Me, myself and I

Прескочи до:

17.12.14
23:19

казано от Златина Цонева на 17.12.14, 22:06:

Питанка - При стойката на ръце, на къде се гледа, надолу към земята или?

Дам,гледаш в една точка в пространството между дланите си. :)

Мнението беше редактирано от Изтрит на 17.12.14 23:20.

18.12.14
09:30

казано от VICIOUS на 17.12.14, 23:19:

Ако стоиш спокойно и стабилно на ръце, можеш да гледаш накъдето си искаш. ;)
До тогава - точно под центъра ти на тежест.

18.12.14
18:58

казано от Маргарита Манева на 18.12.14, 09:30:

казано от VICIOUS на 17.12.14, 23:19:

Ако стоиш спокойно и стабилно на ръце, можеш да гледаш накъдето си искаш. ;)
До тогава - точно под центъра ти на тежест.

Отиди в която пожелаеш зала по спортна гимнастика и задай въпроса на който и да е от треньорите там и ще видиш какво ще ти се отговори.Ако си местиш погледа и позицията на главата с различна от правилната се губи баланс и трябва да си доста напреднал за да успееш да се стабилизираш,което пък от друга страна води до хабенето излишно на енергия. ;)

Мнението беше редактирано от Изтрит на 18.12.14 18:59.

18.12.14
19:29

Затова писах “ако”. :) Повярвай ми, прекарвам доста време в зали по спортна гимнастика. ;)
Питай някой, който се занимава с капоейра накъде гледа.

18.12.14
20:18

Едното няма абсолютно нищо общо с другото.Ако искаш да се научиш да правиш хирургически прецизни разрези отиваш при хирург,не при месар.Да-и месарят ще ти покаже нещо сходно,но няма да е това,което търсиш на първо място.Има един образец за правилно изпълнение и всичко друго са някакви последващи вариации със своите приложения,предимства и недостатъци.В конкретният случай образецът е стойката на ръце изпълнена с шпиц,изпънато тяло-колена,лакти,стегнат корпус и поглед забит надолу между ръцете.Всичко друго по въпросът е разтягане на локуми с неуместни контри и сравнения,като това с капоейрата,задоволяващо нечия егомания да бъде все отгоре.Хайде,със здраве. ;)

Благодаря за отговорите! Само да не вземете да се скарате, ей! :)

18.12.2014/четвъртък
Тренировката:
без
Храната:
2 варени яйца, 2 белтъка, 1 малък банан, 2 мандарини, 300гр пушено пуешко филе, 1 пакет оризовки, 6 червени пиперки, няколко  лъжици пълнозърнест сусамов тахан, сушени сливи и кайсии, 1 ябълка, печена сьомга на скара, кисело зеле с червен пипер и зехтин

Днеска съм като сопол... :( Завлякох си сака за фитнеса на работа, но още вървейки натам казах на колежката, че се чувствам все едно някой ме е възседнал. Болят ме всички мускули. По дяволите, мразя да се чувствам така. На работа ми беше студено и стоях навлечена с грейката. Спеше ми се цял ден, хем напоследък гледам най-късно в 11 да съм в леглото, ма то с това ранно ставане... Оф, да излизат детитата вече във ваканция, че да поспивам малко повече... И, мислих, мислих и реших да не ходя на фитнес днес. То ми се падаше ръце да тренирам, пък те увиснали до колената. :D Айде, холан, може и без толкова напъване. Ще си почивам тези 4-ри дни. Днес и утре мързеливи вечери, а през уикенда - туризъм с щерката. Надявам се поне да повървим малко повечко и да се нагледам на “радостички”!
Днеска - толкова! И утре ще е постно! После поне ще ви постна някоя и друга фотка! Ае, лека ви вечер! :)

И пак да кажа - няма да се карате, ей! :D

P.S.: “Вече съм напълно сигурна, че някой гадняр е направил моя вуду-кукла и всяка вечер я налива с алкохол и тъпче с храна...” :D :D :D Тоя фейсбук статус все едно за мене е писан! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 18.12.14 21:05.

19.12.2014/петък
Тренировката:
без
Храната:
1 банан, 2 с.л. сусамов тахан, 300гр сьомга на скара, 3 доматчета, 1 морков, 1 “улична” :D баничка, 1 ябълка, няколко лъжица миш-маш с печени пиперки, яйца и сирене, 100 гр телешко на скара, няколко лъжички течен шоколад
Без физ-режим и без-хранителен такъв! :D Блаженство! :D :D :D Обичам да почивам толкова активно!
Т`ва е! :) Сега ще спя, че утре ще вампирясвам рано-рано. Отивам да ям мамалига, мичита и... жилави гевречета! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 19.12.14 20:54.

