Ето последното ми кулинарно творение. Баница с пълнозърнести кори, килограм телешка кайма, праз, моркови, масло и 5 яйца за заливка.
П.П. на предишната страница имам успешен опит на тяга 240 кг, ако е пропуснал някой. :D
Мнението беше редактирано от Петър на 19.12.16 00:32.
Поздравления за тягата - много си заякнал! :)
За нулата на 250 няма какво да те е яд - ти изобщо не вярваше, че ще ги дръпнеш. При подобна скорост на 240 причината изобщо да не отлепиш 250 може да е само в главата. ;)
Мерси, Боби. За първи път успявам да вкарам повече сила от кракта при тягата и не се кривя много. Надявам се като натисна клека, да потръгне и тягата.
Днес:
- клек- 4х5@140
- набирания на дебело найлоново въже + висене на лост
Ето фронтално клипче на клека. Десният ми крак е леко по-отворен от левия. Винаги ги нагаждам много време и все нещо усещам, че не е добре.
Мнението беше редактирано от Петър на 19.12.16 16:30.
20.12.16
10:57
Да, коленете ти влизат и играят. Стъпи малко по-тясно и ги бутай и стабилизирай встрани.
казано от Boby_ на 19.12.16, 12:04:
При подобна скорост на 240 причината изобщо да не отлепиш 250 може да е само в главата. ;)
Тия 240 не бяха на скорост, а доста бавни и тежки, нормално е 250 да не станат.
казано от James Hinks на 20.12.16, 10:57:
Тия 240 не бяха на скорост, а доста бавни и тежки, нормално е 250 да не станат.
Да не станат е нормално наистина, но трябваше да ги отлепи поне 250. :)
20.12.16
12:13
Той 240 едва отлепи за да тръгнат, ти за 250 говориш... :)
Ще стесня разкрача и пак ще снимам. Последно време, ако отлепя щангата, винаги я заключвам, така че мисля, че с още малко клекове, за да зякне задникът и ще ги вдигна тия кила. Пак да спомена, че съм доволен, че за първи път успявам да включа повече краката при тягата и клека, затова мисля, че имам доста накъде да увеличавам килограмите. Ще си купя амоняк, да не ги мисля толкова много максималните опити.
Днес:
- 4 пъти 4@40 кг набирания + 8@40 горен лег с дъмбели (единият дъмбел е 40)
Мнението беше редактирано от Петър на 20.12.16 16:37.
При тази ти стартова позиция на тягата, ти трябват повече аддуктори отколкото гъз :Д Пък да чакаш да ти заякне задникът за тягата от клек и то не максимално дълбок- едва ли ще стане :Д Е, освен ако тотално не спреш да правиш тяга за дълго време и само клякаш.
Като цяло, според мен си по-скоро за конвенционална, отколкото за сумо :)
То това даже и не е сумо, защото разкрачът не е много широк :D Преди време дърпах конвенционална и все на кръст отиваше. Ей сега в Атлетика пак започнах с конвенционална и някакви болки в областта, където тазът се свързва с гръбнака се обаждаха след всяка тяга. Психологически ми идва по-естествено ръцете да са между краката и сякаш по-малко се кривя.
Ето едно клипче на 200 от преди 3-4 години, когато тъкмо започнах да ходя на фитнес. Вижда се колко се кривя на конвенционалната и сега сигурно ще е така, на големите килограми.
Ето още едно на 220, пак отпреди 2-3 години - малко преди да се контузя на клека и да спра да ходя на фитнес. Тук отново е с широк разкрач, но пак ги вдигам основно на гръб.
Всъщност до неделята, не бях слагал никога над 220, затова се учудих колко лесно ги вдигнах - даже не мислех, че ще сложа 250. На опита за 250 ми хареса, че не се изгърбих, за да се мъча да ги отлепя на кръст.
Мнението беше редактирано от Петър на 20.12.16 18:42.
