06:45 150гр кисело мляко, протеин, 35гр оризовки, прясно мляко
12:30 тренировка
14:00 протеин; 130гр пилешко филе (озверяла бях от глад!)
17:00 не бих го нарекла тренировка, ама ще го страдам утре, усещам го
19:00 кофичка котидж
21:00 4 яйца, 14гр масло; 30гр сирене; салата от морков с 2с.л. фъстъчено олио
тотал 1565ккал; в50; м89; п135
седмица 9, тренировка В
малко колелце, ротации
клек 20хст; 2х20;30;40;50;60 4х4х70
сумо тяга 4х4х85 на първото дърпане щяха да ми изскочат очните ябълки, толко’ тежко ми се видя 😄 От втората серия натам можех и семки да си подчоплям, да не ми е скучно...
планк 45х30кг 40х30кг много време губя да седя в позиция напразно, ‘щото здравенякът, който тря’аше да ми рЕди дисковете по гз, не можа да се сети да ги вдигне и двата заедно и ми губеше средно по 10-15 сек в товарене
2хсс
хип тръст 10х50 - сгъване 10х20
машината за разгъване беше развалена и я прескочих
Много съм доволна от днешната тренировка. Днеска просто беше ден за максове, ама сама не бих пристъпила, пък и нали се разбрахме (с мене си), че това не е важно... Така де, една от онези тренировки, в които не усещаш концентрирано напрежение никъде по тялото си, а се движиш като биче и можеш да клекнеш/вдигнеш колкото си поискаш. Освен ня’кви откъслечни загуби на картина за кратки интервали след сериите на тягата, друго, което да индикира натоварване нямаше. Сефте си тръгвам от залата като приятно раздвижена, а не почти на четири крака.
От сума време ми се дърпа трап бара, обаче винаги се сещам на втората серия сумо, препсувам се, че съм тъпа и го оставям за другия път. И днеска пак. След тягата съм забелязала, че като минат 3-4-5 часа от тренировката и ме хваща (не е точно болка) няк’во мускулче на кръста и го усещам като преразтегнато просто, само на моменти обажда.....
Хапнах (защото снощи предвидливо си сложих манджите от вечерта) и отидох да се подбъзикна на гости в чужда зала. И понеже ми беше тъпо просто да съм по клинче и само да гледам сеир, та реших да се понаправя на корава малко.
Ударих едно плие 4х10х30кг, което още от сега знам, че много ще го страдам утре, ‘щото краката ми вече са на кокал, въпреки мачкането. Няк’во кракомахане от вис, и любимите ми хиперекстензии. Пак захождах да се набирам, пак нямам сполучлива 1ца. В тоя фитнес лостът е много удобен, ‘щото мога да си събера хвата колкото ми е кеф, а в моята зала са бая широчки хватките.
Утре ще ставам преди средностатистическия български мъжки копулативен орган (имах един колега от ВУЗ-а, ‘дето като ни вдигаха събираха сутрин в 6 да ходим по фермите, казваше, че станал по-рано от к*ро си, та от там е мохабета) и ще пътувам, та в зависимост от моментното състояние, може и да скатая от тренировка. Хем ми се иска да почивам целия уикенд, хем за другата седмица по- ми сайдисва на плановете да не почивам от тренировка в неделя. Сложна работа...
Снощи баща ми орева орталъка, че сутринта някой трябвало да му сложи мускулните инжекции. Аз отказах. Обаче мрънкането беше голямо. Не склоних и не му ги поставих аз, ама мисълта ми беше, че първия резултат в гугъл беше “поставяне на анаболни стероиди” 😄 😄 😄
Днеска се теглих на онези машинки, ‘дето ти казват и процента мазнини. Личи си, че съм си платила. Освен, че според машинката съм 2см по-висока, съм и почти 4кг по-лека, отколкото в действителност. Също така съм имала и 15,9% мазнини. Ти да видиш! 😄 Ако ли да беше истина...
Мнението беше редактирано от БПН на 20.04.17 22:38.
05:30 150гр кисело мляко, протеин, 35гр оризовки, прясно мляко
13:30 130 гр варено пилешко филе
17:00 тренировка
18:00 кофичка кварк; протеин
19:30 300гр наденица; салата от настърган морков с балсамов оцет
2 чаши вино, кюфтациии
тотал... буу хуу! 😄
седмица 9, тренировка Г
ротации
5хсс
хоризонтален скрипец 4х60
раменна преса с дъмбели 6х2х10
4хсс
лег4х35
силово гребане 20х18; 15х20; 10х22; 7х30
2х шоулдър шокър
2хсс
кръстосано чуково 6х2х10
разгъване с въже 6х30
Бяха ми заети уредите. Една мацка правеше крака на машината за противотежест, а един клякаше с 80 кила и ръмжеше и пъхтеше като все едно са 280. Не, че нещо, ама тоя ни е здравеняка на залата и винаги е много навътре в нещата и няколко пъти се усмихнах без да искам докато блъскаше по стойката (където аз не можех да си направя раменната).
Гз ми е очень строшен и псувам като сядам. Гърбинката е аут ъф ордър и тя. Сутринта установих мускулна треска на дланите, да го т’ковам. 😄 Не се оплаквам, констатирам си.
Но паин, но гаин! 😄
Сутринта си тръгнах по суичър с ризата и ковренското клинче отдолу и в Рио установих, че ще се мре. Гънах се кат’ миньорски кор от колата до където щях да ходя и вътре се увивах с един шал, който бях забравила в колата. Бавиха ме страшно много навсякъде. Никаква работа почти не свърших, но не ми пукаше, защото е петък.
На една бензиностанция, на която се наложи сама да си напиша фактура, защото пичът беше неграмотен, имаше тюллюзор и по него даваха тоя пич от бб-тийм, ‘дето е на повечето клипчета с упражненията, русичкия. Обаче не можах да чуя к’во говореше (освен че го търсели баДки, ‘дето претренирали и тря’ало да си дават и малко фън, ‘щото иначе не се чистело какт’ трябва), защото клавиатурата беше на бдс,а аз съм тъп и откакто има фонетика навсякъде, съм отвикнала.
Честит празник на най-важния мъж в живота ми. Тати! Пожелавам на мен си, да е здрав и още много години да бъде пример и опора. И по този повод ще си позволя чаша вино. Наздраве!
Мнението беше редактирано от БПН на 22.04.17 19:43.
07:30 кисело мляко, протеин, оризовки, прясно мляко
11:45 кофичка кварк, протеин
17:00 една зелка; 4с.л. зехтин
18:00 4 яйца, 15гр масло
тотал 1501ккал; в66ааааааа, м79 п129
почивен ден
Снощи имаше и втора чаша вино, която ме накара да правя фокуси. От симпатична млада дама изведнъж приех консистенцията на две кофи мокър пясък (добре де, ако трябва да приравним теглото, сигурно са 4-5 кофи с мокър пясък, ама това не е важно). 😄
После няк’ви други неща станаха и ‘земи тия кифтета...
Втория чийт мил за седмицата е отметнат.
Разбира се, има причини да не пия червено вино, както и да не консумирам кюфтета. Цял ден стомахът ми се бунтува и преминава от гадене в зверски глад и обратно. Сутринта направих грешката и да си доспя, ‘щото кому е нужно в събота да стане в 6:45 и махмурлука ми се влоши.
Добре, че по обед Габи ме изведе и принудителния почти спринт, който дръпнах, защото не улучих мястото на срещата от първия път, ме отрезви окончателно.
Купих си течен магнезий. И магнезиево олио. И ‘сяк’ъв магнезий!
Дланите ми още са счупени и малко изпускам разни неща и губя чувствителност в тях, ама утре сигурно ще се оправят. Трябва!
Дейба, има нови navy-та и аз още нищо не съм намазала. 😄
Мнението беше редактирано от БПН на 22.04.17 19:31.
