )
  прасец 2 х 6 от седнало положение 20 ,20 кг.

Резюме :
тренировката се получи в границите на нормалното време но с размотаване от моя страна което ще рече че следващият път ще е за около 30 минути ,клека със сто кг. ми дойде в повече ,не знам защо но нямах сила или по скоро се бях отпуснал след трите дни почивка . Хакен клека определено ще е с поне още 5 кг. отгоре следващият път.
Много ми допадна това че натоварването е на макс за кратко време ,така не се бях потил от много време насам.Момците в залата одобриха определено това което видяха и отделиха бая време да дават съвети за техниката при клека специално.За първи път разбрах какво е да се изправяш със 100 кг. от пълен клек :) ,досега клека ми е бил между 50 и 75 % не до долу.

Благодаря на всички още веднъж и най вече на Von Suthaus и Boby_ че не се отказаха да ми обясняват :)

Мнението беше редактирано от Мавро на 17.02.14 19:57.

18.02.14
20:41

Днес :
тренировка сутринта :
време 20 минути.
Два пъти стълбите на паметника на българо - съветската дружба 2 х 20 лицеви и 2 х 20 коремни .Днес краката никак не ме слушаха по стълбите но си изкарах двата пъти.
Тренировка надвечер :
  време 31 мин.
гърди и бицепс
  лег
  загряване 10 х 20 кг , 10 х 40 кг
  адаптация 6 х 50 кг ,6 х 60 кг
  работни серии  3 х 6 - 80 , 80 , 80 кг.
  изтласкване на дъмбели от лег - 2 х 6 - 25 ,25 кг.
  флайс  с дъмбели 2 х 6 - 20 , 20 кг.
  кръстосано чуково сгъване с дъмбели 2 х 6 20, 20 кг.
  бицепсово сгъване с щанга от стоеж  2 х 6 ( прав лост ) 35 , 35 кг.

Храна : от днес започвам една хранителна програма за качване на маса Воинска диета което ще рече:
от сутринта до вечерта : 4 яйца , 3 кафета ,кроасан с масло , 100 гр. пилешко филе на сух тиган с малко салата зеле
вечеря : свинско на тиган ,салата зеле ,картофи , маслини и извара обезмаслена

хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин след тренировка + бързи въглехидрати ,магнезий и рибено масло, вода около 2 литра

Резюме:
Тренировката стана за 31 минути много стегнато и натоварващо :) ,малък проблем на лег при последната серия , помогнаха ми  ( храната ми е малко още не съм свикнал с хранителният режим ) .Флайса мога да го направя и с 22,5 но нямаме в залата ще се пробвам с 25 другият път но няма да мога да направя 6 повторения ,бицепсовото сгъване също , ще вдигна  килограмите на щангата с 5 мисля че ще се получи.За момента съм много доволен ....нещата са кратки сбити и ясни :)

Ще тренирам малко по по различен начин от описаното в по горният ми пост а именно:
тренировка - понеделник ,вторник ,четвъртък и петък
кардио  - сряда и събота  по 30 минути ( съботата може да се замести с гонене на михаля по горите )
почивка - неделя 

Мнението беше редактирано от Мавро на 18.02.14 20:43.

19.02.14
22:25

Днес :
тренировка сутринта :
време 35 минути.
Три пъти стълбите на паметника  4 х 20 лицеви и 4 х 20 коремни .Днес беше по добре от вчера :)

Храна :
от сутринта до вечерта : една малка пържола с две филии Вита ( хляб) , 4 кафета ,пилешка супа с една филия хляб , 1 пакетче солети
вечеря :  1/2 пиле сварено,около 1/2 петълка суджук домашен ,домашна пастърма около.....поне 150 гр (телешка ), 200-250 гр ориз бял със соев сос ,краставици салата и една чашка вино червено :) може да хапна и едни бисквитки малко по късно :)
хранителни добавки : протеин  преди лягане ,магнезий и рибено масло, вода около 3 литра

20.02.14
21:53

Днес :
тренировка сутринта :
време 26 минути.
Два пъти стълбите на паметника , 2 х 20 лицеви и 2 х 20 коремни 2 х 15 скока върху парапет около 60 - 70 см . височина
Тренировка надвечер :
  време 31 мин.
  рамо ,  предмищнца
загрявка : военна преса 1 х 10 с лоста ,1 х 10 с 30 кг.
адаптация : военна преса 2 х 6 с 40 кг ,

