аз преди ги топвах в малко брашно преди тигана за по “хлебен” вкус. сега съм ги спрял временно де
казано от Pavel D на 16.05.14, 11:50:
аз преди ги топвах в малко брашно преди тигана за по “хлебен” вкус. сега съм ги спрял временно де
Мм, даваш нелоша идея, която ще пробвам с тиквено/ленено брашно.
Храна:
- 4 сухара с тахан
- 4 яйца; 150 гр. картофи
- пъстърва печена; 150 гр. картофи
- извара
Течности: 1.5л. вода; 2 кафета
Може да потичам малко по-късно. Ще видим.
Храна:
- тахан с мед
- к.мляко с ленено семе
- бирени ядки и малко зрънчо :D
Течности: около 1 чаша вода
Неска много зле и откъм храна и откъм течности ..
Храна:
- 2 яйца с масло
- бутче с картофи; домати с лук х 2
- извара
Течности: 1.5 л.вода; 2 кафета
Храна:
- ябълка; 2 яйца с масло
- бутче, картофи; домати с лук х 2
- пил.гърди
Течности: 1.5 л. вода; 2 кафета
Тренировка:
15 мин. бързо ходене
7 серии; 30 кг.
- клек х 7
- гребане х 7
- янда сгъвания с диск х 15
- в-преса х 10
- бърпи х 7
Иии седем е едно хубаво число! :D
Течности: 1.5 л. вода; кафе
Тренировка:
15 мин. бързо ходене
5 серии; 30 кг.
- тяга
- янда сгъвания
- планк + 10 кг. тежест
- лицеви опори
5 серии; 40 кг.
- тяга
- крънч
30 min.
Коментар: Упражненията ми са така разделени по простата причина, че не ми се сменят тежести през серия..незнам до колко е правилно, ама така ми е най-удобно. (:
Иначе вчера вечерта отново не можах да заспя, много ми се спеше, но се въртях до 2 (и станах в 6). После незнайно защо (към 2 и нещо) адски ме заболяха кокалчетата на ръцете, не можах да си свия пръстите и това продължи към 10-тина минути. Сутринта и помен няма, всичко е наред. Не мога да разбера на какво се дължи това безсъние, кафето съм го намалила, вечер се чувствам уморена и пак не става. Като се замисля винаги ми е било трудно заспиването, все се въртя поне едно 30 мин. до час.
Мнението беше редактирано от Цвети на 21.05.14 17:17.
Храна:
- 2 яйца; ленено брашно, сол, куркума, кориандър
- скумрия, картофи х 2
- пил.гърди; домати с лук
Течности: 1.5 л. вода; 2 кафета
Коментар:
Без тренировка днес, ще имам ходене насам-натам - към 5 км. Иначе безсънието продължава, според сестра ми виновни били някакви планети, звезди .... подреждали се, прескачали се, обикаляли се .. дрън-дрън :D
Това на снимката е закуската ми последните седмици (:
Тренировка:
15 мин. пътека - бързо ходене + тичане, там колкото да загрея
5 серии; 30 кг.
- напади
- планк + 10 кг. тежест (слагам я на кръста)
- гребане
- коляно-лакът от позиция лег
5 серии; 45 кг.
- тяга
- в-преса
Oфф 2 дена ужасен ПМС, само ми се яде, не мога да спя и в същото време нямам никаква сила. Вчера вечерта се наядох със свинско, бразилски орехи и бадеми - бая си беше, ама карай. Ся сутринта отново съм гладна.
Храна:
- редче шоколад; 2 яйца
- пил.бутче; картофи, масло х 2
- пил.гърди, салата
Течности: 2 л. вода
Без тренировка и цял ден учене.
Храна: еднообразна и еднаква (: няма смисъл да я пиша.
Тренировка 02.06.2014 г.
15 мин. тичане с 10 км.ч
5 серии, 30 кг.
- напади
- в преса
- крънч
- добро утро
- гребане
- янда сгъвания с 10 кг. диск
общо : 45 мин.
Тренировка:
15 мин. тичане с 10 км/ч
5 серии; 30 кг.
- плие
- янда сгъвания с диск 10 кг.
- гребане
- клек
- крънч
- в преса
45 мин.
Тренировка:
15 мин. тичане
5 серии; 30 кг.
- римска тяга
- колена-лакти от позиция лег
- хип-тръстер
- крънч
- гребане
21 мин.
Храна:
- жито със сусамово масло
- 100 гр. фурми с тахан
- 4 яйца
...
Ще съм извън София следващите дни и няма да тренирам (събота и неделя), но пък няма да пропусна да се наям.
Мнението беше редактирано от Цвети на 06.06.14 13:17.
Опит за сурови бонбони от оня ден (: Абе получи се .. като съм няколко дена почивка от работа и такива неща се сътворяват хаха
Тренировка:
15 мин. тичане
5 серии; 30 кг.
- хип-тръстер x 12
- гребане x 10
- колена-лакти от позиция лег x 12
- планк с 5 кг. тежест x 45 sec
- добро утро x 10-2
45 min общо
Мнението беше редактирано от Цвети на 09.06.14 19:01.
