26.03.14
20:55
И аз си я бях свалила миналата година,но се отказах :D . Пожелавам ти успех и трябва да я завършиш!Ако искаш прочети малко и за Insanity.Аз сега съм на нея уж :D
26.03.14
21:04
казано от Brazilch e на 26.03.14, 20:55:
И аз си я бях свалила миналата година,но се отказах :D . Пожелавам ти успех и трябва да я завършиш!Ако искаш прочети малко и за Insanity.Аз сега съм на нея уж :D
А защо си се отказала?
26.03.14
21:10
Тогава,както и сега нямам пространството,а то си е нужно и това ме измъчва.Когато тренирам ми трябва място.Аз съм на квартира и стаята не е много голяма и като поскачам малко и като видя,че немога да си направя упражненията както трябва се изнервям.Общо взето това е причината.
26.03.14
21:23
казано от Brazilch e на 26.03.14, 20:24:
Здрасти :)
Вчера си говорих с едно момче,че за да се намалят обиколки най-качествено и бързо не трябва да сме яли нищо преди тренировка,тъй като метаболизма още не се е активирал и е на режим “запаси” и когато тичаш или пък правиш каквато и да било изпотяваща тренировка се горят на 100% мазнини.А когато сме яли се активира организма и започва да гори от това,което сме яли :)
Звучи логично :)
препоръча ми сутрин тичане на гладно :))) и аз обмислям такъв вариант,пък и сякаш съм по енергична,след като съм яла ме домързява :D
Това не е точно така :) Няма никакъв проблем да се яде, стига да има поне 1 час прозорец между хранене и тренировка. А това колко ще гориш зависи от ред други фактори.
П.С Алекс - сори ама бисквитите изглеждат наистина ужасно :Д Не се обиждай:)) хаха дано са вкусни и видът им да лъже :П Ако не беше написала,че са бисквити, сигурно щях да помисля, че това е течен асфалт или нещо от сорта.. но ! Спокойно, първите опити не винаги са успешни, така се стига до магията на кулинарията ;п
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 26.03.14 21:26.
26.03.14
21:32
казано от Adriana Dacheva на 26.03.14, 21:23:
казано от Brazilch e на 26.03.14, 20:24:
Здрасти :)
Вчера си говорих с едно момче,че за да се намалят обиколки най-качествено и бързо не трябва да сме яли нищо преди тренировка,тъй като метаболизма още не се е активирал и е на режим “запаси” и когато тичаш или пък правиш каквато и да било изпотяваща тренировка се горят на 100% мазнини.А когато сме яли се активира организма и започва да гори от това,което сме яли :)
Звучи логично :)
препоръча ми сутрин тичане на гладно :))) и аз обмислям такъв вариант,пък и сякаш съм по енергична,след като съм яла ме домързява :DТова не е точно така :) Няма никакъв проблем да се яде, стига да има поне 1 час прозорец между хранене и тренировка. А това колко ще гориш зависи от ред други фактори.
П.С Алекс - сори ама бисквитите изглеждат наистина ужасно :Д Не се обиждай:)) хаха дано са вкусни и видът им да лъже :П Ако не беше написала,че са бисквити, сигурно щях да помисля, че това е течен асфалт или нещо от сорта.. но ! Спокойно, първите опити не винаги са успешни, така се стига до магията на кулинарията ;п
Не само изглеждат зле, Ади, не са вкусни. Тези, коiто хапнах си бяха точно на инат и самозапалване, че са хубави. Ще ги оставя до утре сутринта, да видим какво ще са станали, макар че май съдбата им ще е кошчето за боклук :D. Просто на мен сладкарските неща не ми се отдават. Зеленчуците са ми страхотни, но това странно нещо изобщо е много зле :D :D :D
Черпя ви по една :P
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 26.03.14 21:37.
26.03.14
21:40
казано от Brazilch e на 26.03.14, 21:10:
Тогава,както и сега нямам пространството,а то си е нужно и това ме измъчва.Когато тренирам ми трябва място.Аз съм на квартира и стаята не е много голяма и като поскачам малко и като видя,че немога да си направя упражненията както трябва се изнервям.Общо взето това е причината.
И аз имам проблем с мястото, но не съм и пробвала никога да тренирам в нас. Дано утре да успея да стана и да видим как ще е, като не мисля да спирам фитнеса де :) Само ще видим дали ще успея да стана, това ми е мъката :D
27.03.14
09:04
Успях, станах! Не знам от къде се взе това голямо желание за сутрешна тренировка у мен, че се събудих сама в 5.30, като лудичките. Пуснах първия клип, но не ми се получиха добре нещата, по-голяма част от упражненията бяха с изходна поза/или от поза за лицеви опори(не знам как се казва) , а ламината ми е много хлъзгав, при което не успях да направя нищо качествено. Другите “подскачащите” ги правех, но през цялото време се притеснявах за съседите отдолу, все пак беше 6ч. Но се поизморих, поизпотих.
Закуската ми беше 3 лъжици цедено кис. мляко 2% (това на Олимпус) м , разбъркано със стевия, настъргана лим.кора и малко ванилия(утре мисля да го пробвам с канела) + 200мл. фреш грейпфрут и едно голямо, чисто и горчиво шварц кафе. - мисля, че са към 250 - 300ккал.
