10.12.15
20:46
10.12.15
Храна:
-Кисело мляко, ов.трици, чиа, сурови орехи, кашу, лешници, кокосови стърготини
- 1 банан
- сандвич с масло и кашкавал
-печени фъстъци
-сурово зеле със сол (докато мама го приготвя да го готви - винаги направо му се нахвърлям като заек :Д:Д:Д)
- зеле на котлона с доста пилешко месо, червен пипер и някакви други неща (беше много мазно, както винаги майка ми винаги готви манджите мазни -.- ) и 2 филии пълнозърнест хляб (той вече е истински, много хубав - от пекарната в града, в която използват специлани видове брашна, мнооого е вкусен и има някакъв специфичен лек кисел вкус който направо ме влудява (inlove)и честно казано едвам се сдържам да не го изям целия :D :D)
-малко орехи
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 12.12.15 13:32.
11.12.15
20:57
11.12.15
Храна:
-Кисело мляко, ов.трици, ов. ядки, чиа, сурови орехи, кашу, лешници, бадеми,кокосови стърготини
- 1 банан
- мнооого дебел сандвич с масло и кашкавал
-1 ябълка
-7-8бр. сурово кашу
-цяла чиния ориз на фурна(този път постно понеже месото беше свършило) затова беше и доста повече ориза..+2 филии пълнозърнест хляб
-малко орехи
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 13.12.15 13:46.
12.12.15
17:56
12.12.15
Храна:
-Кисело мляко, ов.трици, ов. ядки, чиа, сурови орехи, кашу, лешници, бадеми,кокосови стърготини (Никога не щадя ядките-общо ядките винаги са цяла купичка (близо 150-200гр.!!!!)
-боб яхния (запържен) + 1 филия пълнозърнест хляб
- 150гр. кисело мляко и 30гр. сурово кашу
- 2 сурови лешника
- акула на фурна (зехтин, подправки, черен пипер, сол), салата от краставици и зелена салата (олио, оцет, био морска сол с подправки) + 1 филия пълнозърнест хляб *oops* **имах доста странен вкус в устата, заради подправките от рибата и за да го премахна реших да ям хляб хД, знаам тъпа логика ама нали не трябва да се пие вода по време на хранене и гледам да го спазвам ;) (giggle)
-орехи
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 13.12.15 13:25.
13.12.15
13:45
13.12.15
Храна:
- 2 рохки яйца на очи и 150гр. сирене
- картофена запеканка с пилешко, сметана, кашкавал (фикс на Маги и още там някви боклуци хд)
- 50гр. сурови лешници
- 250-300гр. пилешка пържола (овкусена с горчица и подправки)+салата от краставици и къдрава салата с олио, оцет, сол
- преди лягане : орехи (60-70гр.) и лешници(35-40гр)
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 13.12.15 22:55.
13.12.15
19:24
Добър вечер на всички :)
Малко “нощни размисли”:
Преди малко научих, че утре вечерта съм канена на рожден ден на братовчедка ми. Каза, че щели да поръчват пица, щяло да има сладки, торти сигурно и т.н. Като научих веднага казах на майка ми, че няма да ходя и ако иска тя сама да иде ;д а тя ми вика как няма да идваш бла-бла :Д. Аз знам как ще реагират всички, затова че не искам да ям пица/сладки/торти и т.н. Просто като знаят как съм изглеждала преди 10 месеца и как изглеждам сега, като отказвам да ям “боклуци” сериозно ме мислят за болна. Честно наистина не знам какво да правя.. Какво да правя с този проблем? Нямам нито приятели, нито близки. От както промених начина си на хранене и на мислене загубих дори единствената си приятелка, която постоянно ме отбягва :(. Сега съм без семейство и приятели. Просто страхотно. Хем не искам да ги обиждам като не ям, хем не искам да се тровя с боклуци и после да съжалявам. Какво да правя? Вие поне (повечето) сте минали през този период, дайте ми съвет моля ви..
Да ти кажа ми звучи много зле, че хората около теб, близките ти не те подкрепят в това. Не можеш ли просто да им кажеш, че в момента си избрала този начин на живот и ако те обичат и ценят ще се примирят с това и няма да те притесняват с въпроси и изказвания. Не е необходимо да си извън обществото само защото не ядеш торти и сладки. И мен приятелите ми ме бъзикат от време на време, че ям “извръщения” и че съм “вманиачена”, но никой не ме е отбягвал заради това. Освен това на първо място ти трябва да правиш това заради здравето си, а не мисля че някой може да каже и думичка срещу това, че някой се грижи за собственото си здраве!
