31/08
И този месец прехвърлихме ...
Днес с дребен до обяд в Морската, пппфффф пак жега, детето си иска играта, кво ми е виновно то, че майка му с огромен корем и пуфти ...
После в нас чистене другите две стаи, пак с терасата се занимавах, готвене и ... пак каталясах. Ейййй как тежи вече, килограми, корем всичко ... и тая жега ме влудява вече (envy)
Храната:
- овес с кисело мляко и стафиди
- салата домати със сирене, 1 фпх с кеас от лимец намазана с масло и шарена сол
- грозде
- салата домат, краставица и лук, купичка боб, 1 яйце на тиган, 2 печени червени пиперки
- 2 бисквити РК с мед
Пак много ядох май (tmi)
казано от diva 97 на 31.08.15, 22:45:
Веси нямаш голям корем. Супер компактна си даже (inlove)
Само не ми казвай, че си ме видяла нейде и не си се обадила Дени ;)
01/09
Какво беше вчера я да видим ...
До обяд и малко след обяд по задачки разни но с колата ( още си шофирам де ), че много ми е жега пеш (whew) После след обед малко раздвижих :
Слънчеви поздрави А+Б х 5 повторения
12 скромни кръга :
3 лицеви опори
6 напада
Бива, да поддържам някакъв мускулен тонус искам, след раждането ще имам поне месец почивка от спорт заради операцията, а и покрай бебчето ... така, че сега ми се ще да се движа колкото мога, а и за възстановяването съм сигурна, че ще има полза :)
Храната :
- 4-5 оризовки намазани с мед и тахан
- 2 домата с натрошено сирене, 3 яйца в масло
- грозде
- салата обичайната, няколко маслини, тиквички печени на фурна, с кисело мляко с чесън ( ейййй отядох си на тиквички тая бременност :D )
- 3 бисквити РК намазани с мед и какао
Друго няма мисля, и да е имало съм го забравила :D
02/09
Тадааааам :) Днес без спорт, само разходка, но стабилна с дребен из Морската :) Поигра си добре детето, после сериозен пазар с тежки торби и 11 литрови туби вода и така. Важното е, че не лежа по цял ден мисля аз ;)
Храната:
- 3 оризовки с мед и тахан и 3 лъжици остатъка от попарата на дребен овес със сирене и масло
- домат със сирене, 3 яйца в масло
- няколко сини сливи, 1 ябълка
- шопска салата без сирене, пилешко печено бутче, 2 печени пиперки
Утре ми предстои среща с бебочка, ще ходя при доктора, който ще ми прави операцията. Доста съм развалнувана, ще определяме и дата. Няма се спи тая нощ май ...
03/09
Привет народе. Не ми е до отчет много, че дребен не е добре, повръща сутринта, сега е с температура и съм под стрес ... Много ми е тежко и притеснено като не е добре, умирам направо :(
Иначе бебка е добре, пораснала е доста, имам си дата за операцията, но не ме питайте кога, ще Ви изненадам ;)
Дано стигне 3 кг. до тогава, но като гледам темпа на растеж, ще ги стигне :)
“имам си дата за операцията”-ПОЖЕЛАВАМ ТИ ВСИЧКО ДА МИНЕ ЛЕКО И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!
S. P. Благодаря :)
04/09
И днес без спорт. Мисля оставащите малко дни до раждането на бебочка да се отдам на почивка. Мисля, че я заслужих. Тренирах доста предвид състоянието ми ;) Сега ме чака якото приготвяне, пазар, пране, гладене всичко за появата на бебка.
Храната:
- две припечени черни филийки с луканка и кашкавал
- салата домат и сиренце, маслини, 1 препечена филийка
- много сини сливи, сигурно към 10
- шопска салата, 1 печена пиперка, печено пилешко бутче
- май ще има сладолед по-късно ...
Та така, хубава и прохладна вечер :)
Веси, а защо операция. Имаш някакви противопоказания? Ти си толкова здрав и трениран организъм, че се учудвам.
