От тиквата с тахан и аз се повлиях, този уикенд ще има пак (h) Ама не се оплаквам, радвам й се :D
А за ТВОИТЕ рецепти какво да кажа? :P
Да, Рони, оправих го!
Хахахаха :D Ами гладна MEЧКА... просо сънува и понякога и се получава. :D
Иначе да ти кажа, че може да го запечете след като го сварите във фурна и тогава става много яко също, като пшеничния грис, за тези, които обичат грис халва, аз си обичах нещата, с които ни хранеха като малки, но много хора мразят и грис халва, и мляко с ориз и т.н.
Между другото варен бял ориз със стафиди и след кати изстине поръсен с канела.. наподобява почти мляко с ориз, нали не мога да ям мляко и това ми идва супер :D
Сега трябва да реша и как да си направя нишесте със сироп и ще съм 6 точки (rock)
Мнението беше редактирано от Блажка на 31.10.14 11:30.
но много хора мразят и грис халва, и мляко с ориз и т.н.
И крем-карамел, и палачинки (освен моите си), и ония гадни треперещи нишестени кремове... (puke) :D
31.10.14
11:46
казано от Аничка Баничка на 31.10.14, 11:43:
но много хора мразят и грис халва, и мляко с ориз и т.н.
И крем-карамел, и палачинки (освен моите си), и ония гадни треперещи нишестени кремове... (puke) :D
Повече за мен ще има :D
Тренировка петък
Рамо, кардио
Раменни преси с дъмбели седеж - 3х12,12,12
Едностранно раменно разтваряне встрани на наконена пейка в супер серия с едностранно рам. разтваряне с обратен наклон - 3х12,12,12
Задно рамо с два диска, наклон напред - 4х12,12, 12
30 мин пътека наклон
Тренировка събота
45 мин пътека наклон
Разтягане, скоро шпагат, само да ми мине мускулната треска от разтягането :D
Тренировка неделя
Глутеус, кардио
Клек широк разкрач смит - 4х18-20х50кг, 1х25 лост
Хип тръстър на един крак - 3х10
Тяга прави крака пудовка - 3х20х24кг
Глутеус екстензии +10кг - аддуктор акцент дупе - 3х15/20
ЗАдно бедро едностранно - 2х15
30 мин пътека наклон
Ритници на скрипец - 3х20 на крак ( 10 нагоре/10 настрани)
Храната - ясна :D
Тренировка вчера
Рамо, ръце, корем, кардио
Раменна преса зад врат - 6х40кг (grin), 3х10х35кг
Супер серии
Раменна преса - вертолет зад гърба смит машина - 4х10/12
Раменно разтваряне - задно рамо на наклонена пейка - 4х10/12
Още 3 серии по 10 рамо с 2 диска от 10кг
Бицепсово сгъване с лост - френско - 3х12
Концентрично сгъване - скрипец въже
Коремни вис - 3х15
Коремни къси - 3х25
Странични - 2х40
Молитва странични - 3х30
Усуквания с лост - 3-4мин
30 мин умерено тичане с няколко интервала
Разтягане
Храна
100гр бял ориз, 30гр стафиди, 200гр кафяв ориз, 400гр пилешко, доза протеин Амикс, 10гр лешников тахан, 20гр ядки, 1 с.л. шарлан
Писна ми от мускулни трески, най-вече на задника, УЖАС! :D
Вчера случайно попаднах и ми беше интересно, още повече, че действието се развива преди 2000 година, доста преди всъщност...
Казват се доста неща, включително и някои мотиви да се занимаваш с този спорт на професионално ниво. От чисто любопитство го гледах, открай време ми е интересно какво кара жените да се превръщат в това.
Е, то и за мен се казва, че съм мъж и сигурно е така, просто явно огледалото ме лъже :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.11.14 08:58.
Качвам малко мъжки снимки :D утре ще попълвам, че ме мързи, в цикъл съм, водна съм, НОООО гърбът ми започва да става широоооок мухххахахахахахаха, спирам да гледам филми за бодибилдинга, че започавам да страдам от бигорексия...
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.11.14 21:06.
