Много ми беше интересно да прочета за инициативата 5км. в Морската. От известно време ми се иска да опитам, но не съм бягала на открито от 100 години, преди тренирах маратон, та ако от тогава е останало нещо...ще ги издържа тия 5км., но за бързина и дума да не става, все пак ще се пробвам една от съботите през май месец:) Сега като се зачетох в дневника ти...те доста хора били от Варна, ще се радвам ако има и други мераклии от форума за тичане и успеем да се запознаем. :)
30.04.14
20:49
Браво, Веси за бягането!
казано от Веселина Иванова на 30.04.14, 11:34:
30/04
6.00 часа сутринта в Морската градина
1. Бягане 2,3 км. пресечен терен, крос ( от басейн Приморски до р-нт Хоризонт през градината )
Следващият път може ли да ме вземеш с теб! Явно си имаш трекинг маршрут, а аз отдавна си търся такъв в Морската (sun) (sun)
казано от Radost_nezemnA на 30.04.14, 20:49:
Браво, Веси за бягането!
казано от Веселина Иванова на 30.04.14, 11:34:
30/04
6.00 часа сутринта в Морската градина
1. Бягане 2,3 км. пресечен терен, крос ( от басейн Приморски до р-нт Хоризонт през градината )Следващият път може ли да ме вземеш с теб! Явно си имаш трекинг маршрут, а аз отдавна си търся такъв в Морската (sun) (sun)
Хе хе, Благодаря Радост, нямам нищо против да тичаме, просто винаги съм тичала сама и винаги със силна музика в ушите, но...защо пък не с другарче :)
Този специално маршрут си го спретнах днес, защото идвам от другия край на града и затова :) оставям колата в началото на Морската от към басейна и така :) Бягам и според времето, с което разполагам :) Но не знам дали това в Морската ще стане практика, по скоро не, защото ми е изключително далеко от нас (dull)
01/05
Честит празник на всички (sun)
Страхотен ден беше днес във Варна и ние го използвахме на макс ;)
Сутринта с дребен в Богоров (sun) Днес по принцип мислех да почивам, че 5 дни тренирам без почивка, да ама не ;)
1-2-3-4-5-5-4-3-2-1
Набирания бътерфлай
Лицеви опори
Лицеви опори - 16, 14, 15, 15
5-4-3-2-1-1-2-3-4-5
Набирания
Кофички
После се прибрахме, обядване и лека дрямка с малчо (inlove), е той откара 3 часа де ;) После чистене из нас, това онова и газ семейно на стадиона в близкия квартал :) И там :
1600 м. бягане
2 пъти :
10 скок от клек
10 борчески скоци напред
10 интервала 20/20
спринтове редувани с ходене ( около 1200 м. се получиха, като разстояние )
Утре вече ще почивам, обещавам :D
Мнението беше редактирано от Vess на 01.05.14 22:26.
02/05
Както обещах почивах :) не знайно как се озовахме на някакъв сбор в Оброчище, та разходки там из селото :)
03/05
От вчера малчо е сополив, днес сутринта почна и да кашля (dull) сдухах се и нямах настроение да ходя да бягам 5 км. в Морската....реших да си остана при дечко и се раздвижих у дома. Извадих щангата, че много прах е събрала.
Complex C
1. Dead lift - 6 повт
2. High pull - 6 повт
3. Squat clean - 6 повт
4. Military press - 6 повт
5. Jump lunge - 6 повт (на крак, т.е. общо 12 повт!), без тежест Jump lunge - video
6 rounds. Rest between rounds 30 сек.
Тегло на щангата 30 кг.
После почивах около 4-5 мин. и още малко :
Лицеви опори - 12, 14, 16, 14
Клек 35 кг. - 22, 23, 21, 22
И толкоз. Тръгваме за Долен Чифлик :)
04/05
Прибрахме се днес в късния следобед от Д.Чифлик, и у дома раздвижих пудовките :)
3 пъти, това към загрявката :
5 Руски суинга
5 Суинг лява ръка
5 Суинг дясна
5 Обръщания лява ръка
5 Обръщане дясна
5 Изхвърляне лява ръка
5 Изхвърляне дясна
Пудовка 16 кг. без пускане на пудовката в рамките на 1 кръг.
