Моторетка

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.04.14
11:13

Хора има всякакви, тъпите и невъзпитани са най-много. Да не ти пука !

05.04.14
11:44

Не знам какво да кажа.Толкова си надъхана и мотивирана,че каквото и друго да допълня-тук хората го виждат! За някои,тези които ходят на фитнес задължително трябва да са слаби или добре изглеждащи,което е супер тъпо от тяхна страна,но все пак всичко се връща! :)

Теди Илиева

07.04.14
07:19

Резултати за изминалата 9-та седмица
от 104,9кг до 103,6кг
Свалени:  1,3кг
Свалени с натрупване от началото: - 10,4кг
Оставащи килограми за сваляне:  38,6кг
Оставащи седмици до края на годината: 38
Брой тренировки: 4 (пон и пет - кардио, ср-горна част, нед- долна част)
Брой разтоварващи дни: 3 (вторник и четвъртък на плодове, събота на вода)

Ангажирах друг инструктор да изглади неточностите по тренировъчния и хранителния ми режим. Изчаквам до Великден за да се върне от едно пътешествие. До тогава продължавам по познатата схема.

Очаквам доставка на блендер. От известно време разглеждам интересни рецепти за смутита с австралийски привкус ето тук: http://www.rebootwithjoe.com/category/smoothies/

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 07.04.14 07:26.

Теди Илиева

07.04.14
07:23

Новата 10-та седмица си е чисто deja-vu:
Храненето е по схема 5:2.
Тренировките се падат сутрин. Разписани са на 4-та страница на дневника ми.
Сутрин при ставане приемам сока на 1-2 лимона, MSM, сок от алое. Преди сауна пия витамин В3.
Преди обед на 1-2 пъти закусвам плод/фреш, а следобед - 10 сурови ядки (тази седмица е кашу).
Едното от двете основни хранения за деня е по-леко като количество.
Водата е 1,5 до 2 литра на ден.

Понеделник
Тренировка - кардио 60мин + сауна
Обяд и вечеря - салата+сирене
Салатата е: марула, зелени чушки, репички, киселец, маслини, магданоз, зехтин, сол
Довечера на купона не знам какво ще става. Ще гледам да не прекалявам. 

Вторник
Разтоварващ на джинджифилада , без тренировка
Към рецептата от мен добавям 2 ч.л. ябълков пектин на прах.

Сряда
Тренировка - долна част
Обяд и вечеря - салата + варени яйца
Салатата е като тази от понеделник + кълнове от слънчоглед

Четвъртък
Без тренировка
Обяд и вечеря - чия+салата

Петък
Тренировка - кардио 60мин + сауна
Обяд и вечеря - боб+салата (Edit: за обяд свински джолан с картофено пюре и задушени моркови; за вечеря-печени тиквички и грах)

Събота
Разтоварващ на вода, без тренировка

Неделя
Тренировка - горна част + сауна
Обяд и вечеря - риба + зеленчуци на скара (Edit: на обяд допълнително ме черпиха по повод Цветница чийзкейк, бира и фъстъци. На вечеря нищо не можах да ям.)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 13.04.14 22:29.

07.04.14
10:04

Давай, Теди! Давай, Теди, давай! (sun) :) :)

07.04.14
10:32

Здравей, искрено ти желая успех. Знам, знам какво е да имаш да сваляш много килограми, но също знам, че такова чудо като отслабване за цял живот наистина има! :) Просто трябва коренно да промениш хранителните навици и двигателната активност. А това става бавно, на мен ми отне една година.
Много се ядосах на това “кюфте”...тъпа работа. По-скоро си за една голямо “евала”, че си решила и правиш нещо за себе си. Това е достойно за уважение.
Успех, ще те следя с интерес!

Теди Илиева

07.04.14
12:55

Струва ми се, че заформям фенклуб :D :D :D

07.04.14
18:07

И аз се присъединявам към фенклуба! Изключително много се радвам на усилията и желанието ти! Сигурна съм, че ще успееш!
С теб сме! (sun) (F) (sun)

Мнението беше редактирано от Ina на 07.04.14 18:07.

08.04.14
01:11

(coffee)

Мнението беше редактирано от Тео на 08.04.14 23:54.

08.04.14
07:43

Тео, поста ти не е предназначен само за тези, които имат да свалят 40+ (sun) !!!

08.04.14
08:37

Тео, като цяло има някои разумни неща в мнението ти, но тези, които цитирам по-долу, са напълно неверни!

казано от teo ananiev на 08.04.14, 01:11:

-Яж много и питателно сутрин, по-малко на обед и вечер най малко.
-Яж си нормално по 3 пъти на ден и ако си още гладна + 2 междинни като ядеш само некой зеленчук.