военна преса 3 х 6 - 50,50,50 кг.  - мисля че ще мога и с 60 но днес хванах кривия лост :)
  повдигане на дъмбели встрани - 2 х 6 - 15 ,15 кг. на дъмбел 
  повдигане на дъмбели встрани при наклон напред  2 х 6 - 15 ,15 кг. на дъмбел
  сгъване за предмишници с щанга 2 х 6 35 ,35 кг.
  сгъване за предмишници с дъмбели  с обратен хват 2 х 6 10 кг .на дъмбел. - не мога да си сгъна китката с по голяма тежест :(

Храна :
от сутринта до вечерта : 2 яйца ,около 5 кафета,едно малко еклерче,половин пакетче от малките обикновени бисквити на Нестле и един ход дог от горнооряховска скара с кълцана наденичка :)
вечеря :  салата зелена с пресен лук и две пилешки филета нарязани вътре с дресинг от мед ,горчица ,зехтин и лимонче,няколко филии хляб и около 250 гр колбаси предимно пушени неща, четвърт черен шоколад и най вероятно едни овесени ядки ще хапна около 50 -60 гр с мед и кисело мляко.
хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин преди тренировка + бързи въглехидрати и един преди лягане ,магнезий и рибено масло, вода около 3 литра

Резюме : стегната тренировка ,харесах се, от вчера съм махнал всякакви накитници ,колани и прочие ще си купя само ръкавици и точка. Не мога ли без тези неща да вдигна ,дръпна или бутна тежестта свалям надолу ,същото се отнася и за машините само свободни тежести по възможност.Направи ми впечатление че откакто започнах въпросният хранителен режим малко ми липсва сила в началото на тренировката  по късно нещата се оправят ,за сметка на това се чувствам  адски добре ,не ми е тежко ,не ми е надут корема и предполагам че като свикна да тренирам на гладно нещата ще си дойдат на мястото.Свалих малко тежестите точно поради тази причина но ще си ги върна за някоя друга седмица :).Тренировките сутринта ми се отразяван перфектно ,как не съм се сетил по рано :(  за това място.За днес това лека и спокойна вечер на всички :)

Мнението беше редактирано от Мавро на 20.02.14 21:55.

20.02.14
22:13

При разтваряне с дъмбели встрани си мисля ,че ако свалиш малко килограмите /12,500 или дори 10/ ще ти е много по комфортно.Ще избегнеш болката в раменете ,а в същото време ще ги изцеждаш пълноценно с малко по дълги серии!Долу горе заедно се движим и това е моето усещане!И при пресата е така.И аз скочих до 80кг ,но чистата си ми е до ~60.Нагоре си има чийт ,пуш и квот се сетиш ,но не и чиста раменна!А това само допълнително товари кръста и развива краката! :D ;)

20.02.14
22:24

Знам че е така бате ама нали подкарах по системата на Боби и затова а и яденето нещо още не мога да му свикна но и това ще стане :).Ти как си изгуби се нещо .

20.02.14
23:16

Добре си се ориентирал към Max-OT и със сигурност няма да съжаляваш :)

Направи ми впечатление че откакто започнах въпросният хранителен режим малко ми липсва сила в началото на тренировката  по късно нещата се оправят ,за сметка на това се чувствам  адски добре ,не ми е тежко ,не ми е надут корема и предполагам че като свикна да тренирам на гладно нещата ще си дойдат на мястото.

Сигурно ще ти отнеме време да се адаптираш с тренирането на гладно, но ако си от хората, на които не им е проблем това, то бързо ще започнеш да прогресираш. Аз на гладно се чуствам най-добре, а след тренировката буквално се прераждам.
Успех с това, с което си се захванал и само нагоре ;)

21.02.14
08:33

казано от Мавро на 20.02.14, 22:24:

Знам че е така бате ама нали подкарах по системата на Боби и затова а и яденето нещо още не мога да му свикна но и това ще стане :).Ти как си изгуби се нещо .

Абе то добре MAX-OT, ама от това не бива да си предизвикваш болки и контузии. :) Ако те болят раменете, намали малко тежестта - не е беда.

