Хобит Unleashed: Barbells, Kettlebells & Second Breakfast

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.03.16
12:12

Тъй като аз също не бих желала драмата в дневника на Елена да се разрастне още повече, ще си позволя да коментирам тук (с изричното позволение на авторката) и да отправя един апел:

Моля ви, нека заради една единствена личност, която в поредния си експеримент е решила да насочи неправилно агресията си, да не правим такива генерални обобщения и заключения. Не всички хора, които са решили да се лишат от някоя своя зависимост или да прекратят консумацията на нещо ПО СОБСТВЕНИ УБЕЖДЕНИЯ, а не защото искат да пробват нещо различно или да са в крак с поредната мода, отговарят на образа, който по необясними причини се опитва да изгради Кико. Кико, която многократно е доказала неспособността си да се придържа към решенията си за повече от 3 дни. Не знам на какво се дължи поведението й (може би че се въздържа от яйца против волята си?), но тази картина не е реална. Вегетарианците/веганите не са психопати, които всячески се стараят да пропагандират и налагат собствените си виждания и ценности. Нека не се подхожда за пореден път толкова едностранно и то на базата на един недоволен от живота индивид. Тези, които си позволяват да нагрубяват хората срещу себе си и да се опитват да ги накарат да се чувстват зле, само защото не са съгласни с мирогледа им, се борят с вътрешни конфликти много далечни от нечие НЕвегетарианство/НЕвеганство или просто не разбират същината зад решенията си и философията, която са решили да възприемат. Кико и подобните й обаче не са представителна извадка.

Мнението беше редактирано от E D на 02.03.16 15:43.

Т. Тодорова

02.03.16
11:28

Еленке, както хубаво пишеш, сигурно на всички би ни било приятно да видим дневниче. :) (направо чувам как ме сиктирдосваш :D)

Забравих да ви честитя Баба Марта и да ви пожелая да сте здрави. И сигурно ставам досадна, ама много се надявам да се стремите да сте и добри :)

Преди много се кефих на всякакви празници, сега ме сдухват отвсякъде. На излизане от подлеза на централна поща вчера, срещнах един дядо. Български дядо, от най-симпатичните. Седнал в инвалидна количка, с табелка, че има нужда от помощ за лекарства и храна. Дадох му малко пари и му купих мартеничка. Тъй. Това не го споделям, за да си промотирам златното сърце, щото то е далече от такова (гадинка съм си and I know it, хихи), обаче останах потресена.
Този дядо е стоял там цял ден - когато аз минах, вече беше 17:30. За този цяяяял ден, никой, нииикой не му беше вързал мартеничка - моята беше първата. И той ми каза: то на мен няма смисъл вече. ;( Убедих го набързо, че има и че му я връзвам с най-добри чувства и пожелания - не бях виждала нечие лице да се променя така, но и не се почувствах по-добре, щото всеки следващ ден ме убеждава все повече, че ние, човеците, сме нищо повече от едни егоистични, зли, емоционално и морално осакатени задници.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.03.16 11:32.

03.03.16
11:30

казано от Т Точка на 02.03.16, 11:28:

направо чувам как ме сиктирдосваш :D

С право :P

И не, благодаря - знаеш защо нямам желание и на този етап не смятам да го променям.

Бих искала обаче да използвам възможността (така и така ще ти оцапам дневника с още един пост :) ) и да те поздравя за постъпката. Знам, че не си я споделила с цел да получиш признание или да се изтъкваш. Знам, че си скромна и ще кажеш, че не е нищо особено, но всъщност е. И то много особено. Нарича се пример. Пример, който става достояние на огромен брой хора следящи ежедневно изданието; пример, който може да постави началото на редица човешки и осъзнати постъпки и да направи нечий живот поне за малко по-светъл и изпълнен с вяра. И така няма да остане само подарената мартеничка на 1-ви март, а ще се превърне в усмивка на 2-ри, пусната пара на 3-ти, отстъпено място в градския транспорт на 4-ти и подадена ръка на 5-ти. Така ще има шанс всеки ден да се случва по нещо, което някой е направил от сърце за друг в нужда. Всички можем да бъдем великодушни по празници, рядко обаче успяваме да се огледаме и да проявим съпричастност през останалото време.

Затова нека бъдем по-добри, толерантни и да подхождаме с грижа и внимание към хората около нас и то всеки ден - за да дадем пример и да си подарим надежда.

А ти все така споделяй такива хубави неща. Както е казал Мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Не се знае чия съдба може да преобрази един прост акт на милосърдие!

