BP - Back to being strong

Прескочи до:

27.09.15
20:45

Вчера се прибрахме вкъщи - леглото и дивана помнят всяка извивка на тялото ми. Тооооолкова е удобно! Полета мина леко, за съжаление отново нямаше сандвичи в самолета и се принудих да ям чипс, защото бях гладна.

За съжаление имам хрема, абе направо съм си болна :( . Двамата с мъжа ми сме хремави и нощем сигурно хъркаме в хор с тези запушени носове |-) Вчера ми беше толкова зле, че се принудих да изпия 1 парацетамол. Днес съм на чайчета и джинджифил с лимон и мед. Дано се оправя бързо, не ми се пият лекарства.

Вчера 26.09
Закуска - две бели земелчета с масло и кашкавал в хотела, чаша чай с мед
Капучино на летището в Катания. Имаше само едно място, на което продаваха храна и километрична опашка.
Към 12:30 1 малък mr. pringles в самолета
Вкъщи - към 17:30: млечна салата, домати със сирене и малко бял хляб с масло

Движение - не много.
Добавки - обичайните
Вода - малко, към 2 литра.

Днес 27.09
Закуска - 2 препечени филийки черен хляб с масло о 40 гр. сирене, кафе, 2 корнишона
Чай с мед и лимон
4 сушени кайсии, 1 препечена филийка с масло, 1 корнишон
100 гр. филе от сьомга със зеленчуци на грил
2 малки шоколадови мъфина, няколко солени бисквити и чай с мед при леля ми
няколко лъжички смес - мед, джинджифил и лимон
150 гр. сирене в гювече с масло и две яйца, 1 супена лъжица млечна салата и салата домати и краставици.
Подготвила съм и грозде :) .

Днес направих към 7 км. разходка и се чувствам по-добре.
Добавките ще са същите.
Водата отново е малко, към 2 литра, но ме боли гърлото...

Мнението беше редактирано от BP на 27.09.15 20:48.

28.09.15
21:03

Вече съм съъъвсеееееем болна. Хремата си стана класически тежка, такава, която обикновено третираме с противоалергични и антибиотици.....Сега личната лекарка ми изписа една торба хомеопатия (dull) . Аз като не вярвам в хомеопатията, ще ми помогне ли?

Ходих до офиса днес, имам си заместник и ще ходя да прехвърлям работата тази седмица.

Днес се престраших да стъпя на кантара, за да видя пораженията от 2 седмици all inclusive (blush) . Ще изчакам няколко дни да изхвърля водната задръжка, ще се претегля пак и тогава ще записвам колко съм качила. Мъжа ми е към 5 кг. нагоре за сега.

Храна днес 28.9
Закуска- 200 гр. к.мляко с овесени ядки и кокосови стърготини, кафе с мляко
Ябълка
Обяд - саморъчно направена зеленчукова супа, 150 гр. сирене, домат и краставица, 5 маслини
Ябълка
Фреш от 1 нар и 1 лимон
Вечеря- супа, 2 варени яйца, домат с авокадо, сирене и маслини

След малко мисля да пия един чай с мед.

Вода - малко, под 2 литра. Много трудно се пие вода с болно гърло.
Добавки - без промяна
Движение - обикялянето по задачи

01.10.15
10:04

Тези дни минаха доста напрегнато. Осъзнавам, че съм изнервена заради продължаващата хрема, но не успявам са се отпусна. Тренира ми се, а не е добра идея с активен възпалителен процес и затова кротувам. Треньора ми иска да сменя залата, а на мен хич не ми се иска, защото тази ми е на удобно място, а до другата мога да стигна само с кола или повече от час с градски транспорт. Ще видим....

Във вторник ходихме на детски кардиолог за ранна диагностика на сърдечни и други малформации. Всичко ни е наред, имам хубави 3D снимки на бебо за радост на всички баби и дядовци :). Бебока беше Тони Къртис през цялото време, та успяхме да направим изследването за 30тина минути. От тогава обаче не е толкова спокоен и нон стоп рита и се движи.

Вечерта направих зверски колики от една некрарина и от тогава съм с контракции :( . Имам предписание да почивам.

Вчера беше натоварен ден - сутринта бях в офиса и започнах да предавам работата на колежката. Следобед бях на ден на отворени врати на АГ и неонатология в болницата, в която си водя консултациите и в която най-вероятно ще раждам. Интересни неща научих за неонатологията там, хубаво представяне направиха.

Храната:
29.09
Зак. - овесени трици с кисело мляко и кокосови стърготини, кафе с мляко
Обяд - супа, салата домати и краставици, 150 гр. сирене и 10тина маслини
Следобед - 2 препечени филийки пълнозърнест хляб с масло и 50 гр. сирене, 2 нектарини и 1 ябълка
Вечеря - 3 бъркани яйца с кисело мляко и чесън, салата домат к краставица.
Вода - 2.5 литра
Добавки - без промяна

30.09
Закуска - 2 препечени филийки пълнозърнест хляб със 100 гр. сирене, кафе с мляко,
Обяд - 2 парчета баница и 2 домашни кукита (много рожденници имаше в офиса)
Следобед- 2 препечени филийки с масло
Вечеря - запечени картофи на фурна със сметанов чеснов сос и 50 гр. сирене (това без бира изобщо не ми беше вкусно)
Няколко зърна грозде
Вода - 2 литра, на сила изпити
Добавки - същите

Днес се претеглих- стигнала съм 73 кг., което означава че яко съм се освинила на почивката (тръгнах 70.5) .

Мнението беше редактирано от BP на 01.10.15 10:38.

02.10.15
10:30

Вчера цял ден пращях от енергия, но трябваше да лежа, заради контракциите :@ . Посвърших обаче хубава работа, доволна съм. Преди обед направих отчетите за общите части за миналия месец ( дойде ред на човек нашия апартамент да поеме функцията  домоуправител на кооперацията, в която живеем, за следващите 6 месеца и аз изтеглих късата клечка). Следобед посвърших доста неща за университета. После набелязах някакви магазини за бебешки стоки, в които ми хванаха окото едни колички. Направо си се уморих. ходеше ми се на разходка, исках да изчистя, че тук е брррр....Обаче се сдържах. Днес се захващам малко поне с домакинска работа, че пак съм заредена с много енергия и вече нямам нерви да лежа, а и контракциите май ги няма. Корема ми е спокоен.

Колата е на бояджия от 3 седмици и силно се надявам днес наистина да я вземем, както ни обещаха. С вързани ръце сме, за храна разчитаме на кварталните магазинчета, а тук няма кой знае какво разнообразие. Най-лошото е, че няма месарница и рибен магазин наоколо, а аз съм издивяла вече за протеин. Имаме и много други неща да вършим, за сега закърпваме положението с таксита за най-спешните. Стискайте палци да е готова баба Хонда довечера.

Храната за вчера 1.10
Закуска - кафе с мляко. Сутринта стомаха ми още беше разбунтуван и реших, че ще ям като се успокои. Обядвах към 14.
Обяд -  супа (още съм хремава и готвя супи), салата домати със сирене и две препечени филийки черен хляб с масло
Следобед - 1 ябълка, второ хранене: палачинка от 1 яйце и две супени лъжици овесени трици, 50 гр. сирене и два корнишона
Вечеря - пиле с манатарки и картофено пюре от Хепи. Едното филенце беше сурово и не го ядох, не се нахраних и си дояждах с 2 филийки черен хляб с мед и масло
Течности - 3 чаши чай с мед, към 2 литра вода.
Добавките са същите

Хремата май започна да отминава. Дано съм права.

Напоследък ме гони  страшен глад. Не знам малко ли ям или може би свикнах на повече, докато бяхме на почивка. Трудно ми е да преценя в момента. Не смея да се огранича, защото съм в средата на 6тия месец и това мъниче вече има нужда от повече енергия. Определено трябва да пия повече вода, защото виждам, че тази е недостатъчна.

Мнението беше редактирано от BP на 02.10.15 10:32.

03.10.15
20:12

Имаме колааааа! Най-сетне! Взехме си я от боядисване! (party)

Вчера ходихме на кино. Дават “Еверест”, “Марсианецът”, а аз реших, че ми се гледа ” Хотел Трансилвания 2”. В залата имаше 1 дете, другите бяха вдетинени, дърти магарета като нас :). Посмяхме се добре, доволна съм :) .

Днес чистене  до 14 - така де мъжа ми чисти, аз инспектирах и давах акъл, че вече не ми дава да се напрягам с по-тежка работа. После скочихме до Метро, че много неща липсваха. Взех хубаво телешко исках и риба да забърша за днес, но имаше поне 20 човека опашка и се отказах. Взех едно пилешко филе и сготвих него за вечеря.

Вчера 2.10
Закуска - 200 гр. к.мляко с 40 гр. овесени ядки и 1 суп. лъжица кокос, кафе с мляко
Обяд - омлет от 2 яйца, 60 гр. сирене, 10 маслини и зелена салата с краставица и кедрови ядки
Следобед - 2 нектарини
Вечеря - в Кете, салата и малко паста с лют сос (по-малко от половин порция). С мъжа ми си разделихме 1 пуканки и 1 сладолед
Вода - 4 литра и малко
добавки - същите
Движение - почивка

Днес 3.10
Закуска - 200 гр. к.мляко с 50 гр. овесени ядки и 2 суп. лъжици кокос, кафе с мляко
Зак. 2 - ябълка
Към 16 - половин хлебче с брадвурст пред Метро, защото бях много гладна
Вечеря - 1 парче пилешко филе (250 гр. в сурово състояние) със сметанов сос, салата от настъргани черна ряпа и морков със суров сусам
Сега пия мляко с какао.....
Вода - 3 литра и малко
Добавки - същите са, но съм пропуснала едната доза магнезий в лудницата днес.

04.10.15
08:51

Отглеждам акробатче :). Тази сутрин се събудих в 5:10, защото корема ми беше оживял. И не е спирал от тогава. Аз място не мога да си намеря, не знам какво прави толкова.

Започнах да чета един учебник, за да запълня времето, но от корема си не можах нито да се концентрирам, нито да стоя на едно място и взех, че замесих едно хлебче. По-принцип предпочитам тестото за хляб да втасва, но днес няма време за такива екстри и пробвах рецептата за хляб с лимец, която беше публикувана тук. Добре изглежда хлебчето, пратила съм го сега да обикаля нивата ;) . Преди малко влиза мъжа ми и с най- детската физиономия и интонация попита какво е това, което мирише толкова вкусно. Побързах да снимам хлебчето, че щом го е събудила миризмата, не съм сигурна дали ще оцелее нещо от него до довечера.

Днес сме запланували обикаляне по магазините, за да видим на живо едни креватчета и колички, които сме набелязали. Ако остане време и сили, може би ще погледнем и за разтегателен диван за детската стая. Предстои уморителен ден.

05.10.15
10:52

Вчера беше много тежък и изморителен ден. Излезнахме към 10:30 и се прибрахме в 16:30. Успяхме да видим всичко, без 2 модела колички, тъй като единият магазин не работеше. Избрах диван, леглата съм свела до 2, остана само да видя другите две колички и да решавам.  Уморих се много, а преди това ходене не можеше да ме събори. Заради плоскостъпието вече не мога да ходя продължително без да ме заболят краката и кръста. А преди да забременея можех системно да минавам по 10-15 км. на ден пеша. Предупредиха ме лекарите, но не съм си представяла, че ще чак е толкова зле.

За капак мъжа ми вечерта успя да изпръска Белия ни хол с току що приготвено песто. Имаше по тавана, пода, двете маси, пердетата и белия диван.Талант! Най-много пострада дивана. Зеленото изкарахме от тапицерията, петната от мазно обаче останаха. Утехата ми е, че поне по пердетата и тавана не останаха петна. Сега си търся тапицер. Той поне си направи важния извод, че пасаторът не се оставя в изправено положение е пластмасовата кана, след като си приключил с пасирането, защото може да се обърне и с това голямо рамо да изпръска навсякъде....

Храната вчера:
Овесени ядки с кисело мляко, сусам, кафе с мляко към 6 сутринта
Две филийки топъл пресен хляб от лимец с масло, 30 гр. сирене и 5 маслини към 9 и нещо
Голям съб с риба тон, двойно кашкавал и авокадо (не съм успявала да изям голям съб от години. Вчера бях много гладна и бързах) +алое напитка към 13
200 гр. грозде към 17
1 нектарина към 18
200 гр. пресни талиатели със сос песто (домашно песто и сметана от мандра, уж чиста), зелена салата с корнишони и лук, подправена със зехтин и балсамико към 20
1 филийка от хляба с лимец с мед и масло (този мед ще го махна от кухнята. Не е захаросан и му налитам само като муха)
Тежко ми беше цяла нощ от вечерята.
Заспах към 21:30, събудих се в 9 тази сутрин. Наваксала съм малко за вчера.

Ще го бия мъжа ми с тези въглехидратни храни. Все ме подстрекава за тях, когато съм уморена и гладна. Забраних му го днес.

Движение - обикалянето по магазините. Колата навъртя 100 км. ние не знам колко, защото ми умря телефона още в началото.
Вода - 4 литра
Добавки - същите

Днес ще ходя до офиса, мисля да понаправя малко упражнения вкъщи (хремата вече изчезна и не се чувствам болна) и имам да мариновам и сготвя едно телешко.

05.10.15
12:39

АааааааааааааааааааааАааааааааааааааааааааа!
Имам нужда от рехабилтатор май, не от треньор!!!!!!! Много е зле положението!!!! Мускулите ми отказват. Редувам горна с долна част, защото иначе просто не мога да изпълня две последователни упражнения, които да натоварят краката примерно....

Тренировка вкъщи. Разполагам с две гири от 2 кг.

комплекс
2х15 клек bw
2x20 гребане с гири, 2 кг. (само 2ки имам у нас)
До тук с оптимизма! Останалите упражнения едно по едно!

Раменна преса 3 х 15@ 2 кг.
повдиганена изпънат крак от странично, легнало положение 3 х20
Флайс 3 х 15@2кг
Кикове назад със сгънат в коляното крак 3х20, 2 кг.
Лат. разтваряне за рамо в страни 3 х 12, 2 кг.
Кикове настрани със сгънат в колямото крак 3 х 20 СТ
Кофички на стол 3 х 7 СТ
Разтягане

Толкова след дългото обездвижване! С много зор! Утре сигурно ще имам мускулна треска. Никакво отпускане вече до края! Никога не съм губила форма с такива темпове!!!!!!!! Реве ми се! В момента не мога да си представя как съм правила лег преса с бърпита за почивка (fubar) нито пък как ще успея отново да клекна със щанга или да дръпна тяга......А имам и амбицията да започна да бягам след като се възстановя от раждането!!!!!! Отивам да рева в банята!

05.10.15
21:40

Храната за днес:
Изпих си тироксина към 9 (тогава се събудих) и трябваше да чакам до 11 за хранене, така че направо минах към обяд.
Обяд - 3 бъркани яйца с масло, 100 гр. сирене, 1 домат и 10тина маслини. Кафе с мляко
Следобед - 1 безкофеиново кафе с мляко в офиса и една напитка алое
1 ябълка
Вечера - 100 гр. пиле със сметана ( толкова решил да ми остави милото (punch) , карах му се), 2 суп. лъжици млечна салата, 1 домат, 10 маслини
Чай с мед 500 - мл.

Имам мускулна треска. Утре пак ще правя упражнения вкъщи.
Ходих да погледна залата, в която се мести треньора. Не ми допадна и не виждам смисъл да се местя сега, когато имам още 1 месец и малко или максимум 2 за трениране. А тепърва да се адаптирам към ново място в това състояние не искам. Локацията също не ми е удобна.

Поне за сега няма да ходя пак в офиса, отказах да обикалям повече магазини. Не издържам с тези болки в краката и гърба. Харесах количка и легло. Повече няма да се занимавам. Като можех лятото, милото ми разправяше, че било рано. Идеален беше момента, а не сега с болки в краката и гърба и с голям корем, контракции и ритащо мехура ми бебе.  От тук нататък той да се оправя с покупките сам.

И малко лично възмущение. Ето колко е лесно да манипулираш хората, когато не са чели достатъчно (сода бикарбонат, промотирана като продукт без глутен и без алуминий). Прикачам снимка, ако не ми вярвате, ще ви дам и линк.

Мнението беше редактирано от BP на 05.10.15 21:52.

05.10.15
22:28

Привет :) Мога ли да попитам в кой месец си всъщност ?

Мнението беше редактирано от Vess на 06.10.15 07:37.

05.10.15
22:33

казано от BP на 05.10.15, 21:40:

И малко лично възмущение. Ето колко е лесно да манипулираш хората, когато не са чели достатъчно (сода бикарбонат, промотирана като продукт без глутен и без алуминий). Прикачам снимка, ако не ми вярвате, ще ви дам и линк.

Еми, те не са излъгали...от къде да има глутен в содата?! :)))) Друг е въпроса че е глупаво.
Лъжа е следното: да напишеш “пълнозърнест продукт” на пакетче овесени трици, в който дори няма зърно. И това съм виждала, ама не съм го снимала. :)

06.10.15
09:13

Веселина, в 6ти месец (24та седмица) в момента, средата някъде (трудно ги оправям кой месец в коя седмица точно започва).

Маргарита, то ясно че не са излъгали, обаче сигурно има хора, които ще се вържат от незнание. Използват пропуските на хората, за да ги накарат да повярват, че един продукт е много по-добър и полезен за тях в сравнение с конкурентен (или всичко останало на пазара) и да заплатят по-висока цена за него, без реално той да е чак толкова по-добър или полезен за тяхното здраве, каквото е посланието в случая. Това ме подразни по-скоро, ако щеш дори чисто професионално, като човек, който работи в сферата на маркетинга и продуктовия мениджмънт. Винаги съм се стремила към чисти и коректни практики в работата и такива неща откровенно ме вбесяват.

Мнението беше редактирано от BP на 06.10.15 10:20.

06.10.15
09:28

О, боже, та това е сода, как може да бъде органик или каквото и да е друго?
Това се нарича хранителна претенция.  Според Регламент 1924/2006 ‘’хранителна претенция“ означава претенция, която заявява, създава впечатление или внушава, че дадена храна има определени благоприятни хранителни качества. 
Според закона се допуска “включване на хранителни претенции при етикетиране и реклама на храните, когато нутриента има благоприятен хранителен или физиологичен ефект върху организма, когато хранителната претенция е вярна и неподвеждаща, когато нутриента, за който е формулирана претенцията, присъства в крайния продукт в достатъчно количество, отсъства от продукта или присъства в редуцирано количество за да прояви физиологичен ефект. “
.....Реално глутен отсъства от продукта.....
От друга страна претенциите не трябва да са фалшиви, двусмислени, заблуждаващи или да пораждат съмнение относно хранителната стойност на храната.

Доста е сложно да се каже само с четене, трябва да влезе в съд и той да се разпореди има ли нарушение на етикетирането и претенциите.
Но според мен -непрофесионално-  си е подлъгване на глупави потребители.

06.10.15
09:31

п.п. не го знам това на изуст, законите и регламентите са ми на компютъра :)

06.10.15
21:51

Закона не съм компетентна да коментирам и тълкувам. Не знам дали е бил тълкуван подобен казус и кой би трябвало да следи за нарушения - т.е. към кой орган би трябвало да се сигнализира ако се забележат нарушения - БАБХ вероятно?

Отделно от това, много се злоупотребява с “био”, “еко”, “здравословно”, особено към определени аудитории. Днес, например, ми обясняваха как един матрак изработен бил от “био” естествени продукти. Фактът, че е много мек (противопоказно за бебета, а и за възрастни според моето лично мнение) и детето ще се изкриви да спи на такова нещо, не е важно. Важното е, че е “био” и ми го продават за близо 400 лв. за р-р 70/140 см. Пък и кое му е биото на един матрак???? Етикета вероятно.

Храна за днес - 6.10
Закуска - 2 препечени филийки с масло от домашния ми хляб, 200 гр. к.мляко, кафе с мляко
Зак. 2 - 1 нектарина
Обяд - 3 бъркани яйца с масло, 3 лъжици млечна салата, 100 гр. сирене, 1 домат
Следобед - 1 нектарина. По-късно, още една нектарина
Вечеря - телешко задушено с гъби и моркови, 4 суп. лъжици салата грах, царевица, к,краставички със сметана и горчица.

Може да изпия един чай по-късно.

Движение - 5000 крачки и домашната работа, която свърших вкъщи.
Вода - 3 литра
Добавки - същите

Много ми е интересно да наблюдавам промяната в тялото си. Днес направих сравнение между 13та и 24та седмица. Ето как съм се променила за 11 седмици. Разликата е доста голяма вече.

ПП: Добавени 4 кг. отгоре от началото на бременността. В момента тежа 73 кг.

Мнението беше редактирано от BP на 06.10.15 21:56.

06.10.15
22:04

казано от BP на 06.10.15, 21:51:

Отделно от това, много се злоупотребява с “био”, “еко”, “здравословно”, особено към определени аудитории. Днес, например, ми обясняваха как един матрак изработен бил от “био” естествени продукти. Фактът, че е много мек (противопоказно за бебета, а и за възрастни според моето лично мнение) и детето ще се изкриви да спи на такова нещо, не е важно. Важното е, че е “био” и ми го продават за близо 400 лв. за р-р 70/140 см. Пък и кое му е биото на един матрак???? Етикета вероятно.

Имаше един доста подробен материал за матраците, но сега надали ще го намеря, а не го помня достатъчно, за да цитирам. Като цяло, ако си запозната с материята и знаеш какво да търсиш, и, ако разбира се, си склонна да инвестираш, вероятно си струва да инвестираш в матрак от естествени материали. Въпроса с удобството обаче също е важен. :)

06.10.15
22:27

казано от Маргарита Манева на 06.10.15, 22:04:

Имаше един доста подробен материал за матраците, но сега надали ще го намеря, а не го помня достатъчно, за да цитирам. Като цяло, ако си запозната с материята и знаеш какво да търсиш, и, ако разбира се, си склонна да инвестираш, вероятно си струва да инвестираш в матрак от естествени материали. Въпроса с удобството обаче също е важен. :)

Миналата година, когато купувах нов матрак за спалнята, изчетох много по темата. Естествените материали са задължителни за матрак, съгласна съм. Такъв избрахме за нас и пак такъв ще вземем. Ама чак да е био е меко казано преекспонирано. Матракът трябва да е с подходяща твърдост и да бъде стабилен, защото тези малки матрачета за по 10 см. дебели, което е едно нищо. Легло с размер 140/70 може да се ползва до към 4, в зависимост от ръстта на детето. На 4 г. те вече си тежат и матракът трябва да може да поеме тази тежест. А този беше много мек, с цена доста над средната за този размер, от естествени материали в други магазини и с нищо особено не ме впечатли, освен с цената и начина на представяне. Пак се залага на принципа - “дайде да й вземем парите, като й обясним колко е био матрака”. Разчитат, че всеки бъдещ родител ще даде максимума от себе си, за да има дедето му най-доброто. И понеже е модерно да е “био” и “здравословно” и “еко”, всеки злоупотребява на максимум.

07.10.15
13:28

Да, това в България наистина е проблем (за други места не съм толкова запозната) - спекулацията с това “био”. Всеки използва думата за каквото му е кеф, важното е да върви търговията.Затова и хората вече са предубедени. Не е като да няма регулации за това кой и как може да си кръщава стоката био, но много малко хора знаят какви са те. Доста некоректни търговци използват непознаването на тези неща, за да продават какво ли не. Както много други неща, правим си го както на нас ни е удобно, а не както трябва. :(

08.10.15
11:10

През последната седмица започна някаква хормонална буря, но явно пикът е вчера и днес. Надявам се да бъде така! Чувствам се уморена, нямам желание и воля за нищо (а имам доста задачи), а тази сутрин ревнах от песен!!!!! Изкукуригала работа!!! Пак започвам да ставам отнесена, като в първи триместър, с разликата, че сега не съм спокойна, а побеснявам за всяка глупост. Трудно ми е да мисля и действам подредено и последователно - скачам от една дейност в друга на случаен принцип. Резултатът е, че всичко стои недовършено, което в края на деня ме дразни и ме кара да мразя себе си заради неумението да се концентрирам и да доведа нещо елементарно до край. Хаосът е и в мислите ми, става все по-трудно да взимам аргументирани решения и да ги защитавам.

Вчера ходих на преглед за удължаване на болничния. Споделих, че от 2 седмици имам чести подготвителни контракции и крампи. Първата реакция на АГто ми беше да ми предложи хоспитализация. Тя е специалист, който наблюдава високорискови, тежки случаи и понякога е прекалено предпазлива. А и в тази ситуация е длъжна да ми предложи вариант за хоспитализация. За момента сме минимализирали рисковете, физиологично няма данни за проблем и затова реших да откажа за сега и помолих за друга терапия, която ако не помогне ще вляза в болница - болки нямам, а не пия достатъчно магнезий. Прегледаха ме, вдигнаха дозата магнезий до препоръчителната за този срок на бременността и ме сложиха на спазмолитик. Да видим!

Сега се чудя дали да тренирам изобщо с тези контракции. Като не се движа се чувствам отвратително. Като лежа пак си ги имам контракциите. Забелязах, че се появяват след като се нахраня и имам теория, че може да са провокирани от движенията на стомаха и чревната перисталтика - колкото повече ям, толкова по-силни стават контракциите. Споделих с лекарката, каза, че е възможно и препоръча да се храня по-често, но с по-малки порции. Наистина ще взема да разделя приема на храна на 4 или 5 вместо на 3 основни хранения. Ще ми е много трудно, но този път ще се постарая. Но за упражненията не се чувствам в състояние да взема решение в момента и се лашкам между емоционални крайности. Може да пробвам следващите няколко дни само стречинг, тъй като имам нужда, а след това в зависимлст от ефекта на терапията ще се опитам да взема разумно, а не емоционално решение. 

Тази сутрин трябваше да отида за кръвни изследвания, но вчера имахме непланирана вечеря с приятели, ядох пица и торта. Беше ми тежко цяла нощ, все още ми е тежко и не съм закусила. Не искам да изследвам кръвна захар тази сутрин. Един път съм изследвала кръвна захар след такава вечеря и кр. захар беше на горна граница, назначиха ми изследване на инсулин и обременяване с глюкоза. Разбира се, изследванията си бяха наред, само дето ме отровиха с тази глюкоза и ми беше лошо цял ден след това. Не искам да си го причинявам отново, затова ще отида утре сутрин, след 12 часово гладуване, както е препоръчително да бъде направено изследването.

Храната вчера 7.10
Закуска - палачинка от 1 яйце + 1 лъжица овесени трици с кокосово масло, 50 гр. кашкавал, 1 корнишон, кафе с мляко
Обяд - 100 гр. телешко задушено, 4 суп. лъжици салата грах, царевица,к.краставички и сметана и втора салата от 1 настърган морков със супена лъжица суров сусам, зехтин и балсамико
Сл. зак. 1 - 2 ябълки
Сл. зак. 2 - 200 гр. к.мляко с 2 суп. лъжици овесени ядки и 1 суп. лъжица кокос.
Вечеря - шопска салата, пица с четири сирена и торта с маскарпоне и сладко от ягоди. В това заведение само пиците мога да ям. Свинските и пилешките филета ми ги носят недопечени (по моите стандарти, иначе са си well done, но за англичанин например. А според мен пилешкото ми кълве гарнитурата, както казва Гордън Рамзи). Специалитетите им са от всякакви карантии - хората там това ядат, но аз нали съм злояда и не ям такива гадости, карам на пици :( . Избягвам го това заведение, но всичките ни приятели са полудели да ходят там и вчера нямаше как да откажа - вече бяха направили резервация.

Вода - 5 литра (то с тази солена пица). През нощта изпих още литър и половина, че бях жадна.
Добавки - 3 бр. магнезиев дисапорал (магнезиев цитрат), 1 капсула рибено масло,  прегнакеър, 4 х л-метил фолат 400, 100 микрограма селен, 1 капсула ЦеТеБе

Мнението беше редактирано от BP на 08.10.15 11:12.

08.10.15
11:42

казано от BP на 08.10.15, 11:10:

Може да пробвам следващите няколко дни само стречинг, тъй като имам нужда, а след това в зависимлст от ефекта на терапията ще се опитам да взема разумно, а не емоционално решение.

Ако досега не си се занимавала редовно със стречинг, 6-ти месец от бременността не мисля че е подходящо време да започваш. Заради релаксина и в зависимост от упражненията, които изпълняваш, както и тонуса и кондицията на мускулатурата ти, може да възникнат травми.
След като се оплакваш от контракции, внимавай с позите и упражненията, които избираш. Всички движения, които отварят таза не са ок в твоя случай.

Мнението беше редактирано от Margi на 08.10.15 11:50.

08.10.15
11:55

казано от Маргарита Манева на 08.10.15, 11:42:

казано от BP на 08.10.15, 11:10:

Може да пробвам следващите няколко дни само стречинг, тъй като имам нужда, а след това в зависимлст от ефекта на терапията ще се опитам да взема разумно, а не емоционално решение.

Акодосега не си се занимавала редовно със стречинг, 6-ти месец от бременността не мисля че е подходящо време да започваш. Заради релаксина и в зависимост от упражненията, които изпълняваш, както и тонуса и кондицията на мускулатурата ти, може да възникнат травми.
След като се оплакваш от контракции, внимавай с позите и упражненията, които избират. Всички движения, които отварят таза не са ок в твоя случай.

Разтягам винаги след тренировка (или в 99% от случаите), но без да давам много зор.Не бих правила нищо по-различно. Упражненията, които отварят таза ми помагат за болките в кръста и в частност за ишиаса, разтягането на гърба ми облекчава болките там. Защо не са препоръчителни? Май няколко дни нищо няма да правя, докато не видя каква ще е ситуацията с новата терапия.

От години ми измерват много ниски нива на магнезий (около долна граница) и имам сериозни крампи, поради което и преди бременността се налагаше да го взимам редовно като добавка. По време на бременност тялото губи много магнезий. Утре ще взема да пусна и него, така и така ще ме дупчат, за да видим каква е ситуацията. Въпреки, че според мен проблема е с перисталтиката - в момента, в който хапна и се почва.

08.10.15
11:59

казано от BP на 08.10.15, 11:55:

Упражненията, които отварят таза ми помагат за болките в кръста и в частност за ишиаса, разтягането на гърба ми облекчава болките там. Защо не са препоръчителни? Май няколко дни нищо няма да правя, докато не видя каква ще е ситуацията с новата терапия.

Защото в шести месец с контракции не ти трябва да отваряш таза, освен ако вече не ти се ражда.

08.10.15
12:01

казано от Маргарита Манева на 08.10.15, 11:59:

казано от BP на 08.10.15, 11:55:

Упражненията, които отварят таза ми помагат за болките в кръста и в частност за ишиаса, разтягането на гърба ми облекчава болките там. Защо не са препоръчителни? Май няколко дни нищо няма да правя, докато не видя каква ще е ситуацията с новата терапия.

Защото в шести месец с контракции не ти трябва да отваряш таза, освен ако вече не ти се ражда.

Тя логиката е очевидна, но на мен като не ми баца мозъка (както се опитах да обясня) и питам за очевидни неща (blush) . Благодаря!

Мнението беше редактирано от BP на 08.10.15 12:01.

09.10.15
16:44

Много съм доволна - от вчера контракциите изчезнаха! Днес си направих част от изследванията. Както предположих, магнезият ми е на долната граница по реф. стойност. Ще видим в понеделник какво ще каже АГто. От години имам ниски нива на Mg, а наскоро прочетох някъде, че било често срещан проблем при хора с Хашимото. Сигурно е бил и по-нисък преди да увелича приема на добавки преди два дни. Силно се надявам да го решим този проблем, тъй като за мен е противопоказно залежаването (заради тромбофилията). Необходимо е да допълвам терапията за разреждане на кръвта с достатъчно движение, за да се осигури добър кръвоток към матката и плода и да се избегнат рисковете от образуване на тромби.

Последните няколко дни ми е доста отпаднало. Днес видях, че хемоглобинът и желязото са идеални, сега започнах да вкарвам във филм да не е от щитовидните хормони. Изперкала работа! Другата седмица ми е контролното замерване на ТСХ, ФТ3 и ФТ4 и преглед, така че няма какво да го мисля толкова.

Днес посвършихме доста работа навън, сега сме се отдали на заслужена почивка :) .

Храната вчера 8.10
Сутринта ми беше много тежко на стомаха и ми се гадеше леко, като след преяждане на вечеря.
Закуска - 1ябълка и 1 кафе с мляко
Обяд - 2 препечени филийки дом. хляб с лимец, млечна салата и салата с грах и царевица.
Следобед - 1 филийка дом. хляб с мед и масло
Вечеря - 2 варени яйца, 1 домат, със зехтин, 100 гр. сирене, 1 суп. лъжица мл. салата и 2 суп. лъжици грах с царевица
1 нектарина за десерт.

Вода - 2 литра и нещо
Движение - няма. Пазех леглото.
Добавки- 3 х магнезиев диаспорал, 4хфолиева, 1х рибено масло, прегнакеър, 1хселен, 1хцетебе

Храната днес 9.10
Закуска - 200 гр. к. мляко с 40 гр. овесени ядки и 2 суп. лъжици кокос, кафе с мляко
Обяд - 150 гр. пилешко с гъби и салата от оризови спагети.
Следобед - 1 ябълка
Планирано - да изям 1 яйце на палачинка с овесени трици и някакъв зеленчук и за вечеря - филе от сьомга на фурна с картофена салата (с кисели краставички и сметана)

Движение - около 5 км. ходене
Вода - 2 литра до тук
Добавки - като вчера

ПП: Тези таблети не са удобни за писане.

Мнението беше редактирано от BP на 09.10.15 16:46.

10.10.15
19:08

Днес се сетих, че на 25.9 стана една година, откакто не пуша. Самият факт, че съм си пропуснала “годишнината” е обнадеждаващ за мен.

Днес ходих на среща с момичета от бременната ни фейсбук група. Готино се получи :) - малко ошашкахме персонала, 12 бременни на една маса.  :)

Движението днес е към 3 км. разходка в дъжда. До сега мразех есента, но сега се радвам на прохладното време.

Храна

Закуска (към 10) - 2 препечени филийки домашен хляб с масло и 200 гр. к.мляко, кафе с мляко
Зак. 2 (към 12) - 1 яйце+1суп. лъжица овесени трици в кокосово масло на палачинка, 100 гр. сирене, 5 маслини, 1 домат
Обяд (към 15) - пикантно пилешко със сметана и гръцка салата в Мр. Пица. Май са намалили порциите тези хора.
1 ябълка
Вечеря (към 18:30) - 250 гр. печено филе от сьомга и салата от 1 морков и 1 краставица, настъргани и подправени със сушена целина, суп. лъжица сусам, зехтин и балсамико.
Може още един плод малко по- късно да хапна

Вода- 2 литра и малко, но ще пия още и ще мина 3те литра
500 мл. чай
Добавки - остават същите.

12.10.15
10:46

Вчера беше шантав и пъстър ден. Неспане, тотално объркан режим на сън и бодърстване, тотално сбъркан режим на хранене, виждания с приятели, събиране на багаж и изпращане на мъжа ми на конференция в Барселона, концерт на Джо Сатриани и късно лягане.

Малкото ме събуди с ритници в 4 сутринта. Въртях се до 4:30, но мъжа ми взе да се буди и се изнесох в хола, да го оставя да се наспи-той имаше нужда. Аз закусих към 5:30 и към 7 малчо се успокои и ме остави да поспя до 11. Към обяд ходихме на кафе и закуска с сладкарницата до нас, после да обменим пари, събирахме багаж, към 15:30 късен обяд с приятели, после той-към летището, а аз към НДК, на концерт. Този беше последният от любимите музиканти, който не бях слушала на живо. Беше страхотно, още ме държат емоциите.

Заспах към 1, събудих се в 2 и още 2 часа четох “Ендимион”. Тази сутрин бях планирала да ходя да изследвам ТСХ - събудих се в 8 от глад, т.е. никакъв шанс да се замъкна в дъждовния трафик до Майчин Дом гладна, да ми вземат кръв и тогава да си пия тироксина, след което да стоя още поне час гладна и без кафе. Оставих го за утре, току що ометох едни бъркани яйца и съм малко по-добре, сега мъркам доволно.

Храна вчера - 11.10
Зак. 1(5:30) - 40 гр. овесени ядки, 2 суп. лъжици кокосови стърготини, 200 гр. к.мляко
Зак.2 (към 12) - 2 козуначени кифли с извара в “100 гр. сладки”, капучино
Обяд( към 15:30) - 1/3 порция ориз със спанак и гъби и шопска салата в “Дон Домат”. Вкусно беше, но аз не мога да ям голямо количество ориз, та изядох, колкото успях да поема.
Вечеря (в полунощ) - 2 варени яйца, намазани с горчица, 100 гр. сирене, 5 маслини, 1 домат и 1 авокадо.
Вода - 3 литра
Движение - 8000 крачки по крачкомера на телефона.

Контракциите вече са както трябва -вчера имах 2, съвсем леки и кратки пристягания. Днес съм на контрола при АГто, да видим какво ще каже.

Пускам най-известното (според мен) парче на Сатриани, за тези, които не знят кой е.

Мнението беше редактирано от BP на 12.10.15 10:50.

13.10.15
15:13

Вчера беше заспал ден, може би, защото не успях да се наспя през нощта. Закусих към 11, после съм заспала и се събудих в 16:30. Газ до болницата, че имах записан час за коментар на лаб. изследвания от миналата седмица. Наложи се да чакам час и  половина, за консултация. Уж всичко е наред, но потвърдиха една инфекция и сега съм на антибиотик :( . Днес направих ТСХ и ФТ3/4 - хубави са ми резултатите. Два пъти днес ходих до ендокринологията и вече съм навъртяла едни 4 км. пеша.

Храната вчера 12.10
Закуска - 2 бъркани яйца с масло, 1 корнишон, 150 гр. сирене
Вечеря - 2 варени яйца, 100 гр. млечна салата, 150 гр. сирене, 1 домат, 1 авокадо.
Вода - 2 литра
Добавки - същите.

И снощи легнах късно, тази сутрин станах рано. Сега имам работа и не мога да легна. Надявам се поне тази нощ да се понаспя.

14.10.15
15:13

След няколко шантави дни на бързи обороти днес се очертава, че все пак ще успея да вляза в нормален режим и да имам време за качествен релакс. Наспах се, станах в човешко време, закусих, обядвах, ще имам време за поне още две хранения.

Както писах вчера, беше много натоварен ден. Три пъти се возих в 72 - нямам толкова возения в този автобус за последните 3 години. Вчера си спомних защо....До обяд се занимавах с ендокринолозите, успях да хапна и да поподредя, след това дойдоха от фирмата за щори да взимат размери и 1 час се занимавах с тях. Тъкмо реших, че ще седна  да релаксирам и ме налазиха съседи, да обсъждаме разни ремонти по общите части. После обиколих кварталните магазинчета, да видя какво хубаво нещо за ядене ще си харесам. В резултат на това се уморих до толкова, че като се прибрах не ми се готвеше и изядох готовите сандвичи, които мъжа ми забрави да вземе с него като замина :( . Направих грешката да се поддам на изкушението и да си купя 1 кутия фурми. Сега няма да мирясам, докато не ги изям. Едно време бях нормален човек/жена и се изкушавах от шоколад. Сега шоколад почти не ям, но сушените плодове са ми много голяма слабост. Заедно с чипса и какиното тане, ама пикантното.

Заспах към 11, събудих се в 8:30 - така е много по-добре.

Храната вчера:
Закуска - овесени ядки с кокос и к.мляко + кафе с мляко. Всичко сипах на око, защото имах малко време за хапване.
Обяд - омлет от 2 яйца, 4 големи парчета кашкавал, 50тина гр. сирене, 10тина маслини, 1 домат и млечна салата
Вечеря - два готови сандвича, мнооого млечна салата, домат и краставица.
Между обяда и вечерята съгреших с 1/2 кутия фурми. Подпрях и с няколко ябълки.

Вода - 2.5 литра приблизително
Добавки - същите
Движение - около 6 км. пеша за целия ден.

Днес си приготвих пиле с гъби и сметана - 1 парче пилешко филе. Разделих го на две порции - едната за обяд, другата за вечеря. Добавих и 800 гр. свежа салата и то се заформи един лек обяд :) . Имам още две филета, довечера ще ги доприготвя, че на обяд бях мноооого гладна и не ми се занимаваше :). После ще има да го ям това пилешко.....

Ето снимка от обяда днес :)

15.10.15
13:09

Днес се успах отново - станах в 10:30. Някой сега ще си каже - тая па кво се оплаква, хората стават рано за бачкане, тя спи като пор в работно време, че и мрънка. Като стана толкова късно има два сериозни проблема: 1. не успявам да направя дори основни 3 хранения за деня и 2. Не успявам да спазя минималното препоръчително време между различните лекарства и добавки, които пия или изобщо не мога да достигна предписаната ми дневна доза. Друг сериозен проблем е че в такива дни съм непродуктивна и не успявам да свърша почти нищо. Кръвното ми днес беше 80с./50д, пулс 58 и цяла сутрин ми се вие свят. Кардиолозите казват, че такъв пулс е ненормално нисък за бременна жена. Опитвам се да се раздвижа, за да повиша стойностите, но не ми върви....Забелязвам сериозна тенденция на намален апетит - последната седмица се храня по задължение. Липсва здравия апетит, за сметка на него рязко се появява умора и отпадналост, която минава като хапна нещо, но само толкова. Според мен се дължи на липсата на достатъчно движение, но за сега имам предписание да почивам повече. Както вървят нещата, май приключих с тренировките.

Храната вчера 14.10
Зак. - овесени ядки с 200 гр. к.мляко и суп. лъжица кокос, кафе с мляко
Зак. 2 - няколко фурми и 1 ябълка
Обяд - 1/2 пилешко филе със сметана и гъби, салата: айсберг, морков, лук, домат, зехтин и балсамико
Междинно - няколки фурми, ябълка
Вечеря - 1/2 пилешко филе с гъби и сметана, салата от настъргани моркови и краставица, сусам, зехтин и балсамико. Десерт - няколко фурми.

Вода - около 2 литра
Движение - 3 км. пеша
Добавки - без промяна
Сън - 1 до 8
Тази нощ - от 1 до 10:30 с едно кратко събуждане в 5:30 да си взема тироксина

16.10.15
16:32

Отчет за вчера 15.10 (кога преполовихме октомври!?!?!?!?)

Движението беше малко, предпочетох да почивам. От късното ставане се чувствах скапана цял ден.

Храна:
2 суп. лъжици овесени трици  с 200 гр. к.мляко, кафе с мляко
Няколко фурми
1 ябълка
3 бъркани яйца с мнооого масло, салата от домати и краставици, 150 гр. сирене, 10 маслини
1 ябълка
Фурми
2 яйца с 2 суп. лъжици овесени трици, 200 гр. сирене, салата от домати и краставици, маслини (не ги броих, защото ги ядох директно от кутията :) )
Доядох фурмите

Направо ще започна да кудкудякам от толкова яйца, ама са ми вкусни.

Водата е към 2 литра
Добавките са същите, но не ми стигна времето за трета доза магнезий и днес имам пристягания.
Сън - легнах в 1 , събудих се в 7:30.

Днес няма да ям яйца, ще ям пиле :) . Направих си едни пилешки филета на тиган, мариновани с лимон, прясна салвия и черен пипер. За гарнитура - моркови и броколи на пара, после заляти обилно със зехтин. За довечера смятам да метна едни картофи с розмарин на фурна за гарнитура, че ми се яде въглехидрат.

Слагам снимка на обяда :)  . Досипвах си от зеленчуците, защото не ми стигнаха :)

Мнението беше редактирано от BP на 16.10.15 16:33.

18.10.15
11:10

16.10
Закуска - 40 гр. овесени ядки с 200 гр. к.мляко, кафе с мляко
2 Ябълки
Обяд - пилешко филе на тиган с масло, варени на пара броколи и моркови със зехтин. (На снимката от предния пост)
Следобед-3 ябълки (напипах едни много вкусни зелени ябълки, вече изядох 3 кг. от тях за 2 дни и половина :) ).
Вечеря - пилешкото филе с печени на фурна 3 цели картофа и бучка масло (май около 50тина грама дойде). Прикачам снимка. Исках да ги направя с розмарин, но нямаше пресен по околните магазини.
2 ябълки :)

Мъжът ми се прибра от Барселона в 3:30 през нощта - събудих се, говорихме и заспахме към 5 сутринта.

Вода - 2 литра и малко
Добавки - същите
Движение - бебо се движи вместо мен. Обърна се 3 пъти за 24 часа, направо имах чувството, че ще изпадне. Звънях на лекарката в паника, тя ме викна на преглед и ми обясни, че това са нормални усещания, когато бебето е по-активно, а матката чувствителна, както е в моя случай. Лежах цял ден обаче. Предписанието за почивка си остава. Сигурно съм обрала точките за най-паникьосан пациент в АГто за деня :( .

17.10 - Пристъп на главоболие. Още не съм се оправила
Закуска - пропуснах я, събудих се в 11, след 2те нощи неспане. Пих си кафето до 14.
Обяд - остатъка от пилешкото филе и зеленчуците на пара (като количество, колкото и на обяд предния ден) +  салата от айсберг, моркови, червен лук и домат с мнооого зехтин.
Следобед - главоболието и слабостта се усилиха. Пих едно безкофеиново лате и изядох един чийзкейк в Коста кафе. В тези моменти въглехидрата ми помага и ми облекчава болката. Помогна и този път за известно време.
3 кисели краставички, докато приготвя вечерята :)
Направих зеленчукова супа от моркови, картофи, пъщърнак, целина и гъби. Имах желание да я подправя с прясно настърган хрян, но беше дал фира за 2 дни в хладилника :( .
Вечеря - купичка супа, 150 гр. пресен бял хляб от фурната до нас, намазан  с крема сирене; няколко тънки резена чоризо от Барса и маслини. Грозде за десерт. Вдигнах киселини през нощта от проклетата комбинация - бял хляб със салам. Ставах да ям ябълка и да пия чай. Киселини и мигрена е гадна комбинация - кара те да си мразиш живота.
Движение - 3 часа обикаляне по задачи
Вода - към 3 литра
Добавки - същите

Мислех да описвам храните, които не ми понасят, но ме боли главата и ще остане за друг път.

За днешната храна нямам план. След последния набег в Метро ми остана около 750 гр. прясно телешко, което сложих във фризера. Вчера го извадих, ако е отпуснало, смятам да го сготвя на яхния с грах (едно от най-любимите ми неща за ядене :) )

19.10.15
10:50

Вчера беше типичен ден след мигренозен пристъп - сутринта с лека болка, която отшумя, после пристъп на еуфория за около час и след това на парцал за остатъка от деня. Наспах се хубаво тази нощ.

Днес мисля да направя един хляб и да сготвя телешкото, за което вчера нямах сили.

Храната вчера
2 яйца с 2 суп. лъжици овесени трици, 1 домат 50 гр. сирене и кафе с мляко
Купичка зеленчукова супа и 1 авокадо
Ябълка
Банан
3 бъркани яйца с масло, 125 гр, рикота, 20тина маслини, салата домати, краставици, лук със зехтин
Освирепях за сладко и мазно след вечеря. Изядох 1 банан с 150 гр. заквасена сметана и чаена лъжичка мед.

19.10.15
22:05

От доста време се каня да опиша храните, към които проявявам непоносимост в някаква форма. Интересно е че тези непоносимости се обостриха след като забременях. Надявам се след раждането да се върат към “нормалната” си форма. Не бих могла да кажа кои от тях предизвикват имунна реакция, кои ми усилват много перисталтиката и кои ми докарват проблеми с ферментационни процеси. Фактите са, че избягвайки описаните храни, храносмилателната ми система работи добре и аз се чувствам добре и се разболявам по-рядко от респираторни заболявания. 

Слънчоглед и продукти съдържащи негови производни - слънчогледново олио, части от ядки и т.н. Последния път ми докараха симптоми на гастрит и висока температура.
Чушки - преди ги понасях долу горе добре в суров вид, сега не ги понасям в никакъв. Интересно е, че мога да ям и ям без проблем люти чушки.
Бяло пшенично брашно
Някои видове желатин
Сланина, бекон и “шарени” меса - поради някаква причина храносмилателната ми система трудно се справя  с големи количества животинска мазнина (да не кажа, че не се справя изобщо).
Повечето видове ядки: орехи, бразилски орехи и фъстъци изобщо не мога да ям. Мога да консумирам умерени количества кашу, бадем, шам фъстък и лешници. Имам добра поносимост към кедрови ядки.
Чия - това нещо е в състояние да ме вкара в болница по-бързо и от готвенето на свекърва ми :) .

Повечето видове сушени плодове (които много обичам) ми докарваха сериозен дискомфорт. Започнах да купувам сушени плодове от био магазини и проблемите изчезнаха. Не бих могла обаче да кажа към кое от съединенията, с които най-често третират плодовете при сушене ме дразни толкова много.

Списъкът ми вероятно е неточен и съм твърдо решила след като тялото ми се върне към нормалното си състояние (т.е. родя, отбия и т.н.) да си направя необходимите кръвни тестове и да проведа една елиминационна диета, за да имам пълната картина.

Днес беше един ползотворен ден - посвърших някои неща сутринта, въпреки че станах късно. Приготвих си около 500 гр. хляб от лимец. Следобеда четох за изпити, после си направих яхния от телешко с грах. Доволна съм, че днес поне преборих мързела :) . Време е да се взема в ръце, защото се бях отпуснала много през последните няколко седмици.

Храната днес 19.10
Закуска - кафе с мляко, 50 гр. овесени ядки със сушени червени боровинки (около една шепа) и 200 гр. кисело мляко
Зак. 2 - 1 ябълка и 1 банан през някакво време.
Обяд - 1 купичка от зеленчуковата супа, 2 филийки от пресния хляб, 150 гр. сирене, 20тина маслини, 1 домат с 1 краставица, лук и зехтин
Следобед - 2 ябълки, 1 чаша чай с мед
200 мл. фреш от нар и лимон
Вечера - яхния от телешко с грах (на око и най-вече на корем, не съм я теглила), 1 филийка от домашния хляб, салата от настъргани моркови и краставици, подправена със сусам, сушен копър, зехтин, балсамико и лимонов сок

Вода - около 2,5 литра до сега. Имам да пия още добавки и ще ми трябват поне още 500 мл.
Добавки - същите
Движение - почивка

20.10.15
23:07

Днес е един от онези дни, които започват нормално и завършват с редуване на кисели краставички с филийки с мед и масло и така, докато не се изчерпят бурканите. Това не е от митичните бременни прищевки, при които ти се яде ягодов сладолед с аншоа. Това ми е личната рецепта за освинване и неконтролируемо ядене: вечеряш, след което решиш да си “засладиш” с филийка с мед, но ти дойде повече сладкото и си “засолнеш” след това с една кисела краставичка, пък ти стане много солено и кисело и решиш да си “засладиш”... После включваш в режим “repeat” докато не свърши някой от бурканите. Сега да не решите, че чувствам вина. Не! Много си ми е добре, малко подпухнала се чуствам, но ще промия излишъците с вода и ще съм 6 точно утре :). Пък и колко мога да изям, при положение че стомахът и сърцето ми в момента са се гушнали, а отдолу ги подпира един немирник.

Храната днес 20.10
Закуска - с много принуда изядох 2 филийки домашен хляб с масло, 200 гр. к.мляко и кафе с мляко
Обяд- 200 гр. телешко. Трябваше да е телешко с грах, но не ми се ядеше грах и си сипах само останалите мръвки. Мъжът ми пита:Къде е телешкото?, Аз: От къде да знам аз, сигурно е избягало..... Хапнах и салата домат с краставица
2 банана
1 ябълка
Вечеря - нещо не бях гладна. Доядох зеленчуковата супа с 3 суп. лъжици снежанка.
След това ми се дояде сладко и завъртях описания вече цикъл..... Спокойствие може да ни даде фактът, че всичко, освен маслото, беше домашно в този цикъл :) .
Вода - 3 литра, но ще се пие още
Движение - почивка
Добавки - същите +пробиотик
Тегло - 73.200 (не съм мръднала от последния път, общо качени килограми от началото 4, 26 г.с.).

Днес е първият ден, в който не получих нито една контракция :) . Строгото спазване на режим за почивка и стриктно следене на подходящо време за пиене на добавки са си казали думата май. Дано задържа така.

22.10.15
22:28

21.10
Трябваше да излизам рано, успах се, пих тироксина късно и излязох гладна (ако въобще е коректно да се използва тази дума след освинването предната вечер). Излязох в 8, прибрах се в 4, почти не бях сядала и бях скапана
Закуска - средно капучино от стабъкс
1 напитка алое
Обяд - 1 малък съб с риба тон
Следобед - 1 чийзкек в коста и едно малко лате без кофеин
Вечеря - 3 яйца на очи с канапе от сирене и заливка от топено масло, салата домати и краставици

Движение - общо около 7 км. по крачкомер
Вода - 3 литра
Добавки - същите

22.10
Уж лежерен ден, до обяд някакви задачи, следобед други задачи.

Закуска - овесени ядки с 200 гр. к.мляко и шепа червени боровинки, кафе с мляко
Закуска 2 - 2 ябълки
Обяд - омлет от 2 яйца, масло, няколко резена кашкавал и натрошено сирене, салата домати и краставици
Няколко фурми
Банан
Вечеря - свински котлет на тиган с гъби, сварени на пара броколи и моркови със зехтин
Малко грозде за десерт.

Движение - малко ходене
Вода - 3 литра
Добавки - същите

24.10.15
12:20

Вчера пътувахме към Казанлък. Решихме да се приберем сега, за да видим родата, защото на мен ми става все по-трудно да издържам пътувания. Наложи се да спрем за 30 мин. за почивка, защото се уморих. Като си спомня че в началото на годината бях в състояние да взема разстоянието след тежка седмица и неспала, без да спирам да почивам :( ......А тепърва ще ми става по-тежко........ :(

Малката шушулка (племенничка) е почти на 3 месеца и вече не е толкова малка :) . Голямата е едно забавно човече, което не спира да бърбори и се конкурира за внимание със сестра си :) .