Схемата на хранене с тежка закуска и лека вечеря, както и с междинни похапвания през деня, води до чести пикове на инсулина и утежнява лептиновата резистентност, вместо да се бори с нея. При много затлъстелите хора противоположността (пълния фастинг) също не работи добре, но има междинна схема с частичен фастинг (14-15 часа) с никаква или късна (но много лека закуска), съвсем лек обяд и основното количество калории, изнесено в ранна вечеря.

-Яж без никакви подправки.

Подправките сами по себе си не засилват апетита. Някои от тях съдържат вещества (например капсацинът в лютите чушки и някои вещества в черния пипер), които стимулират метаболизма. Освен това никой няма полза от това храната да не е вкусна. Методите за контрол на апетита са други.

-Яж само пилешко, телешко, риба от месните храни.

Виждам накъде клониш с този съвет - контрол на животинските мазнини. Излишно е, даже напротив - при жена мазнините (включително наситените) не бива да слизат под определен процент от дневните калории. Това, което трябва да се избягва на всяка цена, са рафинираните растителни мазнини и трансмазнините. Слънчогледово олио, готови майонези, печени ядки, маргарин и т. н.

-Спри с тез лимони и грейпфурти на гладно. При свръх дебелите като нас, киселинноста е проблем. 1-път седмично ок, но не повече.

Цитрусовите и лимоните в частност са алкалообразуващи, въпреки киселия си вкус! Не само, че не трябва да се изключват от диетата, а трябва да са неделима част от нея.

П. П. И само за сведение аз не съм свалял 40 кг. Свалял съм 35 обаче и съм “прекомпозирал” тялото си, така че в момента да поддържам едно здравословно тегло и процент телесни мазнини. Правил съм много от грешките по-горе и в последствие когато теорията и практиката са ми показвали, че герша, съм ги коригирал.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.04.14 08:38.

08.04.14
09:09

Боби, съгласен съм с теб с исключение на подправките и може би не съм се изразил правилно по отношение на грейпфурти и лимони.
Аз съм против всеки ден сутрин на гладно сок от лимон или грепфрут или и двете. Конкретно против това съм против.
Правил съм го, има киселинност не ми е окей. Сега, за всеки е различно наистина.
Иначе спор няма задължително трябва да ги има в менюто.

А за храненията по-рядко тука е така, затова и аз минах от 5 на 3 хранения и гледам да няма междинки. Но, ако има свиреп глад все пак е по-добре да се сдъвче един морков. При мен работи.

По отношение на подправките е доста подвеждащо. За някои хора горчицата, кетчупа и майонезата е подправка. Или много сол и т.н. Установих че за да няма искушения най-добре без подправки. Чиста работа.  И като свикнеш така не е безвкусно.

PP>>Това с частичния фастинг и изнесената вечеря ми е много интересно. Моля те опиши примерен храноден по часове и храна за да го прочетем , мисля че и на други ще им е интерсно.

Мнението беше редактирано от Тео на 08.04.14 09:27.

08.04.14
10:24

казано от teo ananiev на 08.04.14, 09:09:

По отношение на подправките е доста подвеждащо. За някои хора горчицата, кетчупа и майонезата е подправка. Или много сол и т.н. Установих че за да няма искушения най-добре без подправки. Чиста работа.  И като свикнеш така не е безвкусно.

PP>>Това с частичния фастинг и изнесената вечеря ми е много интересно. Моля те опиши примерен храноден по часове и храна за да го прочетем , мисля че и на други ще им е интерсно.

Горчицата, кетчупът и майонезата са захар, трансмазнини и сол, а не подправки. Разбира се, че трябва да се избягват. :)

По отношение на фастинга ще започна малко по-отдалеч.