Обяд - айсберг(на който забравих да си сложа зехтинче :( ) + 1/2 консерва риба тон + от зеленчуците с извара и яйца - предполагам, че са към 300ккал.
Междинно - ябълка/1-2/ - 100ккал.
След работа - фитнес
Вечеря дояждам си зеленчуците със салата айсберг с песто - сигурно към 500-600ккал.
Тотала евентуално, ако си спазя плана ще е 1300-1400ккал. Не съм сигурна обаче дали това не ми е много.
И ще съм доволна , ако някой каже дали правилно се ориентирам в тези пусти калории и сметките им.
И едно коментарче с някое въпросче от мен.
Беше ми много свежо и разсънващо да започна деня така, но не съм от хората, които си лягат често в 11ч., рядко мога да си позволя този лукс, а ми се иска да правя нещо сутрин, ще се радвам ако някои сподели друг тип такава програма и ако евентуално има дори по-кратко времетраене или да е по-лека спрямо шум и скачания, знам че и 30мин. реално са нищо и за по-малко едва ли мога да си позволя нещо кой знае какво да направя, но пак би бил един добър старт на деня :)
Другото ми чудене, питане е относно воинската диета (Warrior Diet) много се чудя дали да не пробвам известно време на нея, тъй като май, май вечерите все ми се падат едни такива обилни и големи. Някой има ли мнение за въпросния режим и да ми даде съвет евентуално . http://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dieta
И нещо, което много ми допадна тази сутрин :) Хубав и усмихнат четвъртък от мен(въпреки мрачното време)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 27.03.14 09:07.
Не се отказвай преди да си започнала. И на мен нещата не ми се получаваха в началото та дори и сега, но един ден ще правя тренировките едно към едно. Това е и една от причините на 100-те дни, които съм си заложила - към края да съм по-близко до чистото изпълнение и темпо на P90X3. Сега просто се мъча и давам всичко от себе си според настоящите ми възможности, които са смешни ;). За разлика от теб аз тренирам в хола, където имам дебел килим и съм почти безшумна. Съседи около мене няма, но пък бебето спи на 2 метра от мен. Утрешната ти тренировка е Agility X - още повече скачане. Гадничка е (devil), но ако искаш да направиш нещо просто не се отказвай!
Ако се нахъсваш от снимки, ето ти и 2 от мен :)
Мнението беше редактирано от maria на 27.03.14 09:29.
27.03.14
09:59
Благодаря много, може би трябва да вида всички видео-та , че днес започнах от първото и просто толкова много се хлъзгах, нищо не можех да направя качествено, или трябва да си взема някаква пътечка -не знам. Иначе ми допаднаха, доста натоварващи са си, а и ми дадоха добър тонус. Съседите определено ще ме намразят :D
27.03.14
20:32
Отчет за днес :) :
06,00 - опит за Р90Х3 тренировка
07,00 - 3 лъжици цедено кис. мляко 2% (Олимпус) разбъркано със стевия, настъргана лим.кора и малко ванилия + 200мл. фреш грейпфрут - мисля, че са към 250 - 300ккал.
12,00 - айсберг(овкусен само с лимонов сок) + 1/2 консерва риба тон + от зеленчуците(моркови, чушки,лук, дом.сок с извара и яйца и мн малко масло.) - предполагам, че са към 300ккал.
14,00 - една ябълка
16,00 - още една ябълка
- 150ккал. може би
17,30 - 19,00 - фитнес- никаква енергия, много се ядосвам и демотивирам така. Кардио - ходене - 40мин. 6-7скорост, общо 4км и половина. Упражнения за гръб, ръце, коремни преси. Много ми става неприятно от тази странна умора.
19,30-20,00 зеленчуците със салата айсберг с песто(голяма количество, като да уточня, че като слагам песто, не слагам допълнително зехтин) - сигурно към 500-600ккал. И .. може да си хапна някоя лъжичка от сладоледа на Мистър смит- zero , от няколко дена ме гледа от хладилника
Тотал: 1400ккал.
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 27.03.14 20:32.
казано от Aleksandra Dencheva на 27.03.14, 20:32:
Ако продължаваш да се лигавиш така - ще идваш у нас да тренираме заедно ;).
Мнението беше редактирано от maria на 27.03.14 21:31.
27.03.14
22:07
казано от maria на 27.03.14, 21:31:
казано от Aleksandra Dencheva на 27.03.14, 20:32:
Ако продължаваш да се лигавиш така - ще идваш у нас да тренираме заедно ;).
Първи ден , простено ми е :D Ама ако идвам у вас, сигурно съседите ще са доволни :D
А да те питам ти как процедираш с различните клипове, има ли някакъв определен начин на редуване, повторения и тн.?
27.03.14
23:31
Ако искаш нещо кратко,но изцеждащо пробвай с тренировките на Руми.Напиши в гугъл и би трябвало да ти излезе сайта й. . :)
казано от Aleksandra Dencheva на 27.03.14, 22:07:
А да те питам ти как процедираш с различните клипове, има ли някакъв определен начин на редуване, повторения и тн.?
