казано от moon light на 08.04.14, 20:53:
А и нещо като цяло си усещам страшен дискомфорт. Едно време, като си правих глупави диети и тренирах се чувствах по същия начин. Но сега калориите са ми доста повече. Хмм на какво ли се дължи?! [/size]
Аз мисля, че се дължи на всичко, което си си причинявала с годините на тялото. То може с години да е ОК, но в един момент ще започне да ти дава сигнали, че е амортизирано, дори и да си още млада. Всичко оказва влияние. Така, че гледай час по-скоро да си оправиш храненето, пиенето на вода, почивките и намалиш стреса. В моя дневник те бях питала антицелулитния масаж с мед колко пъти седмично се прави, ама сигурно не си видяла :) .
maria, съгласна съм с теб. С времето се проявяват последиците. Трябва и да се спра малко с кардиото на този етап, за да се възстановя и да не се нахвърлям толкова бързо на големите тежести.
Аз ти следя дневника, но явно съм пропуснала въпроса. Значи за меда: смесваш в буркан мед и червен лют пипер. Първия месец се мажеш през ден. Увиваш се със стреч фолио и стоиш около 2 часа. Втория месец същото, но през 2 дни. На 3тия - 2 пъти седмично. Хубаво е да го направиш докато е още хладно. Другия вариант е мажеш се с мед и го отлепяш все едно си удряш шамари по крака. Пести време, защото не стоиш 2 часа, а 20-30 мин. с меда, но е по-трудно да си го правиш сама. То се прави в началото по-често, след това 2-3 пъти седмично. Успех :)
- Вчера бях на психиатър и психолог. Изписаха ми Серопрам и Ривотрил. Не ме е срам да си призная, че пия антидепресанти, но искам да попитам някой има ли опит с тях? Какво да очаквам. Четох по разни форуми, че първите 2-3 седмици, докато организма се адаптира чувстваш яко страничните ефекти.
- Вече нямам надежда за цикъла. Минаха 10 дни откакто спрях Дуфастона, а още няма нищо. В края на този месец стават 2 години от последното му идване. Другата седмица ще посетя ендокриноложката.
- Според кантара в нас съм станала 48кг. Само, че точно този кантар като го преместиш 1 см. си сменя мнението с 2-3 кг. :D Съдейки по дрехите и мнението на околните не съм качила абсолютно нищо, даже май съм по-слаба от мин. месец. И не знам дали си въобразявам, но май имам леееек напредък в гърдите. Ще заприличам на женааа (party) :D
- Тази цялата информация не е точно за този дневник, малко стана тип “Искрено и лично”, но исках да споделя:)
Мнението беше редактирано от Fighter на 10.04.14 10:36.
10.04.14
16:33
Дари, като те чета както ти казах се връщам и аз към тези си моменти. Прави ми впечатление,че ти буквално не се спираш. Мозъкът ти нон-стоп мисли как да изразходи всяка приета калория,почти не се прибираш от вас,все тренираш,кардио,изхождаш километри,ходиш на kangoo jumps и въобще всичко само и само да не се застоиш и да не пропуснеш да се преумориш през деня,защото знаеш че ще ядеш много вечерта. Поне на мен наистина така ми изглежда, моля да ме извиниш ако греша. И аз бях така - танцувах на три места,ходех на аеробика,йога и тренирах вкъщи успоредно със всичко,също отказвах да пътувам за по-далечни разтояния само и само да ги извървя и да изгоря нещо. И така ставаше по-зле.
На мен ми се струва,ще се претоварваш и психически и физически и тялото ти се опитва да компенсира това по някакъв начин,защото е в безизходица. Посмисли си само - психически си натоварена от всичко това,затормозяваш го с много храна,после го затормозяваш да я гориш и още повече психически се натоварваш и но всичко отгоре приемаш силни лекарства /като хормони и антидепресанти/. Да не говорим колко изразходва тялото ти за да се опита да преработи подобна храна и около 10л. вода на ден..безумно е. Какво да прави това тяло? Как очакваш да се оправиш?
Ще ти кажа една истина без да те жаля,защото това няма да помогне - нищо няма да се оправи докато ТИ не промениш нещо. Няма да ти помогне никое хапче,тренировка,храна,обвинение и т.н. докато не се вземеш в ръце.
