29.07.15
23:49
29.07.2015/сряда
Тренировката: вечерта в залата на Vic
Вработване на преден клек до 2х1х90кг. Не помня вече клякала ли съм с толкова, не съм ли, ама две единички със сигурност не съм правила. :)
Комплексът: 12 мин. AMRAP от:
- 1 преден клек с щанга 70кг
- 4 хай-пула с една ръка, с пудовка 24кг и с редуване на ръцете
- 8 лицеви опори (4-ри кръга чисти, после вече от колена, че ръките ми гръмнаха, та дори и тях накъсвах)
Резултатът: 14 рунда без 2 лицеви опори, ама си ги довърших.
За пети пореден ден тренировка мисля, че се справих повече от добре. Бавна на лицевите, другото - прилично.
Сега следва малко почивка и смяна на въздуха, че откога го чакам! :D
P.S.: И като за нова страница - пълноценна почивка си пожелавам. И физически, и психически, и емоционално! :)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 29.07.15 23:50.
03.08.15
13:03
Един бърз отчет в снимки, за да ме видите жива ли съм, здрава ли съм! :D
На моето село. Медвен. (sun)
Планина, гора, река, водопад, слънце, тишина... Без радио, телевизия, нет...
Суууууупер! (inlove)
30.07.15/четвъртък
Посрещнати от пазителите на прохода, подминавайки табелата, вече чувствам как се връщам в детството! (h) Хвърляме чантите и тръгваме... през нашата махала, през другата, по реката...
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.08.15 13:10.
03.08.15
13:09
... по реката, по реката... та чак до Синия вир!
Най-прекрасното място! (inlove)
И разбира се - не може без къпане у виро! :D Както в доброто старо време!
Точно у тоя вир се научих да плувам като дете, нищо, че съм варненче! :D
А водата си е прилично студена и бая дълбока!
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.08.15 13:14.
03.08.15
13:21
31.07.2015/петък
Сутринта на риболов! :D Със самоделни въдички. На рЯката. За лешки! :D
Е, хванати и пуснати всичко на всичко 3 броя, но емоцията беше като за 300.
Моят улов, в ретро стил, клъвнал на мамарец, изваден изпод камъните в реката! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.08.15 13:23.
03.08.15
13:27
Следобед пак на вирО!
Традицията повелява! :D
Тоз` път змийски ден! Ден за скокове! За препичане! И спа терапия с рибета ( ето къде бил сутрешният ни неосъществен улов! :D )
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.08.15 13:28.
03.08.15
13:40
01.08.2015/събота
Сутринта разходка до Котел.
В природо-научния музей.
И малко фитнес в парка, та да не каже тренера, че само мързелуваме
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.08.15 13:43.
03.08.15
13:47
А следобед нов тигел из селото с приятели и бира-скара вечерта на двора! :D (inlove)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.08.15 13:50.
03.08.15
13:55
02.08.2015/неделя
Сутринта - някои на басейн в Еко селище - Синия вир! Мене обаче ме споходиха женските неволи, та само подпирах пейките наоколо! :D
За съжаление идилията свърши и вечерта си бяхме във Варна...
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.08.15 14:04.
03.08.15
14:03
Рапорт даден! Рапорт приет! :D
Довечера отблъсквам към друго село, тоя път морско.
Ако реша, може да драсна през телефона... ама нищо не обещавам... Като нищо ще се чуем след седмица! :D
Баш ми беше драго да ви навестя... и подразня! :P :D
Ах Злато ... аз отивам натам на 21 ... по-скоро в Жеравна но ... миналата и по-миналата година спахме точно в Медвен и посетихме точно тия места дето ти си показла ... Тая година ми е ред да вляза и на фестивала .. та няма да мога да ида да плувам във вирчето .. дано си се накъпала и за мен :р
11.08.15
22:48
Снимки от морето няма! :P
Бях сама с 3 деца и не можех да мъкна и да вардя и фотото! :D
Трамбовахме доста пеша, почернях, спах, ядох, тушках се у вълните :D, ходихме на лятно кино, зяпахме детски турнир по плажен футбол и Мис и Мистър Шкорпиловци... казано на кратко...