Чакай малко, а ти какво си тренирала вчера? Във файла с 16-тте тренировки, които си си свалила има и един pdf документ. В него е написано как да си въртиш тренировките по класическата схема.
28.03.14
08:58
казано от maria на 28.03.14, 06:30:
казано от Aleksandra Dencheva на 27.03.14, 22:07:
Чакай малко, а ти какво си тренирала вчера? Във файла с 16-тте тренировки, които си си свалила има и един pdf документ. В него е написано как да си въртиш тренировките по класическата схема.
Ахахха , чак сега го видях. Е аз вчера правих Acelerator , днес правих Agility X. Не знам дали ще ги спазвам точно в тази последователност, тъй като не знам дали ще го правя всяка сутрин, ако си легна по-късно е невъзможно да стана в 6ч. А и след работа си ходя на фитнес. Иначе днескашните упражнения ми бяха по-добре. Пропуснах само частта с позата от лицевите опори, много ми е хлъзгав ламината и не става, както и многото скачане, реших да не ме мразят чак толкова съседите. Иначе другите горе-долу ми се получиха, поизморих се, но след душа ми стана пак много свежо и тонизиращо :)
28.03.14
10:05
Вчера не ядох от сладоледа, извадих го, взех на върха на една малка лъжичка и осъзнах, че не ми се яде :D
Днес:
Ставан - 6ч. Втори опит, по-успешен за тренировка P90X3.
Закуска - 3-4 лъжици цедено кис. мляко(олимпус), предполагам, че е около 200гр. + 1 добре узрял банан(малък, с обелката беше 100гр.) + малко стевия - разбърках ги и се получи много, много вкусно кремче, но може би следващия път ще пробвам без стевията, стана ми сладко. - 250ккал.
Мислите ли, че това е добър вариант за закуска след упражненията??? Чудех се дали да не изпия и един фреш грейпфрут, но реших, че ще ми дойдат много плодовете.
За обяд си нося голям “бъркоч” - айсберг с малко зехтин и лимон + 2 бъркани яйца с мн. малко масло и 100гр. извара. и червен пипер (всичко е в една кутия :D ) - тука май ми стават доста калориите - 400ккал.
Следобяд - една мини ябълка
Фитнес
След фитнеса може би ще си взема сушени сини сливи, че имам отново проблем с 00. Не мога да ходя нормално, а корема така ми се подува, като бременна ставам :( - 300ккал
Вечерята най-вероятно ще е супа топчета със салата от айсберг и 2 печени чушки, така ги виждам нещата, но ако има промяна ще пиша :) - калкулатова на здравословно.ком ми го дава 300ккал.
Евентуално тотала може би ще е около 1300 -1400 ккал. Ама малко ме съмнява супата и салата да са само 300ккал., по-скоро има грешка в сметките .
И също така всяка сутрин на работа пия по един билков чай (морски водорасли,девисил, сена, бял равнец, бъз, царевична коса, листа от орех и гръмотрън), а малко след като се наобядвам зелен чай. Преди фитнес 2000мг л-карнитин.
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 28.03.14 10:08.
28.03.14
14:06
Много се чудя и за някакъв фет бърнър, проблема ми е , че сега финансово не мога да си позволя. Много ми дойдоха разходите и то непредвидени, та се чудя дали няма нещо евтино за засилване на метаболизма, или да си карам така???
Гледах тези , че са на ниска цена:
http://shop.bb-team.org/universal-nutrition-easy-to-swallow-fat-burners?sku=2405
http://shop.bb-team.org/scitec-restyle?sku=1713
А един младеж от фитнеса пък ми даде съвет да си взема чист кофеин, щял дори да ме енергизира. АКо може някое мнение, ще съм доволна :)
Или пък да си карам така нещата...
28.03.14
21:20
Да споделя, че малко ми се възвърна енергията, направих едно добро кардио - 7 км. бързо ходене + бягане- коремни преси + абдууктор + още някое упражнение за крака. Напазарувах, сдобих се със счукано ленено семе и пшеничени трици. Прибрах се скапана, пропуснах сушените сливии. Вечерята ми беше супа топчета - 400 мл., по-редичка е, така я обичам + 2 печени чушки с една-две лъжици цедено кис. мляко, поръсени с ленено семе - нямам си и идея колко калории може да са това :(
Утре ще опиша целия ден. Пак смятам след ставане да правя от програмата, дано да имам сила. а проблема с 00 ми остава, чудя се дали да не взема някакви разхлабителни хапчета, че не се издържа вече :( .
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 28.03.14 21:21.
28.03.14
22:36
И да добавя една кутия - 300гр. сладолед мистър суит зеро ( още 150ккал.). Уж щях да хапна няколко лъжици и с филма така се улисах, ама ми е много, много вкусен този сладолет. Не знам колко е вярно съдържанието му и колко е вреден и как прецаква”режима”, ама е готин :)
казано от Aleksandra Dencheva на 28.03.14, 14:06:
Много се чудя и за някакъв фет бърнър, проблема ми е , че сега финансово не мога да си позволя. Много ми дойдоха разходите и то непредвидени, та се чудя дали няма нещо евтино за засилване на метаболизма, или да си карам така???