13.12.15
22:06
Напълно си права! И им го казвам това, че го правя за да съм здрава. Просто те не го разбират и не го възприемат изобщоо и както казах в предния пост: мислят ме за болна, заради това че не се храня като тях. Винаги отказвам да ям пред тях (родата ми), защото винаги има само боклуци за ядене като съм в тяхно присъствие. Утре на рождения ден ще бъде цялата ми рода - баби, дядовци, вуйна, вуйчо, леля хД и просто като видят, че не ям се разстройват и се тревожат за мен колкото и да им обяснявам моята гледна точка и това как се чувствам. Даже се е случвало баба ми да плаче, защото не съм яла. Е, това вече беше върха на простотията и наистина бях се почувствала много гадно, но както и да е. Утре явно ще има пица и какво ли още не (задължена съм да отида) и ще съм в супер тъпото настроение да правя нещо, което не обичам.
казано от Petya Jelyazkova на 13.12.15, 19:24:
Добър вечер на всички :)
Малко “нощни размисли”:
Преди малко научих, че утре вечерта съм канена на рожден ден на братовчедка ми. Каза, че щели да поръчват пица, щяло да има сладки, торти сигурно и т.н. Като научих веднага казах на майка ми, че няма да ходя и ако иска тя сама да иде ;д а тя ми вика как няма да идваш бла-бла :Д. Аз знам как ще реагират всички, затова че не искам да ям пица/сладки/торти и т.н. Просто като знаят как съм изглеждала преди 10 месеца и как изглеждам сега, като отказвам да ям “боклуци” сериозно ме мислят за болна. Честно наистина не знам какво да правя.. Какво да правя с този проблем? Нямам нито приятели, нито близки. От както промених начина си на хранене и на мислене загубих дори единствената си приятелка, която постоянно ме отбягва :(. Сега съм без семейство и приятели. Просто страхотно. Хем не искам да ги обиждам като не ям, хем не искам да се тровя с боклуци и после да съжалявам. Какво да правя? Вие поне (повечето) сте минали през този период, дайте ми съвет моля ви..
Не виждам какъв е проблемът ако в 90% от времето ядеш както си искаш, в 10% да ядеш и “джънк”. Да не говорим, че можеш да хапнеш 200-300 грама на око, без да се тъпчеш - достатъчно е, за да не ти се сърдят. Нищо няма да ти стане, защото една вечер си яла боклуци. Тествал съм го много пъти и то няколко пъти седмично, а ти си и по-млада от мен и с повече движение. Пресата ми не мърда грам, даже все повече се избива, и не съм се чувствал кой знае колко “нездрав”, въпреки че съм имал вечери, в които съм минавал 5000 калории от сладко, чипсове, фъстъци, алкохол и т.н. Като цяло и те не са прави, че те карат да ядеш неща, които не искаш (освен ако наистина не се притесняват за теб), но е по-нормално ти да се съобразиш с 10 човека, отколкото те да се съобразяват с еидн и специално заради теб да правят овес, оризовки, броколи и т.н. И като знаеш, че ще има такива събития, вместо да събираш цялото внимание постоянно ( нещо, за което хем се оплакваш, хем продължаваш да го правиш), просто така си нагласи храненията през деня (че ако трябва и през седмицата, едва ли винаги научаваш от днес за утре за такива събития), че вечерта да можеш да си позволиш да хапнеш и пак да си ок с калориите. Дори да ги превишиш един път седмично, нищо няма да ти стане, едва ли всеки ден се събирате с родата. И не забравяй, че именно заради зверските ти ограничения са започнали проблемите ти със здравето!
За мен е пълна глупост да не отидеш на рождения ден на братовчедка си, за да не ядеш, и хората с право те отбягват с такова поведение. Даже ако се замислиш, ти ги отбягваш в случая, не те теб. Има много по-важни неща от това колко калории ядеш на ден, а ти не си изправена пред затлъстяване, предполагам, че да бягаш като дявол от тамян. За мен такива крайни ограничения са оправдани само за хора, които страдат от затлъстяване или от прекомерно заслабване. Надявам се да не съм те засегнал, но това ми е мнението.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 14.12.15 00:25.
14.12.15
05:38
Напълно те разбирам. Аз ежедневно съм изкушаван от семейство и приятели с какви ли не вкусотии, но вече се научих да отказвам. Ако изпитваш нужда от по-вредна храна , то направи изключение и си хапни каквото ти се яде. Храната не трябва да те отблъсква, само защото те е страх да не напълнееш отново. Яж по-малко през деня, а на рожденият ден наваксай с каквото ти се яде. Щом ще има пица, торта и сладки може да ядеш само пица и сладки (често на рождени дни си оставям тортата, защото не ми харесва (и наистина не ми, защото винаги избират горчиво сладки)). Друг е въпроса, ако не обичаш нито едно от трите неща, тогава не бива да се тъпчеш насила. Предполагам, че за възрастните ще има и някакви салати, мезета и т.н. Нищо не пречи да си вземеш и от тях нещо, което обичаш и да го ядеш при по-младите :) А ако не обичаш газирани напитки, кажи, че те боли гърло.
Единичните случаи на компромис няма да те отдалечат от целта, дори е възможно да те стимулират да спазваш по-стриктно режима си в останалите дни. А ако приятелите ти са те оставили, заради голямата ти промяна, то единствената възможна причина е завист. Бъди истинска пред хората и ще спечелиш много приятели, които да те приемат такава, каквато си.
