1500km in 2020 - marathon training and injury prevention

Прескочи до:

15.01.17
00:39

Корицата изглежда чудесно, Бо! А още по-важното е и че ти си удовлетворена от себе си, знам с какво вълнение ми говореше за това :) Пожелавам ти още много красиви, чудесни, реализирани корици да видят бял свят! (party)

15.01.17
12:42

казано от Sanya на 15.01.17, 00:39:

Корицата изглежда чудесно, Бо! А още по-важното е и че ти си удовлетворена от себе си, знам с какво вълнение ми говореше за това :) Пожелавам ти още много красиви, чудесни, реализирани корици да видят бял свят! (party)

Мерси, мила! Честно казано ме затрупаха с работа напоследък, повече отколкото очаквах. Нека има де,  все пак в това ми е най- голямата сила.

Снимката не и прави много чест, но аз ще си пусна пълната корица, защото мисля, че цялостната композиция е по-успешна с гърба  на книгата в кадър.

15.01.17
13:00

Иии, в отделен пост: Ден за мерки!

Талия 69
Корем 81
Ханш 89
Горно бедро 59
Бедро среда 54

Тегло:65.0

Имам чувството, че 2 1/2 години тренировки тотално са преобразували начина и местата, на които отлагам мастни запаси. Адски съм впечатлена (и доста доволна),че бедрата ми са мръднали с има-няма 2 см, защото са тегави за чистене. Около пояса има значителна промяна, но аз корем чистя лесно. Прилагам видео от всички страни.
Тази форма се нарича “Тренира редовно, но определено обича понички” :D
Честно казано, има малко за дялкане, но се харесвам. 

Мнението беше редактирано от BGDN. на 15.01.17 13:15.

15.01.17
13:23

Много хубаво дупе и хубави пропорции като цяло. Имаш много балансирана и женствена фигура.
===========
А какви са изискванията на конкретното състезание, на което ще ходиш? Като гледам-  има съвсем различни критерии за бикините на различните състезания.

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.01.17 13:58.

15.01.17
20:09

казано от Queen Cobra на 15.01.17, 13:23:

Много хубаво дупе и хубави пропорции като цяло. Имаш много балансирана и женствена фигура.
===========
А какви са изискванията на конкретното състезание, на което ще ходиш? Като гледам-  има съвсем различни критерии за бикините на различните състезания.

Тъкмо от 2-3 дена оглеждам федерации и дати, за да реша. Възможните състезания за мен са с:
Pure Elite на 1/07/17 в Манчестър
UKBFF: 30/04/17 North west Манчестър (едва ли)
          29/07/17 Ultimate beginners - само ако не съм се състезавала до този момент
          10/09/17 Midlands- Бирмингам
          26/11/17 Sugar’s Classic

Kaто цяло, мисля че Pure Elite ми е фаворит като федерация, заради по-лежерните правила около татуировки + предпочитанието за атлетични, но не толкова издълбани и обезводнени физики.
Бих се радвала да стъпя и на UKBFF сцена, на някое от по-малките и не толкова конкурентни шоута.

Прикачам няколко снимки, за да онагледя нивото на подкожни мазнини и вода, които се считат за обичайни и в двете федерации на amateur level. Естествено има и по сухи, и по-изчистено, но всички тези дами са се класирали. Вторите 2 са UKBFF.

Според мен е доста различно от Бикини-фитнес в България и ми допада В ПЪТИ повече.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 15.01.17 20:12.

17.01.17
00:13

Здрасти, здрасти :)
Вчера цял ден храната беше прилична, направих енчилади за вечеря и 2 обяда, но така ми се усладиха, че си сипах втори път, после и 2 фурми и замина. :)

Днес пак добре. Движението беше 1 час пол. На работа когато утихне се раздвижвам също -  правя ходещи напади в ателието, набирания, лицеви опори и български клек на едно стълбище :D шефът ми се смя сума време, ама сега взе и той  :) та, днес беше тихо следобеда и се раздвижих и на работа.