21.02.14
09:02

Не ме боли аз съм си преценил тежестта но наистина не мога да направя седмо повторение , ще ми трябва някой да побутне малко .......пък и 44 години спах ,почивах и так дале,време ми е да се поразмърдам малко :)

21.02.14
09:07

казано от Мавро на 21.02.14, 09:02:

Не ме боли аз съм си преценил тежестта но наистина не мога да направя седмо повторение , ще ми трябва някой да побутне малко .......пък и 44 години спах ,почивах и так дале,време ми е да се поразмърдам малко :)

Като каза 44, се сетих ей за тоя пич, който е започнал да тренира точно на толкова:

http://www.gaiahealthblog.com/2014/02/15/sam-bryant-70-year-old-bodybuilder-says-its-mind-over-matter/

Никога не е късно! :)

21.02.14
09:29

Този го знам ......като гледам такива хора и се надъхвам още повече :) .......всичко е въпрос на желание :)

21.02.14
21:05

Днес :
тренировка сутринта :
време 35 минути.
Три пъти стълбите на паметника , 2 х 20 лицеви и  2 х 15 скока върху парапет
Тренировка надвечер :
  време 45 мин.
гръб и трицепс
загряване - мъртва тяга 1 х 10 с 40 кг , 1х 10 с 50 кг.
адаптация 1 х 6 с 70 и 1 х 6 с  80 кг.

мъртва тяга 3 х 6 100 ,100 и 100 кг  и  1 х 120 :)
  мечка 2 х 6 - 60 ,60 кг
  едностранно гребане с дъмбел  2 х 6 - 45 кг. дъмбел.
  едностранно трицепсово разгъване от наклон напред  2 х 6 - 15 кг. дъмбел (можех и с 17,5 но следващият път)
  лег с щанга с тесен хват  2 х 6 - 40 кг. ( къса права щанга , хвата беше ръка до ръка )
Храна :
от сутринта до вечерта : 2 яйца ,около 5 кафета, остатъка от половината пакетче от малките обикновени бисквити на Нестле и един сандвич с филе.
вечеря :  салата карфиол суров с малко зехтин и лимон,  две пилешки филета ,няколко филии хляб Вита и около 100 гр пушен бут, лютеница ,около 150 гр извара маслини и лук и малко сланина домашна .....много я обичам :) по късно ще хапна и едно кисело мляко.
хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин преди тренировка + бързи въглехидрати и един преди лягане ,магнезий и рибено масло, вода около 3 литра

Резюме :
Днес дълга тренировка 45 минути разтакавах се нещо......но за сметка на това тяга  120 кила ( лично постижение ...мъничко но са си моите 120 :) ).Започвам да свиквам с това да тренирам на гладно ,днес определено имах сила за още два пъти да ги вдигна тези 120 но ще я карам полека.Като край на първата седмица мога да кажа следното ....уточних си килограмите за упражненията ,някой от тях промених .Ще променя и реда на тренировките ще са понеделник ,вторник ,четвъртък и петък,ще почивам сряда ,събота и неделя .Доволен съм и от хранителният режим и от метода на тренировка ....много при това :).Ето и едно клипче :)

П.С. - само на 120 сложих колан ........за всеки случай.

Мнението беше редактирано от Мавро на 21.02.14 21:08.

21.02.14
21:25

И аз тази седмица влязох в клуб 120, още малко и ще почнем да вдигаме мъжки килограми. :D

21.02.14
22:49

Има-няма още 80 кила :D

21.02.14
22:50

Сипа мощно :D

21.02.14
23:25

казано от Енев на 21.02.14, 22:49:

Има-няма още 80 кила :D

и това ше стане :) , изобщо не бързам

казано от James Hinks на 21.02.14, 22:50:

Сипа мощно :D

:) вярно ама так си трябва :)

Мнението беше редактирано от Мавро на 21.02.14 23:27.

21.02.14
23:28

Е то и аз го казах с немалко самоирония с моите 130кг :)

Мнението беше редактирано от Енев на 21.02.14 23:28.

23.02.14
14:24

Между другото, тягата не е никак лоша като за максимален опит.
Коланът за какво ти е?

24.02.14
01:12

Не знам казаха ми да сложа ....сложих ,нали съм лаик слушам :)

24.02.14
08:33

казано от Мавро на 24.02.14, 01:12:

Нищо, поне ти отива на чантичката... :*

24.02.14
08:38

Маврич ,130 с патрондаша :D и кучето за фон ;)
Напъвай братле!

24.02.14
09:24

казано от Boby_ на 24.02.14, 08:33:

Това не го разбрах .....явно съм сбъркал някъде но не знам къде...:(

Маврич ,130 с патрондаша  и кучето за фон
Напъвай братле!

Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/69551/P80#ixzz2uDpdiL00

патрондаша ми е в комплект с раницата ......не мога да се сгъна с нея.

Мнението беше редактирано от Мавро на 24.02.14 09:26.

