И аз имах същия проблем и много ефективна се оказа, следната маска: 2с.л. тривитаминол, 1с.л. мас, 1с.л. оцет и 1с.л. ракия. Правих си тази маска 2,3 пъти седмично и след измиване си слагах ампула Аминексил. За период около месец, косата ми спря да капе. Като казвам капе имах чувството че ще остана плешива - толкова зле беше.Също така пиех, и продължавам да пия колаген и хиалуронова киселина. Мисля че и те доста подпомогнаха като съдя по това, че обикновенно се епилирвах веднъж на 20,25 дена а сега всяка седмица :D :D :D Относно предложението за Аргановото олио, също е много хубаво. В момента го ползвам по скоро за крайщата на косата, лицето и ръцете. В корените слагам кокосово олио или травитаминол. Дано съм ти била полезна, успех ;)
02.11.15
06:43
Контролни мерки:
Килограми: -0,3кг (от 82,3 на 82)
Всички мерки са задържани.
Тренировки за седмицата: 6 (едната от тях съкратена на половина)
Допълнително кардио: 3х60 минути кростренажор
Колело: 27,21 км (половината без батерия)
Спазено хранене до BMR, без прости въглехидрати и без наситени мазнини в 6 от 7 дни, защото в петък една меденка го отнесе.... и една палачинка с лъжица домашно сладко от дюли.
Планът за края на седмицата се изпълни с леко изместване. Вместо в неделя, почивах в петък.
02.11.15
06:48
Кратко обобщение за месец октомври:
Свалени килограми: -1,9кг (от 83,9кг до.82 кг.)
Сантиметри:
Гр. кош: - 1см
Мишница: -1см
Талия: -1см
Ханш: -1см
Китка:-0,5см
Глезен: -0,5см
Среднодневен прием (без зеленчука): до BMR и по-точно1428 kcal
Въглехидратите също средно (без зеленчука) излязоха до 70гр/ден
Белтъчините излизат към 118гр, а мазнините към 70гр. среднодневно.
Не съм смятала какъв ми е бил коефициента на активност, защото приемът ми не е точен (не смятах зеленчука).
Тренировките си бяха съвсем редовни – 6 седмично. Изминатите километри с колело понамаляха, но добавих монотонно кардио на кростренажор 3 пъти седмично до 60 мин с променлива скорост според кондицията (12-14км/час).
През месеца се стремях да се храня без прости въглехидрати и наситени мазнини. Целта беше менюто ми да се движи до BMR (който е малко над 1500kcal). Поне веднъж на 10 дни имах издънване - повече калории винаги за сметка на повече въглехидрати.
Тъй като не включвах в сметките зеленчука, след 19/10 свалих цифрата с около 200-250 калории надолу за да не се окаже, че ще надхвърля приема и няма да имам свалени килограми.
За ноември насоките са същите, разликата е, че трябва вече да смятам всичко т.е. и зелийките.
02.11.15
19:55
Понеделник 02/11
Движението:
1. Ходене пеша – 7,82 км. Нямаше как с колелото. Сутринта беше - 2 С.
2.Тренировка А – нова - Оцелях :) Стегната и интензивна тренировка, която ме раздвижи хубаво. Малко не ми достигаше въздух и обядът тръгна да се надига, но нищо не стана. Повторенията се движеха между 8 и 11, само на катерачът 35-40.
6 кръга от:
1. суинг 20 кг
2. БГ клек 20 кг ляв крак
3. Бг клек 20 кг десен крак
4. суинг 20 кг
5. напади 20 кг ляв крак
6. напади 20 кг десен крак
7. планински катерач
8. повдигане на краката
9. хип тръст 20 кг
10. клек 20 кг
11. страничен планк ляво
12. страничен планк дясно
13. планк
Всяко упражнение се изпълнява 15 сек. и преди да премина на следващото почивам 15 сек. Между кръговете мога да правя по 1-2 минути почивка. Продължителност на тренировката: по план до 50 мин.
Храната на картинка (мързеливска работа :)) Същото ще е валидно и утре.