4 кръга :
10 ренегатско гребане 2х16кг. + сумо тяга 2х16 кг. ( д.+л.=1 повт.)
12 Бърпита
5 кръга :
3 набирания подхват
6 лицеви опори
9 клека СТ
За финал - 10 мин. интензивно кардио високи колене, кардио Тае Бо ритници, удари и такива подобни :)
И така :) Дано е хубаво времето идните два дни, че ми се ще на вън да съм основно (sun)
05/05
Настинала съм пак (dull) покрай малкия явно прихванах пак....не знам какво става тази година но...много се сополивя :( Храня се основно с плодове и зеленчуци, при възможност винаги са домашни, яйца, риба, мед, тахани все такива хубави неща, месото съм го намалила за сметка на рибата и яйцата.....но пак....
Днес съм доста по добре и вече ще тренирам тежко, поне така го плануваме с Радостче (rock)
Поради настинката вчера не можах т.е. реших, че е по-разумно да не тичам в силния вятър из Варна, щото щях да мога, но...разума надделя, та си направих кардио тренировката в домашни условия :
10 рунда :
100 скока на въже
10 Бърпита с лицева опора
Набиране подхват - 5, 5, 4, 4
Ето и забавни клипчета на кардио дейността ми :) това е някъде към 8 рунд мисля :)
казано от metalex на 06.05.14, 10:05:
Веси,с комшиите отдолу как се оправяш?
В това отношение за щастие живеем на първи етаж ;) но за други неща си е недостатък :)
06/05
Честит празник на всички, които празнуват днес !
Заведох днес дребен при баба му да се гледат 2 дни и среща с Радостче във фитнеса под кооперацията на свекито :)
Тренировка днес на гладно :
Стандартна загрявка от главата до глезените и към нея още 3 пъти :
10 лицеви опори
10 клека @ 20 кг.
10 рунда без засичане на време с минимални почивки :
7 рунда от които :
1 мъртва тяга @ 90 кг.
1 тръстър @ 45 кг.
3 рунда :
3 мъртва тяга @ 80 кг.
3 тръстър @ 40 кг.
Вработване от по 8, 5 и 3 повторения от двете движения на по-малки килограми.
в СС :
набиране подхват - 7х3, 3х2
кофи - 10х3
След това 5 км. бягане в Морската, като последните около 2 км. ги изминах спринтове редувани с бавно бягане, на моменти с ходене.
Време нямам, защото на връщане ми се развърза маратонката и при клякането да си я завържа ми спря мр3-ката и не могах да си видя времето, тръгна от начало, таймера не си го носех :@
Доволна от тягата и тръстъра, предвид това, че повече тренирам с малки килограми у дома или на вън със СТ силата си стои, не е паднала :)
18 часа фаст
Храната днес: ябълка, домати, тиквен тахан, зелена салата, скумрия на фурна, маслини, фурми
Клиповете и на заден фон се вижда и Радост :)
Мнението беше редактирано от Vess на 06.05.14 20:40.
:) Жалко, че не бяхте във Варна онзи ден, когато ходихме в същия този фитнес. Тогава беше пълно с мъже и Зозо беше единствената тренираща дама. Беше й доста дискомфортно заради този факт.
казано от Boby_ на 06.05.14, 21:21:
:) Жалко, че не бяхте във Варна онзи ден, когато ходихме в същия този фитнес. Тогава беше пълно с мъже и Зозо беше единствената тренираща дама. Беше й доста дискомфортно заради този факт.
Да, и аз много съжалявам, че се разминахме така :( а днес имаше девойки във фитнеса, но бяха горе на велотата и степера с телефони в ръка (tmi)
Тренировката ми днес в тази зала стана съвсем случайно, като решихме да водим дребен при баба му и някак си така ми щукна да се възползвам от залата там :D инъче ми е супер далеко от нас и там ходя може би 2 или 3 пъти годишно ;)
Опи 8-)
Вчера, 07.05.2014 - почивах. Може би и днес, 08.05.2014 ще се възнаградя с почивка :) не съм добре нещо....