Но първо място,отново съдейки по себе си и по моя приятелка преживяла същото, бих те посъветвала да забавиш темпото.. Имам в предвид да не се претоварваш толкова,да седнеш и да се успокоиш,да спреш кардиото и всичко силно натоварващо. Много ще е добре ако просто ходиш на йога на този етап - не преуморява,успокоява и ти помага да намериш баланса,а в същото време тонизира тялото ти и изглеждаш добре. Това беше моята оправия,докато блъсках като луда не стана нищо хубаво.
Стреса не ти помага! Мислиш ли че на тези килограми въобще ти е нужно кардио? Аз не виждам никакъв смисъл.
След като се успокоиш мисля че поне малко едно по едно нещата ще започнат да се оправят бавно. Първо премахваш стреса,после ще имаш вяра че всичко ще се оправи,ще оправиш храната,психиката и така нататък ще се оправят нещата. Но няма как да се оправят ако не започнеш от някъде още днес! НЕ може да правиш едно и също и да очакваш различни резултати, трябва да направиш жертви и да стистеш зъби за малко.
Казах всичко с добри чувства. Наистина се надявам скоро да си по -добре! (hug)
Мнението беше редактирано от Teddy на 10.04.14 16:37.
Адски права си, Теди! Благодаря ти за откровените мнения, съвети и подкрепа. (hug) Най-тъпото е, че аз напълно осъзнавам това което си написала. Дори много често си го повтарям. Но когато прекаля с храната, на следващия ден се чувствам тъпо, правя кардио до скъсване и се старая да се натоваря на макс, като си обещавам че е за последно и от утре започвам на наново и забавям темпото. Но вечерта, изтощеното ми тяло си иска неговото. Пак си хапвам повечко и на следващия ден се повтаря същото. И така въпросното “утре” не идва.... Попринцип кик-бокса ме успокоява, но ще пробвам с йога. Мисля, да се пожаля малко.
Мнението беше редактирано от Fighter на 10.04.14 18:12.
10.04.14
18:37
Именно.. знам,че е точно така и това е причината все още да си на същото място :) И не малко да се пожалиш - направо си имаш нужда от голяма почивка! Знам,че психическата почивка /да не мислиш какво да ядеш,как ще качиш и т.н./ е мноого трудна за преодоляване, но поне с физическата можеш да започнеш,гарантирам ти че не е толкова трудно ако наистина си го поставиш за цел.
Желая ти отново успех (hug)
Мнението беше редактирано от Teddy на 10.04.14 18:38.
10/04/2014
09:30 - кафе
12:00 - салата - маруля, краставица, репички с 3 варени яйца и 4 маслини, овкусена с малк озехтин, оцет и хим. сол
17:30 -кафе; 3 ягоди
19:00 - като обяда
21:00 - 200мл фреш от ягоди
23:30 - яйце; доста кашкавал и хляб + банан с малко течен шоколад
Тренировка: Не точно. Раздвижване в къщи: коремни преси със ставането; глутеус ритник и клекове със собствено тегло на няколко пъти през деня
Мнението беше редактирано от Fighter на 11.04.14 11:27.
moon light, а аз искам да ми кажеш каква е тайната, че въпреки всичкия хаос и дните на преяждане - не пълнееш?
11.04.14
15:42
Здравей Дари :) Исках да попитм психиатъра и психотерапевта препоръчани ли са ти? И колко време ти отделиха единия и другия? От чисто любопитство питам :)
Желая ти успех :) и се надявам да имаш добри резултати в бъдеще :)
Мнението беше редактирано от Наталия на 11.04.14 15:44.
Maria, тайната е много нерви, непрекъснато движение - ходене пеш, тренировки и почти никакви сядане (дори вкъщи). :)
Нати, психоложката е наша позната от много години и е пряк свидетел на целия ми житейски път. Психиатъра също си се знаем от доста време и е добре запознат с положението ми.
Голяма грешка за психолога! Никога, ама никога не използвай услугите на познат/приятел, не са безпристрастни, емоционално са обвързани с теб, и дори да имат цялото желание на света да помогнат - не биха успяли.
11.04.14
19:27
Напълно съм съгласна с Аnn.
И без това най-вероятно ще посещавам друг специалист.
За днес 11.04.2014
Храната: 4 яйца, 180гр. пуешко, 40гр. сирене, половин ябълка, 100гр. шоколад, няколко бисквити, марули и други зелении
Течности: 3 кафета; вода; няколко глътки фреш ягода
Тренировка: уж нямаше, ама се озовах в старата зала и се изкуших. Та 1 час зумба и час кръгова в група.На обяд йога в университета, а сутринта със ставането 5 мин вело, коремни и разтягане + дълга обедна разходка.