Добавките за седмицата: сока на ½ лимон + 1 ч.л. MSM, 3 табл. витамини Eve на Now, 5гр. рибено масло, 1 табл. витамини В-комплекс, 50мл. кефир
Интересно, интересно .... няма. От днес съм отново на работа след двуседмично прекъсване и .... вече смятам зеленчука.
За косата съм поръчала Флекси. Арганово масло довечера ще гледам от къде да си купя. Междувременно ще правя маска с Тривитаминол веднъж седмично докато свърши опаковката, така или иначе го имам в момента. По-нататък ще пробвам и предложеното от Зозо. Мерси на всички за съветите! :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 02.11.15 22:53.
03.11.15
21:51
Вторник 03/11
Движението:
1. Ходене пеша – към 2 км.
2.Тренировка Б с малко повече повторения и кростренажор 14,1км за 60 мин.
Почивка колкото да сменя уредите.
1. горен скрипец 5х5 повторения с 50 кг и 3х5 повторения с 45 кг, през 15 секунди
2. долен скрипец 8х5 повторения с 65 кг, през 15 секунди
3. раменна преса 8х4 повторения с 8 кг, редуват се ръцете на всяка бройка, през 15 секунди.
4. лег 4х4 повторения с 40 кг и 4х2 повторения с 40кг., през 15 секунди (раменен хват)
Бутането от лег трябваше да е второ по ред упражнение, но лежанката беше заета.
На тренировката трябваше да опитам да вдигна повторенията с х 2 бр, но на места не успях. Там където тръгнах да се кривя направо смъкнах килата.
Храната и добавките като вчера. Водата е 3л. Пих и 3 кафета, че бях недоспала, а трябваше да се работи някак.
04.11.15
20:08
Сряда 04/11
Движението:
1. Ходене пеша – 6,36 км.
2.Тренировка А – новата - малко по-късно, че като се прибрах нападнах вечерята.....
От понеделник, когато правих за пръв път обновената Тренировка А, нямам мускулна треска.
Храната на картинка. Същото ще е валидно и утре.
Добавките: сока на ½ грейпфрут + 1 ч.л. MSM, 3 табл. витамини Eve на Now, 2 гр. рибено масло, 1 табл. витамини В-комплекс, 50 мл. кефир, новото е 10 гр. Flexy (желатинов хидролизат)
Планчето до края на седмицата:
Четвъртък 05/11 - Трен Б, кростренажор 9,3 км. за 45 мин. и ходене пеша за деня 6,85 км.
Петък 06/11 - Трен А и ходене пеша 5,57 км.
Събота 07/11 - Трен Б, кростренажор 10,3 км. за 45 мин., масаж, сауна и колело 4,55 км.
Неделя 08/11 - уж почивка
В събота или неделя, а може и двата дни, се очертава да поработя на един парцел към 850 кв.м., който майка ми миналата седмица купи в едно Софийско село, в община Горна Малина. Напролет там ще има офанзива да струпваме фамилна виличка/бунгало и да се правим на градинари - домате, пипер и т.н. :). Общо 6 човека ще се занимаваме, но по-добре да сме повече, че има доста работа. Много е обрасло и подивяло мястото и трябва да го почистим хубаво преди зимата, иначе напролет ще избуи още толкова и няма влизане. Мноооого е диво. Като ходих преди седмица едва се провирах между трънаците, но поне видях орех, лешник, ябълка, джанка, много шипки и коприва. Хубавото е, че има кладенец, още по-хубаво е, че не паднах в него. Имало е ток и вода, така че няма да има никакви драми за да се открият нови партиди. На самия център на селото е, кръчмата е в близост, няма мургави граждани. Тишина, спокойствие, чист въздух, планината на един хвърлей. Останала е една полуразрушена къща, която няма как да се оправи и трябва да я бутаме. Чист късмет си беше, че го намерихме това парцелче. Пътя до там е едва 35 км., от сега си правя сметка да опитам да го взема с колелото. Близо е до яз. Огняново, евентуално също ще видя маршрути за преход с колело до там, е не с това градското колело, някакъв байк ще трябва... и кола ще трябва ... абе ще падне един харчлък.
