TonsOfDamage - подготовка за силов трибой и стронгмен(в бъдеще)

Прескочи до:

29.12.14
11:48

А не е ли по-добра идея да мъчиш техники за напреднали, след като и ти самият си такъв?

29.12.14
12:05

Да не говорим, че според мен няма нищо общо с това дали си напреднал или не. Това е по-скоро до структура, едни могат да дърпат така, други не. Внимавай с това.

Според мен си далеч още от напреднал. Техниката ти на тяга е УЖАСНА. Тази техника, за която говориш опира до структура и до механично предимство. Константиновс например е много висок и за него дърпане с прав гръб е трудно - има дърпания от 400+ кг, но е правил опити с прав гръб и там 300кг май едвам ги е издърпал. Преди да мъчиш някаква техника за напреднали, оправи основните неща, защото ще се пречукаш като куче от многознайство.

29.12.14
15:11

Прави сте за структурата, точно там ми е проблема. И не ми е удобно да дърпам, както вие казвате. Съвсем сериозно обмислям да отида до някой трибоец професионалист, като Жоро Мечката, за да ми обясни на място и да ме коригира. Каквото и да правя, винаги изкривявам кръста, не знам дали е заради някое слабо звено или заради структура, може би някъде бъркам, но и да намаля килограмите не е решение, просто трябва някой трибоец да ме погледне и да ми разясни. Има хора. дърпащи много килограми с ужасни техники, които не са се оплаквали от сериозни болки в кръст, но не мога да рискувам преди да съм убеден.

29.12.14
15:14

Забележи позицията на врата в начална позиция на клипчето, което постна :) Този пич може да дърпа със заоблен гръб. но кръстът му е прав когато започва движението. Просто коментирам понеже имаме сходни проблеми, които трябва да коригираме.

29.12.14
15:15

Week 3 Day 1
Тяга(повторения) : 6х135 ; 7х130
Набирания: 3+30кг ; 5+20 ; 8СТ широк хват
2 серии римска тяга, малко добро утро, малко екстензии, тяга с прави крака - като цяло пробвах упражненията, които заздравяват еректорите.
Ами не съм доволен. Никога нямам сила за повторения. Може би след 1 седмица тежка тяга с ниски повторения и втора с 5ци нямам сила. Исках поне 8 на 135. Както казах по горе, трябва да говоря с някой за тягата. Пробвах с 2 техники днес, на едната кръста яко кривеше, на другата не много, но все пак килограмите бяха леки.  А и идвах пеша 2км до залата във супер студения вятър, имах чувството, че буквално носът ми “изтече” докато ида, а на връщане поне бях повече загрял.

29.12.14
15:16

казано от Bro на 29.12.14, 15:14:

Забележи позицията на врата в начална позиция на клипчето, което постна :) Този пич може да дърпа със заоблен гръб. но кръстът му е прав когато започва движението. Просто коментирам понеже имаме сходни проблеми, които трябва да коригираме.

Доста хора дърпат така, особено моите идоли - Konstantinovs И Pete Rubish. И не знам, гледах как я обясняват, ама все някъде бъркам, а много искам да я науча. Освен да хвана един самолет до Латвиа и да ходя до моя идол Коци да ме учи на тяга..

29.12.14
15:53

Заоблянето в кръста не идва от структурата ти, а от слабия пояс. Прави изометрии за него. Аз дърпам с леко заоблен гръб и несъбрани плешки, но кръста винаги ми е прав.

29.12.14
16:07

казано от ddd на 29.12.14, 15:53:

Заоблянето в кръста не идва от структурата ти, а от слабия пояс. Прави изометрии за него. Аз дърпам с леко заоблен гръб и несъбрани плешки, но кръста винаги ми е прав.

Какви упражнения препоръчваш за това. Аз знам много, но просто искам да ми препоръчаш някое, от което ти например си видял полза, иначе има много упражнения.

29.12.14
16:12

Планк (с тежест) и ренегатско гребане не са лоши идеи.

29.12.14
16:18

За кръста никога не съм правил изометрии, понеже не са ми трябвали, но ми се струва добре да правиш задържания на хиперките(в екстензия) с някаква тежест. За корема планка и колелцето това са ми фаворитите.

