Къде бъркам - при храненето или при тренировките?

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.04.14
13:49

Уау, снимката е много зареждаща! (y)

23.04.14
00:15

Малко променям режима - корема ми е ужасно подут,а и като цяло се чувствам подута.Дори се замислям за един ден само на плодове и течности. Подозирам повечкото въглехидрати по Великден, но пък и не мога да кажа,че чак толкова съм се освинила тези три дни. Та връщам триците в закуската, защото определено са ми в полза. Калории не съм смятала, но мисля, че са горе-долу в норма.
Закуска - 1/2кофичка плодово кисело мляко с трици
Обяд - салата с броколи, киноа, около 50гр от джоланчето,лъжица мариновани зеленчуци,лъжица зехтин,1/2 авокадо
Следобяд - около 50гр бразилски орех и толкова сушени плодове
Вечеря - салата(домат,краставица,чушка,зехтин), 60гр моцарела,50гр кашкавал,варено яйце,50гр сушеница,филия козунак(свърши най-накрая)

Тренировка: няма

Мнението беше редактирано от Margarita на 23.04.14 00:17.

23.04.14
22:28

За днес :)
Закуска - 1/2 коф.кисело мляко с трици,банан,мака, какаови зърна
Обяд - като  вчерашната салата
Следябяд - 35гр сурови бадеми
Вечеря - кисело зеле със свинско

Тренировка -  само около 1,5км бързо ходене от спирката до вкъщи

24.04.14
21:46

Закуска - като вчера
Обяд - около 120гр скариди със задушени зеленчуци и 3 лъжици киноа,1/2 авокадо
Следобяд - около 50гр бразилски орех
Вечеря - яхния от бяло пилешко месо и бамя,1 филия хляб със семена

Тренировка:
лежанка - 3х6 25кг
клек - 4х8 25кг
глутеус мост - 4х10 5кг
гребане с дъмбел - 3х10/вс.ръка 7,5кг
коремно-тазобедрени повдигания - 1х10
повдигане на краката настрани от стоеж - 3х10/вс.крак
лицеви опори - 1х10
велоергометър - 20мин

24.04.14
22:02

Хайде бе Марго ,развихряй се вече ,че липсваш! (F)

25.04.14
00:13

Виж ти, мойта скромна личност отворила душевна празнота в нечия душа :) Тук съм,Мите,къде без мене  :)

25.04.14
22:14

Закуска - като вчера, но с малини вместо банан
Обяд - овчарска салата, няколко маслини
Следобяд - 50гр бразилски орех, 5 ягоди
Вечеря - като вчера,2 лъжици тахан с мед

Тренировка - 35 мин велоергометър

26.04.14
22:32

Днес сутринта времето беше отврат - дъжд,вятър, но към обяд се показа слънцето и моят мъж ме изненада с предложение за разходка. Та около час и половина обикаляхме из гори и полета, супер разтоварващо. А после и градината си оплевих, общо взето почивах активно :)
Храната:
Закуска - десерче от овесени ядки
Обяд - сандвич от 2 препечени филии хляб със семена с масло, крема сирене и 60гр сьомга
Вечеря - телешка пържола, зелена салата, малко парче черешов пай

И снимка от разходката :)

28.04.14
00:40

Закуска/обяд - 2 парчета баница с айран
Следобяд - шейк с чаша мляко, 1/2 банан,бисквита,мака
Вечеря - телешка пържола, задушени зеленчуци,парче печена тиква, 2 реда черен шоколад

Тренировка: 50 мин велоергометър(единственото възможно, когато косата ти е намазана с къна :) )

28.04.14
23:02

Отчета за днес :)
Закуска - 1/2чаша пр.мляко, трици,2 лъжици микс ядки и сушени плодове
Обяд - малка телешка пържола, броколи на фурна с настърган кашкавал, овесено десертче
Вечеря - св.пържола, печени зеленчуци(гъби,чушка,бейби царевички),2 лъжици хумус,зелева салата

