Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

23.06.17
15:52

казано от ISB на 23.06.17, 15:39:

Въпросът е нужен ли ти е преден клек ?? Много хора го правят, но защо ?
Ако ти в трудно си клякай отзад, щангист няма да ставаш предполагам , искаш ли да разнообразиш клека , вкарай Зерчер клек от стойки .

Така е, щангист няма да ставам. Клякам за да си използвам най- голямата мускулна група. Разнообразявам клякането с 2 дъмбела на гърди, или с пудовка долу между краката, но правя повече повторения с по- малки килограми. Ще опитам и зерчер клек да видя как ми се отразява.

23.06.17
16:07

То бивало и зерчер да не можеш...Всъщност там пък корема, дето го поцепваш от крънчове и преси, ще ти сложи спирачката много преди краката.

23.06.17
16:11

Ще пробвам и ще разбера, надявам се да си намеря начина и да мога да си клякам без да се притеснявам.

А няма ли някакъв вид клек с трап бар? Мисля че там най- малко стабилизация в кръста ще иска.

23.06.17
16:16

казано от Димо на 23.06.17, 16:11:

А няма ли някакъв вид клек с трап бар? Мисля че там най- малко стабилизация в кръста ще иска.

Не мога, честно...

23.06.17
16:19

Има, Зерчер, при който трап барът ти виси на врата. Не знам дали си го представяш, но няма да те болят ръцете.

23.06.17
16:27

Хайде де, поне не скучаеш 🙂

Кажи сега къде е фейспалма да науча нещо а и да се позабавлявам и аз.

Сещам се за една случка в една кухня в една английска къща на която сме насядали 10 руски бляда и аз. По средата има няколко бутилки водка и купчина х*шиш, пийваме пушваме и играем домино. Аз давам там някакви плочки, всички се заливат от смях и се пляскат по челата, явно правя някакви големи глупости, аз също се смея и съм доволен че пада веселба, но доминото не ми е цел да го уча и даже не се опитах да разбера какво ми обясняват, докато за клековете като хоби и да не се почупя ще ми е интересно да чуя 🙂

23.06.17
16:30

А, виждам че и други се забавляват, може и вие да давате обяснения.

23.06.17
16:31

казано от Von Suthaus на 23.06.17, 16:19:

Има, Зерчер, при който трап барът ти виси на врата. Не знам дали си го представяш, но няма да те болят ръцете.

Къде и кога съм се оплаквал от болки в ръцете?

23.06.17
16:35

Нямам толкова енерегия, че да наливам в каца без дъно. Ако минеш някой път, евентуално, ще ти покажа.
Айде, че аз отивам да си взема един малц от Еконта и после да клякам - и зерчер и заден, та и лоу бар даже.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.06.17 16:36.

23.06.17
16:46

Приятна тренировка и умната.

23.06.17
16:52

казано от James Hinks на 23.06.17, 16:35:

- и зерчер и заден, та и лоу бар даже.

Това наведнъж като едно упражнение ли ще е 🙂

23.06.17
17:00

казано от Мартин . на 23.06.17, 16:52:

казано от James Hinks на 23.06.17, 16:35:

- и зерчер и заден, та и лоу бар даже.

Това наведнъж като едно упражнение ли ще е

Ако Сашо каже че е така, бъди сигурен че ръкопляскания ще има от клакьорите.

23.06.17
17:08

🙂 Явно трябва да дообясня - предполагам ще го прави с трап бар ...

едит: аз за без пари му ръкопляскам на Сашо, да се знае 🙂

Мнението беше редактирано от Мартин на 23.06.17 17:09.

23.06.17
17:15

Аз не съм визирал никого конкретно 🙂

А щом при теб стават и безплатно нещата, я кажи къде беше смешката във въпроса ми за клека с трап бар?

23.06.17
17:21

Аз си признавам без бой 🙂 То реално погледнато може да клекнеш с всичко като го държиш в ръцете. До колко е удобно и удачно с трапбар е вече рамките на комичното. Нали не говорим за тяга , без значение с каква позиця вдигаш и какво ти се натоварва и къде “ти влиза”, а за клек.

GI

23.06.17
17:25

казано от Димо на 23.06.17, 17:15:

Аз не съм визирал никого конкретно

А щом при теб стават и безплатно нещата, я кажи къде беше смешката във въпроса ми за клека с трап бар?

Squats are done with a barbell on your back; this is assumed and are not called “Back Squats.” You don’t say you’re going to take a “standing piss” do you?

23.06.17
17:30

И аз си признавам, че трап бар на живо не съм виждал, само на картинка и съм останал с впечатление, че с него може да се кляка, дори тук на сайта има цяла статия по темата:

https://www.bb-team.org/articles/4430_prilozhenie-i-trenirovki-s-trap-bar

и като не знам и нямам опит, питам.

и в ютуб съм гледал така да клякат:

Мнението беше редактирано от Димо на 23.06.17 17:35.