Тренировка вчера
Набирне успореден хват с изнасяне към гърди - 3х4, +5кг - 2х3 (mucle)
Тяга - 2х15х80кг, 2х6х100кг, нещо ми беше леко, викам да ми понатежи малце :D
Едносттрано гребане с дъмбел - 3х8-10х24кг
Екстензии +15кг - 13,10,9,9
Горен скрипец изометричен принцип - 4 -5 повторения
Едностранно сгъване за задно бедро - 3х10/15 ( смяна на тежестта)
Тяга прави крака - 4х12х50кг
30 мин ходене пътека наклон
Разтягане
Храна - 2 белтъка, 1 желтък, 60гр оризово брашно ( оризова палачинка), 240гр нахут, 240гр червен боб, 600гр конско месо, 1 доза протеин Амикс, домати, краставици, зелена салата, 30гр тиквени семки, 30гр фъстъчено масло, 10гр леников тахан
Тягата с прави крака ми влиза много яко, вчера не исках да я спирам, сладка болка, усещах как ми се разцепват отзад бедрата под дупето и предвиждам такива сепарации, че само си викам - ООООООО ДАНОООООООО ДАНООООООО :D
Тренировка вчера
Квадрицепс, бицепс, трицепс, кардио
Клек билдърски - 15х40кг, 4х19,18,18,17х50кг
Преден клек на смит машина - 1х14х40, 2х20хлост (puke)
Лег прес един крак - 3х15
Бедрено разгъване - 4х21,20,20,15 ( последната серия я изкарах на изометричен принцип)
Прасец - 3, 4 серии собствено тегло
Бицепсово сгъване с дъмбели в СС с трицепсово разгъване едностранно - 3х12
Бицепсово сгъване въже скрипец (с бавно пускане) - кофички на две пейки - 3х12-15
30 мин ходене пътека наклон
Разтягане
Ивето каза, че скоро ще направя шпагат (inlove)
Храна - оризова палачинка ( 1 желтък, 2 белтъка, 40гр оризово брашно), 570гр пилешко филе, доза протеин Амикс, броколи, карфиол, домат, зелена салата, 70гр лешников тахан/фъстъчено масло
Мразя я тая смит машина, имам чувството, че се кривя цялата, а всъщност тя ме изправя, направо ужасно, не мога да включа всички мускулни групи, които мога и трябва да си повтарям постоянно, че за сегашните ми занимания, особено в моя случай на тази маса, тежестта не е важна. Изтървах яко козите на работа, направи хванах къра и към края на тренировката реших да подишам и да си се посмеем задружно с тренера като му изпратя две култови пози хахаха. Общо взето коментарът беше, че щом така ме гледа момчето от снимката зад кадър, значи нещата вървят добре :D
Яка съм!
казано от maria на 06.11.14, 08:00:
Месото в сурово състояние ли си го мериш, Блажке?
Да, тъкмо за месото си мислех, че има мегдан да го увелича със 100-ина грама. :D Попринцип дозата ми протеин на Амикс е 30, ама това прахче не е като мръвкорляк (shame)
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.11.14 08:20.
Моля, въведете вашата парола!
- “рози”
- недостатъчен брой на символи в паролата
- “розови рози”
- паролата трябва да съдържа поне една цифра
- “1 розова роза”
- паролата не трябва да съдържа празни полета
- “1розовароза”
- паролата трябва да съдържа поне 10 различни символа
- “1шибанарозовароза”
- паролата трябва да съдържа поне една главна буква
- “1ШИБАНАРОЗОВАРОЗА”
- паролата трябва да съдържа поне една малка буква
- “ШибанаРозоваРоза”
- паролата трябва да съдържа поне една цифра
- “1розоваРозаДаТияНавравГъз а”
- тази парола вече е заета!!!
06.11.14
21:26
казано от Блажка на 29.10.14, 10:38:
Светле, едно момче, което работи събота и неделя в нашата зала ми го носи, той е от Кюстендил, но е на приятелски начела и не ми е удобно да питам за други хора, знам, че взима на трениращите редовно в нашата зала, които са му по-близки.
Скъсах се да се смея в тоя дневник :Д
Аз имам роднини в Кюстендил и като каза конско съм виждала конска глава на пътя.... : ( Ужасно...
Иначе браво, много голям напредък имаш на снимките : )
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 06.11.14 21:28.