29.12.14
16:58

https://www.youtube.com/watch?v=Wzwx3o48Z0k&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=QN_o6g8EfJA&feature=youtu.be

Ето ги двата прекрасни клипа, навсякаде кръста е изкривен..

Човек, ти не трябва да дърпаш повече от 100кг, докато не се научиш как да го правиш. Получих 3 хернии само от гледане.....нямаш ГРАМ КОНТРОЛ над пояса. Даже не се и опитваш на 135кг да изправиш кръста между повторенията, а последните 2 с “додърпванията” са ужасяваща глупост, дори ако формата ти преди това е била добра.

29.12.14
17:31

казано от Херцог Трън на 29.12.14, 17:21:

Човек, ти не трябва да дърпаш повече от 100кг, докато не се научиш как да го правиш. Получих 3 хернии само от гледане.....нямаш ГРАМ КОНТРОЛ над пояса. Даже не се и опитваш на 135кг да изправиш кръста между повторенията, а последните 2 с “додърпванията” са ужасяваща глупост, дори ако формата ти преди това е била добра.

Прав си, ама как ще ходя да се състезавам с 100 кила тяга... Вече започвам да си мисля, че имам някакъв проблем със структурата, гръбнака ми стои все едно е счупен на две, или просто ми е много слаб пояса, не знам, обаче смятам да се консултирам с някой на първо време по интернет, може и на Жоро да се обадя и ако ме приеме да ходя до него да обяснява. Не ми харесва тази работа с тягата...

Човек, нямаш никакъв проблем със структурата. И не знам за какви състезания говориш, искаш да си инвалид или ?!?

Проблемът ти е :

-слаб пояс
-и нулев контрол над пояса

Ти дори не се опитваш да го стягаш и да го държиш в правилната позиция.

29.12.14
17:42

Пробвай да завъртиш лоста, за да можеш да се виждаш в огледалото, дали си изправен. Аз напоследък така правя, минават си някакви хора, надявам се да не им преча и това е. Като виждаш, че те изгърбва слагаш по-леко и проверяваш, дали не е от това проблема.

29.12.14
17:46

казано от Херцог Трън на 29.12.14, 17:42:

Човек, нямаш никакъв проблем със структурата. И не знам за какви състезания говориш, искаш да си инвалид или ?!?

Проблемът ти е :

-слаб пояс
-и нулев контрол над пояса

Ти дори не се опитваш да го стягаш и да го държиш в правилната позиция.

На вторият клип стягат корема и кръста колкото мога, това за нулев контрол над пояса не е вярно.

Виж си “контрола” над пояса след 3тото повторение на втория клип. А на първия дори между повторенията е сгънат “контролирано”. Нямаш работа на тия кила, нямаш работа на състезания, ако разбира се наистина не искаш да си потрошиш гръбнака, което с тая форма ще се случи в близкото бъдеще най-вероятно. Нейсе.

Ходи при Жоро, Моро, арменския поп. Един познат казва, че акъла не е к**, че да го набиеш в нечия глава, така че аз лично няма да давам повече, ти явно си знаеш нещата :)

казано от Newbie на 29.12.14, 17:42:

Пробвай да завъртиш лоста, за да можеш да се виждаш в огледалото, дали си изправен. Аз напоследък така правя, минават си някакви хора, надявам се да не им преча и това е. Като виждаш, че те изгърбва слагаш по-леко и проверяваш, дали не е от това проблема.

По средата на повторение да проверява дали е изгърбен (гледайки настрани) е УЖАСЯВАЩО ТЪПА ИДЕЯ, ако работи с всичко над загряваща тежест. А ако и там се изгърбва нещата са много зле.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 29.12.14 17:59.

29.12.14
18:02

Добре. На мене, защото ми изглежда, че в началото още се изгърбва и навежда.

29.12.14
18:32

Херцоже - Не казвам, че “контролът” ми е добър, казвам, че се мъча да го правя. И не ми се вижда уместно, да спирам с тежкото вдигане, вижда ми се по уместно да питам трибойци, а не билдъри. Много по - добре ще е при Жоро да отида, отколкото да питам тук, честно казано. Не знам защо имаш такова отношение към мен, но не ми харесва. Аз все пак те уважавам, но смятам, че е по - добре да се консултирам с когото трябва и да се състезавам. По - късно ще спомена как се развиват нещата.
А за гледането в огледалото - чел съм, че не е добра идея да гледаш на криво по време на тяга, особено с големите тежести.

