Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Тренировка
Седмица 47 Ден 2

Клек : 3х 70-120-170-200-220 ; 2х237,5 ; 1х250-260

Размисли и страсти :

Много добра тренировка. Наспал се, отпочинал, наяден до горе с агнешко и козунаци...оставаше да не стане добра тренировка и режех вените 😄

Много стабилни 3ки от-до. На 2ката - смачка ме. На 250 обаче много добър опит, много лек, концентриран, абе супер 🙂

На 260 имаше леко отпускане, та се наложи да изкарвам опита на кръст, но без някакви драми, имаше още аванс.

Доволен съм. Малко лактите са понатегнати, но не прекалено, което е добре.

Сега на работа.

Тренировка
Седмица 47 Ден 3

Лег с дъмбели : 5х25 ; 8х32,5 ; 8х40

Силово гребане : 2х10х40кг

Тесен лег : 5, 10, 10 х 70кг

за ротаторите суперсерия :

тройно упражнение с ластик (дърпане-ротация-избутване/шръг)
повдигане пълна чаша с ластик

х10 повторения всяко

Размисли и страсти :

Един от онези дни и тренировки, които просто ..се избутват. Никакво, ама нулево желание за тренировка, много малко сън, а и като калории нищо особено. Отидох до залата (довлякох се е по-точно), никаква сила и желание. Направих критичен минимум и се прибрах. Пак е по-добре от нищо, но не е каквото трябва да бъде. Десният лакът леко протестираше.

Повече мачкане днес ще има, ще гледам хубаво да се наям, а довечера след работа като се прибера (около 23:30) - бързо ядене и лягане. Утре трябва да направя добра тренировка каквото ще да се случва.

Тренировка
Седмица 47 Ден 4

Трап бар ниски дръжки : 5х120, 2х10х150

Румънска с пудовки : 2х10х(2х32)

Тяга : 1х170-220

СС:

Трап бар високи дръжки : 3х280-2х310-1х340
Тяга : 3х260-2х280-1х300

Размисли и страсти :

Е, разгеле 🙂 Стана тренировката, макар че се чувствах уморен, пак не се наспах (извън плана, отидох на рожден ден за малко след работа, не съм пил, само парче торта хапнах).

Доволен съм като цяло, има някакъв аванс на тягата дори и днес, макар и малък, но категорично можеше и по-добре, ако бях отпочинал повече. Днес ми е 2ри ден от 6 поред на работа, та май чак неделя ще има тренировка.

Идва особеният период на пийкването, в който нещата ще стават адски трудни и всяко повторение ще е болка и напъване на макс 🙂 “Не е леко да се вдига тежко”.

Тренировка
Седмица 48 Ден 1

Тяга : 5х70 ; 2х120-170-220-250-270 ; 1х290-300-270

Размисли и страсти :

Толкова днес...на почти никакви калории вчера, а то и от джънк, който само ми разби стомаха основно ...

Общо взето става ясно, че 300 на лягане и ставане са мои, в почти всякакво състояние. Днес нещата не бяха добре, усетих около 250, че няма да е много ден. Най-силната част от движението - тръгването, ми беше най-зле. Много бавно, много криво. Минех ли коляното - нещата се оправяха, нямах драми със заключване, но старта ми беше пълен потрес. На 300 тръгнах за 2ро, но усетих, че и да го направя само ще се изпържа брутално, та още под коляното я пуснах. След това върнах на 270 с надежда за 2-3 - да, ама и там 1вото беше с много труден старт и прекратих.

Аз продължавам да свалям килограми и то необяснимо. Освен вчера, като цяло си хапвам, не се ограничавам, ама нанайци - свалям си. Днес след тренировка, след като съм хапнал (макар и не обилно) и към 2 литра течности съм на най-ниското си тегло от много време насам...и то от момент, в който умишлено държах ниски калории...пълен шаш 😄

Тренировка
Седмица 48 Ден 3

Клек : 3х 70-120-170-200-220-240

Размисли и страсти :

Много добра тренировка днес. За съжаление не можах да я направя изцяло - липса на пазачи в залата, та пределна 2ка и 1ца си бяха рискови. Иначе 240 бяха с аванс, макар че на 3тото повторение имаше подценяване (1вите 2 бяха доста леки), отпуснах се след тръгването нагоре и леко го изкарах на добро утро. Но като цяло доста стабилни, леки повторения, единственото неразположение е схващане на брахиалиса между 2ро и 3то повторение на 240, но не беше прекалено силно, че да ми попречи. Днес с пазачи си мисля че 265-270 си бяха напълно реални 🙂

Почивката и обилното хапване (след което пак държа килограми.... 😄 ) си казват думата. Утре тЕгава тЕга! 🙂

Тренировка
Седмица 48 Ден 4

Трап бар ниски дръжки : 5х120 ; 2х10х150

Румънска тяга с пудовки : 2х10х(2х32)

СС:
Трап бар високи дръжки : 3х300-2х330*-1х350
Тяга : 3х260-2х280*-1х300*

Размисли и страсти :

Мощничко.... 🙂 Макар че можеше и още повече.