Мнението беше редактирано от Fighter на 12.04.14 13:55.
12/04/2014
08:30 - кафе с течна сметана
09:00 - 1 яйце + белтък; морков; хапка кашкавал и 30гр. шоколад
10:30 - тренировка - ръце и корем
14:00 - салата - маруля,краставица, репичка и 2 белтъка; 2 бъркани яйца с 40 гр. шунка
17:00 - кафе
19:00 - 2 пилешки супи; 2 с.л. кисело мляко; малка преп. ФХ
23:00 - още 1 купа пилешка супа; 70гр. шоколад
01:00 - ябълка
Докато правих кофички, изведнъж се чу силно изпукване и нещо ми прещрака в гръдната кост. Имам чувството, че ми проби черепа. Като си поемам въздух ме заболява главата и когато натоваря трицепса или гърба също. Болката е много неприятна, чак свят ми се вие. Идеи какво е?
Мнението беше редактирано от Fighter на 13.04.14 01:12.
Айде към всичко това да добавим и 2-3 бисквитки, неизвестно к-во фъстъци и 3 лъжици Мр. Суит Зиро. Разглеждах мъжките дневници.. еми аз май повече и от мъжките си похапвам :Д Замислих се, че обилните хранения започнаха, когато започнах отново да тренирам. Знаете, че бях прекъснала тренировките и януари, когато започнах да връщам спорта в ежедневието си, храната започна да излиза извън контрол. Хмм .. ако спра с тренировките дали ще спра да ям толкова? Или по-добре да си тренирам и да си ям. Или какво?
казано от moon light на 13.04.14, 03:13:
Айде към всичко това да добавим и 2-3 бисквитки, неизвестно к-во фъстъци и 3 лъжици Мр. Суит Зиро. Разглеждах мъжките дневници.. еми аз май повече и от мъжките си похапвам :Д Замислих се, че обилните хранения започнаха, когато започнах отново да тренирам. Знаете, че бях прекъснала тренировките и януари, когато започнах да връщам спорта в ежедневието си, храната започна да излиза извън контрол. Хмм .. ако спра с тренировките дали ще спра да ям толкова? Или по-добре да си тренирам и да си ям. Или какво?
Калориите—маалко повече, отколкото, когато не си тренирала.
Тренировки—по-малко и по-целонасочени от сега, когато те карат да ядеш много.
Примерно в наръчника ми от фитнеса пише, че перфектно е 2-3 пъти седмично по един час.
На мен лично ми отнема 3-4 дни възстановяването, затова правя две силови седмично—едната на щангите (хот айрън) и една вкъщи с
пудовка или направо и двете вкъщи с пудовка.
Ако имаш желание и ти се релаксира, хубаво е чат-пат някоя йога или някаква медитационна тренировка.
Малко по малко и постоянно.
Не тренираш за маратон или фитнес-конкурс ... предполагам :)
Като се замисля, аз правя по 2 тренировки седмично, то колко съм за пример, е друг въпрос, но си се чувствам добре за мене си.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 13.04.14 13:31.
Честит празник, цветенцааа! (F)
Днес беше пълно мазало! Стабилни тренировки, много движение, ама покрай тая Цветница и доста похапване (tmi)
Общо: 10 бонбона Тофифи, 1 шоколад и малко, 300гр. филе на скара, 2 цели яйца, 4 белтъка, 2 мини банички, половин бисквита Мираж, 500 гр. ягоди с 2 ч.л. мед. Оххх... е не е толкова много, като се има напредвид колко активна бях, мисля че си уцелих баланса (wait)
И след трите дни стабилни тренировки, краката ми са чук, но се чувствам в Рая (inlove)
Гръдната кост още ме боли, но все пак не и позволих да ми прецака тренировката, тъй че съм доволна!
От утре ще постя, заредих се с ядки и фъстъчено масло. Може и да дам още един шанс на тахана... да видим дали тоя път ще намерим общ език :D В този ред на мисли, кой според вас е по-добър вариант - пълнозърнест или суров?
Мнението беше редактирано от Fighter на 14.04.14 00:00.