Ако не ни мине котка път този уикенд ще дойде един човек, който наехме да извършее с бензинова резачка, а ние ще се шушкаме покрай него и ще влачим клони и останалите камъни от стар зид. Нямам търпение да мине и замине тая зима и да дойде пролетта!
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 07.11.15 15:26.
09.11.15
10:33
Вчера се счупих от работа в селото - пет часа, клекни, стани, влачи и чупи камари с изсушени отсечени клони, вършей с гребло, керемиди.... Прогорих си суичъра на огъня. Имам много идеи за мястото, почти никоя от тях не съвпада с идеите на родата и ще падне борба. Съседите ни поканиха на гости и ни показаха как са реставрирали (архитекти), невероятно им се е получило! Ще направя опит като тях да запазя приземния етаж от камък на старата къща и да я използвам за основа на един етаж олекотена конструкция нагоре. Също ще опитам да спася няколко дръвчета, които родата е тръгнала наред да сече. Вчера замина един бъз, едната ябълка и слива.
Храната вчера (не много добре): 3 телешки кюфтета, 2 филии хляб, 1 вафла, свинска вратна пържола с гъби, 2 ореха, 1 кафе. Изпих си водата от 3л.
Днес се успах и не съм се мерила. Следващия понеделник.
Вчера трябваше и да боядисвам малко в стаята, но нямах силички. За това само подготвих менюто за седмицата. Не мина без жертва. покрай рендосването на тиквата си рендосах и десния палец. Ще живея.
09.11.15
11:32
Ох, Теди, това ми звучи малко като поговорката “Една жена трябва да разруши къща, да отсече дърво и ...” т.н. :)
Честито ти местенце, удържай си позициите.
09.11.15
18:13
Благодаря, да ви се връща на всички! :) Такъв ентусиазъм и интерес не ме е обземал отдавна. Днес на връщане от работа ходех като пияна кокошка и си мислех за разсад, кирки, огради, палети ... е такива весели неща :)
Понеделник 09/11
Движението:
1. Ходене пеша – 7,95 км.
2. Тренировка А – новата - след малко
Храната на картинка. Ще е подобна до края на седмицата, само където макароните свършиха и си взех отново елда, а за вечеря месото и зеленчуците ще варират. Утре ще опитам да наготвя някакви патешки сърца. Чудя се дали ще вървят с праз.
От месец висят пакети с нахут, кафяв ориз и мунг боб, обаче нещо няма да ги бъде тая седмица.
Добавките: сутринта е чаша с вода и сока на ½ лимон + 1 ч.л. MSM + 10 гр. Flexy (желатинов хидролизат) + 1 табл. мултивитамини Doppelherz с лутеин, с вечерята 2 гр. рибено масло, след тренировка 1 табл. витамини В-комплекс, преди лягане 50 мл. кефир
Планчето до края на седмицата (тук ще си отбелязвам):
Вторник 10/11 - Трен Б (една идея по-слабо на горен скрипец т.е. без 1 плочка, другото е като предишния път),без кростренажор защото ме наболяват свивките на коленете отзад , колело за деня само на батерия 15,83 км.
Сряда 11/11, без тренировка, колело 15,08 км. на батерия, 1 шоколад с лешници и към 30гр. печени бадеми
Четвъртък 12/11 - Трен А, колело 15,36 км., малко ходене пеша 2,31 км.
Петък 13/11 - Трен Б-не, кростренажор-не, колело 16,21км на батерия
Събота 14/11 - Трен А (под въпрос) - не, физическа работа на село 7 часа
Неделя 15/11 - Трен Б (под въпрос)- не, физическа работа на село 7 часа
Времето се очертава да е хубаво и смятам да покарам през седмицата колело (до работата и обратно).
В събота не е ясно дали ще успея да вмъкна ходене на фитнес поради ангажименти (монтаж на гардероб и/или ходене до селото), а в неделя със сигурност отново ще имам работа по двора.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 15.11.15 21:02.
Един непоискан жокер, но не се стърпях :)
Според мен няма пречка пресният лук да бъде заменен с праз - особено као го обичаш, и не е задължително да изпозлваш и двата вида алкохол.