Върнах се! :) Като човек “хранещ” душицата си предимно с очи, се нагледах, ама нагледах... :D То, не че не нахраних и стомахчето, де! :D :D :D Ама снимки ще пусна, ако успея довечера, че още не съм успяла да прегледам кои стават и кои не. Много трамбовах, много се друскахме с автобуса, много се смях заради мърморенето на щерката, много интересни места и местенца видях. И въпреки, че си беше голям тагадък и доста уморително, `щото за кратко - много ми хареса!... Ма то за човек, дето едва за втори път излиза извън границите на България, Букурещ си е голямо събитие! :D

22.12.2014/понеделник
Тренировката:
Рамене, ръце (в залата)
- раменни преси с дъмбели от седеж - 1х15 с 2х10кг/1х12 с 2х12,5кг/1х10 с 2х10кг/1х8 с 2х10кг
- разтваряне с дъмбели за задно рамо - 3х12 с 2х7,5кг
- високо разтваряне на рамене - 3х15 с 2х5кг
- повдигане на диск напред до нивото на очите - 3х15 с 10кг
- бицепсово сгъване - с малкия крив лост + дискове 2х5кг - 3х12
- бицепсово сгъване с дъмбели - 1х12 на ръка с 2х7,5кг/2х12 на ръка с 2х5кг
- кофички на пейка -15/15/15
- трицепсово разгъване на скрипец с въженце - 3х12х20кг
- 20мин пътека под наклон 12% със скорост 6,0

Храната:
- фаст (вода, чай и инка) чак до 19:30
тренировката
- в 19:30 - 1 ябълка
- в 20:30 - салата от домати, краставица, червени пиперки и лук, с хим.сол и зехтин, няколко парчета домашен суджук, 5 печени пилешки крилца, чаша бяло вино, половин кораво румънско геврече :D, 1 шоколадова бонбона, 1 банан

Фастът мина съвсем безпроблемно, но имах нужда. Пък и на работа приемахме стока и така се замотахме с кашони и пратки, че то и не остана време за ядене. Тренировката на гладно също си беше ОК. Е, по-лекичко, и без много напъване, че 4-ри дена почивка си се отразяват колкото и да не е, особено пътуването и недоспиването, ама дните са си пред мен...
Това е! Като постна някоя снимка, ще разправям к`ви ги “издялкахме” с детито у чужбинско! :D

23.12.2014/вторник
Тренировката:
без
Храната:
- 50гр овесени ядки с вода, стевия и канела
- 3 печени пилешки крилца, 1 домат, 1 червена пиперка
- 3 печени пилешки крилца, 1 домат, 1 червена пиперка, 1 бонбон тофифи
- 1 малка пица (400гр), 1 парче торта и 1 шоколадов бонбон
- 1 чаша червено вино, 4-5 парченца домашна наденица, 1 ябълка

Днеска нямаше време за трен! Момичето ми стана на 15 и вечерта бях “невидимото” присъствие :D в пицарията-караоке, където и беше партито. То затова и яденето ми едно такова прегрешително. Тофифито беше от тия, с които черпих колежките, та... накрая и себе си! :D После в пицарията мушнах една пица, донесаха ми и от тортата, а накрая някаква лелка от съседна маса ме почерпи с бонбон, че също имала рожден ден! :) И аз така, за тяхно здраве... :D :D :D
Боже, как лети това време... Кога я раждах, кога я мъкнех ревяща и опикана на ръце, кога стана на 15, че и ме подмина на ръст... Да ми е жива и здрава, и достатъчно напориста и упорита, за да осъществи мечтите си! А аз ще се смея, ще плача и ще раста с нея! :)

23.12.14
21:22

Честит празник на Марина :) Прекрасна е :) Нека бъде най-вече здрава и винаги позитивна и усмихната в живота :)
Весел празник на цялото семейство !!!

23.12.14
21:46

казано от Златина Цонева на 23.12.14, 21:17:

Боже, как лети това време... Кога я раждах, кога я мъкнех ревяща и опикана на ръце, кога стана на 15, че и ме подмина на ръст...  А аз ще се смея, ще плача и ще раста с нея! :)

Злати, недей писа такива неща, че се просълзих! Много ми е ревливо напоследък!