Т. Тодорова

03.03.16
13:43

Знам за дневника, ама това не пречи да досаждам чат-пат - току-виж ми “върже” :))))))

За останалото - надявам се да е така. Малко съм обезнадеждена обаче. Много мили думи иначе, много те харесвам, когато не съм те ядосала :D

————————————————————————————————————————————————————————————

Така. Честит празник!

Вчера сътворих много готино нещо, с помощта на един колега, който ми попълни фотошопърските пропуски и го направи съвсем прилично за пред хора, като направи знамето прозрачно и малко я ‘омекоти’.
Според мен, въпреки че снимката е стара и Деничка (Diddlina) в момента е в още по-завидна форма, се получи много яко и не мога да не се изфукам, хихи :)

По повод празника, ще правим Опълченеца на тренировката довечера, та визуализацията е тематична 8-)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.03.16 12:17.

Т. Тодорова

03.03.16
22:53

03/03/2016 (25)

Вчера ме удари пмс и си дадох на душата - джънк ден отвсякъде, с пълно густо. Така реших, щото май е по-добре да се ‘зарадвам’ веднага, отколкото акълът ми все да е в баничарницата, да съм нещастна и накрая да опукам 100 неща, вместо едно-две.
Кльопах баница и шоколад, днес изобщо не ми хрумна такова нещо, даже напротив.

Така, цял денме ядох, само преди тренировката един протеинов бар, защото вече бях на ръба, а друго не ми се понрави. И барът не ми се понрави - скъп-мъп, имаше си вкус на... бля. Сега обаче, след като се изкъпах и преведох във вид, мисля да си устроя парти с нек’ви хипер вредни яйца и салата с още по-вредното ми и излишно конопено масло :P

Движение:
3,5км до залата
Там: ‘Опълченец
Натоварих 25 кила за първата минута и съжалих, много ми дойдоха за тренировка с такава интензивност. Разкичих лоста и останах с 20кг, но не успях да завърша - стигнах до 68 броя ‘от земя до над глава’.
Имах и 3 нулеви минути... По обективни причини :D
После 3 кръга планкове - преден, Уев и десен х 30 секунди.
Много ми е трудно да се движа в момента, предвид, че се и прибрах пеша - навъртях към 5км наобратно, поразходих се.

Ох :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.03.16 23:01.

Т. Тодорова

04.03.16
12:16

Абе, тия сирена - бри, камембер и т.н., така ли трябва да лъхат на амоняк?!

Преди не съм усещала като че ли, а мисля, че ако е било така, бих, щото амонякът ми действа както и белината - става ми лошо, понякога повръщам, не търпя хич. А бая бри съм омела, не може да е нормално туй... (wasntme)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 04.03.16 12:16.

04.03.16
12:42

казано от Т Точка на 04.03.16, 12:16:

Абе, тия сирена - бри, камембер и т.н., така ли трябва да лъхат на амоняк?!

Преди не съм усещала като че ли, а мисля, че ако е било така, бих, щото амонякът ми действа както и белината - става ми лошо, понякога повръщам, не търпя хич. А бая бри съм омела, не може да е нормално туй... (wasntme)

Заради бактериите с които зрее. Ако са в повече или ако опаковката е недишаща, газовете, които се образуват се задържат и след отваряне мирише.

04.03.16
16:07

Отделно от отговора на Марги (който е напълно точен), ако едно сирене не мирише (на мръсни чорапи), значи не е никакво сирене. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.03.16 16:08.

Т. Тодорова

04.03.16
16:47

Аз от чорапите не се оплаквам, от амоняка само :D

Т. Тодорова

05.03.16
20:14

Не ми се тренира, заета съм да мисля, че тежки решения трябва да взимам в рамките на следващите дни - кисела съм и нямам пауър. Утре ще тичам обаче - планирам го без спринтове, без други упражнения, само тичане - колкото изкарам. Още не мога да се движа нормално след четвъртък. :)

Изгледах на Ди Каприо филма... с който спечели Оскар. The Revenant. Нямам думи, но не от възторг.

Т. Тодорова

07.03.16
13:01

Попаднах на една инициатива, в която съм много ентусиазирана да се включа (и ще го направя още на 19-ти този месец).

Бих искала да поканя и тези от вас, които имат възможността и желанието, също да го направят, защото смятам, че такъв контакт може да промени нечий живот из основи.

Повече за инициативата: ЦЪК.

