Нямаш ли умора в раменете от гоблет клека, която да ти пречи на лицевите ?
Точно с това ли трябваше да започва новата страница :D
Мнението беше редактирано от Overlord на 26.01.15 10:23.
Аз държа пудовката на бицепси. Хващам я за ухото с двете ръце, суингвам и после я държа на гърди, обърната обратно.
Днес 10 кръга Синди- доста леко, малко почивка от пудовките.
Да опиша и малко храна- общо взето през седмицата ям основно яйца, телешки черен дроб, месо, свински крачета/уши (пача), глави от сьомга (доста евтин и вкусен избор се оказаха), сирене, масло и мас, булгур, домашен хляб, салати (моркови, цвекло, алабаш), тахан и мед.
Някой пробвал ли се е да прави халки от компенсатори за тръби пълни с пясък?
Мнението беше редактирано от Петър на 30.01.15 22:30.
32-ката става и да я сложиш зад врата, превърташ през рамото и държиш за ухото я ти си виси или по-точно се залепва за плещите и си седи там
Когато е пред гърди съм по-изправен и ми е по-удобно.
Днес:
- 4 кръга от 10 набирания + по 6 чисти преси с 32ката на ръка + 20@64 тяга + вакуумки- много слабо днес
Мнението беше редактирано от Петър на 30.01.15 22:06.
Ти прощавай, че ти оспамих дневника, гледам такива, дето само с пудовки тренират, а не намирам много.
30.01.15
13:28
Ти прощавай, че ти оспамих дневника, гледам такива, дето само с пудовки тренират, а не намирам много.
Ако имаше файда да се тренира само с пудовки - щях да съм първия такъв :)
30.01.15
14:29
Ако имаше файда да се тренира само с пудовки - щях да съм първия такъв :)
Доста потискащо звучи за тези, които нямаме достъп до зала. :(
30.01.15
14:40
Е, хората са с различни потребности и разбирания, на различни нива като опит и сила, с различни цели. За мен като няма не значи непременно, че и за останалите няма.
Май скоро ще ги изхвърлям моите пудовки на отпадъци...
Не бързай да ги изхвърляш. :) Това, че не може САМО с пудовки, не значи, че няма полза от тях.
30.01.15
15:11
Май скоро ще ги изхвърлям моите пудовки на отпадъци...
Недей, дай ги на някой нуждаещ се щом си станал толкова як ;)
Не съм станал як, даже напротив много слаб от както започнах да “тренирам” вкъщи с пудовки... никаква мотивация за трениране. Май трябва да започна отново да тренирам в зала иначе ще престана да вдигам каквото и да било.
30.01.15
15:20
Не съм станал як, даже напротив много слаб от както започнах да “тренирам” вкъщи с пудовки... никаква мотивация за трениране. Май трябва да започна отново да тренирам в зала иначе ще престана да вдигам каквото и да било.
Какви имаше? Помня че май бяха почти пълен комплект от малки до големи.
Комплекти от 12 до 36 + 50 + Два сглобяеми дъмбела по 46-47 и 3 състезателни пудовки 16, 24 и 32.
30.01.15
15:25
Дай ми ги в заем за послужване, МОЛЯЯЯ :) Ще ги гушкам и ще се грижа за тях :) Edit 24 kг ? ;) :D
Има ли изобщо нещо за ядене с главите от сьомга? Как ги готвиш?
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 30.01.15 15:39.
30.01.15
15:27
Аз бих взел комплекта 32ки + дъмбелите.
Като влязох да си видя дневника, си помислих, че нещо съм се объркал. Отдавна не е имало оживление.
Пиши, колкото искаш, винаги се радвам на други мнения :).
Ако имаше файда да се тренира само с пудовки - щях да съм първия такъв
Аз не твърдя, че има голяма файда- просто сега това е най-удобният вариант и най-ефективният вариант за мен. В момента работя по един проект, който ми отнема доста от времето и като се върна от работа, правя една тренировка набързо и приключвам. Интересно е, че само с този тип тренировки успях да си запазя мускулната маса ( за силата не мога да кажа, докато не мина през някой фитнес).