Да ти е жива и здрава и дано плачът е в необходимите, но малки дози! (цвете (емотиконите не работят))

Благодаря ви! :)
24.12.2014/сряда
Тренировката:
Долна част (в залата)
- едностранно сгъване за задно бедро - 4х20х23кг на крак
- широк клек - 4х20х40кг
- мъртва тяга с прави крака- 3х20х40кг
- напади на степер - 3х15 на крак
- ходещи напади - 3х20 на крак
- екстензии за глутеус - 3х20
- абдуктор - 4х30х35кг
- аддуктор - 4х25х35кг
- повдигане на пръсти на един крак - 3х15 на крак, с редуване на краката
- 15 мин. кростренажор

Храната:
тренировката (сутринта, на гладно)
- фастче на чай, инка и вода
- в 15:30 - 1 ябълка
- вечерята ще е при мама (inlove)
Хубав ден днес! :) Сутришно тренче в празната зала, а малко преди да приключа дойдоха Марги и Слави. Страхотни са! :) Поседях малко край Марги докато си правеше йогата, дано да не съм я разсейвала. Събра ми очите направо, толкова е гъвкава и всичко изглежда толкова леко и лесно, когато го прави. А Слави има страхотни бедра, искам и аз такива, пък! Ма така е, той кляка с гооооолямата щанга, не като мене... само с лоста! :D
Следобед се замъкнахме с деТитата в МОЛа за някакъв последен обход за пожелани книги и игра за конзолата. Дори си купих дънки, че на старите ми им се разчекна ципа! И дори продавачката бе толкова мила, да ми каже за грабнатите от мен за проба, че нямали по-малък размер, а аз се чудех дали въобще ще вляза в тях! :D :D :D Удовлетворих желанията, ще посрещна Коледа спокойно! :D
В тоя ред на мисли - Светли празници на всички! Знам, че много сте слушали, така че нека всеки открие желания подарък под елхата! :D

24.12.14
18:07

А промяната в теб е...нямам думи, после и Марги потвърди. ВСЕ ТАКА действай Злати, виждаш че се случват нещата.
Формата ми сега е как да кажа, 70% от това, което трябваше да е, но много стрес тия седмици:)
А в петък сме пак на линия в залата, звънкай и да тренираме заедно.
Сега ми е паднало да се натренирам хубаво, Варна предразполага:))))

Благодаря ви много, много! :)
В петък и аз съм в залата, ама рано - отивам още в 8 сутринта, че после чистене ме чака! (devil)

А сега обещаните разкази в картинки от румънския воаяж! :D
От Варна седем “човечета”, останалите - преподаватели от шуменския университет. Шемети! Екскурзоводката и тя голям образ! Разказва разни нещица и сама си се смее. В резултат, аз отзад вкарвам реплики и се хиля на глас, а щерката ме гледа укорително! :D
Първият сблъсък с Румъния си беше повече от запомнящ се! Не му разбрах името, но първото село през което минахме, си беше селото на свинската смърт! На всяка врата - проснато прасе. На първата - на ченгел, след 4-5 метра - пърлят, след още 4-5 метра - вече разфасовано, деца държат табелки с надпис “porc”, месо, месо, месо и така до безкрай! И гевречета - ужасно много гевречета, нанизи натрупани на огромни купчини... Попаднах в рая! :D Ма много бързо кара тоя автобус, не можах нищо да фотна. :(
Последва една ала`японско-туристическа обиколка с автобуса из града, при която всички въртяхме глави като сурикати, защото “а сега от ляво виждате еди кво си”, “а сега в дясно се намира не знам кво си”. И защо по дяволите аз седях от ляво, а повечето интересни неща бяха от дясно! Не беше справедливо! :D :D :D
Градът обаче е запомнящ се! Голям, с широки булеварди, с величествена архитектура и с много, много църкви. Казаха, че били над 360…

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 25.12.14 20:25.

