12.06.15
21:09
Благодаря ти Рони! :)
10.06.2015/сряда
Почивен ден! Имах ужасно дразнещ мускулен тик на десния бицепс. Цял ден! (devil)
11.06.2015/четвъртък
Тренировката: надвечер, в залата на Vic
Загрявка, вработване на мъртвя тяга до 5х5х100кг, вработване на пуш преса до 2х3х35кг + 3х5х30кг (вардя рамото) (dull)
Комплексът: за време, 15 бърпита с набиране със скок / 15 пуш преси с лост (20кг) / 10 бърпита с набиране със скок / 10 пуш преси с лост
Моето време:.... ъъъ.... май вече трябва да си записвам, че тая моя памет много взе да ми изневерява! :D :D :D Май 14 и нещо беше.
И най-голямата ми мъка! :D Нали запалихме и мъжО да идва с нас! Е, човекОт се учи да дърпа тяга и взе, че от първия път ми мина рекорда. Ша почина! (swear) (headbang) :D
Сега чакам снимките на Миленка, та да допълня фоторепортажа! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 12.06.15 21:11.
12.06.15
21:17
Ша почина аз!
Баси якото семейство сте!
Малките и от двамата са наследили силния ген, значи. За пътри път тяга и над 120 (или 130 беше?) Браво, Злати!
Мисля си, защо да се мъчиш със сложни изчисления на въглените. Не става ли просто да намалиш някои храни, които явно ти идват излишни - захар, мазно, без да се затормозяваш да смяташ? Или те влече към строгата сметка?
13.06.15
07:01
127.5 дръпна Кобре, с надхват. (dull) :D
А аз се гърча от сума ти време и едвам до 125 ги докарах, при това със смесен още от 90-100 нагоре.
До сега го плашех, че ще го бия, ако не слуша!
Ама сега... :D :D :D
казано от Златина Цонева на 13.06.15, 07:01:
127.5 дръпна Кобре, с надхват. (dull) :D
А аз се гърча от сума ти време и едвам до 125 ги докарах, при това със смесен още от 90-100 нагоре.
До сега го плашех, че ще го бия, ако не слуша!
Ама сега... :D :D :D
Виж ти какъв скрит талант бил д-р Цонев !!!
Браво, много Ви се кефя, страхотни сте Злати !!!
Мнението беше редактирано от Vess на 13.06.15 15:45.
15.06.15
23:52
12.06.2015/петък
Почивен ден! Цял ден на крак на изложението. Сто пришока ми излязоха от новите кундури! (dull)
13.06.2015/събота
Отново почивен ден! И отново - изложение! Много мразя! (swear)
14.06.2015/неделя
Тренировка с Vic и компания, на паметника в Почивка.
Комплексът: AMRAP за 20 минути от 10 лицеви опори (моите от колена) + търчане по стълбите (или по-скоро напади нагоре през стъпало-две) + 5 бърпита + слизане надолу (не ги знам стълбите колко са). Вместих 7 цели рунда + лицевите опори от 8-мия.
После интервален преден планк на лакти - 8 рунда от 20сек работа/10сек почивка.
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 16.06.15 06:45.
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ЗЛАТИ (F)
Пожелавам ти много здраве, усмивки, сбъднати мечти и все така отдадени на спорта ти и цялото ти семейство !!!
Весел празник (cake) (party)
16.06.15
08:54
Честит рожден ден и от мен, Злати :* (F) Пожелавам ти много здраве, семейно щастие, късмет, любов и още по-здрави тренировките със семейството - ясно е, че сте машини (muscle) (sun)
16.06.15
08:56
Честит рожден ден, Злати! (sun) (F) (inlove)
Пожелавам ти здраве, късмет, вечна и неизчерпаема Любов! Бъди “златна” за себе си, за да може Вселената да те награждава всеки ден! Нека ръцете ти да са пълни със сбъднатите ти копнежи! Бъди освободена и усмихната в мислите си! Живей по детски чисто, истински и със сърце, за да може всеки един ден от живота ти да е стойностен и смислен!
По-здрави!
Рени
16.06.15
08:58
ЧЕСТИ РОЖДЕН ДЕН, ЗЛАТИ!!!
Радвай все така пълноценно на живота, бъди здрава, енергична и щура както досега! Бъди полезна за себе си и практична егоистка :)
Пожелавам ти любов и здраве и сила на цялото ти семейство!
Честит рожден ден! :) Желая ти много щастие и всякакви спортни успехи не само на теб, а и на семейството! :)
Хайде и тук :)
Честит Рожден Ден, Машино! Много здрава, много силна и много обичана! (party)
16.06.15
13:20
Честит рожден ден и от мен, Злати! Бъди здрава, щастлива, все така приятно ‘’шантава’’ и още по-силна (F)
16.06.15
13:21
Честит рожден ден!