Храна 23.10
Закуска - овесени ядки с кисело мляко и сушени боровинки, кафе с мляко.
2 банана по пътя
1 мляко с какао на ОМВ
Обяд - печени картофи на фурна, които уж трябваше да са с масло, но свеки ги беше “кръстила” с олио и стана страшно после.....Салата домати и краставици, плочка сирене, доядох си варените на пара зеленчуци.
Парче ябълков веган кекс с мед, чай от домашно отгледана мента при снаха ми :)
Вечеря - малко от печените картофи, зелева салата, сирене и крем карамел по-късно

Вода - около 3 литра
Добавки - същите
Движение - играх с голямата племенничка и разнасях 1 час малката на ръце - брои ли се да движение :) .

Свекърва ми беше помолена да не запържва нищо и да не слага олио в храната. Тази сутрин се събудих от миризмата на запържен лук - прави ми винен кебаб жената, цитирам : “Нищо не съм запържила, само лука малко. Има мекици за закуска, ето ти мармалад” (fubar) Ще се яде навън днес.....

Мнението беше редактирано от BP на 26.10.15 17:41.

25.10.15
20:47

Времето в Казанлък сутринта беше разкошно - слънчево и топло, пих си кафето в градината и събирах слънце :) ! После се опитаха леко да ни скъсат нервите (на мен и мъжа ми) и почти успяха. Карай. Прибрахме се успешно, гласувахме, пазарувахме. Сега приготвих вечеря - полешко филе и картофено пюре.

Храната вчера 24.10
Закуска - ябълка, кафе с мляко
Овесени ядки с кисело мляко
Обяд - супа леща, салата домати и краставици, плочка сирене, малко печени картофи
Лате с безкофеиново кафе
Печен цял картоф със самардала и масло
Вечеря - Пица, шопска салата, безалкохолна бира и крем карамел
Вода - 4 литра
Добавки - същите

Храната днес 25.10
Закуска - 2 препечечени филийки с масло, малко сирене, 200 гр. к.мляко, кафе с мляко
Ябълка
50 гр. сурово кашу и 1 напитка алое по пътя
2 ябълки
2 фурми
Пилешко филе с гъби, картофено пюре, салата: домати, краставица, авокадо
Вода - около 2 литра до сега, имам да пия добавки, ще има поне още 500 мл.
Добавки - същите

Ай стига толкова - отивам да гледам Supernatural

Мнението беше редактирано от BP на 26.10.15 17:40.

27.10.15
09:42

Вчера нямаше нищо особено. Реших да видя как ще ми се отрази малко раздвижване с домакинска работа - чувствам се много обездвижена, ясно е, че няма да ми разрешат да спортувам, но поне някакво движение да имам. Работа, която преди ми отнемаше 2 часа вчера ми отне голяма част от сутринта и следобеда... Тежи си вече, мамка му, а едва в края на тази седмица влизам в последния триместър. Не че се уморих толкова, колкото ме заболя кръст, ишиас..Помогнах на колежката за около час от вкъщи, че много я бяха затрупали гадините, учих и за изпит. Не е като да не мога да излизам и да върша повече неща, но честно казано съм станала много раздразнителна и хората ме дразнят дори само с присъствието си, да не говорим за поведението - пълен социопат станах откакто забременях. Не че преди не бях, ама се насилвах да съм по-търпелива. Сега нямам желание да се насилвам за нищо. Като цяло спокоен ден, тъй като не съм общувала с дразнители. :)

Храната вчера 27.10
Закуска - ябълка, кафе с мляко и малко по-късно овесени ядки с кисело мляко и сушени боровинки
Обяд - 200 гр. от пилешкото филе, 200 гр. картофено пюре, 1 краставица
2 Ябълки, Няколко фурми, няколко сушени кайсии, шепа скшени боровинки през интервали
200 мл. мляко с какао
Вечеря - елда със сушени домати и чесън, салата: айсберг, лук, домат, морков, краставица, сусам, малко чоризо и люти чушки :) (мисля че е очевидно, че ми се хапваше пикантна храна).
Чаша чай от лайка с мед, че ми се дояде нещо сладко.

Добавки - същите + пробиотик за стомаха, който пия от няколко дни, но забравям да впиша :)
Движение - чистене
Вода - около 2.5 литра. Все още се адаптирам към температурите и не мога да стигна 3те литра.

28.10.15
23:16

Вчера беше неприятен ден - удари ме мигрената и нищо не можах да свърша - от четене ме боли повече, от физическа работа ми се обостря гаденето и световъртежа, не мога и да си помисля да гледам филм или да слушам музика в това състояние. Цял ден захващах някакви неща и ги оставях недовършени :( . Наспах се и ми размина. Много сериозно се притеснявах как ще се справям с мигрената без болкоуспокояващи. Успявам, защото не ходя на работа. Не си представям да го преживявам на работа това. Пристъпите при мен зачестиха с бременността (лекарите казват, че или зачестяват или изчезват, много са “прецизни” в прогнозите), но се скъсиха - вместо средно по 72 часа сега са по 12тина.

Днес до обяд бях навън - мъжа ми си взе един ден отпуска, за да върши някакви задачи и да ме заведе на хематолог за тромбофилията. С лекаря свършихме бързо  (в 10 бяхме готови) и после до към 14 ме развозва из града като багаж, от задача на задача. Следобед ударих един 3 часов сън - хем да прогоня остатъка от главоболието, а и да наваксам - тази сутрин се наложи да стана в 5 :( .

Храната вчера 27.10
Закуска - овесени ядки с кисело мляко и сушени червени боровинки+кафе с мляко (започва да ми писва, но нещо ме мързи сутрин и нямам апетит та само това успявам да прокарам)
Ябълка
Обяд - омлет от 2 яйца, няколко резена чедър и бяло сирене, домат и краставица със зехтин и балсамико
Ябълка, 1 кофичка кисело мляко, Ърл грей с няколко капки мляко и мед, мляко с био какао (според статиите, които съм чела, направо унищожавам какаото като го смесвам с мляко, но така ми е вкусно) - през интервали. Черния чай, какаото и киселото мляко ми облекчават страданията, когато ме навести мигрената.
Вечеря -  ливански хумус, 4 палачинки пълнозърнест, домашен, безквасен хляб от спелта, 100 гр. бяло сирене, салата - айсберг, моркови, домати и краставици
Вода - около 2 литра
Добавки - като предния ден
Движение - лека разходка на хладно и въздух в парка - не повече от 3 км. общо

Храната днес 28.10
Закуска - овесени ядки с кисело мляко и сушени боровинки, кафе с мляко
Обяд - супа от червена леща и салата с мариновано пиле в Кете. Мъжът ми си беше взел китайска салата от оризови спагети - опитах и от нея, че ми е любима
3 понички от Дънкин донътс (няма да казвам на кой му се доядоха понички и понеже били на промоция, взел кутия с 6 броя(fubar). Отхапах от една, защото никога не бях яла ииииии...три понички по-късно вече нямаше място :x . Не беше никак честно да ми навре в ръцете поничка с баварски крем, знае каква слабост ми е точно този вид крем). След като ги пробвах ги кръстих америкаски мекици. Хубавото е, че не се подух и не задържах вода, нито вдигнах киселини, та сега ми тежат “само” на съвестта :) .
Круша
Ябълка
100 гр. от елдата с чесън и сушени домати, салата от:сурово цвекло, моркови, айсберг, пресен лук, краставица.
Мляко с какао и мед
Добавки - същите
Движение - около 4 км. по крачкомер
вода - около 2 литра.

Отивам да спя - все пак не съм спала от “цели” няколко часа :) .

31.10.15
10:06

Нещо последните два дни ме е обхванала апатия, граничеща с депресия. Обикновено такива състояния ги лекувах в залата с хубава тренировка :( .......Днес ще пробвам “по-кифленски” вариант - разходка в мола и шопинг. Смятам да си накупя куп безумни глезотийки....Дано помогне.

Днес е първият ден от последния триместър - добре дошла в месец 7. Утре трябва да взема да се снимам, изтегля и взема мерки от коремчето.

Храната през последните два дни беше както обикновено - яйца, свински котлети, салати, плодове, маслини, вчера хапнах прилично количество сельодка. Вода - стабилизирах около 3те литра, вече пия и повече чайчета с мед, че ми е хладно.  Не ми се описва по-подробно.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1