Последните 3 месеца все съм хремава за около седмица, този месец имам и бонус - вирусна инфекция на дясното око. От вчера насам съм с ужасни бодежи, парене и неприятно усещане в дясното око, днес е по-добре де. Ходих на двама доФтора, еднакво мнение дадоха, та...лекувам се. Виждам мъгливо и много се дразня :@ съответно и желанието ми за спорт се снижи до минимум тия два дена, защото само при мисълта да ми влезе пот или прах в болното око и откачам (tmi)
Не ме питайте пък как работя на компа (grin)
Та тъй....много ми се тренира на вън, писта, лостове ей такива нещица, но....може да оставя за утре. Няма да свърши света я :)
Тъй, оплаках се :)
П.П.
А да, щях да забравя, баща ми в неделя ще ми донесе и колелото, тъй че....мисля да въртя от време на време градско ;) малко е грозничко, някой скорости не му работят, трябва да му се смажат някой чарколяци ама....като за мен става, нямам някакви грандиозни цели с него ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 08.05.14 17:24.
казано от Vic на 08.05.14, 17:26:
Бързо да се оправиш!
Благодаря Вик, и на всички, които сте го подкрепили :) минава окото. Сега лягам, че рано ще щурмувам кварталното училище утре ;)
Докато не съм забравила какви ги сътворих рано, рано сутринта :)
09/05
Сутринта в 5:45 часа на гладно :
1000 м. бягане (5х200м) - около 5 мин.
10 завъртания :
100 м. спринт/бързо бягане
100 м. крос/бързо вървене
1-2-3-4-5-5-4-3-3-2-1
Набирания надхват
Лицеви опори
1000 м. бягане (5х200м)
33 бърпита със скок на 61 см.
Бърпитата се явяват нещо като бонус, тъй като ги реших в последния момент. Казах си, щом съм направила 33 набирания и лицеви и 4км. бягане, мога и 33 бърпитата със скок на стената да направя за финал :)
Общо време на цялата тренировка около 45 мин.
После газ у дома, душ, събуждане на младежите ;) чайчета, плодчета в торбата за работа и така (sun) Още не съм яла, може би ще пропусна закуската :)
Окото е все по-добре и по-добре :) на около 80 - 85 % се е възстановило зрението 8-)
Цамбурррр (mooning)
За вчера 09/05 дописвам :
20 часа фаст :
17.00 - 1 домат, 2 зелени чушки, пилешко печено бутче*, няколко маслини, 1 банан
19.30 - салата зеле, магданоз и домати, маслини, печено пилешко бутче*, (beer), 3 домашни бонбона* ( фурми,какао,суссам, кокос.стърготини,кашу)
10/05
5:50 часа сутринта на гладно :
4 кръга :
СТХП @ 30 кг. - 10, 10, 10, 10
Бърпи - 10, 10, 10, 10
Тръстър @ 30 кг. - 10, 10, 10, 10
Лицеви опори - 10, 10, 10, 10
И още 4 пъти следното :
6 лицеви опори
12 тяга @ 30 кг.
18 скачащи напада ( х9 на крачун )
Толкова мрачно и мокро на вън, че ми се провалиха плановете за тичане :@ (rain) Част от тежестите ми останаха в спалнята и да не тропам на малкия и големия мъж, взех както беше натоварена щангата, малко но пък от сърце (makeup)
Нищо, пак ми е готино :) това със ставането сутрин си е голям кеф, после цял ден не мислиш какво имаш да правиш след работа, да готвиш ли, с детето ли да се занимаваш, да тренираш ли :) ей такива чудесии.
Днес не знам дали ще има фаст, но 3-4 пъти седмично да правя пак ще е добре ;)
Айде, аз работя днес 8-)
Мнението беше редактирано от Vess на 10.05.14 11:00.
Само “Цамбурррр” и последвалата емотиконка не са ясни!Би ли пояснила ,че ме човърка и не бих тръгнал за залата ,докато не ми се разясни казуса? :D
казано от sapuna на 10.05.14, 11:08:
Само “Цамбурррр” и последвалата емотиконка не са ясни!Би ли пояснила ,че ме човърка и не бих тръгнал за залата ,докато не ми се разясни казуса? :D
Хахахахаха, ами значи точно това, което е :D
Просто съм в добро настроение (makeup)
Мнението беше редактирано от Vess на 10.05.14 11:43.
Още по хубав ден тогава и още по тежки тръстъри .... а аз да обличам скъсаната тениска и спокоен вече да лягам под щангата! ;)
11/05
9.00 часа
5 км. бягане в Морката градина на Варна - 29:03 мин. има надежда да мина под 29 мин. :D
10.00 часа в Богоров
Бях с хлапето и се бях настроила да правя нещо като волна програма и да не се включвам в Ламята, но....малко модифицирана малка Ламичка бебе :P
5 рунда :
1-2-3-4-5
набиране
лицеви опори
клек СТ тук бройките бяха 2-4-6-8-10
200 м. бягане
Та добавих още 1 км. бягане към днешния километраж :)
Време не съм засичала, защото още на първия рунд на 2-рите набирания почти си разбих носа в лоста (tmi) та....малко бях в бокса ;)
Нищо ми няма де, поне не видимо, инъче ме наболява маслюната (dull) освен това постоянно гледах малчо на къде е, подвиквах му и т.н. абе....тренирах си, но без засичане на време :)
Фаста днес е мираж, след толкова активност бях така озверяла от глад и....така :)
Мнението беше редактирано от Vess на 11.05.14 22:27.
12/05 почивах от тренировки 8-)
13/05
5:45 часа сутринта :
1. 1000м. бягане
2. Интервално 10 пъти следното:
100м.спринт + 100м. ходене
3. 1000м. бягане
4. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 - скок на 61 см.
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 - лицеви опори
19.00 часа :
Техника на изхвърляне и клек с щанга над глава - до 30 кг.,повече във зала, у дома има опасност за мебелите :D
5 рунда :
3 обръщане от земя 40кг.
4 пуш преса 40кг.
5 клека 40кг.
И още 5 рунда :
10 тяга 45 кг.
10 лицеви опори
И забравих, че щях да вися (dull) но сега ме мързи, оставям за друг път ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 13.05.14 21:38.
казано от Веселина Иванова на 13.05.14, 21:37:
13/05
5:45 часа сутринта :...
Като чета в какви часове тренираш, направо ти се чудя как имаш сили и желание да станеш толкова рано ... (wasntme) Миналата година ходех на йога от 7:30 и едвам се навивах да излезна в 7 от нас, за да стигна навреме. Затова и не ходя вече няколко месеца.
казано от Zozo на 14.05.14, 14:46:
казано от Веселина Иванова на 13.05.14, 21:37:
13/05
5:45 часа сутринта :...
Като чета в какви часове тренираш, направо ти се чудя как имаш сили и желание да станеш толкова рано ... (wasntme) Миналата година ходех на йога от 7:30 и едвам се навивах да излезна в 7 от нас, за да стигна навреме. Затова и не ходя вече няколко месеца.
:)
Ами свиква се :) а и не е всяка сутрин :) По принцип имам желание да ми стане навик всеки ден, но много късно си лягам понякога и не се чувства достатъчно възстановена. Но когато спя достатъчно, ставам лесно :) А за мен достатъчно е 7 - 8 часа сън :)
Ставам в 5.00, до 5.30 часа се разсънвам, пия вода, обличане, малко раздвижване да събудя мускулите и после навън за тренировка и така :)
14.05.14
22:13
Тук като гледам май само тримата с Илията ставаме толкова рано. Другите са някви пън-ове всичките. Хгхгхгх
казано от Тала-съм на 14.05.14, 22:13:
Тук като гледам май само тримата с Илията ставаме толкова рано. Другите са някви пън-ове всичките. Хгхгхгх
Ко приказваш...Аз съм вдън горите тилилейски по това време...и си играя със самодивите :D…Както и повечето НОРМАЛНИ хора :D.
Аз на Илия му бях казвал преди време - нечовешко е да бягаш в 05:00 - 05:30 (shake) ...
Мнението беше редактирано от Петър на 14.05.14 22:21.
казано от Тала-съм на 14.05.14, 22:13:
Както винаги съм го казвала: Предпочитам да се прибирам по това време :P
Ама вие сте някакви извънземни..много ви се радвам..
Хе хе, големи сте симпатяги :)
Стеле, и аз имам такива периоди, когато съм се прибирала по това време, но....честно казано сега ми е по-хубаво :) т.е. по това време да тичам край морето ...примерно ;)
Та тъй тъй съм тук, да впиша днешните ранни активности (makeup)
15/05
Ставане 5:10 часа 8-)
5:50 часа тренировка в Морска градина на Варна :
3 км. крос по крайбрежната алея да по дишам малко йодни пари :D - около 16 мин. някъде
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 - лицеви опори
Между всяка серия от бройките х 3 набирания успореден хват на халки - общо 10х3 чисти
2 км. крос да се върна до колата и газ към къщи за душ и останалите активности :)
И така (sun)
15/05
Втора тренировка днес :
Smokey Bear’s KB variation
Every minute on the minute for 20 min (Всяка минута, в рамките на минутата, в продължение на 20 мин):
3 Power Snatch (3 силови изхвърляния)
3 Clean & Press (3 обръщане и преса)
6 Squats (KB in Clean position, supported by the other hand) (6 клека, пудовката в обърнато положение, подкрепяне с другата ръка)
Change the arm every minute (Сменяй ръката на всяка минута)
Пудовка 16 кг.
Всичките 20 минути се справях за около 35-38 сек. Поддържах умерено темпо през целия комплекс. Струва ми се, че ми беше лека тежестта и някак си.....не ми беше зор :D Оставащите секунди ми бяха напълно достатъчни за да започна поредната минута свежо :)
Може би 19-20 кг. ще са ми по-добре :) Въздух имах за още 20 мин. сигурно :)
Трета вечер подред правя един невероятен домашен крем* - фурми, накиснати в кокосово мляко, после пасирам, добавям кокосови стърготини и сурово какао и воала (inlove) И на дребен много му хареса и иска утре пак да правя кремче ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 15.05.14 20:42.
Браво,Веси!
И аз свършвах кръга за около 40 сек.,но не можех да възстановя дишането си за оставащото време.
Дзак :D
16/05
Днес пак 5.00 часа излюпване, реших и днес да стана за спортни занимания, а утре събота да се наспя и да се отдам изцяло на семейството си в разходки и игра с детето (inlove) (sun)
5:35 часа в Богоров 8-)
1000м. бягане
5 кръга :
5 набиране
60 м. спринт
10 лицеви опори
60 м. спринт
И още 4 кръга :
набиране - 8, 7, 8, 6
200 м. бягане след всяка серия набирания
Скромно днес, 2400 м. бягане + 50 лицеви опори + 54 набирания (редувах надхват с успореден ), но имам нужда от почивка, така го усещам и ще видим кога ще си я дам ;)
Хубав и усмихнат ден (sun)
18/05
8:30 часа
5 км. бягане - 28:24 мин. (party) на всичкото отгоре на завоя на Делфинариума ме спряха някакви хора да ме питат как да стигнат до там :) може би щях да сваля още 15 сек. примерно ;)
10.00 часа в Богоров (sun)
Отборно по двама души,6 кръга всеки съотборник от максимален брой повторения от следното:
20 сек. работа едини съотборник, 20 сек. другия.
20 сек. скок в/у кутия 61 см.
20 сек. почивка
20 сек. суинг с 28 кг. пудовка (muscle)
20 сек. почивка
20 сек. лицеви опори
20 сек. почивка
20 сек. планк
20 сек. почивка
Моя общ брой повторения от упражненията е 186 бр.
Със съотборника ми всеки сам си броеше и накрая като го питах той колко е направил за да ги съберем, той ми каза, че само лицевите опори са му 180 бр. (tmi) ама наистина, като машинка беше :) И после съответно се отказах да ги броя неговите, че свят ми се зави :D
Обръщах известно време 24-ката, редувах ръцете и така :) Ползотворен преди обед, слънчев и спортен (sun) и тъкмо се прибрахме с дребен ( щото и той беше с мен на тренировката ) и като загърмя и затрещя една градушка един страшен порой, леле - мале (rain)
Мнението беше редактирано от Vess на 18.05.14 20:31.
19/05
У дома след работа :
7 рунда :
5 раменна преса/накрая пуш @ 30 кг.
10 клека @ 30 кг.
5 лицеви опори
10 скок от клек
и още 3 рунда :
10 обръщане от вис @ 30 кг.
10 преден клек @ 30 кг.
20/05
5:40 сутринта (sun)
5 км. бягане градско, и малко пресечен терен - 28:16 мин. (party)
лицеви опори - 12, 14, 11, 13, 15, 12
Весито доволно 8-)
Както някой са забелязали може би, това лято мисля да го карам по - кардио, по - леко от към тежести и по - навън със СТ (sun)
Мнението беше редактирано от Vess на 20.05.14 09:42.
21/05
След работа семейно в двора на у-ще Богоров (sun)
Скромничко 5 кръга :
1-2-3-4-5
Набиране надхват
Лицеви опори
30 скока на 61 см.
Нищо особено но зверски се изпотих :)
Днес станах в 5.00 часа, пих една чаша вода и пак си легнах :D Реших, че съня ми не е достатъчен и изместих бягането след работа :)
Да видим ;)
Имам отчайваща нужда от нови маратонки (dull) не чак толкова отчайваща, но ги чакам всеки момент....
22/05
5 км. бягане - 27:20 мин. (party) пресечен терен :)
И у дома веднага след тичането :
6 кръга :
5 обръщане и преса @ 16 кг. лява ръка
5 обращене и преса @ 16 кг. дясна ръка
10 лицеви опори
И стана време да режа салатата :D и кюфтенца с (beer)
Мнението беше редактирано от Vess на 22.05.14 20:43.
Веси ,прекалено много дразниш!Две тренировки ,салата ,кюфтенца ,че и бира .... Наздраве!
казано от sapuna на 22.05.14, 21:09:
Веси ,прекалено много дразниш!Две тренировки ,салата ,кюфтенца ,че и бира .... Наздраве!
Шшшшшшшттттт тихо, защо раздуваш сега, някой може да не е прочел (giggle) за бирата. Наздраве !
23.05.14
20:15
Бирата е строго пазена тайна за успеха! Усетила си се, че без нея няма да прокопсаш:д
казано от Gogo на 23.05.14, 20:15:
Бирата е строго пазена тайна за успеха! Усетила си се, че без нея няма да прокопсаш:д
Мнооооого си прав Гого :) а и лято без бира ... не е никакво лято (sun)
Аз гласувах. А Вие ?
Два дни пълна почивка от тренировки, понаспах се, добре ми се отрази мисля :) Нови маратонки имам, добре бягат ;) днес ги пробвах :) трябваше да проверя дали това, което пише на стелката е истина ;) Бягай бързо 8-)
25/05
Тренировка от преди малко (sun)
1200 м. бягане 800м. спускане + 400м. равно
8 рунда :
10 бърпи
100м. спринт
връщане към старта
( спринт след бърпита доста мъчителен, ускорението идваше малко след старта )
10 рунда :
3 набиране надхват
6 лицеви опори
9 клека СТ
800м. бягане под наклон / качане обратно към къщи :)
Хубава и слънчева неделя Ви желая :)
Мнението беше редактирано от Vess на 26.05.14 20:06.