Здраве, сила и успехи :)
Хайде и тук, Злати: Честит рожден ден! Много здраве, щастие, сила и усмивки :) (F)
Още едно крило да ти поникне ,силата да бъде винаги с теб и да покориш непокоримите висини!
Бъди здрава и щастлива Приятелко!
Честит Рожден Ден!!!
Чъ Ръ Дъ ....здрава ,права и корава ......щангите да омекват в ръцете ти и все така да мотивираш фамилията да спортува заедно с теб ....:)
Честит рожден ден! Бъди все така вдъхновяваща и (сигурна съм) пример за хората около теб! Слънчев празник ти желая!
Честит рожден ден и от мен! Жива, здрава и все такава свежарка да си (F) (cake) (beer) (party)
16.06.15
22:29
Честит рожден ден и от мен! Да си жива и здрава и все така усмихната.
казано от Мая на 16.06.15, 21:27:
Честит рожден ден и от мен! Жива, здрава и все такава свежарка да си (F) (cake) (beer) (party)
17.06.15
00:01
Благодаря ви, готини хора! :)
Големи сте сладури, `ша знаете! (F)
Днеска беше бая странен ден!
Мама ми подари шоколад и кутия сладолед, а колежката една тава с фъч! :D Сигурно им изглеждам гладна! :D :D :D
После НАП ни направи изненадваща проверка на работа. Без малко да си глътна граматиката. И сигурно ще ни треснат някой акт.
Мъкнах торта по автобусите, та да си почерпя второто семейство (inlove) след тренировката.
И скромно рекорднах лежанката си с 1х67,5кг... Ъъъъ, толкова беше, нали Vic? Така е, дадоха ми право като рожденик да избера силовото движение за началото на трена и аз реших да си полежа! :D Чак се изненадах, `щото от доста време не съм бутала от лег. А и рамото ме човърка все още, та си беше съвсем прилично постижение!
Хоризонтална лежанка - 1х5х20кг/1х5х30кг/1х5х40кг/1х3х50кг/1х1х60кг/1х1х65кг/1х1х65,7кг
Комплексът: отборно, аз и Миленка, за време (пффффф :D :D :D, отново не го запомних)
- 60 тръстъра с щанга 30кг (по 30 на човек, сменяме се през 5 повторения)
- 80 бърпита с набиране със скок (по 40 на човек, сменяме се през 5 повторения)
- 100 руски суинга с пудовка 24кг (по 50 на човек, сменяме се през 5 повторения)
И после - торта! :D
Който дошъл днес - ял! :P
И да ви покажа подаръците от детитата! :D От днес съм сертифициран кросфитър :D :D :D и съм толкова яка, че мога да си нося новите пудовки закачени на обeците! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 18.06.15 22:21.
казано от Златина Цонева на 17.06.15, 00:01:
И да ви покажа подаръците от детитата! :D От днес съм сертифициран кросфитър :D :D :D и съм толкова яка, че мога да си нося новите пудовки закачени на обeците! :D
Еха, Злати, чудни подаръци имаш :D Изключително се изкефих на сертификата (muscle) Продължавай все така
18.06.15
22:31
Не можело, а?!? Не можело - друг път! :D
Не може мъжО да дръпне 130, а аз не! (grin)
И ги дръпнах, тяхната сметка! (party)
18.06.2015/четвъртък
Отработване на мъртвата тяга до 1х100кг/1х110кг/1х120кг и 1х130кг (rock)
Безкрайно съм доволна от себе си! :D
Безкръйно доволна съм и от домашните! МъжО и той дръпна 130, а щерката 70. Ден за тяга! :D
Комплексът: 20 минути, като в рамките на всяка минута вместваш 5 скока на височина около 60см/6 руски суинга с пудовка 24кг/7 лицеви опори.
Скоковете лесни, суинговете и те. Лицевите опори обаче - голям зор. До петия кръг включително - чисти, после от колена, последния рунд пак чисти. Много са ми трудни и много бавно ги правя. (dull)
Но съм дооооооовоооооолна! :D
Vic, ти си на ход! :P
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 18.06.15 23:09.
казано от Златина Цонева на 18.06.15, 22:31:
Vic, ти си на ход! :P
Напълнихте ми душата снощи (bow)!
На ход съм, знам :). Предстои да ги обърна.
20.06.15
16:11
С нетърпение чакам момента, в който Злати ще дърпа 150 кила тяга, а Вик ще ги обръща.
Когато обаче Злати дръпне 160, повече няма да ми бъде приятелка, защото това е максимумът, до който съм стигала. :D
20.06.15
21:18
Ахахахахахах, Рони! Споко, още мноооооооого време ще си ми приятелка! :D
19.06.2015/петък
Без трен. Цялата се бях одървила след напъването в четвъртък.