Храната е прикачена. :) направих си най-накрая лате с куркума и съм обсебена :D

Мнението беше редактирано от BGDN. на 17.01.17 00:16.

17.01.17
00:59

Офис фитнес ФТВ!

17.01.17
21:04

17/01
Ленив ден.
Спах 9 часа, но ми трябват още 9.
Енергията е на -2.
Имам бърз ангажимент в 8.30 иначе да съм заспала. Надявам се да мога да се похваля по-късно. 
Мързи ме да дишам, като ли да тренирам.  Пък и ме свиват рамене и гръб от пол вчера.
Храната куца, белтъкът е въображаем днес. Има мегдан да се поправи, но не ми се насилва.

Куркума лате рулз. Възражения не са валидни и не се приемат.

17.01.17
21:07

казано от BGDN. на 17.01.17, 21:04:

17/01

Уикендът ще го пробвам, че не ми се влачи куркума в офиса, и без това с “моите щанги” съм малко weirdo :D

(F)

17.01.17
21:16

Много си секси и имаш страхотно излъчване, но е трябвало в пубертета да ти опъват ушите повечко . Прекалено много стикери от дъвки си налепила по себе си :)

17.01.17
21:17

казано от RogueOne на 17.01.17, 21:07:

казано от BGDN. на 17.01.17, 21:04:

17/01

Уикендът ще го пробвам, че не ми се влачи куркума в офиса, и без това с “моите щанги” съм малко weirdo :D

(F)

Ще ти шушкам значи готината рецепта.
Всъщност съставките са в следобедното хранене на скрийншота, само че с добавката на супер малка щипчица черен пипер, който не го пиша, за да не ме помислите за съвсем изперкала. :D повечето рецепти предпоставят да го разпениш с машинка за фрапе или нещо подобно, но аз го обичам без пяна - прашинките от куркумата и канелата се хващат в сухата пяна и става блякс. 

Turmeric latte в гугъл ще ти даде много идеи.

Edit: забравих и малко парче пресен джинджифил.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 17.01.17 21:23.

17.01.17
21:23

казано от ME4O_TURIST на 17.01.17, 21:16:

Много си секси и имаш страхотно излъчване, но е трябвало в пубертета да ти опъват ушите повечко . Прекалено много стикери от дъвки си налепила по себе си :)

Не е много учтиво да сравняваш неща подбрани с толкова много обич, нарисувани с талант и изработени с толкова старание с дъвки “Турбо”. Аз пък много си ги харесвам, това е важното. :)

17.01.17
21:43

Аз също имам пубер стикер , но това не променя факта , че като се прекрачи една граница, се превръща в кич . Лично мнение , иначе съм си неучтив, да :D

17.01.17
22:04

казано от ME4O_TURIST на 17.01.17, 21:43:

Аз също имам пубер стикер , но това не променя факта , че като се прекрачи една граница, се превръща в кич . Лично мнение , иначе съм си неучтив, да :D

Виждала съм го, и качеството настрана, не мисля, чe ситуациите ни могат да се сравняват. :)

17.01.17
22:08

Черният пипер помага за усвояването на куркумина, но доколкото знам, трябва и мазнина като кокосово масло, зехтин и пр..  Шейкът с бадемовото мляко да позволява да се усвоят съставките?

17.01.17
22:14

казано от Queen Cobra на 17.01.17, 22:08:

Черният пипер помага за усвояването на куркумина, но доколкото знам, трябва и мазнина като кокосово масло, зехтин и пр..  Шейкът с бадемовото мляко да позволява да се усвоят съставките?

Аз най-вече защото ми е вкусно го пия, но би могло да стане в пъти по-добро с добавена кокосова мана например, мерси за жокера, Кобре.

17.01.17
22:23

След бърза проверка по техническа изправност:
МОГА ДА СЕ ПОХВАЛЯ!