Също, ако във вашите градове няма организирано събитие, можете просто да наврете нос в някой от домовете, до които сте близо и да разучите дали няма възможност да ви позволят да сте полезни.

:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.03.16 13:01.

Т. Тодорова

09.03.16
10:51

Аз продължавам да не тренирам. За сметка на това - ям.
ПМС, вода, от която не знам как да се отърва, агресия и свръхчувсвителност, която резултира в по-лесното взимане на решения, които трябваше отдавна да съм взела без кой знае какви колебания. Та не всичко е толкоз черно, де, даже напротив. Само да тренирах повече :D

Мотивирам се много покрай всичките шитни, дето ме тормозят - виждайки десетки егоистични, лицемерни лекета наоколо, на мен ми се приисква още повече да насоча енергията си към неща, в които виждам смисъл - в благотворителност, в помощ, в кауза, в нещо, от което да виждам резултати и ползи не само за собственото си дупе.

Т. Тодорова

10.03.16
22:12

Пак не тренирах. Пак ям, даже пилешка пържола със салата. Полудявам нещо, тресе ме зверски глад за всичко, което принципно не искам да ям. Лудница.

* Скачах на въже през деня, към 500 скока. И със стълбите се заиграх.

Лара беше дебела. Тя обаче отслабна.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.03.16 08:29.

Т. Тодорова

11.03.16
22:24

“Тренирах”  - клеци, скоци и лицеви опори. 50 от първото, 500 от второто, 50 от третото.

Не мога да кажа, че не ядох пак ;)

И... имам си половин кола :D (party)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.03.16 22:29.

Т. Тодорова

13.03.16
01:47

12/03/2016 (01)

Ядене - бисквити, оризовка с домашна майонеза, един варен картоф: wtf

Движение: 1 час разходка

Вечерта: 3 бири, 6 текили. Сволач безподобна :D

Настроение: Леш. Не мога и да се нафиркам от сърце - пия и ми е все тая, не ме хваща, щото съм под зверско напрежение и непрекъснато мисля.
Хилих се там като пача, ама... И по-забавна съм била, и повече съм се забавлявала. И по принцип съм весел човек, една от видните души на нашата мила компания. Уви.

* От следването си, ако не получих друго, то поне мога да се гордея с 5 прекрасни, добри, умни фрийка, всяка, супер различна от останалите, но просто ‘кликаме’ - моите т. нар. Буги :)))

Нървъс брейкдаун, така оценям положението, няма да влизам в подробности. Сериозна работа е т’ва и смятам, че имам спешна нужда от промяна. Много спешна.

Иначе ПиШку е вече регистриран и седи гордо пред нас. Пловдивчани, ВнимаайтИ!

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.03.16 01:53.

Т. Тодорова

14.03.16
16:16

14/03/2016 (03)

Напуснах работа и отидох до фитнеса.

. Загрявката на Деничка
. Скачане на въже: 50 скока, 5 секунди почивка, 50 скока, 5 секунди почивка - така, докато станаха 300.
. 3 кръга по 10 повторения:
- клек (20кг лост)
- полулег с дъмбели х 8 кг (малко бяха)
- тяга с 30кг
. 10 минути пътека, 6% наклон:
минута тичане, 30 секунди бързичко ходене
. Разтяг

14.03.16
16:33

казано от Т Точка на 14.03.16, 16:16:

Напуснах работа и отидох до фитнеса.

Те така се прави! Браво! (sun) (F)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 14.03.16 16:46.

Т. Тодорова

15.03.16
10:58

Карфичек, нЪли? :)))

Имам няколко дни да си предам задълженията на други хора и приключвам.
Ще ми е мъчно за кампанията и за контакта с чуждестранните колеги, но смятам, че IT сектора ще ми даде повече.

Тренировките в залата може би ще ги пропускам, тъй че оставам вкъщи и във фитнеса - само днес ще ходя при Дени, щото ще съм в офиса така или иначе.

Иначе чакам Пишку да мине сервиз, че нещо съединителят не е ок - дали е за смяна, дали е за реглаж, не се знае - и ще почна да бръмкам с пудовките по площадките, че много ми хареса тренирането навън.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.03.16 13:51.

Т. Тодорова

15.03.16
13:51

Промяната е нещо много хубаво. Веднага смених фейса. :)))

Т. Тодорова

16.03.16
00:35

15/03/2016 (04)

Храна:
2 оризовки с кашкавал, два банана, протеинов бар, 3 панирани сиренца, по-малко от половин бира (странно, щото беше много вкусна), зеле с ориз и малко пиле.

