07.01.16
22:17
ББ - тиймъри как се справяте с мускулната треска? Днес едвам си направих тренировката всичко ме боли, едва не се отказах от толкова болки, особено краката... Накрая кардиото го направих с големи мъки, не мога да се мръдна даже. Чудя се да пия ли аспирин, макар че знам че се пие предварително,но..
07.01.16
23:07
Аз пък ти завиждам за мускулната треска! :D Обожавам да имам такава и си я нося с гордост, хаха (giggle)
Относно аспирина и аз съм чувала, че помага, но нямам личен опит...
И според мен слушай тялото си, не се измъчвай щом толкова те боли, макар че без болка няма победа. :)
П.П: Днес доста ти оспамих дневника май, прощавай за което! (wasntme)
Разтягаш ли се хубаво след тренировка? Въпреки че и това понякога не е достатъчно за мускулната треска, така че може да пийваш по един аспирин след тренировка. И аз като Анонимнката си обичам мускулна треска и си я изживявам с кеф :D
08.01.16
07:45
Анонимке нищо не си оспамила, нали затова задавам въпроси, за да получа отговори и много се радвам като получавам такива! :D ^^
И леле хора наистина не мога да ви разбера как се радвате на това:ДДД
Аз буквално се чувствам все още като труп, въпреки че снощи си изпих аспирина :D :D
08.01.16
08:29
Мускулната треска се оправя с нова тренировка,поне при мен е така.
08.01.16
15:46
Храна:
- 07:00 Кисело мляко с ов.ядки; 50гр.кашкавал и 20гр. сирене
- 10:00 сандвич с масло и кашкавал
- 14:30 (след фитнес) - 2 препълнени купички леща и хляб
- после ще дописвам храна и трен.
Днес нещо нямах енергия в фитнеса, накрая едва не заспах на пътеката :D
Забравих да отбележа най-важнотоо!!
Днес сутрин на гладно чукнах цели 40кг.!!!! (party) (sun) (muscle)
- 18:00-19:00 - печени орехи със сол, Ориз с пилешко копънче и кавърма- дето е като баница (бях в баба)
- 100гр. печени бадеми
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 08.01.16 21:32.
08.01.16
22:22
Добър вечер на всички :)
Искам да се допитам до вас по един въпрос отново (извинявам се за което, чета много, но съм много объркана и все още не мога да разбера кое е добро за мен)
Както виждате опитвам се да спазвам тази програма по-горе на снимката, като разликата е че сменям някои упражнения с други, намалям някои повторения до 15 , а някои упражнения ги правя без тежести, защото наистина ми е много трудно без тях, а да не говорим ако добавя и тях..
Но приятелят на сестра ми (който тренира вкъщи със собствени уреди), каза че за моята цел трябва да променя нещата:
- Да намаля сериите (примерно на 3)
- По-малко повторения (пр.5)
- Да увелича тежестите
- Да правя по-големи почивки между упражненията (най-малко 3-4)
- Да не стоя много време в фитнеса (макс.40мин)
Пита ме дали харесвам кросфит-а, защото според него това било
подходящо за мен.
Нямам мнение по въпроса (не съм от разбиращите), но според мен това е доста малко като количество само 5 повторения?!! Ще има ли ефект от толкова??! А и каза, че клековете били много подходящи и най-ефикасните.
Честно казано много ме е страх от клековете (заради проблема ми с коляното-изместването на капачката) , защото имам налична травма, която според мен си остава завинаги (понеже това с изместването на капачката се повтори лятото :( ) Та, така се чудя да спазвам ли неговите препоръки или по-добре да си пазя коляното?
09.01.16
12:50
О, 5 повторения могат да са абсолютно достатъчни, стига да са с подходяща тежест. :)
На коя снимка е програмата, защото нещо не успях да я видя?
Сега колко време ти отнема тренировката?
Ако имаш притеснения, че не клякаш добре, то със сигурност не е ОК да го правиш с лоша техника, от която усещаш дискомфорт.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 09.01.16 12:51.
09.01.16
13:42
Тази е програмата, както казах заменям някои упражнения с други, както и намалям повторенията. А други упражнения даже ги изпускам (понеже не стават за мен, не ми пасват). Тренировката ми е долу-горе 1час и 30мин.