Сега само клипчетата, направени от едно очарователно задапаратно устройство, което ми беше на гости за тренировка днес. 🙂 Отчета после.
Тягата... си я обичам. Иначе си мисля, че е добре.
Имам съмнения, че раменната не я правя съвсем както трябва, но то и това от днес не е съвсем представително, защото в момента съм малко контузена и 30кг и за 1ца не можах да бутна. Болезнено ми е почти всякакво движение с ръцете (т’ва след експеримента с дъмбелите в петък!).
07:45 200гр кисело мляко, протеин, прясно мляко, 35 гр оризовки
09:30 тренировка
12:00 огромна салата от настъргани тиквички, 50гр сирене, 250гр извара и 2с.л. зехтин; 1с.л. тахан
14:00 150гр извара, протеин
15:30 бланширани броколи; няк’во кисело зеле ми се дояде после
предвидила съм си 2 яйца и 5 гр масло
тотал 1556, в71; м73 п154
седмица 9, тренировка А(1)
5 мин колело; ротации
клек 10х60; 5х70; 4х75 голям страх брах, ей! Тая 4-ка я боднах само, защото ме пазеха, иначе да не си помислите, че сама ще посмея. Ама то така е, ербап съм като знам, че няма да потрОша само себе си. Нали, не се наложиха асистенции, даже пичагата каза, че сама си ги клякам и ще мога и още бая да клекна с тази тежест, ако съм малко по-стабилна или като за начало просто спра да гледам в земята. Ще я видим таз....
сумо тяга 10х75; 7х80; 4х90 въх, тоз’ магнезий правел чудеса бе!
2хсс
сгъване 12х20
разгъване 12х20
планк 60х30кг; 45х30
български клек 4х8х12 в едната ръка
Днеска имам апетит да изям света. От много време не е било така. И в други аспекти съм учудващо активна, да си се не надявам. И ми се пие, и ми се пуши. Ама няма де, само отбелязвам.
Особено гаден дискомфорт имам в сухожилията на пекторалисите. Чак снощи насън ме притесняваше, ‘щото спя само на една страна и ми изтръпваха още повече раменете. Надвам се да е няк’ва необичайна мускулна или нещо лекичко. Диклакнах се одеве, довечера още веднъж, пък дано да мине до утре.
Т’ва гадно временце как ме саботира гадноооо....
06:30 150гр кисело мляко, протеин, 35гр оризовки, прясно мляко
14:20 100гр телешко, сварено
16:00 тренировка
17:00 кофичка кварк, протеин
18:30 4 яйца, 20гр масло, 40гр тахан
тотал 1532ккал; в57 м76 п147
седмица 10; тренировка Б
ротации
сс
набирания (-5кг) 2х4; 2х3
раменна 9х25; 2х0х30; 4х25; 2х6х25
лег 2х6х35; 2х40 на 3тото имах нужда от помощ
хоризонтален скрипец 4х4х45
2хсс
гири пред гърди 10х2
другото 10х2
2хсс
скотово сгъване 6х23
разгъване с /\ хватка 6х40
кик бек 2х10х3кг (само за да го зауча, не си въобразявам, че нещо съм се сецнала от натоварване)
кОр за разпознаване на сигналите на тялото ми. Т’ва ‘дето два дни ме боляха гърдите, днеска вече ме боли моето си нещо на плешката и не мога да си движа ръката добре. На лега ник’ви притеснения, обаче на тия неща с малките гирички... тихо. Раменната... 25кг ги нятам кат’ маче о дувар, ама 30 са някъде далече, все едно никога не е било. И не е, че нещо ме боли и затова. Нищо специално не усещам, но просто не мога да ги избутам, ужасно много са ми от петък насам. Първите разтваряния пред гърди... мяу! Пак щракат разни неща, да са таковам в акото кекаво... к’от’ - тако’а!
Фоумролера дойде и мисля да му се порадвам след малко. Макар че кат си мачкам кръста и ми се повръща, пък там, където ме боли най-много (над плешката, към врата) още не съм установила как да го използвам точно, ама ш’ са валям кат’ прасе в тиква - това е ясно.
Големият глад продължава да мори добитъка, ама удържам фронта. И толко’ мазнина на едно ядене повече ня’а си го причинявам, ‘щото е, меко казано, неприятно.
Искам едно душче и развлечения вече.
Мнението беше редактирано от БПН на 24.04.17 19:32.
24.04.17
19:14
Как точно си мачкаш кръста? Може да направиш видео.
Иначе за по-труднодостъпните за фоумролера места, опитай с топка за тенис/лакрос. 🙂
А, просто легнах отгоре му и се избутвам с краката така, че да се движи по протежение на гръбнака. В областта от плешките нагоре се чуваха доста застрашителни скърцания от към гръбнака, ама сигурно така трябва. Друго да не е, ама поне ми тръгна кръвта, гърбът ми се запали яко.
Да питам, някой ако е ползвал магнезиево олио. Спрях да пия хаповете, защото мажа доста обилно, обаче в контузената зона ме щипе с часове след масажа, това нормално ли е? Първия път се намазах почти цялата и имах сърбеж, но го отдадох на това, че изсушава и без това много сухата ми кожа. Ще съм благодарна, ако някой ползвал, сподели впечатления.
казано от nervak на 25.04.17, 09:58:
Щипе си магнезиевото олио...
И аз имам такива наблюдения върху себе си и затова го спрях.
По отношение на мачкането, с ролера рядко минавам директно кръста. За него и по трудно достъпните места ползвам две тенис топки с лейкопласт. Понеже работя доста време седнал и ги държа на бюрото за да се присещам да размачкам от време на време. Върши добра работа за плешки, рамена, трапец и кръст. Като цяло не натискам до болка, една идея преди това.
Мнението беше редактирано от Splash на 25.04.17 11:38.
05:30 150гр кисело мляко; протеин; 35гр оризовки; прясно мляко
13:30 100гр варено телешко
17:00 кварк с протеин
18:30 голяма зелена салата с 1с.л. зехтин; 30гр кашкавал, 80гр топено сирене с подправки; 4 яйца, 5гр масло
тотал 1578 в62 м83 п153
почивен ден
Мда, въпреки че цял ден си повтарях, че няма да го направя, обиколих Смолян 4 пъти, загубих се няколко пъти и накрая пак се шибнах в магазина на Родопея. 😄
Ох, от т’ва топено сирене с подправки получавам мини оргазми 😄
Мачкам си се аз. Не съм се наканила да си купя топки за тенис още, ама само да се сетя, ще го направя. Все пак има някакъв, макар и болезнен, прогрес след снощи. След малко ще се насоча към днешния сеанс с фоумролера.
Уви, нямаше кой да ме маже с магнезиево олио вчера, което ме навеждаше на мрачни мисли относно състоянието на разума ми и качеството на житейските ми избори.... Това, че прекалявам изродски много с кофеина напоследък, ми задълбочи проблемите със съня и увеличи до невероятни размери безпокойството (а като прекарвам 1/3 от работния си ден зад волана не мога да се радвам на прицесенските си хапчета) и снощи вече бях в няк’ва тотална депресия, пълен филм...
Днес, за пореден път, се убедих, че всичко се случва (или не се случва) с причина. Получих нова перспектива за нещата около мен. Независимо колко саморазрушително се хвърлям във всичко, сега е моментът. Млада съм и знам, че мога да се съвзема след буря.
YOLO, майна! 😄
06:20 150гр овче кисело мляко, протеин, 35гр оризовки; прясно мляко
12:00 100гр варено телешко
14:00 тренировка
15:30 150гр овче мляко, протеин
16:30 100гр сварен картоф; 40гр сирене (чийт мийла за днес)
предстои 4 яйца, 5 гр масло; 100гр крема сирене с подправки (мммммм), спанакче
тотал 1691ккал; в75 м91 п141
седмица 10, тренировка В
5мин кул’ло; ротации
клек 4х4х70 По-стабилна бях днес. На вработващите серии гледането нагоре вървеше, самата глава си извивах леко нагоре, ама колкото по-тежко ставаше, толкова по-трудно и затова на работните просто гледах напред, вместо надолу, както обикновено.