Благодаря fire-че :)
Сега съм слон, признавам си, смисъл хайде не слон, но се преборих със себе си и желанието да имам преса и през зимата и осъзнах, че е по-важно да имам гръб, който да разперя и ръце, които да не изглеждат пилешки на фона на краката ми, а за тази цел, ще се наложи освен съсредоточени тренировки и да похапна малко :D А за съжаление не мога да очаквам да качвам само на определни места, но както ми каза Сашо Животното преди няколко дни - Кво ти пука, после нали ще се изчистиш. И е съвършенно прав, глад си е, няма спор и първо не е хубаво да се поддържа целогодишно, второ предвид моя апетит... НЯМА ШАНС :P
Тренировка вчера
Гръб, гърди супер серии, кардио
Лег с щанга 50кг - придърпване горен скрипец (65кг) WTF!!! - 4х11,10,10,9
Наклонен лег с дъмбели(2х18кг) - гребане (60кг) - 3х11,10,10
Обратен наклон с дъмбели (2х16кг) - долен скрипец т.р (50кг)- 3х10,10,8
Машина кофички - чукчета за плътност - 3х12,12,12
Повдигане на таза от лег - 4х10
Много ме болеше гърба и не можех да правя къси коремни :D
20 мин пътека наклон, разтягане
Храна - оризова палачинка ( 1 желтък, 2 белтъка, 30гр оризово брашно), 700гр конско-свинска кайма, доза протеин Амикс, 1/2 протеинов бар, броколи, карфиол... абе като цяло чукнах едно 20гр протеин отгоре ХАЛАЛ да ми е :D, 20гр фъстъчено масло, 30гр лешников тахан, 20 гр ядки
Правя лежанка с 50кг в супер серия, някой зимен ден трябва отново да си пробвам макса, чак трибойците са потресени, едно е да почивам, друго е в супер серия. И на скрипеците се раздавам доволно, изобщо това ми е любимата тренировка, само дето след нея имам мускулна треска до следващия четвъртък...
07.11.14
08:40
Бе дайте конско и насам, бе, дейба!
казано от Тедо Димитров на 07.11.14, 08:40:
Бе дайте конско и насам, бе, дейба!
Ами не знам как да стане, Тони носи от Кюстендил в София и наистина цената е доста примамлива. 6,5лв килограм, трябва да се разтърсиш близо до Благоевград, понеже не знам как точно да ти пратя, ще се размрази, докато ти го доставят :D
07.11.14
09:29
Много е кофти с куриер, не го препоръчвам!
Размразява се и всичко става в кръв и неприятна миризма.
Мисля че след такава случка, фирмата куриер няма да се съгласи да достави друг път подобна стока :D
казано от veronique на 07.11.14, 09:29:
Много е кофти с куриер, не го препоръчвам!
Размразява се и всичко става в кръв и неприятна миризма.Мисля че след такава случка, фирмата куриер няма да се съгласи да достави друг път подобна стока :D
Изобщо не съм го правила на въпрос :D Казах, че е невъзможно да му пратя конско месо в Благоевград. Освен ако не се уговорим и не дойде да го вземе с кола от залата.
казано от Аничка Баничка на 07.11.14, 09:38:
И аз искам!
Яла ли си преди? Имай предвид, че месото (то е на кайма, де), наистина се различава от всяко друго, много по-кърваво от телешкото е и има миризма, която клони към дивечова, но съдържа около 7гр креатин на 100гр за разлика от телешкото с 4гр.
Миналата година като се готвих за щангите 2 месеца ядох само конско, доволна останах, но в един момент просто вече не можех да го дишам. Затова сега редувам един ден конско, един ден пилешко или друго, или пък меша каймата.
Разбира се мешането ще и то до време, просто защото знам, че е много по-добре за сегашните ми цели да го ям в чист вид, разликата в тялото се усеща още след първата седмица, в която си го включила. Поне при мен, усещам много повече напомпване при повторенията и ми идва power-a както се казва.
С щангите пък беше откъм сила и кондиция, насища те, без да ти става тежко.
За пореден път се убеждавам, че всичко е в храната, няма значение с какъв спорт си се захванал, ядеш ли правилната храна, стават чудеса.
Попринцип и Светлето ме беше питала, мога да взема следващия път 10кг и да ви дам 5 да си разделите ( аз не знам дали Светлето е от София де), слага се яко кимион, ама яко, индийско къри, черен и червен пипер, лук и става чук.