Тренировка
тяга - 4х8 35кг
напади - 4х8/вс.крак 15кг
повдигане на крака от лег - 4х10
търкаляне на ролер - 3х8
странична опора - 3х10/вс.страна
суинг - 30

29.04.14
22:29

За днес:
Закуска - като вчера
Обяд - салата (зеле,по около 50-60гр св.гърди и кашкавал,лим.сок и лъжица майонеза), парче печена тиква
Следобяд - 55гр бразилски орех
Вечеря - 3 яйца по панагюрски, ананас

Тренировка: само 1,3км след работа :)

30.04.14
22:13

Закуска - обичайната, с кисело мляко :)
Обяд - тиквички на фурна с кисело мляко, 2 хапки от някакво сладко(много беше гадно :( )
Вечеря - пилешка супа от дреболии със зеленчуци, 2 лъжици тахан с мед

Тренировка - няма

02.05.14
23:05

За вчера :)
Закуска - 1/2 кис.мляко, трици, шепа малини
Обяд - малка пилешка пържола, броколи, 1/2 авокадо
Вечеря - пилешка супа,  купичка суров крем
Крема го правя като сложа основно авокадо и банан в блендера и разни други добавки като: сурово кашу, тахан, фурми или стафиди(накиснати предварително), мака и т.н.Общо взето каквото има в шкафа и поръсвам отгоре с натрошени какаови зърна ;)

Тренировка -40 мин велоергометър

Закуската я пропуснах, че имах среща сутринта и ми беше нервно и хич не бях гладна
Обяд - сандвич от 2 филии хляб със семена, хумус,кашкавал и св.гърди, 1/2авокадо,банан
Вечеря - пилешки сърца и воденички в масло, зелена салата, 2 парчета домашен сладкиш с крема сирене

Тренировка - няма

07.05.14
22:39

След няколко дни отсъствие, пак на линия. Нищо интересно за разказване - леки тренировки и леки прегрешения с храната :) Затова пък днес си направих добра тренировка за компенсация. Видях протеинови барчета в един магазин и си взех за проба - има вкус малко на бонбони’‘Лакта’’ :) И протеин ще си взема(имам и  друга причина за това си намерение) - обмислям суроватъчен като вариант. Някакъв съвет? А иначе храната за днес:
Закуска - 1/2коф.кисело мляко с трици,банан
Обяд - салата от броколи, киноа, св.филе; 1/2 протеинов бар
Следобяд - около 30-35гр бразилски орех и още толкова сушени плодове микс
Вечеря - телешка пържола, зеле салата, суров крем с авокадо

Тренировка:
велоергометър - 5 мин
тяга - 4х8 35кг
отпади - 4х8/вс.крак 20кг
бедрено разгъване - 4х8 15кг
повдигане на крака от лег - 4х10
добро утро - 4х8 20кг
пистолети - 1х6, 1х3/вс.крак
странична опора - 4х8/вс.ръка
търкаляне на ролер - 4х8
суинг - 1х30 7,5кг

Мнението беше редактирано от Margarita на 07.05.14 22:45.

08.05.14
22:15

Поръчах си суроватъчен протеин - от всичкото четене на този се спрях. Утре сигурно ще ми го доставят и ще го тествам - шоколад и кокос ;) Обаче сега почва ровене из чуждите дневници как се взема в тренировъчни и в нетренировъчни дни. Коремът ми още е пълен бардак ,без значение какво ям, писна ми вече! Май и Светлето нещо се оплакваше от същото.
Закуска - като вчера
Обяд - 2 варени яйца, 1/2 телешка пържола,1/2 авокадо,домат
Следобяд - като вчера
Вечеря - пилешко  бутче, 4 лъжици ориз,кис.краставички(не ми върви ориза без краставичките :) ), 4 лъжици хумус с мед(много ми се услади)

Тренировка - няма

09.05.14
02:42

Пробвала ли си за корема някакви про-, пре- или синбиотици? Като го закъсам много си взимам и сякаш помагат.

