forever hungry

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.05.14
19:15

Ами след като дадох акъл на всички из форума какво и колко да ядат, мисля че е време да питам някои неща, защото съм в голяма драма...

Тренирам да кажем 4 пъти седмично, през останалите дни кардио и мисля корем веднъж с кардиото. Ако ползвам 1.55 коеф. (трениране 3-5 пъти), то излиза, че балансът ми е 2000 калории. Досега ядях по ~1400.
И въпреки този дефицит от месец и нещо не съм мръднала на кг. 47-8 всеки ден се променя. Та това значи ли, че тези калории са ми били много/малко?

От един друг сайт чрез %мазнини (от формула 14%) си сметнах ккал и ми излизат 1700.
Между 2000 и 1700 има немалка разлика, на кое да вярвам? При мен “слушането на тялото” явно не работи. Пробвах го и така ям много по-малко от страх да не прекаля.
И това бягане + корем в почивните дни да го броя ли като тренировка? Защото с него би станало, че тренирам 6-7 пъти и калориите ще хвръкнат до небето...
Големи сметки, голямо нещо, но все пак искам да имам някаква груба представа колко да ям.

И другата ми драма е - формата на дупето ми ще се промени ли от упражненията? Защото е някак си квадратно... не е голямо, нито сплескано, просто изобщо не е кръгло и е адски грозно. Или това е поредното нещо, на което отговорът е “ген...” и ще си остана завинаги с него? :/

Ая Палачинкова

29.05.14
19:37

Отговор относно храната не мога да ти дам ;д ноо за дупето ще ти кажа,че чрез упражненията и най-вече клека дупето ти ще се оформи :)) Затова и аз почвам да правя колкото мога днес направих към 40 ;д

29.05.14
20:29

Ще се включа като човек,който те видя отстрани.Не знам какво е квадратно дупе,но твоето определено няма нищо общо с такова.Имаш супер пропорционално тяло,а дупето си е точно на мястото с точната форма според мен.Както казах и преди,моето мнение е,че даже имаш нужда от малко мускулче за тонус.Ако искаш да промениш формата на дупето и което и да е било,опредлено клякай с тежко,както те е посъветвал и инструктура.Това е пътят със сигурност.Ако се храниш правилно няма да станеш едра или набита,това е сложно като цяло.Храната я увеличи без да се притесняваш,психиката може много да ни навреди ако й позволим.Остави тези формули,сметките доста затормозяват.Ако усещаш,че ти влиаят така не смятай нищо.Ако все пак гониш дефицит, нека е по-малък за да не стресираш организма дълго.Освен това е хубаво да променяш нещо в храненето било то калории/храни,разпределение за да не свиква тялото.А относно тренирането ако си решила да имаш 4тренировки може 3 да са силови,а 1 корем+кардио,ако са 4 силови не прави кардио,а го остави за в някой от почивните дни.Нагласи си нещата както ти е удобно на теб.Спирам,че ти оспамих дневника днес :Д

29.05.14
20:41

За храната за съжаление никой не може да ти каже по-добре от теб. Това е кофти частта, формулите не са 100% точни, даже сигурно и до 90 не са близо. Те са просто ориентир, различните организми изразходват и обработват енергията по-различен начин. Метаболизми, хормони, генетики, тренировки, стрес, толкова много субективни фактори са, че няма как да има едно уравнение за всички. Слушането на тялото и проба-грешка са единствения начин, който знам и е сигурен. Например миналата година поддържах на 2600-800 калории, тази година на около 3800-4000 качвам, но поддържам на 3200-300.. А формулата ми казва 3650 за поддръжка!? Със сигурност, ако бях на 1000 дефицит щях да съм изчезнал  :D Пробваш 10 дена поне на едни калории, ако не мръднеш нито надолу, нито нагоре променяш с +/- За това, което искаш мога да ти предложа да пробваш въглехидратно въртене или циклично хранене, второто предполагам ще ти е по-лесно. Ето Линк към темата, а там има други линкове
тук

Мнението беше редактирано от cantimagineit на 29.05.14 20:42.

30.05.14
00:11

9.30 - малко от: извара с кис. мляко, мед, 10 бадема, рожков, кокос;
10.00 - 2 яйца, домат; чаша пр. мляко с рожков;
14.00 - останалия крем от сутринта + 2сл л. протеиново масло
15.30 - тренировка
18.00 - доза протеинов шейк, 2 големи кюфтенца от леща и бял боб;
21.30 - яйце+50гр извара; домат и сирене (ето я мистериозната храна); шейк от пр. мляко, доза матр. протеин, лъжичка кокосово масло и подправки;

Малко повече въглехидрати може би изядох, ама и без друго много нямах апетит, реших да не се ораничавам. Общо максимум 1500ккал. Вода 1л.

тренировка пак с Крум и Нати, много полезно и приятно (sun) :

15 мин пътека (5 ходене, 10 бягане, 5 ходене)
4х10 повдигане на краката от лежанка
3х10 коремни преси
3х12 наклони встрани на някаква стойка (по 12 на страна)
3х12 повдигане на краката (на онова дето се виси на лакти...)
4х~30сек планк на лакти (броях наум и беше адски изнервящо :Д )
доволно стречинг (h)
15 мин пътека (5 мин ходене, 10 бягане - 8 км/ч)

Днес уж на шега пробвах като съм в най-пълен клек да си изпъна единия крак напред и да го хвана с ръка и взех, че успях ! С изпънат гръб и както си му е реда. По същия начин установих, че вече мога една цяла истинска лицева опора (sun)

30.05.14
00:15

Нямам проблем да клякам с тежко и горе долу съм приела, че буцеста няма как да стана. Като размери се харесвам, просто искам вместо мазно, да е от малко мускул. И на ханша минус 2-3 см. Ама аз тези неща хубаво си ги съчинявам, просто не знам кое ми е “ген” и кое мога да променя...