И като седмица и половина откарах якия лешперлък, днес направо ми идеше да умра в залата! (headbang)
11.08.2015/вторник
Вработване на тръстър до 2х1х50кг. Много ми тежаха. Въобще... не знам колко трябва да си почивам от почивката :D, ама горната ми част е като мармалад. Китките ме заболяха от тия тръстъри, кръстът ми беше натегнат (сигурно нещо с леглото, че аз както спя и по корем...)
После вработване на мъртва тяга - малки бройки в серийките, от 70кг нагоре - единички, до 100кг с надхват, после с кръстосан. Обаче си затвърдих рекорда от 1х130кг (muscle). При това доста леко. Е, после голямо ЗEРО на 135 кила, ма... :D
Комплексът: 9 мин. AMRAP от:
- 2 тръстъра с щанга 30кг
- 2 мъртви тяги с щанга 90кг
- 10 руски суинга с пудовка 32кг
- 5 скока на кутия
Моят резултат: 6 пълни кръга
Тръстърите с леко, че с повече беше абсурдно да опитвам. Тягата ми тежеше, а тия суингове след нея направо ми разкатаха фамилията. 3-те кръга в серии по 10, после 5+5. Скоковете без забележки.
Утре ще се мре! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 11.08.15 22:49.
14.08.15
18:04
12.08.2015/сряда
Тежък ден. Получихме стока и се наложи да мъкна на ръце доста не много леки кашончета в подземния склад. (dull) Е, по едно време качвах стълбите като бабичка, щото кръста ми направо го отнесе. Сбабичосах се! :D
13.08.2015/четвъртък
Вработване на заден клек до 1х1х70/х80/х90/х100кг и 1 непълен със 110кг, който няма да си го броя :D, щото си ме достраша да клекна достатъчно дълбоко.
Комплексът: 21-15-9 reps for time:
- заден клек с щанга 50 kg
- набирания - от пръсти, с подскок, с псувня :D. Както дойде!
Резултатът ми: 7:00
Бива, очаквах да съм много по-зле! :D
После, за да ми се доразтреперят краката - леко и скромно death by burpees - 11 пълни кръга + 7 повторения от 12-тия.
Толкоз! Скромно, но от сърце! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 14.08.15 18:05.
16.08.15
21:30
14.08.2015/петък
Още по-тежък ден. :D За щастие новата стока пристигна чак в 17 без нещо и мъкненето и подреждането се отложи за понеделник!
15 и 16.08.2015/събота и неделя
Довършване на почивката на Шкорпиловци!
Водата като тепсия и освен да се лигавя с хлапетата и да режа лука за салатата :D :D :D, с друго май не съм се преработила! :)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 16.08.15 21:33.
17.08.15
17:46
казано от MartiG на 17.08.15, 08:58:
Ъъъъ що си с маска казваш ?!
Ми, гмуркам се, не видя ли?!? :D :D :D
Марто, откачам като режа лук. 100 реда сълзи и още толкова сополи. (tmi) Под ширма режа, държа нещо между зъбите, за да вдишвам през устата, ама не помага бе!
Ама с маската на малкия се родих! :D Хем и носът ми е запушен, хем очите ми са на скрито, хем забавлявам щерката и съученичките й, щото веднага ме изплющя у фейса. :D
17.08.15
17:52
За да не откачаш докато режеш лук просто подострете ножовете вкъщи... :Р
18.08.15
22:21
:D Чопър-мопър! Кой ще ви развлича после с простотии, а? :D
17.08.2015/понеделник
Колежката в отпуск... Плачааааааааа... :D
18.08.2015/вторник
Вработване на прден клек до 2х1х80кг
Комплексът: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 reps for time:
- преден клек с щанга 30кг
- бърпи с набиране
Моето време: 14:05
Мноооооооого бавно, мноооооооооооого... (tmi) (headbang) (swear) Хората със същата щанга приключиха я за 11 и нещо, я за 13 и нещо.
