Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

05.01.17
13:13

казано от Димо на 05.01.17, 12:56:

Е, по физическо всеки е правил лицеви и има бегла представа как се прави, докато с клякането не е точно така.

Да, с клякането не е съвсем така :) Всеки от тях е клякал стотици хиляди пъти като дете, а по физическо за целия курс на обучение в училище я някой е направил общо 1000 лицеви опори, я не.

Поне моето мислене е че никой не може да се контузи

Много грешно мислиш.

И в крайна сметка кое е по-важно за човек, в положението на твоите колеги - да си възстанови загубено, естествено моторно умение като клека или да прави неприложимо в ежедневието и малкоефективно упражнение като лицевите опори?

Май е време да сменя подхода и вместо тренировки в залата, да почна да обикалям по офисите, доста хляб е има :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.01.17 13:16.

05.01.17
13:19

ОГРОМНА част от хората не знаят как се правят лицеви опори - не си стягат корема, бутат само в една равнина, а не под дъга, лактите има са отворени и предразполагат към контузия, не разтягат гърдите изобщо, разгъват само от рамото и то грешно, под формата на буква Т. Говоря от опит -  виждал съм лицеви години наред по нормативите по физическо - изключително грешно ги правят повечето/ и  г-на не прави забележка за грешната форма. / Както и в залата по Винг Чун, където пак правехме лицеви опори 3 пъти на седмица - пак изключитено грешно ги правеха повечето - / двигателна култура на населението и на младите хора = 0, но нали часовете по ФВС се приемат за нещо смешно и безсмислено в училище, сме на тоя хал /
Димо, послушай james, клековете са далеч по-смислено занимание и правят доста по-голям енергоразход.

Мнението беше редактирано от Боян на 05.01.17 13:29.

05.01.17
14:02

Курса “Теоретични основи на клякането и практическо приложение” в офиса беше много преди чалънджа с лицевите - интересно е че мъжете не искаха да клякат, иначе колежките още си клякат като се присетят. Аз лично не съм заинтересован да клякам със СТ, първо защото краката си ги натоварвам достатъчно по час и половина на ден с колелото, бокса и бягането, а и в залата клякам когато имам време. Краката са ми може би най- развитата мускулна група. Виж, след 1 месец лицеви виждам добър резултат във вътрешната част на гърдите, в раменете и най- вече при сератусите - най- накрая се видяха :)

По препоръката ти ще им направя и чалъндж за клекове, ще видим дали ще има интерес освен от женската част (като маркетингов подход мисля да им пускам “Яката дупара” на тонколони :)

Гледам на себе си основно като на мотиватор, в най- добрия случай инструктор според възможностите си разбира се, треньор не. Покрай личния ми пример доста хора във фирмата (че дори и извън нея - ето Пацо например иска да се запише на бокс и спря да се хвали с баничките :D ) почнаха да следят храната си и да се раздвижват, което го смятам за абсолютен позитив за групичката ми от петнайсетина офис- последователи. Сигурен съм че някой с тренировъчен опит би постигнал много повече резултати с тях, друг е въпроса дали на тях им е узряла идеята и им е дошло времето за структурирани и системни тренировки, каквито ти би им предложил, аз правя каквото мога да ги наведа поне на мисълта. Опитвам се да правя движението един вид част от фирмената култура. Например никой вече не се шашка ако влезе в офиса и види някой да помпи лицеви или да кляка или да сгъва за корем на йога подложка.

05.01.17
14:31

Виж, тук не става въпрос за тренировъчен опит, а за голям обем познания за здравето и опит с такива хора. Да, тях трудно ще ги вкараш в зала или ще ги накараш да спортуват в офиса. Идеята за такива неща обаче е да ги раздвижиш правилно и да им подобриш макар и малко качеството на живот. И най-вече това да стане системно и по работещ начин.
Ta ти хубаво си решил предизвикателство с клекове, но отдели първата му част с цел да ги научиш пак да клякат правилно, така, както са го правили като деца.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.01.17 14:33.