Тренировка:
15 мин. тичане
5 серии; 30 кг.
- клек
- янда сгъвания с 10 кг. диск
- гребане
- бърпи
- крънч
Кокосовите ми сладки, направих ги със соево брашно, сурова тръстикова захар, фурми, семки, 1 яйце, кокос, малко шарлан. На някои сложих какао и рожков.
Мнението беше редактирано от Цвети на 11.06.14 08:26.
Не ми се вдигат тежести днеска, само кардио - 20 мин. на пътеката с 12 км/ч и там малко бързо ходене (: датс ол
И за да не е толкоз постно ще си опиша храната:
- бая тахан; 2 яйца
- скумрия печена ~ 300 гр.
- салати : зелена салата, корнишони, лук, сусамово олио, авокадо, сусам
Минавам набързо да си напиша храната. Днес цял ден обикаляне. Като цяло седмицата не ми беше тренировъчна хаха изобщо не ми се тренираше. Разбира се имаше много движение, но само 2 тренировки .. май и така ще си остане. Утре пак се очертава да съм доста време навън.
Храна:
- тахан ~ 100 гр.
- 15 см. съб с печено пилешко месо и домати
- 120-30 гр. скумрия, 100 гр. царевица, 2-3 маслини, няколко лъжици тахан
Офф тряя се отуча от навика да изяждам кожата на рибата/пилето. Като ги изпека винаги изяждам това, което ми харесва и останалото просто го оставям - няма нито форма, нито вид после .. но карай.
Храна:
- 100-20 гр. тахан; 3 яйца
- 1/2 авокадо; 2 ч.л. тахан
- пъстърва; червено зеле със зехтин
Тренировка: тичах 30 мин. с 12 км/ч, просто друго не ми се правеше
Движение: цял ден навън, разхождане.
Пробвах се да си направя домашен тахан, трябваше да изчакам поне 15 мин. докато се разбие добре, но на десетата минута блендера нещо се разсърди и почна да фучи. Викам си .. айде от мен да мине те оставям на мира. И трябва да спра да ям, нещо съм се разяла яко, но сигурно е пмс.
15.06.14
21:49
По-добре да ядеш храна отколкото лайкове, като децата на Африка...
казано от Тала-съм на 15.06.14, 21:49:
По-добре да ядеш храна отколкото лайкове, като децата на Африка...
С тъжна нотка в гласа заключи той. (:
Ся сериозно, не е нормално да ям така .. трябва да се вкарам в някакви граници.
Тренировка:
загрявка: бърпи + скачане на въже 50:10; 5 рунда
5 серии; 30 кг.
- хип-тръстер
- гребане
- добро утро
- крънч
Домашният ти тахан има ли вкус на тахан като цяло? Защото аз като правих стана една бяла гъста паста малко като извара и имаше вкус на сусам, но не и на тахан...нз как до докарах изобщо.
казано от magi shagi на 16.06.14, 09:10:
Домашният ти тахан има ли вкус на тахан като цяло? Защото аз като правих стана една бяла гъста паста малко като извара и имаше вкус на сусам, но не и на тахан...нз как до докарах изобщо.
Да, същата работа. Все пак не разполагаме с всички машини, за да се направи тахан като производител. Имаше вкус на сусам, аз му добавих малко вода и сусамово олио към 100 мл. - по-приемливо стана, но да ти кажа не бих правила пак.
Тренировка:
загрявка: 5 серии; 50:10 - бърпи; скачане на въже
5 серии; 30 кг.
- римска тяга x 10
- янда сгъвания с диск 10 кг. x 15
- гребане x 7
- колена-лакти от позиция планк x 10
- клек x 9
23 min
Мнението беше редактирано от Цвети на 18.06.14 15:29.
Тренировка:
15 мин. пътека
5 серии; 30 кг.
- янда сгъвания с 10 кг. диск x 10
- хип-тръстер x 12
- планк 45 сек. с 10 кг. тежест на кръста
- гребане x 10
- колена - лакти от позиция лег; без да се допират краката в пода x 10
27 min.
Мнението беше редактирано от Цвети на 21.06.14 16:16.
Тренировка:
5 серии; 15 мин.
- бърпи х 10
- колена-лакти от позиция лег х 10
- скачане на 1 крак х 50 на крак
15 мин. тичане с 12 км/ч
Мнението беше редактирано от Цвети на 21.06.14 16:16.
Неска без тренировка. Ще се правя на домакиня - ще чистя, не че е много де, ама все пак. Ще видя и да поизляза, защото иначе трябва да прекарам деня пред компа, а това ме изнервя.
Храна:
- 4 сливи .. или не точно, нещо средно между джанка и слива, абе тъмно розови едни и кисели
- пъстърва; зелена салата със семки и зехтин х 2
- теле + салата
Тва малко старо, ама напоследък я слушам. Кефи ме.
Храна:
- 100 гр. сурови семки; 250 гр. сливи
- пилешко бутче
- 3 яйца; салата
Тренировка няма, следващите няколко дена съм извън София - няма да тренирам, няма да пиша тука, по-глямата част от времето ще лежа на някой плаж ... и ще ям. :D
Върнах се вече в София, почивката беше супер - плаж, слънце, хубава храна и емоции, но ... до третия ден. После адски ПМС (разбирайте отключване на желанието ми за храна и всякакви мощни емоционални изблици), след като ми дойде се разболях. Много тъпо. За капак като се върнах видях, че съм с 5 кг. по-тежка, просто песен. Човек да не отиде на почивка баси.
29.06.14
14:00
казано от Цвети на 29.06.14, 13:54:
Върнах се вече в София, почивката беше супер - плаж, слънце, хубава храна и емоции, но ... до третия ден. После адски ПМС (разбирайте отключване на желанието ми за храна и всякакви мощни емоционални изблици), след като ми дойде се разболях. Много тъпо. За капак като се върнах видях, че съм с 5 кг. по-тежка, просто песен. Човек да не отиде на почивка баси.
Покрай МЦ доколкото знам жените задържаме вода и натежаваме, така че не се отчайвай толкова, според мен ще са по-малко от 5 и бързо ще ги свалиш(F)
А, то мен не ми е за визията - не личи кой знае колко :D Ама всеки месец ли така ще бъде - 5 кила за 4 дни? Нещо не ми харесва идеята (: Досега не съм изпадала в такова чудо, все е имало желание за храна и +2 кг., ама тоя път направо ...
29.06.14
14:37
казано от Цвети на 29.06.14, 14:12:
А, то мен не ми е за визията - не личи кой знае колко :D Ама всеки месец ли така ще бъде - 5 кила за 4 дни? Нещо не ми харесва идеята (: Досега не съм изпадала в такова чудо, все е имало желание за храна и +2 кг., ама тоя път направо ...
Ами опита ли се да залъжеш някак апетита? Аз винаги първо се издувам с чай, ако не помогне-салата, ако и тя не помогне-20г ядки идват на помощ.. и ако продължи, тогава вече става лошо :D :@ А тези 5 със сигурност половината е вода и след няколко дена като се притеглиш пак, предполагам ще покаже друго кантарът (F) Важното е, че си прекарала добре, това ще мине :)
29.06.14
15:09
Цвети, бъди спокойна за 5дни няма как да качих 5кг :* Задържала си повечко вода ;) Сега като започнеш тренировки, постепенно всичко ще си дойде на мястото (sun) !
От тея 5 кг 3 са вода, а 2 са храна, която още не си изхвърлила. Я пий едно разхлабващо и гледай какво става :D :D :D
Мнението беше редактирано от Karma на 29.06.14 15:34.
Тренировка:
5 серии; 30 кг.
- хип-тръстер х 15
- планк 45 сек. с 5 кг. диск
- гребане х 10
- колена - гърди от позиция лег - краката не опират пода х 12
- повдигане на ръцете встрани с 5.5 кг. х 8
- 100 скока на въже на един крак
26 мин.
Мнението беше редактирано от Цвети на 30.06.14 11:37.
Тренировка:
5 серии
- 100 подскока
- усукване с лост 10 кг. тежест x 5 пълни завъртания
- 100 подскока
- колена-гърди от лег x 10
- 100 подскока
- лицеви опори x 7
- 100 подскока
30 min
Мнението беше редактирано от Цвети на 01.07.14 16:04.
5 серии; 30 кг.
- римска тяга х 7
- колена - гърди от лег х 12
- гребане х 10
- янда сгъвания с 10 кг. диск х 15
- повдигане ръце встрани с 5.5 кг.
- бърпи х 5
25 min
Мнението беше редактирано от Цвети на 02.07.14 16:54.
Храна:
- пъстърва; яйца; ябълка; салати със зехтин и напоследък си правя много вкусни мъфини от тиквено брашно, вода, подправки, сода и зехтин - та от тях ще изям няколко днес.
Оффф, вчера си купих от фъстъченото масло с парченца фъстъци на Хармоника иии искам да кажа, че на който му е слаб ангела към тахани, масла и ядки .. да НЕ го купува. Хахах опитах го и вечерта го изядох цялото .. та за вчера (вечерта) 250 гр. фъстъчено масло хахха, то аз не ядох особено много през деня, така че не е фатално. Трябва да отбележа, че го изядох и изобщо не ми стана тежко .. ама хич, явно това не е моята храна!
Само да се оплача - не мога да спяяя! Чувам и най-малкия шум около мен - чувам съседите как ходят отгоре, как си затварят вратите, как си наливат вода, чувам скапаните гълъби отвън, чувам всичко! И това е от едни 5-6 месеца насам. Вечер грам не мога да се отпусна, адски ми се спи, но не става и не става, изнервям се още повече и тръгна ли да заспивам просто се сепвам. Слагам тапи за уши, за да неутрализирам шумовете, но и от тях вече се изнервям, щото ги усещам .. Дори когато съм адски уморена се въртя супер много. Пробвала съм всякакви техники за заспиване - дишания, музика, пих чай от лавандула, не е като да не ям и пак не става, само хапчета не съм пила .. но не искам!