Малко много ще ми станат постовете, ма... сори! :D

Следваща спирка в Парламента. Втората по големина сграда в света след Пентагона. Мноооооого луд е бил тоя Чеушеско. Огромно нещо, като замък, мрамор, килими, позлати, кристал, 480 полилея, най-тежкият от които 2,5 тона, много широко, много високо, завеси от по 40 метра и от по 200 кила... Как го чистят това нещо, не ща и да си помисля! :D
Наснимах се на абажури, орнаменти и се почувствах като “красавицата” в замъка на Звяра! :D Липсваше ми само огромната тафтяна рокля и тиарата! :D :D :D

Пост номер 3! :) Няма да станат 30! Обещавам! :D

Свободно време в Стария град! Малиииии... :D :D :D Няма такава каръщина! Щерката паника и всяка втора реплика беше - “Сега ще се загубим!!!” Аз непукист, ма “говоря” английски по зле и от “pakistani person”! :D Та се почнаха едни одисеи! Първо търсим къде да ядем, влизаме на едно място, тц - няма закачено меню, та да се ориентираме - излизаме. Влизаме във второ, уж с витрина, с разни неща, ма гледаме като извънземни. Пристига келнерът и “хакара-макара”, почва да ни плещи нещо на румински. Ние - ъъъъъъъъъ! Той се блещи и вика “Do you want to eat?”. А не бе, минахме само да те видим! :D :D :D Пъха ни едно меню в ръцете, аз се опитвам - неуспешно да попитам кое какво е, щерката ме поправя и ми суфлира в ухото, ма неще да говори тя (devil), добре, че човекОт накрая взе нещата в свои ръце, каза това е много добро, посочи нещо в менюто, ние казахме ОК и успяхме да се наобядваме! :D В крайна сметка се оказа, че сме се навряли в някакво гръцко заведение. :D
После, щерката ентусиазирана от факта, че видяла Starbucks, ме завлича там, с обещанието че тя ще избере нещо топло за пиене. Да, да, ама не! :D Не знам кво избирахме, ма накрая се озовахме с два айс-шоколада в ръце! :D Замръзнаха ми и ръцете, и устата да го пия това чудо! :D :D :D
Тааа, казано на кратко - учете езици, хора! :D Че иначе... голям майтап! :D
И където не видях дупка - там не си наврях главата! :D :D :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 25.12.14 21:18.

Почти свърших! Почти! :D :D :D

После на Коледния базар на Букурещ! Оромни козуначени коминчета, печена царевица, кестени, мекици със сметана, захаросани ябълки, меденки и захарни бастунчета, и разбира се - гевречета! :D Eлха, сергийки, въртележка ( на която за съжаление не можах да се кача :( :D ), шатрата на дядо Коледа и много, много светлини! Изкефих се на макс! Като малко дете!... Обичам! Обичам! Обичам! :)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 25.12.14 21:43.

Ъъъъъ... малко остана! :D

Вечерта на бирария! В “Caru cu Bere”, която се оказа, че е има-няма със стотина години по-голяма от мене! :) Аз, нали съм пишман пияч, пък и детИто разчита да го върна в хотела :D, не пих бира, ама виж, от яденето - не се отказахме! Бобена яхния с пушени гърди в купичка от хляб, мичита и разбира се - мамалига! (inlove) Божественярска! Със сметана, яйце и настъргано сирене! Шоу-програма, целувки с папагали и страхотно прекарване! :)
Докато не стана време да си ходим! :D :D :D Щото тръгнахме с едни други варненки и вместо по обратния път, с тях през центъра и не знам си на къде, и щерката и се дръпна ...., че сме се загубили! И върви набрундена и и иде да ревне, а на мене ми е смешно (а не съм пила бира) и се хиля на глас! Голяма паника тая моя щерка... на татЮ си се е метнала! :D Е, повървяхме, повървяхме, па се прибрахме! :)

Предпоследно! :D

На другата сутрин до Патриаршията и църквата “Св. Св. Константин и Елена”. Запалихме по една свещичка за здраве, ама имаше някаква литургия и много народ в църквата, та не можахме да си пуснем листчето с желанието!

И вече последно! :) Наистина! Обещавам! :D

В Природо-научния музей. Мноооого интересно, ма за мнооого кратко. Не ми стигна времето да разгледам всичко подробно. И няма да ви пусна снимки от препарирани животни, че ще е много зловещо. Който му се гледат повече фотки - ТУК и ТУК.