Мнението беше редактирано от Иван Иванов на 14.12.15 05:40.
14.12.15
12:42
Благодаря ви наистина много за съдействието и ценните съвети! Ще ми бъдат от голяма полза за напред :) Може би наистина много го мисля и все пак си мисля, че явно аз нещо не обяснявам правилно, защото аз наистина НЕ се страхувам от калориите. Даже напротив - колкото повече, толкова по-добре :D Просто искам калориите да ми идват от хубава и чиста храна (БЕЗ ЗАХАР), но разбира се както вие казвате нищо не пречи да има изключения, но проблема е че не се чувствам добре като ям нещо със захар, просто винаги прекалявам - дори една хапка да вкусам и вече съм изяла 1 кило сладки боклуци, след което всичко почва да ме боли естествено и най-много около гръдната област (лявата страна) и корема. Аз почнах да слабея февруари месец, а май месец вече бях 36кг. и нещо. И така ако щете ми вярвайте ЦЯЛО лято се тъпчех с всевъзможни джънкове и боклуци само и само, за да надебелея: пържени картофи, шоколади, сладки работи(вафли,десерти,торти,сладоледи,всичко), общо взето наблягах само на отрови, а единствения резултат беше че всичко беше станало още по-зле понеже прецаках стомаха си още повече. Другото което е - много съжалявам че нямам възможност да спортувам (април месец получих много сериозна травма на коляното - при клякане капачката ми се размести (наляво), а при ставане се върна обратно - болеше ме адски много, ходих по болници,ортопеди, правиха ми снимки, ходих дълго време с ортеза и т.н. Дори сега при леко свиване на коляното усещам някакво напрежение и затова и много ме е страх да правя някакви упражнения, а да не говорим за клекове. Даже и рядко се движа понеже цял ден съм на чина в у-ще, дори от междучасията ни остават само 4-5мин., защото винаги ни задържат в часовете. И през това време гледам да ям и да си преговарям за следващия час, нищо че трябва да бързам супер много.. И така лошото е, че този и другия месец няма да е само едно изключениe (говоря за “джънк-а”) освен днес, на 22-ри отново целия ден трябва да е “джънк” - ще се черпим в училище, всеки трябва да носи нещо за ядене (което е приготвено вкъщи:Д), след това 24ти,25ти,27 именни дни, Новогодишни празници и т.н. И все пак ще се опитам поне по-голямата част от времето да хапвам хубава храна и да не прекалявам много много с вредното. След това ще се опитам да се върна към здравословния режим :) или поне ще ям в умерени количества джънковете ;дд Е така още веднъж много ви благодаря на всички включили се, че си направихте труда да ми дадете тези ценни съвети :) (sun)
П.С. А относно газираното - поне с него нямам никакви проблеми, защото поне ми дават да пия вода вместо сок и газирано:Д:Д е, поне затова не ме карат на сила ;дд и всъщност дори няма нужда да се преструвам, че ме боли гърлото, защото от 2 дни дни наистина ме боли :D Я гледай ти какво съвпадение :-D
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 14.12.15 12:46.
15.12.15
15:51
14.12.15
Храна:
- 5с.л.ов. ядки с 100гр. Сирене
- картофена запеканка с пилешко, сметана и кашкавал
- 200гр. Кисело мляко и 50гр. Орехи
- 20гр. лешници
- млечна и руска салата, малко мезенца хд, пица (”Маргарита”) на парче и 1 парче шоколадова торта
15.12.15
Храна:
- 2 филии хляб с фъстъчено масло и кокосови стърготини
- 1 банан
- сурови сл.семки 20гр
- 1 ябълка, сурови сл.семки 35-40гр.
- 2 яйца “на очи” с малко масло и 100гр. сирене
- Мазна пилешка супа и 1 портокал :D
Леле днес ми беше първия опит с яйца на очи хД попринцип вкъщи изобщо не ми разрешават да се доближа в кухнята (т.е. да готвя хдд) обаче бях казала, че днес ще си правя яйцата сама... Е като за първи път се получиха яйца с черупки, разпльокани жълтъци и т.н. и все пак бяха вкусни! - Е, нали си бяха моите :D :D Чудя се какви обяди да си приготвям в тефлоновия тиган, много е лесно, но нямам идеи с които да поразнообразявам ;/ попринцип бързо ми писват яйцата ;с
А относно фъстъченото масло - преди 2 дена бях си купила пак от това на Балчо с 50% повече протеин (попринцип бях си казала, че няма да си купувам за да не се изкушавам и да не прекалявам с него както винаги хд но мина повече от месец сигурно и вече беше ми залипсвало :Д:Д) . Та така де, днес като го отворих направо едвам си сложих от него на филиите, толкова мазно беше! То и преди си беше така, но този път не знам дали така ми се струва, беше наистина много :д - отгоре се е отаила доста мазнина, която се опитах да излея ама.. ;дд дали е възможно наистина да му добавят мазнина? Или си е чиста, натурална от смлените фъстъци? хд
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 15.12.15 21:59.