По-лесно ми е да изчисля г-д колко трябва да ям и после през деня си ги нагаждам нещата. Иначе ми е по-напрегнато и не ям... Ще пробвам от утре 10-тина дни да изкарам на еднакви ккал. Но аз като цяло никога не съм имала промени в кг нито с глад, нито с много ядене. (освен 1 път като не ядях за 2-3 седмици бях станала 44кг) Затова и ми е много трудно да приема, че с режим нещо ще направя и ми се струва все тая дали НВД или ще си ям просто като преди.
Но нямам намерение да се отказвам и може да опитам въглехидратна ротация, отдавна си го мисля. Утре ще чета и ще си съставя схемата.

Доколкото разбрах от Крум днес, ако ям по-малко и тренирам, мускулите нямат достатъчно вещества да се възстановят и все едно нищо не правя? Или аз нещо не съм разбрала? Значи трябва да ям все едно за поддържане ли (без дефицит)? И така да се сдобия с някакви мускули евентуално, които после с дефицит ще махнат малко от мазното отгоре?

Никога не съм си представяла, че мога толкова да се забъркам с някакъв прост хранителен режим... И много ви благодаря, че отделяте време да ми дадете съвет, изобщо не го въприемам като спам (Деси) :) Ще ми се като всичик останали да започна да виждам някакви приемливи резултати и да се успокоя, че всичко върви, както трябва и да не ми е толкова напрегнато постоянно.

Мнението беше редактирано от maggie на 11.06.14 13:21.

Ая Палачинкова

30.05.14
00:43

Маги какво е това протеиново масло ;д как си го правиш :))

30.05.14
06:23

Маги , ето ти и моите съвети:

1. Взимай метъра и забрави за килограмите. Щом нямаш разлика в тях и да ядеш, и да не ядеш не смятам,че са ти някакъв показател. По-скоро трябва да следиш обиколките и усещането в някои дрехи например.
2. Тези сметки с калкулаторите за калории .. ами какво да ти кажа дават някакъв ориентир, ама временно. За мен принципа “гладна съм- ям; не съм гладна- не ям” е най-показателен, но не всеки успява да го следва.Аз самата понякога не съм гладна, а ям :) Можеш да промениш не толкова калориите, а по-скоро източниците. Без проба няма как да се знае какво ти пречи и какво ти помага.
3. Искаш дупе- клякаш :) Започна ли да клякам , моментално усещам разлика като се има предвид, че аз не клякам с много тежко. Задължително пробвай! :)
4. Увеличи тежестите дотолкова, че да правиш около 8-10 повторения. Разни серии с по 20+ повторения са си тип кардио дейсност поне за мен.
5. Аз лично бих направила така- 2 хубави силови тренировки + 2 кардио тренировки с разтоварващ характер без да си вадиш сърцето или 3 силови + 1 кардио. Останалото е възстановяване, правилно хранене, движение, спокойствие и настройка за успех! :) (hug)

30.05.14
11:23

Маги,точно за да замениш мазнините с мускул просто прави достатъчно хубави силови тренировки и подбирай храната по качество.Зареди се с търпение,тези неща стават бавно,но пък после ще си удовлетворена:)Аз съм против идеята за качването на мускул с повече хранене,защото се качва и доста мазнина.Както знаем мазнините са клетки,които могат само да променят обема си,но лошото е,че при дълъг период на хранене в положителен баланс могат да увеличат и броя си.Тези периоди на качване/сваляне са си вид стрес за организма и според мен е хубаво да се прави възможно най-чисто.Ще става по-бавно,но по-добре без излишни мазнини.Мускули могат да се градят и на лек дефицит,но храната трябва да е пълноценна,както и тренировките.
Въглехидратната ротация е сложничка и като цяло си е затормозяваща,по едно време може лесно да изпуснеш нишката и да се чудиш днес какво трябва,вчера какво беше и т.н.Може просто в ден със силова трен.да увеличиш вх,а такъв за кардио или почиква да бъдеш на ниски вх,това е доста по-просто като начало.Разпредели въглехидратите около часовете на тренировката.Хубаво ще е да хапваш и месо,не знам дали обичаш:)И наистина недей да се храниш с дефицити,поне в тренировъчни дни,все пак не целиш отслабване.
Освен клякането,нападите,задната екстензия,лег пресата са много добри за стягане на задните части.Ама най-важното не се тормози,дай си време,защото с излишния стрес синтезираме разни хормони,които само ни връщат назад:)

Мнението беше редактирано от DS* на 30.05.14 11:23.

30.05.14
13:48

Имам чувството, че изчетох целия бб-тийм тази сутрин. Едно важно нещо разбрах:
Може липсата ми на прогрес да се дължи на това, че напоследък съм доста напрегната за някои неща, лягам си късно и може да имам повишен кортизол.

Другото са калориите - или са ми много, или са малко. Ако са малко може метаболизмът ми да се е забавил, знам ли. С кг явно не мога да се ориентирам, затова си меря редовно обиколките. Е, резултатът е +1см на бедрата... целта беше обратното. Другаде промяна няма.