05.01.17
14:46

Да де, и аз искам поне малко да им подобря качеството на живот с презумпцията че и малкото тренировка е по- добре от никаква. Винаги им показвам правилната техника за изпълнение на упражненията, не че няма такива със собствено мнение, което не може (или поне аз нямам търпението и мотивацията) да им го промениш :)

05.01.17
21:58

казано от James Hinks на 05.01.17, 13:13:

Е, по физическо всеки е правил лицеви и има бегла представа как се прави, докато с клякането не е точно така.

Да, с клякането не е съвсем така :) Всеки от тях е клякал стотици хиляди пъти като дете, а по физическо за целия курс на обучение в училище я някой е направил общо 1000 лицеви опори, я не.

Май е време да сменя подхода и вместо тренировки в залата, да почна да обикалям по офисите, доста хляб е има :)

Това ще е много добре както за теб финансово така и за хората по офисите. Но там нещата са доста по сериозни. Повечето незнаят как правилно да седят камо ли клекове и страдат доста.

05.01.17
22:10

Мдамм, двигателна култура нулева, а хранителна - направо отрицателна.

06.01.17
00:56

05.01.2017 - четвъртък

ХРАНА:
Храна за деня:  1,773 Ккал
Дефицит за деня:  2,309
Общо дефицит:  6079 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 6 км бягане
- бокс в Ботев
- бързо ходене
- фитнес СТ

Храната добре, даже не ми се ядеше (като всеки път, когато съм имал активен ден с много тренировки), но аз готвих и щеше да е жалко да не си го опитам, а и откакто бицепса ми спадна с 2 см за месец с неядене реших че яде ми се, не яде, ще ям. Много калорични тея свински мръвки - почти 3 пъти повече от пилешкото, а ми изглеждат немазни, ама... Толкова.

Тренировките следобеда, станах още в 10 предиобяд и си викам: “Ууу, колко време имам да тренирам, и за почивки помежду им” а то докато се натуткам се наложи всичко в рамките на 5 часа вечерта да го вместя.

Бягането 6 км за 40 минути с новите ми красиви НюБаланс 880, които взех последен номер, последен чифт на фантастичната цена от 85 лв в един магазин за скъпи маркови парцалки на центъра. Струваше ми се че им е малко твърда подметката преди да ги обуя, но са удобни. Старите Асикси ги разбичках отвсякъде за 1 година, дано тези да са по- държеливи.

Бокса супер, отдавна не бях стъпвал на ринга - все не уцелвам тренировка със спаринг. И не мога да не се похваля какъв комплимент получих :D Малко по- отдалеч историята: Декември не ходих десетина дни на бокс че нямах време, после пък празниците и бяхме по няколко човека само, и днес беше първата по- посетена тренировка след празниците и слушам Арман измислил прякори на повечето от новите - един огромен мъжага е “Коза” (или е съвпадение с прякора на Ронката, или е модерно нарицателно за противоречиви, но любими подопечни при треньорите), друг е “Вълшебник” (моя авер Габриел), трети едисикак и аз си викам: “Пу, д*йба, нямаше ме 10 дена и през тва време са ставали интересни неща - всички вече са си заслужили индиански имена, аз още съм си “Ей!” трябва да внимавам какъв прякор ще си заслужа!” Правим си ние спаринга, поблъскахме малко, всичко нормално и накрая след тренировката Арман си записва нещо в бумагите и ми вика: “Димо... Димо... Имаме още един Димо. Теб те кръщавам “Здравия” Димо” хаха ... От устата на настоящ републикански шампион по бокс си е ебаси комплимента. Пита ме и дали нещо друго съм тренирал преди тва, щото съм имал забележителна физика. И аз както когато Станка Златева ме пита какво съм тренирал пак смотолевих “Еми бягам малко, колелце, фитнесче, ама нищо сериозно” :D А, имаше още един комплимент - Сашо - тренера по кросфит съм му се виждал към 30 и нещо, изненада се че съм на 40.