И накрая - да благодаря на админите, че не ми опънаха един зад врата, а ме оставиха да си “разкажа” приказките! :) Добри хора сте, ей! :D

25.12.2014/четвъртък
Тренировката:
без
Храната:
Спах до 9 сутринта. До обяд - 1 ябълка и 1 банан. По обед - 4 печени пилешки крилца.
После чистене, пазаруване. А на вечеря - свинска плешка на кебап, задушени гъби, туршия, чаша червено вино, 1 шоколадов бонбон, 3-4 ч.л. суров слънчоглед, орехи, мед, банан... и май имаше още, ма забравих вече... :D

26.12.2014/петък

Тренировката:Гърди, гръб (в залата)
- лицеви опори чисти - 10/10/10/10
- хоризонтална лежанка с лост - 15/12/10/10 с 35кг
- наклонена лежанка с дъмбели - 1х10 с 2х12.5кг/2х8 с 2х15кг/1х10 с 2х12.5кг
- пек-дек - 3х15 с 35кг
- вертикален скрипец - 2х12 с 47кг/2х10 с 47кг
- пулоувър на скрипец - 3х20 с 29кг
- гребане с дъмбели - 3х10 с 22,5кг/1х8 с 22,5кг за всяка ръка
- хоризонтален скрипец - 4х12 с 35кг
- хиперекстензии - 25/20/15
- 30мин пътека под наклон 12%; 15 мин със скорост 6,5 и 15мин със скорост 6,0

Храната:
тренировка на гладно
- 30гр сурови бадеми
- по обед - печена домашна наденица, малко гъби и туршия, 30гр боровинки
- 1 ябълка
- 1 паница бобена яхния, домашни луканка и пъстърма, кисели краставички
- орехи, черен шоколад, 3 румънски гевречета

Мнооооого трудно станах днес. Ужасно ми се спеше и през цялата тренировка се прозявах като за последно, направо ми се разчекна устата! :D А каква мускулна треска имам от оня ден... Малииииииии... Едвам ставам, едвам сядам, пък как ходя - не е истина! :D Е, след днес ще имам и на гърба. Вече почна да ме наболява между плешките, утре няма да се трае! Добре, че ще почивам утре ( то не, че с гостите, дето ще ги посрещам, ще е голямо почиване, ма... :D ), че в неделя компанията ме чака в “Богоров”. :)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 26.12.14 20:41.

27.12.2014/събота
Тренировката:
без
Храната:
Фаст до 17 часа. По време на него само 1 ябълка, чай, вода и инка. През деня чистене и готвене, че тоя път малкият именик :D и имахме гости. Като ви казвам, че по тия празници ми иде да се гръмна, вЕрвайте ми! :D :D :D От софра, на софра... не е работа...
Та на вечеря - няколко гевречета ( ама тоя път от тия на свекито, които стават за ядене, а не са трошизъбки като румънските :D ), 2 печени пилешки крилца, 1 свински котлет, зелева салата с моркови и магданоз, кисели краставички, маслини, няколко ч.л. купешка лютеница, 4-5 пържени картофа (просто си боднах, за вкус), купешка луканка и домашен суджук, чаша Фанта, стафиди, 1 малка меденка и 1 мини шоколадово мъфинче... Блааааааа....

28.12.2014/неделя

Тренировката:С Vic и компания в двара на “Богоров”:
Загряване, совалки ( Vic даже ме похвали, че съм станала по-експлозивна на спринтовете, каквото и да значи това :D )
Комплексът - 20 минути, колкото кръга можеш от:
- 6 бърпита, като скокът не е нагоре, а встрани (прескачаш линията на баскетболното игрище)
- ходещи напади (около 9-10 се получаваха при мен)
- 6 руски суинга с пудувка 24кг
- ходещи напади
- 6 лицеви опори с отлепяне на ръцете в долно положение
- ходещи напади
- 6 скока на стена (около 60-65см)
- ходещи напади
- 6 лицеви опори с отлепяне на ръцете в долно положение
- ходещи напади
- 6 руски суинга с пудувка 24кг
- ходещи напади
И всичкото това е един кръг.
Аз успях да вместя 4-ри цели кръга + от 5-тия до 3-тата лицева опора.
Малиииииии, направила съм минимум 250 напада. Що ли въобще се чудя, че гъзО ми пак се е одървил! :D Добре, че другите ми тренировки се поразместиха, че ако вчера бях правила крака и днеска това - утре трябваше с носилка да ме носят до работа! :D :D :D
P.S.: Тюююю, пропуснах да си впиша планка на финала! Та - преден планк на лакти - 3 х 60 сек с 30 сек почивки. На към края на третия вече се тресях неконтролируемо! :D