20.06.2015/събота
Тренировката: сутринта, в залата на Vic
Отработване на преден клек 5х20кг/5х30кг/5х40кг/3х50кг/2х60кг/1х70кг3х1х80кг
Комплексът: Само 12 минути. Само! (dull) :D
AMRAP от 3 тръстъра с 30кг и 7 руски суинга с пудовка 24кг
Едвам вместих 16 рунда. Нямах сила за нищо днес. Мъка, мъка...
Гърбът ми буквално стана на дървена талпа! (swear) Така е винаги, когато дърпам тежка тяга. После ми трябват няколко дни да дойда на мене си! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 24.06.15 07:02.
21.06.15
21:14
21.06.2015/неделя
Тренировката: сутринта, в двора на “Богоров”, с Vic и компания
4 кръга, 20сек работа/20сек почивка от следните движения:
- обратно гребане на TRX-а (само първия кръг опитах набиране с подскоци, ама лостът ми идваше прекалено високо и за тия 20 сек успях да отскоча и да се набера има-няма само 5-6 пъти, та затуй после гребане)
- лицеви опори на халки
- бой с 5кг чук по гума
- редуващи се напади с мешка в ръце (не я знам колко тежеше)
- руски суинг с пудовка 32кг
- скок на стена къмто 65см
- някакви си подобия на V-преси на ръбчето на стеничката
- тръстъри с ластик (зеления)
- батъл роуп
- преден планк на лакти
- скокове на въже
Между големите кръгове - по минута почивка.
МъжО обичал тая тренировка. (dull) Аз вече не знам какво обичам! :D :D :D
Хапнахме и отидохме да помиткаме малко извън Варна. Готино местенце. Признавам си, бях хвърлила око на папагалите и ми се щеше да ги видя отблизо! :D И добре, че даде време, че като се прибрахме, едвам сварих да си прибера прането от терасата, такава буря са разрази! (swear)
22.06.15
09:05
Злати, ти си звяр в тренировките. Свалям ти шапка. За клека и тягата няма да говоря, обаче за суинга- в събота разбрах колко съм кекава- 33 кг пудовка ме суингира мен, аз нея - не мога.
22.06.15
18:31
казано от Енев на 21.06.15, 23:51:
Дейтуй? Много яко местенце изглежда.
Калимански хан в с. Калиманци, по пътя за Суворово.
Правят страхотни пърленки! (wasntme) :D
Кобре, и мене си ме суингва понякога, ако се поразсея! :D Още помня един комплекс на паметника, когато Vic ми връчи една 32-ка. Хората забравиха за суинговете и вече катереха стълби, а аз се клатя ли клатя! (dull) Тежи си нейната кожа! :D Ама в тоя, неделния комплекс, си беше съвсем поносимо и даже не ме затрудни особено. Пък и той е така структуриран, че напъваш според собствените си възможности... С други думи - може да скатаваш, ама тихо да не чуе тренера, че другия път ще ми даде петдесятката! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 22.06.15 18:32.
шЪ скатаваш докато не те усетят ... и да почнат да ти подвикват “Дай ... дай .. можеш още .. .Дай още един кръг има време ...” :D
24.06.15
06:58
23.06.2015/понеделник
Без трен.
24.06.2015/вторник
Отработване на заден клек 10х20кг/5х30кг/5х40кг/5х50кг/3х60кг/2х70кг/1х80кг/1х90кг/1х100кг - криви (swear)/0х105кг - яко ATG и полюшване с щангата напред-назад (headbang)
Комплексът: 15 минути AMRAP от 2 хай-пула с щанга 40кг/4 колене до лакти/8 редуващи се напади (общо за двата крака)
Моят резултат: 18 кръга + 2 хай-пула
Гърчава работа като цяло. (dull)
С нападите нямам никакви проблеми, с колената до лакти - невероятно, но бяха много прилични, даже имам повторения в началото, плавно преминаващи едно в друго, без да се оттласквам от пода. Само дето залюляването на лоста на “кръшната” ми снага, без малко да доведе до неговото изкъртване! :D Раздрънках цялата конструкция и всях небезоснователен смут у присъстващите! :D :D :D Тоя хай-пул обаче ми е “тъмна Индия”. Когато го правя с пудовка - иди-доди, ама с тая щанга ми е направо “шах с пешката”. (dull) Нито схванах и контролирах това до къде да издърпвам щангата нагоре, нито имах чукването на бедрата, което било нужно... Добре, че са ми “бахти, ръките, чУек”, та да мога все пак да я изтеглям нагоре, макар, че и тях ги позиционирам странно, поне според мен....