16.12.15
09:36
В някои масла добавят, но конкретно за това, което си описала, мисля че няма бонус добавена. :)
Колкото до рецептите на тиган - можеш да си задушаваш зеленчуци + месо; да си правиш различни омлети - всеки път с разнообразни съставки; да си правиш лесни палачинки и т.н.
17.12.15
18:13
Благодаря ти за идейките!^^ Да, аз също мисля, че на Балчо е натурално. Но в Билла продават едни фъстъчени масла с тяхната марка(на Билла), на които даже и си пише че са от 90% фъстъци, а другото е добавена захар и растителна мазнина. Те са толкова по-различни по външен вид от това на Балчо - много по-светли са, кой знае през колко обработки са минавали..
16.12.15
Храна:
- малко кисело мляко и 2 припечени филийки с фъстъчено масло
- 1 ябълка
- 1 ябълка
- 1 банан
- 400гр. кисело мляко, 50гр. лешници, 50гр. орехи, 1 с.л. фъстъчено масло + още 3 с.л.фъстъчено масло ;д
- пилешка супа и 2 филийки Вита с 6 зърна
17.12.15
Храна:
- 2 припечени филийки Вита с масло, червен пипер, кашкавал и шунка
- 1 банан
- 1 банан
- пилешка супа с 1 припечена филия
- салата от краставици(овкусена с олио, сол и оцет), пилешка пържола, 1/2 припечена филийка, 1/2 портокал, 1 огромна ябълка, печени бадеми (около 30гр.) и 1 орех (tmi) гооолямо омесване на храните ;д
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 17.12.15 21:54.
18.12.15
15:34
18.12.15
Храна:
- Кисело мляко с орехи и 1/2 грейпфрут
- Сурово зеле със сол и една пилешка пържолка... и фъстъчено масло няколко лъжички ;д
- 1 банан и 1 ябълка
- салата от краставици (овкусена с олио, био морска сол с подправки и оцет)
- след 1-2 часа: (малка порцийка, понеже не бях гладна, но изглеждаше мноого вкусно и исках да опитам!:Д и е
<3) пилешко с пръстен от картофено пюре и зеленчуци (броколи, морков), с настърган кашкавал отгоре
- ядки (около 60-70гр.?!) - сурови лешници, орехи и бадеми
Не съм добър фотограф, нито нищо ама да има някаква снимка.. ;ддд
П.С. Днес научих, че на 22.12 като празнуваме в у-ще, основното ни ястие ще е заешко :Д Миналата година пак това беше и тогава за първи път бях опитала, спомням си че много беше ми харесало :D Даже имаше вкус на пилешко :дд Аз ще нося въздушна салата, много е вкусна *-* и тежка едновременно ама.. ;д няма да се угояваме все пак ;дддд
П.С.2 В сряда на гладно бях се теглила и бях 38,200 - зарадвах се, че има голям напредък понеже бях стигнала едно време до 36,300
А днес като се изтеглих бях 37,500 ???!Що за глупости :/ така бях се зарадвала, че имам напредък с качването..
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 18.12.15 22:20.
Не се вманиачавай толкова в този кантар. Всеки ден можеш да варираш в теглото минимум с килограм. Има толкова много фактори, които влияят...По-добре си измервай тялото и виж как се движиш ;)
19.12.15
14:47
Права си, че различни фактори влияят върху килограмите, но е плашещо че днес даже бях 36,900… Вече обмислям да се кача на кантара чак след празниците :D
——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
19.12.15
Храна:
- Кисело мляко с орехи
- 1 банан
- порция пилешко с пръстен от картофено пюре и зеленчуци (броколи, моркови) и настърган кашкавал и 3с.л. фъстъчено масло
- 10 бадема
- 250гр. кръгла пица Маргарита (бях на гости в братовчедката)
- 1 портокал (бях си легнала в 00 и нещо, но се въртях защото бях изгладняла много :Д и станах да хапна портокал ;дд)
Не знам защо, но след 2-3 мин. след като изядох 3-те л. фъстъчено масло и получих много лоши киселини ниско долу от корема чак горе до гърдите.. До сега не бях изпитвала такова чудо?!
Забравих да спомена, че от снощи отново пия сок от Нони, защото миналата седмица в понеделник бях изпила последната порция. Попринцип се пие 30мл. на ден и => има общо 10 порции в 1 шише т.е. за 10 дена
Сутрин пия и витамин C
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 20.12.15 19:41.