Храната:
Тренировката на гладно, т.е. някакво мини-фастче до обяд.
- около 150гр печено пилешко филе, кисели краставички, 10 маслини, малко задушени гъби, 1 ябълка
- 30гр сурови орехи
- 1 свински котлет на скара, 1 кисела краставичка
- 1 ябълка, 1 банан, 2 квадратчета черен шоколад
- 1 консерва царевица ( срааааааам :D )
- 2-3 парченца луканка, 1 резенче кашкавал, 2 свински котлета, домашен доматен сок с праз, 2 мариновани рулца херинга
...........
Апетитът ми е кошмарен! И фастовете не помагат, `щото на вечеря си наривам всичко с горница... на 100 процента! (devil)
А празниците не са свършили.... мъка, мъка... :D
Утре планирам лека тренировка за ръчици във фитнеса, че после пак воаяж ме чака и отиде чак до 3-4-ти.
Сега изяждам една ябълка, че тоя апетит за сладко ще ме побърка и в 20:00 приключвам с яденето за днес. Олях се вече! Мммм, да!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 28.12.14 19:29.

28.12.14
19:36

Добре бе, жена, що ядеш толкова? Все едно до 24 декември си държана в Аушвиц, а след първи януари отиваш в Треблинка.
Аджеба - защо? :)

казано от Queen Cobra на 28.12.14, 19:36:

Добре бе, жена, що ядеш толкова? Все едно до 24 декември си държана в Аушвиц, а след първи януари отиваш в Треблинка.
Аджеба - защо? :)

Ахаххахаахх, знаех си, че Марги веднага ще лайкне тоя пост! :D
То, не че не си е за лайкване, разбира се! :D :D :D
А отговор - нЕмам! Имам такива периоди, в които просто искам да изям света и почти успявам да го направя! :D
Ще премине, знам си аз... само не знам кога точно! :D

28.12.14
20:22

Просто попадението беше точно в целта.
Не конкретно за теб, а по принцип, за “празничните хранителни навици”. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 28.12.14 20:23.

А, и аз нищо лично! :D
Просто ме кефи как с едно пръстче ме почукваш по канчето, при подобни изпълнения! (F)

29.12.14
15:21

Гледам, че и вие добре сте си изкарали в Букурещ! :) Аз съм ходил два пъти, като и двата местните домакини ме водиха в Caru ca Bere. :) Приятна стара кръчма в центъра с жива музика и народни танци.
Иначе самият град сега по Коледа вероятно изглежда по-добре от обикновено. На мен пролетта ми направи впечатление на доста циганско място - по-зле дори от София. Задръстени, прашни улици, кабели висят навсякъде все едно си в Индия, а не в Европа, неподдържани сгради дори в центъра. Имаше даже една къща, изгоряла в пожар, която си стои така от няколко години и няма дори кой да я събори, при това в пешеходната зона.
Има обаче какво да се види и там - сградата на Парламента, историческия музей с интересни истории за завлядаването на даките от Рим и др.

29.12.14
16:55

казано от Phophy_ на 29.12.14, 15:21:

... кабели висят навсякъде ...

И аз съм бил няколко пъти там, включително командировки... Това с кабелите ме втрещи още първия път. Второто е почти пълната невъзможност да се оправиш сам с кола ако нямаш навигация.  С навигация шансовете се подобряват значително, но пак става объркване поне 1-2 пъти.

29.12.14
17:10

Ми викайте ме за безплатен гид ,така и така два пъти месечно съм там!За 6г. поопознах града и казвам ,че не е чак толкова страшно.Е ... всички карат като “румънци” ,та трябва да си по-нахален и от тях :D
Ето малко коледна украса и кабели от 15-ти този месец:

Ех, ама и вие, момчета! :D
Аз като отида на непознато за мен място, обикновено си нося “розовите очила” и търся, гледам, снимам и си пазя като спомени нещицата, които са ме изкефили! :) А кабели, вероятно е имало, ама хич не съм им и обърнала внимание! :D

29.12.2014/понеделник

Тренировката:
Рамене, ръце (в залата)
- раменна преса с щангата - 1х5х20кг/1х5х30кг/1х5х35кг/1х5х30кг/1х5х20кг
- раменни преси с дъмбели от седеж - 1х15 с 2х12,5кг/1х10 с 2х12,5кг/1х8 с 2х10кг
- разтваряне с дъмбели за задно рамо - 3х12 с 2х7,5кг
- високо разтваряне на рамене - 2х10 с 2х7,5кг/1х15 с 2х5кг
- повдигане на диск напред до нивото на очите - 3х15 с 10кг
- бицепсово сгъване - с малкия крив лост + дискове 2х5кг - 3х12
- бицепсово сгъване с дъмбели - 2х12 на ръка с 2х7,5кг/1х12 на ръка с 2х5кг
- кофички на пейка -20/15/15
- трицепсово разгъване на скрипец с въженце - 3х12х23кг
- 30мин пътека под наклон 12% със скорост 6,5

Храната:
- 1 грейпфрут, 20гр сурови орехи, 2 варени яйца + 2 белтъка
- 75гр домашна наденица, салата от бяло и червено зеле и морков, с 1 с.л. зехтин и оцет
- 75гр домашна наденица, салата от бяло и червено зеле и морков, с 1 с.л. зехтин и оцет
тренировката
- 150гр пилешко филе на скара, салата от червено зеле със зехтин и оцет, 1 авокадо
- 2 варени яйца, 30гр сурови орехи

Кобреееее, днеска много по-прилично с яденето, нали?!? ;)
И просто нЕма такъв вЕтер! Едвам стигнах до работа. Безумие някакво си беше! :D Взе да ме хваща шубето къде ще отиваме в това ужасно време!

Малко набързо и непълно, че имам багаж да стягам, ма не знам кога пак ще се доредя до форума, та...

30.12.2014/вторник
Тренировка:
без
Храната:
- 50гр овесени ядки с вода, стевия и канела, 4 белтъка
- 150гр пилешко филе на скара, морков и половина
- 150гр пилешко филе на скара, морков и половина, 1 пръст червено вино в кафяна чашка, за наздраве с колежките за завършването на годината :D
.................

Та така, дано я завърша разумно и прилично! :D Ако мога, ще драсвам, ако ли не - Пожелавам ви от сега весело изпращане и още по-весело посрещане! Забавлявайте се, ама умната :P!

За много години, компаниятааааа! :D :D :D
Изпратих старата, посрещнах новата! :)
Ходихме до Берковица, при кумците ни. Много път, ама си заслужаваше цялото друскане!
Прекрасен и огроооооооомен сняг! Красота! Душицата ми се напълни с удоволствие! :)
Отядох си на мекици като в студентските години, посмях се, повеселихме се, качихме се чак на връх Ком. И въпреки кучия студ си прекарах повече от страхотно!
А за новата година си пожелах по повече от всичко! :D
Повече здраве, повече тренировки, повече сила, повече упоритост, повече търпение, повече книги, повече пътешествия, повече снимки, повече срещи с готини хора, повече емоции, повече чувства, повече щастие.... Абе - да има! :D :D :D

04.01.2015/неделя
Ммм, да! Хората се върнаха към тренировките още на 2-ри - 3-ти, аз едва днес! :D
Ма, така е! Аз се местя от софричка на софричка! :D
Вчера даже се събрахме следновогодишно с агитката от Съботно-неделните тренировки на Vic (е, с повечето, де) на пицария. `Ша ви порицавам, ей! От огромната компания - днес на тренировката само 4-рима! (devil)... Хъ-хъ-хъ, може да сме били тия, дето най-сме се ояли покрай празниците! :D :D
Тренировката:
с Vic и компания в “Богоров”
20 минутен комплекс, отборно - по двойки. Първият започва с 2 снача с пудовката с дясна ръка + 2 тръстъра с дясна ръка. После пъвтаря същото с лявата ръка. След това започва съотборникът му и така се редуват, докато изтекат 20-те минути. Аз с пудовка 16 кг. Моите рундове - 24.
Пробвах да сначвам с 19-ката - получава се съвсем прилично с дясната ръка, ама лявата ми е мнооооого лява! :D Тръстърите обаче с тия кила са ми далечен мираж! Поне не успях да се трясна с пудовката по главата! :D
Изтичах една обиколка 200м и Vic ме спря да “планквам”. :D
Интервален преден планк на лакти - 3 интервала, 60 сек работа, 30 сек почивка. Този път не се тресях неконтролируемо. Доволна съм!
И 2 още обиколки (около 400 метра) със съвсем прилично темпо.

