Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Аз май по някои от точките точно обратното бях казал, ама нищо :)

Има още едно “слабо звено” - коментираме в едно сваляне на мазно и сваляне на мускул (което се опитах да засегна в началото).

Всичко е безкрайно индивидуално - от към физика, от към опит, и други и други. Има безкрайно много частни случаи, няма нужда да навлизаме в тях (и част от тях споменах в началото).

За мен продължава да не е възможно да се свалят 30тина кг от лично тегло около 130-140 изцяло от мазнини в рамките на 5-6 месеца, щом за вас е възможно - много добре. Не мисля, че каквото и да изпишем някой ще убеди другия в тезата си.

Май няма еднозначна дефиниция на “сваляне” - аз примерно бих бил страшно доволен да сваля 10-на килограма тегло. Ако запазя силовите си показатели същите или с минимална загуба, все ми е тая дали съм свалил мазнини или мускул. Ако съм свалил мускул, пък имам същите показатели, значи тоя мускул не ми е трябвал :) Което пък ни връща в домейна на това как тренираме - ако тренираш функционално, не би трябвало да имаш “излишни” мускули.
Лаф да ста’а :)

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 01.12.14 16:37.

Друго нищо интересно днес.

04.12.14
16:16

Имам чувството, че щангата ти лежи на врата, и всеки момент ще го прекърши и ще падне пред теб :D

04.12.14
16:56

Евала за клека :) да се включа и аз в темата за отслабване. От личен опит, преди няколко лета от 102 кг. успях да бутна на 75-6кг. и то за по-малко от 6 месеца :) Та в границите на възможното е :) Няма да коментирам как, и последствията от това сваляне, но на :)

04.12.14
22:04

Отивай да те тренира James Hinks и ставай щангист и това е.

04.12.14
22:10

казано от Guy Fawkes на 04.12.14, 16:56:

Евала за клека :) да се включа и аз в темата за отслабване. От личен опит, преди няколко лета от 102 кг. успях да бутна на 75-6кг. и то за по-малко от 6 месеца :) Та в границите на възможното е :) Няма да коментирам как, и последствията от това сваляне, но на :)

Ако горе може да стане , и долу ще стане.
Не става на въпрос за нобелова награда, а за много хъс, воля и умело планиране на тренировки и хранене.
Евала иначе, това си е сериозно постижение. Есктремно, но сериозно.

04.12.14
22:28

Аз свалих 30кг мазнини и качих 10кг мускулна маса за 4 месеца есента на 2011-а :)

казано от Lachezar Tomov на 04.12.14, 22:04:

Отивай да те тренира James Hinks и ставай щангист и това е.

Даваш продуктивни, но мазохистични идеи :D :D :D

05.12.14
08:58

Охаа аз редко пиша по чуждите дневници ... ма си изрУд с тоя клек Херцоже .....

05.12.14
09:02

Ако щете плюйте колкото искате на моето изказване, но херцога не е от типа хора, като тяло, който може да се изчисти с вени по корема. Не и с позволени средства.
Евала за силата. Ако бях на негово място там бих се насочил.

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 05.12.14 09:02.

05.12.14
11:12

казано от Камен Илиев на 05.12.14, 09:02:

Ако щете плюйте колкото искате на моето изказване, но херцога не е от типа хора, като тяло, който може да се изчисти с вени по корема. Не и с позволени средства.

Като цяло единици на сто са хората, които могат да го направят с позволени средства...особено хора с подобна структура на тялото, в които горе долу влизам и аз. Но моето мнение е, че не си струват мъките тези вени. ;)

05.12.14
11:21

Аз не видях някой да говори за вени по корема.

Ми че аз си имам вени по корема... :)

05.12.14
11:28

По-скоро ще е адски, ама наистина трудно да постигне вени и фибри и няма да е за дълго, но е възможно. При мнозинството от хора е така, но не подценявай волята. Иначе дори и да не успее, едни 16% подкожни мазнини са си по-добре изглеждащи и здравословни в переспектива.

Иначе много добро постижение на клека. Мисля че тази година ще се представиш още по-добре на Джони спорт :)

05.12.14
11:29

казано от Херцог Трън на 05.12.14, 11:28:

По-скоро в него. :D

05.12.14
11:31

казано от Бойко на 05.12.14, 11:21:

Аз не видях някой да говори за вени по корема.

Точно това щях да кажа и аз. Ники е младо момче и засега няма здравословни проблеми, породени от тегло и процент мазнини (особено рискови са тези около кръста), но със сигурност ще има, ако не вземе мерки. Тук не става дума за външен вид, плочки, вени, сила, а за здраве, очаквана продължителност и качество на живот. 300, 350 или дори 400 кг тяга за мен не компенсират дори отчасти това, което е поставено на карта. Може да ви звучи малко в стил “гроздето е кисело” или като опяване на дърта лелка всичко това. Ако е така, то значи говорим на различни езици.