09.05.14
08:10

Не, Светле, не съм пробвала. Чела съм, че помагат, ама толкова. Последно си вземах едни прахчета Fybogel с натурален растителен екстракт, и хуск изядох един пакет(туй си е бая гадничко) , но пак си го имам проблема понякога и си мъка.Ти какво си вземаш и ти помага?

09.05.14
22:45

Оказа се, че излъгах без да искам за пробиотиците. От няколко месеца пия спирулина, но не знаех, че е в групата на пробиотиците, и кефир съм си купувала.А днес в Лидл намерих някакво кисело мляко уж истинско, с бацили :) Иначе знам кои храни са полезни за чревната флора, ама полското кисело зеле и  млякото, дето му викат ‘’йогурт’’ са доста далеч от българските такива. Ще потърся нещо във форма на добавка.
Закуска - 1/2коф.мляко, шепа ягоди, трици, мака, какаови зърна
Обяд - сандвич от 2 филии хляб със семена, св.филе, кашкавал и хумус, 1/2 авокадо
Следобяд - чаша прясно мляко и  3 големи кокосови бисквити
Вечеря - пилешко бутче, ориз, краставички, ред черен шоколад

Тренировка - няма, само около километър вървях след работа

10.05.14
08:11

Последните няколко пъти пих прахчета “Биобаланс” и капсули “Комфортекс” (по съвет на гастрото ми) и ми се отрази добре за известен период от време.

10.05.14
08:23

Намерих аз една тема в бг-мама, където  обсъждаха пробиотици(Ацидуфилус и Бифидус) и даже една жена споделя, че почти веднага е имала подобрение и аз си поръчах от първите, ей така за проба. Предполагам, че и тези, които казваш, съдържат нещо от тези. Благодаря за идеята :)

10.05.14
10:08

Да, можеш да ги потърсиш в нета - има информация за съставките, да не пускам линкове на лекарства във форума (те се водят добавки, а не лекарства, но все пак...)

10.05.14
22:07

Надявах се,че ще ми доставят протеина днес,ама тц :( Щях да се пречукам да бягам да видя кой чука, щото тези от пощата са странни птици -  ако е по-голям пакета, чукат и ако няма някой, ти оставят бележка да идеш да си го вземеш от пощата. Понякога го оставят пред вратата, както стана днес, ама не беше за мен, а за мъжа ми.
Закуска - 125гр кис.мляко с бацили :), трици, ябълка
Обяд - сандвич от хляб със семена, масло, крема сирене и 60гр сьомга
Следобяд - мъфин и 2 лъжици фъстъчено масло
Вечеря -салата от патладжан, запържен леко в кокосово масло,домат,около 70 гр сирене, ананас

Тренировка - тц

11.05.14
15:35

Закуска - банан, 2 лъжици фъст.масло
Обяд - 2 печени пил.крилца със сусам,гъби с кашкавал, хумус,1/4авокадо,мъфин
Вечеря - крилца, тиквички с кис.мляко, 1/4авокадо,мъфин с фъст.масло

Тренировка:
вело - 15 мин
тяга - 4х6 40кг
клек - 4х8 25кг
бедрено сгъване - 4х8 12,5кг
бедрено разгъване - 4х8 15кг
арнолд преса - 4х8 10кг(2х5кг дъмбели)
пистолети -1х5

Мнението беше редактирано от Margarita на 11.05.14 22:09.

12.05.14
21:58

Днес най-после си получих протеина и по тази причина направих една леееееека тренировка, нищо че хич не ми се тренираше. Разтворих си само една чаена лъжичка в 1/2 чаша мляко, защото го изпих 30-40 мин преди вечеря.Изненадах се приятно, че е вкусно, защото аз винаги съм си мислела,че е гадно и безвкусно да се пие протеин на прах.
Закуска - 3-4 бразилски ореха, 1/2 барче от ядки и семена
Обяд - 2 варени яйца, ок.60гр. св.филе, ок.30гр кашкавал, домат
Следобяд - банан, около 40гр микс сушени плодове и ядки
След тренировка - чаена лъж.протеин+1/2ч. обезмаслено мляко
Вечеря - 3 крилца, хумус, шепа гъби и патладжан за гарнитура, няколко ягоди

Тренировка - 30мин.
вело - 10мин.
тяга на един крак - 3х10/вс.крак 7,5кг
глутеус мост - 3х10 5кг
повдигане на краката от лег - 3х10
търкаляне на ролер - 3х10

13.05.14
22:55

Вече трети ден пия пробиотици и забелязвам две неща - след като взема хапчето и апетита ми изчезва :) и постоянно съм жадна, което ми вдигна водоприема като цяло.Сякаш и на корема ми е по-леко, но още е рано да кажа със сигурност.
Закуска - 250гр кис.мляко + трици, банан, мака,какаови зърна
Обяд - 2 бъркани яйца в кокосово масло  с праз, сланина и парченце сирене - вкусотия ;), около 100-120гр грозде
Вечеря - пилешки дробчета със зеленчуци, плодова салата с топка сладолед

Тренировка - няма

Относно протеина в тренировъчен ден - забелязах,че се пие и преди, и след тренировка. Четох и статията за ‘’златните осем часа”,ама пак не съм много сигурна дали, примерно, мога да го пия следобяд и  да тренирам да речем 2-3 часа след това или е прекалено много времето?

14.05.14
22:32

Закуска - 125гр кисело мляко+трици, 25-30гр микс ядки и плодове
Обяд - 125гр моцарела, домат, 6 маслини, 2 барчета с овесени ядки(глад за сладко ме беше подгонил)
Следобяд - чаена лъжица протеин+1/2 ч. мляко, 4 бразилски ореха
След тренировка - остатъка до 25гр протеин с вода
Вечеря(1 час по-късно) - около 120-130гр пил.дроб, салата зеле,хумус, 2 люти чушки

Тренировка:
загряване - 10мин
тяга - 3х8 40кг
бедрено разгъване - 3х10 15кг
бедрено сгъване - 3х10 15кг
глутеус ритник - 3х10/вс.крак
тяга на един крак - 3х10/вс.крак 10кг
бг клек - 3х10/вс.крак
лицеви опори - 2х10

15.05.14
11:34

казано от Margarita на 13.05.14, 22:55:

Относно протеина в тренировъчен ден - забелязах,че се пие и преди, и след тренировка. Четох и статията за ‘’златните осем часа”,ама пак не съм много сигурна дали, примерно, мога да го пия следобяд и  да тренирам да речем 2-3 часа след това или е прекалено много времето?

3 часа ми се виждат много, той протеина направо си се е усвоил за толкова време ;)
Аз пия протеина около 1.5 ч. преди тренировка, като към него добавям и ядки, т.е. давам си малко време за да не ми е тежко на стомаха. Според мен, ако пиеш само протеин 1-1.5 ч. преди тренировка е оптималното време.

казано от Margarita на 13.05.14, 22:55:

Няма такова нещо - протеинов шейк се пие когато/ако има нужда, няма фиксирани правила и тайминги. Преди тренировка - да, но само при условие, че е станал проблем с храненето преди това. В такъв случай го приемаш поне 1 час преди началото на тренировката. След тренировка - да, но при условие, че не можеш да се храниш повече от 1 час след края на тренировката. Ако можеш до 1 час да седнеш на масата - нужда от протеинов шейк нямаш. Глобално - ако успяваш да си набавяш нужните белтъчини за деня от храна, нужда от протеин на прах също нямаш.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.05.14 11:49.

15.05.14
11:53

Мисля, че има и значение какъв протеин точно приемаш. Примерно суроватъчния се усвоява доста по-бързо, докато протеиновата матрица - по-бавно, понеже съдържа различни източници на протеин. За останалите не знам. Всъщност и това не знам доколко е вярно, но от всичкото четене и разпитване, до тези изводи достигнах. Надявам се да не те объркам и да не съм изръсила някоя пълна глупост! :)

15.05.14
13:53

Марги,
според мене нямаш никаква нужда от допълнително приемане на протеин, обикновено хората на високо-мазнинен режим прекаляват с протеина, та какво остава да пиеш и допълнително...Напоследък чета по блогове, че една от причините за доброто здраве на вегетарианците, освен хипо-калорийното хранене, е че приемат много малки количества протеин, нямам идея това така ли е, просто споделям...

15.05.14
23:12

Ей, колко хубаво, че сте се включили:)
Светле - и на мен ми се струваше много времето, затуй попитах :)

Коле - хич,ама хич не ми е ясно как, защо и т.н и затова питам.Колкото повече чета по темата, толкова повече се обърквам,а уж не съм толкова тъпа по принцип :) След като не е грешно да се пие преди тренировка, мисля да пробвам тогава първоначалната си идея - да пия доза протеин с няколко ядки, да речем, и хем ще съм сита, хем няма да ми тежко на корема и ще имам повече енергия. Но пък казваш  “ако е станал проблем с храненето”, което ме кара да се замисля, че такава ситуация е по-добре да е рядкост, отколкото ежедневна практика. Честно казано, съм съгласна с тебе,че ако човек се храни добре, отпада нуждата от такъв тип добавки (с уточнинието,че говоря за такива като мен,а не за хора,които се занимават сериозно или професионално със спорт), но ,както казах, имам и нещо друго наум за  протеина на прах, но пък реших  да го ползвам и така и да видя ще има ли промяна някаква ;)

magi shagi - не се притеснявай - и аз ги четох тези статии, а и как да ме объркаш повече като в главата ми си е бардак :) Аз си взех суроватъчен и точно заради бързото му усвояване се замислих за времето от приемане до тренировката.

Joyplovdiv - не знам дали е истина и аз,ама нали знаеш - всеки си хвали неговото, пък и всеки режим си има предимства и недостатъци.Важното е всеки да следва този, който му допада. А сега се сещам, че гледах филм за храненето(забравих как се казваше), но и там ставаше въпрос за връзката между повечето заболявания и месоядството.Ама и то зависи кой е платил за изследването,де :)

18.05.14
20:39

Няколко дни не съм писала, но то пък и нищо интересно няма :) Вчера направих една  тренировчица за корем 35 минути (от дневника на Малечка ;) ) и днес лекичко се усеща тук-там мускулна треска, но доволно :) Храната реших да я опростя и да я намаля лееекичко, та поне ми олекне на корема най-накрая. Имам чувството, че ми е много, въпреки че нито съм качила кг, нито обиколки, но пък ми е тежко. Даже си направих една спаначена супа - и аз не знам как ми се дояде, просто вчера си купих спанак и докато се чудех как да го ям  видях рецепта за супа и така се сетих.
Закуска - няма, само кафе с мляко
Обяд - препечена филия със сьомга и крема сирене, 1/4 краставица
Следобяд - протеинов шейк с 1/2 банан, мака
Вечеря - купа спаначена супа, пилешко филе със зеленчуци(тиквичка,чушка,гъби,лук) на фурна
Преди сън - 150гр кисело мляко +1 лъжица протеин

Тренировка - 1час велоергометър(мислех да е по-малко,ама се зачетох по статии от форума ;) )

Мнението беше редактирано от Margarita на 19.05.14 00:55.

18.05.14
20:44

Маргарита, в Полша ли живееш 8)

18.05.14
21:04

Не :) Защо така реши?

Мнението беше редактирано от Margarita на 18.05.14 21:05.

18.05.14
21:24

Заради полско зеле, полско кисело мляко.. такива неща. Всеки вижда каквото му се иска :д. За малко да ти завидя :)

18.05.14
21:28

Да ми завидиш,ако живеех в Полша ли? Честно казано, има доста поляци тук и затова има и полски стоки, даже цели  хранителни магазини си имат :)

19.05.14
21:56

Закуска - 1/2кофичка кисело мляко с 1/2 доза протеин
Обяд - 80гр пилешко филе със зеленчуци
Следобяд - 150гр котидж сирене с 1 варено яйце,домат,морков
Вечеря - купа спаначена супа,зелена салата, 100гр пушена скумрия

Тренировка - няма

21.05.14
13:30

За 21/05:
Закуска – ½ кофичка мляко с ½ протеин
Обяд – 1 чушка пълнена (6 чушки напълних с 300гр котидж, 1 яйце и малко кашкавал), последната порция от пилешкото филе (около 60гр) със зеленчуци
Следобяд –  салата от 150гр котидж, 1 варено яйце и домат
Вечеря – шопска салата и 2 кюфтета на скара
Тренировка: 35- минутен измислен комплекс от скачане на въже, суингове, странични напади, гребане, странични опори
Ами времето беше супер и моя мъж се захвана да поправя разни неща в задния двор и аз реших да потренирам навън при него.  Е, намериха се и любопитковци да надничат, даже едната ми съседка ми хвърли един многозначителен поглед и изсъска през зъби: Skinny bitch! На шега, разбира се, ама ми хареса цялостната идея на коментара, де :)

За днес 
Закуска – 2 варени яйца и около 70гр св.филе, около 50гр соево „кисело мляко“(пълна отврат, метнах кофичката в коша направо)
Обяд – 3 чушки пълнени с котидж сирене, ½ краставица
Следобяд – кисело мляко, 2/3 от  протеинов бар
Вечеря - спаначена супа, св.джолан с картофи,домат

Тренировка : няма

Мнението беше редактирано от Margarita на 21.05.14 22:13.

22.05.14
22:05

Да се отчета за днес :)
Закуска - кисело мляко+ 1/2 доза протеин
Обяд - 2 пълнени чушки, 1/2 краставица
Следобяд - тиквички на фурна с кисело мляко
Вечеря - като вчера(без супата,че свърши :) ), баклавички. За три дни имаме Continental Market, с храни от цял свят, и тази вечер го посетихме. Аз нали съм по сладкото си взех малко локуми и шок.бонбони, на баклавите и на двамата с мъжа ми ни светнаха очите, а той най-накрая опита кенгурските бургери - честно нищо особено, просто по-сухо месо, което със същия успех може да е дивеч някакъв, ама айде :)

Тренировка:
клек - 3х10 20кг
повдигане на крака от лег - 3х10
лежанка - 2х10 20кг
търкаляне на ролер - 3х10
глутеус мост - 3х10 5кг
ренегатско гребане - 3х10   5кг дъмбели
суинг - 1х30

28.07.14
21:59

Мен ме беше хванала липсата известно време,ама се завърнах. Имах вземане-даване с лекари,сестри, инжекции и т.н, за съжаление без желания резултат, и докато чакам следващия рунд, пак съм тук. Храненето ми като цяло беше добре, с някои изключения, разбира се.Заради процедурата ми препоръчаха да я карам по-леко с тренировките и аз така и направих - само велоергометър по малко. Малко съм замазнила, но кг са си същите, което ме кара да мисля,че бързичко ще вляза във форма пак.

Храната днес:
Закуска - 1/2 чаша овесени ядки с мляко, малко стафиди и ядки
Обяд - 2 кюфтета,салата,1/2 протеинов бар
Преди тренировка: протеинов шейк с 1/2 банан,мака
Вечеря - 2 кюфтета, салата от настърган морков с лим.сок, лъжица хумус
Добавки:витамини, рибено масло, масло от вечерна иглика, Q10, спирулина

Тренировка - реших да я направя с по-малки тежести, заради дългата почивка
загряване - 10мин
клек - 1х10 20кг, 2х10 25кг
тяга - 1х10 25кг, 2х10 30кг
повдигане на крака от лег - 3х10
бедрено разгъване - 3х10 10кг
бедрено сгъване - 3х10 10кг
странична опора - 2х10/вс.страна
суинг - 1х30 7,5кг

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1