Тренировка:
4 минути, 20:10 : бърпи
2 кръга:
Клек, пулоувър-пудовка към гърди-изправяне до седеж, тяга, скачане на въже.

Не ми се получава БГ клекът. Другите хора се позиционират и им се получава от раз. Аз... Оу, уел. :)

16.03.16
07:19

казано от Т Точка на 16.03.16, 00:35:

15/03/2016 (04)
Не ми се получава БГ клекът. Другите хора се позиционират и им се получава от раз. Аз... Оу, уел. :)

Аз вчера правих Бг клек и беше голяма мъка да запазя балансът. Затова съвсем леко с върха на пръстите се подпирах на един лост, може да пробваш поне в началото докато си намериш баланса ;)

16.03.16
08:10

казано от Sanya на 16.03.16, 07:19:

казано от Т Точка на 16.03.16, 00:35:

15/03/2016 (04)

Аз вчера правих Бг клек и беше голяма мъка да запазя балансът. Затова съвсем леко с върха на пръстите се подпирах на един лост, може да пробваш поне в началото докато си намериш баланса ;)

Пробвалала ли си боса? При голяма част от хоратабаланса се губи заради не добра подвижност на ходилото.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.03.16 08:13.

Т. Тодорова

16.03.16
09:03

Не съм пробвала боса, след малко ще опитам.

Освен, че губя баланс, не мога и да се наместя така, че коляното ми да не отива напред при клека. А то отива доста и веднага усещам Онова напрежение вътре в ставата и около нея.

Т. Тодорова

16.03.16
09:47

Да, боса и на табуретка, вместо на гума. Стана.
Мерсаж :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.03.16 09:48.

Т. Тодорова

17.03.16
01:39

16/03/2016 (05)

Храна:
- кафе от капсула + кокосово масло (пия го така, защото ме кефи, не за нещо друго)
- 3 малки гевречета с кашкаваУ
- салата от маруля, краставица, домат, зелен лук + лимонов сок + конопено олио; малко сирене и едно яйце

Движение:
- 6км щъкане
Мислих да изприпкам някой километър из училището, ама реших, че по-скоро ми се спи. Легнах и се оцъклих.

Славова днес ни подкани да предизвикаме глутеусите си за 30 дни - имам вече време, та ще се включа от утре. Тъкмо ще наблегна на горната част в другите тренировки.

Предизвикателството го има в нейния дневник вече, мързи ме да го качвам сега от телефона тук.

17.03.16
08:18

С тия предизвикателства поставих началото на възстановяването от бременността :D :D :D Само че аз се борех с клекове, лицеви, крънчове и.....още нещо, не помня какво беше :D А точно с това конкретно Атомчето се беше захванала, а аз уж щях да й правя компания, но след едни други клекове, от същия тип педизвикателства, се отказах :D Айде, успех!

Т. Тодорова

17.03.16
09:56

Що се отказа?
Аз правих едно с клекове преди няколко години и не ми се отрази зле :)

17.03.16
10:18

казано от Т Точка на 17.03.16, 09:56:

Що се отказа?

Досади ми :D

Т. Тодорова

17.03.16
10:52

Досадно е, потвърждавам.
Ама тоя път ще си го разнообразя :)

Предизвиквайте се с повече тежести и няма да ви е досадно. :D :D :D
Не са нужни хиляди ежедневни повторения, пък за по-кратко време се върши повече работа. :)))))

Успех, Т.! :р

17.03.16
11:28

Разбира се че е досадно. И безсмислено.
Човек може да предизвика тялото си с безброй неща, но клекове/лицеви/бърпита/каквото още се сетите до припадък са си пилеене на ценна енергия.
ПП: После някои от тези, предизвикващи се с бърпита идват при мен на йога и ме питат за колко време съм се научила на нещата,които мога да правя (които, за тяхно огромно разочарование, не преподавам на хора, които срещам за пръв път), и като им кажа, решават че не е за тях. Ако енергията се култивира, а не похабява, тялото може да прави много неща...не само клекове и бърпита. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 17.03.16 12:22.

Т. Тодорова

17.03.16
12:57

@Баци, ша ви затворя сектата :D
Въпросът е на кой как му е кеф и кой какво търси в дадения момент, не във време, свършена работа и т.н. Ако ми носи радост, ще правя само кегел упражнения :D (нали кегел беше?)