Спортното ходене до Ботев и после обратно. Колелото със спукана гума там на паркинга лежи и пъшка, колата - жената ходила до няква банка и се забави след работа и аз какво да правя - пешачката.

Фитнесчето вкъщи 12 серии по 25 лицеви, 10 набирания и 15 клека - специално инспирирани от Сашо (за клековете даже прилъгах и жената да покляка с мен - и тя бивша лекоатлетка и танцьорка, обаче не може да кляка хубаво). Всичко за час. Поуморих се накрая. Едно приятелче ще ми даде/подари неговия пулсомер със страп за гърдите, който има функция да мери изгорени калории за тренировка. Много ще ми е интересно да видя различни тренировки дето си ги правя и ги пиша малко на посоки доколко са верни предположенията. Това за час го пиша 300 Ккал, ще видя колко ще го отчете уреда.

06.01.17
23:11

06.01.2017 - петък

ХРАНА:
Храна за деня:  1,778 Ккал
Дефицит за деня:  2,440
Общо дефицит:  8519 Ккал

АКТИВНОСТ:
- фитнес в зала
- ходене под наклон
- бокс в Ботев
- бързо ходене
- “300”

Храната добре, протОните са малко, но нищо - другия път повече. Като стане общия дефицит 16000 ще се тегля да видя дали съм свалил 2 кила и вярата ми в на’уката да се върне :)

Движението днес започна с фитнес в залата в Лаута - привдигаха ми се малко железа. До там пеша в снега по пътечките - то голяма красота - измръзна ми дясната ръка постоянно със свалена ръкавица да мога да снимам. Покляках с щанга благодарение на напомнянето на Сашо и за мое учудване доста се натоварих - направо ми гръмнаха бедрата. Явно колелото и бягането и бокса си товарят различно краката от клековете. Също и пообръщах и изхвърлях малко, бицепс, гръб, сератуси, гърди, корем малко - каквото ми се правеше а и още не съм ѝ свикнал добре на залата, ориентирам се кое къде и как да го ползвам най- удобно. После походих/потичах с 6 км/ч на 15 градуса наклон на пътечката, после бокс в Ботев, до там и обратно пеша - засякох си 20 минути в едната посока, сега си правя и традиционните 300 лицеви.

08.01.17
00:04

07.01.2017 - събота

ХРАНА:
Храна за деня:  3,352 Ккал
Дефицит за деня:  няма - 846 Ккал назад
Общо дефицит:  7673 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300”

Ивановден - да са ни живи и здрави именниците! Обаче тея софри покрай тях.. Уфф.. хич да не се оправдавам с именниците, ама ‘айде...

Тренировката - нямах време за нищо - станах в 12, зъболекари, шопинги, гостита, едва - едва се самонавих да си правя лицевите за деня преди лягане. Ако не бях казал че ще е предизвикателсво, директно се бях прикрил да найнгагствам под дебелите завивки рано- рано.

Мнението беше редактирано от Димо на 08.01.17 00:05.

08.01.17
02:05

Сетих се за едни неща дето снощи ги ядох и си викам: “ай, ше си ги запиша към утрешната храна...”

08.01.17
16:24

За мен беше поразително да прочета че не е съвсем ясно защо точно НВД и НВ-ВМД работят. Все си мислех че е заради стабилните ниски нива на инсулина, но учените не били на едно мнение по въпроса. А според някои изследвания направо не работели. А според други пък работели. Как може да не е единодушна науката за такова нещо?

Слагам си тук няколко линка да ги чета пак.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3945587/

http://sciencedrivennutrition.com/the-ketogenic-diet/

http://nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-7075-1-13

08.01.17
16:58

Интересни линкове - ще им хвърля едно око, когато имам време.