Малко се стреснах, защото гръбнакът ми пукаше зверски като си вадех лоста. Няколко секудни след сваляне, пък ми пареше между плешките. Това би била жалка смърт... Доскоро ме спрягаха, че ще умра като Вазов, а с’а да ме отбави лост... 😄 😄 😄
сумо тяга 4х4х85 Абе, чудя се, дали ще е добре, ако имам няк’ва вработваща серия и на тягата, смисъл не знам в какви кг и повторения би могла да е, ама при първа серия пак имаше опасност да ми изскочат джаменките. Тежичко ми беше днес. 4 бяха предел на качеството. Разбира се, че от инат ще може и повече.
планк 60х30; 30х30; 45х30 на втория подход седях 25 сек само с 20-ката и докато сложи и другия диск просто ми падна фуриокото
2х
хип тръст (със задържане горе) 10х50 -сгъване10х20-разгъване10х20
Тежичко, но доволно.
Да си се чудя на акъла к’во толкова съм се вманиачила напоследък пак. Видимо ще си остана овална к’вото и да правя. Не знам дали мога да постигна много повече. Затова съм решила, че да съм жива и здрава, като имам деца, ще направя всичко по силите си да ги спра преди да затлъстеят. Защото някои неща не можеш да върнеш, след като вече си ги изпуснал... Може би е време да се откажа и просто да намеря предела на ядене, в който няма да се разраства повече огромния ми габарит и да се помиря със себе си, че това е максимума. Не знам и аз вече...
Напоследък съм много разсеяна на работа и започвам да се изнервям. Следобеда направихме един разбор с шефката на работата ми за идния месец. Все се надявам, че ще изскочи нещо. Няк’ва сделка ме намери мен днес. Утре трябва да си я нагледам. Колана доста се затяга. Променят се много правила, структурата на самата фирма и това е малко страшничко, ама ще видим къде ще ни отведе.
Много съм развълнувана. Очаквам с нетърпение предстоящия уикенд.
казано от БПН на 26.04.17, 19:19:
Да си се чудя на акъла к’во толкова съм се вманиачила напоследък пак. Видимо ще си остана овална к’вото и да правя. Не знам дали мога да постигна много повече. Затова съм решила, че да съм жива и здрава, като имам деца, ще направя всичко по силите си да ги спра преди да затлъстеят. Защото някои неща не можеш да върнеш, след като вече си ги изпуснал... Може би е време да се откажа и просто да намеря предела на ядене, в който няма да се разраства повече огромния ми габарит и да се помиря със себе си, че това е максимума. Не знам и аз вече...
Вманиачаването не води до нищо добро и го казвам, като човек, които има склонност към него. Трябва да имаш цели, но не на цена да ти създават големи нерви и кофти настроения. Понякога нещата се случват по-бавно отколкото ни се иска, което води до възникването на въпроси, като дали изобщо има смисъл от всичките тези усилия, а и много често пренебегваме нещата, които вече сме постигнали. В крайна сметка предполагам имаш голяма разлика откак си започнала да се занимаваш със спорт и визуално, и по отношение на физическа подготовка и чисто здравословно. Като те чета, вече си си създала навици по отношение на по-здравословно хранене и по отношение на трениране и ако спреш да го мислиш толкова дали ще постигнеш желаната форма и да се обременяваш по този начин, просто си продължавай, тренирай с кеф и нещата ще се случат. Иска си и време.
П.П.-бре завърших целия пост без да изръся някоя простотия от моите или поне така се надявам 🙂
Мнението беше редактирано от I`M на 26.04.17 19:48.
Благодаря за включването! Абсолютно ги съзнавам тези неща, но понякога човек се демотивира. Още повече, че изобщо не съм в началото и вече какво ли не съм пробвала върху себе си и ми е трудно да стигна до видим резултат. За момента не си представям да ям много по-различно или да спра да тренирам. Но много, много искам да спра да очаквам. По принцип съм си максималист...
Предполагам, че е просто лошо настроение и ще отмине. Щото зарибих терапевтът ми да си брои калориите и сега като му звънна само за дефицити,сваляне и напомпване на гърдите слушам... 😁 😁 😁
27.04.17
13:08
Здравей. Помисли дали е моментно лошо настроение или нагласа. При мен се оказа, че нагласите работят по-силно от каквито и да било логични доводи.
Мнението беше редактирано от Daniel Georgiev на 27.04.17 13:17.
Трудно е човек да има реална самооценка. Особено ако е преминал през някаква метаморфоза. До известна степен в главата си винаги ще си остана дебелото момиче. (макар че и сама съм казвала, че тогава май животът ми беше по-пълноценен от сега) Но стига за това. Всеки трябва да си бори демоните сам. Или да си ги бутилира, или каквото там може да направи с тях....
06:20 150гр кисело мляко, протеин, 35гр оризовки, прясно мляко
14:30 130гр пилешко филе
15:30 тренировка
16:30 200гр извара с протеин; 100гр сирене
19:00 2 яйца, 5гр масло, 40гр крема сирене, кило краставици
тотал 1585; в53 м85 п 145
Много мазно тия дни. Не съм сигурна, че ми се отразява много добре, ама к’от’ тако’а. Яде ми се с’а тия дни, ще си ям... ‘Щото то, ако искам да продължавам нвд-то няма от к’во друго да си набавям калориите, взе да ми се повръща от пудрата вече...
седмица 10, тренировка Г
ротации
5хсс
набирания -5кг 4;3;3;3;2
раменна преса 30кг 4;2;2;2;3 mommy’s back! 😄
сс
силово гребане 15х20; 10х22; 7х30; 3х35 признавам си, на 35 нямах пълна амплитуда, мно’о тежи, да го еба! а той и дъмбела е яко гаден, ама няма друг...
лег 4х4х35 олекват тия килца. Е, скоро няма да мога 4х40, ама дерзаем
2хшоулдър шокър
2хсс
концентрирано сгъване 6х10
скълкръшър 6х12
Доволна съм само от лега днес. Тря’а да си призная, че главата ми беше съвсем другаде и грам не ми пукаше к’во правя.
Днеска пак ми обясняваха как 35кг са твърде много за една крехка дама като мен и със сигурност ще стана 350кила, ‘щото правя лег с толкова... И лелята ‘дето седи на бара кат’ ми каза, че съм дебела и нормално да се старая толкова и просто ме довърши, майна. 😄
Днес беше един от онези дни... Събудих се супер свежа, пях по пътя към работното си място и дори не се изнервях когато ме бавеха. Дойде ми загубеното напоследък желание за работа и се раздадох на макс. То и по това кога стигнах до храна, се вижда. Не бързах, а исках резултат. И после почнаха едни телефонни разговори... Шефката ми се обиди. Получи се едно недоразумение, но в общи линии тя остана обидена от факта, че не изгарям от желание да работя извънредно. Едно на ръка, че това не ни се заплаща, защото е 3-4 пъти годишно, но просто имаше и малко по-рационален начин да се случат нещата. Тя обаче искала точно аз да съм там, защото другата колежка, която би отишла на мое място все още не е съвсем дообучена и не е достатъчно адекватна в някои случаи. Колегите ми са на път да ме линчуват, ако успеят да съберат 2 и 2, че точно заради моя мултитаск ни взеха фирмената привилегия в един ден от месеца да се занимаваме само със самоубочение и документация. К’во да направя, че обичам да отмятам всичко по най-бързия начин?
Мисля, че е време да си наостря вниманието и да гледам да си вържа гащите някак. Още една от основния екип си готви бягство от фирмата и тогава ще я закъсаме яко. Абе не е като да няма напрежение...