Дори мъжО бе по-бърз от мен! (swear) (swear) (swear) Е, те това вече наистина трудно ще го преживея! :D
А Жорката въобще няма да го коментирам! Тоя младеж все едно турбо има забито! Всеки път ме изумява! Не знам той дали ще го постне, ма - 9:03 с щанга 50 кила.
Подобен комплекс правихме на 21.07.2015, ама от заден клек с 50кг + бърпитат с набиране. Е, по-добре е било! Не, че малко съм мърморила и тогава! :D Особено за бърпитата! Та сега няма що да се жалвам повторно! :D :D :D
казано от Златина Цонева на 18.08.15, 22:21:
Тоя младеж все едно турбо има забито!
Къде?
18.08.15
22:24
казано от Boby_ на 18.08.15, 22:23:
казано от Златина Цонева на 18.08.15, 22:21:
Тоя младеж все едно турбо има забито!
Къде?
Ахахахахаххахахх, мислех си аз да довърша с “отзад”, ма викам да не му пусна приказка! :D
21.08.15
17:52
19.08.2015/сряда
Не помня имах ли да се оплаквам за нещо! :D :D :D
19.08.2015/четвъртък
Вработване на обръщане до 3-4 единички от земя с 55кг. Яко хамалска работа! :D Ако някога успея да обърна повече, на 100%-та ще си счупя ключиците! :D
Комплексът: 5 минути AMRAP от:
- мъртва тяга с щанга 80кг
- пуш-преса с щанга 30кг
Моят резултат: 6 кръга + 3 DL + 4 PP (+ още 3 преси, довършени след изтичане на времето)
Мъжо отново ме мина. (dull) На развод ми намирисва вече! (swear) :D
А и откакто Vic кукна и тая “стена на срама” в залата, дето ми изипосва мизерните резултати, до тия на бързаците - съм болнаааа, болнааа! (devil)
Ае, оплаках се! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 21.08.15 17:57.
казано от Златина Цонева на 21.08.15, 17:52:
19.08.2015/сряда
19.08.2015/четвъртък
Добре ,че септември е само с една 19-ка
21.08.15
21:11
Е, не й забелязвай, от възрастта е :D :D :D
22.08.15
22:22
Кобре, това твоето вече си е гавра с труп, да знаеш! :D :D :D
21.08.2015/петък
Едвам избутах тая работна седмица значи! Като отсъства колежката и шефчето дърпа някакво плътно присъствие, което направо ме побърква! (dull) А от вчера съм с такава мускулна треска на гърбината, че чак сутиена си усещам. (tmi)
22.08.2015/събота
Тренировката: сутринта в залата на Vic
8 кръга от:
- 20сек заден клек с щанга 40кг
- 30сек почивка
- 20сек руски суинг с пудовка 24кг
- 30сек почивка
- 20сек скок на кутия (не я знам колко е висока - 60-65см може би)
- 30сек почивка
- 20сек колена до лакти (стартирам си от земята, на пръсти, при всяко едно повторение)
- 30сек почивка
Клековете ми бяха средно по 10 броя, суинговете по 11-12, скоковете по 8, а колената до лакти по 7. С много малки изключения си поддържах една постоянна скорост.
И хем малко бройки, хем суматия си време след края не можех да си успокоя дишането. А и на малкия главата му беше вир-вода, а той рядко се поти! :D
23.08.15
22:38
23.08.2015/неделя
Тренировката: сутринта в двора на “Богоров”, с Vic и компания:
Комплексът: 20 минути, като в рамките на минутата вместваш:
- 5 скока на стена (около 60-65см)
- 6… ъъъ, някакви крънчове за корем на ръбчето на стеничката, без опора с ръцете
- 7 лицеви опори (първия кръг бяха чисти, после вече от колена, че хич ме нямаше нещо)
Почиваш до края на минутата.
26.08.15
19:23
23.08.2015/понеделник
Мързелуване. Нищо особено! :D
24.08.2015/вторник
Тренировката: надвечер в залата на Vic
Вработване на преден клек до 3 единички с 80кг
Комплексът: за време - 1-2-3-....-8-9-10 от:
- преден клек с щанга 30кг
- набирания - с отскок
- лицеви опори - чисти до петия кръг, после вече от колена
Времето ми: 10:05
И като един типичен представител на женския пол - пак съм недоволна! :D
Защо Vic ми даде тая лека щанга - още се чудя! Обикновено не ме жали!
Та... ако не мърморя, че ми е тежка щангата, ще мърморя, че ми е лека! :D :D :D
26.08.15
19:30
Искаш да кажеш, че си направила 55 клека, 55 набирания и 55 лицеви за 10 мин И СМЕЕШ ДА СЕ ОПЛАКВАШ?!
Като пишеш така, просто се гавриш са нас, охлювите, дето за 10 мин няма и едното упражнение да свършим. Тц, тц ... Как успяваш да направиш набиранията, а не можеш лицевите, странна си ми. Като знам, че лежанката ти е 70 кила, се чудя.
Ако случайно дойдем във Варна, обещаваш една бааавна напоителна билдърска тренировка, нали?
п.п. Ама много ти се сливат дните значи, тоя 23 за нищо го нямаш- хем е неделя, хем понеделник :) Влюбена си нещо ...
Злати аз всеки път се чудя, защо не си направиш всички лицеви чисти за сметка на времето ??? Толкова ли е важно да се побереш в 8 или 10 мин. вместо да имал 55 чисти лицеви опори ???
26.08.15
20:44
Веси, след един момент така ми се разтреперват ръцете, че и една не мога да направя като хората. (blush)
Поне тия от колена са ми прилични ( като за от колена (wasntme) ), че имаше младежи дето много странни движения правеха, честно! :D :D :D
Вчера очаквах единия да си прасне челото в пода, така ги докарваше откъм засилка с врат! :D
Кобре, май вече ти обяснявах, че набиранията ми ( и те като лицевите (tmi) ) не са онова нещо, което самодоволно бих нарекла набиране. Правя ги по едно. Скачам нагоре за всяко. Лостът ми е горе долу до пръстите на ръцете, като стоя на пръсти. Скачам и се доиздърпвам нагоре, за да изкарам главата над лоста. Вярно, има напъване, щото не съм лекичка, ама това не са нито чистите съвършени набирания, нито кипинг варианта им. За лицевите се изказах! :D Пък и аз не мърморя за това, бе! Мърморя за щангата! :D И ще продължавам да мърморя, така че - не ми се връзвай! :P
И е крайно време да заповядате във Варна!
И тая лежанка от 70 кила - пфффф... Майтап ли си правиш! Я била, я не била. Хич не съм се и опитвала да я повтарям. Много са за мене.
P.S.:
“И въпреки всичко, тренировките за мен винаги са били за удоволствие, заради срещата с трениращите. Никога не са били задължение.”
- краднах си го от дневника на Gogo.
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 26.08.15 22:18.
казано от Златина Цонева на 26.08.15, 19:23:
...
И като един типичен представител на женския пол - пак съм недоволна! :D
Защо Vic ми даде тая лека щанга - още се чудя! Обикновено не ме жали!
Та... ако не мърморя, че ми е тежка щангата, ще мърморя, че ми е лека! :D :D :D
Мърмори си, не ми пречиш. Само не мога да разбера защо си мислиш, че съм те пожалил... За твое сведение, аз правих същия комплекс с 50 кг тежест. И себе си ли съм пожалил или просто замисъла на комплекса е такъв? ;)
Човек и добре да тренира,един ден разбира, че не всичко е напъване до скъсване, кръв, пот и сополи.Тренировката преди всичко трябв да изгражда качества, а не да ги подлага на изпитание всеки ден.
27.08.15
11:39
Тоя лаф с кръвта и сополите, Марги, е култов :D :D Признавам, че го ползвам без разрешение.
Мисля, че Злати е изградила бая качества - и физически и психически, , за които мога само да завиждам :) Но качествата трябва да се подлагат на изпитание, да, всеки ден (или през ден :) ), това е смисълът на оцеляването на едно живо същество - щом не се налага да се бори за храната и оцеляването си, нека се бори с тежестите и гравитацията.
Трябва да има нещо градивно, иначе си е пречукване.
А те, качествата не са нещо статично - за тях се работи всеки ден.
Мнението беше редактирано от Margi на 27.08.15 11:55.
27.08.15
23:05
Ах ти бременна жено! Какви дискусии предизвика само! :D Весенце, гуш! (hug)
Тъй, пак сте се вихрили гледам!
Та...
Не допускате ли възможността да съм преценила, че силовите ми възможности са достигнали до някакъв предел, който ще ми е трудно да надскоча с моя начин на живот и на моята възраст. И заради това да се опитвам да развивам и други качества (не знам как се наричат точно), като например умението да не си изплюя белия дроб след серия от 15 бърпита или 2-3 качвания на стълбите на паметника. (blush) Скоростта ми като цяло е никаква. Не съм издръжлива, а ми се иска да съм. Поне малко повече...
Това обаче не означава, че правя компромиси с техниката. Да, знам, че лицевите опори от колена, не натоварват по същия начин и същите мускули като класическите чисти лицеви, но мисля, че правилно изпълнените лицеви от колена са много по-удачният вариант, пред чистите такива, изпълнени неправилно, с поддаване на едната или другата ръка, с пропадането на кръста, с кривене насам или натам, с разперване на лактите прекалено встрани... Когато усетя, че ще стане така, просто започвам да правя лицевите от колена, за да са стегнати и възможно най-правилно изпълнени.
Вярно е, че съм късала някой и друг мазол, че и кръв съм проливала, а потта и сополите :D са си задължителни атрибути на всяка тренировка, но това не означава че аз подхождам неразумно или, че някой изисква от мен неразумни неща. Не мога сама да оценявам качествата, които съм изградила и по които работя и изпитвам, кога по-начесто, кога по-нарядко. Въпреки това обаче се гордея с това, което вече мога, колкото и скромно да е то, защото буквално си започнах от нищото. И си мечтая за повече, в рамките на разумното разбира се, и малко по малко. Ако стане - стане, когато - тогава!
Не знам дали става ясно какво точно искам да кажа, ама... сорЕ! :)
27.08.2015/четвъртък
Вработване на мъртва тяга до 1х100кг/1х110кг/1х120кг/0х130кг/1х130кг
Комплексът: 20 минути EMOM от:
- 1 мъртва тяга със 100кг
- 5 бърпита
Тягата тежеше в началото, после влязох в ритъм и стана по-леко.
А от бърпитата си съм повече от доволна. В серия от по 5 вече не са ми проблем. Бяха си стегнати и бързи, с постоянно темпо през цялото време. Чак сама си се изненадах.
Съвсем прилично, като за първи ден от цикъла.
P.S.: Сетих се кое качество, което изгрдих и продължавам да изграждам, най-много си ме кефи. Упоритостта. И това да се не се отказвам, когато ме домързи или ми понатежи... Това да ми е само постигнатото - доволна съм!
Казах! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 27.08.15 23:09.
30.08.15
23:25
28.08 и 29.08.2015/петък и събота
Без тренировки! С мускулна треска на прасците и междуребрените мускули! (tmi)
В събота само малко скиторене с лапетиити, че трябва да ги спрятам за училище!
30.08.2015/неделя
Днес ходихме с хлапетата (нашите и Ивето на Vic) до една пицария с въжен парк, близо до Варна.
Е няма такъв образ като мене.
Ужасно ме е страх от високото. До последно се дърпах и не исках да се кача, ама в момента, в който мъжО съдра пришка и се отказа малко преди финала, с репликата “Не е за тебе!”, ми падна пердето! (punch) И без туй един път ще се мре, та бидох провесена с тия ми ти колани и карабини и хвърлена в “кошмара ми”! (swear) Да не ви казвам как ми трепереха краката по платформите, как прегръщах дърветата и каква паника ме обземаше на моменти! По идиотски не съм се чувствала. Децата врещят отдолу “Мамо, ти си мъж!”, а на мене ми се реве, пуфтя, пъшкам, псувам и се стискам, о как само се стисках за тия ми ти въжета. (tmi) В резултат се сдобих с минимум 10 пришки ( благодаря ти Боже, че не скъсах нито една, защото и без това сега ситуацията е трагична и целите длани ме болят :( ). Ама го минах, неговата сметка и препятствие, и страх... Голяма тренировка си беше за ръцете, предмишниците най-го отнесоха. Ама, нали трябва да съм все с една крачка назад и все недоволна - едната част от трасето я прескочих, че трябваше да се минава висейки само на ръцер ама за нея ще ми трябват поне още година-две тренировки и поне минус 10кг! Обаче Ивето, е... Страхотна! Евала! Профуча през абсолютно всички препядствия като абсолютен пич! Браво и на нея, и на Vic!
С`я ша постна няколко снимки на дебелата ми трътка провесена като прани гащи на простир, а ако успея да кача и клипчето, ще се посмеете и на него! :D
P.S.: Ето го и клипа (blush) :D - https://youtu.be/jFuijxa69a8
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 31.08.15 06:49.
31.08.15
10:19
Леле, Злати, това изглежда много страшно! Евала, че си го минала! Аз не смея да се кача на стол да завъртя крушка. Голям адреналин, а? :)
31.08.15
23:25
Мани, мани, Кобре! Докато снимах на мъжО изпълненията, на няколко места ми се чуват коментарите, че ще се... “насера от страх”! (да ме прощава по-чувствителната аудитория) (blush) :D Е... без малко и да го постигна! :D :D :D Но никак не съжелявам, че се опитах... Другия път - по добре! :)
31.08.2015/понеделник
Вработване на заден клек до 1х80кг/1х90кг/2х1х100кг
Комплексът: 5 рунда от:
- 20сек заден клек - с щанга 60кг
- 20сек набирания - с подскок, подхват
- 20сек СТХП - с пудовка 32кг
- 20сек почивка
Нямах много мъгел нещо. Като цяло - по 4-5, много рядко по 6 повторения от движение успях да правя във всеки кръг. Облепих си пръстите с лейкопласт, и с ръкавици бях, ама пак си ме боляха пришоците при набиранията. Ама като не ги пукнах вчера, та да се слепнат и да подсъхнат, така е.
Злати, къде се намира този парк? До сега съм виждал/бил на такива само в чужбина.
01.09.15
00:10
казано от Енев на 31.08.15, 23:39:
Злати, къде се намира този парк? До сега съм виждал/бил на такива само в чужбина.
Като минеш Аспарухов мост и слезеш от него, хващаш пътя за Белослав и Звездица. На около 6 км се пада от моста. Има табели. Има пицария “Тримата мускетари”, детска площадка и тоя въжен атракцион. Има и нещо като хотелче, ама малко от соца изглежда. :)
01.09.15
22:55
:D :D :D
Просто не се сдържах да не ви покажа как усърдно тренираме за... “Лебедово езеро”! :D