От фет бърнъри нямаш нужда. Казвам ти го от опит. И аз съм пробвала различни преди години, когато бях неориентирана като теб. Истината е, че докато не сложиш ред и не структурираш храненето и тренировките си никакви добавки няма да имат ефект. Защо не пробваш да направиш като мен. Направи си режим спрямо себе си - напиши си часовете в които ще се храниш и с какво ще се храниш - в режима си вкарай супи, мляко, сладолед - каквото ти се яде, но си определи количества. Същото е и с тренировките. Така ще имаш програма и ще си я следваш. В края на седмицата ще си направиш рекапитулация и спрямо впечатленията ти ще си изградиш нов план за следващата седмица: дали същия или пък с корекции зависи от изтеклата ти седмица и дали имаш нужда да променяш нещо.
Аз например вече шести ден си следвам програмата. Резултат имам, казаха ми, че изглеждам позаслабнала. Много вода изхвърлих от това, че започнах да пия вода. За другата седмица съм решила да заменя 150-тте грама извара, които ям вечер със 100г сварено заешко месо плюс някакъв зеленчук, който още не съм решила какъв да бъде. Просто това ми се яде, а и изварата не ме засища и ми е малко тегаво вечер. Орехите ми пък ще свършат днес-утре и ще ги заменя с други ядки, дори мисля да добавя фъстъци. Но това е моят начин на живот и нещата, които аз обичам. Ти направи същото, но гради според твоята основа. Напиши си часовете, в които ще се храниш, определи си по колко пъти ще ядеш на ден и КАКВО. И после си следвай режима, без оправдания.
Мнението беше редактирано от maria на 29.03.14 08:32.
казано от Aleksandra Dencheva на 28.03.14, 21:20:
а проблема с 00 ми остава, чудя се дали да не взема някакви разхлабителни хапчета, че не се издържа вече.
Когато родих секцио в Майчин дом, след реанимацията, на втория или третия ден ми дадоха 2 хапченца Бизелакс. Яко разхлабително е. Но не те съветвам да го пиеш. Просто пий вода, тренирай редовно, яж структурирано и ще се разделиш с този проблем. А иначе по колко вода пиеш на ден?
Мнението беше редактирано от maria на 29.03.14 08:42.
29.03.14
09:19
казано от maria на 29.03.14, 08:39:
казано от Aleksandra Dencheva на 28.03.14, 21:20:
а проблема с 00 ми остава, чудя се дали да не взема някакви разхлабителни хапчета, че не се издържа вече.
Когато родих секцио в Майчин дом, след реанимацията, на втория или третия ден ми дадоха 2 хапченца Бизелакс. Яко разхлабително е. Но не те съветвам да го пиеш. Просто пий вода, тренирай редовно, яж структурирано и ще се разделиш с този проблем. А иначе по колко вода пиеш на ден?
Вода пия много, затова и не я описвам - вчера горе -долу като си смятам(на работа си сипвам в едно шишенце) , че може би към 2,5 - 3л. съм ги докарала + 2 чая, нямам проблеми с водата, пие ми се. Тренирам си редовно, последните два дена имам две тренировки на ден, макар и фитнеса да са ми по-леки, все пак си тренирам, не съм от девойките , които се разхождат просто и тук-там направят по нещо, за да не вземат да си развалят косата или грима.
Не съм си направила конкретен режим, защото ми омръзва едно и също, някои път ми се преяжда нещо конкретно, имам много контакти с бизнес партньори , работни вечери/обяди и командировки, там ми се налага да се нагласям някак си. На обяд нямам от къде да си взимам хубава храна, нося си, но не мога и кои знае какво да нося де.
Така като си гледам дневника и се замислям за храната си , сякаш съм я пооправила, храня се в едни и същи часове. Големия проблем ми е това пусто сладко, яде ми се и ми се яде. Уж съм фен на хляба и тестените неща, а с тях се справям, но със сладкото нещо ми е трудно. Другия проблем е , че сякаш прекалявам с храната вечер, като се прибера от фитнес и ми е много гладно. Това е и една от причините , заради които се замислям да пробвам воинския режим , но евентуално ще се случи по-нататък, тъй като другата седмица отивам за 5 дни в Белград, а по-следващата седмица в Бургас - командировки.
Иначе май делничните е горе-долу следната
Последните два дена ставам в 6ч и правя трен, програма - мисля да продължа да го правя, поне 3 пъти седмично.
сутрин(07,00) ям задължително плод + някои дни - белтъци с оризовки/ кис. мляко с овесени ядки/ цедено мляко(2%) с банан(вчера) с чисто кафе
обяд (12,00-13,00) - салата винаги присъства (айсберг, маруля, зеле) + консерва риба тон, ако е зеле е с царевица(замразена) + яйца, обяда ми е най-трудната част. :D
Към 14,00-15,00 - ям ябълка - 1 или 2/ според големината им.
От 17,30 съм на фитнес
Вечерята ми е към 19,00-20,00 - салата задължително + яйца с извара + домати с яйца + супа топчета с малко ориз + чушки с извара или кис. мляко + зеленчуци с яйца и извара. - Ям наистина доста вечер, което не мисля , че е хубаво.