45mm, chrome,  X-pert Х-Pole - welcome to my humble abode и обещавам много да си те ползвам.

19.01.17
18:14

Вчера 18/01

1 час пол и храната прикачена. Мускулната треска след пол трае от понеделник до петък, и се обновява всяка седмица (уроците са само понеделник и сряда). Таваните у нас не стават за пол (аз си знаех де), затова чак март месец ще гледаме домашно видео.

Днес си купих още 2 х 10 кг на плочи. Довечера ще тренирам и се надявам да стигнат поне за известно време за тягата. :D

Ще се описвам по-късно пак.

19.01.17
18:19

казано от BGDN. на 19.01.17, 18:14:

Днес си купих още 2 х 10 кг на плочи. Довечера ще тренирам и се надявам да стигнат поне за известно време за тягата. :D

Ауууу това колко надъхващо прозвучаааа! Звяр! :D (sun) Като ти олекнат хващай М. за тежест ;)

19.01.17
23:09

Целият ден ми е крив. Храната - основните добре ама един  куп глупости, гризки и  опитванки помежду. Наслагах каквото се сетих, но по-скоро излиза към 1800 мисля. Пробвах да тренирам, беше ми тежко и криво и се отказах след 4 серии тяга и 1 серия тръст. Оказа се, че грешно съм си броила лоста досега, т.е. всичко което правя е с 5кг по-малко, което допълнително ме обезкуражи. Постигнах все пак 2×3 @ 60 (истински 60 този път), но бяха такива грозни,  абе въобще, пиша го дъждовен и това е.

Пп. Ще сложа клип на тягата само защото треморът в бедрото (15 сек, и втори по-слаб на второто повторение) ме притеснява - колко е опасен, какво значи,  да намалявам ли тежестта, техника ли е или? Всякакви мнения ме интересуват, благодаря.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 19.01.17 23:11.

Този тремор се получава защото дърпаш от стартова позиция с кръст и таз, а не с краката. Вижда се, че пръстите на краката ти се отлепват, което също допринася за този “twitch”. Дигай нагоре и назад, но не толкова назад ;) Вкарай таза една идея по-рано в движението. Вижда се, че лоста ти бяга във втората половина на движението(ако може така да го разделим изобщо). Препоръчвам ти да гугълнеш “zercher squat”. Имах що годе същия проблем с инициациата на определено движение, което сравнително се доближава до това, което показваш. 6 години правя зерчер клек веднъж седмично и това правич чудеса за мен :)

Като се абстрахираме от техниката(която е сравнително добре) тежестта мисля, че ти е много точна за момента.

П.С. Идея за зерчер клек в домашни условия. Като бях със счупен глезен и се възстановявах вкъщи увивах тежести в плажна хавлия, която завързвах като мешка и кляках с нея.

Мнението беше редактирано от Владимир на 20.01.17 10:30.

Като допълнение:
Раменете ти са по-напред от лоста в стартова позиция, защото тазът не е достатъчно ниско. Спусни малко д-то, позиционирай раменете в една равнина с лоста, започни усилието именно от глутеусите и бедрата и вдигай нагоре като не позволявай на щангата да се отдалечава от краката ти.  Ако позиционираш щангата, коленете и раменете в една равнина дърпането назад ще е необхоидмо чак след като преминеш във “втората половина” на движението - демек след като щангата премине над коленете, и ще е минимално. Внимавай с позицията на главата - гледаш повече нагоре отколкото напред при вдигането. Когато спускаш гръбнакът ти е прав, но когато тръгваш нагоре отвеждаш главата нагоре по-бързо отколкто изправяш гърба. Пробвай с по-равани и твърди обувки или пък направо боса - нали тернираш вкъщи. Ще ти даде допълнителна стабилност.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 23.01.17 15:08.