ЦХ ще ме натовари психически само. Като не ям ми причернява и нямам сили и желние за нищо.
Може да опитам някакъв опростен вариант на ротация.

Тренировките ми ще бъдат например така по дни:
горна част - долна - корем+HIIT бягане - горна - долна - бягане - почивка
а храната така:
ВВД - РБД - РБД - ВВД - РБД - НВД - НВД
Или иначе казано като тренирам горна част - повече въгл., в другите дни умерено, а в почивните - НВД. Това е с цел да не покачвам ММ в краката, а в горната част. (изобщо ако правилно съм разбрала, че така става) Така окей ли е схемата или са ми много тези тренировки? Вчера установих, че при леко навеждане всички ребра по гърба ми се виждат... доста крийпи.

На 2000ккал няма да се хвърлям, но ще пробвам например 1700, за да открия на толкова ли поддържам кг. Ако уцеля ще е хубаво. :) И ще карам без дефицит, щом така трябва.
Напоследък много месо не ми се яде, затова замествам с яйца, извара и допълнително протеин... А въглехидратите си пиремам след трен. и за закуска понякога. Стремя се да ям разнообразни неща, абсолютно всичко си готвя сама и знам какво слагам поне.

June, аз откакто клякам, а то е повече от месец, никаква промяна майче нямам... но няма да се отказвам де. :) Търпеливо ще си почакам още 2-3-8 месеца, важното е да стане.
Деси, ще ги включа тези упражнения другия път, мерси много. :)
Ая, това са смлени лешници на масло + няколко капки олио от гроздови семки + суроватъчен протеин. Някаква моя измишльотина, но ми е много вкусно.

Мнението беше редактирано от maggie на 30.05.14 13:49.

30.05.14
15:38

Аз за дупето съм много доволна и от глутеус ритника. Слагам тежко колкото мога (т.е. 20 кг.). Веднага се усеща тонус :Д

30.05.14
20:06

Ми аз клек предния път правих с 20кг на смит машина. А инструкторът нали каза другия път да си сложа тежести, но сигурно ще съм сама и ме е страх, че няма да мога да се изправя с повече :Д Макар че усещам, че ще мога де...
А за глутеус ритник бях гледала как си обуват на глезените едни неща с тежести, но в този фитнес не видях такива да има. Ще пробвам с дъмбел зад коляното, макар че ми се струва доста екстремно и странно :Д

30.05.14
22:27

10.30 - 2 яйца, извара + кашкавал; 20гр овес с кокосово масло и сухо мляко;
14.30 - 2 яйца, извара, кюфтенце от леща; 30 гр овес, 10гр матр. протеин, кокосово масло, 20мл пр.мляко;
17.30 - 200гр извара;
19.00 - 30 мин. Ащанга йога - Сурия Намаскар А - 5 пъти; Б - 3 пъти; още няколко асани от една книга;
междинно - 50гр бразилски орехи, какао, половин лъжичка мед, кокосово масло на кремче (nlove9)
21.00 - 110 (сурово) свинско от рибица запечено с лук; лъжичка бадемово масло; кашкавал;

Според онлайн калкулатор: 1700 ккал - 166 П / 102 М / 56 В
Вода - 2.5л !! абсолютен рекорд, днес съм много стриктна((: искам всеки ден така

Вече почти си долепям петите в кучешката поза. Но Urdhva Dhanurasana още те мога да направя правилно... и ми е още трудно на повечето пози да си разпределям правилно тежестта в дланите - всичко ми отива в основата под китката, а не в основата на пръстите. :/ Но съм придобила някаква сила в ръцете от тренировките и мога да застана нормално в Chatarunga, преди беше абсурд. :)
Днес съм доволна от себе си (sun)

Мнението беше редактирано от maggie на 30.05.14 22:36.

31.05.14
00:45

Маги, нямате ли някаква такава машина във фитнеса http://www.bb-team.org/exercise/1554_gluteus-mashini ?

31.05.14
13:57

Ми имаме една, която много прилича на тази от видеото, но няма къде да си сложиш корема, ами си стоиш изправен и държиш една тръба отпред. Струва ми се, че върши същата работа. Днес ако стигна до фитнеса, ще го включа и това в тренировката. Харесала съм си да пробвам и суингове с пудовка... само да си свърша работата и изхвърчам натам (F)

Мнението беше редактирано от maggie на 31.05.14 14:00.

31.05.14
16:35

Киковете аз си ги правя с тежест от Смит машина или от машината за бедрено разгъване. Иначе тези за краката също са вариант, но на мен са ми леки. Пробвай и с тяга с прави крака , добро утро и глутеус мост с допълнителна тежест . Чудни са за дупе :)

31.05.14
23:09

наспах се хубаво.
10.30 - прот. ванилови палачинки с кокосово-какаов крем* и малинки;
14.00 - 2 яйца, извара, червена чушка; 
16.00 - тренировка
18.00 - доза суров. протеин; шейк от банан, мляко, мака*, какао*;
22.00 - 120гр (сурово) пилешко бяло месо с яйце; малко чушка и домат със сирене; кокосово-какаов крем*; 200гр черешки; които още мъча, защото ми е много неестествено и гузно да ям въгл. вечер. И не знам изобщо дали е правилно, ама нали уж задето тренирах...
среднощно към 50гр кашкавал и 2 хапки ов. палачинка с горния крем