14.04.2014
Храната: 200гр. ядки, 2 био шоколада с оризово мляко, ябълки, 2 лъжици фъстъчено масло - към 3000 калории, както винаги
Движение: Без тренировка. Имам страховита МТ на ръцете, гърба и краката. Имаше доста приятна и дълга разходка с 2 мацки от форума :)
Храната ти за деня ми пълни душата, но коремът ми си остава все така празен, ех, съдба... :D
15.04.2014
09:00 - банан и половина
11:00 - кафе
15:00 - 100гр. тофу; преп. ПХ; 2 домата
15:30 - чай с мед
15.04.14
16:21
самоо толкова хмм :Д къде са шоколадите и ядките :д :*
Има време ... довечера, като дописвам ще видим, какви ще съм ги свършила.. :*
Та да си допиша...
18:30 - банан
20:00 - 100гр. тофу с копър + огромна салата (маруля,краставица,домат), овкусена с оцет,зехтин и хим. сол
22:00 - 2 ябълки с 4 супер мънички препечени филийки с мед (ама меда беше доста (blush))
Ииии да се похваля - имам си татуировкааа! (sun)
15.04.14
23:02
И азззззз, къде си го направи (на тялото имам предвид :Д)
Честита татуировка! И аз се присъединявам към желаещите да видят снимка! (F)
Минавам да нахвърлям малко мисли относно многото вода, която пиеш. При себе си забелязах, че когато ям много сладко или солено, след това ми се пие много вода. Това според мен е естествена реакция на организма, който иска да изхвърли ненужното количество сол или захар от организма. Таа... се замислих дали причината да ти се пият несметни количества вода не е това, че хапваш доста захар :)
Не третендирам,че съм права, само изказвам мое предположение :)
(F)
Мнението беше редактирано от June101 на 16.04.14 07:14.
Джун, не мисля, че е от това. Преди, когато се хранех доста по-чисто пак си пиех толкова вода. Сега се опитвам да я намаля и имам чувството, че почнах да задържам?!
16/04/2014
10:00 - 2 ч.л. мед
12:00 - кафе
13:00 - 80гр. тофу с копър; 8 маслини; салата (маруля,краставица,домат)
15:30 - кафе с т.сметана и 1 ч.л. кафява захар
16:30 - кафе
18:00 - кафе със сметана и захар; малко ядки
19:30 - уж отивах на йога, ама нещо ме ядосаха преди трен и отидох на тае бо и след него зумба
22:30 - зелена салата с 80гр. тофу
23:00 - 2 шепи ядки (бадеми и лешници)
Мнението беше редактирано от Fighter на 17.04.14 00:34.
От веднага мога да ти дам отговор за многото вода - 4 кафета на ден > кафето е диуретик > пие ти се вода, защото си изхвърлила; две интензивни аеробни тренировки една след друга - потиш се> губиш вода > пие ти се много. Ако си намалиш водата, при това ти ежедневие, ще вземеш да припаднеш някъде, по-добре недей. :D
Като не тренирах пак пиех много вода, а аз попринцип не се и потя или е супер малко.... друга е причината :Д
Смятам, че е редно да отбележа следното:
- почти всяка сутрин правя 50-60 коремни преси с отварянето на очите, още в леглото. След това се премествам на земята, правя десетина лицеви, разтягам се и правя малко тичане с високи колене, с ръце в страни, скачане на въже и т.н. интензвно около 1-2 мин. Пия 500мл ТОПЛА вода и деня започва
- НИКОГА не използвам асансьори. Дори след супер изморителен ден, след дискотека, на токчета или поради каквато и да е причина. Ако се налага да се качвам някъде до 15ти етаж - отново съм по стълбите.
- Старая се да правя клекове и други бързи упражнения, когато се заседя прекалено дълго и изобщо по няколко пъти на ден. Даже и в тоалетните на заведения го правя понякога.
Тааа това да се добави към дневната ми активност :D
Мнението беше редактирано от Fighter на 17.04.14 00:35.
17.04.14
00:11
Момичеее кфи са тея кафета :х къде е храната ти тцц ;д ии дай си малко почивка тии сигурно и сънуваш как правиш коремни или изкачваш небостъргач по стълбите (giggle) :*
Попринцип съм ги намалила до 1-2 и си ги пия чисти, без захар. Но тия дни, предполагам заради постите нямам енергия и имам ужасно главоболие. Ядките не ми заместват месото и яйцата! Просто веганството не е за мен. А иначе... ми честно казано ми се е случвало, като се сабудя по някое време през ноща, ей така по инерция да направя някой друг клек, да си подскачам лекичко и други работи в движение до WC примерно .. :D
Развалих всичко!