29.12.14
19:22

Отношението е просто градивна критика, от която ти трябва да си вадиш изводи...
Херцога имат сериозен опит с тягата ,проследи му дневника от какви кг е почнал.
Ти наистина си много крив по време на движението.
Сваляй кг от лоста и снимай докато видиш ,че извивката на гръбнака ти е обратна на сегашната....
Не се притеснявай за килограмите-щом тези ги вдигаш с такава крива техника,като я оправиш вдигнатите кг ще са повече.
Слизай смело надолу ...с добра техника после качването ще е лесно.

30.12.14
16:13

Week 3 Day 2
Лег(тежка) : 1х105(неуспешен) и 3х90 - 4 с помощ
Кофи : 4+35кг ; 5+25 ; 15СТ
Лицеви с 35кг : 10 ; 8 ; 7
Френско 3х10 с 30кг
Планк с 20кг тежест по 40-30 сек, преден и заден борцов
На лежанката не го броя успешен опита, ще пусна клипчето, за да го видите, но другия път пак толкова и ще ги взимам сам. От другото съм много доволен, имах сила.

31.12.14
16:47

Последната тренировка за тази година нещо не мина както трябва. Докато правих първата серия кофички, нещо ми стана на рамото. Аз винаги пускам рязко и до долу, но това не ми е пречело. И усетих, че има нещо на рамото, но продължих с тренировката и нямах проблеми, но откакто се прибрах до сега ме боли, когато си мърдам ръката. Мисля, че и друг път ми е ставало, но е минавало бързо, Дано до петък да поотмине. И дори не мога да разбера къде точно е проблема, с натиск на раменния мускул изобщо не го усещам, само като мърдам ръката. Както и да е.
Живи и здрави през новата година. Всичко което си пожелаете, да ви се сбъдне. И най - вече здраве, щастие и по-малко контузии. :)

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 31.12.14 16:47.

Ако ще го правиш рязко, прави го нагоре, а не надолу при кофите. ;) Пускайки надолу мускулите, които работят (рамо, трицепс, гърди) се разтягат - ако разтегнеш един ластик до крайната му точка рязко е много по-вероятно да го скъсаш, отколкото ако го правиш бавно. А ако го пуснеш рязко от разтегнато положение - нищо няма да му стане (най-много да си изплющиш ръката :D ) - това важи и за кофите.

Весело посрещане и на теб и през 2015 тренирай УМНО и ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ;)

31.12.14
17:45

казано от TonsOfDamage на 08.12.14, 08:12:

Между другото ходих на очен лекар и се оказа, че освен късогледството, което имам от години, имам и астигматизъм. Кофти работа, исках да стана военен, а сега...

Това не е пречка до определени параметри, освен за някои по-особени специалности... Ако не държиш да си пилот или ССО примерно, не би следвало да е проблем. След празниците мога да проверя конкретните стойности и да ти ги напиша.

Относно техниката на тягата... Ако не вземеш мерки, то е твърде вероятно не проблемите с очите, а проблеми с кръста да ти попречат да станеш военен. Присъединявам се към мненията, че проблема ти е слабото ядро и кофти контрол, но и като цяло грешно заучена техника. Ти просто тръгваш с кръста нагоре!
Относно Константиновс и техниката със заоблен гръб... Има огромна, коренна разлика между техниката с прав кръст и заоблен гръб, за която говориш и тази с прав гръб и заоблен кръст, която показваш. А да въртиш глава настрани докато вдигаш, за да се гледаш в огледало е най-лошата, кошмарна идея, която предполагам ще сложи точка на изпълнението ти на тяга за много, много дълго време.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 31.12.14 17:46.

31.12.14
18:10

казано от Veso Pervazov на 31.12.14, 17:45:

казано от TonsOfDamage на 08.12.14, 08:12:

Между другото ходих на очен лекар и се оказа, че освен късогледството, което имам от години, имам и астигматизъм. Кофти работа, исках да стана военен, а сега...

Това не е пречка до определени параметри, освен за някои по-особени специалности... Ако не държиш да си пилот или ССО примерно, не би следвало да е проблем. След празниците мога да проверя конкретните стойности и да ти ги напиша.