24.02.14
09:28

казано от Мавро на 24.02.14, 09:24:

казано от Boby_ на 24.02.14, 08:33:

Това не го разбрах .....явно съм сбъркал някъде но не знам къде...:(

Коланът помага само за едно нещо - създава компресия на корема. Същата компресия, която можеш да създадеш със здрав пояс и стегнати по време на движението коремни мускули. Само дето използването на колан не ти дава възможност да укрепиш въпросните коремни и поясни мускули.
Колан има смисъл да ползваш, ако си трибоец и се стремиш да изцедиш още 5-10 килца на 400-килограмовата си тяга.
Широкоразпространен, но неверен мит е това, че коланът пази кръста. Не е вярно.
За трениращи като теб и мен е излишен аксесоар. Тренирай си пояса и корема и гледай да не изостават като сила от краката, гъза и гърба - това е достатъчно.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.02.14 09:29.

24.02.14
10:43

Да де аз това правя само тук сложих колан ....така ми казаха момчетата просто като предпазна мярка иначе аз и по горе писах не слагам нищо точно поради тази причина няма смисъл да вдигам ако не мога да го държа ...аз не вдигам да ставам олимпиец а заради себе си ....мислех че съм го писал по горе затова се обърках ...:)

24.02.14
10:48

Точно защото тренриаш без колан, е още по-излишно само на отделни опити да слагаш - освен това, което по-горе обясних, не си и свикнал да извличаш нещо от него.

24.02.14
10:51

Сега схванах ....:)

24.02.14
21:29

Днес
сутринта :
  време 25 минути.
  3 х стълбите на паметника , 2 х 15 скока върху парапет 70 см.
  Тренировка надвечер :
  време 38 минути
КРАКА
  загрявка 1 х 10 с лост ,1х 10 с 40 кг.
  адаптация 1 х 6 с 60 и 1 х 6 с 70 кг.

работни серии
  клек  3 х 6 90, 90,90 кг. - силни болки в кръста .....вчера разтягах .....никога вече в ден преди крака или тяга най добре в сряда
  лек преса 2 х 6 18,180 кг.
  хакен клек 2 х 6 60,60 кг.
  бедрено сгъване на машина 2 х 6 40 ,40 кг.
  прасец 2 х 6 на машината за клекове 180 ,180кг ( с лек пресата при краката  )
  прасец 2 х 6 от седнало положение 20 ,20 кг.

Храна :
от сутринта до вечерта : един портокал ,един банан и 5-6 кафета
вечеря :  салата карфиол суров ,свежа салата,брокули сурово и морков с малко зехтин и лимон,  две пържолки свински 200 гр. с  гъби ,5 яйца бъркани с кашкавал 50 гр,едно пакетче крема сирене 125 гр  ,3 филии хляб Вита и около половин кофичка кисело мляко,по късно ще хапна една две бисквитки с останалото мляко.

хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин преди тренировка + бързи въглехидрати и един преди лягане ,магнезий и рибено масло, вода около 1 литра днес не бях изобщо жаден.

Резюме :
Тренировката стегната без излишно разтакаване,натоварването на макс имах чувството че правя една гигантска серия почти ,никаква почивка.На клека много се озорих .....задължително ще почивам в събота и неделя , сряда мога да си позволя волности но събота и неделя почивка.
Искам да споделя нещо относно въпросната диета .....или хранителен режим...чувствам се прекрасно няма газове няма подуване на стомаха ,чувствам се отлично през деня а вечер не ми е тежко и не ставам да ям посред нощите,не се ограничавам в нищо .....само да свикна да тренирам на гладно и ще е супер :)

От мен това .......:) лека и приятна вечер на всички.

П.С. Boby_ чак сега вързах за

Нищо, поне ти отива на чантичката...

:) сори брат днес ми беше малко крив ден , добре ми стои да и подпира .....юнашки :)

Велик .......

Мнението беше редактирано от Мавро на 24.02.14 21:40.

25.02.14
10:49

Сутрин на гладно не се свиква да се тренира, а си е най-естественото нещо всъщност :)

По мое мнение не ти трябва засега натискане на бегови и то преди силовата. Един-два пъти в седмицата в отделни дни като примерно правиш комбинация от бягане и няколко вида скокове в кръгова без да се изцеждаш.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 25.02.14 10:51.

25.02.14
11:33

казано от Von Suthaus на 25.02.14, 10:49:

Сутрин на гладно не се свиква да се тренира, а си е най-естественото нещо всъщност :)

По мое мнение не ти трябва засега натискане на бегови и то преди силовата. Един-два пъти в седмицата в отделни дни като примерно правиш комбинация от бягане и няколко вида скокове в кръгова без да се изцеждаш.