И евентуално след вечерята , ако ме налегне глада за сладко - плод или от този сладолед.
Делничните дни, като изключим няколкото “прегрешения”, които съм си признала, ям това. Събота и неделя вече ми е по-разнообразно менюто, добавям вино или уиски :D :D :D .Смятам си калориите, гледам да не минавам 1500-1600ккал. на ден. Надявам се, че е добре, увеличила съм я храната, както ме посъветваха. Не знам какво друго да вкарам(някои път си взимам малко ядки- 1 път седмично примерно) и къде, какво липсва. Ефект имам, относно цифри на кантара въртя се м/у 61-62кг.(63) (Бях 65-66кг.) Един приятел мин. ден ме видя и ми каза , че съм отслабнала. Но точен режим с едни и същи храни ми е трудно да спазвам. Примерно пробвала съм тази 90 дневната диета, много ме натоварваше психически, като знаех , че трябва да ям определено нещо, винаги ми се ядеше друго :D . Но единствено след командировките може да я пробвам воинската, така и така прекалявам с храната вечер :D
Стана многооооооо дълъг пост, които едва ли някой ще прочете, но се изповядах едно хубаво и си направих нещо май като обобщение, макар и да се олях с обясненията. Ставам от леглото и си пускам една тренировка да направя на гладно, утре мисля да е нетренировачен, че усещам изтощение и мускулна треска навсякъде. След това ще закуся цед. кис. мляко с банан и отивам да се разкрасявам - маникюр, фризьор и тн. Довечера съм на рожден ден на моя много близка приятелка, подготвила съм и изненада :).
30.03.14
01:53
29.03 - зле, зле и пак зле от към храна
Ставане в 9,30, - реших, че имам повече време и пробвах едно от клипчетата на Inasanity - 45 мин. на гладно, на 20мин. окапах малко, утре почивен ден.
10,30 - кафе с 200-300гр. цедено кис. мляко(2%Олипмпус) + един малък банан + малко стевия + пшеничени трици = 350-400ккал.
Цял ден нагоре-надолу, фризьори, маникюри, женски неща, една красавица станах после :D
Нямах ядене
15,00 - кафе + фреш грейпфрут (300мл) - 150ккал.
До тук 500-600ккал.
Вечерта рожден ден - бяло вино, салата капрезе, свинско филе на скара с моркови (300гр.) + 1 парченца наденичка от дивеч +2парченца(хапки) свинско каре на плоча + 1 хапка в/у черен хляб някакъв мус от сирена+ 2 хапка черен пресно изпечен хляб със семена(за опитване, бяха ми интересни , бяха си вкусно) , почти цяло шокодово суфле с топка сладолед(по меню 150гр.) - срам и позор.
Общо калории - многоооо 2000-2500-3000-3500 ккал. Нямам си и идея, не мога да ги изчисля, това ми е цялата храна, и залък не съм пропуснала да опиша и споделя. Гузно, гузно си казвам всичко :D. Много, много калории са май :D
Калориите според мен са ок. 1800 общо. Макс. 2000. Закуската ти е около 300 калории, много я надеценяваш. :Д
30.03.14
21:23
Днес много динамичен ден :)
Храна, не мога да опиша часовете , но в общи линии - фреш грейпфрут, риба лаврак, салата маруля айсберг със сьомга и риба тон + суши и тиквички; ябълки. :)
31.03.14
09:06
Добро утро!!! Днес сутринта , заради сменения час ли, заради лудницата тези дни(изобщо не успях да почина уикенда) , но не успях да стана в 6ч. и да потренирам, напротив даже закъснях и малко за работа. Сега ще изчезвам временно от интернет пространството, днес ще е лудница, надявам се да имам време да ям. Почвам подготовката за Белград и от сега ми е притеснено. Тръгваме утре сутрин. Довечера дано да ми остане време ще ида на фитнес, поне крака да потренирам малко, ако ли не - вкъщи една бърза тренировка. Фитнес тази седмица- няма да има, само туристически обиколки (а и не само) на Белград. Храната се надявам да е основно салати и сръбска скара, ама да видим, ще положа максимални усилия да не залитам много-много :D Днес се претеглих на кантара - 62кг. Събота на рд-то , познати, които не ме бяха виждали много време ми казаха, че доста съм отслабнала, особено в горната част (envy) Не стига , че останах без гърди, скоро кокалите ще ми се броят там, ами надолу тоя задник не иска и не иска да си ходи.. Ааааа (headbang) лоша работа
Хубава седмица желая на всички, ще разказвам вторник как съм устояла и не съм нарушила особено “режима” (настройвам се психически :D )
07.04.14
19:21
И пак се завърнах. Свърши командировката, днес се прибрахме живи и здрави от Белград. 2 дена работа и пак командировка- Бургас. Яденетето няма как да го опиша - стараех се да наблягам на месото, поне в Сърбия това е лесно, салатите, изкушавах се тук-там с нещо тестено, невероятни тестени неща има там, плодове и някой друг десерт. Като цяло всичко мина успешно, няма да имам време за фитнес и тази седмица, добре че поне в Сърбия много ходихме пеша. Бях почти сигурна, че ще съм качила, но сега като се претеглих съм същите килограми.