То това, че нещо ти е по-слабо, не би трябвало да е фактор в избора ти на стил- винаги можеш да заякнеш, но да си промениш пропорциите- не :Д Ти в момента може да си по-як на сумо, но това не значи, че в дългосрочен план на конвенционалната не можеш да станеш по-як, ако си работиш върху слабостите.
Това са си мои размишления, де ;Д
Аз искам да ги вдигам, без да ме боли нищо, без това нямам спортни амбиции. Затова спрях и конвенционалната. Ще снимам един опит на 200-210 конвенционална от дефицит :D, да видим как е положението, може и да са се подобрили нещата, но едва ли.
А защо мислиш, че е по-добър вариант за мен? Да вдигам с широк разкрач ми идва някак си по-естетвено. Ако вдигам нещо тежко в ежедневието, подхождам по същия начин.
Мнението беше редактирано от Петър на 20.12.16 17:11.
казано от Петър на 20.12.16, 17:09:
Аз искам да ги вдигам, без да ме боли нищо
То квото и да правиш криво за теб, ще те боли, просто сумото е такъв стил, дето ако сложиш по-тежко, отколкото можеш да вдигнеш ще го разбереш още при старта. Както е и предният клек донякъде, като ти натежи пускаш щангата- просто не ти дава да изръгаш криво повторение. Та, ако ти сам не можеш да се ограничиш с тежестта, която ти е по силите и разчиташ на упражнението да го направи, тогава те разбирам :Д Като цяло те разбирам де, просто споменах, за останалото ме мързи да пиша, а и по-добре ще ти обясня като се видим :)
Мнението беше редактирано от ddd на 20.12.16 17:20.
20.12.16
20:25
казано от Петър на 20.12.16, 17:09:
Ще снимам един опит на 200-210 конвенционална от дефицит :D, да видим как е положението, може и да са се подобрили нещата, но едва ли.
Или си искал да кажеш от поставки, а не от дефицит или грам не мога да разбера идеята ти. Ако не можеш да клекнеш със собствено тегло, ще сложиш ли 100кг на гърба, за да видиш как е положението? (сравнение)
На клипа на 200, нито стартовата ти позиция е ОК, нито нищо...може би е просто мобилност. Пробвай със 70. Ако те (със стандартни дискове) те затрудняват - сложи малко поставки и пробвай пак, за да разбереш дали е мобилност или друго.
Пошегувах се. Най-големите дискове в Атлетик са по 20 килограма и имат диаметър 4-5 см по-малък от стандартния. Поставки няма, а не ми се занимава да пригаждам други дискове като поставки.
- клек - 5х4@145
- 4х20 кофички
Стесних разкрача и наистина съм по-стабилен и дълбочината се увеличи. Въобще много съм доволен от клека. Надявам се скоро с тази дълбочина да клекна 200.
Мнението беше редактирано от Петър на 22.12.16 14:18.
Днес не ми беше ден за клякане, но си покляках:
- клек - 4@150, 3@160, 1@170, 5@140 (клипчето свършва по-рано)
- набирания
На по-тежките кила дълбочината не е достатъчна, но ще поработя над това.
Мнението беше редактирано от Петър на 23.12.16 16:36.
Не ти е толкова зле дълбочината. Може още малко наистина, но и така бива.
Друго ми прави впечатление обаче - стоиш много дълго с щангата на гръб преди опита. Опитай да съкратиш малко времето за концентрация.
Така е, Боби. Ще си броя вдишванията, за да не стоя толкова време с щангата.
Аз иначе се прибрах по родния край, почивам от щангите и тренирам със собствено тегло всеки ден. Днес направих 50 набирания на една гаражна плоча, 125 лицеви и 100 пистолета.
За много години. Живи, здрави и много вдигнати щанги.
За мен 2016 приличаше на синусоида между 0 и 2Pi. Спортните ми цели са 200 кг хубав дълбок клек и 280 кг тяга. Ще си сложа лост в квартирата, на който да вися, като целта е 10 минути в една серия (предизвикателство, което видях в YouTube). Ще си изкарам Мултиспорт карта, за да включа допълнителни неща като плуване, танци и йога.
Първата тренировка за годината:
- 40 преси с 32-ките вкъщи
Определено руските 32 се усещат по-тежки от китайските, заради по-малкото ухо.
Мнението беше редактирано от Петър на 03.01.17 22:57.
- 5 пъти висене по 1 мин
Много тегаво стана последните серии. 10 минути са много далеч.
- 4х8@40 горен лег с дъмбели
- скачане на въже
Едвам се навих да стана, за да тренирам преди работа.
04.01.17
11:56
Това с висенето с кава цел?
Няма някаква особена цел - за спорта е. Гледах предизвикателства за хват и това ми хареса. 10 минути направо ми се струват нереални за момента, но ще видим какво ще стане с времето, ако не друго, поне мога да обера парите на тия с лостовете по морето. :D
Надявам се да ми помогне и за тягата. Не знам дали статичното натоварване с увеличаване на времето, без да се увеличава тежестта ще ми помогне да дърпам повече килограми надхват или само ще мога да държа една и съща тежест по-дълго време.
04.01.17
12:24
Освен малко да ти се засили хвата и много да те заболят лакти и рамене, друго няма да стане.
04.01.17
12:35
За тягата съм забелязал, че хвата най-много заяква при повечко обем на 70-80% от 1ПМ.
Обяснявам си го с това, че в предмишницата са малки и дълги мускулчета и на тежко много бързо сдават багажа.
Ъъъ, това при мен де :)
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 04.01.17 12:35.
Ido Portal има интересни мнения по тези въпроси. Не казвам, че човек сляпо трябва да се доверява на мението на някой си там... (дето тренира половината в UFC :D бил е в израелската армия, има хиляда колана по БИ и пр. ) Но защо пък да не погледне нещата под друг ъгъл ;)
Зависи, разбира се, с каква цел и по какъв начин искаш да ти заякне хвата и пр. Не знам какво ще ти стане на раменете и лактите, но ползите от висенето не мисля, че се изчерпват само със “здравина на хвата”.
challenges
Мнението беше редактирано от RogueOne на 04.01.17 13:04.
04.01.17
13:08
Идо портал(или който е там оня шебек) е тренирал и извънземните и познанията му по спортна травматология и биомеханика са основно върху тях ;)
Хвата иска използване в тренировките и съвсем малко упражняване по начин, който съотвества на използването му и всичко е точно.
казано от James Hinks на 04.01.17, 13:08:
Идо портал(или който е там оня шебек) е тренирал и извънземните и познанията му по спортна травматология и биомеханика са основно върху тях ;)
Хвата иска използване в тренировките и съвсем малко упражняване по начин, който съотвества на използването му и всичко е точно.
Разликата между “извънземните” и “хората” не е винаги толкова голяма. И боговете са били хора :)
Засягах цялостното влияние на висенето, което като изключително естествено за природата на човека нещо би следвало да е ок. Лично м-не-ние, не целя да го налагам, споделям просто гледна точка.
А за хват и приложимост към тяга и пр. - със сигурност други неща, сходни до даденото упр., биха дали повече положителен ефект. Но това не пречи човек да опитва и да прилага различни неща, ако му харесва така.
04.01.17
13:39
казано от RogueOne на 04.01.17, 13:32:
Засягах цялостното влияние на висенето, което като изключително естествено за природата на човека нещо би следвало да е ок.
Изключително неестествено е. Въпрос на едни 10-15 000 000 години еволюция.
Наясно съм, че науката не ви е силна страна ;)
казано от James Hinks на 04.01.17, 13:39:
James, препоръчай тогава четива за биомеханична еволюция, моля.
Или изхождаш и от собствен опит не от книги?
Мнението беше редактирано от Боян на 04.01.17 13:41.
Засягах цялостното влияние на висенето, което като изключително естествено за природата на човека нещо би следвало да е ок.
Колкото това е неестествено, толкова и набиранията, клякането, сексът или яденето са. Освен, ако според науката сме произлезли от “Висша сила”, а не от маймуните.
Все тая :) Ignorance is bliss, аз се чувствам доста благословена по тая линия, затова и просто споделям, не целя да натрапвам. :)
Извинявам се на Пешо :) Спирам да спамя :)
(wasntme)
Мнението беше редактирано от RogueOne на 04.01.17 13:44.
04.01.17
14:18
казано от James Hinks на 04.01.17, 11:56:
Това с висенето с кава цел?
Може да спечелиш до 200 лв на панаира, но искат 3 мин. висене гадовете :)
04.01.17
14:41
казано от Боян Д. на 04.01.17, 13:41:
James, препоръчай тогава четива за биомеханична еволюция, моля.
Или изхождаш и от собствен опит не от книги?
Понякога наистина се чудя, дали не ми задаваш въпрос от нямаме на какво друго да правиш :)
казано от RogueOne на 04.01.17, 13:43:
Наясно съм, че науката не ви е силна страна ;)Колкото това е неестествено, толкова и набиранията, клякането, сексът или яденето са. Освен, ако според науката сме произлезли от “Висша сила”, а не от маймуните.
Толкова е според теб ;) Както казах - науката не ви е силна страна. Клека е най-естественото човешко движение, секса и яденето са проява инстинкта за продължаване на вида и оцеляяването на индивида. Набирането е просто едно упражнение.
Освен това, според науката НЕ СМЕ произлезли от маймуните. Със същата достоверност може да казваш, че сме прозилязли от прилепите ;) И точно колкото летенето с видоизменени предни крайници и спането с главата надолу са ни естествени, толкова ни е естествено висенето :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.01.17 14:47.
казано от James Hinks на 04.01.17, 14:41:
Клека е най-естественото човешко движение
Поне за клека познах, че е естествено движение :) Няма как да не е, де... Как иначе ще @каме :)
Наистина спирам :) Sorry пак, Пешо, ш’тъ черпя една бира за спама! :)
Мнението беше редактирано от RogueOne на 04.01.17 15:05.
04.01.17
15:20
Е, нали ти беше все тая/благословена с игнорирането/просто споделяше? :)
Ще си повися, ако започнат системно да ме болят лакти или рамо ще преустановя. Мисля да започна да събирам набиранията, за да видя дали ще стигнат 10 000 за годината.
Тъкмо исках броят на моите мнения да се изравни с броя на мненията в девника. Сега ще трябва да започна да пиша из другите теми. :D
- преден клек - 3@90, 3@100, 3@110, 2@120, 10@90, 5@100
- гребане - 10@90, 10@110, 5@130
- набирания на въже и кофички
На 120 тръгнах с идеята за тройка, но на първото повторение си затиснах гълото и ми причерня.
Мнението беше редактирано от Петър на 05.01.17 14:51.
казано от Петър на 04.01.17, 12:23:
Няма някаква особена цел - за спорта е. Гледах предизвикателства за хват и това ми хареса. 10 минути направо ми се струват нереални за момента, но ще видим какво ще стане с времето, ако не друго, поне мога да обера парите на тия с лостовете по морето. :D
...
На мен ми каза един пич, че уловката при тези с парите за висене едисиколко минути била, че в определен момент започват да въртят лоста по оста му, при което неминуемо се изпускаш. Никога не съм виждал на живо такива постановки, та не мога да го твърдя със сигурност, но ми звучи правдоподобно да има някаква шашма, иначе всеки с по- здрави предмишници би могъл да се издържа по време на ваканцията си (и да разорява тези, които го предлагат), отделяйки по 2-3 минути на ден да повиси на лоста.
Мнението беше редактирано от Димо на 05.01.17 15:04.
Едната уловката е там, че лоста е с лагери в двата си края и при всяко мръдване на тялото или ръцете той вече започва да се върти и няма спиране....а другата е, че имаш право само на над/подхват.