Ще съм ти много благодарен, ако ми ги напишеш. Като цяло, бях се насочил за специалност ” оръжие и боеприпаси” защото ме отказаха от сухопътните войски, скъсвали им г*за от бягане, а при другите не било така.

Относно тягата - още от понеделник ще намалям килата, със Стоян Андреев и Димитър Саватинов ще измислим някаква техника, подходяща за мен, за което искам много да им благодаря, въпреки, че имат огромни титли, никога не подминават начинаещите. Ще се учи яко техниката, ще стабилизирам пояса и ще се старая да прилагам максимален контрол.

Относно кофичките - вече ще ги пускам по-бавно, както преди, защото преди ме беше страх да ги пускам рязко.
Приятна вечер! :)

03.01.15
15:55

Week 3 Day 3
Клек(експлозив) : 110кг 3 повторения с пауза 5 ; 4 ; и 2 сек ; 120кг х 1 с 3 сек. пауза, 3х100кг с 6 ; 5 ; 5 сек, пауза
Раменна преса: 7х50кг ; 4х55
Обръщане от земя: 1х85 ; 2х80 ; 4х70
Планк с тежест 20кг : 30 ; 40 ; 40 сек
Борцов мост (преден и заден, без ръце)
Днес съм доста доволен. Особено от това, че въпреки болките в рамото, успях да тренирам със същите тежести, може би щях да напъна още малко, ако нямах болките, но като цяло те ми се появяваха при загрявката, а като сложих 50 - 55кг я усетих само в началото на първите 2 повторения. И клека беше добре. Слагам клипче на първата серия. На обръщането болките също не пречеха.

04.01.15
21:15

Имам да съобщя една важна новина. Днес се чух по скайп с най - силния мъж на Америка - Димитър Саватинов. Обеща да ми помогне и си спази обещанието. Говорихме си доста, направи ми програма, в която се тренира 5 пъти седмично, каза ми упражнения, серии, повторения, килограми, като цяло всичко, което е необходимо. Ще направя някои промени - както споменах, ще оправя техниката на тягата, клека ще го правя със разкрач малко по-широк от раменете и ще правя редовно видеа и ще му ги пращам, за да следи прогреса и да каже какво трябва да оправя. Като цяло програмата има за цел да направи по-силни краката и пояса ми, той още като видя как правя тягата и клека, разбра какви са ми слабостите и от какво имам нужда. ЕВАЛА на Митко, голямо благодаря за него !

05.01.15
16:40

Week 1 Day 1
Клек(лоу бар) : 4х5 с 100кг
Преден клек : 3х3 с 70кг
Разгъване на машина за задно бедро: 1х12 с 50 и 3х12 с 40кг
Лег екстеншън : 1х12 с 80 и 3х12 с 70kg
Коремни преси 3х20 с 20кг диск
Краката са леш. :D Ще кача клиповете, така и така ще ги пращам и на Митко. На предния клек изобщо не съм давал зор, правя го за пръв път и не искам да слагам много кг все още, малко да му свикна на техниката и съм бомба. И на това разгъване за задно бедро имам чувството, че някой ми гъделичка мускулите отвътре, като го правя. Като цяло малко за разбъркани килограмите, защото не съм правил машини от години, трябва да си разбера работните килограми.

На предния клек се опитай да вдигнеш лактите малко повече, ако трябва недей да хващаш лоста с цялата длан и без това не ти трябва. Аз лично ползвам 2-3 пръста ..то и да искам повече не мога де.

05.01.15
17:03

Да, точно 2 пръста трябват,ще го науча.

05.01.15
17:40

Ако Митко не ти направи забележка за коленете ,спри да го слушаш!

05.01.15
17:47

казано от sapuna на 05.01.15, 17:40:

Ако Митко не ти направи забележка за коленете ,спри да го слушаш!

Вече ми направи, каза, че това е заради слабите ми крака. Като говорим пак, ще ми каже как да го оправя, като цяло с по-тясната позиция трябваше да е по-добре и наистина отначало беше, но като се изморя правя така...

Говорите за хлътването на коленете навътре ,нали ?Слаби крака или по-вероятно стегнат адуктор и/или слаб глутеус и абдуктор ?