20.12.15
19:53
20.12.15
Храна:
- 2 припечени сандвичи с маргарин(??!:@), кашкавал и шпеков салам
- 2 малки банана
- Бях в мола, ядохме в BMS “Българска кухня” - Пилешка пържола джоб (пилешка пържола бут, пълнена с топено сирене, кашкавал, свински бекон, лук, гъби, кисели краставички), малко картофено пюре с лист зелена салата, зеленчуци (бейби моркови, броколи, царевица, друго не се сещам) и 1 хапка от хлебче ии 500мл. айрян -даа, не питайте къде съм го побрала това всичкото, надумках се като свинчо отново
- 1 бонбон “Мерси” с черен шоколад (ама да бе хд)
- сурови орехи и лешници (общо около 70гр.), печени бадеми (сигурно около 50гр.)
Абе то се видяло, че този месец хич няма да ми е ОК храната, да не говорим пък за другия.. Ама както и да е
Че както и се очертава да ходя на почивка за 10 дена (30.01.16-07.02.16) и то със семейството на братовчедката.. отиди ;д
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 21.12.15 16:04.
21.12.15
16:08
21.12.15
Храна:
- 50гр. Орехи и 2 припечени филийки с масло, кашкавал, червен пипер и сол
- 1 голяма ябълка
- 1 мандарина
- сурово зеле и 2 купички леща(много ми се услади хд)
- пилешко с ориз и 1 портокал
Днес сутринта така бях ядосана, че няма кисело мляко (беше свършило) и си ядох орехите без него -.- ;д
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 22.12.15 13:54.
22.12.15
17:05
22.12.15
Храна:
- Орехи с кисело мляко
- голямото преяждане в у-ще: въздушна салата, малко заешко (около 100гр.)- понеже сме доста хора и колкото толкова :Д, попринцип много го харесвам ама.. трябваше да си утоля глада със съвсем други неща, които бяха: огромно парче питка със сирене, баница с късмети, кекс с ябълки, и 1 парче от рибицата ;д
- пилешко с ориз, 2 шоколадови бонбона Линдор (кафяв и черен), 1 парче торта ии пържени фъстъци с много сол , 1 тофифи
П.С. Забравих да се похваля, че вчера ми купиха нов телефон за Коледа (малко подранен подарък:Д) и още не мога да му се нарадвам хахах ^_^
след малко ще прекача снимка :D (party)
Междудругото доста често ми се случва да усещам някаква слабост ли не знам как да го нарека, започвам да треперя и да усещам глад, на какво ли се дължи?!
Примерно в събота като бях на гости в братовчедката изядох 250гр. пица, а след 5 часа се случи това със силното треперене и силния глад
Сега също усещам нещо такова, но главно треперене... Не знам как да го поправя
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 22.12.15 23:05.
23.12.15
15:34
23.12.15
50гр.орехи, 2 припечени филийки с масло, кашкавал и луканков салам
леща с 1 филийка Вита
пилешко с ориз, 1 филийка Вита
след това: мноого сурови лешници, шоколад с лешници и 2-3 бонбони линдор
абее...общо взето грозна работа
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 24.12.15 13:26.
24.12.15
13:29
24.12.15
Храна:
- 2 припечени филийки с фъстъчено масло
- мноого сурови лешници (около 150гр. сиг?!) нищо че още ми се хапват :Д
За по-късно ще дописвам сигурно утре, но без това се знае че ще има от всичко.. :D
Вече знаете, че не съм фотограф, но вече узнавате и как се храня - като прасенце, навсякъде трохи :-D:-D:-D
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 24.12.15 13:31.
25.12.15
10:06
ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИИИ :* (nlove9) Бъдете все така упорити и постигайте целите си ^^
айде аз да дописвам за вчера, макар че мисля че е напълно ненужно.. както казах имаше от всичко, за жалост по много и още ми тежко ;д
От 19 до 1ч. бях на масата и се тъпчех като прасе, все едно цял живот са ме държали гладна и сега са развързали въжетата :D
Охх, много ми е тежко и ми се гади. Чудя се днес как да го карам откъм ядене и изобщо дали трябва да ям нещо, защото имам чувството че скоро ще върна нещо
та продължавам за вчера още:
- още 50гр. сурови лешници
- огромна чиния със 2 различни салати (млечна и руска) общо сигурно към 300гр., 1 парче питка със сирене, пуканки, 2 кюфтета, 1 зелева сърма, пиле на грил с кожата (към 100гр.), мнооого ядки за които най-много съжалявам щото сега май от тях ми е така лошо и ми се гади (около 250гр. общо ядки-печени фъстъци и леблебия), 1 парче баклава и 2 парчета тиквеник
Е единственото хубаво беше, че си изкарахме много добре семейството. Много обичам да се събираме заедно и да си припомняме старите хубави моменти <3 и даже вуйна ми ме похвали че много добре съм започнала да се храня и в събота като бях в тях (в братовчедка ми) много й харесало как съм си изяла цялата пица и на сутринта сандвичите :D :D Викам й със сравнение на това, ако знаеш вкъщи какво става.. :D Снощи даже като се върнах бях 39,300кг. Днес съм 37,900.
Ох а днес как да я карам не знам?!