1500ккал 122 П / 108.39 В / 67.07 М  без среднощното ядене
Вода - почти 2л

тренировка крака, дупе и всичко що е там наблизо:

5 мин ходене на пътека
8@20кг
3х8@30кг клек (sun)
2х10@10кг 8@8кг 10@12кг тяга с изпънати крака (ми не мога да различа кой дъмбел колко кг е...)
4х8 вертикална лег преса, не си сложих тежести, ама според мен тежеше поне 20кг това...
10@10кг 10@15кг 8@20кг 8@25кг бедрено разгъване
8@5кг 10@5кг 8@10кг 8@10кг бедрено сгъване (суперсерия с горното)
12@10кг 10@15кг 10@20кг 8@25кг глутеус ритник
4х10@8кг суинг с пудовка

Много стречинг, успях в поза като шпагат, но с предния крак сгънат под мен, да си кача задния до главата (sun) и направих някакъв доста по-приемлив от други пъти мост с доста по-изпънати ръце и на цяло стъпало, сочещо напред (май). Гръбнакът ми е започнал да придобива някаква гъвкавост, което много ми допада.
5 мин бързо ходене с наклон 10

Днес цял ден се занимавам с едни чертежи на къщи и глупости, но успях да си открадна време за финтнес ! Тренировката много ми хареса, взех я от на Nickie дневника, но си добавих още 2 упражнения, защото ми се стори малко леко. И се почувствах после истински уморена, крачките към вкъщи ми тежаха на крачетата направо :) И ми е едно такова хубаво, че успях да клекна с 30кг, макар и на смит машина (sun) сигурно е смешно, ама аз като тежа 47, си е постижение :Д

И да ви наспамя с малко снимки на закуската, че много ми хареса((:

Мнението беше редактирано от maggie на 01.06.14 13:08.

01.06.14
22:53

Оспах се, понеже си легнах в 1…
30 минути Ащанга йога - Сурия Намаскар А - 5 пъти; Б - 3 пъти; пози от седеж (от книгата)
вакуумки

12.00 - протеиново-ванилови палачинки с кокосово-какаов крем* и 10 черешки, 1/2 овесена палачинка и сирене
16.00 - 2 яйца, 50гр сирене; останалия крем* с още малко закв. сметана
19.00 - 100гр извара, червена чушка, 2 кис. краставички; 4 чл маслен прот. крем
22.00 - 100гр (сурово) пилешко; кокосово-какаов крем*;

Около 1700 ккал, може и малко повече да са.
Вода - 0.8л и зелен чай с жасмин

След вчерашната тренировка за крака, имам мускулна треска само на гърба и кръста. Сигурно от тягата, но не разбирам защо от клековете нищо ми няма. Все тая, днес бях решила да тичам, но не остана време. Целият ден ми мина в 3Д къщи/гаражи (dull) Не можах и да изляза да ми купят балонче... много умрял ден. И ми се яде сладко като на хипопотам! Чакам утре тренировката, за да живна малко.
И честит празник ! (sun)

Мнението беше редактирано от maggie на 01.06.14 23:01.

01.06.14
23:18

От тягата не трябва да те болят кръста и гърба! Допускаш грешки в изпълнението. Тежестите максимално до тялото, гърба е прав, коленете са възможно най-несвити, тръгваш с дупето назад, напрежение трябва да усещаш в задното бедро най-вече. Стягай здраво цялото тяло, като я правиш. (hug)

01.06.14
23:45

При тягата с прави крака се включва и кръста.Главната мускулна група са задните бедра,но участват и прасците,седалищните мускули и кръста.

Мнението беше редактирано от Petia N на 01.06.14 23:47.

02.06.14
12:50

Гледах се в огледалото на тягата и уж беше правилно. То ме болят мускулите, не гръбнака. Явно просто не съм ги натоварвала много досега и затова имам МТ.
А може и да не е от тягата де, може от разтягането и мостовете след това.

02.06.14
13:27

Taя тяга си товари и краката отзад и ниската част на гърба ...
Моя съвет е следващия път като я правиш ,пускай достатъчно надолу тежестите докато усетиш хубаво напрежението в задното бедро,като се стараеш да държиш формата на гърба и да не се извиваш!!!
Другия ми съвет е да не заключваш колената ,трябва съвсем леко да са присвити колената за да не се товарят директно ставите  от тежеста !!!

03.06.14
00:14

на гладно вакуумки;
12.00 - 2 яйца, кафе с мака* (1/2 чаша мляко)
- тренировка (преди да изляза малко кашкавал и 3 чл маслен прот. крем)
17.00 - сур. протеин с вода; 100гр череши, 200гр ягодки;
18.00 - 1/2 домат и краставица, 100гр котидж; 30гр овес с кокосово мляко и кок. захар*
междинно - 10-тина печени бадема без много сол и шепа ягодки;
- бягане
22.30 - картофено пюре; печени картофи с масло; извара, сирене, броколи, домат и краставица; към 200гр ягоди и череши, 3 печени бадема;

тренировка за ръце:
5 мин бързо ходене с наклон 5
seated high row 1x10, 12@10kg, 2x10@20kg
dumbell bench press 8@4kg, 2x10@4kg
seated cable row 12@10kg, 10@15kg, 2x8@20kg
over head shoulder press 12@2x4kg, 8@2x5kg, 10@2x5kg
triceps cable pressdown 10@15kg, 3x8@15kg
standing bicep curls 12@2x4kg, 2x8@2x5kg, 6@2x5kg (на предпоследната серия получих малко помощ :Р )
доста стречинг
5 мин бързо ходене с наклон 5

вечерта бягане 32 минути - 5 км
6 минути умерено
15 минути интервално (30сек бързо ходене; 30 сек бягане; 15 сек бързо бягане)
10 минути умерено

Мързи ме да боря калории, не вярвам да съм надвишила 1700. Въглехидрати хапнах повечко днес, но и за тях ме мързи да броя.
Утре ми е любимата тренировка за крака, но вероятно ще трябва да я изпусна заради МЦ (dull) не можа да дойде 2 дни по-рано като почивах...