Ето и рецептата за патешките сърца.
Необходими продукти:
1. Килограм патешки сърца;
2. Връзка пресен лук;
3. 250 грама печурки;
4. Малка глава пресен чесън;
5. Масло, сол, черно пиперче, самбал, чаша бяло вино и 100 мл коняк;
Начин на приготвяне:
Сърцата се почистват и измиват, след което се разрязват през средата, а ако са по-едрички, може и на четвъртинки. Запържват се в масло за около 20-тина минути. (При мен отне повечко, че пуснаха доста водица и се наложи да изчакам да изври) Когато останат само на масло се добавя конячето, което извира за около 3 минути. Ако е необходимо, сърчицата се допържват до готовност. След това се вадят от тигана, като мазнината се оставя в него. Тиганчето се връща на котлона и се слагат едро нарязаният лук, гъбите, подправките и бялото вино. Задушават се за около 10-тина минути, след което се добавя лъжица самбал. Разбърква се и с готовата смес се заливат сърчицата.
Въпреки импровизациите се получи доста вкусна манджа
Мнението беше редактирано от Маданеца на 10.11.15 10:42.
10.11.15
11:18
Звучи чудесно, Маданец! Всякакви жокери от теб са добре дошли :)
Оригиналната рецепта ще се пробва задължително по-нататък, защото за момента съм спряла прием на всякакви наситени мазнини и не трябва да пържа. Освен това и алкохол не ми е позволен (и без това не си падам).
Най-бързо май ще стане, както си предложил, в тенджерка на котлона. Ще задуша сърцата, но само във водата от гъбите, лука и тези подправки. Може една част да нарежа в гювеч с друго месо, нещо като капама, да видя какво ще стане.
казано от Маданеца на 10.11.15, 10:41:
Ето и рецептата за патешките сърца.
Необходими продукти:
1. Килограм патешки сърца;
2. Връзка пресен лук;
3. 250 грама печурки;
4. Малка глава пресен чесън;
5. Масло, сол, черно пиперче, самбал, чаша бяло вино и 100 мл коняк;
10.11.15
21:05
Беше вкусно, утре пак :D
11.11.15
22:12
Днес храната отново не толкова добре, че имам ядове. Допълнително ядох към 30 гр. печени бадеми и 1 шоколад с лещници.
Драмите ми с монтирането на гардероба, които продължават вече един месец и още не могат да приключат, днес ми преляха чашата на търпението и потърсих утеха в един шоколад. Ей, писна ми от “майстори”.....
Писах, писах и накрая всичко изтрих. Няма какво да се обяснявам. С това некадърните хора няма да станат по-малко. Не ми върви с този гардероб и това е.
Сега ще направя една корекция в графика за седмицата, че не ми остана и време за тренировка днес. Много ме е яд.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.11.15 22:16.
12.11.15
15:13
Едни колеги отишли на кръчма да обядват. Поръчали от менюто, обаче сервитьорът донесъл на всички пиле с ориз. Те опитали да обяснят, че друго са поръчали, обаче отговорът на сервитьорът бил: “Лапай, лапай....” :D Били гладни, нямали време и яли, кво да правят.
Дошла и друга компания на съседна маса. И те поръчали, ама и на тях им донесли пиле с ориз :D От там дочули същото: “Лапай, лапай....” :D :D
Звучи като чудесно място за новогодишен куверт.
12.11.15
20:15
:D
13.11.15
11:06
Китодар е номер 1! :)
Изкушавам се да сложа друг негов клип.... разказва се как отишъл да си купи каренце от Пловдив.... ама няма да го кача, щото много пловдивчани ми четат дневника.... да не се засегнат нещо, че са с нежни души :D
13.11.15
19:17
И днес пропуснах тренировката, отчасти заради ангажименти, отчасти защото се чувствам много изморена.
Втори ден се обажда нерв, който се спуска от кръста настрани на дясното бедро при най-обикновени движения, включително седене. И лявото рамо отново ме боли и го щадя. Утре ще мина през аптека за някакви хапове.