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 25.12.15 10:08.
03.01.16
10:38
Здравейтееее бб-тиймъриии :* Много ама много ми липсвахте, съжалявам че не съм писала толкова много време, но мисля че знаете каква е причината, няма смисъл да обяснявам... :):)
За много години на всички! Пожелавам ви най-вече много здраве, успехи във всичко с което се захванете => постигане на целите и нека всичко лошо остане в миналата година!!!:-)))
Та така няма да давам големи подробности за храната, то се знае че всеки ден имаше много ама много ядене (особено вечер :D)
и за жалост огромни количества захар:-( щолени-молени, баклави, тиквеници, сладки баници, шоколади, бисквити,вафлички, питки ала бала - от всичко по много за съжаление даже ме е срам да издавам количества, но както и да е. Нооо въпреки всичко нездравословно, опитах и много вкусни и ПОЛЕЗНИ и ЗДРАВОСЛОВНИ неща, от които съм наистина много очарована. Нищо че на фона на всичката тая захар, полезните им качества са отишли напразно.
Та така за първи път опитах:
- кюфтенца от киноа (ще прикача снимка)
- роо’ бар десертче с какаови зърна (inlove) това нещо беше просто страхотно, но цената му е ужасна:-(
- салата с пушена сьомга и филаделфия
-и други неща, за които сега не се сещам (после ако се сетя може да допиша)
Иии достигнах цели 38,500кг.!!!! Йей (inlove) :D
Вече започнах да заформям наистина коремче и баджаци :D :D
Дажее имам маалки планове да започна фитнес. Ноо.. има проблем (освен този, че нямам никакво време и все пак ако започна да ходя мисля да съм редовна), не знам колко пъти в седмицата да ходя. Не знам кои уреди да ползвам. И общо взето нищо не знам :D Бихте ли ми помогнали (отново)? :D Ще се радвам, ако се отзовете!! :)
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 03.01.16 10:41.
казано от Petya Jelyazkova на 03.01.16, 10:38:
Ноо.. има проблем не знам колко пъти в седмицата да ходя. Не знам кои уреди да ползвам. И общо взето нищо не знам
- никой не се е родил научен все пак. Всички сме започнали от твоето ниво и няма нищо странно, срамно или лошо в това.
Не чакай помощ на готово. Отваряш статиите с Тренировки/Гид за начинаещи и започваш да четеш. Четеш, гледаш клипчета в youtube, интересуваш се и, ако имаш въпроси - питаш.
Друг вариант е да се довериш на персонален треньор, който да те въведе и да ти помогне през встъпителният период.
казано от Petya Jelyazkova на 03.01.16, 10:38:
освен този, че нямам никакво време и все пак ако започна да ходя мисля да съм редовна
А това е най-глупавото извинение. Ние сами си създаваме “време’‘
04.01.16
17:43
Благодаря ти, прав си :)
Храна за вчера, за целия ден: 2 двойни сандвича с масло и кашкавал на пресата, 4 парчета питка със сирене, 2 шоколада 70% (общо 200гр.), роо’ бар с кокос и чиа, руло Стефани, млечна салата
За днес храната: 2 филии и 1/2 с фъстъчено масло, двоен сандвич с масло и кашкавал, преди тренировката: 40гр. 70% шоколад и 50гр. фъстъчено масло
Тренировка:
15:40-16:40
1.кардио (5мин. пътека и 5мин. изкачане на стъпала)
2.лег екстензии 4х20 (3кг :Д:Д :/ )
3.клекове 4х20 (без тежести)
4.Много се ядосах не мога да прая 4-тото, защото съм прекалено ниско джудже и не стигам тва за краката :):):) :@
5.абдуктор 4х15 (15кг;дд)
6.коремни преси 4х20
7.и това не го мога..
8.кардио (изкачането на стъпала-10мин.)
Еммм общо взето много ми е криво, първата тренировка беше просто излагация.. Нищо не мога, повечето уреди не са за мен, прекалено съм ниска и колкото и да ги регулирам не ги стигам.. :( :(
Да оставим това, че като за първи ден от всякъде се утрепах :D
Първо на кардио уреда, от толкова много бързане нещо левият ми крак отиде на криво и излезе от мястото си и сега е в синини и даже кожата ми е обелена и е ужасна гледката.. ;дд
Второ, отивам към пътеката без да исках кво си блъснах ръката там и се надрах :Д:Д
И да това беше за днес, сигурно утре ще допиша храната или нещо друго ако се сетя хд
П.С. Купих си лешников тахан на “Белун”
А и мисля да следвам тази програма на снимките, какво ще кажете? Само, че за начало съм намалила някои числа, защото все още са ми трудни като за първи ден. И някои упражнения както видяхте ги изпускам..
О, и мисля почивката ми да е само в събота и неделя
продължавам с храната - за вечеря хапнах: пилешка супа, 1 филия с лютеница и 2-3 парчета руло стефани
1 с.л. от лешниковия тахан, фъстъчено масло доизядох буркана може и да има 80гр. може и повече нз...