Има ли изобщо нещо за ядене с главите от сьомга? Как ги готвиш?
Взимам 2 глави (средно 2 килограма), подправям ги със сол и пипер, пека за 20 мин. и консумирам. Имат доста месо, но аз консумирам всичко- кожата, мозъка, очите, хрущялите, даже изпивам мазнината. Ако ще консумираш само месото, не си струва особено, по-добре си вземи котлети.
Мнението беше редактирано от Петър на 30.01.15 20:56.
30.01.15
21:25
Мерси. Ще пробвам. Малко ме беше срам да купувам глави и гръбнаци, но щом има какво да се яде по тях, що не. Понякога цените в магазина ме карат да се чувствам доста бедна ;)
31.01.15
11:54
Взимам 2 глави (средно 2 килограма), подправям ги със сол и пипер, пека за 20 мин. и консумирам. Имат доста месо, но аз консумирам всичко- кожата, мозъка, очите, хрущялите, даже изпивам мазнината. Ако ще консумираш само месото, не си струва особено, по-добре си вземи котлети.
Така или иначе като готвиш повече от 5 мин тоя тип риби, омега-3 се окислява и не става за нищо. А и тая от пикадили е аквакултурна сьомга, дето я хранят с оцветени фуражи за да добие вид :):):) диволовената има съвсем различен вкус, а и минава теста за качество - котката ми я яде, за разлика от другата.
п.п. Така като си изключително непридирчив към храна , ( на което тайно завиждам) може да си направиш един капан тип “кашон подпрян с пръчка” на терасата и да ловиш софийски гълъби - направо ги бухаш във фурната, вадиш след 10мин и ядеш със все перушината - безплатен висококачествен протеин :D :D :D
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 31.01.15 11:56.
Моята сьомга е проверена от “Мениджър свежест”, със 100% гаранция за качество :D.
Иначе съм ял гълъби и са много вкусни, но за софийските не знам. Вкъщи ги ловяхме с капани или вечер двама души обикалят около дърветата. Единият е с прожектор, а другият с прашка. Гълъбите имат много месо по гърдите, но само до там.
- 10 кръга от 5 набирания + 10@64 тяга + 5 колелце от колене- към 27 мин.
Забелязвам нещо странно. Първото ми хранене е към 12 часа, след което към 16 и 30 правя лека закуска (напоследък кокос + какао + таха + мед). Преди самата закуска не съм много гладен, но след нея огладнявам много (към 17 и 30). След тренировка гладът минава. Странното е, че след 2рото хранене огладнявам повече, отколкото преди него.
Мнението беше редактирано от Петър на 05.02.15 21:09.
С малко храна скача кръвната захар, което води до отделянето на инсулин; той прибира излишните захари от кръвта в тъканите, а понякога и повече от необходимите, при което кръвната захар пада не до ‘в граници’, а под нормата и по този начин изпитваш глад. Лично при мен една вафла 10 мин преди хранене ми отваря банкетната клапа
Имаше някъде една много хубава графика по въпроса. Ако я намеря, щи покажа }:)
Мнението беше редактирано от Дока на 04.02.15 21:12.
- 6 кръга от 10 лицеви + 20 суинга
Днес само обядвах- 7 яйца + сланина, хляб и салата. Не закусвах и като дойде време за тренировката все едно не бях аз. Сякаш не бях ял от 2 дена :D, въпреки че не бях толкова гладен, колкото безсилен. По едно време отидох да изям някоко лъжици пчелен прашец и работите се пооправиха. Странното е, че нямах сила за тренировката, но ако бях закусвал 2-3 часа преди нея нямаше да мога да си набавя енергия от закуската (шеше да е минало много малко време), но нямаше да съм толкова изнемощял. Ще трябва да измисля нещо.
06.02.15
13:25
Свикни да тренираш на гладно, друго няма какво да направиш. Това абсолютно естествено за тялото.