Движението за деня остана само колело и то на батерия - дописвам си го горе в плана.
Храната също не успявам вече да я удържа. Натежа ми диетата и ще я спра в този вид. Днес бях много на плюс:
Закуска - не
Преди обед - кафе с мляко, 60 гр. сурови бадеми и 60 гр. микс стафиди, кашу и бразилски орех
Обяд - печена тиква (330гр) със 100гр обезмаслена извара, 3 яйца, стевия, канела
Следобед - пакетче солети, голяма сусамка 60 гр., още едно кафе с мляко
Вечеря: 3 печени пилешки бутчета (само долна част, към 200гр), салата от китайско зеле (към 100гр.), 1 голямо авокадо (90гр), малък домат (100гр.), 1 сл. зехтин
Вечерята не съм я претегляла, приблизителни грамажи слагам. Калориите се изстреляха към 2500, а разпределението на Б/В/М се получи почти равномерно, без да съм го предвиждала.
Не ми се смята повече. Бих зарязала с удоволствие таблиците, ако не бяха напъните ми да се видя поне под 80 кг. до края на годината. Най-лесно ми се струва да вкарам отново някакви разтоварващи дни, но ще се консултирам първо.
Съня също не ми достигаше тези дни, вероятно и от това ми натежа. Ще гледам да се наспя довечера, а следващите два дена ще се храня по-леко за да компенсирам.
Теди, от табличката ти се разминават много следните графи:
1) цел: въглехидрати—еди-колко-си;
2) цел: калории—еди-колкo-си;
Нека парафразирам един “Шаолин”-принцип (мотивационно упражнение, което ще ти е, може би, интересно):
1. Намислете и запишете три ваши цели.
2. Тези, които сте ги постигнали, сега ги задраскайте.
3. Тези, които останаха НЕ са ви цели. Те са просто някакви ваши желания и мисли от типа “би било добре, ако...”. Вие не сте решени на тези действия и не сте си ги поставили за цели. Защото, ако бяхте решени, щяхте да сте ги постигнали.
Примерно—да ходиш на работа си решена, или—на почивка, ама за горното—явно йок. (wasntme)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 15.11.15 12:27.
15.11.15
20:47
Във въпросния ден се случи сериозен излишък и си го отбелязах. Доста над целите е, както си забелязала, Кико :) Изглежда по-строгите ограниченията след един определен период ме избиват на крайности. Важното е да хвана кога точно се случва и да го спра в зародиш, както направих по-горе.
Промяна в храната вече има от два дена насам и се чувствам по-добре. Имам обратно в менюто малко плодове и ядки. Вчера и днес се възползвах - покрай работата на село хапнах ябълки, орехи (пресни бяха, този път не съм ги накисвала), малък банан.
От утре пак ще вписвам храната. Ще разцъкам леко форума и заспивам, че съм скапана от работа. Вчера и днес по 7 часа сериозна физическа (това е чистото време без почивките). Кръста и рамото вече не ме болят и то само от 2 дена Диклофенак дуо.
16.11.15
10:08
Понеделник 16/11
Движението:
1. Колело– към 15 км. (забравих да пусна Endomondo, половината е без батерия)
2. Тренировка А - вечерта
Почивките между кръгчетата ги съкратих на 1 мин.
Преди това първата седмица плътно почивах по 2 мин, а втората седмица постепенно съкратих до 1,5 мин. Много е трудничко с кратка почивка от 1 мин., особено последните две завъртания. Ставам вир водичка и после съм червена на домат поне 1 час.
Храната на картинка.
Добавките: сутринта е чаша с вода и сока на ½ лимон + 10 гр. Flexy (желатинов хидролизат) + 1 табл. мултивитамини Doppelherz с лутеин, с вечерята 6 гр. рибено масло, след тренировка 1 табл. витамини В-комплекс, преди лягане 50 мл. кефир
Водата успях да я докарам само до 2л днес. Утре повече.
Времето все още става за колело и ще карам колкото може повече. Работя на смени и така се пада, че сега излизам по-късно, а не сутрин рано по мъглите. Ако не беше вятъра, щеше да е направо идеално.