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 04.01.16 22:22.
04.01.16
20:06
О, забравих и да питам за протеиновите барове на Фит Спо -какво мислите за тях?Искам да ги пробвам, но ме притеснява това че не съм активно спортуваща и не се нуждая от това? А и състава малко ме притеснява, нещо не ми харесват тези странни чуждестранни имена за мен в него;дд...иначе много бих искала да пробвам :Д
04.01.16
20:29
Аз не съм ги опитвала и не знам какво съдържат, можеш да споделиш тези неща, които те притесняват.
Като цяло обаче смятам, че:
- цената на протеиновите барове е излишно висока
- не е храна за всеки ден; удачни са, когато си гладна, а в близост нямаш друга храна и определено са по-добра алтернатива от някой стандартен джънк - вадиш вафлата от чантата и си “спасена” :)
- за тази цена ще можеш да си купиш продукти, с които да си направиш домашен десерт в много по-голямо количество, много по-вкусен и определено по-контролиран откъм състав
04.01.16
22:20
Благодаря ти=)
Това е съставът на един от видовете на Фит Спо и наистина не ми харесва
А относно тези домашните и евтини алтернативи, би ли ми дала примерна рецепта(апък аз може да заменя или да добавя някои неща :) )
04.01.16
23:16
Определено в състава им има неща, от които нямаш нужда. Даже малко се изненадах, да си призная. :) Аз лично не бих яла от тях, дори и да ме свари гладът неподготвена. По-скоро ще търся някакви ядки или ще стоя гладна.
Относно домашните десерти, веднага ти давам няколко варианта:
- сурови бонбони (с тях можеш да експериментираш доста, като всеки път променяш комбинациите от ядки/сушени плодове)
- шоколадово блокче (линкът е към личния ми блог и не е с рекламна цел; ако нямаш протеин, можеш да увеличиш какаото, също така е добра идея да се добави кокосово/какаово масло, което пък ще премахне нуждата от слагане в камерата)
- рецепта от форума
05.01.16
17:39
Ммм потекоха ми лигите още утре ще пробвам да направя някой бъркоч (inlove) :D
Днес си купих и фъстъчен тахан на “Белун” и нямам търпение да го изпробвам ^~^ :D
Храна за днес:
- Кисело мляко с ов.ядки, чиа, какао и мед
(Не ми стигна и нападнах лешниковия тахан :D)
- Roo’ bar с баобаб и джинджифил
- Сандвич с масло и кашкавал (Не е за вярване колко бързо огладнявам - още в 11:40 го изядох)
- 60гр. шоколад 70%
- кисело зеле с ориз, 1 филия хляб и руло стефани
- фъстъчен тахан няколко лъжици
- после сирене (много ми се прияде докато гледах как мама прави солени мъфини :Д изядох доста от него)
- и накрая колкото и да ме болеше стомаха (вляво, може би са червата) просто нямаше как да не опитам нездравословните мъфини на мама :Д
мъфините са със сирене и крема сирене (даже снимки съм прикачила в следващия пост :Д)
Това от снимката беше тренировката, без пек-дека и молитвата
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 06.01.16 17:06.
05.01.16
18:16
казано от Petya Jelyazkova на 04.01.16, 20:06:
О, забравих и да питам за протеиновите барове на Фит Спо -какво мислите за тях?Искам да ги пробвам, но ме притеснява това че не съм активно спортуваща и не се нуждая от това? А и състава малко ме притеснява, нещо не ми харесват тези странни чуждестранни имена за мен в него;дд...иначе много бих искала да пробвам :Д
Един единствен път допуснах грешката да си купя такова чудо. Остави, че се прецаках с цената, а и като прочетох съдържанието се оплаших в буквалния смисъл, дори една приятелка ми се присмя (и с право) :D . Не знам кое му беше ‘’здравословното’‘, дори на вкус не го биваше или поне на мен не ми допадна. Наистина по-добрият вариант е ти да си приготвяш такива барчета. :)
06.01.16
14:18
О, благодаря ти за съвета - няма да повторя грешката ти!Хаха :D
Честно казано даже вафлите имат по-малък състав - брашно, захар и не знам си кво още, но определено е по-малък :D :D
06.01.16
17:20
Здравейтее=)
За днес храната:
- 07:00 Голяяяма порция кисело мляко с овесени ядки, чиа, какао, мед и лешников тахан
-11:30-40 сандвич с масло и кашкавал (даже го ядох в час, понеже както съм ви казала нямаме междучасие :) -.- )
- 14:30-50 - 40гр. шоколад 70%, преполвих буркана на фъстъчен тахан както виждате на снимката хд и понеже тва не ми стигна трябваше да омета още 1 мъфин със сирене и крема сирене от вчера (wave) ;ддд
- леща
- моите домашни бонбонки (всичките)
и 1/2 плод личи опитах ;д
Тренировката днес почти я нямаше, но:
- кардио 15 мин. (пътека)
- вдигане на гирички (3кг. - 4х15 (blush) ) ох, нямам никаква сила едвам тях вдигам даже
- онзи уред (оф още не им знам имената хд) , стойка на куче и с един крак избутваш тежестта назад и така;дд
(едва ли ме разбрахте :Д) (4х15)
- отново някакви упражнения с гирички, този път над главата (4х15)
- коремни преси (4х20)
-лег преса (ест. без тежести -.-)
- и отново кардио (10-15мин.) този път изкачването на стъпала
П.С. За първи път и аз да кача някои снимки.. снимки от днес :D
Ее, признавам че много ме е срам, че почти нямам ръчички - пилешки мускулчета (к’во да кажа ;дд), завъртях бая коремче, дупето ми е много виснало и имам много стрии отзад (ама нали реших да пропусна тази снимка :Д)
О, и забравих да добавя че продължавам да пия сок от нони (вече 3-то шишенце)
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 10.01.16 16:28.