Аз и след обяд тренирам на гладно затова казвам да свикна :) ,вечерям чак към 19-20 такъв е хранителният режим а тренировката ми е в 18-18,30 ,за бягането не натискам ,разхождам кучето сутрин и там ми е перфектно .Първият път ги качвам по на бързичко или на бегом втория и третия ако има  трети ходом ,лицевите коремните и скоковете са между другото и само ако ми се правят по скоро за тонус:)

Мнението беше редактирано от Мавро на 25.02.14 11:34.

25.02.14
21:16

Днес :
тренировка сутринта :
време 15 минути.
1 х стълбите на паметника - валеше ...мокро ,песа каза да се прибираме и аз се съгласих :)
Тренировка надвечер :
време 32 мин.
гърди и бицепс
  лег
загряване 10 х 20 кг , 10 х 40 кг
  адаптация 6 х 50 кг ,6 х 60 кг

работни серии  3 х 6 - 80 , 80 , 80 кг. - последното обаче беше с  5 повторения ако бях пуснал шести път нямаше да я вдигна.
  изтласкване на дъмбели от лег - 2 х 6 - 25 ,25 кг.
  флайс  с дъмбели 2 х 6 - 20 , 20 кг.
  кръстосано чуково сгъване с дъмбели 2 х 6 25, 25 кг. - трудно но ги вдигнах ....брейкаджийски стойки ....имитация на движението на червей по буца но ги вдигнах :) следващият път с 20 кг. ......22,5 щеше да ми е таман но няма
  бицепсово сгъване с щанга от стоеж  2 х 6 ( прав лост ) 40 , 40 кг.
Храна :
от сутринта до вечерта : един банан , 5-6 кафета и в 13 часа ме юрнаха до Слънчев Бряг ......и на пътя ми не щеш ли Горнооряховска Скара веднага един хот дог с кълцана наденичка и после едно кроасанче с шоколад от ОМВ .......не издържах ,ама от онези техните малките :)
вечеря :  салата карфиол суров ,брокули сурово с малко зехтин и лимон,  четири пържолки свински 400 - 500гр. общо :) , около 500 гр сварени картофи с масло ,3 филии хляб Вита и две еклерчета мини с ванилов крем......докато си легна ще намалеят с поне още 4 :)

хранителни добавки : две дози Controlled Labs Purple Wraath една преди тренировка и една веднага след тренировка ,протеин преди тренировка + бързи въглехидрати и един преди лягане ,магнезий и рибено масло, вода около 3 литра.

Резюме : Начинът на трениране много ми допада, бързо точно и кратко ....много интензивно без излишни неща .Ще се работи по този начин :) ,вече имам някой идеи за следващите 4 седмици като свършат тези .Явно обаче ще трябва да сваля малко килограмите надолу заради хр. режим ,вчера с клека проблем днес с лега ....не знам дали е от това ,но така реших да направя или ще правя по 5 повторения на упражнението от три серии.Интересното е че след това упражнение ми идва сила а него не мога да го направя....нормално ли е това.Вчера след тренировката леко ми прилоша ....после гледах клипчето дето го беше постнал Боби за момчето което припадна след мъртва тяга и ми се изясни картинката :) .Това от мен за днес .....лека и приятна вечер.

Мнението беше редактирано от Мавро на 25.02.14 21:32.

Не мисля, че е нужно да се стараеш толкова стриктно да правиш точно определения брой повторения. Правиш толкова, колкото са ти по силите. Ако не можеш 6 тогава по-малко, ако имаш сила за повече от 6 продължаваш и следващия път вдигаш тежестта. Надявам се, че схвана мисълта ми.

Явно обаче ще трябва да сваля малко килограмите надолу заради хр. режим ,вчера с клека проблем днес с лега ....

Нормално е някой път, така да се нарече, да ти липсва сила. И аз съм така понякога, но не ми се вярва да е от РБД. Просто някой път ги има и такива моменти. Аз бих те посъветвал относно повторенията, както споменах и по-горе, прави колкото са ти по-силите, а когато направиш повече от заложените качвай килограмите :)

26.02.14
00:12

казано от Мавро на 25.02.14, 21:16:

1 х стълбите на паметника - валеше ...мокро ,песа каза да се прибираме и аз се съгласих :)

Не съм се качвал на паметника по стълбите още от гимназията. Все по пътя отзад или с колело или с кола ;)

26.02.14
09:11

Да допълня коментара за повторенията и стриктното придържане към схемата.
Като понатрупаш още малко опит и сила, ще дойде и малко самочувствие, а с него - усещането кое как ти се отразява и желанието да адаптираш тренировките за себе си. :) Всяко нещо с времето си.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1