Сега захващам тренировката и после в хоризонтално положение за да докарам минимум 8 часа сън.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 18.11.15 10:38.
17.11.15
22:34
Вторник 17/11
Движението:
1. Колело– 15,98 км. (от тях 7,74 км. без батерия)
2. Тренировка Б - вечерта някъде към 20:30ч
1. горен скрипец 10х5 повторения с 50 кг, през 15 секунди
2. лег 8х2 повторения с 46 кг, през 15 секунди (раменен хват)
3. долен скрипец 8х3 повторения със 70 кг, през 15 секунди
4. раменна преса 8х2 повторения с 10 кг, редуват се ръцете на всяка бройка, през 15 секунди.
Фитнеса беше фраш, но моите уреди си бяха свободни, като изключим горния скрипец, където една от почивките вместо 15 сек. беше 40 сек. за да изчакам едно момче.
На тренировката по план трябваше да вдигна леко тежестите, което и направих, без първото упражнение, защото забравих. След работа съм леко зомби и чак като започна да тренирам ми се намества мозъка и започвам да се сещам какво трябва да правя всъщност.
Храната на картинка. Не се справих добре, защото не си бях приготвила храна, а не ми остана време от работа дори да изляза до съседно заведение. За това нападнах джънка в кафето.
Добавките: сутринта е чаша с вода и сока на ½ лимон + 1 ч.л. MSM + 10 гр. Flexy (желатинов хидролизат) + 1 табл. мултивитамини Doppelherz с лутеин, с вечерята 2 гр. рибено масло, след тренировка 1 табл. витамини В-комплекс, преди лягане 50 мл. кефир.
Вода и чай ройбос 3л.
Утре сутрин ще си поспя, после ще наготвя за два дена и на работа чак по обедно време.
Гледах се днес на новото огледало на гардероба.... ми, задника вече стърчи, направо си е хипертрофирал, което е чудесно. Бедрата и те са съразмерни, а не на клечки, предно и задно бедро добре оформени, нищо че са твърди на камък. Шкембето продължава да стърчи, но при +15кг, тази структура и тези въглехидрати, които все не успявам да огранича ще е все така.
Чувствам се много силна. Струва ми се, че никога не съм била по-силна от моментната ми форма. Днес във фитнеса нещо ме майтапеха от рода на “.... за изпит в полицията ли тренираш”.... и “... ей, добре, че тъкмо приключих с тренировката, че само ми взимаш щангата и дъмбелите”. И двата коментара от мъже :D А момичетата ме гледат странно и не искат да си говорят много, много с мен.
18.11.15
09:11
казано от Теди Илиева на 17.11.15, 22:34:
Бедрата и те са съразмерни, а не на клечки, предно и задно бедро добре оформени, нищо че са твърди на камък.
...
А момичетата ме гледат странно и не искат да си говорят много, много с мен.
Теди, не разбрах добре първото изречение, но според мен за доброто оформление на бедрата ти допринася и това, че са твърди на камък. :D :D :D
Понякога е по-добре да не искат да си говорят с теб в залата, повярвай ми. (muscle)
Така че продължавай смело напред. Вярвам, че и въпросът с въглехидратите ще решиш така, както би искала. :)
18.11.15
10:09
Това да има човек бедра твърди на камък донякъде си е недостатък. Давам пресен пример. Пътувах наскоро с градския транспорт и се опитаха да ме ощипят. Не му се получи на въпросния, не успя да захване гънка от към задното бедро. Явно не беше уцелил и височината, де. Отнесе шамар за едното нищо :D
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 18.11.15 13:58.
18.11.15
20:59
Сряда 18/11
Движението:
1. Колело– 15,27 км. (7,81км. от тях без батерия)
2. Тренировка А - след малко
Почивките между кръговете отново ще ги правя х 1 мин.
Храната на картинка.
Добавките: без промяна от предния път
Вода и чай ройбос 3л.
За отбелязване.... няма кой знае какво. Много работа за малко пари, както винаги. Сестра ми пак драми, както винаги. Очертава се седмица без 1 ден почивка. Прелест.