Днес храната не ми е много за описване, цял ден съм пила един фреш и хапнах една ябълка. Сега ще си направя яйца с извара и домат + 70гр. сушени сливи. Чудя се, така и така днеска ми тръгна малко като войнската диета и се чудя дали да не пробвам тези 2-3 дни как ще ми се отрази. Сега почвам да прочитам чуждите дневници, да наваксам :)
09.04.14
08:38
Влизам на бързо да се оплача. Тези дни е много лошо положението, на работа е някаква лудница, нямам време да се нахраня нормално. Имаме едни гости от Турция. И сега заминавам след час за Бургас. Вчера сутринта съм яла сладко, след дълго молене и няколко лоши погледа от страна на шефа при отказването да опитам баклавичките и някакви други сладки неща, накрая си взех 2-3 малки парченца, много са досадни да те карат така да взимаш. И казвам, че не искам , спазвам режим, те се обиждат. На обяд хапнах около 200гр. зеле, буквално в движение и много набързо + една ябълка. Време за фитнес - никакво, но вчера пеша навъртях 11км.(приложение на телефона-не знам колко е вярно, но добре походих) Вечерята ми беше по-обилна омлет с извара(2 яйца с около 150-200гр.предполагам и малко масло) + 1 домат и имах и десерт, което не беше добра идея - извара с 2 лъжички мед - беше много вкусно.
Днес почнах с една ябълка(нямам нищо в хладилника - мога да почна да го ползвам вече за шкаф) и уж ще спираме на едно заведение да закусваме - мисля там да изям един омлет.
Притеглих, кг. са ми същите, обиколките също, в талията имам само някой сантиметър надолу, ама не съм сигурна дали не е от положението на сантиметъра. Оплаках се хубаво, минавам в нелегалност пак, ще е голяма лудница от сега знам, другата седмица си минавам в нормален режим(като изключим факта , че е и Великден) - фитнес и хранене. Още съм в колебание дали да не пробвам войнската диета, да вида как ще се чувствам на нея.
09.04.14
09:15
А да добавя докато чакам да ме вземат, много ще се радвам, ако някой даде едно мнение за войнаската диета, имайки предвид дневника и начина ми на живот, дали е добро решение ???
14.04.14
09:52
Здравейте, завърнах се за кратко от всякакви пътувания. По Великден пак отивам само, че към родния край, малко почивка. Чувствам се вече много уморена, вчера сутрин се прибрах от командировката, днеска на работа - спорт няма, само ходене. Отново няма как да опиша храната последните дни, кантара днеска беше добре, заковала съм на 61кг. и не мърдам :D , което е хубава, защото не съм много, много стриктна към яденето.
Вчерашния ден ще го опиша:
Закуска - кафе + ягоди и малко фъстъци
Обяд - омлет със сирене (2 яйца + около 50гр. може и по-малко сирене и много, много малко масло, за да не залепне) + един домат
Вечеря (към 6ч.) - омлет със сирене (2 яйца + около 50гр. може и по-малко сирене)
и имах втора вечеря, че нещо така ми прегладня - пак омлет, но от едно яйце и малко сирене :D
Голямо ядене на омлети падна вчера, както и днеска май
План за днес
07.00 - кафе + една ябълка + 2-3 хапки меденка( ще трябва да направя един пазар, че хладилника е празен )
09.00 - мляко с нес кафе(без захар)
12.00 - нося си омлет-същия като от вчера + един домат
Мисля да ида на фитнес след работа, въпреки че съм много изморена
Вечерята я планувам да е супа топчета и сигурно ще си направя мини омлет - с едно яйце, че нещо ми е много рядка супата и не знам дали ще ме нахрани.
Утре смятам да си направя един разтоварващ ден, да погладувам, че нещо като не ми е съвсем наред храната, а и сряда ще ходя при мама и тати, идва великден, ще положа всички усилия да няма нарушения, но знам ли, поне ще си почина. Иначе и сега в командировката съм горе-долу доволна, единствено едната сутрин хапнах една пържена филия със сладко, през другото време хапвах яйца, салата, месо, сирене :)
След Великден ще пробвам и Воинската диета, да видим как ще се отразява :)
Хубав ден и прекрасна седмица!