06.02.15
13:55
Потвърждавам...аз тренировка след ядене правя много трудно, да не кажа невъзможно - мързеливо, лениво, отвратително ми е. Докато гладен мога да направя почти всякаква тренировка (май само кондициите правят изключение) :)
Относно клека. Понякога го правя със задържане в долната част. Да няма пружиниране след пропдането долу. Имам усещането, че прехвърля повече натоварване към бедрата. Като долна част имам предвид наистина най-долу. ATG.
И аз правя така, но когато ми натежи, започвам да не задържам.
Днес:
- 6 пъти от 10 суинга + 1 обръщане + 3 преси (на ръка)
Клипче на последния кръг:
Мнението беше редактирано от Петър на 09.02.15 21:17.
09.02.15
21:25
Наистина театрален клип с фокус върху самотна пудовка в първо действие. Доста артистично представен моноспектакъл от твоя страна достоен да носи името “Човекът и пудовката”.
Хубав суинг. Ако сгънеш една идея лакътя на ръката става чудно упражнение и за бицепс.
- 4 кръга от 20 суинга с 32ката + 5 набирания + 10 лицеви + 15 клека СТ + 10@32 високо изтегляне + 10 колелце от колене
Мнението беше редактирано от Петър на 11.02.15 22:00.
Един съвет от нетрениращ. Като суингваш с една ръка използвай и раменния пояс, тоест при суинга изтегляй рамото и трапеца назад, и леко присвиваш лакътя, един вид правиш полу високо изтегляне. По-този начин ще имаш повече сила и на изхвърлянията и обръщанията.
Като обръщаш ми прави впечатление, че въобще не ползваш раменния пояс както при суинга - само я суингваш с гъза и придърпваш едва-едва с ръката. Както при обръщането с щанга ползвай раменния пояс, с тази разлика, че при пудовката я суингваш в началото, после дърпаш нагоре и назад с пояса и обръщаш. Китките винаги прави.
В началото го ползвах основно ръцете и раменете, но нали основният тласък трябва да идва от задника. Та затова се стараех да изключа и отпусна, колкото се може повече ръцете, за да станат просто като куки, на които е закачена пудовката и всичко да идва от задната верига. Иначе усещам, че изхвърлянето не ми е наред, защото не се получава с лекота.
Мнението беше редактирано от Петър на 12.02.15 09:30.
Точно това ти е грешката и за това не ти се получава изхвърлянето. Трябва да ползваш задната верига и раменния пояс.
Всеки гиревик си има различна техника която го устройва най-добре, така че ти трябва да си намериш своята - целта е да използваш цялото тяло в синхрон - особено пък ако си решил да правиш дълъг цикъл на дадено движение.
Мнението беше редактирано от Old Timer на 12.02.15 00:40.
Точно гиревиците имат собствено виждане за суинга - като помощно упражнение за високо изтегляне и изхвърляне. Гледах при Юри Атанасов, че така ги учи хората при него. Чист суинг какъвто Петър гони, мисля, е по-добре. За използването на цялото тяло в синхрон съм напълно съгласен, при гонене на повече бройки в цикъл е задължително. Затова и пресата не я коментирам, тя си е преса а не състезателно изтласкване. Което за мен с тази тежест е грешка, но пък може и аз да греша :-)
https://www.youtube.com/watch?v=dqb13L30PFQ Ето това ще да е перфекта техника, тласък с 32 кг при около 40 лично тегло. Вярвам, без стероиди и прочие дивотии, просто не ми се вярва при такъв аматьорски спорт.
12.02.15
11:31
Може да тренираш като гиревик, а може да правиш и неща, които един гиревик няма да направи никога и ще ти каже, че са грешни.
Въпроса е да знаеш какво целиш с тренирането. Ако ще си гиревик - тренирай като такъв, ако пък искаш да си як, но тренираш с пудовки защото нямаш друго под ръка - не гледай много, много гиревиците, а търси чисто силови изпълнения и движения.