За утре Четвъртък 19/11
Храната ще е същата като днес-сряда.
Тренировката ще е Б и пак смятам да ходя с колело на работа.
19.11.15
23:11
Върви ми на шамари напоследък. Този път раздавах правосъдие.
Случката е от вчера. На връщане от работа някакво такси спряло в единствената свободна лента на пътя при МОЛ-а на бул. Ал.Стамболийски (първата перманентно е заета открай докрай от спрели автомобили). Негов мургав колега се облегнал отвън на вратата на лакти и двамата си лафят. Тия нахалници направиха малко задръстване, но най-спокойно си разправяха нещо, само дето не люпеха семки. Промуших се с колелото и като му отвъртях пътьом една плесница по г*за.. викна от изненада и болка (че доста силно го плеснах) и освободи бързо, бързо платното от присъствието си. Беше тъмно и не ме видя добре, та това ме спаси от последващи разправии с раздразнен таксиджия. Почувствах се много тъпо след това. Свърши работа, но не е моя начин.
Да напиша и нещо за днешната тренировка Б. Правих я след 21ч. Всичко ми тежеше и доста се изморих. Едва се довлякох с колелото в нас. Навъртях общо 15,59 км за деня от които 7,66 км. без батерия.
казано от Теди Илиева на 19.11.15, 23:11:
Свърши работа, но не е моя начин.
Твоят начин може да не е, но явно е неговият. :)
20.11.15
10:49
Петък 20/11
Движението:
1. Колело– към 15 км. (половината ще е без батерия)
2. Тренировка А - довечера, че сутринта се замотах.
Трябва да снимам и да пращам на Hinks-a да ми соли на главата какво правя или не правя както трябва :)
Храната на картинка.
Добавките: без промяна
Вода и чай ройбос ще гледам да ги докарам 3л.
За утре Събота 21/11
Храната ще е същата.
Тренировката ще е Б. Колело, към 5км колкото до фитнеса и обратно. Ще работя отдалечено от вкъщи и ще се измъкна по някое време за тренировката.
В неделя - без тренировка, но пак ще работя от нас плътно от 7ч сутринта.
Айде и един поздрав-тире-извинение за таксиджията с последния хит на Джъстин Бибър :D
казано от Теди Илиева на 18.11.15, 10:09:
Това да има човек бедра твърди на камък донякъде си е недостатък. Давам пресен пример. Пътувах наскоро с градския транспорт и се опитаха да ме ощипят. Не му се получи на въпросния, не успя да захване гънка от към задното бедро. Явно не беше уцелил и височината, де. Отнесе шамар за едното нищо :D
Хахаха, Теди. Умрях от смях :D Тоя хич не е уцелил кого да щипе :D Направо сълзи на очите ми излезнаха от смях :) Добро кардио за сърцето ;)
21.11.15
18:33
Малко повече за съботната тренировка Б от днес, след като пращах предния път клипове на тренера и се наложи корекция.
Изпълних я в обратен ред, защото отново фитнеса беше фраш.
1. раменна преса 8х2 повторения с 9 кг, редуват се ръцете на всяка бройка, през 15 секунди.
2. лег 8х2 повторения с 40 кг, през 15 секунди (раменен хват)
3. гребане на машина 8х2 повторения със 75 кг, през 15 секунди
4. горен скрипец 10х2 повторения с 45 кг, през 15 секунди
На раменната преса трябваше да правя корекция на движението и за това свалих от 10кг. на 9кг. Не трябва да има пружиниране и изсилване от краката,а лактите трябва да ги държа до тялото. Справих се, следващия път ще опитам дали и с 10кг ще спазя правилното движение.
На бутането от лег трябваше да сваля обратно от 46кг на 40кг, защото иначе извъртам опасно лактите навън, а те трябва да са плътно до тялото.
До сега каквото съм писала “долен скрипец” да се чете “гребане на машина” :) Няма такъв втори заплес като мен. Там трябваше да вдигна малко килограмите (качих от 70кг на 75кг) и намалих повторенията от 3 на 2. Ще опитам следващия път и на 80 кг.
На горен скрипец колкото ми е по-голяма тежестта, толкова по-зле ми е изпълнението. Затова ми я върнаха на 45кг.
Не се изморих въобще, тренировката в този вид е тонизираща. Много е важно да оправя техниката на изпълнение.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 21.11.15 18:38.
21.11.15
18:46
От тренировка А имам да оправям планинския катерач. До сега съм го правила, както се показва в началото на този клип, което не е правилно.
Теди, чудесен е този клип, пък и упражнението си го бива! Определено мисля да го пробвам при следващата тренировка :)
22.11.15
08:12
Много полезно клипче. Определено трябва човек да се погледне отстрани, и аз ще се снимам да видя дали не правя чудото от първото показно. То такаизглежда наистина различно упражнение.
Теди, тези двойки с каква тежест са спрямо твоето максимално повторение? Предполагам, целта не са двойки с 95 % от макса, а някаква друга? Поясни ми, моля те.
И аз в началото се поочудих каква сила имаш на долния скрипец ;)
22.11.15
11:05
Не съм пробвала максове скоро. Не ми ги е искал тренера. Проверявах максимални тежести за някои движения в началото на май, а и със зловеща техника, така че не съм фактор.
По моя груба преценка трен Б го работя на 80% от макса. Над тези килограми вече развалям формата лошо, което е нежелано.
За планинския катерач получих жокер, че на този клип е показан по-добре:
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 22.11.15 11:20.
22.11.15
17:31
Неделя 22/11
Храната на картинка.
Добавките: обичайните
Движение: от кухнята, до компютъра и леглото. Изгърбих се сутринта 5 часа без да мръдна от стола, и след малко започват още едни поне 4 часа работа пак така седнала.
Направих си менюта за първите 4 дни от седмицата. В сряда и четвъртък ще си правя интересно кремче от накиснато кашу, банан, кокос, мака, стевия и чиа. Дано се получи.
23.11.15
20:24
Понеделник 23/11
Движението:
1. Ходене пеша: към 3-4км., забравих да включа Endomondo, но е горе-долу толкова като го гледам на картата
2. Тренировка А: след 2-3 часа като ми спадне малко храната за да мога да се нося грациозно по паркета в нас
Храната: Зле! Трябваше да е само тази от картинката, обаче на връщане от работа краката ме занесоха на едно забранено място от където купих гореща баница със сирене и нямам предвид баничка, а сериозно парче 300-400гр. от вита баница .... и после 3 кокосови сладки. Това отиде вместо вечеря, която по принцип трябваше да е половината от количеството пиле и грах с царевица от картинката.
Добавки: пих ги, обаче няма смисъл да ги пиша при тая баница...
Течности: днес 2л., утре повече
И понеже ме загложди съвестта какво направих, седнах да чопля във форума стари, дъвкани теми и да се образовам. Вече не ме е яд чак толкова на баницата и на мен, че я изядох, защото така пък намерих една хубава статия. Като за мен е писана, откривам прекалено много съвпадения, не е случайно това натрупване на мазнини предимно по талията. Да не омаловажаваме и приноса на баницата, но и този кортизол май има пръст в цялата работа. Ще почета още малко по темата. Не е за пренебрегване.
На мен ми се е случвало и то наскоро, като се прибирам от танци вечер да изкупувам всички бьореци със спанак от лафката, където ги продават тук на главната ж.п. Ядох, ядох, та се наядох—последния път беше два на вечеря и един на другата сутрин за закуска. От тогава не ми се е приисквало. Трябва си понякога малко да си угоди човек и да не я мисли толкова и да си вдига от нерви кортизола. Все пак баницата е едно много вкусно българско ястие. Просто ще компенсираш през следващия ден малко и после чак след месец примерно ядеш баница, ако ти се яде. (wave)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 23.11.15 20:50.
23.11.15
21:14
Благодаря за успокоението, Кико, обаче съм виновна ...... |-)
Тръгнаха ми еретични мисли да си купувам йохимбе, за да топя сланините по корема, за това спирам с четенето за днес. Айде лека вечер!
И утре по-разумно с храната.