Всички са чували за хормона инсулин. Сред многото му функции има две най-важни за пълните хора (а и не само за тях). Първата е, че инсулинът намалява нивото на кръвната захар. Когато се храним (дори малко) или пием нещо хранително, ендокринната ни система получава сингал чрез увеличеното количество глюкоза в кръвта и панкреасът секретира инсулин, който да нормализира захарта. Втората функция на инсулина е да дава сигнал на мастните клетки, че в тялото е постъпила храна, която е свободна под формата на захар в кръвта. Така мастните клетки най-общо казано увеличават обема си. Това означава, че при честото секретиране на инсулин тялото се справя по-зле с липолизата, т. е. е затруднено да изгаря собствените си мазнини за енергия и вместо това ги складира. Това не означава, че с често хранене не може да се сваля. Най-важно е общото количество калории и източника им. Ако човек е на отрицателен калориен баланс, вероятно ще сваля, стига наистина точно да си е изчислил енергийния разход. Но при чести инсулинови пикове това сваляне ще е по-трудно и по-бавно.
Става обаче и по-лошо - при голям обем на мастната тъкан и чести и големи пикове на инсулин тялото развива резистентност към инсулина. Чувстителността на рецепторите към него намалява и тялото е принудено да секретира все повече и повече инсулин, за да регулира кръвната захар. Това се нарича метаболитен синдром. В крайна сметка всичко това води до диабет тип 2.
В “играта” участва и още един хормон - лептин. Той е пряко свързан с инсулина. Неговата функция е при ситост да дава сигнал на мозъка и да “изключи” чувството на глад. При пълните хора обаче се получава нечувствителност към тези сигнали - така наречената лептинова резистентност. Нивата на лептин след хранене са високи, но мозъкът не ги “чува” и човек продължава да изпитва глад, макар физиологически тялото да е нахранено отдавна. Лептиновата и инсулиновата резистентност са пряко свързани, макар да не е съвсем ясно коя от двете е водеща.
При всички случаи целта е да се повлияе и върху двете, за да се разчупи порочният кръг.

В последните години набира скорост една концепция - Intermittent fasting (прекъснато гладуване). Има няколко различни протокола (Leangains, Warrior Diet, 5/2, Intermittent fasting), но всички те се въртят около една и съща идея. Честото хранене води до често отедляне на инсулин с всички произтичащи от това последствия, които споменах по-горе. Затова тези хранителни режими препоръчват храненето за деня да е събрано в един прозорец от няколко часа, като през останалото време се консумира само вода. Разликите са в това колко точно да е голям този прозорец, колко дълго да е времето без храна и как да са разпределени дните, в които се прилага фастинг, през седмицата. Но идеята е една. Целта е да се увеличи времето между инсулиновите пикове и това да даде на тялото възможност да започне липолиза. В същото време чувстителността на рецепторите към инсулина се повишава, което води до това, че по-ниски нива инсулин вършат същата работа и панкреасът намалява секрецията. Това пък влияе и върху лептиновата чувствиотелност. Общо взето обратният процес на метаболитния синдром.

На теория звучи чудесно. На практика също... при една голяма част от мъжете. Но има и уловка. Като всяко нещо, свързано с въздържание, фастингът подлага тялото на умерен стрес. Не твърде голям, но съществуващ. Това води до някои негативи при хора с много напрегнато ежедневие, които намаляват ефекта му. Има и още. При жените хормоналното равновесие е по-различно - високите нива женски полови хормони (естрогени) намаляват значително скоростта и интензивността на липолизата и по този начин при пълен фастинг много от жените (според някои източници до 80% от тях) изпитват почти само негативните му ефекти, което води до обратен на очаквания резултат. Както знаем, адипозната тъкан способства процеса на ароматизация на мъжкия полов хормон тестостерон в естроген. Това води до високи нива естрогени и при мъже със затлъстяване, затова и при тях фастингът не работи, както се очаква.

Това обаче не означва, че концепцията е неприложима, а само, че трябва да се адаптира и да не е толкова крайна. Идеята е периодът на фастинг да е по-кратък - от вечеря (например в 20) до късно на следващата сутрин (10). Това прави 14 часа, без в същото време да е прекалено стресиращо. След това самата закуска може да представлява малко плодове. Обядът също трябва да е лек и нискокалоричен - супа, салата. Основната част от калориите за деня да са изнесени към вечерното хранене.
В същото време не бива да се забравят основните принципи на всеки успешен хранителен режим по отношение на подбора на храни и количеството калории - фастингът не ги отменя в никакъв случай. :)

Ето и две интересни връзки по темата.

Първото е една лекция на д-р Джон Берарди за фастинга. Изчерпателна и разбираема, без да е пристрастна - описва предимствата, но и ограниченията:
http://www.nsca.com/Videos/Conference_Lectures/Intermittent_Fasting__Science_or_Fiction/

Второто е линк към един от малкото текстове, които се спират на това как работи фастингът при дебелите хора и какво трябва да се промени, за да имат и те полза от него:
http://itsthewooo.blogspot.nl/2014/02/not-all-nervous-systems-are-created.html

Ето и едно филмче на BBC с д-р Майкъл Мозли, който изследва различни варианти на фастинг и калорийни рестрикции и ефекта им върху здравето:
http://www.dailymotion.com/video/xvdbtt_eat-fast-live-longer-hd_shortfilms

По-късно самият Мозли издаде книга за схемата 5:2 (2 дни фастинг срещу пет нормални в седмицата).