Храната: хаотична работа
Тренировката на гладно. После по обед - около 100-тина грама печено агнешко (в готово състояние) с кисели краставички. После - 2 парчета ябълков сладкиш от този на мама, че ходихме малкия да ги сурвака. През деня - 2 ябълки, 1 банан и няколко ч.л. фъстъчено масло. На вечеря - 2 купи домашен доматен сок с праз, няколко парченца луканка, кашкавал и сирене, 3 варени яйца, 1 земна ябълка, няколко маслини. Надявам се да е това... :D
Вчера си казах какво си пожелах от Новата година, днес си измислих и част от целите, ама няма да си ги споделям. :) Като си ги постигна - ще се похваля!
И накрая да си кажа - Мразя тоя комплекс! :D И той ме мрази! :D :D :D Когато правя сначовете бавно, по-успявам да контролирам движението на пудовката. “Разбързам” ли се обаче - направо си пречуквам ръчиците. Отново съм яко посинена! :( Ей ма на що за прелест съм! :D Само белезниците ми липсват и мога да се пробвам да осъдя някой за “полицейско” своеволие и насилие! :D :D :D

05.12.2015/понеделник
Тренировката:
почивен ден
Само 20 минути вело сутринта на гладно и 2х20сек стойки на ръце, с крака опрени на гардероба вечерта

Храната:
- 1/2 грейпфрут, 2 варени яйца + 2 белтъка, 20гр сурови орехи
- 90-100гр свинско пушено филе, зелева салата с 1 с.л. зехтин и оцет
- 90-100гр свинско пушено филе, зелева салата с 1 с.л. зехтин и оцет, 5 маслини, 1 ч.л. фъстъчено масло
- 200гр варено домашно пилешко + огризани и осмукани кокалаци :D , някакви туршиести чушки с олио и оцет от село, кисели краставички, 1/2 авокадо
- 30гр сурови орехи
3 чая, 1 инка, около литър и половина вода

Мммм, да! Голям стрес днес с това завръщане на работа! :D Като добавим и ужаса, последвал качването на кантара сутринта... :D :D :D Направо Welcome to Hell! (devil) За капак вечерта дъртата котка уби дядо Коледа! Край, всичко детско в мен умря! :D :D :D

И си пускам една снимка на стойката на ръце, за да кажете дали е както трябва - по-близо до гардероба ли да си слагам ръцете, да не би да се извивам прекалено в кръста и в правилната посока ли гледам? :) А възглавницата е предпазна мярка, че ме е шубе да не си падна на главата! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 05.01.15 22:29.

05.01.15
22:38

Съболезновазния за загубата на дядо Коледа. ;) За възглавницата - помислих си че стойката е първото нещо, което правиш като се събудиш. :) Има много поправки, ама късно стана да пиша. Само нахвърлям: длани, рамене, корем, кръст, крака - то май друго не остана, ама съм си педант. ;)

казано от Маргарита Манева на 05.01.15, 22:38:

Само нахвърлям: длани, рамене, корем, кръст, крака - то май друго не остана, ама съм си педант. ;)

Гх, само с нахвърляне няма да стане! :D Искам с подробности! Плиииийз!
И как по дяволите ми видя дланите? :D

05.01.15
23:15

Паркета е за циклене ,а фугите му зяпат като на моя :D

казано от sapuna на 05.01.15, 23:15:

Паркета е за циклене ,а фугите му зяпат като на моя :D

Ахахаххахахахах, паркетът сигур` е по-стар от мене! Ама тая стая скоро ремонт няма да види! :D

06.01.15
09:07

Предполагам, че дланите ти са разположени по-широко от раменете, защото виждам че последните са събрани до ушите, и мишниците се разтварят под тях. ;) Раменете трябва да са отворени и свободни, корема да е леко хлътнал навътре, а не разтегнат, кръста да е прав, краката да сочат нагоре, а бедрата да остават в лека вътрешна ротация. Цялото тяло трябва да е в една права линия, като монолит, не трябва да има пречупване по ставите.
ПП: Както казах, аз съм си педант. Обичам всичко да е изпипано, ако ще се прави, да е както трябва и красиво, а не смачкано. Ако правиш стойка на ръце веднъж месечно, може би е ок, но ако е нещо, което правиш често, по-добре е да се съблюдава добра техника, за да няма после оплаквания, че води до контузии. Както всички пози в йога, и тази е замислена да бъде стабилна и  тялото да е силно в нея.

Мнението беше редактирано от Margi на 06.01.15 09:15.

06.01.15
13:53

:)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1