Разберете се и ми пишете на ЛС, днес взимам 5кг, сигурно следващия път ще е след към края на по-другата седмица.
Не съм яла, да ти кажа, ама последната година проядох всякакво. В смисъл, преди мразех всичко друго, освен бяло пилешко, ама мразех в най-буквалния смисъл. Имам намерението да си редувам, в смисъл не всеки ден конско, ами, както ти казваш, ден конско, ден пилешко и т.н.
От София е Светлето, да, даже сме и наблизо, та аз лично съм вътре с поръчката ;)
07.11.14
10:00
И аз искам конско месо ! (wasntme)
Да, да вземи смело :)
На нас вкъщи ни харесва много конското! Миналата година намирахме от едно място, даже и луканки ни бяха направили (Мммммм.....), но за момента човека няма месо, уви.
Единственият проблем е, че не ми е удобно да взимам много, все пак човекът нито ми взима пари за услугата, нито за горивото.
На приятелски начела е.
Това е цялата работа, ако искате, може да прежалите по 4-5лв отгоре над сумата от 32,5лв и ще говоря с него дали е съгласен да донесе следващия път 20кг - по пет за всяка от нас. Иначе не ми е удобно.
07.11.14
10:58
Ще спра да ти чета дневника, ако продължавате съвсем открито да се уговаряте за ядене на конско. Че даже и в такива количества.
Предупредила съм Росен, че не искам да ме закача на тази тема и не искам дори да участвам в правенето на кюфтетата му от конско (понеже наскоро и той си взе).
Имам вътрешни противоречия, че не бива да ям това месо и се чувствам зле, когато го пипам. Не ми се е случвало при друго. Необяснимо ми е, защото все пак ям месо и то всекидневно. Обаче е факт.
Разбирайте се на лични и не пропагандирайте избиването на кончетата :)
ПП: Цялата кухня мирише на конюшня.
ПП2: Шегувам се разбира се, но написаното за противоречията е вярно :) Няма да спра да ти чета дневника, дори и снимки на конско да слагате. Ноооо... в един момент чашката ми може да прелее :*
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.11.14 10:59.
Няма шанс... да слагам снимки на каквото и да било от този произход, както ти казах, ако си намеря телешко на кайма да ми носят по 5кг на седмица за 8лв примерно, веднага го сменям с телешко, но за съжаление офертите с такава цена съм длъжна да взема част от теле, около 50-60кг, опитвах се десетки оъти да се уговарям с хора да взмеме заедно, не стана. Просто офератата е добра :)
Обичам те, нали знаеш, и аз не бих си го причинила :*
Между другото Алина прави Росен-набирания :D Следващият път ще пробвам и аз с партньор, но не Росен, защото нали знаеш, че като е наблизо и обърквам дишанетоо :D
Имаше cooking fest на работа, всеки трябваше да донесе нещо сладко, аз направих един Quarkkuchen с желирани горски плодове и кисело мляко. Реших да опитам по една хапка от всичко, понеже не можах да издържа на гледката, беше потресаващо, навсякъде миришеше на канела, шоколад, кремове, сиропи.. чувствах се като Гретел. Имаше дори френска селска торта ЕБАСИ!! Откъде колегите ми знаят как да правят френска селска торта, при положение, че ядат сандвич от магазина.
Резултатът беше - по една хапка за опитване - и сега се чувствам като Али Ръза.
Сърцебиене, студена пот, болки в главата, насълзени очи, ЛОШО МИ Е!
Казах на когото трябваше... той каза, че си е цяло наяждане и е нормално да ми стане лошо. Ще правя един час наказателно кардио.. сега като си признах ми олекна, отпусна ме главата. Баси... изцяло съм си бъгясала организма, това в никакъв случай нямаше да ми случи преди - изяждала съм половин тава суфлета от на Тоди и кутия сладолед 600мл без да ми стане лошо :(
АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА Lo6o mi e!
Извинявам се за лиричното отклонение, но имам свръх енергия да разбия монитора, а още не е дошло време да правя плащания!
П.П. Колегите ми донесоха кафе с канела, явно видът ми е ужасен... казаха, че ще ми помоигне.
Мнението беше редактирано от Блажка на 07.11.14 13:24.