Притеснява ме проблемът с коляното, а и се тревожа, че не мога да вдигам големи тежести. Даже 3-4кг. гирички едвам вдигам при упражненията :(
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 09.01.16 13:50.
09.01.16
13:53
Храна за днес:
09:00 - Кисело мляко с ов.ядки
11:00 - 200гр. банан
13:00-13:30 - 2 голееми порции картофена яхния с 1 пил. копънче
Оо напоследък ям наистина големи порции от манджите ;д, месото малко ми идва :S :D
17:00 - 1 портокал
19:20 - 1 порция 200гр. пилешко месо със зеленчуци (броколи, моркови, царевица) и какшкавал
20:00 - 2 големи филийки с мед и леш.тахан:)
Е, за първи път пробвах тази комбинация върху филийка - ммм, цял ден мога да карам на това :D
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 09.01.16 20:47.
09.01.16
19:42
Някои има ли идеи относно тренировките ми? По-добре ли ще е да правя малко серии, но с големи тежести? Наистина много се притеснявам затова, че не се справям..
09.01.16
20:23
Да, спокойно можеш да намалиш повторенията и да увеличиш тежестите.
Също така и самите програми могат да се преработят, като подбор и подредба на упражнения, за да бъдат по-ефективни.
Прости за въпроса, защото някои моменти от дневника ти съм пропуснала - програмата ти съвместно инструктор ли е направена?
Впрочем, написано е “долна част на торса” и са изредени упражнения за крака. Торсът е тялото без главата и крайниците, а краката са крайници. :D
09.01.16
20:26
Според мен да, но пак зависи от целите ти. Мен също ме съветват да тренирам с повече кг и по-малко повторения. Но ако трябва да съм честна, не ми допада много. Най-добре пробвай и двата варианта и виж кое ще ти хареса на теб. Все пак нека някой по-адекватен се включи, това беше лично мое мнение. :)
09.01.16
20:45
Хаха, явно на някой му липсват знания по анатомия :D
Програмата ми е направена от инструктора, но преди 2-3год. и то не за мен, а за сестра ми (с цел отслабване :Д)
Е, аз естествено не целя това... Но наистина не знам как ще ги вдигам тези тежести :D Мисля утре да направя тренировката за понеделник, защото в понеделник ще съм на гинеколог и няма да имам време. Благодаря за включванията, ще се опитам да увелича тежестите и да видя как е така. (Ще трябва да преборя страха от коляното ;д, ще си сложа и ортезата)
казано от Вероника Налбатска на 09.01.16, 20:23:
...Впрочем, написано е “долна част на торса” и са изредени упражнения за крака. Торсът е тялото без главата и крайниците, а краката са крайници. :D
тя и цялата програма(без да обиждам инструктора, който я е съставил) е меко казано отвратителна и определено не смятам, че е подходяща за теб
10.01.16
13:54
- 08:00 - 1 кофичка кисело мляко с орехи, какао, мед; няколко лъжици леш.тахан
Тренировка 12:10-13:10:
- Кардио 10мин.
- Страничен корем 4х20 (с дъмбели 2х2.5кг.)
- Коремни преси на римско столче 4х20
- Клекове 4х5 (20кг) с малкия лост (10кг.) добавих 2х5кг
- Римска тяга 3х5 (20кг)
- Избутване на машина от лег 3х5 (15кг.)
10кг е лоста, тежестите - 2х2.5
13:30 - Пилешко месо с зеленчуци (броколи, царевица, моркови), сметана и кашкавал
16:20 - 1 банан
19:00-19:20 - 1 купичка боб и 5 *oops* филийки с мед и тахан (blush)
Вместо филийките с тахана щях да ям тиквеник, ама като разбрах колко захар има... Викам я по-добре да си намажа 1 филийка с мед и таханче... Направо си беше 1 - нямам думи :D честно казано можех да изям целия хляб с мед и тахан, но след като се сетих че ще трябва да се отчитам за днес... Реших да пропусна и да се спра малко НЕ на време :D
Днес забелязах, че съм направила бая коремче :х
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 10.01.16 20:18.
11.01.16
11:20
Здравейтее
Отново съм аз с моите глупави въпроси, но все ще ви питам и забравям.
Когато включа пътеката в фитнеса още в началото “пилка” и иска да въведа нещо,което не разбирам и пише - LBS и има някакви звездички и пише 100 и нещо си?! Миналата година като ходих в фитнеса, първо ми излизаше да въведа килограмите си, а сега излиза това LBS и си нямам и напредстава какво е
казано от Petya Jelyazkova на 11.01.16, 11:20:
Здравейтее
Отново съм аз с моите глупави въпроси, но все ще ви питам и забравям.
Когато включа пътеката в фитнеса още в началото “пилка” и иска да въведа нещо,което не разбирам и пише - LBS и има някакви звездички и пише 100 и нещо си?! Миналата година като ходих в фитнеса, първо ми излизаше да въведа килограмите си, а сега излиза това LBS и си нямам и напредстава какво е
Трябва да въведеш теглото си в либри. Провери в Гугъл на колко либри е равен един килограм.
П. П. “Пилка”, “напредстава” - кажи ми, че се шегуваш, моля те!
Здравей, случайно прочетох, че си измествала капачка два пъти.
И аз съм си измествал капачката два пъти, през 2006 и 2007-ма година на десния крак. Нещото, което беше най- благоприятно за коляното ми се оказа клека с щанга. Движението е натурално и е много благоприятно, поне аз така мисля, като човек който се е притеснявал заради стара травма.
Даже още 2007-ма г. един ортопед ме беше посъветвал ако не искам да се потрети контузията, да започна да спортувам нещо. Всичко с цел да се развие мускулатурата около ставата, и така да я предпазва.
11.01.16
13:30
@Boby_ ем да не знаех как да се изразя (; хД иначе благодаря ти за отговора
————————————————————————————
@avitohol благодаря ти за коментара, наистина много ми хареса написаното - не съм го чувала до сега и сега като се замисля наистина има логика :)
11.01.16
21:10
Днес сутринта си направих от банановите палачинки (2 яйца и голям банан-станаха 9 малки палачинки)
Храна:
- 06:30-Кисело мляко с орехи; 5 палачинки
-11:00- 4 палачинки
- 15:00- 400гр.боб, 100гр. хляб
- 18:40- 100гр. шоколад с трюфели и ром
Тренировка:
19:10-20:10-
Кардио 10мин.
Коремни преси 4х20
Клекове-2х5 (20кг)
Вдигане на лост 3х5 (15кг)
Задна екстензия 3х15 (с 5кг.)
20:30 - 21:20- 1 скумрия, 2 бисквити Мираж, тиквеник, 4 парчета от кекса на баба ми и кубети с таратор..
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 12.01.16 16:05.
12.01.16
14:33
Храна
Бананови палачинки с много мед, тахан и орехи
Бананови палачинки отново :Д (4бр малки)
Ориз с пилешко, бананови палачинки (от 1 яйце и голяям банан)
Хах намерих уникален начин как да ям яйца лесно:дддд
Ориз с пилешко и хляб
100gr.орехи
Днес ходих на гинеколог - новините са добри, яйчниците са добре и функционират, даже имало някаква лигавица, която също е добър показател. Щяло да ми дойде, но процесът бил дооста дълъг, може да отнеме дори година... Сега в края на месеца се навършва година от както нямам цикъл. Лекарката се уплаши колко многооо са ми ниски хормоните (много под нормата, даже при жени в критическата не били толкова ниски). Каза ми да си направя отново изследвания, за да видим дали са се покачили хормоните.
Предписа ми витамини: Геритамин и Dei Vid.
П.С. За първи път лекарка да ми каже, че сладкото не ми трябва и освен за напълняване, за нищо друго не служи.:д
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 13.01.16 15:38.
13.01.16
12:23
08:20 - 400гр. Кисело мляко и сандвич с масло и кашкавал
11:20 - Сандвич с масло и кашкавал
15:30 - скумрия
Преди малко си взех резултатите от изследванията (на снимката).
18:10-19:00 - тренировка
Кардио 15мин
Коремни преси на римско столче 4х20
Упражнение за дупе 4х10
Клекове 3х10 (20кг.)
Римска тяга 2х5 (20кг.)
Избутване на машина от лег 3х5 (15кг)
Доста малко ми е времето в фитнеса..
20:00-20:20: пиле със сос 4 сирена и сметана и броколи и дооста домашна МАЗНА баница със сирене *oops*:d
Тахан
Семки
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 13.01.16 23:22.
14.01.16
17:13
Храна
7h - Палачинки с мед (2 яйца, кокосови стърготини и какао, масло)
11:40 - Сандвич с масло и кашкавал
3 ореха,20гр семки
15:40-16:40 Тренировка
Кардио 10мин
Страничен корем с дъмбели(5кг) 4х20
Коремни преси на римско столче 4х20
Клекове 3х5 (20кг)
Вдигане на лост 3х5 (20кг)
Задна екстензия 3х5 (с 5кг. тежест)
Упражнение за бицепс с лост 3х20 (10кг)
17:00 - 50гр. Суров микс ядки (бразилиски орех, бадем, кашу, лешници, стафиди и червени боровинки) -_- бахти ламята честно хД
Не ми се ядяха изобщо ама си купих 2 пакета и ест. реших да унищожа единия :D -_-
18:20-18:30 - Лазаня със сос бешамел (от тези полуготовите в Кауфланд)
Оф днеска пак нарушавам режима
солети, цял пакет бисквити хогаренас, сладка царевица.. Какво ли не оф когато ги няма любимите ми неща хрупам каквото ми падне ужас-__-
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 15.01.16 07:17.
15.01.16
11:50
15.01.16
Кисело мляко с ов.ядки, 50гр. Суров микс ядки, чиа, смляно ленено семе и мед
Пилешка супа, хляб
Банан
Тренировка
Коремни преси 4х20
Упражнение за дупе 4х10
Клекове 3х5 (20кг.)
Мъртва тяга 3х5 (20кг.)
Избутване на машина от лег 3х5 (15кг.)
Шепа сурови лешници, 400гр. Кисело мляко и 70гр. суров белен слънчоглед
Още 1 шепа лешници
Днес наистина много прекалих с тези суровите ядки
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 15.01.16 23:05.
15.01.16
12:11
Здравей от мен :) Стана ми много интересно представянето в дневника ти, превъртях следващите постове отгоре-отгоре и искам да попитам защото не видях - какво все пак се е случило с възстановяването на месечния ти период? Извинявам се, предварително ако примерно вече не желаеш да говориш за това и въпроса ми е бил прекалено личен.
Защо питам: Когато бях 12ти клас, което е преди 7 години почти, имах една позната (тя също беше 12ти клас), която направи нещо страшно унищожително върху тялото си - 6 месеца беше на 2 домата на ден, водка и сок грейпфрут вечерта. Всеки ден. Само това. Отслабна за тези 6 месеца с 43 кг, кожата и висна, беше страшно бледа като труп, костите и се виждаха и проблема беше, че тя пак се смяташе за дебела, но това не е важно.
Както се досещаш - цикъла и спря. Като ти прочетох представянето, моментално се сетих за нея. Исках да споделя, че лекарите успяха да коригират това, но с много лош вариант - противозачатъчни хапчета, за които аз съм твърде против, защото са претъпкани с хормони, но пък цикъла и се върна. Разбира се, те повишават апетита нереално много и качи онези 43кг обратно + още 10 кг отгоре...
Та, затова ми стана интересно, ако може да споделиш дали без употребата на такъв тип лекарства си успяла да възстановиш това. Отново се извинявам, ако все пак не желаеш да говориш на тази тема.
15.01.16
13:00
Благодаря ти за споделеното. Не, няма проблем да говоря за това. Не, нямам месечен цикъл точно от миналия януари (в края, някъде на 25-27 ми дойде последно) и не съм успяла до сега да го възстановя без противозачатъчни. Лятото пих 3 месеца Фемостон (бях при друг гинеколог), но ефект никакъв - във вторник като ходих при новата гинеколожката, тя каза че за да има ефект от тези хапчета трябва да се пият доста дълго време и 3 месеца са малко. Даже утре като ходя пак, за да и занеса резултатите, тя каза че сигурно ще ми изпише някакви хормонални. Септември лежах в болницата във Варна, от там повтаряха че не искат да предизвикат цикъла ми с хормонални, а само чрез ХРАНА (трябвало да си възвърна кг.-те, за да ми дойде) и така..
15.01.16
13:36
казано от Petya Jelyazkova на 15.01.16, 13:00:
Благодаря ти за споделеното. Не, няма проблем да говоря за това. Не, нямам месечен цикъл точно от миналия януари (в края, някъде на 25-27 ми дойде последно) и не съм успяла до сега да го възстановя без противозачатъчни. Лятото пих 3 месеца Фемостон (бях при друг гинеколог), но ефект никакъв - във вторник като ходих при новата гинеколожката, тя каза че за да има ефект от тези хапчета трябва да се пият доста дълго време и 3 месеца са малко. Даже утре като ходя пак, за да и занеса резултатите, тя каза че сигурно ще ми изпише някакви хормонални. Септември лежах в болницата във Варна, от там повтаряха че не искат да предизвикат цикъла ми с хормонални, а само чрез ХРАНА (трябвало да си възвърна кг.-те, за да ми дойде) и така..
Да, ти кажа - звучи страшно освежаващо да чуеш за лекари, които са посъветвали техен пациент да се лекува по естествен начин, а не с лекарства. Тялото има уникалната функция да се самолекува при всички индивиди и определено храната + здравословен начин на живот според мен са правилния път, за което поздравления, че правиш всичко възможно да го постигнеш :) Успех :)
15.01.16
18:11
Ооо, благодаря ти много. Наистина много хубави думи! :) Само дето се чувствам виновна, че не е точно така... Да, правя всичко възможно, но за съжаление както виждаш последно време доста боклуци минаха през стомаха ми и то само защото не умея да се самоконтролирам - когато няма примерно тахан, плодове, ядки и други любими неща започвам да ям само боклуци и то докато не свършат и не изям пакета (примерно)...
Връщането на цикъл е доста трудна задача, може да отнеме дори още година докато се възстанови, но ще се опитам да направя всичко възможно по силите си, за да го върна.. :)
16.01.16
19:11
Добър вечер на всички :)
Днес ходих при гинеколожката за да й покажа резултатите от изследванията... За съжаление каза, че някои влизат в графата долу-горе, но прогестерона бил мноооого нисък:(
Изписа ми “Климен” (хормонални, противозачатъчни) и за сега трябва да ги пия 3 месеца (след всяка опаковка се прави 7 дена почивка) :( изобщо не ми се пият.. Лекарката каза, че наистина не знае как ще ми дойде след като са толкова ниски резултатите.. Допълни че ще е хубаво да ми направят някакво изследване на яйчниците, но забравих името нещо си..скопия
16.01.16
19:44
Храна
Сандвич с масло и 50гр. кашкавал
Ябълка
7 мини бананови палачинки с много мед и сусамов тахан (2 яйца, банан, канела, кокосови стърготини)
Останалите 3 мини бананови палачинки
Тренировка
Кардио 10 мин.
Коремни преси 4х20
Клекове 3х5 (20кг.)
Вдигане на лост 3х5 (15кг.)
Задна екстензия 3х5 (с 5кг. тежест)
Салата от червено зеле, 3 пържени кюфтета, лютеница и 100гр. хляб
100гр. Лешници
Тахан
О.о
О, Боже мой това е толкова много храна!
Определено се взимам в ръце!
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 16.01.16 21:23.
16.01.16
19:55
Не мога да се ориентирам в референтните стойости - при моите изследвания дават други стойности.
Във фоликуларна фаза ли си се изследвала?
Не знам дали ти е нисък според лекарите, но при мен беше 0,6 в овулация, което май е доста скромно, а да чукам на дърво- не съм имала никога проблеми от самото начало- почти 15 години - на всеки 28- 29 дни нормален спокоен цикъл. Защо не дадеш още няколко месеца шанс на здравословния начин на живот?