И много ме е яд... И се депресирам... И другите хвърчат напред с рундовете, а аз нито сили имам, нито въздухът ми стига... И се пуфтя, и се потя, и ми тежи, и.... (swear) И очивидно си ми докривя! (dull)
Ама ще ми мине, де! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 24.06.15 20:53.
26.06.15
07:05
24.06.2015/сряда
Без тренировка.
25.06.2015/четвъртък
Трениравката: надвечер в залата на Vic
Разни странни търкулки за загрявка ( забравих как им се викаше :D )
Опити за овърхед клек... и тоталния провал...
Хем си знам, че съм тотално немобилна и дървена... И пак се впрягам... Да му се не види и тъпанарщината...
Комплексът:
Нарастваща стълбица 2-4-6-8-10 от изхвърляне с пудовка 16кг (с редуване на ръцете) + клек с пудовката пред гърди + чисти лицеви опори - 100 скока встрани, над въже на пода - намаляваща стълбица от същите 3 движения. Няколко пъти се разсеях и обърках бройките. Мисля, че прескочих първите 10 лицеви, та затова ги направих в края на комплекса. Надявам се, че не съм скатала още нещо. Времето си го забравих.... или по-скоро не го запомних. Все си мисля да си взема едно тефтерче и да си записвам, т.е. да си преписвам нещата от залата, ама... и това забравям!
Тотален сдуханяк съм на последък, от което още повече ме хваща яд... Пак си позволявам да изпадам в някакви състояния на слаба самооценка, от които само аз мога да се измъкна, ама тия дни нещо не ми се получава... Така се ядосах на себе си след трена, че чак ми се додрайфа в колата и ми се прирева у дома. Не само, че не мога да извия рамена и ръце както е нужно. Баси, то дърветата се огъват, аз не.... Ами и въобще не схващам какво точно трябва да направя и как точно да го направя... И при това с някакъв нещастен 10кг-ов лост...
В такива моменти чак ми минава еретичната мисъл да за*ба всички тренировки, `щото видиш ли за кво ми е да съм силна в тягата примерно, като не мога да клекна като хората с ръце над главата...
Е, ще бъде задушена тая мисъл, де! Че няма да спра да тренирам, няма... Ма кофтито е, че въобще се появява...
Това е за момента... не се обичам особено... ма... човещинка...
Ае! Останете си със здраве! :)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 26.06.15 07:07.
казано от Златина Цонева на 26.06.15, 07:05:
В такива моменти чак ми минава еретичната мисъл да за*ба всички тренировки, `щото видиш ли за кво ми е да съм силна в тягата примерно, като не мога да клекна като хората с ръце над главата...
А защо изобщо ти е да клякаш с ръце над главата? Аз такова нещо в живота си не съм правил и нямам дори намерение, а съм си съвсем добре. Въпросът е принципен, не става въпрос само за клек с щанга над глава или другите елементи от щангистки движения.
26.06.15
09:26
казано от Boby_ на 26.06.15, 09:17:
казано от Златина Цонева на 26.06.15, 07:05:
А защо изобщо ти е да клякаш с ръце над главата? Аз такова нещо в живота си не съм правил и нямам дори намерение, а съм си съвсем добре. Въпросът е принципен, не става въпрос само за клек с щанга над глава или другите елементи от щангистки движения.
Ъъъъъъ.... ми.... защото искам да мога! :D
26.06.15
09:28
”Взирайки се в небето, едно дете попитало Бога:
- Какво правиш ти, там горе?
- Обичам - отговорил Бог.
- Как да се науча и аз да обичам - задало детето отново въпрос.
- Приеми себе си такъв какъвто си, защото аз те сътворих уникален. Приеми и другите, такива каквито са, тях също сътворих уникални. Вие всички сте частите на моето тяло, всеки от вас е важен за мен, такъв какъвто е...
- А какво ще стане като се науча да обичам като Теб? - попитало детето отново.
- Ще станеш Бог, бил отговорът..”
Специално за теб!
Обичай се, харесвай се, грижи се за себе си! Никой на този свят не е създаден, за да се самосъжалява, самобичува, самонаранява и да мрази сам себе си. По-скоро приеми, че твоето тяло и мускули са по-благоразположени към тежката тяга и клек и т.н. Не може да си номер едно и в спринтове, и в кросфит, и в гиревой, и в бокс, и в бодибилдинг схеми, и в плуване и т.н. и т.н. Според мен прави това, което те изпълва по време на изпълнението му и след това... И аз по отношение на тренировките дългооо време бях като теб, докато не започнах с пудовките. Но да знаеш, както и с Вик вчера си коментирахме, всичко се получава най-добре, когато му дойде времето, мястото и начина... когато узрее, когато си готова за него.
Целувки! И много прекрасни емоции и положителни мисли :) :) :)