Моето лично мнение е, че няма диетичен режим, бил той НВД, Аткинс, Дюкан, въглехидратна ротация или какъвто се сетиш, с който да може да се сваля тегло, без да си в калориен дефицит.

09.01.17
00:04

08.01.2017 - неделя

ХРАНА:
Храна за деня:  1,281 Ккал
Дефицит за деня:  пиша нула за вечерното снаксване от предишната вечер
Общо дефицит:  7673 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300”

Направих грешката да се тегля днес. Вместо да съм свалил кило, съм качил две хаха... Ако знам какво става...
Храната като не става само с калориен дефицит в който твърдо вярвам, ще пробвам и малко НВД - 35 гр. въглехидрати за днес.

09.01.17
22:00

09.01.2017 - понеделник

ХРАНА:
Храна за деня:  1,673 Ккал
Дефицит за деня:  2,085
Общо дефицит:  9758 Ккал

АКТИВНОСТ:
- бързо ходене
- “300”
- бокс в Ботев
- набирания

Храната добре изключая едни фъстъци от един Иван със закъснение. Баси тъпите фъстъци - 24 фъстъка са колкото 100 грама хубаво месо :) Броих си ги, защото по някое предаване казаха, че ако на ден ядеш само по 4 шамфъстъка повече, за година това са 700 грама мазнинка на шкембака. Доста си е. Разбира се, аз веднага го обърнах в позитивния вариант - по 5 шамфъстъка по- малко на ден и ще съм с кило по- малко след година :) Въглехидратите са 55 гр, от които 20 са влакнини. Сутринта пак пробвах кафе с масло. Уж идеята му е да те държи сит през деня, но на мен ми отвори апетит :D Ще пробвам още може да трябва да му свикна, поне масло обичам. Мога направо от калъпа да ръфам :)

Движението - не става за колело, затова походих до по- далечна спирка с добро темпо по неизчистените улици и после след бокса до вкъщи. 300 в офиса. Днес смятахме резултатите от първия месец за чалънджа “1000”. Само аз и още двама колеги сме го изпълнили. Аз с 3500 и нещо, те с по 1600. Не е зле. Предложих новия чалъндж с клековете и получи средно одобрително приемане. Но основната тема беше тазгодишния Маратон Пловдив. Както уж нямаше да участват и изведнъж пак се събрахме групичка 6-7 души, като имаме и ново попълнение - една леко пълничка нова колежка, която от днес била и веган след като снощи сънувала пророчески сън :D Ще я видим. Всеки да яде каквото си иска, но както има една приказка “Сън не е спала” да потвърди стереотипа и да се похвали че е веган :D

Сега както цъкам на компютера ще направя и малко набирания по часовник, рано ми е още да се хоризонтирам.

10.01.17
12:00

казано от Димо на 09.01.17, 22:00:

по някое предаване казаха, че ако на ден ядеш само по 4 шамфъстъка повече, за година това са 700 грама мазнинка на шкембака. Доста си е. Разбира се, аз веднага го обърнах в позитивния вариант - по 5 шамфъстъка по- малко на ден и ще съм с кило по- малко след година :)

Също и ако дъвчеш дъвка всеки ден по 4 часа(или беше 6, не помня точно), за една година ще изгориш 3 кг мазнина :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.01.17 12:01.

10.01.17
12:09

:) Или ако спреш цигарите след 10 години ще си купиш ферари. Аз дъвча доста дъвки впрочем и спрях цигарите преди 6 години. Чакам още 4 години да сваля 12 килограма мазно да покажа плочките и таман ще дойде момента да си купя и ферарито да си возя секси тялото.

11.01.17
09:12

10.01.2017 - вторник

ХРАНА:
Храна за деня:  2,752 Ккал
Дефицит за деня:  253
Общо дефицит:  10011 Ккал

АКТИВНОСТ:
- бързо ходене
- “300”

Храната много, но от ОК източници. Под 100 гр въглехидрати с 20 грама от тях влакнини. Бях изнервен и недоспал.

Час и половина добро ходене в преспите :) За бокса просто нямах психически сили и се скатах. “300” след вечеря супер лесни - направо на майтап - явно повечето храна си казва думата за силата.

12.01.17
11:03

11.01.2017 - сряда

ХРАНА:
Храна за деня:  2,224 Ккал
Дефицит за деня:  588
Общо дефицит:  10599 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 6-7 км ходене
- “300”

Храната добре като количество и качество. Под 100 гр въглехидрати с 30 грама от тях влакнини.

Пак недоспал. Втори ден не ходя на бокс уж да се прибера по- навреме вкъщи да си свърша малко работа и да си легна по - навреме и втори ден нито съм си свършил работата, нито съм си легнал преди 2:30

Движението. Ходене час и нещо, имаше и ходене в преспите - никой не беше минавал от там след новия сняг. Да не забравя да взема нещо за ядене на две бездомни кучета, които живеят в гората и втора сутрин ми се радват на пъртината, която минава покрай бърлогата им. Традиционните “300” в офиса плюс малко корем колелце и бицепс с ластици. В лидъла имаше няколко вида ластици на хубава цена. Дооборудвам офисното фитнесче. Има и промоция пакети по 1 кг замразени горски плодове. Много добре ми влизат с изварата и на макросите.

13.01.17
10:35

12.01.2017 - четвъртък

ХРАНА:
Храна за деня:  2,374 Ккал
Дефицит за деня:  438
Общо дефицит:  11037 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 6-7 км ходене
- “300”

Храната пак в повечеко, обаче намерих една УНИКАЛНО вкусна извара - Равногор. Ммммм.. като крем е... А и ми дойде явно доста 5 дни без никакви плодове и изобщо въглехидрат и снощи забих малко. Зима е.

Движението обичайното за скапан работен ден без грам ентусиазъм за извънкласни занимания. Съответно и дефицита не е много. Съответно и общия дефицит напредва с тектонична скорост. Кот’ тако’а. Когат’ тога’а. Поне се наспах. :)

16.01.17
10:19

Днес се чувствам тъп и дебел.

Тъп, защото не успявам да се оправя с класовете и шорткодовете на новата уърдпреска тема, която си купих за сайта, а дебел, защото тази сутрин кантара ми показа 93 и едва се наврях в дънките, които в петък следобед ми хлопаха :( 3 дни филии с масло и мед, баници и курабии са ми се отразили експлозивно (т.е. ще се пръсна).

Почвам на нова сметка :)

Мнението беше редактирано от Димо на 16.01.17 10:19.

16.01.17
13:56

Каква й е хранителната стойност на изварата, която си намерил?

16.01.17
14:33

100 Ккал/ 100гр. Това помня, довечера ще погледна за макроси и даже ще сложа снимка, имам още малко в хладилника.

16.01.17
23:21

Това е изварата.

И малко за умиление котката, която прибрахме да гледаме на етажа докато траят студовете и пътя, по който минавам сутрин и вечер.

16.01.17
23:35

С какво е оцапано клетото животно?

16.01.17
23:44

16.01.2017 - понеделник

ХРАНА:
Храна за деня:  1,179 Ккал
Дефицит за деня:  1,327
Общо дефицит:  1,327 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300”

Вчера за малко да прекъсна чалънджа. Снощи в 2 вечерта като ми се приспа се усетих че не сколасах цял ден от ядене и гостита да си направя лицевите и си викам: Ааа, Димо, не ме интересува, преял- не преял, тъп, не тъп, да си беше направил тренировката когато трябваше. И вместо в леглото лягам на пода за 300 :D

Днес пък гледам в лидъла една опаковка моцарела и на етикета пише на различни езици. На български и на другите езици, които разбрах пише “хранителна стойност”, на словашки пише “хранителна вредност” хаха - баси словаците - диетолози. На тях храната им вреди.

16.01.17
23:45

казано от nervak на 16.01.17, 23:35:

С какво е оцапано клетото животно?

Кръв, сигурно се е нарязало някъде на някои стъкла. Не мога да си обясня с друго такива рани по лапите.

18.01.17
00:55

17.01.2017 - вторник

ХРАНА:
Храна за деня:  1,537 Ккал
Дефицит за деня:  969
Общо дефицит:  2296 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300”

И за всичките ми фенки и фенове снимка на форма малко преди празниците :D

Мнението беше редактирано от Димо на 18.01.17 01:26.

18.01.17
09:36

Имаш супер рамо и крака! За какво са ти плочки!? :P шегувам се, знам, че си е краста, но наистина - добра дефиниция!
Супер си, продължавай да натискаш!
(muscle)

18.01.17
10:13

(bow) Благодаря ти за (поредното) поощряване (кефиш ме че си супер позитивна). Той основно всеки си тренира и го прави за себе си на първо място, но и поощряването е важно и също е отличен стимул :)

Относно плочките, отчайващо бавно ми се получават нещата - две напред- една назад, една напред, две назад... Аз установих че имам и друг проблем - имам излишна кожа, която е резултат на свалянето на 15-20 килограма за година, година и нещо. Ще почакам да покажа плочките явно, но аз бърза работа нямам. :)

18.01.17
10:18

Фотограф ли си, че имаш достъп до бял фон и светлина?
Хубава форма :)

18.01.17
10:26

Благодаря!

И фотограф съм освен другите неща, студия да искаш при мен. Друг е въпроса, че както всеки обущар ходи със скъсани обувки и аз качвам снимки със стандартно продуктово осветление. Ако отделя време да си наглася светлините може много по- впечатляващо да излезна :)

Мнението беше редактирано от Димо на 18.01.17 10:27.

18.01.17
12:08

Ако не си си стегнал умишлено гърдите, то имаш проблем с раменния пояс. Възможно е също и да го имаш и въпреки това стягане.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.01.17 12:09.

18.01.17
12:34

Стегнал съм ги, съвсем неуместно всъщност, защото ми се вдигат и изчезва обема в долната част, оттам и сянката, която визуално ги дефинира и подчертава. То се вижда че са стегнати - зърната ми почти са изпаднали под тях. Имам доста да поработя над позирането си.

Какъв възможен проблем визираш?

Мнението беше редактирано от Димо на 18.01.17 12:35.

18.01.17
12:45

1. Прекалено са ти пронирани ръцете.
2. Линията между двете рамена не е успоредна на пода.

18.01.17
13:42

Мисля че е от неумелото ми позиране. Пронирането от желание да разперя малко гърба, а и да покажа бицепсите малко по- в профил към камерата - да не са съвсем сочещи напред, където обем най- трудно се показва. Раменете може да са наклонени и защото завъртях снимката - снима ме колега, който не е фотограф и кадъра беше доста завъртян. Ще погледна на другите снимки от серията дали стоя с криви рамене. Иначе имам гадния навик несъзнателно да седя с увиснали надолу рамене. Полагам съзнателни усилия да работя за подобряване на стойката ми в това отношение.

Някакво физиологично изражение/симптом може ли да ми подскаже дали нещо са ми криви? Например да не мога едисикакво, а пък едисикакво да ми е по- лесно?

18.01.17
14:49

Снимай се абсолютно отпуснат в анфас и в профил и ще ти кажа.

18.01.17
14:54

Ще се снимам, благодаря.

18.01.17
16:12

Да, да, снимай се още! И снимките всичките - тука!!! 

И ние, жените, душа носим. :D

19.01.17
12:04

18.01.2017 - сряда

ХРАНА:
Храна за деня:  2,733 Ккал
Дефицит за деня:  79
Общо дефицит:  2375 Ккал

АКТИВНОСТ:
- “300”
- 300 клека СТ

Храната доста, добре че направих повечко със СТ в офиса поне да не съм назад.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1