И с’а, тоя ми ти извънреден труд ще включва едни гала вечери и не знам костюми ли да готвя, коктейлни рокли ли... Много в небрано лозе съм. А понеже ще пътувам с най-кифленската ни кифла (колко си я обичам тая колежка), ще има и леко ограничение на багажа, заради нейния. Ама ще има още две седмици да се почудя де. За през деня на конференциите ясно, ама иначе. ‘Баси, много глупава се чувствам така, че не ми е ясен дрескода, ама то всяко съсловие си има негови привички и е толкова различно...
Та... понеже утре е последният ни ден компенсация, а аз нямам тренировка, реших да се почерпя, за разтуха малко. С’а ще си сваля дневната помада, ще сложа нощната и... по курви и бЕло. Лошото е, че в четвъртък по баровете има само малолетни и студентченца, а и за двете възрастови групи съм стара, дейба. 😄 😄 😄
казано от БПН на 27.04.17, 19:49:
Днеска пак ми обясняваха как 35кг са твърде много за една крехка дама като мен и със сигурност ще стана 350кила, ‘щото правя лег с толкова... И лелята ‘дето седи на бара кат’ ми каза, че съм дебела и нормално да се старая толкова и просто ме довърши, майна.
Какви прозрения ... ум да ти зайде!
А ако баровете бяха пълни с такива дебели и пили старици....че само си викам -дано!
Което ме подсеща за една моя приятелка, дето й бяха казали, че от въртенето на велоергометър ще и станат големи и мускулисти краката, като на “щангист” и притеснено ме питаше дали действително ще и станат такива за да спре спининга. Аз й викам - “аз клякам и ги натоварвам от години и не ми са станали като на мъж, а ти с тоя спининг 1-2 пъти седмично и тоя естроген ще подминеш и щангистите.”/ бах мама му, самоцитирах се/.
Мнението беше редактирано от I`M на 28.04.17 18:39.
Да, тя и майка ми ме преследва откакто ми се оформиха някакви контури на квадрицепс с едни приказки колко не било женствено и ето, те лошите тежки тренировки го правели това, на секундата да зарязвам фитнеса и да тичам на Зумба! 😄
10:30 150гр кисело мляко, протеин, 35гр оризовки, прясно мляко
11:30 кофичка кварк с протеин, 60гр кашкавал
19:00 4 яйца, 5 гр масло, 150гр крема сирене
тотал 1567 в 60 м 85 п 137
почивен ден
Пуснах аз снощи духа от бутилката. И износих цели две уискита, което за мен е впечатляващо много. (май съм разказвала как преди години след една бутилка ямболска, дето си я изпих сама, организмът ми май спря да произвежда алкохолдехидрогеназа и оттогава станах способна и от чаша вино да събера очите 😄 ).Така де, не стигнах до бара, ‘щото моите искаха да ядат. ‘Ма пък бяхме на участие. На Милко Калайджиев! 😄 😄 😄 Много забавен този миньон. Много се забавлявах. На връщане танцувах в колата... Спряха ни катаджии. Мойто коти щеше да блъсне полицая като спираше от зор. Човекът искаше съвсем смирено талона на колата, аз в балата с документи и квитанции не можех да го намеря, а шофьорката упорито му тикаше нейния талон в ръцете, въпреки че и се обясни 8 пъти, че не това се търси, ‘щото кво, нали е талон все пак? Като ни върнаха документите няколко пъти загаси колата и накрая потегли с мръсна газ и раздига всичкия прахоляк от банкета. 😄 😄 😄
Днеска се събудих супер рано, леко м’ртва и реших да си доспивам, което не ми се удаде съвсем, ‘щото... Ама додремуцах до някоето време и се събъдих яко бясна, че ми е нарушено спокойствието от телефони и ала-бала. Следобеда видях един “добър познат” та си припомнях к’ви щуротии правехме едно време. Тогава беше такова миризливо лайно, че чак не мога да повярвам, че ги помни токова детайлно неща, които аз, ‘дето толко’ бях хлътнала изобщо не си ги спомням вече... И имал нек’ви снимки, което е доста притеснително, ама още не знам как да си го процедирам това и се опитвам да го игнорирам като информация.
Подкукуросват ме да завтарям тая вечер. Лошото е, че съм склонна да се поддам. А за утре поех няк’ви ангажименти, което значи че е добре в прилично сутрешно време да съм в кондиция да тренирам... Е, може и да почина. И без т’ва социализацията дълго изоставаше, така че си заслужава. В момента съм в едно особено състояние на духа. Една такава хормонална композиция си имам, в която се чувствам щастлива и развълнувана, абе като влюбена, но без да има конкретен субект, просто усещането е сходно.
И така, танцувам си аз пред огледалото...
11:30 150гр кисело мляко, протеин, 20гр оризовки, 60гр крема сирене; 30гр кашкавал, прясно мляко
13:30 тренировка
16:00 кофичка котидж
17:00 150гр рикота с протеин
19:30 огромна морковена салата с 3с.л. зехтин
предстои 4 яйца и 5 гр масло
тотал 1510ккал, в48; м91 п125
седмица 10, тренировка А
5мин колело, ротации
клек 10х65; 7х70; 4х75 Последната серия беше много мъчна. 3тото го заклатих, ама се вдигнах. На последното повторение, на изправяне стигнах до надупена работа и после льоките отказаха. Ха, навътре, навънка бедрата, ама тежи, да го т’ковам... Добре, че предвидливо помолих новото момче да ме наглежда. Срам, не срам, наложи се да помогне. Ама беше мъничко. Според него, след като съм си оправила главата, сега на дневен ред е да хващам лоста по-широко и така щяла съм да съм по-стабилна...
сумо тяга 10х75; 5х80; 2х90 имаше доста аванс на тягата днес. Забравих си магнезия. Сетих се на 500 метра от нас, но понеже съм много суеверна отказах да се върна. И естествено, като бях загряла вече, та ми се изпотиха ръцете и просто нямаше адекватен хват. ‘Ма пот и сърцебиене имаше, така че всичко е ок.
планк х 30кг; 30, 45, 40 не можех да си намеря удобна позиция и се плъзгах много. Затова и подходите бяха 3, вместо обичайните 2
сгъване-разгъване 2х10х20кг
хиперекстензии 3х10
коремни преси от пренебрежително малък обратен наклон с 2.5кг над главата 3х10
Като за състоянието, в което бях, направо е убиец тая тренировка. Нищо, че е малко по-слаба от обичайно. Не вярвам, че няколко повторения тук-там, ми убиват файдата.
Започвам да си мисля, че не си правя тягата както трябва. От известно време си усещам, освен онова мускулче, за което разправях, самия кръст много натегнат един такъв... Много пъти ми се случва като се кискам някъде с някой колега и да ми крампира кръста. Да, кръста, майна. Колкото и да е странно... Вероятно има нещо, което го провокира т’ва.
И сега вече наистина знам, практически, защо съм спряла цигарите. Освен, че снощи летяха няк’ва цифра уискита, ми и се подпушна доста сериозно. Добре, че настоях шофьора да се върне от половината път до нас, наобратно, да си купя Алка Зелцер. Един преди лягане, 3 литра вода и няколко фъшкания от едно магическо спрейче за гърло и днес се събудих получовек. Още един Алка Зелцер, мазно за закуска... класика. На тренировка си имах сили, но просто бях много дезориентирана и леко замаяна. Но си признавам, че след първата серия на клека се опитах да си изплюя дроба.
Последната седмица нямах достатъчно време, което да отделя за мачкане. Коляното ме притеснява. Като стъпвам и има една болка от глезена към външната част на капачката, която се повлиява от “изпукването” на глезена, което за мен значи, че си тре’е бутилката... Установих, че за краката тя е по-удачен вариант. Фоумролера не ми е достатъчно твърд за краката и си го ползвам само за гърба.
Отново съм с черна коса. Малко ми е странно, но ще свикна. Пък и не успях да я видя каква е точно на дневна светлина и утре ще знам със сигурност.