06.01.16
18:59
Ето го и първият ми опит за десерт, исках да е под формата на бар-чета, но сместта стана много гъста и трудна за разбъркване и я направих на топчета :D
- 8-9 ореха
- 2 пълни с.л. какао (много дойде)
- 2 с.л. фъстъчен тахан
- краве масло (за да се опитам да направя сместта по-добра, но безуспешно ;д)
- прясно мляко (отново със същата цел и отново безуспешно, затова и се отказах от всякакви други опити :D)
- мед
-
07.01.16
12:39
Храна:
- Кисело мляко с ов.ядки, орехи, чиа, 2 с.л. лешников тахан и 2пфх с масло
- 1 шок. бонбон (имахме именник)
- Сандвич с масло и кашкавал
- цялата смес от домашните ми бонбони + изяждане на целия останал буркан фъстъчен тахан (беше си множко, нали съм таханка (blush) )
-(преди фитнеса) 2-3 сладки и баклава, 1 пфх от вкусния:д
След фитнеса:
- голяяма порция картофена манджа и 1 пилешко бутче(копънчето)
Охх много ядене, много нещо отново излизам от режима с тая захар
-хляб (blush) ..много е вкусен бе:х:Д
Всички ме питат къде го побирам това всичкото:д
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 07.01.16 21:34.
казано от Petya Jelyazkova на 06.01.16, 18:59:
отново със същата цел и отново безуспешно, затова и се отказах от всякакви други
-
Небходим ти е пълнеж(бисквити,кокосови стърготини или най-добре овесени трици)малко повече мляко и масло,ядките по на дребно и бар-четата ще се получат.
Мнението беше редактирано от nervak на 07.01.16 13:28.
07.01.16
15:03
О, жалко че виждам написаното чак сега! Преди малко пак правих опити и въпреки, че намалих какаото пак много гъсто се получи, а да не говорим че изтървах повече меда и стана много лепкаво и абсолютно нищо не можах да направя и си изядох сместта без да я слагам в хладилника :D иначе този път беше така:
- 1 с.л. какао
- 2 с.л. фъстъчен тахан, 1 с.л. лешников тахан
- Счукани орехи
- Маалко прясно мляко
Отново неуспешен опит, но няма да се отказвам докато не стане и ще продължа да опитвам!! :D :D
Благодаря ти за включването, следващият път ще имам всичко това впредвид :)
И понеже тази бърканица не ми стигна, трябваше да изям целия буркан с фъстъчен тахан... Ех, каква картинка беше преди малко :D Целите ми ръце бяха “шоколадови”, както и устата ми ;дддд а после ометох и фъстъчения тахан, та стана просто грозна гледка.. :D Май отново трябва да се въздържам от това да си купувам всякакви тахани, защото хапна ли лъжица от тях, след това нищо не остава.. :) :( :D :D
07.01.16
15:29
казано от Petya Jelyazkova на 07.01.16, 15:03:
Май отново трябва да се въздържам от това да си купувам всякакви тахани, защото хапна ли лъжица от тях, след това нищо не остава.. :) :( :D :D
Току -що и аз допуснах грешката да си купя фъстъчен тахан. Преди нарочно го отбягвах, а сега отново трябва да ме вържат, че да не го нападна, така че не си сама в никакъв случай! (giggle)
Мнението беше редактирано от Б.Р. на 07.01.16 15:30.
07.01.16
15:35
Ох, олекна ми че не съм сама! :D Преди малко даже си говорих с моя приятелка (шокоманиачка) и й казах да внимава и да не повтаря грешката ми да се пристрастява към тахани, защото са даже по-пристрастяващи от шоколада :D Но вметнах, че тахана поне има положителни качества, за разлика от шоколада ;ддд (говоря за тези с нисък % какао)
А ти на коя марка купуваш тахани?
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 07.01.16 15:36.
07.01.16
15:39
Тръндеви. :)
Ето го и него: