26.01.16
17:01
Tuti Buti, да знам - здравословните проблеми не се решават във форума, но реших да споделя понеже някой може да е чувал за това. При мен също понякога болките слизат до долу, но главно са горе. Наистина е много кофти.
Когато болката ме хване, се шегувам с родата, че пак ме е хванал ишиаса хд, но честно казано изобщо не ми е до смях:D
Това с топлата вода съм го правила(без солта), но ефект - никакъв. Ще пробвам и с нея, благодаря:)
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 26.01.16 17:01.
26.01.16
18:56
Продължавам за днес:
Тренировка:
Коремни преси на римско столче 4х20
Упражнение за корем (не му знам името) 4х10
Клекове 1х10(20кг.), 2х5 (25кг.)
Римска тяга 3х5 (25кг.)
Избутване на машина от лег 1х5 (15кг)
2х5 (20кг.)
Страничен корем 3х20 (2х2,5кг.)
Сгъване на лост 3х20 (10кг.)
17:00 - 1ч.л. сусамов тахан
19:00-20:00- 1 панирано в корнфлейкс топено сиренце (мн.вкусно), голямата салата от червено зеле (овкусена) и 2 малки пилешки пържоли
21:00 - 3ч.л. сусамов тахан
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 26.01.16 23:13.
26.01.16
19:09
Браво, вдигаш тежестите.
Страничен корем 3х20 (2х2,5кг.) - Само не ми казвай, че това са наклони встрани :)
26.01.16
20:08
Ами май да :D обаче не съм ги правила на уреда (беше зает:)) :ДД
27.01.16
15:51
27.01.16
Храна:
06:40-07:00 - Ленен мъфин по рецепта на Deskameska {45гр. смляно ленено семе, 1/2ч.л.бакпулвер, 2ч.л. канела, 1ч.л. кафява захар (аз сложих 2 и пак не беше сладко, може да се увеличи още),1 разбито яйце, 1ч.л. масло} намазан с бадемов тахан+1 чаша прясно мляко мррр вкусотийка голямаа*-* Много съм благодарна за тази рецепта, сега мога да експериментирам с доста различни “добавки” към сместта
12:10-12:20 - Дюнер с пилешко месо (за палачинката/омлета: 1 яйце, смлени овесени ядки и прясно мляко+масло за тигана; за плънката: нарязана на ситно пилешка пържола(60-70гр.) от тези готовите вакуумирани, домати, краставички, зелена салата)
14:45-15:00 - 2.с.л. Бадемов тахан и 100гр. Кисело мляко 4,5%
П.С. Днес пробвах този метод с топлата вода на гладно и морска сол, но за съжаление нямаше резултати.. Освен, че ми беше адски солено и ми стана едно гадно на гърлото, след 10мин. започна да ми се гади и за малко щях да изкарам всичко, но през предния отвор;-D, ама дори и това не стана.
П.С.2. Преди малко ходих да си взема от офиса на Спиди пратката с лоста и тежестите - те взели, че объркали и вместо лост ми пратили гиричка от 5кг. и дисковете, които поръчах:DD, след като обясних че са направили грешка, казаха че ще върнат пратката обратно и ще се води като “отложена” , а утре ще ми пратят на ново пратката, с нещата които съм поръчала. Е, за сега това, да се молим утре да пристигне успешно и така както трябва да бъде :D
Пускам малко снимки от мъфинчето и дюнера ми:Д (много лошо качество, бързах да не закъснея за у-ще и се размацаха :D ама нищо)
- 19:20-19:35 - омлет с пушен бекон (пържен в олио), голяма салата (краставици, домати, репички, праз, зелена салата, олио, сол) и 1 фпх с ов. трици
21:00 - 20-30гр. пилешка пържола (докато приготвям дюнера за утре:д) и около 30гр. краве масло (вместо да пия рициново)
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 27.01.16 21:06.
27.01.16
16:20
А какво предизвиква това .... затруднено освобождаване? :) Хапваш добре, тренираш, пиеш вода. Трябва да има причина някаква. Цял живот ли е така или някакъв определен период напоследък?
Все пак поне веднъж на ден си трябва, иначе ще се интоксикираш...
27.01.16
16:39
Не мога да разбера на какво се дължи. Уж в някои от нещата, които ям има фибри и то доста. Попринцип от малка имам такъв проблем, но преди поне имах някакви “позиви хд”, докато сега дори не съществуват такива. Колко лекари посетих до сега и всички ме питат дали има изобщо има какво да ” изхвърля”....а не, затова червата най-редовно ме болят. .
27.01.16
16:52
Познавам хора със същия проблем. Аз съм горе-долу на същия хал, макар че пак не мога да се оплача. Пробвай да вкарваш по-често доматени манджи, тиква, червен пипер, зелена салата, малко по-пикантно, може и зелен чай. Е не всичко наведнъж, разбира се :) Да не стане обратния ефект ;)
казано от Petya Jelyazkova на 27.01.16, 15:51:
П.С. Днес пробвах този метод с топлата вода на гладно и морска сол, но за съжаление нямаше резултати.. Освен, че ми беше адски солено и ми стана едно гадно на гърлото, след 10мин. започна да ми се гади и за малко щях да изкарам всичко, но през предния отвор;-D, ама дори и това не стана.
Вкуса на водата не трябва да е като на пресолена манджа. Ветроятно си попрекалила със солта.
Ходенето до тоалетна трябва да се случва ПОНЕ веднъж дневно. По-малко от това води не само до дискомфорт, но и до сериозни последствия понякога и обикновено означава, че има ниво на токсичност над допустимото. Най-елементарното нещо, което можеш да направиш е да следваш правилото “Nature’s solution to pollution is dilution”, в твоя случай това би означавало драстично увеличение на приема на вода...аз бих се придържала към солената. :)
27.01.16
18:18
казано от Адела Алекова на 27.01.16, 16:52:
зелен чай
Това и мен ме подсети за нещо. Именно, че когато бях решила да отслабвам пиех зелен чай Сание. Всъщност се води някакъв китайски за отслабване, та го пиех с цел да се разхлабя. Доста глупаво от моя страна, но все пак имаше полза (до време). Обаче имаше и период, в който пиех по 2-3 чаши чай на ден и пак не ми действаше. В началото имах страшни коремни болки, но нали съм си инат. :D
Мисълта ми беше че може да пробваш с него, но не повече от указания период (забравих колко). Все пак не трябва да се прекалява, а аз го пих почти 1год.
Нека и други се включат с мнение за този чай и на мен би ми било интересно. :)
Мнението беше редактирано от Б.Р. на 27.01.16 18:22.
27.01.16
18:23
Попринцип гледам да пия повече вода. Лятото стигах дори 3-4л. И през 20мин. бях в тоалетната по малка нужда :D
И сега съм толкова честа, всяко междучасие посещавам wc-то ;дд дори във фитнеса ходя по най-малко 2 пъти:D
27.01.16
18:26
Фибрите и млечните може да са проблем за перисталтиката. Трябват ти повече мазнини, определено. Пълна супена лъжица масло, ГХИ или кокосово масло, сутрин в кафето ще свърши работа. Или можеш да си направиш бонбони микс от масло, кокосво масло и мед, кленов сироп или кокосова захар и да хапваш по един няколко пъти през деня.
Накисвай си чия семки във вода докато омекнат и ги смесвай с банан или друг плод, но докато не оправиш положението, спри поне киселото мляко.
Успех! Винаги има начин :-)
За зеления чай моето лично мнение е да не взимаш този китайски ( извинявай мило Б.Р., аз не го одобрявам). Вземи си насипен зелен чай и си го запарвай. Пак не е гаранция, че само той ще ти помогне, нещата са комплексни. На мен лично не ми действа толкова разхлабващо, но със сигурност извличам позитиви от него. Имам познати, които обаче само докато пият глътка и вече са в тоалетната. Всичко си е индивидуално и докато не опиташ кое действа при теб ние не можем да кажем със сигурност кой е цяра :)
казано от Sanya на 27.01.16, 19:01:
На мен лично не ми действа толкова разхлабващо, но със сигурност извличам позитиви от него. Имам познати, които обаче само докато пият глътка и вече са в тоалетната. Всичко си е индивидуално и докато не опиташ кое действа при теб ние не можем да кажем със сигурност кой е цяра :)
Всъщност, повече зависи от чая, не от индивидуалностите. ;)
Моята лична препоръка по отношение на зеления (а и черния) чай е, да не се купува насипен. В България като цяло няма внос на много качествен чай, и ако искаш добър зелен чай, трябва да си склонна да похарчиш немалко пари.
27.01.16
19:21
Благодаря ви за включванията!:)
А този зеления чай май не е от препоръчваните да се ползват дълго време, защото организма свиква с него и после става по-зле?!
За мазнините - да, те наистина помагат. Днес ще пия от рициновото масло.
27.01.16
19:31
Рициновото масло е агресивно и краткотрайно решение. Няма да оправи перисталтиката ти.
На мен пък фибрите от зеленчуци и киселото мляко ми действат съвсем добре. Колкото повече са, толкова повече действат ;)
Мисля, че трябва да намериш първоизточника на проблема си. Възможно ли е да е органично увреждане на червата, преглеждали ли са те пълноценно? Или просто са “лениви черва”? Това не е маловажен проблем, цялостното ти здраве зависи от решаването му.
Аз сега видях че си на 15. Възможно е промените в хормоналния фон да ти причиняват тези дискомфорти.
27.01.16
19:43
Попринцип и на мен фибрите добре ми действат, но явно трябва да увелича количествата.. И ходих при гастроентероложка преди 2-3 месеца, гледа ме и нищо не каза, освен че съм имала много газове и че аз “нищо не съм яла” ,как съм очаквала да ходя до тоалетна?!Абе луда работа
27.01.16
19:44
казано от Маргарита Манева на 27.01.16, 19:39:
Аз сега видях че си на 15. Възможно е промените в хормоналния фон да ти причиняват тези дискомфорти.
Може би наистина се дължи на това... Понеже след драстичната диета се влуши този проблем.
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 27.01.16 19:45.
28.01.16
07:13
казано от Sanya на 27.01.16, 19:01:
За зеления чай моето лично мнение е да не взимаш този китайски ( извинявай мило Б.Р., аз не го одобрявам).
Няма проблем, Sanya, не напразно попитах и за мнението на останалите. :) Честно казано и аз в последствие разбрах, че не е един от най-препоръчителните, но продължих приема му и то твърде дълго време. (dull)
Както и да е, сетих се за още един вариант. А той е сладко от рози. Наистина доста ми помагаше, но трябва да се консумира в по-големи количества (т.е. не 1-2 лъжички) и най-добре на гладно. Поне при мен действаше безотказно. Може да поразпиташ за него, ако все пак имаш някакви опасения. Но разбира се и това е временен вариант. Причината трябва да се открие! :)
28.01.16
13:02
28.01.16
Храна:
06:35-06:45 - Домашно прясно мляко с ов.ядки, орехи, чиа+1с.л. сусамов тахан
09:55 - ябълка
12:40-12:50 - Дюнер (за палачинката - 2 яйца, смлени овесени ядки, ленено брашно, масло; за плънката - нарязано на ситно пил. пържола (60гр.), краставици, домати, праз, репички)
После ще дописвам
П.С. 2 Обадиха ми се по телефона, че нещата ми от емаг най-после са ги доставили вкъщи, нямам търпение да се прибера, да ги видя и изпробвамм (party) (inlove)
П.С.2 Вече съм оформена за срока - имам 6 по всички предмети, с изключение на биологията - там имам 5. Много съм щастлива! (sun) (party)
Дори по анатомия и латински съм с 6, което е наистина уникалноо :D
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 28.01.16 13:47.
28.01.16
13:04
Tи си на 15 и учиш анатомия и латински? WTF ? :)
28.01.16
13:09
Ако учи биология, е напълно нормално.
И ако учи в националната за древни езици и култури:) е възможно да изучава и латински.
А анатомията се учеше в 8 клас май по Биология ама не върви чак пък да му се вика по Анатомия,защото анатомията обхваща доста повече от това в учебника:)
Мнението беше редактирано от S&M на 28.01.16 13:19.
28.01.16
13:42
Уча анатомия и латински, защото съм във Ветеринарна гимназия :), 9-ти клас съм
28.01.16
13:49
Йупииии, ето ги и новите ми придобивкии :P (party) (sun) (inlove) Много съм щастлива, сега вече мога да тренирам когато си поискам ^~^
28.01.16
16:33
Дописвам:
14:50-15:35 -
Коремни преси 4х20
Упражнение за корем 4х5
Клекове 3х5 (25кг.)
Вдигане на лост 3х5 (15кг.)
Задна екстензия 3х10 (5кг.)
Сгъване на лост 4х5 (15кг.)
16:00-16:30 - 100гр лешници и една купичка вряла вода с чиа семена и ябълка..пак много..
20:00 - Ориз с пилешко бутче (беше мн.мазен, но вкусен определено;D) , голяма салата от краставици, домати, праз, репички (овкусена) и 1 банан (знам, че не е правилно след вечеря да се ядът плодове)
Вече ще записвам и добавките:
- Витамини “Геритамин”
- Сок от Нони
- Хормонални “Климен”
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 28.01.16 20:35.
казано от Petya Jelyazkova на 28.01.16, 13:49:
Йупииии, ето ги и новите ми придобивкии :P (party) (sun) (inlove) Много съм щастлива, сега вече мога да тренирам когато си поискам ^~^
Честито! Все хубави тренировки да си спретваш!
28.01.16
16:49
Благодаря тии, ще се опитвам да давам всичко от себе си!!^~^
29.01.16
19:03
29.01.16
- 06:30 голяма купа пр.мляко с ов.ядки
- 12:00 ориз с малко пилешко
- 15:00 - 2 малки ябълки
- сусамов тахан
Снощи пих капки дулколакс.
Утре ще пътувам, ще ходя на почивка с братовчедка ми и семейство й до другата неделя, храната няма да е добра, но ще се опитвам да избирам възможно най-добрия избор:D Даже преди малко си купих още тахан за там, че много бързо свършва ;дд
19:45-20:00 - Омлет от 3 яйца, 25гр. пушен свински бекон (пържен в олио-_-); много голяма салата от краставици, домати, репички (с олио, оцет, сол), 60гр. пфх
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 29.01.16 20:05.
Мислих да ти казвам, че за стомахчето съм чувала, че сутрин на гладно една лъжица тахан с 1/2 лъжица мед смазвало много хубаво и съответно намалявало стомашния дискомфорт ;)
29.01.16
23:48
Благодаря ти:) супени нали?
Аз от тази вечер започнах с едни прахчета, лекарката ми ги изписа.
Продължавам за днес:
22:40 - няколко орехчета
22:45 тренировка
- Клекове 3х10
- Мъртва Тяга 3х10
- Избутване на лост 3х10
- Сгъване на лост 3х10
30.01.16
12:53
Добро утроо (sun)
07:00 - прахче
07:30 - 1с.л. сусамов тахан; пр.мляко с ов.ядки и чиа
11:00 - 1 ябълка
12:30 - сандвич с масло (2 фпх около 160гр., 30-40гр. кашкавал и 30гр. пушен свински бекон)
От 08ч. пътуваме и ще пристигнем чак към 16ч. може би
Ще има спирка в Мак Доналдс, но аз съм подготвена с много вкусни сандвичи, които са милион пъти по-вкусни и качествени ;)
Жалко е, че ще изпусна тренировки цяла седмица, че и повече
30.01.16
14:46
Ами тренирай си със собствено тегло, какво пречи :)
Краката са най-лесни, корем, малко лицеви опори - ще си в идеална форма. Аз не съм почивала повече от 3 последователни дни по коледа. Като бяхме на море примерно, тренирах веднъж в стаята на хотела, веднъж в едно училище/ А това е култово просто :D :D Опитай :)
http://shapie.bb-team.org/queenkobra/videos/djREyUH1rfw
30.01.16
20:39
Хахахах благодаря ти, ще опитам:)
Продължавам за днес:
- 20гр. орехи
- ябълка и 20-30гр. орехи
- прахче
- 5,6 крилца , салата от кисело зеле (овкусена) и 200гр. пфх хляб|( нямаше нищо друго “по-добро” за вечеря, другото беше солидно количество пържени картофи, паниран пипер, бял хляб, питка и такива неща.. Затова трябваше да се наям с много хляб, крилца и салата...