казано от Zozo на 05.09.15, 00:23:
Веси, а защо операция. Имаш някакви противопоказания? Ти си толкова здрав и трениран организъм, че се учудвам.
Защото първото ми дете е родено с операция поради седалищно предлежание на плода. И сега няма доктор във Варна, който да се съгласи на нормално раждане, веднъж като е имало секцио (dull) А да ходя и да чакам да раждам в София да тръгне само бебето ... не става ;) Обясниха ми, че няма операция, не зависимо каква е, и да не се получат сраствания след това, а всъщност тези сраствания са опасни, тъй като може да се получи разкъсвания и т.н. при напъните при нормално раждане. Приех го вече и се примирих. Надявам се всичко да е наред :)
05/09
Вчера на село, основно почивка, много слънце и жегааааа (whew) Отидохме да се видим с нашите и да си взема това, което бях оставила там за бебето като багаж, че го стягам вече ;)
Храната вчера по спомен : 3 яйца с 1 банан, салата домати и краставици на обяд и на вечеря, пиле с ориз на фурна, печена пъстърва на скара вечерта, 3 - 4 шок.бонбона
06/09
Честит празник България :)
Хич не можах да спя добре....едно, че не съм си в моето легло и моя матрак, жегата, големия ми корем вече и ..... мрън мрън мрън ...
Прибрахме се по обяд и разни домашни задачки из нас след обед. На обед дремнах малко обаче, че едвам седях ...
Храната :
- 2 парчета домашен кекс
- салата домати и краставици, 4 яйца в масло, няколко маслинки
- грозде от градината на баща ми
- 2 оризовки с тахан
- шопска салата без сирене, маслини, свински врат без кост на фурна
Много ми е тежко вече, обаче утре ще гледам да имам повече движение. Имам чувството, че тук от два дни пораснах с още 2 кила поне ... Колкото повече наближава срещата с бебка, почва да ме стяга яко шапката и да се шашкам .... сигурно бързо ще си припомня де ;)
Хайде, останете си със здраве :) Аз отивам да къпя дребен и да чета приказка 8-)
07/09
Е, не ме свърта и това си е, раздвижих се леко вчера, макар че до обяд чистих апартамента ;) Мислих и пудовката да вадя, но размислих след това. РЕших, че доста време не съм докосвала тежести и сега не е момента. Лицевите опори и нападите добре ме натоварват предвид това, че корема ми е две педи напред пред носа :D
Слънчеви поздрави 5А + 3Б
8 кръга :
3 лицеви опори
6 напада
+ още 5 кръга :
5 лицеви опори
10 напада
Храната :
- бъркани 3 яйца с 1 банан
- парченце свинско месце, 1 зелена пиперка, 3 маслини, сандвич препечен с шунка и кашкавал
- филия Вита с резен кашкавал
- салата шопска, свинско печено, маслини
- шоколад
Голям апетит днес, голямо чудо (tmi)
Времето обаче се захлади и аз съм безкрайно щастлива :) Днес няма да има спорт, но имам ходене по магазини още малко, излизане с приятелки и т.н.
08/09
Вчера нищо особено, движението обикаляне по магазини, пазар и толкова :)
Храната :
- сандвич препечен с домат и кашкавал
- зелена салата с риба тон, царевица и млечен сос, 3 бисквити РК
- половин ябълка и 4-5 сини сливи
- шопска салата, маслинки, 3 яйца в масло, 3 печени пиперки, чаша айрян
Уж си почивах вчера, без спорт пък се чувствах толкова скапана вечерта, едвам издържах до 22 часа, легнах и заспах на секундата ...
То е ясно, че ненавиждам да ходя по магазини, но искам да свърша, което мога преди раждането ... пппффф.... днес пак ще е същото.