ПС: От известно време имам някакви по-изразени плочки. Мислех, че ще изчезнат, ама на, стоят си. Утре може да ви се похваля и със снимка.

Мнението беше редактирано от maggie на 03.06.14 00:17.

03.06.14
00:17

Имаш много хубав дневник. Много онагледен и подреден. :)

Мнението беше редактирано от Елена на 03.06.14 00:30.

03.06.14
06:42

Почини и ти един ден, хем мц ще пречи само вкъщи, хем може в сряда да тренираме заедно и аз ще правя крака и ще ти видя тягата с прави крака

04.06.14
00:04

Днес e някакъв ужас откъм храна, излишно е да споменавам защо... :Ф Този път надминах себе си. Хубавото е, че си хапвах само здравословни неща и не ми е чак толкова гузно и виновно.
Все пак ще си го опиша, малко тип “мило дневниче...”

———

Вода - 2-3 глътки, колкото за хапчетата.
Няма часове на яденета, защото цял ден не съм се спряла. (F)
Закусих 100гр извара с толкова картофено пюре, малко кокосово-какаов крем* и ягоди. След около час реших, че адски много трябва пак да ям и то нещо сладко - превивайки се от болка пред печката, си направих 2 бананови протеинови палачинки + останалия крем и с кокос отгоре.
“Обядвах” 100гр котидж с няколко броколита и 2 картофчета.
Като ми поотмина корема ме налегна силно желание да се пробвам с кокосовия орех, дето си купих вчера. Преборих го. В най-големия дъжд излязох за ягоди и направих кремчета от месото му, ягоди, фурми, чиа и мака и с блатове от фурми и киснати лешници. В процеса на бъркане ядох доста от съставките.
Изядох и ~шепа печени бадеми, 1 фурма и останалите ~300гр ягоди. След това 2 кремчета от общо 6. (F)
Вечерята беше 100гр (сварена) киноа + маскарпоне и много тиквички и зеленчуци. След 20 минути отидох да ровя за още (dull). След вечерята и 2-та крема - 15 череши и 20гр линд с ягоди (трудничко се изкушавам от шоколад по принцип...) Пих и няколко глътки шейк от кокосова вода, банан и други работи.
Добавям и в 1 през нощта - картофи със сирене; 3 фурми, оризовка и кокосови стърготини (с лъжичката от буркана...) и парченце Гайо шоколад;
Сигурна съм, че има още нещо, но не мога да си спомня...

И сега пак ми се яде и съм звеееееееерски гладна !! На “празен” стомах няма да заспя, така че е ясно, пак ще се яде (dull) Да не си жена просто...
——

@Love Joy, мерси :)
@cantimagineit, не знам дали утре ще съм в състояние за тренировка, но ще ти пиша примерно ако ще идвам. Иначе ще се радвам да се засечем скоро да ми видиш тягата ии за клека ако може да те питам нещо. (blush) Че на този инструктор не бих му се доверила особено на съветите.

Мнението беше редактирано от maggie на 04.06.14 01:40.

04.06.14
00:12

да..страшни са “вълчите дни” браво,че е здравословно- мен тогава като ми се прияде сладко и шоколад-не ме оставя... но поне след няколко дена всичко ще се обърне-тогава пък ще е  по-малък апетита :)

04.06.14
00:24

Баси чета и ми се прияжда,нищо че не съм гладен .... и спрете да качвате такива снимки по дволите,във всеки женски дневник пълно само с некви щуротии от които слюнкоотделянето скача резко ,та направо ще се издавим .....:D

И я подскажи рецептата за тея протеинови палачинки ,или ако си я пускала нейде подшушни на коя страничка  да ровя ....:D

04.06.14
01:50

Няма само мен да ме измъчват тия вкусотии я :Д

палачинките (стават 2 средно големи) :
1 яйце
1/2 банан
1/2 доза протеин
1/2 лъжичка бакпулвер

другите, които си правя (стават 4-5 малки) :
1 яйце
1 доза протеин
1 лъжица сурово какао
3 лъжици кисело мляко
1/2 лъжичка бакпулвер

Понякога им слагам и различни подправки - канела, джинджифил, миксове разни.
Кремчето е от заквасена сметана, масло (аз слагам кокосово), сурово какао и малко мед/стевия.
Успех с кулинарните подвизи !

04.06.14
12:02

Мерси , ще се пробва естествено с по стабилни дози .....:D

04.06.14
21:33

7 часа сън, пак легнах късно.