@Марго, за мен е предизвикателство да правя нещо по график, по бройка, системно и отговорно. Плюс, че това, че го прави човекът, при когото тренирам, заедно с още няколко човеци от групата ни, е допълнителна мотивация. Социално е и ми е приятно. И не мога да кажа, че предния път нямаше добър ефект, въпреки че малко ми дотегна, защото го правих буквално както беше описано. Сега мисля да ги правя на серии, в комбинации, а може и да бутна някое друго упражнение между тях - като лицевите опори, в които най-трудно усещам прогрес.

Предвид, че нямам за цел да разнасям 150кг или да се сгъна на 8, докато стоя на един пръст, мисля, че няма да ми навреди да правя неща, които ме кефят и мотивират.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.03.16 12:59.

17.03.16
14:47

казано от Т Точка на 17.03.16, 12:57:

Предвид, че нямам за цел да разнасям 150кг или да се сгъна на 8, докато стоя на един пръст, мисля, че няма да ми навреди да правя неща, които ме кефят и мотивират.

Не е необходимо да имаш толкова повърхностни цели като посочените, за да тренираш разумно.
Пилеенето на енергия в безсмислен стрес е само в минус на тялото. За съжаление не се усеща докато не започнат симптоми.
Всеки обаче е свободен да се попилява както намери за добре, така че, подкрепям. :)

17.03.16
15:23

казано от Маргарита Манева на 17.03.16, 14:47:

казано от Т Точка на 17.03.16, 12:57:

Не е необходимо да имаш толкова повърхностни цели като посочените, за да тренираш разумно.
Пилеенето на енергия в безсмислен стрес е само в минус на тялото. За съжаление не се усеща докато не започнат симптоми.
Всеки обаче е свободен да се попилява както намери за добре, така че, подкрепям. :)

Доста демотивиращо подкрепяне! “Това, което е правиш е ужасно, глупаво и безсмислено, но аз те подкрепям” :D

Т. Тодорова

17.03.16
23:53

казано от Sis` на 17.03.16, 15:23:

Доста демотивиращо подкрепяне! “Това, което е правиш е ужасно, глупаво и безсмислено, но аз те подкрепям” :D

Sis, всеки с разбиранията и подхода си, няма лошо :)

16/03/2016 (06)

храна:
2 кафета с кокосово масло
3 оризовки с маслини и сирене
смути от банан, авокадо, индийски чай и грахов протеин
5 постни сладки, едната с точка :) лешников тахан
бира и половина
картофи със зеленчуци на фурна - малко

движение:
4км щъкане
ден 1 от предизвикателството: 3 кръга х 20 клека + 20 хип тръста + 10 лицеви

Писах прощално писмо на датските колеги и се пръснах от рев цял ден, не бях плакала толкова скоро. Много ми е мъчно и за тях, и за кампанията. Много. Надявам се, че ще е за добро.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.03.16 00:36.

18.03.16
08:17

казано от Sis` на 17.03.16, 15:23:

Когато не изразя подкрепа и само споделям мнението си, казвате че се заяждам.
Когато подкрепям, независимо от собствените си разбирания пък демотивирам....нямате угодия. Каквото и да кажа, се оказва грешно.
По-добре ли щеше да се приеме, ако подкрепям всичко написано и превъзнасям всички колко са здрави и яки, без да имам знания и гледна точка?

Мнението беше редактирано от Margi на 18.03.16 08:22.

Т. Тодорова

18.03.16
09:17

Марго, момичето най-добронамерено се шегува, според мен.

Бих искала да се запази добрия тон тук. И не само, че искам, ами и така ще стане :D

18.03.16
09:30

Аз пък се дразня от подобен вид добронамереност.
Както съм писала и преди, аз винаги пазя добрия тон, ако съм решила да обиждам, постовете ми ще бъдат такива, че ще предполагат моментална модерация. ;)

18.03.16
09:43

В случая разбирам гледната точка на Маргарита, но понякога е по-добре човек да си замълчи. Понякога, когато даваме уж безобидно мнение, забравяме, че нашат гледна точка не е единствената и не сме никакъв критерии как другите да си живеят живота.

18.03.16
09:47

Да, ама ако всички си замълчават, форума ще се разпадне. :)
Аз си казвам собственото мнение често без да чакам покана за това,защото това е идеята на форума, ако давах мнение единствено при запитване, щеше да е платена услуга. ;)
ПП: Именно защото не смятам, че моята гледна точка е единствена, изказах подкрепа в начинанието с клековете.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.03.16 09:49.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1