09/09
Днес сериозна разходка от около 1 час и половина, може и 5 км. да съм навъртяла, нищо чудно :)
Храната:
- 5 оризовки намазани с мед и сусамов тахан
- домат със сирене, парченце св.месце, 3 печени пиперки
- сладолед
- грозде
- шопска без сирене, тиквички печени с кисело мляко и чесън, няколко хапки кашкавал
Пак сериозно си хапнах днес ... Пппфффф..... То си ми и личи де ;)
Ето нагледно показно, тумбак малко преди финала ;) уууфффф как мина това време само ...
казано от Веселина Иванова на 09.09.15, 21:22:
Мдааа...и аз като преям корема ми така се издува... :D
Супер изглеждаш, Веси, дори на фона на шкембето ми се струва че си отслабнала. :)
казано от Маргарита Манева на 09.09.15, 21:43:
казано от Веселина Иванова на 09.09.15, 21:22:
Мдааа...и аз като преям корема ми така се издува... :D
Супер изглеждаш, Веси, дори на фона на шкембето ми се струва че си отслабнала. :)
Хехе, Марги благодаря много, но не съм отслабнала а напротииииив :D но да сме здрави, ще се тренира после, то е ясно :)
10/09
Вчера раздвижих пак малко, че голям леж по цял ден, не мога така ... въпреки, че си имам домашна работа, пазаруване, готвене и т.н. си ми е малко движението .... затова :
Слънчеви поздрави 5А + 3Б
10 кръга :
5 лицеви опори
10 напада ( х 5 на крак )
Храната :
- 3 бъркани яйца с 1 банан
- домат със сирене, сандвич печен с домат и кашкавал, маслинки, сладолед
- грозде, 1 нектарина
- зелена салата с лук и домати, маслинки, печена скумрия на фурна, няколко варени картофчета
- малко тахан с какао и мед
Скромно но това най-добре ми пасва към момента в това положение, в което съм. Перат ме хормоните яко, не мога се трая вече ...
Днес излизам сутринта пак малко среща с дружки и пазар, да накупя някой неща за баткото, че после няма да мога много да обикалям магазини до като не порасне бебето, а искам аз да му ги избера. Освен това има стихче, което научихме за една вечер, ще имат тържество за 15.09. в градината и той щял да открива мероприятието, на мама момчето (inlove) Един вид съм доста развълнувана ако ме разбирате (blush)
Хууууубав петък :)
11/09
Нищо особено вчера, както бях споменала, само кафе с дружки и малко пазар. Яко ме стегна корема, та се прибрах по-рано и си лежах цял следобед... Вечерта обаче бях на цирк Балкански, водих дребния а и аз с такъв мерак отидох. Хареса ни много, страхотни артисти, браво, но .... това бебе се побърка, по едно време се притесних и мислех да си тръгваме. Пощуря от мърдане, ручкане, бутане, имам чувството, че се завъртя на 360 градуса ... милото...от силната музика, вибрациите, аплодисментите ли какво .... но пощуря ....
Като бях бременна с Петьо ходихме на 3Д кино и гледахме Аватар, тогава беше същото, сега на цирк :P откачена майка, горките ми деца ... но после се успокои и заспа бебчето.
Храната :
- 3 варени яйца с малко масълце
- 1 краставица, маслини, резен кашкавал, 2 варени яйца
- сладолед (tmi)
- 1 нектарина, шепа печени фъстъци
- зелена салата с лук и краставица, печена скумрия на фурна, чаша айрян
Днес било работен ден (wasntme) Аз нали съм си вкъщи и понятие си нямам, но мисля въпреки това да заведа дребен на градина, че той там така се забавлява и с такова желание ходи, че за какво да го спирам и да се чудя къде да ходим по-цял ден да играе та да не му е скучно. После и без това като се роди бебешората, ще го спрем за малко и ще си е в нас ;) та така.
Айде, лек работен ден на работещите 8-)
12/09
Привет :)
И вчера нищо особено като активност. Само кратка разходка по центъра, после обичайния пазар и шетане из нас. После мъжо като се върна от работа, каза хайде към мола да си купувам туй-онуй и после да вечеряме там. И така, още малко разходка, после вечеря и мина съботата :)
Храната :
- 3 варени яйца с малко мед
- салата домати, бъркани яйца със сирене, 1 пфх малка, парче кафява халва
- 1 праскова, грозде
- зелена салата с риба тон и млечен сос, запеканка от пилешко, топено сирене, кашкавал и домат
Тая нощ обаче май се наспах (wasntme), че даже и до 8:15 спах ... не помня от кога не съм спала така :)
13/09
На броени дни до раждането, но спортувах днес ;) Утре ще се търкалям от кълка на кълка :D
Движението:
Слънчеви поздрави А + Б
10 рунда:
5 чисти лицеви опори
10 отпада
+ 3 кръга х 15 повт.
Бицепс
Раменна преса
Разтваряне в страни за рамо
Махове в страни от колянна опора за брич
Махове назад за дупе
Храната:
- бъркани яйца с 1 банан
- салата домати, печена наденица 1/2 пфх
- резенче кафява халва
- праскова
- шопска салата без сирене, маслини, печено свинско на фурна със зеленчуци, малко слънч.тахан с какао и мед
Друго интересно няма днес, в къщи основно със семейството :)
Приятна вечер от мен :)
Мнението беше редактирано от Vess на 13.09.15 21:23.
14/09
Е, чак от кълка на кълка не съм се търкаляла де, ама основно почивен ден :)
До обяд по доктори, ЖК, да си взема документите за болницата, после до педиатърката за един документ за баткото за градината, после до работа пак за разни неща и стана обяд ;)
След обяд, малко домашна активност, мих баня, тоалетна и мивката в кухнята .... ппппфффф....повече нищо няма да правя, каталясах пак, как ми тежи вече, не е истина ...
Храната :
- 1 банан с тахан, няколко сини сливи
- 2 розови домата, резен кашкавал, печена наденица
- малко от слънч.тахан с мед и какао
- салата зеле с домат и магданоз, 4 яйца бъркани със сирене, 2 малки пфх от лимец
- кафява халва резенче :P
Скучна работа, но ще ме изтърпите още малко 8-)
15/09
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ! НА ДОБЪР ЧАС !!!
Тадаааам :)
Днес имах намерение да се разкърша малко из нас, имах желание също, за спорт говоря ;) ... но ... преди обед излизах малко с колата, в един търговски център докато си избирах ново портмоне, така ме сряза ниско долу, кръстосах краката, превих се леко, отпусна ме.....след малко пак....и пак....и пак, и както казваше Дива преди време, имах чувството, че бебето ще изпадне....хвана ме шубе, прибрах се и само леж цял ден (shake) Е, не точно цял ден де, имах си пак стандартните домакински неща, пазар, готвене, гладене, стирка и т.н.
Храната :
- попара от овес, бучка кр.масло и натрошено сирене
- сини сливи
- два домата с натрошено сирене, парче св.печено, 50 гр. сурово блокче ( сушени плодове, фурми, чиа, годжита )
- грозде
- салата зеле с моркови, няколко маслинки, печено пилешко бутче с бланширан ориз, парче кафява халва
Толкова за днес, още малко пред компа, баня и хоризонталише :D дано е спяща за мен нощта, че снощи пак 3 часа караконджули гоних из нас (dull)
Мнението беше редактирано от Vess на 15.09.15 21:49.
16.09.15
16:08
Веси, спи че ти е за последно. Пий чай, маска за очи нещо измисли. |-)
казано от Radost_nezemnA на 16.09.15, 16:08:
Веси, спи че ти е за последно. Пий чай, маска за очи нещо измисли. |-)
Ох знам Радост, ама а де ... явно ме тресе вече предродилна треска и 1 млн. мисли са ми в главата.... Но снощи спах много добре, само 2 пъти станах до ВЦ-то и после директно заспивах, пу пу пу :)
16.09.15
16:43
Да ви кажа, чувала съм за доста бебета, дето само ядат и спят :) Но може би са изключение. :D
16.09.15
16:53
Не са. Но после като пораснат стават много диви :D
16.09.15
17:36
казано от Queen Cobra на 16.09.15, 16:43:
Да ви кажа, чувала съм за доста бебета, дето само ядат и спят :) Но може би са изключение. :D
Нашето БЕШЕ такова...както каза Джеймс...сега НЕ МИРВА!!! Няма спирка, а нощем, към 5 часа, започва големият купон, в който показва, без никой да го пита, колко голям ще стане, на колко години е, дава целувка, казва чао и непрекъснато си казва браво...такааа, че...само ядат и спят, и събират сили, за да дивеят после :D Кой знае какво предстои!
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 16.09.15 17:37.
Има нещо такова, както казва Сашо. Нашия батко беше много ревящ и неспящ като бебе, но после се кротна и се преродих направо ;) Така, че ако в началото спи и яде само, не се знае после какво ме чака ;)
16.09.15
19:17
казано от Queen Cobra на 16.09.15, 16:43:
Аз съм била такова бебе. :D Майка казва, че съм можела цял ден да откарам в количката под асмата, без да се обадя дори за ядене!
Дива ли съм сега... не знам! :D :D :D
Абе Злати, дива не знам ама си приятно шантава :*
16/09
Днес ходене насам, натам пак цял ден. Без спорт обаче, викам си да се кротна вече малко преди раждането ;)
Сутринта на преглед, после домакинство и деня пак отлетяяяяя :)
Храната:
- 3 яйца бъркани с 1 банан
- домати със сирене, сафрид 200 гр., маслинки
- 2 нектарини, бяло грозде
- 1/2 кис.мляко с мед
Нещо нямам апетит вечерта и реших да не се тъпча излишно ;)
И така драги ми смехурковци, лека и спящаааа нощ :)
Тук :)
Отчета ми за изминалите два дни ще е малко по-различен от останалите :)
На 17.09.2015 на този хубав празник се роди нашата малка фъстъчка Мария, 3050 гр. , 47 см. с планово секцио. Аз и фъстъчка сме добре, аз все още в реанимация, но ставам сама, обслужвам се, разхождам се и така. Показаха ми детето вчера, добре е, днес пак - душица малка, спинка си, храни се и така (inlove)
Нямам търпение утре да си я нагушкам, а е толкова крехкааааа ... абе фъстъче :)
Два дни съм само на вода, от утре ще се храня, тази вечер ми дадоха карт.пюре всъщност. И така, ще гледам да спя тази нощ, че предните две не бяха спящи ;)
Живи и здрави драги ми съфорумци, няма такова щастие, нямаааа :)
Мнението беше редактирано от Vess на 18.09.15 19:43.
18.09.15
20:00
Веси, честито! (F)
Много здраве и щастливи мигове желая! (sun)
18.09.15
20:03
Честито бебче, Весиииии :* (F) Да ти е жива и здрава ! (inlove) Много, много да те радва, малкото слънчице (sun) !
Честито, Веси! Пожелавам ти малката Мими да е жива, здрава и усмихната до уши :) (F)
18.09.15
20:14
Честитоооооооооооооооооооооооооооооооо!
Здрава, щастлива и много да ви радва! Много радостни мигове на цялото семейство! :))))))))))))
18.09.15
20:54
Честито бебче, Веси (F). Да ви е жива и здрава :)
Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 18.09.15 20:55.
18.09.15
22:31
Весииииииииии, честитооооооооо!!!
Аааааааа, обичам такива новини!
Страхотно!
Да ви е жива и здрава!
Прекрасно име сте избрали!
(F)
Веси, честито! :) Много радост да ви носи, а на теб ти пожелавам бързо възстановяване! :)
Добре дошла на Фъстъчка. Да сте живи и здрави. Мнооого да ви радва. Много хубава новина. Целувки и на двете❤
19.09.15
00:04
Честито Веси !
Живи и здрави да сте :)