40 минути Ащанга йога с Кино (h)
Видеото беше 70, но тя започна да преминава в ужасно сложни за мен пози, за които просто нямам физическа сила. Насилвах се да ги правя някак, но далеч не съм и толкова гъвкава и мобилна. Съответно изоставах доста, раздразних се и го спрях... полежах в Шавасана и толкова. Прецених, че идеята не е да съм негативна и ядосана, че не мога да си накарам тялото да застане в дадено положение, затова и нямаше смисъл повече да се тормозя (не само физически). Видеото е явно за по-напреднали от мен, но беше единственото, което намерих... ще си го оставя за по-натам явно. И се надявам да открия друго нейно, което да ми пасне на нивото.
Иначе отделно от тези 40 минути, пробвах да застана в поза Гарван и успях няколко пъти да се задържа за 5 секунди! (sun) Много ми хареса, сега си поставям нещо като цел да придобия маалко повече сила в ръцете, а и цялостно. Ще ми бъде много от полза конкретно за йогата и когато я практикувам няма да съм под постоянно физическо напрежение и да треперя цялата от безсилие да задържа и някоя лесна поза... А и отделно от това няма да си навредя с някоя травма на прекалено мобилните стави и кости, ако има мускул, който да ги поддържа и пази. Или поне така мисля...

храната:
И днес ПМС продължава с пълна сила, но успявах да удържа фронта горе-долу.
12.30 - 1 яйце, бананови палачинки с крем (кокосова сметана, какао, сусам, 5гр мед), 30гр печени бадеми
15.30 - спагети от 1 тиквичка и сос от домати, лук, куркума и малко сирене; 1/2 чаша топло кокосово мляко (вчера ми остана от ореха) с какао* и кокосова захар; кокосово кремче с ягоди и чиа;
- йога - петимата тибетци
21.00 - 2 яйца с кисело мляко, масло и червен пипер; броколи с кокос, лимон, куркума и джинджифил (сух, че пресният ми е свършил); 4 сурови топчета (кокос, какаови зърна, какао, кокосово масло, мед и сушени плодове)
усещам, че ще има и продължение и то нещо сладичко и въглехидратно... (F)

едит. добавям кремче от закв. сметана, кокосова вода, какао и повечко мед от обикновено + няколко сушени плодчета; още 1 или 2 не помня от топчетата, овесена палачинка със сирене и сладко* без захар (... :Д) и едно квадратче линд 85%, което си бях започнала през деня; до едно време калориите бяха в норма... сега дори няма да ги броя.

Мнението беше редактирано от maggie на 04.06.14 23:20.

04.06.14
22:57

спагети от 1 тиквичка ?
за пръв път чувам спагети от тиквичка... колкото до йогата-мен много ме дразнят бавните движения и 40 мин са си постижение (70 ми звучи недеално много)- но пък развива доста гъвкавостта на тялото).
а иначе менюто ти е ок-не личат щети от пмс ;)

05.06.14
14:15

Йогата далеч не се изчерпва с това да те прави по-гъвкав... всъщност за това си има стречинг. :)
Колкото до “бавните движения” - никога не ми е хрумвало да са ми скучни. Даже не мога да си представя как на някой може да му е скучно по време на йога. Аз през цялото време се старая да си контролирам дишането спрямо движенията, а и самите тях - да не се клатушкам, да е всичко плавно и тн, да изпълня позата максимално правилно и точно. Отделно от това се опитвам и да не мисля за нищо странично, което понякога се оказва много непосилна задача и ме затруднява допълнително. Та не бих го нарекла скучно, а пък и 40 минути йога минават (поне за мен) страшно бързо, нямам време да си мисля кога ще минат и колко остава.

Относно спагетите от тиквичка - взимаш една малка прясна тиквичка и с белачка я режеш на тънки ленти (все едно белиш, но без да я въртиш), после тях с нож ги нарязваш на тънко и стават спагети. И пастата няма вкус на почти нищо, и тиквичката, така че ми е почти все тая кое от двете ще ми е в чинията. Пък и аз обичам соса, не спагетите :Д

Щети не знам... не ми се мисли честно казано :Д Ще отида после на фитнес и ще си откарам доста време там, защото кипя от енергия най-малкото. Досега не ми се беше случвала такава лакомия+глад през 1 час, но се надявам днес да се е свършило. (F)

05.06.14
19:29

ПМС из гоннн (party)

12 часа сън !
30 минути Ащанга йога с Кино
Този път спрях преди сложните пози, нямаше смисъл да продължавам. Ивчето Пивчето ми каза, че има и Introduction to Ashtanga пак с Кино и си го свалих. Утре него (sun) И пак да й благодаря :}
Вече трети ден си правя йогата на гладно - не ми е особено приятно, днес даже ми причерняваше на всяко изправяне.

14.00 - (закуска) яйце, извара, доза матр. протеин, 3 сл кисело мляко; вариация на какаовия крем;
16.00 - тренировка
18.30 - доза сур. протеин; 100гр черешки;
22 - почти цяла пица от карфиол отгоре с 1 моцарелка, гъби, домат и босилек; и докато я готвих 1 парченце кашкавал и 100гр котидж;

тренировка за крака и тн:

клек 12, 2х12@10, 12@20, 2x8@30 не на смит машина. но Крум май мъничко подръпна накрая :Р
тяга 12@2x6, 12@2x7, 2x12@2x10
верт. лег преса 8, 10, 10 и май още едни 10 (без тежест) и тук май получих помощ, не помня
бедрено сгъване 2х12@5, 10@10, 8@15
бедрено разгъване 12@15, 2x12@20, 10@25
глутеус ритник 12@15, 12@20, 12@25, 10@25
суинг с пудовка 8кг 4x12

10:30сек (10 почивам, 30 правя упражнение, 10 почивам, 30 следващото упражнение и така)
3 кръга:

подскоци на въже (на 2 крака)
планк
планински катерачи
бърпита
клекове

стречинг - най-вече за задната част на бедрата и мостове, навеждане назад на стената и си упражних гарвана няколко пъти и задържах към 8-9 секунди този път.