16.04.14
09:04
Здравейте,
идвам да се оплача от себе си. Покрай всички тези пътувания, отново съм затрупана с работа и ме гони такъв вълчи апетит и то към вредни храните. Не знам какво ми става, не мога да се понасям :( , което веднага показа 2 кг. отгоре и ме депресира още повече. Вчера сутринта почнах с ябълка и ... бонбони от пътуване на колега - сигурно изядох 5 бонбона, едвам се спрях. Ядосах се на себе си и на обяд не си взех нищо за ядене. След цял ден обикаляне пеша, нямах време за фитнес (мин. ден ходих само) , в нас си сготвих един омлет от 1 цяло яйце + 1 белтък и сирене (може би под 100гр. сирене) и един домат. Вечерта се събирахме у един приятел, бях твърдо решена да не ям нищо повече, но ... бира + солети + малко чипс :(
Днеска ми е последен работен ден и отивам към родния край, което е много лошо за храната, особено сега у нас с тези домашно приготвени козунаци и курабиики. Не знам от къде е този апетит и какво да направя, че да го контролирам, просто ми се ядат точно някакви гадни неща, а и съм вече толкова уморена и ненаспана. Последните седмици , сигурно нямам и ден, в които да съм спала повече от 6ч.(а някои дни доста по-малко). Общо взето някаква депресия много сериозна ме наляга :(
Хей, здрасти :)
Много са ми познати състоянията, които описваш. И на мен ми се случва и знам колко е кофти. (hug)
Една от техниките, които на мен ми помагат, е да изям 1-2 евкалиптови бонбона, когато усетя, че нещата тръгват в посока липса на контрол и желание да ям мноооого. Сещаш ли се за тези бонбони? Едни в зелени опаковчици, мисля, че дъвчащи се водят. Освежаващи са и подтискат апетита. Може и да ти помогнат и на теб. (ако не се сещаш мога да ти потърся снимка)
Също така, ако видя, че съм издънила нещо (както ти казваш с бонбоните, че били много и още сутринта) - след това не се наказвай с пропускане на ядене, понеже става много по-лошо. Продължи си по програма и така нещата ще се нормализират, иначе се стресираш още повече и накрая вероятността да прекалиш е много по-голяма.
Успех и весели празници, и да знаеш, че наааай-лошо би било точно по празниците да се самобичуваш - опитай просто да си хапнеш по малко от всичките храни, да - и козунак, и млекце, и месце, и яйчица, и всичко! (Хехе, не наведнъж!)
Нали не си се устремила да ставаш робот? Израдвай се на празника - ако подходиш с добро чувство към хапването от всичко мисля, че вероятността да прекалиш е доста по-малка, отколкото ако се лишаваш, чувстваш се гузно и зле и накрая - хоп, предаваш се и айде едно хубаво преяждане. Така е най-зле. Освен, че е вредно за здравето и за режима и за целите ти, ще си съсипеш и празника.
Затова - позитивно и радостно! (Въпреки това безумно време навън!) (sun)
16.04.14
11:31
казано от Зизу на 16.04.14, 10:19:
Хей, здрасти :)
Много са ми познати състоянията, които описваш. И на мен ми се случва и знам колко е кофти. (hug)
Една от техниките, които на мен ми помагат, е да изям 1-2 евкалиптови бонбона, когато усетя, че нещата тръгват в посока липса на контрол и желание да ям мноооого. Сещаш ли се за тези бонбони? Едни в зелени опаковчици, мисля, че дъвчащи се водят. Освежаващи са и подтискат апетита. Може и да ти помогнат и на теб. (ако не се сещаш мога да ти потърся снимка)
Също така, ако видя, че съм издънила нещо (както ти казваш с бонбоните, че били много и още сутринта) - след това не се наказвай с пропускане на ядене, понеже става много по-лошо. Продължи си по програма и така нещата ще се нормализират, иначе се стресираш още повече и накрая вероятността да прекалиш е много по-голяма.
Успех и весели празници, и да знаеш, че наааай-лошо би било точно по празниците да се самобичуваш - опитай просто да си хапнеш по малко от всичките храни, да - и козунак, и млекце, и месце, и яйчица, и всичко! (Хехе, не наведнъж!)
Нали не си се устремила да ставаш робот? Израдвай се на празника - ако подходиш с добро чувство към хапването от всичко мисля, че вероятността да прекалиш е доста по-малка, отколкото ако се лишаваш, чувстваш се гузно и зле и накрая - хоп, предаваш се и айде едно хубаво преяждане. Така е най-зле. Освен, че е вредно за здравето и за режима и за целите ти, ще си съсипеш и празника.
Затова - позитивно и радостно! (Въпреки това безумно време навън!) (sun)
Много благодаря за съвета. Не се сещам за бонбонките, за първи път ги чувам дори, ще съм благодарна ако ми дадеш линк или снимка.
Ще се постарая да излезна от тази дупка, може би имам нужда и от почивка, след всички тези пътувания и многото насъбрала се работа и напрежение, подхранено с чакане на МЦ. Неприятна работа се получава :D
Ето ги бонбонките. Има ги по аптеките, също май съм ги виждала и в Кауфланд, така че може в големите вериги също да ги има.
(И аз сега чакам МЦ и полудявам направо - вчера като казах на приятеля ми колко ми се яде шоколад и той казва “е добре, вземи си 1-2 парчета” - леле щях да го гръмна, развиках му се как нищо не разбира и че с 1-2 парчета само по-зле ще стане и т.н. и т.н... добре, че той е спокоен и търпелив...ама после наистина опитах така да направя и си взех 2 парчета и успях да се спра, после му отчетох как се гордея, а той ми се смее, ама от сърце, на мен и всички жени какви сме импулсивни и подивяващи понякога...)
21.04.14
14:31
Христос воскресе! Бъдете живи и здрави, заобиколени с добрини и усмивки!
След липсата на интернет, депресията и умората, както и гадния МЦ, се завръщам от днес. Одеве се върнах от родния край, преживях някакви много гадни дни, въпреки празниците, беше ми много гадно, изядох огромно количество вредни храни - козунаци, бисквити и курабии, което ме депресира още повече, че нямам никаква воля. Сега днес съм с 4кг плюс, подут стомах, като на бременна, не мога да ида нормално и до тоалетна, криво ми е, че така жестоко се отпуснах :( . Но се взимам в ръце много, много сериозно, не знам защо стигнах до тук, но трябва да ги махна веднага тези 4кг. от последните дни и подпухнатото лице и огромен корем ;(
От утре - опит за нов режим - воинска диета, като ще си изчислявам и много стриктно калориите. Ще пробвам как ще ми се отрази, дори ако успея и вечерята ще ми е много малка тези дни(ако може целите дни дори да са около 800ккал.), но не искам много, много да се заричам.
Днес сутринта я почнах много зле - половин козунак с мармалад и 2 мъфина с шоколад
На обяд - пил. филе с 1 домат.
Вечерята мисля да я пропусна или да е само една салата с малко пил. филе.
Ако ми остане сега време ще направя и един фитнес с едно яко кардио , макар и малко да ме съмнява да намеря време, туй като чакам и гости.
Надявам се тези кофти емоции, които рефлектират върху храната ми да отшумят и отминат по-бързо, за да може волята да ми се върне бързо-бързо
22.04.14
09:12
Опит за войнския режим. Сутринта хапнах една ябълка, мисля и следобяда да хапна още една, четох че може по един-два плода. Ще ида на фитнес след работа, а вечерта доколкото разбрах от прочетеното трябва да почна със салата, белтъчини и после въглехидрат, като до последния въглехидрат мисля да не стигна. Днес кантара ми показа 65кг. (whew) Потресена съм от себе си. ;(
Успешна седмица от мен!
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 22.04.14 09:14.
23.04.14
08:47
Да отчета вчера - беше толкова динамичен и напрегната ден като за след празниците, а и ми беше много тежко, затова накрая съм с около 600-700гр. ябълки, 1 курабийка и 1бонбон. Днес за закуска - 1 ябълка , 1 белтък , 1 курабийка. И свършиха! Ураааа! Приключвам със сладкото. Още се колебая с този войнски режим, защото вчера като бях на няколко ябълки и нямах сила във фитнеса, не знам дали ще мога да тренирам пълноценно. Вчера фитнес инструктура ми каза да не го почвам изобщо, да си спазвам калорийния баланс, повече белтъчини и тн. , както и да си взема фет бърнър, да ми се раздвижат малко нещата - Pure nutrition black fire - това ми препоръча - http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-black-fire , който е 65лв. Като ме навива да си го купя, че ще има много добър ефект , а и след като прежаля да дам 65лв. ще бъда и много по-стриктна в храненето и тренировките, в което има логика. Ще се радвам, ако някой сподели мнение :)
23.04.14
23:16
Докато не си оправиш храната, няма смисъл да даваш пари за добавки, освен ако нямаш излишни пари за харчене:)
24.04.14
08:51
казано от Adriana Dacheva на 23.04.14, 23:16:
Докато не си оправиш храната, няма смисъл да даваш пари за добавки, освен ако нямаш излишни пари за харчене:)
Е нямам, а и да имам мога за друго да ги харча :D . Просто мотивирам се и излизам от дупката, в която така жестоко съм заседнала , ще ги прежаля и си оправям храната. ;) Не знам какво се случи с мен, цялото това напрежение в работа и личния живот направо ме сгромоляса, не че това е оправдание, изобщо даже, но така се чувствах. Определно се отказвам от войнския режим, пробвах да намаля храната през деня, нямам енергия после.
Вчера
Закуска - 1 ябълка , 1 белтък , 1 курабийка
Обяд/следобяд 50гр. микс сурови ядки и сушени плодове + 2 ябълки + 1 белтък - нямах сила за тренировка. Не че преди съм яла супер много през деня, но определено това не ми се отразява добре на тренировката
Вечеря - салата - домати + краставици + 50гр. сирене + няколко ивички бекон + пърленка с лук (100-150гр.)
Днес
Закуска - ябълка + няколко белтъка + няколко лъжици кис. мляко.
Обяда най-вероятно ще ми е някаква салата и месо + ябълка. А вечерята съм я планувала омлет с малко сирене и кашкавал. Мисля на някакъв такъв тип хранене да карам, само ще заменя млечните с извара, че принципно не ми се отразяват много добре, но сега това имам в хладилника. Мисля да разнообразявам с риба, да включвам ядките и може би малко да си увелича закуската, само не съм измислила с какво, но ще пробвам да открадна някоя идея от дневниците :D. Само не знам сега като почне сезона на плодовете как ще се въздържам :D
Ади, така предполагам ще е добре храната и ще включа и black fire ... да съм по-мотивиране след като съм дала толкова пари :D
Започвам наново с нова воля, и не от понеделник, а от днес !!! И без такива дупки и депресии!!! Отказвам ги :D
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 24.04.14 08:52.
24.04.14
20:49
Ако купуването на добавка ще ти е вид мотивация да бъдеш по-стриктна в храненето, тогава подкрепям :)