казано от Valdis на 05.12.14, 11:29:

Моля, моля, виждам си ги по шкембето! :D :D :D

05.12.14
12:07

казано от Херцог Трън на 05.12.14, 12:02:

казано от Valdis на 05.12.14, 11:29:

Моля, моля, виждам си ги по шкембето! :D :D :D

Братле, не ги слушай...важното е да си виждаш още оная другата вена, като погледнеш надолу :D че изгуби ли се тя, вече става мнооого трудно ;)

05.12.14
13:39

казано от Phophy_ на 05.12.14, 11:31:

Тук не става дума за външен вид, плочки, вени, сила, а за здраве, очаквана продължителност и качество на живот. 300, 350 или дори 400 кг тяга за мен не компенсират дори отчасти това, което е поставено на карта. Може да ви звучи малко в стил “гроздето е кисело” или като опяване на дърта лелка всичко това. Ако е така, то значи говорим на различни езици.

Въпреки, че на моменти ми идва да те хвана за гушата през монитора :) , ТОВА което си написал е толкова вярно и го подкрепям, че няма накъде.
Дано повече хора се замислят.

Иначе на Джонито, може да ги изненада лошо:)

05.12.14
14:59

300, 350 или дори 400 кг тяга за мен не компенсират дори отчасти това, което е поставено на карта.

Не е съвсем така. Ясно е, че има да сваля и че трябва да сваля. Ще ги свали, това също е ясно.
Обаче едно е с 260 клек и 300 тяга да ги сваляш, а съвсем друго е да ги сваляш с 60 клек и 100 тяга, което е масовия случай и то при добро стечение на обстоятелствата. Има съществена разлика и несравними начални условия.
А и какво зачепихте свалянето, а не отбелязвате, че това е четвърти или пети човек в тоя Форум с почти 80 000 регистрирани потребители, който успя да клекне с 260 килограма.

казано от James Hinks на 05.12.14, 14:59:

не отбелязвате, че това е четвърти или пети човек в тоя Форум с почти 80 000 регистрирани потребители, който успя да клекне с 260 килограма

A за клякане с тях може и по-назад да е, ама ги и стана :D

05.12.14
15:51

казано от James Hinks на 05.12.14, 14:59:

300, 350 или дори 400 кг тяга за мен не компенсират дори отчасти това, което е поставено на карта.

Не е съвсем така. Ясно е, че има да сваля и че трябва да сваля. Ще ги свали, това също е ясно.
Обаче едно е с 260 клек и 300 тяга да ги сваляш, а съвсем друго е да ги сваляш с 60 клек и 100 тяга, което е масовия случай и то при добро стечение на обстоятелствата. Има съществена разлика и несравними начални условия.
А и какво зачепихте свалянето, а не отбелязвате, че това е четвърти или пети човек в тоя Форум с почти 80 000 регистрирани потребители, който успя да клекне с 260 килограма.

Eee, разбира се, че е така. Аз изобщо не сравнявам Ники с някое скини-фет хлапе, което е решило, че трябва да има плочки на 60 кг лично тегло. :) Сравнявам Ники сега с Ники какъвто би могъл да бъде. :) С две думи само напред.

05.12.14
18:55

Той няма да сваля много ( мое мнение), има мазнини в определени депа, не виждам да има мазни, дебели крака или прекомерно голям ханш, вижда се, че повечето натрупвания са в областта на талията. Знам, че не искате да се включвам и никой не хвърля боб за мен :D, де, но я чета от известно време тази дискусия и моето мнение е, че с един режим на хранене, стриктен, запазвайки тренировките си такива, каквито са, ще постигне доста висок резултат и ще редуцира мазнини, ще си забърза метаболизма, може да вкара някоя друга добавка за да регулира по-високия кортизол ( съдейки по моментното му състояние, гледам клипа на клек, от там си вадя изводи)  така ще станат нещата.
Но си иска време, иска се и да си наистина бетон в режима. Храната е 80%, особено ако иска да запази силовите си тренировки в този вид.

06.12.14
12:39

Честит имен ден! Живот, здраве и упоритост да гониш и постигаш целите си! :)

Мнението беше редактирано от Мартин на 06.12.14 13:19.

06.12.14
13:11

Честит имен ден ! :)

06.12.14
13:11

казано от Камен Илиев на 05.12.14, 09:02:

06.12.14
13:16

Охо, именника! :P
Здраве, сила, щастие, постигнати цели и реализирани мечти :). И първи на Джонито :)

Наздраве :)

06.12.14
13:47

Честит Имен Ден ! Присъединявам се към пожеланията на Пешо :)

06.12.14
13:53

Честит празник и НаСлука /както се казва на днешния ден/ в попрището със железата!

06.12.14
14:18

Херцоже,  честит празник! ;) Още по- здрав да станеш!

Жив и здрав! Наздраве!

06.12.14
15:48

Честит имен ден ,жив и здрав и без контузии че при теб гиричките са сериозни ....:)

06.12.14
16:17

Ники, честит имен ден! :) Няма да ти пожелавам нито заякване, нито отслабване, а само да си здрав, за да постигнеш това, което си решил!