20.01.17
11:54

Единствената причина поради която придържам раменете пред лоста, защото (доколкото разбрах тогава) така ми беше казано в началото.  Прилагам цитат от Боби, и снмка от Владо, от когато за пръв път започнах да се опитвам да правя тяга. Може и грешно да съм разбрала и ако да, моля да ми обясните :D за всичко останало съм съгласна, главата и аз я забелязах.. :(  ще пробвам с конвърса. 

казано от Boby_ на 03.10.16, 16:22:

Да допълня Владо - трябва да прибираш ръцете с лоста към краката, но без раменете ти да минават назад - забележи как рамото стои на 5 см пред лоста на лявата картинка, пусната от него.

Едит: благодаря предварително, ще се загледам в зерчер довечера:)
Не знам stronglifts и t-nation до каква степен са надеждни източници на информация що се отнася до статиите иму за тяга, но преди да започна да правя, и там съм чела, че рамената трябва да са пред лоста. Моите може би са твърде напред?

Мнението беше редактирано от BGDN. на 20.01.17 12:05.

Правилно си разбрала! Не се получава обаче, защото твърде късно активираш таза. Отново ще се повторя - зерчер клековете ще ти помогнат да неутрализираш не само мъртвата точка при “отлепянето” на лоста от земята ами и активирането на таза. Няма как раменете ти да останат пред лоста, докато лоста бяга от тялото ти(таза).

Мнението беше редактирано от Владимир на 20.01.17 12:09.

казано от BGDN. на 20.01.17, 11:54:

Единствената причина поради която придържам раменете пред лоста, защото (доколкото разбрах тогава) така ми беше казано в началото.  Прилагам цитат от Боби, и снмка от Владо, от когато за пръв път започнах да се опитвам да правя тяга. Може и грешно да съм разбрала и ако да, моля да ми обясните :D за всичко останало съм съгласна, главата и аз я забелязах.. :(  ще пробвам с конвърса.

казано от Boby_ на 03.10.16, 16:22:

Да допълня Владо - трябва да прибираш ръцете с лоста към краката, но без раменете ти да минават назад - забележи как рамото стои на 5 см пред лоста на лявата картинка, пусната от него.

Едит: благодаря предварително, ще се загледам в зерчер довечера:)
Не знам stronglifts и t-nation до каква степен са надеждни източници на информация що се отнася до статиите иму за тяга, но преди да започна да правя, и там съм чела, че рамената трябва да са пред лоста. Моите може би са твърде напред?

Боби ти казва - “забележи как рамото стои на 5 см пред лоста на лявата картинка”. Аз пък казвам забележи как раменете са много напред на дясната картинка и щангата е далече от краката.  Мисля си, че Боби има предвид да не коригираш траекторията на лоста за сметка на изтегляне на раменете назад в тази фаза на движението , но може и да бъркам.
Смятам, че в твоя случай връщането на раменете леко назад над лоста ще ти позволи да свалиш таза, което ще улесни аквитирането на бедрата и глутеусите. Даже си мисля, че може би тазът остава високо именно заради стремежа да държиш раменете пред лоста. Не казвам, че раменете не трябва да минават пред лоста в никакъв случай. Казвам, че не трябва да излизат изцяло пред него.

Много харесвам това клипче за техниката. Хвърли му едно око.
https://www.youtube.com/watch?v=U1H1VG9Uh50

Това също не е лошо
https://www.youtube.com/watch?v=rFoaFBNH_4s

21.01.17
14:58

Вчерашната вечеря я неутрализирах с 4 малки джин  тоника и повръщане. Всеки прием на алкохол напоследък завършва така, което е ясен сигнал, че тази субстанция не ми понася съвсем вече и няма място в тялото ми. И сега пия рядко, но активно ще се въздържам от питиета за известно време. За последно съм правила нещо подобно през  2011 - 2012, защото беше част от условията на психотерапията в  диспансера за хранителни разстройства и помня, че бях много гневна :D но за 10 -те месеца, които бях без алкохол се чувствах чудесно.  Тъй че, so long Jamaican mules and home made jugs of mojito.
Добре, че е тихо на работа в момента :D
Свършвам в два и отивам да реанимирам.

П. П.  Поне се гримирах,облякох и харесвах снощи... преди... да, нали. :D

Мнението беше редактирано от BGDN. на 21.01.17 15:00.

21.01.17
15:24

казано от Маданеца на 20.01.17, 14:33:

Боби ти казва - “забележи как рамото стои на 5 см пред лоста на лявата картинка”. Аз пък казвам забележи как раменете са много напред на дясната картинка и щангата е далече от краката.  Мисля си, че Боби има предвид да не коригираш траекторията на лоста за сметка на изтегляне на раменете назад в тази фаза на движението , но може и да бъркам.
Смятам, че в твоя случай връщането на раменете леко назад над лоста ще ти позволи да свалиш таза, което ще улесни аквитирането на бедрата и глутеусите. Даже си мисля, че може би тазът остава високо именно заради стремежа да държиш раменете пред лоста. Не казвам, че раменете не трябва да минават пред лоста в никакъв случай. Казвам, че не трябва да излизат изцяло пред него.

Ефо, имам предвид началната фаза на изпълнението - раменете трябва да са пред лоста и то на не по-малко от 5 см. Трябва да се падат някъде над средата на стъпалото. Изпълнение с дърпане назад и изправено тяло не е тяга.
В същото време обаче подбедриците трябва да опират в лоста, а ръцете да го натискат назад. В никой случай не трябва да се отделя и на сантиметър от краката.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 21.01.17 15:24.

21.01.17
16:38

казано от BGDN. на 21.01.17, 14:58:

Вчерашната вечеря я неутрализирах с 4 малки джин  тоника и повръщане.
... но за 10 -те месеца, които бях без алкохол се чувствах чудесно.

Има хора, на които алкохолът не им действа добре. И аз съм сред тях. Винаги ме боли главата след като пия алкохол, независимо колко малко съм пила. Затова от няколко години пия съвсем рядко - да ми се събират най-много 3 чаши вино на година.

Относно снимката - е как няма да се харесваш! :) ;)

21.01.17
16:46

казано от Елена на 21.01.17, 16:38:

Има хора, на които алкохолът не им действа добре.

Малка корекция - няма хора, на които алкохолът действа добре. Има само такива, които не си признават, че им действа зле. :)

21.01.17
16:48

И аз се замислих за това. Прав си, Боби. Трябваше да кажа: “има хора, на които алкохолът изобщо не им понася”.

22.01.17
13:52

Неделя е редовен ден за мерки:
Тегло: 64.9
Талия: 68
Ханш: 85
Коремче: 80
Бедро горе 58.5
Бедро среда 54
Ляв бицепс 29

Коремчето осезаемо спада, макар че кантарът не го отразява. Бедрата се поизглаждат отзад като че ли. Следващата седмица ще натисна малко повече храната с надеждата за по-окуражаващ резултат. Храната и тренировката довечера.

22.01.17
14:37

LOL, бедрата и дупето са великолепни. Може ли да се появи разлика за 1 седмица, не знам, но като че я виждам - особено отпред в бедрата. Коремът също има видима промяна.Изобщо от кръста надолу имаш просто великолепна структура <3
По гърба и раменете - странично и задно рамо обаче има на какво да наблегнеш-сигурна съм, че горната част ти е силна, най-малкото заради пилона, но си иска целенасочено оформяне за състезанието.
Моля те, слагай някаква музика :) По-еротична да е :)

А това ли са задължителните пози към федерациите/организациите, които гледаш или просто си правиш волно съчетание, за да си се видиш отстрани?

22.01.17
17:56

Кобре, благодаря ти! Много ме нахъсваш с активната подкрепа в дневника :) ще си правя ежеседмични видеа, не че има някакви гигантски разлики, но поне за структура. Много работа има по рамото - особено за бикини, делтоиди и глутеуси са свещени. Не помага и че винаги съм имала яко пухкави ръце и като цяло имат някаква форма само ако след сериозен пъмп.

Рони, тия позички са само за раздвижване, като гледам умишлено да ги държа по-натурални.  По принцип всяко видео има и втора част, с по класически бикини пози, но ще започна да ги споделям по-натам, като поизчистя още  малко, защото все още съм във себеритичната фаза.
Пюр Елит имат Т-walk, със front, back, side pose, изпълнени посредством четвърт завъртания на дясно, но нямат претенции за самите пози, гледа се повече дали подбора ти на поза разкрива добрите страни на физиката ти.
UKBFF са подобни, но имат стриктни изисквания към предна (кракът изнесен леко встрани, но краката лежат в една равнина, торсът е напред, за разлика от NPC, където е често срещано онова “усукване”) , задна (новата задна, не NPC надупването) и странична поза(предния крак е сгънат в коляното, задната ръка е на хълбока).

Ясно. :)
Попитах те, защото според мен ще ти е по-полезно, въпреки че имаш достатъчно време, да започнеш да си правиш контролните check in клипове с позите, които се очаква да направиш и на сцената.
Така ще можеш по-добре да хванеш къде какво искаш да подобряваш/променяш, а и ще ставаш по-добра в самото позиране.
Бих позирала вкъщи с обувките, с които ще съм на сцената + подобна кройка бански.

И на мен ми харесват краката ти.:)

22.01.17
19:39

И да се загуби чарът на тези чорапки ? :) :Д

22.01.17
21:36

казано от Вероника Налбатска на 22.01.17, 19:30:

Ясно. :)
Попитах те, защото според мен ще ти е по-полезно, въпреки че имаш достатъчно време, да започнеш да си правиш контролните check in клипове с позите, които се очаква да направиш и на сцената.
Така ще можеш по-добре да хванеш къде какво искаш да подобряваш/променяш, а и ще ставаш по-добра в самото позиране.
Бих позирала вкъщи с обувките, с които ще съм на сцената + подобна кройка бански.

И на мен ми харесват краката ти.:)

Мерси, Рони :)
Правя ги, още от октомври-ноември когато реших да отида на състезание :) Просто не ги споделям с форума. Позите са що-годе лесна работа, transitions are the real bitch :D самите обувки ги нямам още, но позирам с идентична височина и подметка. Позирам с бельо близко до изискванията, но мааалко по-изрязано от допустимото за момента. Всъщност мислех да си купя по бюджетен бански за позиране следващата седмица. :)

Кобре, пред истинския, вроден шукар-фактор спортните чорапи са бледен детайл :D

Мнението беше редактирано от BGDN. на 22.01.17 21:38.

22.01.17
23:40

Как няма някой батка наблизо да ви обясни колко грозно е здрави бедра на жена и как трябва да спрете с клековете :D

24.01.17
00:55

Привет :)

Операция “Къща” е в действие! Мат има интервю в Бирмингам в сряда, поради което реших да пропусна pole тренировката, за да го погушкам преди да изчезне и си спретнах бърза тренировка вкъщи.

Сумо - 10@45 8@55 2×3@60 0@62.5 (дори не отлепих) 8@45
Хип тръст 15@45 10@55 2×8@60 8@45
Супер серии с ластици да довърша глутеусите

Гребане с лост 3×10@25
Военна преса (темпо 1:4) 3х10@15

2 кръга финишъри за рамо: @3кг дъмбели
10 разтваряния встрани
10 повдигания напред
10 разтваряния за задно рамо
10 Арнолд преси

Ще има много гъз и рамо в този дневник. Само ме е яд, че гърдите ми куцат с домашните тренировки, ама като нямам пейка...

Като за такава тренировка недоядох днес, но така се получи и не ми се насилваше.

24.01.17
22:06

Привет.
Умората днес е сериозна :(

Движение: 1/2 час позиране, 1 час кардио под формата на боди пъмп вкъщи.

Храната прикачена.
Не съм на кеф днес.
Мрън.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1