А да, и спечелих супер яката лъжица за сервиране на сладолед във формата на фуния за сладолед... връчиха ми наградата преди да припадна.
Мнението беше редактирано от Блажка на 07.11.14 16:32.
07.11.14
14:02
да ти дойде още малко енергия :)
07.11.14
17:19
Много се смея с тебе, Блаже:)
Направо си голям образ...
Честито за лъжицата;това значи ли, че си спечелила голямата награда?
Няма да коментираме повече причините за крещенето ти “Лошо ми е!” :)
Много ми се иска някой път да опиташ негативни набирания с широк хват. Намери си добър партньор и действай :D
Витооо, много мило хахахаа :)
След хипоглекимията уикенда се разви по следния начин..
Петък вечерта тренировка
60 мин пътека ( тичане/наклон) пулс 135
Раменни преси седеж - 3х12
Раменно разтваряне едностранно в СС с раменно разтваряне обратен наклон - 3х10
Задно рамо с два диска - 4х10/12
30 мин степер
Храна - останах на 400гр пилешко и един протеин на Амикс
Събота
Тренировка с Росен
Упражнения за гръб, рамо и задно бедро - техника
Глутеус, задно бедро, кардио
Клек широк разкрач смит машина 50кг - 18,18,17, 30кг - 25
Хип тръстър - 3х15
Glute Haim Rises - 3х6
Аддуктор акцент дупе - 3х20/25
Ритници на машина - 3х8 на крак
20 мин стълби, 10 мин ходене на пътека/наклон
Разтягане
Тренировка 2 - 40 мин ходене пътека наклон
Храна - 50гр царевица, 300гр пилешко, 300гр конско, 1 доза протеин на Амикс, 1/2 протеинов бар, айсберг, домати, краставици, броколи, карфиол 30гр сурови ядки
Неделя
Тренировка
40 мин ходене пътека наклон
Росен-набиране с успореден хват - 1х15кг ( не хубаво до горе), 2х10кг, 1х10кг, 7 със собствено тегло как си трябва :D
Коремни вис - 3х10
Коремни машина - 2х30
Странични - 2х40
Усуквания с лост - 2-3мин
Храна - 150гр царевица, 200гр тиква, 600гр конско+свинско, доза протеин Амикс, 30гр тиквени семки, 30гр лешников тахан, айсжерг, домати, краставици, броколи
И някакви снимки от последните дни.
Умишлено си занижих въглехидратите с по -20гр в тези дни, да се възстановя от 5-те хапки сладки неща, за които все още съжалявам :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.11.14 07:47.
10.11.14
09:47
Извинявай, но ти не си получила хипогликемия, а ХИПЕРГЛИКЕМИЯ! МЕГА-ГИГА-ТЕРАгликемия :D :D :D
Много се радвам за набиранията ти и за това, че ставаш все по-яка :)
Това е защото съм стриктна, имаше едно хубаво нещо в цялата история и то е, че доказвам, че съм стриктна, иначе ако не бях, надали 5 хапки щяха да ми подействат толкова брутално.
Освен това подхлъзнах и Боби в залата :P
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.11.14 09:59.
казано от Блажка на 10.11.14, 09:58:
И това ти е повод за гордост? :D
Хубав беше сладкишът ти и доста “фитнес” при това. ;)
казано от Boby_ на 10.11.14, 11:50:
казано от Блажка на 10.11.14, 09:58:
И това ти е повод за гордост? :D
Хубав беше сладкишът ти и доста “фитнес” при това. ;)
Не точно гордост, просто включвам и теб в злодеянието, става ми по-леко така :D
10.11.14
16:14
По какъв начин го подхлъзна?
Боби, какво ти даде да ядеш??? :)
казано от veronique на 10.11.14, 16:14:
По какъв начин го подхлъзна?
Боби, какво ти даде да ядеш??? :)
Ето това лилавото нещо с маслено тесто за основа, кварк, заквасена сметана, ванилов пудинг за плънка и отгоре кисело мляко, желирано с горски плодове.
Не спечелих, защото не било сладко, а сложих от любимата им захар, явно рецепторите ми са се променили..
ААА от това нещо до моя чийзкейк ми стана лошо - залятото с бяло :)
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.11.14 16:43.
10.11.14
16:53
Защооо, Боби, защо?!
Блага, засрами се! Дяволе!