Благодаря на всички за пожеланията, да ви се връщат стократно! :)

06.12.14
23:48

Честит имен ден ,жив и здрав и още по-големи щанги! :)

Тренировка [108]

Тяга : 3х250 2х270 1х280

Обратен лег : 3х3х100

Висока тяга : 3х300 (пин 2) 3х320 (пин 3)

Тесен лег : 2х3х110, 0х110

СЯВ 3х3х40

Размисли и страсти :

Уф, някаква никаква тренировка...

Трябваше събота да тренирам, ама залата беше затворена. Била наета за целия ден от някакъв известен български “вдигач”. Вчера разбрах кой е ... (прикачена снимка) - голям вдигач, голямо чудо...

Вчера пък бях в някакво насипно състояние. В събота следобед мач. Ние първи, срещу последния. Такъв бой не сме яли в последните 6 години...разхвърляха ни като мачка у дувар направо, а и късмет нямахме грам - 3 гола след безумни рикошети ни вкараха и правехме грешки все едно не сме се виждали досега. След това бях безумно избеснял, а от студа бях вдървен зверски - крампи на корема като се събличах в нас, имах болка в десния глутеус, която и вчера продължи. Час и половина на апликатора следобеда, заспах отново на него. Събудих се, махнах го и още 2 часа дрямка, след която станах още по-уморен. Хипфлексорите - пълен ташак. Кръста също (от мача и студа).

Днеска станах леко вдървен, но отидох до залата. Тягата беше доста прилична, учудващо дори. 270 и 280 - с фитили, защото на 3ката на 250 частично се скъсаха 2 мазола и не ми се рискуваше. Обратният лег - леко, че раменете ми също ме поопъваха. На високата тяга опитах 1вата серия от пин 1 да я направя, ама нямаше никого. Пин 2 е точно на коляното. Стабилно 300 и после 320.

Тесният лег - първите 2 серии стабилно, 3тата серия още на 1вото повторение фалит, помогнаха ми леко да го избутам. След това стабилизация нула и щангата тръгна напред към корема, та се наложи да я хванат преди да си я изпусна на слабините :D

СЯВ-а - леко, отново крампи в долната част на корема, така ме стегна, че едвам се разгънах.

Сега почивка и рехаб.

Хубава почивка, Ники!

Не трябваше да си цапаш дневника с подобни вдигачи :D

Тренировка [109]

Клек 3х200 2х210 1х220 1х220

Горен скрипец подхват 3х110 3х110 3х110

Раменна преса 3х70 2х75 1х80

Долен скрипец 3х130 3х130 3х130 + 2 напомпващи на 70кг, не броих повторения, 10+ бяха и на двете, чисти дърпания от гърба :)

Сталкер едностранен : 4х21,5 4х21,5

Размисли и страсти :

Абе, прилична тренировка се получи :) Доволен съм.

На клека - адукторите ми доста натегнати, особено десният. Малко се килвах на загряващите серии...затова на работните серии, леко стеснен разкрач и почти изцяло на квадрицепси :) На раменната пък не си чувствам раменете като хората от известно време, имаше няколко кила марж, ама не ми се натискаше, да не стават сакатлъци.

На скрипците - прилично. На долния реших да напомпам и подпаля гърба, добре се получи :)

После на сталкера - добре, време е да вдигам килата...

Като се прибрах в нас - гореща вана, по време на която ОТНОВО зверски крампи на корема получих...едвам се разгънах..

Общо взето - тва е, сега ядене и почивка :)

Тренировка [110]

Тяга 3х250 1х270

...

Размисли и страсти :

Слабо днес. И то не, че тежеше много, а защото стана някакъв проблем с ръката. Имам нещо като подутина/топче на лявата длан - случвало се е досега да ме боли след тяга и т.н., но нищо прекалено. Днес обаче след 3ката на 250 (която беше доста прилична, между другото) ме заболя доста, а още на 1вото повторение на 270 при тръгването ме преряза и едвам издърпах повторението - от болката загубих концентрация и изкривях много стабилно, щангата далеч от от краката, абе зле. След това въпросното място се поду и в момента е синьо - дори като докосна леко с пръст мястото боли доста. От кривото повторение на 270 пък кръста се понатегна, та исках да повися малко на лоста за набиране, за декомпресия - да, ама боли. Успях да се хвана на пръсти и да се задържа 4-5 секунди - достатъчно, че да изпукам доста стабилно :D

Сега се чудя кво да правя - нямам идея какво е станало на ръката и не знам как да го третирам, за да мога да тренирам.

Другото е, че много сериозно трябва да намеря по-хубаво легло - в момента спя на едно криво, та сутрин се събуждам натегнат, схванат и направо не е истина. Ако след 1-2 месеца ще натискам отново няма как да се случи с това легло.  И последно - последните няколко дни имам мускулна треска на коремните мускули ниско долу, които вървят към слабините - до степен при всяко свиване и стягане да получавам крампи.

Та така, крив ден, единственото хубаво е, че наистина 3х250 не ми тежаха колкото преди, олекват, а това е добре.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1