Изкифлях нещо днеска в съблекалнята. Исках нещо като сравнителна снимка, но т.к. качеството се оказа гадно, няма как да свърши работа...
08:20 150гр кисело мляко, протеин, оризовки, прясно мляко
10:00 тренировка
11:30 100гр рикота с протеин
13:30 печени тиквички; 10гр масло, кофичка кварк; консерва риба тон
вечерята: към 300гр брънза, половин кофичка кисело мляко, 100-тина гр пушено пилешко
тотал ~2000 ккал
седмица 10, тренировка Б
ротации
сс
набирания 3х-5; 4х-8; 2х3-8
раменна преса 8х25; 3х30; 2х30; 1х30
лег 6х35; 5х35; 3х40 пак ме боли рамото/гърба/еба ли го какво е/моето нещо и беше леко неприятно. На последната серия пусках до два пръста над гърдите, защото в долна позиция е най-болезнено
хоризонтален скрипец 4х4х45
гири пред гърди 12х2 и това болеше доста, с 3то кг не можех по никакъв начин
другото и то 12х2
сгъване с щанга 6х20
разгъване на скрипец 6х35
Не знам дали е защото не ми е особено интересно да правя горна част и затова претупвам или пък просто не мога да си улуча килата, ама напоследък не съм чак толко’ натоварена след тия тренировки. Даже мисля, че на тягата повече ми се товари гърба, отколкото на машината за противотежест. Обмислям да се пусна на скрипеца другия път. Хем малко разнообразние ще е.
Да ме пита човек защо вчера изядох една плантация моркови. Така отвратително зле ми повлияха на стомаха, че думи нямам. Цяла вечер ме боля стомаха и ми се гадеше. След серия несполучливи опити за дране на пръча (мнда, тоя рефлекс го нямам), което ми пречеше и на съня, станах, метнах един суичър и прибягах по гол гз до колата, да търся близалки. ‘Щото само мисълта за водата, с която трябва да си глътна Дегана, ме отвращаваше жестоко, а нямам ампули да се бодна. Както и да е, до днес наобяд като че ли попремина, ще видим довечера как ще е.
Днес съм ужасно гладна, затова и така се надумках на обяд, че още ми е разтегнат търбуха. Но пак бих хапнала, ако имах нещо примамливо 😄
Имах големи планове за днес, от които нищо не се сбъдна и затова цял ден съм паркирала с филми и мисля, че има шанс да ме заболи кръста от лежане. (да, случва ми се). Нали, не е късно нещата да вземат някакъв обрат. Ама честно казано вече съм толкова притръпнала, че настроението е по-скоро “и да паднем и да бием...”, отколкото нещо друго. Ракийка ми се е припило...
Мнението беше редактирано от БПН на 01.05.17 16:02.
08:30 150гр рикота, протеин, 20гр оризовки; прясно мляко
14:00 20гр авокадо, с.л. тахан, 50гр сирене, салата домати и краставици (предимно)
16:00 кварк с протеин
предстои: 4 яйца, 5гр масло, 150гр извара
тотал 1542ккал; в51, м 83, п 150
почивен ден
Да, вчера имах някои неприятности и чийта стана цифра пак. На всичко отгоре го полях с уиски и си попуших малко. Нещата продължиха да ескалират с напредване на вечерта, но е ок, че не прогресираха към обичайните ми прояви. Все пак някакъв инстинкт за самосъхранение е останал...
Както казах по-рано през седмицата, няма да съм аз, ако не скоча с главата напред. Сега е време да се събера отново и да я караме по-по същество. Важно е човек да си помни битките и да си познава слабостите за да може да ги разбере, а с това и да се опита да ги овладее.
Сутринта се събудих с непреодолимо желание да закусвам спиртни напитки. Изпих си Алка Зелцера, хапнах набързо и запалих с 300 към гребната. Направих един чакрък, поизветряха ми емоциите от снощи и се видях с едно другарче, което отдавна не бях виждала. Важното е да има движение. И буквално, и преносно. Хубавото време съдейства долълнително, а сега само трябва да си повтарям, че утре ще е нов ден и ще е по-добър.
казано от БПН на 01.05.17, 16:28:
08:30 150гр рикота, протеин,
Това комбо го пробвах и се убедих, че е... Умопомрачително 😄
06:30 30гр оризовки; 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко
12:15 100гр варено телешко
15:30 тренировка
17:00 250гр кварк, протеин
предстои 4 яйца, 5 гр масло, кофичка котидж, 1с.л. сусамов тахан (въй, т’ва ще го заобичам чак!)
тотал 1541ккал; в61, м68, п167
седмица 11, тренировка В
ротации
клек 4х4х70
сумо тяга 4х4х85 абе май бяха 5 серии, ама ‘щото през средата ми се обадиха по телефона с нещо супер важно, което се оказа и много позитивно, та изтървах бройката
планк 65х30 40х30 можеше и втория подход да е минута, ако не ми се плъзгаха краката; буквано паднах, не излезнах от позиция 😄 тюфлек съм си 😄
2х
хип тръст 10х50 - сгъване 10х20 - разгъване 10х20
Малко ме беше страх от клека заради щракането в глезена и странното напрежение в колената вчера. Вечерта, на втората гребна, която си спретнах, даже ме преболяха от ходенето. Като се позагря, си станаха нещата. На първата серия се разсеях и имаше вариант да цункам пода, ‘щото се разхалтавих.
На тягата ми пукаше много зверски гръбнака, основно в шийните и началото на гръдните прешлени. Една доФторка ми каза да си купя колаген за щракането и пукота, ама не знам дали е достоверно. Днеска си отделих цялото внимание на нещо конкретно. Правя едно паразитно движение в началото, като все едно се засилвам с гз на тръгване. Та днес го мислих и го нямаше. Повече фокус, счопи ми се гз. На машините мога с повече кила, ама заради коленете не напъвам. Когато съм в по-добра кондиция - тогава.
Много интересен факт е, че откакто се старая да намаля кафето, пия много повече вода. Купих си днес най-накрая кафе машина, но си жасам без кофеин, ‘щото иначе става проблем. Забелязах нещо интересно. Поприбра ми се корема, кг са си както нормално са си. Обаче корема ми просто стана плосък. Преди беше по-щръкнал, но имаше няк’ви наченки на мускул, а с’а... кор. Което също е странно. Колко и да изпия пиене, няма от к’во да загубя мускул. Ако се бях омазнила, не трябваше ли да се напомпам и на кантара. Баси странното, никога няма да се науча да ги разбирам тия неща. 😄 😄 😄
Поканиха ме на интервю от една гигантска фирма днес. Хората се пенсионират спокойно там, веднъж влезнали в структурата и. Разбира се, голямата фирма има и много недостатъци. Рисърчът в интернет води до впечатлението, че микроклиматът не е особено приятен, а нали от това бягам аз в момента, но пък всички колеги говорят за фирмата и за колегите с респект (а някои и завист). Мениджърката, която ме покани днес, звучеше много обещаващо и ще се срещна с нея при всички случаи. Поне това малко ще ме разфокусира от личните ми драми.
Другото хубаво е, че кака реши да се върне в играта. Ако не излезе нищо сгодно, поне ще се разведря малко.
Мнението беше редактирано от БПН на 02.05.17 18:53.
06:30 150гр кисело мляко, протеин, 30гр оризовки; 20гр сирене; прясно мляко
12:30 100гр сварено телешко
16:00 тренировка
17:20 кварк с протеин, 1с.л. тахан
20:30 4 яйца, 5гр масло, кофичка котидж, две краставици
тотал 1580ккал в59 м72 п 170
седмица 11, тренировка Г
5хсс
скрипец, подхват 2х4х65 3х4х60 на 60 ми беше лесно, но на 65 нямаше да мога да си го завърша без да се изкривя мега мощно и реших, че по-малкото е по-разумно
раменна преса 4х2х30кг 2х0х30 5х25 болеше ме рамото докато го правех, последната серия стана няк’во мяу и не можех грам повече
сс
силово гребане 15х22; 10х28; 7х30; 3х35 с дясната ръка си стават чук, даже и 35, обаче с лявата не мога по никакъв начин да направя вълна амплитуда с 35, дори за единица
лег 4х4х35 и тука ме болеше ръката пак, ама то явно така ша си остане
шоулдър шокърх2 това вече не ме припалва както в началото
сс
сгъване със завъртане 2х6х12 10ките бяха някъде по трасето и малко се засилвах с тялото; и пак не можах да си завърша серията отляво 😄
разгъване с въже 2х6х35
Толкова бях адреналинизирана от по-рано през деня, че бързах и стана няк’во супер мощно кардио. Така не се бях изпотявала от бая време.
Днеска пак мултитаск на макс. Преместих интервюто. Оказа се много приятно. Явно тази регионална е нова и иска да се натегне пред големите шефове, та си прави предварителен подбор за нея. Загорихме тенджерата над едни кафета, коментирахме тънкости от работата, даже ми дава професионални съвети за сегашната ми работа. Обясни ми, че цялата работа ще се проточи много във времето, дори и да се спрат на мен, просто защото така е прието в големите компании. Общо-взето интересното от сегашната ми работа, при тях няма да го работя, ще ми се удължи работния ден и ще вляза в колектив. Не съм абсолютно ентусиазирана, но срещу 50% увеличение на заплатата и реални бонуси на тримесечие, ще трябва да го взема предвид...
Както и да е, беше много мила дамата, и ми се извини предварително, че ако ме поканят на следващо интервю, ще трябва да ми изпържи гз за да видел ди бос как се справям със стресовите ситуации. Това остава на он холд за момента, така или иначе.
От вчера съм в някакъв страшен потрес. За първи път от години излизах с някой... нормален. Напра’о искам да си го запиша някъде (и затова и го споменавам, да знам че ми се е случвало и на мен веднъж).
Днес следобед шефката ми се обади, че всеки момент очакват мини ми-то ми да започне да работи. И трябвало да и направя графика аз. Което е сложно, много сложно. Първо си мислех, че ще и оставя разработеното и ще почна ново, а сега се оказа обратното. И как точно се предполага, че трябва да и направя график със срещи на места, на които не съм ходила, под ягодите?!
Започнах, стигнах донякъде и се отказах. По-нататък.
Време е за чаша вино и почивка.
Мнението беше редактирано от БПН на 03.05.17 21:31.
06:30 150гр кисело мляко, протеин, 30гр оризовки, прясно мляко
12:45 100гр сварено телешко
18:00 1с.л. тахан, кварк с протеин
19:45 3 яйца, 5гр масло, котидж
тотал 1485ккал; в58; м66 п163
почивен ден
Тази седмица реших да пропусна чийт мийла в сряда. На Гергьовден с 2бр Георги у нас само и още един билюк именници, ш’ си ма’ам агнешко и дроб сърмица без да броя. Пък у една друга тема четох, че най-безопасно се преминава през празниците, ако се повъздържиш предварително и не си отбиваш тренировките в почивните дни. Което смятам да направя и аз.
Тия дни съм еба си пихтията. Не знам дали заради по-мазното ядене миналата седмица или к’во, ама без съществена промяна на кг, всъщност единствената промяна е, че пак спрях да мътя, ама се позаоблих стабилно. Смятай, щом днес сутринта ръцете ми бяха няк’ви мазни, гнусни и пихтиести като на някоя лелюна с наднормено тегло... блах...
Просто отчитам, в момента точно ми е през... генитала, честно казано.
Малко ме наболява лявото колянце, пак съм с едно на ум за утрешната тренировка. Плюс, че ме притеснява глезена на другия крак. Гърба... той не спира да обажда дори и за ден, така че него ня’а к’во да го говорим изобщо.
Днеска си счупих гз от обикаляне, майна. Ама видях, че сутринта е рехаво и понеже съм умница, се забързах, да си изработя половината от утрешната програма, да си помогна малко. Следобеда се виждах с новото момиче. И като приключих просто исках да си мълча някъде на тихо, толко’ много хора съм видяла днес. Ама поне си разцъках мохабет. Една докторка ме стяга за сина си, голям смях.
Голяма нерва вкъщи, майна. Не знам тая майка ми защо го приема като такава обида фактът, че се очаква от нея да си гледа домакинството. Прибрала се няк’во рано, ситния под мишница (да може майка му на спокойствие да си бърка в носа) и лайф из лайф. Ня’а сготвено, ама ние сме над нещата. За състоянието на кухнята.. тихо. Отделно си отглежда няк’ва купчина с вещи, които не ползва в едната половина на кухнята и подскача като ощипана като и предложа деликатно да се раздвижат малко нещата, да и е по-удобно, нали. Ем, днес не бях деликатна никак. Сигурно ‘щото прегладнях докато си приключа и отчетите. Мда, много съм неприятна като съм гладна. Кръстосахме шпагите и с’а всеки си почисти кочината и ня’а да си говорим няколко дни.
Днеска шефката ме застреля с ново 20. Освен, че имам доста домашно за почивните дни (не мрънкам, жената си ме пита съвсем нормално и аз си се съгласих доброволно при реална възможност за отказ), ме сюрпризира с предложение за смяна на града. С’а, защото съм афектирана от по-рано, ми се вижда страхотна перспектива. Аз понякога с тия моите и емиграция обмислям. Но е много шокиращо, а и страааашно много обичам Пловдив. Така де, когато и ако получа конкретно предложение, ще видя дали си заслужава.
It’s wine time.
Не знам тая майка ми защо го приема като такава обида фактът, че се очаква от нея да си гледа домакинството. Ня’а сготвено, ама ние сме над нещата. За състоянието на кухнята.. тихо.
Това беше грубо , адски грубо . Недопустимо грубо .
Прибрала се няк’во рано, ситния под мишница (да може майка му на спокойствие да си бърка в носа) и лайф из лайф.
Въпрос - Защо човек обича най-много внуците си ?
Отговор - Защото са душмани на неговите душмани .
‘ми сигурно звучи грубо извадено от контекст,ама реално аз си знам дали и какви причини имам да го кажа.
Повече коментари по темата ги смятам за излишни.
06:30 30гр оризовки, 150гр кисело мляко, протеин, прясно мляко; 30гр кюфте 😄
12:00 тренировка
13:00 100гр телешко сварено
14:30 кварк с протеин
17:00 две ягоди
19:00 1с.л. тахан
21:30 3 яйца, кофичка котидж, 1с.л. зехтин; две марули и две краставици
тотал 1590ккал, в64, м73, п167
седмица 11, тренировка А
5 мин колело, ротации
клек 15х60; 8х70; 5х75 още в първата серия усетих, че въртя гъза вляво, но истината е, че не ми тежеше. Реших да се движа по-бавно за повече мисъл, но всъщност се разклащах повече. Пичът дето ме пази беше поредният да констатира, че не ми е тежко, а просто ми е нестабилен лоста и зат’ва са ми толко’ повторенията
сумо тяга 10х75 5х85 9х85 3х90 Тягата ми тежеше ужасно днес. Тръгнах да правя 4 на 90-то, но не го завърших, защото щеше да е грозно.
планк 60х30; 42х30
2хсс
сгъване 10х23 - разгъване 10х23
Още от преди да ида в залата малко ме притесняваше кръста. Един като изтръпнал го усещах. Уж се пазих, всичко правих както обикновено, не е имало болка при някое упражнение или нещо. След тягата, като си разтоварих, така ме стегна кръста, че не можех да седя права. Не няк’ва остра болка, а по-скоро като няк’ъв спазъм. И седя си аз, крЕпа се и се чудя дали да го пра’а тоя планк, да го не правя ли...
‘Ма направих го. В седнало положение по-малко ме притеснява, ама пак ми е изтръпнал. Викам си край, ‘щото нали съм хипохондричка, ‘зех да си планирам 40-то. То не стига, че колената не са ме пускали тая седмица на ежедневното мачкане и сичките говна дето пия, ми с’а и кръста...
С’а вечерта болката се измести и напред, към хълбока и напред. Та.. яйчник е. Е, може и да не е само той, но има пръст и той. И аз ще се надявам, че просто овулирам и зат’ва така, а не съм се строшила отново.
Снощната кавга завърши с кардио за всички. Едната с прахосмукачката, а другата с парцала. След един час всичко беше във видът, в който нормално би трябвало да е. А сутринта ме счупи от изненада, че говореше свободно. Да не говорим, че като и позволих да ми потроши 1/4 от заплатата дори стана приятна и отворена за разговори. Женска работа!
Дойде новата статистика... трагедия. В моя регион положението е малко по-малко грозно от другите, ама е мнооого далеч от където трябва да е.
Аз пак си направих супер шукарен маникюр в искрящи, летни цветове. Ако шефката ме види, че така ще ходя по конгреси... хах, добре че не би трябвало да се засeчем преди това.
Ще взема да мацна един Дийп Рилийф на кръстчето, пък кот’ - тако’а.
06:30 70гр кисело мляко, 10гр ленено семе, протеин, прясно мляко
09:10 тренировка
10:30 100-тина гр оризов чипс
13:30 мега много агнешко, ~200гр ориз, зелена салата със зехтин все салтанати там
развоят оттук натам може да е само един (ако не се задуша ‘щото търбуха ми натиска диафрагмата) да ма’ам още агнешко 😄 ама по-късно
седмица 11, тренировка Б
ротации
сс
скрипец, тесен подхват 4х4х65
раменна преса 9,6,6х25 1х30 със засилка от краката
лег 6,4,4х35 1х40 направих тройка на 40-то, ама спотъра ми мно’о ми се месеше и файда ник’ва
долен скрипец 4х4х47
гири пред гърди
и другото с ластик, което аз правя с гири, ‘дето Боби много хубаво го обяснява 😄
сс
кръстосано чуково 2х6х10
разгъване с въже 2х6х35
Доволна съм от днес. Горния скрипец се усети много добре в гръбчето, раменната ми подпали раменете, нищо че не можех да ги бутна 30. Нещо ми са халтави сериите за бицепс и трицепс. Нямам пълна амплитуда с повече кила, пък така не ги усещам много-много.
Искам да си отбележа ползата от витамините, които пия. Разлика, дори при еднообразното ми меню, има и е видима, Обикновено по това време на годината дланите и стъпалата ми се белят на парцали, а тази година нямам такива проблеми. Омега-та я направих на 4 капсули дневно. Като свърша глюкозамина, комбинираното за ставите, ще му вдигна дозата малко. Явно не са напълно безполезни тези неща.
Кръста е малко по-добре днес. Има там една драма с репродуктивните ми органи на мен, ама след няк’ъв слабителен чай се надявам, че нещата ще се нормализират. Просто бях длъжна да се опитам само с лененото семе.
Бях си приготвила и една специална резерва за днес, ама то е празник, всички вероятно имат планове, та може и да го оставя за утре.
Хубаво е да се наканя и да поработя малко по някое време. Ама понеже снаха ми и брат ми (нали ситния е Георги), решиха без да ни уведомят, да си поканят гости у нас, които ние да им посрещнем, обслужим и нахраним, а после и да си разчистим след тях, разбира се, не знам кога ще си разполагам с времето, че и баща ми също очаква гости по някоето време...
Тази година не успяхме да се организираме навреме и развалихме традицията с ярето. Брат ми, който по никакъв начин не участва в подготовката на празника, реши да направи някакъв панаир, че не ядял агнешко и за него трябвало задължително някой (да се чете като мен или майка ми, а не жена му), да приготви алтернативно празнично меню. Направил няк’ъв панаир докато ме е нямало там и се изнесъл набързо. Снахата и тя се помъчи да отваря дума по тоя въпрос. Наш’те и пазят някакво поведение, неясно защо, ама аз и казах, че всяко семейство си готви празниците според собствените си привички и е абсолютно свободна да си сготви к’вото пожелае. После смигнах на бащата с един коментар к’во хубаво яре е избрал тази година и ела да ги видиш пичо’ите пак набиват от “ярешкото”. И чак си коментират с гостите как, видиш ли, агнешкото е гадно. 😄 😄 😄
Преди години най-добрата ми приятелка така не ядеше телешко и обясняваше как винаги и се догаждало от него и стомахът и не го понася. След едно гости у нас, преследва майка ми с месеци да пита к’во е било т’ва невероятно “свинско” дето сме яли. 😄
Не обичам лиготии и това е.
Ха, честит празник на всички празнуващи!
Това може би е последният празник, към който всъщност имам някакъв сантимет. Обикновено след цялата подготовка, като се посрещнат гостите и вече няма нужда от работна ръка, винаги ми остава възможност да си крадна време за чаша вино и лека равносметка. Истината е, че независимо от всички битовизми и простотии, аз съм невероятна късметлийка. Имам прекрасни родители, които ме подкрепят във всичките ми битки. Че даже и тези с вятърни мелници! Така де, исках да кажа, че за мен този ден е може би най-семейният празник и ми е много емоционален.
Мнението беше редактирано от БПН на 06.05.17 14:28.
10:45 150гр кисело мляко, 30гр оризовки, протеин, прясно мляко
11:30 кофичка кварк, протеин (много ми се ядеше сладко сутринта)
14:30 голяма зелена салата, 2с.л. зехтин, консерва риба тон
18:00 зелена салата с 2с.л. зехтин, 4 яйца, 5гр масло, кофичка котидж
тотал 1494ккал; в58 м62 п170
почивен ден
Вчера... майко Божия! Изядох света. Стомахът ме боля целия ден и вечерта, подух се като плондир. Въпреки изпитите 26563536456441635 вида билкови и какви ли не хапове за по-добро храносмилане, просто тия количества месо и ориз, ми бяха твърде тежки като храна. Освен т’ва, поради задръстването от миналата седмица, набабаних около 50гр ленено семе с идеята да си освободя място в коремната кухина да и да започна да дишам по-нормално. Нищичко. Майка ми пък ми изхвърлила чая... В малките часове все пак търсих аптека. Още лаксативи. Нищо. Чак по обяд, след хапване имах малък, не особено съществен прогрес. Ама при толкова ориз от вчера, случващото се е съвсем в реда на нещата. Днес реших да пробвам с повече фибри. Толко’ за това, че май пак твърде се разлях в информацията....
Снощи, преди да изляза, ме удари гениалната идея да се меря. Един вид оценка на щетите. Защото нямах реална представа какво съм изяла, не мога да го сметна, гузно ми е, самообвинявам се, ама е късно. Поне за назидание, нали, да видя докъде е... ‘Ми ако някоя млада, несигурна девойка (’щото мъжете подозирам, че не се вълнуват от такива неща), ми чете дневника, ми да не го прави! Ако не се бях убедила с годините, че нямам гаг рефлекс, сигурно щях да правя няк’ви глупости. Както и да е, малко се изненадах, че при тежестта, която усещах в стомаха, успях изобщо да вляза в дънки и отидох да пия две уискита, примирена с мисълта, че трябва да започна да събирам улични котки, защото някой ден ще бъда от дебелите стари моми, които живеят с 20-30 котки в някакъв миризлив панелен апартамент. 😄
Спах рекордно много. Напоследък едва докарвам до 6 часа сън. През целия ден после съм леш, но на 6-тия час просто се будя и не мога да заспя повече. Обърна ми се стереотипа нещо. Не, че в събота сутринта не се изстрелях към кафе машината в 6:15, да не закъснея за работа... 😄
Та, днес настроението е малко по-спокойно. Сигурно ‘щото и мерките се опитват да си дойдат на мястото. Абе, имаше нещо много прозорливо в това да се спре чийт дея, ами ‘що не се послушах сама себе си...
Краката ми не реагират на мачкането както обикновено, седят си на кочан, а утре трябва да се кляка, та ще видим к’во ще е дереджето като стана. За съжаление съм настинала явно, защото съм хремава и нещо ми е махмурлийско, ама няма време за такива лигавщини.
Така да ми се пие чаша фино, ама се назландисвам още, че заради един котарак вероятно ще ми се наложи да шофирам по-късно. И лангъркам едно безкофеиново кафе тука....
казано от БПН на 07.05.17, 20:19:
Вчера... майко Божия! Изядох света. Стомахът ме боля целия ден и вечерта, подух се като плондир. Въпреки изпитите 26563536456441635 вида билкови и какви ли не хапове за по-добро храносмилане, просто тия количества месо и ориз, ми бяха твърде тежки като храна. Освен т’ва, поради задръстването от миналата седмица, набабаних около 50гр ленено семе с идеята да си освободя място в коремната кухина да и да започна да дишам по-нормално. Нищичко. Майка ми пък ми изхвърлила чая... В малките часове все пак търсих аптека. Още лаксативи. Нищо. Чак по обяд, след хапване имах малък, не особено съществен прогрес. Ама при толкова ориз от вчера, случващото се е съвсем в реда на нещата.
Споко ще ти мине 🙂 Като човек имащ много опит в системните хранителни злоупотреби, мога да кажа,че най-много до края на деня последващ преяждането, тежеста в стомаха изчезва и глада идва отново. Важното е да не преядеш до там, че да вземеш да пукнеш. Лично аз съм се разминавал на няколко пъти 🙂
Снощи, преди да изляза, ме удари гениалната идея да се меря. Един вид оценка на щетите. Защото нямах реална представа какво съм изяла, не мога да го сметна, гузно ми е, самообвинявам се, ама е късно. Поне за назидание, нали, да видя докъде е... ‘Ми ако някоя млада, несигурна девойка (’щото мъжете подозирам, че не се вълнуват от такива неща), ми чете дневника, ми да не го прави! Ако не се бях убедила с годините, че нямам гаг рефлекс, сигурно щях да правя няк’ви глупости. Както и да е, малко се изненадах, че при тежестта, която усещах в стомаха, успях изобщо да вляза в дънки и отидох да пия две уискита, примирена с мисълта, че трябва да започна да събирам улични котки, защото някой ден ще бъда от дебелите стари моми, които живеят с 20-30 котки в някакъв миризлив панелен апартамент.
Те мъжете, ако не се интересуваха от такива неща, нямаше да пазят и те диети и да тичат като някакви бойни коне по пътеките във фитнесите със селфи стик в едната ръка и енергийна напитка в другата 🙂
07.05.17
20:54
Нямаш гаг рефлекс? Браво
08.05.17
08:51
Наде, аз не съм деликатна девойка, но ти чета дневника редовно 🙂 Доста се чудя на нещата , които правиш и описваш в него и повечето не ги коментирам-твой избор на начин на живот са. Доста често обаче виждам подобни на следните думи:
Изядох света. Стомахът ме боля целия ден и вечерта, подух се като плондир. ...
Това истина ли е или просто преувеличаваш заради публиката? Защото ако е истина, кажи ми една смислена причина да го правиш - да ядеш след като си заситен, че и преситен? Според мен храната ти си е все крайно еднообразна и небалансирана -основно извара под всякакви форми и протеин на прах, предполагам това доста затруднява нормалното храносмилане ..
Не мисля, че съм дала на художествената литература точно този път, но като не е теглено, значение имат само субективните ми усещания след нахранване.
И като цяло имах предвид, че меренето/тегленето в такива ситуации е глупаво и не бива да се прави.
За преяждането... аз знам защо е станало така, но това не е важно за аудиторията, затова не се коментира. Тук, доколкото аз съм разбрала, идеята е да следим прогрес (в случая регрес) и евентуално да се предлагат по-ефективни налични решения, ако някой смята, че има такива.
08.05.17
17:58
казано от БПН на 08.05.17, 15:50:
Тук, доколкото аз съм разбрала, идеята е да следим прогрес (в случая регрес) и евентуално да се предлагат по-ефективни налични решения, ако някой смята, че има такива.
Не знам всеки каква цел си поставя за присъствието си тук. Пишеш, следователно други те четат и се пораждат въпроси защо постъпваш така.
Аз лично своето мнение за здравословно меню и пълноценно хранене съм го дала на първата страница на дневника ти и то не се е променило и не вярвам да се промени скоро. Уви, не смятам високопротеиновото и високомазнинното хранене за такива.
Така че успех с намирането на пътя за постигането на целите ти.
казано от Queen Cobra на 08.05.17, 17:58:
Не знам всеки каква цел си поставя за присъствието си тук. Пишеш, следователно други те четат и се пораждат въпроси защо постъпваш така.
Аз лично своето мнение за здравословно меню и пълноценно хранене съм го дала на първата страница на дневника ти и то не се е променило и не вярвам да се промени скоро. Уви, не смятам високопротеиновото и високомазнинното хранене за такива.
Така че успех с намирането на пътя за постигането на целите ти.
Нека не се разбира грешно, аз съм благодарна за всяко мнение, което съм получила/получавам/ще получа. Дори и когато избера да не се вслушам в тях. От време на време се връщам към тези мнения/съвети и преценям дали нещо не се е променило и дали не е дошъл момента да ги последвам.
Просто тия емоционални свинщини, ‘дето правя, ми пречат на обобщаване на резултати и ме дезинформират.
А освен всичко друго, се съобразявам и със собствените си вкусови предпочитания. Ако сменя млечните с месо, няма да храносмилам много по-лесно. Не съм най-върлият фен на рибата, нито ми пасва на ежедневието да я тътразя след мен по пътищата на страната. Зеленаж ям в промишлени количества, така че и фибри не би трябвало да липсват, на теория. Да, бобови съм предвидила да включвам по чийтовете, когато те станат планови. Така че, реално изобщо не съм пренебрегнала съветите ти от първата страница.
08:00 150гр кисело мляко, 30гр оризовки, протеин, прясно мляко; 80гр авокадо, 40 гр сирене
10:00 тренировка
15:00 кофичка кварк, протеин
17:00 огромна салата краставици, 2с.л. зехтин, 15гр тахан
19:00 4 яйца, 5гр масло, котидж
тотал 1573ккал; в67 м82 п143
седмица 12, тренировка В
ротации
клек 4х4х70 все още ме притесняваше кръста, особено от лежането. Още първото клякане врътнах гъза наляво и усетих, че се стегна обичайното място. Кат’ прещипано остана ама.. шанс. Не се сещам от какъв ъгъл се предполага, че трябва да се снимам за да се види въпросното завъртане.
сумо тяга 4х4х85 малко беше тежка и на моменти несигурна, но пък след нея като че ли ми олекна на кръста
планк 2х30кг нямах часовник и не съм засичала
2х
хип тръст 10х50 - сгъване 10х22 - разгъване 10х22
сс
повдигане на крака от вис 3х12
коремни от обратен наклон с тежест над главата 3х10х5кг
Като изключим това, че наистина се смущавам много от тая ситуация с кръста, бива. Много пОтене, много пръхтене и чудо. Дори въпреки факта, че на моменти се наложи да се офлянквам, защото имаше твърде много хора в залата и трябваше да чакам ред за някои упражнения.
Мазах си кръста с няк’ви неща и се масажирах, но няма промяна. Ще изчакам още няколко дни и ако няма промяна, ще трябва да му обърна внимание.
Междувременно няма да е лошо да измисля какво да направя с това въртенето на гз. Първото, което ми хрумва е да върна кг надолу, за повече контрол, но всъщност на тренировката за бройки го правя още от най-ниските кг, което го интерпретирам като компенсация на друга кривина, а не че просто не мога да си клекна тежестта, която съм сложила... К’во разбирам и аз...