Набързо направих ниските дръжки и румънската тяга. След това, тъй като този път нямаше никой да ми помага, 10 кофи пот излях да си наредя трапа и щангата за тяга, докато събера голяма част от 25ците в залата (поне читавите де). На всичкото отгоре и изстинах - беше отворена вратата на залата и ставаше течение. Както и да е, събрах се. Лошото е, че на 260кг ми изпускаше хвата, та 3те повторения са без чукване, а с тръгване всеки път от стартова позиция (за да прихвана). На 2ките - с фитили. На 1ците - трапа без фитили, а тягата със. Мисля че 1ците най-добре се получиха, дори имаше приличен аванс на тягата.

Сега...сега ще се спи. Отпуската ми де юре не е почнала, но де факто....да. Време е да си “почина”.

Ще излипсвам от форума (поне писателски) известно време, но бай Ви Трол Трън ва следи... 🙂

Тренировка
Седмица 50 Ден 3

Клек : 3х70 ; 2х5х120 ; 2х3х170

Размисли и страсти :

Раздвижваща тренировка и нищо повече. Много леки 5ци и 3ки, даже правех паузи на някои повторения колкото да се поразтегна. Утре пак.

Иначе, 9-10 дни бях в Майнатаун, постопиха ми лагерите, двуразови тренировки в 6 от 8 дни там. Бих казал, че съм доволен, но само донякъде. Отчитам някои неща, които можеше да направя по-добре и по-концентрирано, отчитам и моменти, в които просто можех да дам още малко отгоре. Контролното до 1ви опит...като трибой не беше много зле, но аз бях по-разочарован от Сашо откъм резултати, защото очаквах и исках повече. Все пак, трябва да се отчете, че беше накрая на въпросния период с двуразови, така че имаше и умора натрупана, надявам се в събота да е много по-добре.

Иначе - за 10 дни в Пловдив (включвайки ден на пристигането и на заминаването) се съдрах от ядене. Кюфтета, картофи, салати, дебели катми (поне по 1 на ден, понякога и по 2-3, повечето бяха с шоколад/сладко), едни мощни гироси (благодарско на Таласъма! 😄 ), принцеси, малко сладолед имаше също, бири, абе каквото ми се ядеше и колкото ми се ядеше. Отделно - поне по 3, понякога и по над 4 литра вода дневно. Върнах се 2.5кг по-лек. Черна дупка... 🙂

Прибирането в София беше съпроводено с разни транспортни премеждия, но успях да се върна все пак. Същият ден - пълно разглабяне и сглабяне, та 2 дни бях целият в трески само от това. Трябваше да са пълна почивка, но имаше минимални раздвижвания, макар и по-скоро кардио (ходене в повече).

Подготовката е приключила с изключение на това последно раздвижване утре. Иначе продължавам със Зърнената диета, петък вечер кантар, а събота - каквото сабя покаже.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 09.05.17 15:44.

09.05.17
15:57

E, все пак имаше някакъв зор и напън предсъстезателно...
Клиповете няма ли да си качиш, да посъбереш лайкове 😄

Аз гласувам “ЗА” клипове 🙂

казано от James Hinks на 09.05.17, 15:57:

E, все пак имаше някакъв зор и напън предсъстезателно...
Клиповете няма ли да си качиш, да посъбереш лайкове

Поне малко имаше, да 🙂 Можеше и още...следващият път 🙂

Един път да ме е срам да си покажа какъв съм червей и ... 🙂

Подредени са в хронологичен ред...клека ми е малко съмнителен на дълбочина, ама е там някъде. Лежанката не минава на състезание със сигурност - вдигнах таза по средата на движението. Ма кат за червей...толкоз 🙂

Тренировка
Седмица 50 Ден 4

Лежанка : 3х70 ; 2х5х100 ; 2х3х130

Тяга : 3х120 ; 2х5х170 ; 2х3х200

Размисли и страсти :

Леко раздвижване като за последно.

Лежанката - горе долу биваше, на 100 перфектно успявах да си направя нещата технически, на 130 - тук таме имаше нестабилни повторения. Иначе всичко беше леко.

На тягата - абсолютно протоколно, адски леко и бързо.

Накрая направих и няколко единици на лежанката на 130 и 100, за да отработя заставане в позиция и изваждане на щангата. Прилично се получиха нещата.

Сега хапване, мачкане, мазане и събота вдигане.

11.05.17
08:34

Клиповете са хардкор

Кантар минат, заявки дадени, мощно хапване готово...остава само да се помачкам и да спя 🙂

Това трябва да е лайвстрийма, ако някой му се гледа :

Bart Simpson

13.05.17
12:57

Това ти ли си?

13.05.17
18:36

Браво, страхотна тяга!

13.05.17
18:46

Не че нещо, ама на третия опит НЕ заключи 🙂

13.05.17
18:55

казано от Станимир на 13.05.17, 18:46:

Не че нещо, ама на третия опит НЕ заключи

Лично теб това как точно те ощетява?
Говорим за опит на тежест, заслужаваща уважение и то на аматьорско състезание, в което поне половината опити не биха били признати на официален турнир.
Самият факт, че намираш за нужно да го отбележиш, казва доста.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.05.17 18:55.

13.05.17
18:59

казано от Boby_ на 13.05.17, 18:55:

половината опити не биха били признати на официален турнир.

То е ясно, че на джонито може да се вдига с придърпване, крик, мотокар и т.н, но останалите поне заключваха. Като ще има криви критерии, поне да са еднакво криви за всички. Иначе респект за опита и сериозната тежест.

Мнението беше редактирано от Станимир на 13.05.17 18:59.

13.05.17
19:49

Наистина не беше заключена щангата, но в БГ не за пръв път дават бял флаг на подобен опит. 🙂 Я ще се хвърли щангата отгоре, я няма да има пауза на лежанката, я няма да се заключи щангата. 🙂
А това че на Джонито е позволен хитчингът, не го прави по-лошо състезание, просто в правилника на IPF е забранено щангата да се подпира с крака, съответно и в БФСТ. В стронгмен-а е позволено, просто всеки състезател вдига така, както му е позволено и използва това, което му е позволено. 🙂

13.05.17
20:26

Херцога шампион в 100+ категорията!!!!!

13.05.17
20:56

Честита победа!

Към Станимир: ако има нещо за оспорване, това са приоритетите на Ники, а не опитите му. След като е решил да се състезава, натам всичко, което прави, заслужава само огромни адмирации и поздравления.

13.05.17
23:01

Респект!

Тъй.....още съм малко сбозил от вчера. Всяка година физическото и психическото изтощение е голямо след Джони, но винаги си заслужава.

Честно казано не съм сигурен откъде да започна. Пак се получи едно фантастично състезание, страхотна атмосфера, отново имаше демонстрация от изявен състезател в силовите спортове - Митко Саватинов дръпна 430кг тяга, което беше абсолютно изродско изпълнение. В същото време, докато загряваше и като цяло докато беше на състезанието пролича, че е един фантастичен и страшно земен човек, обърна внимание на всички, които искаха да поговорят, да се снимат.

Колкото до самото състезание - имаше от всичко по малко. Както коментирахме и със Сашо след това, когато някой попита дали всичко е минало по план и успешно - успешно да, по план - не.

На клека - три успешни опита на 260/275/280. Най-лекият от трите беше последният, с един добър аванс. Първите 2 - на 260 направих пауза долу поради липса на концентрация и леко подценяване, но не се оказа фатално. На 275 пък беше най-трудно и заради това решихме и да не рискуваме с последния опит, а да е сигурен.

На лежанката - първоначалният план беше да почна на 170кг, защото в Пловдив имах 3ка с аванс на 180 и то след макс на тесен лег и сравнително голям обем на високи тежести. Само че на загрявката 150 не бяха въобще уверени, направих ги 2 пъти, като 2рия път си резнах и палеца в едната кука на лежанката, та кръв и отлепено парче месо, страшно се нервирах от цялата история. Почнах със 160, които бяха леки. След това 175 2ри опит - нула. Докато се нагласях получих много гадна крампа на задното бедро, но това не беше причината за нулата, а това, че не направих това, което Сашо ми беше казал. Сигурно щях да я преборя, но ми я взеха. На третия опит - събран, направих това, което ми казаха и общо взето не ги усетих въобще.

Тук момчето от Перник, с което общо взето се състезавахме в категорията направи 220кг, които дори не бих казал, че бяха за загрявка - подхвърли ги като празен лост. След това заяви 240кг, но 2 пъти не успя да ги вдигне, което ми даде минимални шансове, защото предстоеше тягата. Освен това, сякаш леко се контузи при 3тия си опит, но не изглеждаше да му повлиява на тягата. Освен това, той не направи и 3ти опит на клека преди това, а се ограничи с 2 успешни на 250 и 270.

Когато той дойде по време на загрявката и ми каза “Хайде да направим шоуто на тягата”, дори не предполагах колко ще е прав... Трябваше да му наваксам 35кг + 2,5кг, защото е по-лек от мен.

На тягата той почна с уверени 280, а аз с 310. После той заяви 300 и си ги дръпна, а аз сложих 325 и не успях - докарах ги до коляното, борих ги, но получих крампа по цялата ширина на корема над колана и просто нямаше как да ги докарам дори до позиция за доиздърпване.

След това той сложи 310, а аз заявих 325. Междувременно още един човек дръпна 310 и ако последният опит на момчето от Перник беше успешен, щях да остана на 325, за да взема злато в тягата, защото иначе ми бяха нужни 347,5 за победа. Той обаче не успя и аз сложих 337,5. Докато чаках ред, Сашо ме размачка много сериозно и определено помогна. Имах някакви съмнения, но от друга страна знаех, че тежестта ми е във възможностите. Просто вкарах цялата си възможна злоба и желание и ...излетяха.

Понеже явно е голяма дискусия - да, не ги дозаключих, раменете не ми бяха зад лоста, но главният съдия ми даде сигнал да сваля щангата. Имаше 1-2 секунди замисляне и гледане между съдиите, а аз честно казано бях почти сигурен, че няма да ми го дадат, макар че ми трябваха още 1-2 секунди да дръпна раменете. В крайна сметка видях само че главният съдия вдига бял лист, а после чух Димо да казва, че опитът е успешен и оттам ми се губят някакви моменти...

След това коментирахме въпроса и с момчето, а и с въпросния главен съдия (Дон Бидон). Той каза, че от неговата гледна точка щангата е била горе и заключена за 1 секунда и затова ми е дал опита. Момчето от своя страна явно не беше щастлив, което е напълно разбираемо, но въпреки всичко каза, че каквото е отсъдено - това е.

Казах му го лично, че нямаше да е незаслужено той да беше станал и може би само неговите решения за тежести ми дадоха шанс да се преборя - един 3ти опит на клека + един успешен на 230 лег (които му бяха напълно във възможностите) означаваха, че трябва да направя безумен опит на тягата, за да го бия. В крайна сметка, това беше доказателство, че не винаги най-силният печели състезанието. Но напълно заслужено той стана абсолютен шампион!

В класирането - 1во място клек (280кг), 1во място тяга (337,5кг) и 1во място в категорията (792,5кг).

Тук е момента да благодаря на цялата ББ-тиймърска агитка, която пак се събра - Тодорова, Надя, Габи, Саня, Кобрата, Сашо с компания от Пловдив - Горби, Евлоги, РОНКАТА!!, Бойко, Ванката Благов. Също Лазар, който спечели категория до 100кг. Надявам се да не изпускам някого.

Също така да благодаря на Бойко, който въпреки своите вдигания и загрявки намираше време да помага и да ми помогне с рехаба преди тягата, когато имах страшни крампи.

И, понеже повторението е майка на знанието :

казано от James Hinks на 07.03.16, 14:24:

Където се намеся в подготовката(дори и за малко) златния медал е неизбежен резултат ! Орисия 😄

Без съмнение - човекът без който едва ли щях да постигна тези резултати. Нищо, че вчера искаше да ме малтретира с пръчка, заради поредната година с тъпо провален опит на лежанката - то си е заслужено. Поклон и благодаря! 🙂

Сега..имам няколко дни почивка, а след това - почваме наново. Снощи на афтърпартито-поливане на победата вече поставихме новите цели и как ще ги постигнем...

Barberian

14.05.17
14:42

Аз не бях на това събитие, но четейки това, усетих до колкото е възможно това което си изпитал. Ти си бил на друга планета - буквално🙂 Адреналин, еуфория, хора, сейрджии и тн. Това къде са ти били раменете, пръстите на краката или дали с едното око не си гледал някое “котенце”🙂 не омаловажава постижението ти. Респект !

Мнението беше редактирано от Barberian на 14.05.17 14:57.

14.05.17
15:18

Голям си, Херцоже- и в пряк, и в преносен смисъл! Поздравления и само нагоре! 🙂

казано от Станимир на 13.05.17, 18:46:

Не че нещо, ама на третия опит НЕ заключи

Карай, важното е, че ти ги заключи тия 337,5 кг.!

Иначе, Тръне, браво и поздравления още веднъж!

ДИ

14.05.17
17:36

Поздравления за резултатите и медалите. Тази година не успях да участвам заради травма и не успях и да присъствам, но гледах стрийма в YouTube.
Ако приемаш градивна критика бих те посъветвал да не отлепяш главата на лежанката след баунса, при избутването. Така губиш една опорна точка и това ти пречи и те лимитира. Иначе клека и тягата са ти супер. 🙂

Браво и Честито, аз бях там и гледах, въпреки, че не познавах никой, но видях опитите на лежанката : )

15.05.17
22:24

Дай да видим лифтовете е, брат. Не можах да дойда или да гледам лайв, имах ангажименти и не мога да намеря в нет-а. Има някакви, но те не ме вълнуват, колкото тебе.

Тук има доста от лифтовете : линк за цъкане

16.05.17
09:23

https://youtu.be/JAxC2U-BJPs?t=1586

16.05.17
15:16

Ми че тука какво мрънкате не заключил бе, съдията е виновен, че избърза със сигналът за пускане. Отлично си се вижда, че заключва напълно повторението и си му е изцяло в капацитета, просто грайнд реп, макс, как да изглежда.

Браво!

16.05.17
19:13

Никак не ми се иска да намирам кусури на опит с такава тежест..но според мен краката не са изпънати и изобщо не успя да избута таза напред.

казано от Станимир на 16.05.17, 19:13:

Никак не ми се иска да намирам кусури на опит с такава тежест..но според мен краката не са изпънати и изобщо не успя да избута таза напред.

Стани съдия по подобен тип състезания и си давай компетентното мнение тогава...

17.05.17
13:47

Ники, на границата е, но аз бих ти го дал този опит. Още секунда-две и нямаше да има съмнения за легитимност. Евала за силата и хъса!

Тренировка 1

Клек : 4х4х150

Тренировка 2

Лежанка : 4х4х120

Тренировка 3

Тяга : 4х4х200

Размисли и страсти :

Малко забравих тези дни да опиша тренировките, но те не са и нещо особено.

Клека абсолютно протоколен, с малки почивки между сериите, нищо интересно, само ме задъха, ама за мен всичко над 1-2 повторения си е кардио, та... 😄

На лежанката - опитвам да работя и над техниката, хубаво натягане преди изваждането, някакви опити за мини-мост (понеже съм мобилен като Пинокио), добре забити плешки и рамене в лежанката. Също и върху самото движение - да се получава добре експлозивно отдолу. Ръцете нещо ме заболяха - натягания още невъзстановени от Джонито и макар да мислех още 2-3 1ци да направя, за да отработя нещата технически, реших да спра.

Тягата - много липса на време, 4х4 през 20 секунди (засичани). Брутален блокаж на задната верига..... 😄 Иначе ги размятам изключително леко 🙂

А тук е клипа на тягата от Джонито...определено има какво да се желае от опита, а ако трябва да съм честен - като го гледам сега, ми се губят моментите и преди, а и след опита от паметта...

Тренировка 4

Клек : 4х4х160

Размисли и страсти :

Прилично леко беше днес, много се тутках да отида до залата, стана късно, никакво желание, ама избутах. Цялата тренировка, заедно със пристигане в залата, раздумка, преобличане, загрявка и работни - не повече от 15 минути. И на двата крака хипфлексорите ми бяха силно натегнати, понеже ритах в неделя. Още много малко остава и ще се радвам на дългата пауза. Положителното е, че добро движение показах, макар и малкото редуциране на теглото оказва голямо влияние.

Тренировка 5

Лежанка : 4х70, 100 ; 4х4х125

Тяга : 4х70, 120, 170 ; 4х4х210

Размисли и страсти :

Добра тренировка, понеже имах допълнителен ден почивка, сега съчетах лежанката и тягата. Без много почивки между работните серии, имах почивка между лежанката и тягата, че чаках едно момче да направи своята. Кръста много уморен и аха да изпускаше, но удържах. Сега на работа.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1