16.01.16
20:19
Ами честно казано не знам коя фаза е, не би ли трябвало да е фоликуларна?
А какво имаш впредвид с последното изречение?
16.01.16
20:31
Ами не знам в коя фаза си- то реферетните стойности зависят от фазата, моят го изследвах на 14 ден и съм почти сигурна, че овулацията ми идва тогава-14-15 ден, появява се една много характерна промяна във секретите и така ;)
Имах предвид , че не знам откога са проблемите ти, но може би трябва да опиташ още няколко месеца здравословно хранене, тренировки и билки, без да прибягваш до хормони.
17.01.16
13:36
Днес почивен ден
Ов.ядки с тахан, какао и мед
Леблебия
Мусака, пушени коремчета от сьомга (бяха мноого мазни О.о , но пък вкуснии) и мноого червено зеле (едвам се мърдам хд)
Вечеря
Салати: червено зеле; кьопалооу (овкусени)
Питка със сирене
Свински кебап и ориз - мноого вкусни
Печени ядки (бадеми и фъстъци) огрооомно количество 300гр.сиг.
Е, трябва да се примиря с това, че съм голяма лакомница и няма да се променя..:(
Иначе качеството на храната е що-годе добра за днес, освен питката и ядките - напълно излишни
Не знам как да преборя тази лакомия, особено към ядките..;((( чувствам се като психично болна направо
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 18.01.16 16:49.
17.01.16
17:19
Сигурно ще прозвучи тъпо, защото предполагам, че вече си го направила, но защо не се консултираш с още 1-2 специалиста преди приема на противозачатъчни? Естествено, ако няма друг избор - по-добре с тях, отколкото без тях, но винаги добре дошло би било още едно мнение.
17.01.16
21:17
Измина цяла година от както нямам месечен цикъл. :(
Както виждаш храня се доста и проблема не е в това (храната) примерно. Не мога да чакам повече, колкото и да съм против тях - днес ми беше втория ден:/ иначе съм на твоето мнение, но наистина не издържам повече.. Благодаря ти много за включването!:)
17.01.16
21:54
Хорицаа :Д
Официално ви пиша, за да кажа че си забранявам ядките под каквато и да е форма (дори тахани!), причината е една единствена - ЛАКОМИЯ! Не знам до кога, най-вероятно няма да е много дълго ;Д
Но се чувствам много зле, че прекалявам чак толкова.. :(
“Без едно мога, с едно - не” - Същата работа е и при мен
18.01.16
13:49
Храна
- Кисело мляко и банан
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 18.01.16 20:49.
19.01.16
07:56
Добро утро!!:)
Ох, хора не знам какво да правя.. Няма с кого да споделя мъките си, но очевидно не съм добре... Това преяждане започна да става системно и не знам как да се справя с него, дори няма кой да ми помогне и да ми каже поне “спри”. А аз нямам контрол и не мога да спра докато корема не ме заболи..да, знам това е болестно състояние, но стигам до извода че ми липсват много хранителни вещества най-вероятно и във времето, когато бях на ” ябълка, яйце, краставица” явно съм гладувала.
Днес рано сутринта се събудих от мириса на палачинки, които мама правеше (снощи й казах да ми направи)
и тя замина на работа и изядох всички палачинки (4бр. със сирене) и за десерт, - сладкиша “негърче” -___- бях се надула супер много още след втората палачинка, но не знам какво се случва - просто не мога да се контролирам с каквато и да е била храна... Когато кажа на майка ми за този проблем с преяждането и се оплаквам, тя ми казва: ето, както казват лекарите - страхуваш се от изяденото количество храна бла-бла, колко пъти съм ти казвала че не трябва да съжаляваш и т.н. Но не разбира, че това си е болестно състояние?! Никой не разбира, аз не съжалявам за “многото храна” или “некачествената храна” , аз съжалявам за това че стомаха ми не издържа на това всичкото... Та дори когато тежах 50-55кг. не съм преяждала така? Да, ядох всеки ден вредно - сладки, торти, нутели, боклуци, но ако ще е вредно най-много 2 палачинки с Нутела изяждох или 2 филийки (примерно), а сега съм способна да изям дори 1 хляб..