Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

02.10.14
07:52

казано от Arlin Ivanova на 02.10.14, 00:34:

Хей, от къде го взимаш ладуто? Както и как го правиш панира, да трябваше да гугълна за да разбера какво е всъщност :D

И двете ги приготвям сама. :) Писала съм рецепти на повече от едно места. :)
Файърче, благодаря. :)

02.10.14
15:21

Четвъртък, 02.10
Движение:
Ащанга 2 - около 70 минути
кенгуру подскоци
вечерта - Йогалатес - час

Правих си йогата на стадиона, малко над който откриваха футбулно игрище. Откриването доста ме разсея от практиката и ме разсмя, а после ми стана и тъжно. Обявиха официално, че стадион Плевен е реновиран и вече отговаря на изискванията на Б група, и пожелаха някой ден футболния отбор на Плевен да има късмета да влезе във въпросната група, за да може да се възползва от тези “екстри”. :D Естествено, не се мина без политическо участие. Въпросната неприятна за мен личност поздрави децата на Плевен, че вече си имат ново игрище, след което мероприятието приключи. Група деца с футболна топка отидоха да поритат на новото си съоръжение, но се оказаха.....изгонени!!!!
Грозна, жалка, помиарска история.

Останалото от деня - после.

Мнението беше редактирано от Margi на 02.10.14 15:26.

02.10.14
19:11

Добавки:
серапептаза, АК, рибено масло, магнезий

Храна:
след ставане и преди лягане - чай витекс*
08.30 - крем от чиа*, мед*, орехов тахан*, какао*
14.00 - ябълка*
15.00 - шейк* от какаова паста*, астрагал*, чага*, мед*; 10-тина лешника
19.00 - зеле в зехтин* с подправки; последната лимецова палачинка* с кашкавал*; още малко кашкавал*, панир* с доматен сос* (бях попрекалила с лука (dull) ); домашна грис халва с кафява захар и подправки*; кокоски* - 60-тина гр

02.10.14
19:23

:)

03.10.14
15:05

Петък, 03.10...усеща се като събота (wasntme)
Движение:
Пауър йога - час и половина, водена (от мен, де ;) )
след около час-два почивка
Ащанга 2 - до Карандавасана + обърнати и финални
Карандавасана ми отне около 4 опита, накрая се поизнервих, защото гърба и корема ми омекваха точно в момента, в който трябваше да ме държат стабилна, ама с час и половина водена практика преди това, няма как.
За някои от другите пози пък се оказах добре загряла. ;)

Добавки:
серапептаза, МСМ, рибено масло, магнезий

Това е най-доброто на този етап от Дви Пада Ширшасана и Титибасана Б. Все още ме мачкат много и двете пози.

Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.14 15:06.

03.10.14
17:30

Храна:
08.30 - шейк* от какаова паста*, астрагал*, мед*, кокосово масло*, чага*; 2 квадратчера домашен шоколад*
11.00 - 1 блокче домашен шоколад* (нямам представа колко е като грамаж, предполагам 20-тина грама)
14.30 - ябълка*
16.30 - зелен чай*
17.00 - зеле в зехтин* с препечени подправки*; 5 ръжени сухара с кашкавал*(препечени, колкото да се разтопи кашкавала); грис халва*, 3 овесени бисквити* с домашно сладко от къпини*, 2 кокски, още един ръжен сухар...обичам когато мога да вечерям рано (inlove)
19.00 - 2 редчета шоколад и две хапки кит кат

Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.14 19:25.

03.10.14
21:00

Мандука-та много дава:)

03.10.14
21:15

казано от slavko на 03.10.14, 21:00:

Мандука-та много дава:)

Добре че е тя, че 7 практики на седмица (освен моите 6), много вземат. ;)

04.10.14
09:43

За да не цапам чуждите дневници, ще си размишлявам тук. ;)
Странно нещо са хората: много от тях се обиждат от моите понякога леко саркастични, но почти винаги добронамерени съвети. В същото време по мой адрес се сипят откровени лични обиди, в които няма абсолютно нищо градивно.
Трябва ли да се чувствам засегната?!

04.10.14
10:04

Може ли да напиша нещо? ;) Аз харесвам лекия ти сарказъм и оценявам добронамерените ти съвети. Може би просто има хора, които не оценяват личния ти кръстоносен поход в защита на тяхното добро и интереси. Щом си вътрешно убедена, че правиш нещо добро и правилно, свиркай си и се радвай на живота. :)

04.10.14
17:56

Събота, 04.10
Движение:
Ащанга 2 - до Маюрасана ми стигнаха силите. Една седмица Първа серия и после все едно започвам отначало - мускулни трески, липса на въздух...

Добавки:
серапептаза, МСМ, рибено масло, магнезий

Храна:
09.00 - шейк* от вода от зелен кокос*, какаова паста*, кокосово масло*, рейши*, мед*, мака*
13.30 - шейк* от чиа протеин*, какао*, мед*, моринга*
16.00 - ябълка*
16.30 - половин манго
17.15 - сурова супа* от домат, пиперка, люта чушка, целина, магданоз; половин тиквичка с 60-тина гр кашкавал* и червен босилек; сметана с домашно сладко от арония*; 4 бисквитки* с меласа и подправки...току-що изпечени (inlove)
добавям за вечерта - малко розе, една бисквитка* от тези с меласата и една ябълка*, доста по-късно

Мнението беше редактирано от Margi на 04.10.14 23:35.

05.10.14
00:06

казано от Queen Cobra на 04.10.14, 10:04:

Може ли да напиша нещо? ;) Аз харесвам лекия ти сарказъм и оценявам добронамерените ти съвети. Може би просто има хора, които не оценяват личния ти кръстоносен поход в защита на тяхното добро и интереси. Щом си вътрешно убедена, че правиш нещо добро и правилно, свиркай си и се радвай на живота. :)

Опитваме се:)
Сарказма е лек, защото ако си споделим личните съобщения, ще има припадане до 101, както казват приятелите ми от Враца.
Ей, има много важни и стойностни неща към които да се стремим и да работим за тях.
Тук доктори по медицина, полит-икономици и психиатри има бол. Сполай им!
Познаваме се, даже с някои в една чиния сме яли...така че, а да си гледаме кефа:)

Мнението беше редактирано от slavko на 05.10.14 18:18.

05.10.14
18:29

Неделя, 05.10
Движение:
Ащанга 1 - 70 минути. Всичко мина много добре, обаче половин час след практиката буквално се разпаднах - всичко ме болеше, хип флексорите не ме държаха и имах чувството че ще се свлека на земята и ми се гадеше. Явно 13 практики на седмица са ми много. :D Трябва да стана по-пасивна във водените практики, но с нови групи е малко по-трудно.

Добавки:
серапептаза, МСМ, витамин Ц, рибено масло

Храна:
09.30 - ябълка*
10.00 - крем от 1 авокадо, какаова паста*, няколко какаови зърна*, мед*, годжи бери*, ванилия*, чиа протеин*
14.30 - ябълка*
17.30 - сурова супа* от пиперка, домат, целина, магданоз, червен босилек, люта чушка; пиперка, маслини, половин тиквичка; препечено на тиган сирене* с домашно сладко от арония* (най-вкусната вечеря, направена от половинката (inlove) ); 3 домашни бисквити* с меласа и подправки и две не-домашни бисквити с шоколад; парче домашна баница*
21.30 - част от една голяма круша*

Мнението беше редактирано от Margi на 05.10.14 21:43.

05.10.14
19:06

Сглобена малка част от Ащанга 1 ;)

05.10.14
19:43

Уникално гъвкава и балансирана си в сравнение с нас, простосмърните (но ти си го знаеш:) )
Интересна ми е тази Серепептаза, която пишеш от известно време. Защо я ползваш? Има ли някакъв явен ефект, или просто работи безшумно за благото на организма? Четох ревюта- преписват едно и също. Това смилане на мъртви тъкани звучи като фантастика. Ако може повече инфо, тъй като знам, че може да ми синтезираш по-обективно от гугъл :) (все от някоя добавка ще станем безсмъртни, така че..  :)

05.10.14
19:47

Серапептазата има доста положителни качества, но аз я пия заради свойството и да елиминира вероятността за кръвни съсиреци. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 05.10.14 19:48.

05.10.14
20:02

Има ли противопоказания? Някакви взаимодействия с лекарства/добавки? Мога ли да я предложа на майка ми и баба ми, примерно, които имат доста възпалителни процеси  в различни системи -бъбреци, пикочен мехур, жлъчка и пр.  и нарушено кръвообращение с тромби. Семейството и без това пие десетки добавки, а за тази не бях чувала.

05.10.14
20:16

Мисля че освен забавяне съсирването на кръвта, няма други противопоказания, ако това е противопоказание за тях, де. :) Иначе, доколкото са ме инструктирали, добре е да се приема с почивки.

06.10.14
10:36

http://www.nerdist.com/pepisode/you-made-it-weird-185-david-wolfe/
Оставям си го тук, за да го дослушам по-късно. Наистина необикновен човек - определено не принадлежи към света, който приемаме като “нормален”. Който има три свободни часа, може да се позабавлява.

06.10.14
19:41

Понеделник, 06.10
Движение:
колелце за корем
спускане и изправяне от колянна опора с черния ластик ;)
обръщане на раменете
Ащанга 1 - 80 минути, много тегава практика. С позите нямаше проблем, винясите ме събориха, или по-скоро натрупаната умора
вечерта - Balance flow yoga - час и половина

Добавки:
серапептаза, АК, МСМ, рибено масло, магнезий, Д3

Храна:
09.00 - крем* от половин авокадо, годжи бери*, чиа протеин*, какаова паста*, мед*, чага*, ванилия*
13.00 - другата половина от авокадото с 6-7 фурми и 4-5 зърна какао*
14.30 - ябълка*
15.30 - шепа сурово кашу
19.00 - зеле в зехтин* с черен пипер и морска сол; 4 малки ръжени филийки с кашкавал, на грил; половин чаша черевно вино*; мляко* с червен ориз*, джинджифил , куркума, меласа, кафява захар* и др*; 1 и 1/2 от домашните бисквитки* и още 3 от не-домашните; малко парче домашна баница* с лъжичка домашно сладко от арония*

Мнението беше редактирано от Margi на 06.10.14 20:35.

07.10.14
19:32

Вторник, 07.10
Движение:
почивен ден (от Ащанга) вече втори пореден ден се случва така, че лунния ден се пада точно след почивния ми (dull). Май пак ще пропусна пълна практика, че и без това батериите ми са се поизтощили.
иначе:
малко рехабилитация за китки
доста тазоотварящи, шпагати
7-8 силови стойки на ръце, с до 40 сек задържане
в почивките - обрущане на раменете
вечерта - Йогалатес, час

Добавки:
серапептаза, МСМ, вит. Ц, АК, Д3, Е, рибено масло, магнезий

Храна:
09.30 - шейк* от чиа протеин*, какаова паста*, мед*, мака*, рейши*, ванилия*
13.30 - нутела шейк* - the original ;) + още две малки лъжички лешников тахан*
19.00 - зеле в зехтин*, сурова супа* (домат, пиперка, целина, магданоз, люта чушка); домашно кьополу* (доста); 10-тина грама сирене :D ; 70-80 гр кашкавал*; домашни сладкиши*...доста

Kenny

07.10.14
20:03

казано от Маргарита Манева на 07.10.14, 19:32:

сурова супа* (домат, пиперка, целина, магданоз, люта чушка)

На това ли му се викаше гаспачо, испанското

Мнението беше редактирано от Kenny на 07.10.14 20:03.

07.10.14
20:19

Не съм спазила стриктно рецептата. Иначе гаспачото е подобно, но аз слагам каквото имам на разположение. ;)

08.10.14
17:46

Ба, колко добавки сме имали, пък аз нищо не пия:)

ААААААААААААААААААААХХАХАХАХХАХАХХАХАХАХА
Славко, припадам с тебе:)

Марги, моля ти се дай му малко серапептаза, дай му малко белтъчини и лешниково таханче, че ми е жал за момчето!

08.10.14
19:36

Еми, пий ги, де! На някои от тях вероятно скоро и срокът им ще изтече...не че за теб това е проблем. ;)
Рони, те са си в шкафа, аз не ги крия. :) Той яде по две-три зърна какао и после се оплаква че аз съм изяждала всичко. Аз не обичам стара и престояла храна и гледам да купувам и готвя това, което предвиждам че двама човека могат да изядат. Миналата седмица (сряда!) направих домашен шоколад...по-добър от всичко, което съм правила досега....все още му пазя едно останало блокче в ъгъла на хладилника.

08.10.14
20:00

Сряда, 08.10
Движение:
изометрични напади с пудовката
колелце за корем
обръщане на раменете
след около час почивка:
поздрави А и Б
тазоотварящи, шпагати
силови стойки на ръце
вечерта:
Пауър йога - час и половина, участвах горе-долу на 50% ;)

Днес не стига че пълнолуние, ами и лунно затъмнение, и някаква си кървава луна...адска мускулна треска на раменете...интересно как с най-гадната мускулна треска ми се получават най-стабилните стойки на ръце. Забелязвам, че вече нямам желание да падам назад от стойка ;) , т.е. в мост. Залюлах се днес веднъж назад и толкова не ми се “чупеше” кръста, че дърпах с корема и задните бедра около 20 секунди, докато се върна напред. :D В крайна сметка, бедрата ми крампираха и им трябваше известно време докато се върнат към движение. ;)

Добавки:
серапептаза, Д3, МСМ, рбено масло...може и още нещо да е имало, но не помня

Храна:
след ставане и преди лягане - чай витекс* (имам една чуденка по повод на витекса - дали да го пия както билка - продължителен период, без прекъсване, или като хормонален стимулатор - на хаотичен принцип...ако някой има идеи, да сподели :) )
09.00 - лешников тахан* с мед*, какаови зърна*, чиа*, годжи бери*, ванилия*, канела*
някъде следобед - една голяма ябълка*
19.00 - крем супа* от карфиол, пресни куркума* и джинджифил, целина, копър, зехтин*; 100-тина гр кашкавал*, доста домашно кьополу*; домашен сиропиран кекс*, 3 бисквити с крем

Малко картинки от фристайла днес:

08.10.14
20:42

Снимка 1 - права линия (party) , само че е за сметка на лека чупка в кръста. :(
Снимка 2 - не много права линия ;)
Не ми достига динамичен баланс все още, както и мобилност в раменете...всичко е елементарна геометрия + мула банда. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 08.10.14 21:20.

08.10.14
21:10

Мале, Марги, сигурно е страхотно усещането да имаш такъв контрол над тялото си....

08.10.14
21:13

казано от maria на 08.10.14, 21:10:

Мале, Марги, сигурно е страхотно усещането да имаш такъв контрол над тялото си....

Усещането е супер като направя нещо за пръв път, после става просто трудно, като започна да се мъча да го правя всеки ден и да го усъвършенствам. ;)

fire.is.my.nature

09.10.14
01:46

Страхотно, чак ми се доправи йога : ) Трябва да призная, че съм голям фен на задните ти части, Марги. :D И осъзнавам, че с това изказване ще предизвикам противоречиви чувства във форумната аудитория, ама си заслужавааааа. :Д Определено се прави як глутеус с йога.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 09.10.14 01:49.

09.10.14
07:52

Хах, благодаря. :) Наистина ще предизвикаш противоречиви чувства в част от аудиторията, защото явно задните ми части са привлекли внимание, само че бях останала с впечатление, че предизвикват повече негативни реакции. :D :D :D
Всъщност, ако си достатъчно търпелив и упорит, се позаяква с Ащнага...доста при това. Аз поне отчитам, че откакто се занимавам (почти) само с йога, съм позаякнала доста повече отколкото от тренировките с тежести. Противно на всеобщото схващане, (Ащанга) йога не е релаксираща практика, а е абсолютно активна, където трябва да работят много части на тялото синергично, заедно с пълното осъзнаване на това, което правиш, за да се постигне асана.

09.10.14
19:38

Четвъртък, 09.10
Движение:
Ащанга 2 - 75 минути, с малко накъсвания, защото бях в зала, където не съм си правила личната практика досега. По едно време се оказа че ми е много твърд пода - отидох да си сложа още една постелка, под моята. След това се разсеях и пропуснах Ека Пада, Дви Пада Ширшасана и Йога Нидрасана, направих ги след Паригасана, което не беше толкова зле, защото таза ми се оказа доста по-раздвижен. Титибасана А, Б и Ц се получиха учудващо добре - снимах клип, но беше с телефона и се оказа че обектива е бил замазан, та нищо не се вижда. ;) Карандавасана също се получи учудващо добре.

вечерта - Йогалатес, час

Добавки:
серапептаза, АК, МСМ, вит. Ц, рибено масло, Д3, магнезий

Храна:
08.30 - лешников тахан* с малко мед*, повече какаови зърна*, канела*, пчелен прашец*
14.00 - шейк* от какаова паста*, чага*, мед*, ванилия*, канела*, кокосово масло*
19.00 - крем супа* (карфиол, пресни куркума* и джинджифил, зехтин*, целина, копър); 4 малки пиперки с малко сирене*, 70-80 гр сметана, черен пипер; 3-4 ч.л. домашно кьополу*, овесени бисквитки* с домашно сладко от арония*; 3 бисквити с крем

В двора на работа засадиха храст годжи бери и днес изяхох половината на първото (и за сега единственото) от реколтата (party) :D

Мнението беше редактирано от Margi на 09.10.14 20:57.

09.10.14
20:35

Марги, а какво стана с твоето бебе Годжи бери ? Порастна ли ? Как върви ?

09.10.14
20:50

казано от Веселина Иванова на 09.10.14, 20:35:

Марги, а какво стана с твоето бебе Годжи бери ? Порастна ли ? Как върви ?

Преместихме го в двора ни до Трявна. Хареса му мястото и живна доста, но все още не е цъфтяло, въпреки че е на височина колкото тези в двора на работа. Чела съм че дават плод след третата или четвъртата година, така че има още доста време. Ще видим как ще изкара зимата на открито. ;)
А между другото, днес докато се разхождахме с колежките по улицата в центъра на Плевен, открихме един огромен храст годжи бери. Ще го дебнем за плодове. ;) После се оказа, че в околните села се намирали доста такива храсти, но никой не им обръщал внимание - имали си име, което не запомних, но не беше годжи бери. Явно не е съвсем ново растение за нашите ширини. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 09.10.14 20:53.

09.10.14
22:45

!!!

10.10.14
13:39

Петък, 10.10
Движение:
сутринта:
спускане и изправяне от колянна опора с черния ластик
обръщане на раменете
колелце за корем
по обед:
Ащанга 2, около час, до Карандавасана...имам странни и необясними мускулни трески, чувствам се изморена

Добавки:
серапептаза, Д3, магнезий, МСМ, вит. Ц, рибено масло

Храна:
08.00 - лешников тахан*, с мед*, какаови зърна*, пресен джинджифил, канела*, пчелен прашец*
13.30 - ябълка*
14.00 - шейк* от какаова паста*, меласа*, ванилия*, рейши*, канела*, кокосово масло*, пчелен прашец*

Следващ отчет - в понеделник. ;) Тогава ще добавя и вечерята...ако я помня.

13.10.14
11:34

Петък вечер - няколко моркова, малко краставица, сметана, кашкавал*, сирене*, разни джънкове за десерт, чаша вино*

Събота, 11.10
Движение:
ходещи напади
обръщане на раменете
плнкове
Ащанга 2 - на стадиона в Трявна, много измъчена, до последно си мислех, че няма да ми стигнат сили да я завърша, но се получи някак.

Добавки:
рибено масло и ориндж триад

Храна:
08.30 - кафе с кокосова захар*, кокосово масло*, мака*
10.00 - ябълка*
12.00 - кокосово масло* с мед* (общо около 1 ч.л.)
18.00 - вино*, салата от цвекло, моркови, ябълка, целина, зехтин*, подправки; елда* с малко сметана и сирене*; вафли с тахан и халва за десерт и малко домашно сладко от къпини*

Неделя, 12.10
Движение:
Ащанга 1, още по-измъчена от съботната практика, имах чувството, че два часа я правих

Добавки:
рибено масло, ориндж триад

Храна:
08.30 - кафе с кокосова захар*, кокосово масло*, мака*
10.00 - грозде*
12.00 - кокосово масло* с мед* (общо около 1 ч.л.)
18.00 - вино*, салата от цвекло, моркови, целина, зехтин*, 3 лимецови палачинки* с домашен подобрен вариант на катък (сметана, кисело мляко, сирене, куркума, чесън на прах); 2 от същите палачинки* с домашно сладко от къпини*, 2-3 хапки вафла...доста похапнахме на вечеря, но си имахме хубав повод (inlove)

Мнението беше редактирано от Margi на 13.10.14 15:36.

13.10.14
20:29

Понеделник, 13.10
Движение:
Ащанга 1 - около 80 минути. По време на практиката се случи техническата поддръжка на системите за тревога, и прекъснах, защото подобен шум ми действа дезориентиращо. Силовата стойка на ръце, която обикновено правя след Прасарита Падоттанасана Д, днес се получи във вариант на силова раменна преса...нещо постоянно ме мачкаше надолу, сигурно 20 секунди бутах докато изправя. :D
вечерта: Баланс флоу йога - час и половина

Добавки:
рибено масло, аспирин, магнезий

Храна:
08.00 - кафе с мака*, кафява захар*
по пътя към Плевен - още 2-3 глътки кафе
10.30 - лешников тахан* с мед*, мака*, пчелен прашец*
14.00 - ябълка*
15.00 - няколко зърна грозде*
18.30 - студена супа* от цвекло, морков, целина, магданоз; 1 малка пиперка; 1 лимецова палачинка* с домашен катък* и още 2 с разтопен кашкавал*; около 100-110 гр вафлена торта (подобна на вафла Чудо, но с по-малко “екстри” ;) )
малко по-късно - чаша домашен сок от глог* (inlove)

Малко есенни картинки от уикенда:

14.10.14
11:59

Попадала ли си на това http://radio.changewire.info/  и ако да, какво е мнението ти?

Йога Нидра си е бива... доста...

Мнението беше редактирано от Lasim Zeb на 14.10.14 12:05.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1