Беше ми гузно дето ядох толкова последните дни, затова реших да пробвам и някаква интервална тернировка след другата. Не знам доколко беше правилно, но пък имах сили. И ще гледам на вечеря да хапна по-малко, за да компенсирам, доколкото е възможно.

Мнението беше редактирано от maggie на 05.06.14 23:27.

05.06.14
20:55

казано от magi shagi на 04.06.14, 00:04:

Днес e някакъв ужас откъм храна, излишно е да споменавам защо... :Ф Този път надминах себе си. Хубавото е, че си хапвах само здравословни неща и не ми е чак толкова гузно и виновно.
Все пак ще си го опиша, малко тип “мило дневниче...”

———

Вода - 2-3 глътки, колкото за хапчетата.
Няма часове на яденета, защото цял ден не съм се спряла. (F)
Закусих 100гр извара с толкова картофено пюре, малко кокосово-какаов крем* и ягоди. След около час реших, че адски много трябва пак да ям и то нещо сладко - превивайки се от болка пред печката, си направих 2 бананови протеинови палачинки + останалия крем и с кокос отгоре.
“Обядвах” 100гр котидж с няколко броколита и 2 картофчета.
Като ми поотмина корема ме налегна силно желание да се пробвам с кокосовия орех, дето си купих вчера. Преборих го. В най-големия дъжд излязох за ягоди и направих кремчета от месото му, ягоди, фурми, чиа и мака и с блатове от фурми и киснати лешници. В процеса на бъркане ядох доста от съставките.
Изядох и ~шепа печени бадеми, 1 фурма и останалите ~300гр ягоди. След това 2 кремчета от общо 6. (F)
Вечерята беше 100гр (сварена) киноа + маскарпоне и много тиквички и зеленчуци. След 20 минути отидох да ровя за още (dull). След вечерята и 2-та крема - 15 череши и 20гр линд с ягоди (трудничко се изкушавам от шоколад по принцип...) Пих и няколко глътки шейк от кокосова вода, банан и други работи.
Добавям и в 1 през нощта - картофи със сирене; 3 фурми, оризовка и кокосови стърготини (с лъжичката от буркана...) и парченце Гайо шоколад;
Сигурна съм, че има още нещо, но не мога да си спомня...

И сега пак ми се яде и съм звеееееееерски гладна !! На “празен” стомах няма да заспя, така че е ясно, пак ще се яде (dull) Да не си жена просто...
——

@Love Joy, мерси :)
@cantimagineit, не знам дали утре ще съм в състояние за тренировка, но ще ти пиша примерно ако ще идвам. Иначе ще се радвам да се засечем скоро да ми видиш тягата ии за клека ако може да те питам нещо. (blush) Че на този инструктор не бих му се доверила особено на съветите.

Много ми харесва колко си искрена с попълването на дневника си! :D

06.06.14
14:30

С този пост мисля да си направя една равносметка или да споделя разни мисли, както дойде. Правя го по-скоро, за да си подредя мислите и целите в писмен вид. Животът ми за момента е една голяма бъркотия и ще се успокоя, ако поне в това отношение има ред и яснота. Съответно и не държа никой да го чете, просто имам нужда да споделя някъде (F)

Първият ми проблем е месото. Месото ми е вкусно. Но не изпитвам абсолютно никаква нужда да го ям. Ако не се стремях към достатъчно протеини, нямаше да го ям. След изследвания се установи, че заформям някаква анемия, поради което ми казаха пак да ям месо. Преди това в продължение на година бях го яла само 2-3 пъти и хич не ми се и ядеше. Грешката откривам в себе си - въпреки стремежите винаги да ям здравословно, изключвайки месото не съм го заменила с нещо, което да ми дава същите неща и явно заради това е била анемията. И все пак - ужасно рядко ми се прияжда месо.
А и не го намирам за нещо особено полезно, особено имайки предвид животните как се гледат.

Другият проблем са млечните продукти. Сирена обожавам всякакви и ми се ядат много! От прясното мляко ми става понякога тежко на стомаха, а от изварата ме боли гърлото. Пробелмът ми е, че след сума ти изчетени работи разбирам, че млякото май не е особено полезно за хората. Бих заемнила с ядково - много по-вуксно е, но сирената... не мога да откажа.

Третото са протеините на прах, които също ям, за да докарам дневното количество. Въпреки това сукралозата и овкусителите, с които са натъпкани знам, че не са никак полезни. А и като цяло е някакъв супер химичен продукт, което ми е в разрез с разбиранията за полезно.

Тези неща ям в името на това да изглеждам евентуално по-добре, но с това правя компромис със здравето си. А достатъчно протеин от растителен произход е по-трудно да си набавям или поне нямам толкова пари да си купувам конопен и тъй нататък. Рибата не ми е проблем, което е голям плюс пък! Но рядко се яде вкъщи...

В един идеален свят ще работя и ще си купувам органични храни, може би няма да ям месо, за млечните не съм сигурна. И ще включа повече суперхрани, повече ядки, както и повече свежи неща и най-вече по-разнообразни. Всъщност в момента проблемът ми е, че не работя и съответно нямам достатъчно пари за всички тези неща. А мога да работя и то нещо хубаво, но не искам, защото след като НБУ-то се оказа пълна загуба на време, започнах да се самообразовам вкъщи, за което няма да имам време, ако работя. Много приятен магически кръг се получава, от което съм станала и доста изнервена и негативна.