06.01.15
11:09

Week 1 Day 2
Раменна преса : 4*5 с 45кг
Флайс на машина за задно рамо 4*12 с 22,5кг
Тесен лег 3*5 с 60кг
Трицепс на скрипец 3*12 с 50кг
Коремни преси 3*20 с 20кг
Тренировката беше за 30мин. Нямах време,не беше с много кг. Но поне направих всичко.

06.01.15
16:17

Ето и обещаната информация във връзка с проблемите с очите. Пиша в дневника ти, а не на лично, защото не знам дали проблема със съобщения е решен трайно, а и защото там няма как да прикача снимки. Астигматизма не е проблем, поне доколкото не е вписан като заболяване по МКБ. Обаче има изискване по други МКБ намалението на зрителната острота да не е под 0.8 (т.е. VIS=0.8-1.0). Късогледството обаче е проблем във всички случай, независимо от степента му. Обаче пък ми споменаха за рефрактивна хирургия за лечение, така че ти ще прецениш. Прикачвам ти няколко страници, касаещи критериите за очните заболявания, най-добре да ги покажеш на лекуващия ти лекар, защото той е най-точно запознат със състоянието ти и тежестта му. Наредбата, която регламентира годността е Наредба № Н-4 от 18.02.2013г. за военномедицинската експертиза, обнародвана в ДВ бр.26 от 14.03.2013г.
Успех.

ПП: това е мнение на лекар на поделение, който все пак не е офталмолог, нито е в Централната военно-медицинска комисия на ВМА. Ако искаш можеш да ми напишеш на лично каква е степента на късогледството и астигматизма, както ти е по медицинския картон, а аз ще опитам да получа становище направо от ЦВМК.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.01.15 16:58.

06.01.15
17:38

казано от Veso Pervazov на 06.01.15, 16:17:

Ето и обещаната информация във връзка с проблемите с очите. Пиша в дневника ти, а не на лично, защото не знам дали проблема със съобщения е решен трайно, а и защото там няма как да прикача снимки. Астигматизма не е проблем, поне доколкото не е вписан като заболяване по МКБ. Обаче има изискване по други МКБ намалението на зрителната острота да не е под 0.8 (т.е. VIS=0.8-1.0). Късогледството обаче е проблем във всички случай, независимо от степента му. Обаче пък ми споменаха за рефрактивна хирургия за лечение, така че ти ще прецениш. Прикачвам ти няколко страници, касаещи критериите за очните заболявания, най-добре да ги покажеш на лекуващия ти лекар, защото той е най-точно запознат със състоянието ти и тежестта му. Наредбата, която регламентира годността е Наредба № Н-4 от 18.02.2013г. за военномедицинската експертиза, обнародвана в ДВ бр.26 от 14.03.2013г.
Успех.

ПП: това е мнение на лекар на поделение, който все пак не е офталмолог, нито е в Централната военно-медицинска комисия на ВМА. Ако искаш можеш да ми напишеш на лично каква е степента на късогледството и астигматизма, както ти е по медицинския картон, а аз ще опитам да получа становище направо от ЦВМК.

Благодаря ти, драснах ти лс.

Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 06.01.15 20:50.

07.01.15
16:08

Week 1 Day 3
Мъртва тяга : 5х3 с 130кг ; 2х5 с 120
Сгъване за задно бедро на машина : 4х12 с 50кг
Гребане на машина : 4х6 с 20кг дискове
Набирания 1х8 и 2х7 с широк хват
Коремни преси 3х20 с 20кг
Много дълга и тежка тренировка. Днес имах време, но не трябва да се бавя толкова, защото не всеки път ще имам ...
Колкото можах се старах за техниката, това ми беше в главата винаги, когато вдигах.

По-добре е, но като гледам едвам-едвам успяваш да държиш кръста прав. Има подобрение, но ти трябва по-силен пояс, защото и 5-10кг да добавиш и нещата пак ще станат зле.

07.01.15
16:28

казано от Херцог Трън на 07.01.15, 16:11:

По-добре е, но като гледам едвам-едвам успяваш да държиш кръста прав. Има подобрение, но ти трябва по-силен пояс, защото и 5-10кг да добавиш и нещата пак ще станат зле.

Вярно е, даже щях да пиша, че впечатлението ми е , че имам слаб кръст, но точно за това работя сега, за краката също, защото и те са слаби.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1