Затова съжалявам, че семейството ми не е тук, а то поне знае как се храня вече. Както и да е 9-10 дена ще е така:/
- 50-60гр. сусамов тахан (не знам с точност хд) (blush) е, нямаше просто как да го пропусна..:D
Ами май това е от мен и мисля да ви пиша чак след като се върна..
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 31.01.16 07:44.
31.01.16
17:38
31.01.16
Здравейтее=)
Е, ще успея да запиша и за днес храната ;D
- прахче
- 09:30 кисело мляко с ов.ядки и чиа, 1 и 1/2 с.л. сусамов тахан; 30мин. по-късно 1 шок. бонбон сушард
- 16:10 2 ябълки и пилешка супа
През деня хапвах орехи общо около 50гр.
Цял ден сме навън, пързаляме се, разхождаме се насам-натам и съм много уморена :D
Имаме и рожденничка, за вечеря ще има пилешки пържоли; ориз с зеленчуци,; салата с кус-кус,майонеза,кис.краставички,шунка и т.н. ; въздушна салата (същата като предната вместо кус-кус сварени картофи) ; питка; торта и др.
Аз най-вероятно ще ям от пържолата и ориза (не знам, ще дописвам какво друго)
————————————————————————————————
20:20-20:30 ориз със замразени зеленчуци (грах, царевица, пипер и т.н.) и пилешка пържола от бут
След малко ще слагат тортата.. дано приемат отказа ми :D иначе трябва и с това да се примиря (puke)
Ако приемат отказа ми, по-късно ще хапна тахан :P (blush) :D
—————————————————————————————————-
Дописвам: Приеха сравнително добре отказа ми (само рожденничката малко смръчи вежди и ме пита защо), честно казано тортата изобщо не ме съблазняваше, просто си представям колко сладък и накъртващ вкус има и няма да ми хареса (беше купешка и изцяло шоколадова хд), хапнах си сусамов тахан с орехи :P. Е, това вече го броя за постижение ^-^
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 31.01.16 23:21.
01.02.16
17:50
01.02.16
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 01.02.16 17:52.
01.02.16
20:42
19:40-19:50 - 400гр. Салата от краставици, домати, печен пипер, сирене, лук, чесън (овкусена със зехтин, оцет и сол)
Офф забравих си прахчето вкъщи, а трябваше 30мин. преди вечеря да го изпия.. Сега не знам да го изпия ли по-късно и да хапна ли нещо...
——————————————————————————————-
- прахче
- 22:05-22:20 - 1 ябълка и доста сусамов тахан(100 и кусур грама)
Трябваше да се подготвя с най-малко 3,4 буркана, защото този е към привършване, а го отворих едва в събота вечерта ;$ :D
Мнението беше редактирано от Petya Jelyazkova на 01.02.16 23:42.
02.02.16
09:49
02.02.16
09:40-09:50 2 филийки с маргарин и пастет и 1 филийка със сладко от малини (tmi)
Петя, отбивам се само за да ти кажа, че според мен подхождаш доста зряло с режима и тренировките. Браво на теб!
Това мнение е на базата на целия ти дневник, а не на филиите с маргарин от последния пост. (giggle) Този маргарин изобщо не би трябвало да го ядеш. (Абе защо тия филии са и с маргарин, и с пастет?! Странна работа. :))
Аз на твоята възраст правех някакви безумни диети и нищо хубаво не произлезе от това. (tmi)
Мнението беше редактирано от Елена на 02.02.16 10:12.