Като цяло в последно време фастингът се радва на доста голям интерес и проучванията започнаха да се трупат, макар че има още какво да се иска откъм пълнота на информацията.

Хайде стига толкова за момента, че ми замина половината работен ден. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.04.14 10:40.

08.04.14
14:39

Боби много хубаво всичко е обяснил, само едно нещо искам да допълня...
Има много голяма опасност вечерта да се преяде, което означава инсулинов пик, особено хора, които не могат да се въздържат, или пък- цял ден не съм ял, сега да се наградя, и ако е късно вечерта, храната ако е много, може да стане лошо...

08.04.14
14:47

казано от Joyplovdiv на 08.04.14, 14:39:

Боби много хубаво всичко е обяснил, само едно нещо искам да допълня...
Има много голяма опасност вечерта да се преяде, което означава инсулинов пик, особено хора, които не могат да се въздържат, или пък- цял ден не съм ял, сега да се наградя, и ако е късно вечерта, храната ако е много, може да стане лошо...

Да, така е. Това е един от подводните камъни на фастинга, за който трябва да се внимава. С малко търпение и самодисциплина се преодолява обаче, а дойде ли адаптацията, вече става по-лесно.

08.04.14
18:01

Ако се храниш с “истинска” храна, опасността от преяждане е минимална. Лично аз, повече от 1000-1300 качествени калории на едно ядене не мога да погълна. Под качествени, имам предвид от протеин и животински мазнини. Обаче покрай две хубави пържоли, спокойно мога да изям цял хляб, две-три парчета торта и да пия една биричка. Боби го е казал - адаптация му е майката, после е лесно.

08.04.14
19:08

Аз ще се въздържа да кажа покрай 2 хубави пържоли колко червено винце мога да гаврътна...
;)

Но, определено тоз режим ще се почва. Супер е Боби.

Теди Илиева

08.04.14
23:32

Здравей, Тео,
Страшен пост си ударил! :)
Беля си аз тази сутрин джинджифила и се чудя как да ти отговоря..... и какво да видя, Боби вече ме е отменил и то по възможно най-добрия начин :)  Аз.... такова, останах без думи.
Айде със здраве и ще хвърлям по едно око на дневника ти как върви!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 09.04.14 18:02.

09.04.14
00:47

Аз подкрепям Тео

Теди Илиева

14.04.14
06:25

Резултати за изминалата 10-та седмица

от 103,6кг до 102,7кг
Свалени: 0,9 кг
Свалени с натрупване от началото: - 11,3кг
Оставащи килограми за сваляне: 37,7 кг
Оставащи седмици до края на годината: 37
Брой тренировки: 4 (пон и пет - кардио, ср-горна част, нед- долна част)
Брой разтоварващи дни: 2 (вторник на джинджифилада и събота на вода)

Това беше седмицата на кулинарните недоразумения. В понеделник вечер на купона в пицата ми се падна късметче - косъм. От толкова зеленчуци ми се е отворило третото око и вселената вече ме пази да не посягам към бързи въглехидрати :) Във вторник джинджифиладата стана силно люта, в сряда от рохките яйца ми стана лошо, а в четвъртък салатата се желира от чията.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 14.04.14 06:25.

Теди Илиева

14.04.14
06:27

Тренировките вървят добре. Кръста и коленете не ме болят, което много ме радва. Ако не следващата, то последващата седмица тренировъчният режим очаквам да е нов.

Идеята за табата не ми излиза от главата, но изглежда все още не е за мен. Интензивността е висока, а и според наблюдения на  инструктори, начинаещите имат склонност да не се раздават на макс. Това не пречи да си събирам идеи за по-нататък, като тази:

Теди Илиева

14.04.14
06:30

През новата 11-та седмица ще е трудно да постигна минус в килограмите заради празниците. Все пак се постарах да планирам режима и ще гледам да се придържам към него. След Великден ще наваксвам с разтоварващи.Аман от празници! :) Човек не може да си отслабва на спокойствие.

Понеделник
Закуска - плодово смути (пасирани ягоди, 1 банан и сока на 1 портокал)
Обяд и вечеря - малко леща, зелена салата+тиквички и гъби на скара
Следобед при глад - 10 сурови ядки
Тренировка следобед- кардио 60мин + сауна

Вторник
Разтоварващ на доматен сок (1-2 буркана - пасирани), без тренировка
След работа на пазар за аксесоари за колелото-звънец, помпа, резервни гуми, лютив спрей, шокова палка....

Сряда
Закуска - фреш от 2 грейпфрута
Обяд и вечеря - кашкавал, зелена салата+тиквички и гъби на скара
Тренировка следобед- горна част

Четвъртък=Понеделник (Edit: на обяд ми се дояде много сладко и си взех 1 голяма сусамка)

Петък
Разтоварващ на вода (+сока на 1 лимон), без тренировка

Събота
Закуска - плодово смути (пасирани круша, ябълка и киви)
Тренировка сутрин - долна част + сауна
Обяд и ранна вечеря - жито с орехи, ябълки и мед

Неделя
без тренировка
Закуска - парче козунак с кисело мляко
Обяд - агнешко със зеленчуци
Вечеря - салата с варени яйца
Ще използвам този или следващия ден за да си направя маршрут с колелото от нас до работата. С колело на работа тръгвам веднага след като видя на кантара двуцифрено число. Много полезна информация за велосипедисти намерих тук: http://velobg.org

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 20.04.14 11:31.

Теди Илиева

14.04.14
06:32

Отново воайорствах по чужди дневници. Хората масово искат да приличат на някой друг т.е. формират си представа, която да преследват. Аз ако искам да приличам на някого то това ще е Ивет Лалова. С моята структура - едва ли, но не пречи да помечтая :)

14.04.14
06:46

^^^ тоя клип е култов :D целия му канал на тоя е такъв. представям си как обикаля състезанията с камера и... бежов шлифер

казано от Теди Илиева на 14.04.14, 06:30:

що не му сложиш едни овесени ядки? хем по-засищащо, хем по-бавно ще се движи надолу. в една друга тема прочетох нещо такова и има логика
с портокал трябва да го пробвам, звучи мн вкусно. ама по-натам, че в момента съм спрял всички плодове :/

Теди Илиева

14.04.14
22:08

казано от P_Dimitrov на 14.04.14, 06:46:

що не му сложиш едни овесени ядки? хем по-засищащо, хем по-бавно ще се движи надолу. в една друга тема прочетох нещо такова и има логика :/

Ще пробвам, мерси за идеята!

Теди Илиева

14.04.14
22:15

казано от P_Dimitrov на 14.04.14, 06:46:

с портокал трябва да го пробвам, звучи мн вкусно. ама по-натам, че в момента съм спрял всички плодове :/

На мен ми се получи по-гъсто. Според мен ще е по-приятно с повече сок от портокал, 3-4 ягоди за цвят и аромат и максимум 1/2 банан.

Теди Илиева

21.04.14
10:11

Резултати за изминалата 11-та седмица:
от 102,7кг до 101,7кг
Свалени: 1 кг
Свалени с натрупване от началото: -12,3 кг
Оставащи килограми за сваляне:  36,7 кг
Оставащи седмици до края на годината: 36
Брой тренировки: 4 (пон и чет - кардио, ср-горна част, съб- долна част)
Брой разтоварващи дни: 2 (вторник на доматен сок и петък на вода)

Свалила съм въпреки обилното хапване в неделя, но не достатъчно. За това, през новата 12-та седмица трябва да наваксам. В допълнение към тренировките ще направя 3 разтоварващи дни.

Днес- понеделник съм на вода.
В другите 2 дни тази седмица, в които ще направя омекотено разтоварване, разделям храната на 2 приема -закуска и вечеря. Това дава прозорец от около 12 часа без ядене, като така се задействат липолизата и куп оздравителни процеси в организма. Поне така го обясняват. Въпреки, че на доста хора се струва прекалено много гладуването, аз се чувствам отлично. Настроените ми също е на ниво над средното, трети месец поред.

Теди Илиева

22.04.14
08:51

Вторник
Закуска - 3 кивита
Сутрешна тренировка - кардио 60мин
Обяд и вечеря - варени яйца, салата моркови, тиквички на скара
Следобед при глад - 10 сурови бадема

Сряда
Разтоварващ на ягоди, без тренировка (Edit: разтоварващия не се получи. За закуска имах ягоди, след това бях на вода до 16ч., когато ядох пуканки, а за вечеря имах салата и дроб сарма.)

В сряда следобед получих много, ама много интересни корекции на хранителния и тренировъчния режим.
Запазен е принципа на хранене 5:2, но са внесени качествени промени от гледна точка на вида храна и добавките. 
Запазен е и двигателния режим за 2 кръгови + 2 кардио тренировки седмично.
Също така е отпаднал водния ден.
Тъй като ще ми трябва време за настройка, да разуча новите упражнения и да си набавя разни по-така продукти, до края на тази седмица ще продължа да се движа по инерция.

Четвъртък
Закуска - 2 ябълки
Сутрешна тренировка - горна част
Обяд и вечеря - царевица от консерва, зелена салата
Следобед при глад - 10 сурови бадема

Петък
Закуска - 2 круши
Сутрешна тренировка - кардио на кростренажор 30мин с пулс 140-150 + сауна (ниацин с флъш ефект 20 мин преди сауната)
Обяд и вечеря - шопска салата, пилешко роле с кашкавал (Edit: за обяд рамстек, за вечеря кисело мляко)
Следобед при глад - 10 сурови бадема (Edit: сладолед)
...... и проблем със заспиването.

Събота
Разтоварващ на доматен сок, без тренировка

Неделя
Закуска - ягоди
Сутрешна тренировка - долна част + сауна (ниацин с флъш ефект 20 мин преди сауната)
Обяд и вечеря - риба тон+зелена салата

Ако има промяна, ще правя по един edit тук.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.04.14 01:38.

Теди Илиева

28.04.14
06:16

Резултати за изминалата 12-та седмица
задържани 101,7 кг
Свалени: 0 кг
Свалени с натрупване от началото: - 12,3кг
Оставащи килограми за сваляне: 36,7 кг
Оставащи седмици до края на годината: 35
Брой тренировки: 4 (вт и пет - кардио, чет-горна част, нед- долна част)
Брой разтоварващи дни: 2,5 (понеделник на вода, сряда на ягоди до следобед и събота на доматен сок)

Задръжката е поради залитания с храната и естествено ПМС. Хващам се, че напоследък го използвам за извинение, а не е. Интересното, обаче е, че ми стана един панталон, който предната седмица не ми ставаше. Започвам атакуването на психологическата цифра 100 с коригирана програма.

Теди Илиева

28.04.14
06:26

Начало на 13та седмица.
От днес в режима ми влизат индивидуално съобразени корекции, които ми написа Маргарита Манева. Избрах да последвам съветите на Марги, защото е пример за прекрасно здраве и визия, а това малко хора успяват да постигнат въпреки натрупаните знания.

Понеделник

8ч закуска: зелен чай, ябълка, 10 сурови ореха,
до обед: 1 кафе с кокосово мляко, 2-3 чаши неподсладен билков чай
12ч: шоколадов крем от-> 2с.л. тахан, 2с.л. мед, 2 с.л. какао, 1/2 ч.л. мака, 3 с.л. смлени семена чиа, сока на 1 лимон
15ч: 200 гр. ягоди
16ч: кръгова тренировка 1, литър вода
19ч: салата от пресни зеленчуци+маслини и кашкавал, сварен ориз с куркума 

Добавки:
6ч на гладно при ставане в чаша вода- сока на 1 лимон, 1/2 ч.л. МСМ, 2 с.л. сок от алое
8ч със закуската 5 капки вигантол
19ч с вечерята 2 гр. рибено масло

Кръгова тренировка 1
Загрявка: ходене на пътека 10 мин; ставна загрявка
Кръга упражнения от 1 до 5 се повтаря 3 пъти. Кратка почивка между всеки кръг.
1: степ ъп х 10 на крак 
2: клек (сядане на пейка) х 10  
3: тяга с дъмбели х 10  
4: гребане с дъмбели х 10
5: раменна преса (от стоеж с дъмбели) х 10
Кръга упражнения от 6 до 8 се повтаря 3 пъти. Кратка почивка между всеки кръг.
6: напад на място х 8 на крак
7: сядане на пейка + преса над глава х 8 (комбинация от упражнения 2 и 5)
8: повдигане на дъмбели от земя до над глава х 8  
След тренировката разпускане на пътеката 10 минути, бавна скорост около 4 за нормализиране на пулса.

Ще опитам с гирички от по 4кг всяка и ако не се получи ще дам един Edit на поста довечера. Важно е да правя посочения брой повторения с тежест, с която да не стигам до отказ.

Теди Илиева

28.04.14
20:14

Това беше два пъти по-кратка, но за сметка на това два пъти по-изморителна тренировка от досегашните ми. Не знам колко точно ми се е вдигнал пулса. Ще трябва да си взема нещо някаква джаджа за измерване. 
След това трудно се качих на трамвая. Никак не е лесно да се правят напади при 100 кг. собствено тегло. Утре вероятно ще съм с мускулна треска.

На вечеря след тренировката въобще не бях гладна, но ядох. Количеството на обяд на крема ми се виждаше малко, но като тръгнах да го хапвам, не съм очаквала да е толкова засищащ. Трябва да му намаля леко количеството следващия път.

29.04.14
11:53

Теди, все исках да те питам и забравям.
Тези 65 кг които си си наумила да станеш, сама ли ги сметна или ходи на ултразвук да ти кажат колко са мазнини и т.н и коя е здравословната зона за теб?
Питам те щото при мен се получи голямо разминаване, аз си бях наумил 80кг а като отидох на ултразвук и скенер , доктора препоръча като най здравословна форма според % мазнини и костна структура -92.5 кг.

Теди Илиева

29.04.14
14:58

казано от Тео на 29.04.14, 11:53:

Теди, все исках да те питам и забравям.
Тези 65 кг които си си наумила да станеш, сама ли ги сметна или ходи на ултразвук да ти кажат колко са мазнини и т.н и коя е здравословната зона за теб?
Питам те щото при мен се получи голямо разминаване, аз си бях наумил 80кг а като отидох на ултразвук и скенер , доктора препоръча като най здравословна форма според % мазнини и костна структура -92.5 кг.

Здравей,
Имала съм консултации с доц. Байкова, др. Гайдурков, също в три центъра за отслабване. Всички използват BMI за ориентир.

За мен препоръката е да съм в граници от 50 до 69 кг. Когато бях 75кг изглеждах мноооого добре, но дори на тези килограми диетолозите ми препоръчваха още сваляне. Предвид това, че костната ми структура не е тежка и съм по-пищна в гърдите, преценката ми е, че 65 е някакъв идеал. Естествено би било добре да го постигна, но не съм максималист. Ще се постарая, но при ново достигане на 75кг и то с фитнес режим и повече мускулна маса, може и да не се наложи да свалям повече. Всичко е въпрос на постигане на баланс между препоръки за здравословно тегло и моята субективна преценка.
Нямам изкривена представа за себе си т.е. не съм с хранително разстройство като анорексиците или булимиците, не виждам изкривен образ в огледалото, съобразявам се и с мнението на най-близките ми. Надявам се, че с това ти отговорих.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 29.04.14 15:05.

Теди Илиева

29.04.14
15:02

.... към момента домашния кантар не ми хваща процента мазнини. Не е счупен, защото на майка ми ги хваща. Това означава, че съм над 45% което си е много сериозно. Колко точно над 45% въобще ме е страх да отида да проверявам.
Категорично на диетолог повече няма да стъпя, ако това ще е следващата препоръка. До гуша ми дойде от липса на отношение, липса на индивидуален подход и една и съща песен като от латерна. За мен работите ще се оправят като премисля всичко чуто, като следвам добър пример и се “омеся” с правилните хора......да не забравяме и добрата стара тактика “проба-грешка” :) но добре обмислена и преценена.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 29.04.14 15:14.

Теди Илиева

29.04.14
18:55

Вторник

8ч закуска: зелен чай, 10 какаови зърна
до обед: 1 кафе, 1 чаша неподсладен билков чай
12ч: 120гр сирене бри, 1 краставица, 5-6 сурови ореха
15ч-бадеми
16ч: кардио + сауна
18ч: круша
19ч: салата от пресни зеленчуци, 3 варени яйца с куркума, 1 чаша крем супа от тиквички и морков
Вода до 18ч - 2л. Още съм жадна.

Добавки:
6ч на гладно при ставане: в чаша вода- сока на 1 лимон, 1/2 ч.л. МСМ, 2 с.л. сок от алое
8ч със закуската 5 капки вигантол

Кардиото за този ден е 30 мин велоергометър с целеви пулс 140-150. Понеже опитах предния път но не вдигнах повече от 136 пулс на велоергометър, реших на пробвам на пътека. Според уреда вдигнах едва 82, въпреки усилията (наклон 4, скорост 6), което не е реално. Разглеждам някакви пулсомери с колан през гърдите за по 20лв и определено ще си купя.  Ако някой иска да ми препоръча някакъв уред моля да ми пише.

Сауната обичайно я правя на 2 влизания по 10 минути, а в почивката студен душ.
20 минути преди сауната приех ниацин с флъш ефект.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 29.04.14 21:25.

Теди Илиева

30.04.14
16:49

Сряда- без тренировка

8ч зелен чай
до 15ч: 2-3 чаши неподсладен билков чай
15ч късен обяд: 5 с.л. овесени ядки със семена (пълнозърнесто мюсли), допълнително 1 с.л. стафиди, канела и 1 ч.л. мед, заляти с топла вода
18:00ч: салата риба тон, царевица, копър, рукола, краставица, авокадо, айсберг, зехтин

Добавки:
6ч на гладно при ставане: в чаша вода- сока на 1 лимон, 1/2 ч.л. МСМ, 2 с.л. сок от алое
15ч с обяда 6-7 капки вигантол

Това е единия от двата дни, в които се запазва разтоварващия принцип на диетата 5:2. Вместо храната да е разделена на закуска и вечеря, както правих до сега, имам късен обяд и вечеря. Ако предишния ден съм вечеряла до 18-19ч, а на следващия ден обядвам в 15ч това прави 20-21 часа без прием на храна.
Количествата в този ден ще гледам да са занижени за да има резултат.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 30.04.14 17:31.

30.04.14
18:01

Как се чувстваш с тази храна ?

Теди Илиева

30.04.14
18:17

казано от Rapuncelina на 30.04.14, 18:01:

Как се чувстваш с тази храна ?

За сега не усещам съществена промяна т.е. екстра се чувствам. Не съм гладна, не ми е лошо. Като че ли ми е малко по-леко на корема.
Днес прекалих с канелата, защото аромата ми е любим и ми се доспа адски. Знам, че сваля кръвното. Другия път по-малко канела :)

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 30.04.14 18:29.

Теди Илиева

01.05.14
16:16

Четвъртък

Успах се.
10ч закуска: билков чай, настъргана ябълка с орехи, канела и годжи бери
12ч: кръгова тренировка 2,  литър вода
13:30ч: бонбони от 3 с.л. кокосови стърготини, 5 фурми и 10 какаови зърна (разкошни!)
15ч: 200гр. ягоди
18-19ч: 2 варени яйца с куркума, тиквички и гъби на скара, подправени със зехтин и копър, 5-6 маслини

Добавки:
на гладно при ставане: в чаша вода- сока на 1 лимон, 1/2 ч.л. МСМ, 2 с.л. сок от алое
със закуската 6-7 капки вигантол
с вечерята 2 гр. рибено масло

Кръгова тренировка 2:
Загрявка: ходене на пътека 10 мин под наклон (наклон 4, скорост 5,8); ставна загрявка
Кръга упражнения от 1 до 4 се повтаря 4 пъти. Кратка почивка между всеки кръг.
1: степер 1 минута (или кростренажор 2 минути)
2: вертикален скрипец (тесен подхват с 30кг) х 10
3: разтваряне на дъмбели встрани от стоеж х 10
4: клек (сядане на пейка) х 10
Кръга упражнения от 6 до 7 се повтаря 4 пъти. Кратка почивка между всеки кръг.
5: lawnmower х 10 на страна (но с изправяне и вдигане на гира над глава)
6: гребане с една ръка х 10
7: отпад х 10
Правя всяко от упражненията на едната страна с 4кг гирички, и чак след това на другата.
След тренировката разпускане на пътеката 10 минути, скорост 4.

Теди Илиева

01.05.14
16:19

Утре заминавам на 4 дневна екскурзия. Тренировки в зала няма да има, но ще има доста ходене. По-надолу съм направила опростен план на храната и добавките, който се приближава максимално към режима ми. В този вид е изпълним за пътуването. Ще го допълня/коригирам на 6-ти май като се върна.
Весели празници на всички!

Петък 02/05
4ч: 2 с.л. тахан, 1 ч.л. мед, 1 ч.л. какао, 1 лимон, 1/4 ч.л. канела, 10 капки вигантол
5ч: отпътувам
Обяд: 10 какаови зърна, 2-3 овесени бисквити (или пълнозърнести крекери)
следобед - плод/ядки/какаови зърна
Вечеря- месо/риба, салата от пресни зеленчуци, 2 гр. рибено масло

Събота 03/05
Закуска: чай с (мед) и лимон
до 15ч на вода
Следобед - банан/ядки/какаови зърна, 10 капки вигантол
Вечеря - на заведение, 2 гр. рибено масло
Този ден е втория разтоварващ за седмицата. Трябва да се внимава с вечерята, защото ще е на заведение.
Най-добре ще се получи, ако не ям следобед, но няма да се заричам, защото програмата за деня е много натоварена от към ходене.

Неделя 04/05
Закуска: чай с мед и лимон, плод, 10 капки вигантол, сурови орехи и годжи бери
Обяд: салата, омлет
Вечеря-моркови, чушки, сандвич с масло и кашкавал, 2 гр. рибено масло

Понеделник 05/05
Закуска: чай с мед и лимон, ябълка, 10 сурови ореха, 10 капки вигантол
Обяд: плодове, ядки
Вечеря-моркови, чушки, сандвич с масло и кашкавал, 2 гр. рибено масло

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1