Значи лягам си аз и към 3:30 се събуждам, зверски гладна с гадене, главоболие, треперене, изтръпване и всякакви други неразположения. Изядох 1 лъжица мед и 1 орех и се върнах бързо в леглото, но без успех. Към 4 изядох 1 лъжица фъстъчено масло и 1 хапка халва. Последва 2ри опит за заспиване - отново безуспешен. Станах, обмислях сандчич с тофу, но хляба се оказа мухлясал, та си спретнах една зелена салата с 20-30гр. тофу (само толкова имаше) и я изядох. След нея един малък банан. Върнах се пак в леглото. Е няма братче...глад,глад... имах чувството, че мускулчетата ми се избиват помежду си. Цялата бях изтръпнала (най-вече ръцете, те са ми най-слабата част от тялото, а и 1та трен. днес беше концентрирана върху тях). И така в 5 отново станах и си развалих поста с 3 цели яйца, 3 белтъка и 20гр. сирене... Тия 3 дни на пост,пробвах да ям повече ядки, слагах умишлено повече зехтин в салатите, но... не ми се получава.
И след като се наядох трябваше веднага да го отбележа в дневника! :D
Мнението беше редактирано от Fighter на 17.04.14 05:34.
17.04.14
10:00
не нее признавам тее ти сии луда ;д (bow) :*
17.04.2014
12:30 - стотина грама ядки
14:30 - 150гр. пушена пъстърва; 2 яйца + няколко белтъка; зелена салата
16:30 - малко лешници и стафиди
17:30 - 3 бонбона тофифи; почти 1 шоколад
18:30 - 21:50 - тренировкааа
22:40 - 1 яйце; 3 купи крем супа от тиквички и гъби с 5 белтъка вместо крутони
Teчности: водата беше по-малко от обикновено; 2 кафета с т.см.; 3 в 1 със стевия; 200мл. някаква спортна напитка с Л-Карнитин и аспартамче разбирасе :Д
Движение: Сутринта разни подскоци, танци и т.н. в нас около час; няколко пъти тичане по стълбите до 7ми етаж (с нетренировъчна цел); много обикаляне и подреждане из нас, но доста интензивно. Абе като тренировка си беше. След това зумба, тае бо и модерен балет. За деня имам близо 1000 коремни преси! Ако не и повече. Гръдната кост още ме боли, а МТ утре ще е още по-брутална...
Мнението беше редактирано от Fighter на 17.04.14 23:47.
Наистина съм качила 3-4 кг. 49 съм вече. Теглих се на няколко места. Но никъде нямам мазно, въпреки шоколадите. Имам лек напредък в бюста. Горната част си ми е все още много слаба, но пък вътрешната част на бедрата вече не като скоба с наличието на разпусната кожа. Много са се стегнали. Мускулите на краката ми се очертават отвсякъде. Единствено с прасеца няма да се разберем. Имам чувството, че постоянно нараства. Някой, ако има идея как да спра прогресивното му развитие, нека я сподели. Знам, че е генетично, но все пак ... Дупето започна да се повдига. Дрехите са си ми все още големи. Не ми личат като цяло килцата, но съм доволна честно казано и хич не съм се филмирала - напротив, нахъсах се да продължавам да ям и да тренирам. Ако това се беше случило мин. година, вече щях да съм измислила зловещ, спартански режим - тренировки до скъсване с макс. 1000 калории. Между другото косата отново ми се сгъсти, вече не ми е постоянно студено и започнах да си поспивам повече. Имах и проблеми със стомаха (досещате се) - и те се пооправиха. Ставам си нормална, млада жена. Нещо се появиха и силни болки в яйчниците и кръста, както и странното за мен желание да ям мазнини (ядки, маслини, повече зехтин...) Дано е МЦ.
И да попитам - сутрин са ми доста подути пръстите на ръцете, а вечер краката ми стават направо двойни, от какво може да е?
Мнението беше редактирано от Fighter на 18.04.14 03:40.
18.04.14
10:02
Дариии браво радвам се много за теб :* Кг може да не и личат но важното е,че ти ги усещаш и се чувстваш по-добре :))
18.04.14
10:36
Здравей :) Колко кг ти е целта ?