Общо взето не съм доволна от начина, по който се храня и колкото и да не ми се ще - не всичко е особено здравослвно. Бих се радвала да слушам тялото си и да ям, каквото то поиска. Проблемът е, че обожавам сладко (да ям И да приготвям) и много лесно ще мина границата с лакомията, а пък освен здраве, се стремя и към малко по-различен външен вид все пак... и няма да се получи май.

Оплаках се... сега продължавам по старо му. (sun) Приемам това, че съм страшно невежа още по отношение на здравословно хранене, както и това, че не познавам тялото си достатъчно добре, затова трябва да се занимавам с формули и числа (които не ми пречат, но искам и без тяха да мога). Все пак се надявам в един момент и за мен нещата да се наредят.
Въпреки това се радвам, че до този момент успях да изградя някакви навици, защото все от някъде се започва. Радвам се, че приех мисълта за полезно хранене като нещо, което няма гранца и срок, а ще продължи винаги. Радвам се, че се научих да го харесвам. Прескочих трудния момент и вече наистина нямам проблем да ограничавам разни храни. Превъзпитах се един вид в това отношение и ми е много хубаво :) Радвам се също, че вече не обмислям тернировките толкова и просто знам какво трябва да правя (мерси на Крум и Нати за което:) ) и че отново включвам йога. Но щом съм успяла дотук да стигна - ще мога и още.

Всъщност нищо не ми пречи сега и не търся съвет за нищо. Просто си пожелавам цялостно всичко да се нареди скоро и да направя нещата, които искам, с което да си докарам някакъв вътрешен мир и спокойствие и пак да бъда позитивна и щастлива като преди... хич не ми е присъщо да съм толкова мрачна. (F)

06.06.14
14:49

казано от magi shagi на 06.06.14, 14:30:

... след като НБУ-то се оказа пълна загуба на време, започнах да се самообразовам вкъщи, за което няма да имам време, ако работя.

И аз преди доста време стигнах до същия извод за НБУ, но си мислех, че проблемът е в мен... Та сега се замислям, че май май проблемът не е в моя телевизор!

А относно размислите ти за храненето, важното е да пречупваш всичко прочетено и научено през това ти как ги усещаш нещата и да не се оставяш само на правила, които четеш. Не казвам, че го правиш. Просто аз съм го правила и споделям горчивия си опит ;)

Успех! (sun)

06.06.14
15:31

Ако ти липсват хубави животински храни в менюто, каквито и хляб/сос/палачинки и т.н. да си направиш от каквото и да е био или еко семе ще е все тая - тялото ти процъфтява максимално на животинската храна и ако тя не присъства редовно, няма как да постигнеш този различен вид, който искаш.

Не се вманиачавай в био нещата и супер храните, рекламирани от вдъхновени вегетарианци по документалните филми - житните и соята са си с все същите недостатъци, колкото и да са натурални. Ако ще цялото ти меню да е био, ползите спрямо не-био няма да са кой знае какви, сравнени с недостатъците от липсата на животинските храни. А ядките не ми се мисли през какво третиране минават, за да пуснат мляко :)

За млечните мисля набедяват лактозата, която е в голяма степен изядена от бактериите в узрялите сирена.

06.06.14
19:28

Може пък и ти да си прав за животинските продукти, може това че не ми се яде месо да не значи, че нямам нужда от него... Ще ми се и за това да нямаше хиляда гледни точки, а да се знае - правилно или грешно е да се яде.
За целите ми е ясно, че трябват месо и извара най-малкото, но за здравето не съм сигурна. А нали уж искам някакъв синхрон между двете да постигна.
Напоследък изчетох доста от дневника на Маргарита ( (blush) ) и тя донякъде ме “вдъхнови”, ако може така да се каже. Тоест... макар изобщо да не се познаваме, някак мога да и се доверя на мнението. Когато пише, че нещо е вредно, тя дава причините да го мисли и ми звучат съвсем логични. Допълнително и приятелят ми е вегетарианец от дете още, което няма как да не ми повлияе поне мъничко.
Но както казах - мнения по този въпрос бол и явно всеки е прав по малко.
А ядково мляко се приготвя много лесно вкъщи - суровите ядки се накисват за няколко часа във вода, после се измиват и пасират с чиста вода, и накрая се изстисква пулпата :) с мед или стевия ми е много по-вкусно от краве млякото. Но щом в сирената няма лактоза почти, ще си ги хапвам по-спокойно. В киселото мляко бях чела, че също е минимална или няма, така че и него може би ще продължа да ям.

Съни, не е в нас пробелмът за съжаление... просто там става все по-зле и по-зле, а аз имам цели 2 години още, които трябва да изкарам... -.-
Иначе много се радвам, че получих коментар и от теб, защото и твоя дневник не го оставих, докато не прочетох всяко мнение :Д (sun)

06.06.14
20:11

Най-добре е всяка една информация да минава през твоята призма и да я смилаш и ползваш както за теб е добре. Това не само за фитнеса ами за където се сетиш важи. Може да ти е най-добре като вегетарианка или не - но трябва сама да провериш и осмислиш за себе си, независимо какво казва теорията зад всички различни диети.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1