23.06.17
17:32

казано от Georgi Ivanov на 23.06.17, 17:25:

Squats are done with a barbell on your back; this is assumed and are not called “Back Squats.” You don’t say you’re going to take a “standing piss” do you?

Кой гуру с неотменна правота го е казал това?

23.06.17
17:37

казано от Димо на 23.06.17, 17:32:

и става ли от тоалетната чиния като трябва да се изпикае докато ака и да се обръща с лице към нея за да е “пропър стандинг пис”, нищо че акитата му изпадат извън чинията?

Мнението беше редактирано от Димо на 23.06.17 17:40.

GI

23.06.17
17:42

казано от Димо на 23.06.17, 17:37:

казано от Димо на 23.06.17, 17:32:

и става ли от тоалетната чиния докато ака и да се обръща с лице към нея за да е “пропър стандинг пис”, нищо че акитата му изпадат извън чинията?

Jim Wendler , другите дейности не мога да ги коментирам тъй като не съм запознат.

23.06.17
17:46

Не го бях чувал, но ютуб ми го показа в клипчето му “Jim Wendler - Dead Squat Bar”

и продължавам да не схващам смешката във въпроса ми.

GI

23.06.17
17:49

казано от Димо на 23.06.17, 17:46:

Не го бях чувал, но ютуб ми го показа в клипчето му “Jim Wendler - Dead Squat Bar”

и продължавам да не схващам смешката във въпроса ми.

Е нахлупи трап бара и ще разбереш 🙂

23.06.17
17:52

А кой даде идеята да се нахлупва вместо да се ползва както този гуру го показва на клипчето в което прави клек с трап бар?

23.06.17
18:01

Чак сега ми светна... като съм питал за клек с трап бар и съм имал предвид това, което показах на клипчетата, Сашо е решил че питам дали мога да си сложа трап бара на гърба и така да клякам. Да, смешна е идеята наистина. Повече абсурдна, дотолкова че изобщо не можах да разбера че такова нещо може да сте си представили. Сериозно въображение се иска наистина 🙂

Айде, приключих и аз в офиса и бягам в залата.

23.06.17
18:03

Димо, в едното мнение го иронизираш, а в другото го даваш за пример Джим Уендлър ... 🙂 А аз клек никъде не видях в тези клипове, които показа. Пък и всеки “гуру” може да сгреши или да приказва откровенни тъпотии.

едит: Закъснял съм с мнението, но си разбрал и самичък явно какво и как 🙂 лека вечер.

Мнението беше редактирано от Мартин на 23.06.17 18:04.

GI

23.06.17
18:06

казано от Димо на 23.06.17, 18:01:

Чак сега ми светна... като съм питал за клек с трап бар и съм имал предвид това, което показах на клипчетата, Сашо е решил че питам дали мога да си сложа трап бара на гърба и така да клякам. Да, смешна е идеята наистина. Повече абсурдна, дотолкова че изобщо не можах да разбера че такова нещо може да сте си представили. Сериозно въображение се иска наистина

Повече зала , по-малко сладки приказки . Нищо лично 🙂

23.06.17
18:10

Да, разбрах, само не разбрах защо някой би си помислили че имам предвид, ама айде, отдавам го на края на работната седмица. 🙂

Доколко е клек ... щом го пишат “squat” и “клек”...

23.06.17
18:11

казано от Georgi Ivanov на 23.06.17, 18:06:

Чак сега ми светна... като съм питал за клек с трап бар и съм имал предвид това, което показах на клипчетата, Сашо е решил че питам дали мога да си сложа трап бара на гърба и така да клякам. Да, смешна е идеята наистина. Повече абсурдна, дотолкова че изобщо не можах да разбера че такова нещо може да сте си представили. Сериозно въображение се иска наистина

Повече зала , по-малко сладки приказки . Нищо лично

Пффф... добре ...

Barberian

23.06.17
19:24

казано от Мартин . на 23.06.17, 17:08:

едит: аз за без пари му ръкопляскам на Сашо, да се знае

Аз нещо не схващам логиката. За да са клакьори, не трябва ли той  да им плаща или поне да им извършва услуги насреща за да му харесват коментарите, а в случая тези които ги харесват в повечето случаи са платили- те на него🙂 като не изключвам и себе си. Ако Сашо е пуснал промоция ” Лайкове срещу съвети и програми” аз яко съм се прецакал, защото платих кеш, а така или иначе си губя времето тук, можеше да мина тънко🙂

Мнението беше редактирано от Barberian на 23.06.17 19:50.

23.06.17
20:06

Е да де - той не плаща, ние по един или друг начин плащаме - т.е. за без пари (от негова страна) пляскаме, което автоматично ни вади от класификацията “клакьор”. Явно губя способността си за комуникация със себеподобни във виртуалното пространство 🙂))))

Barberian

23.06.17
20:20

Разбрах те🙂 Значи и аз не съм клакьор🙂 Баси кефа🙂

Gogo

23.06.17
22:10

Отивам си аз днес в заличката, ама долу, където няма много хора. Почвам да си загрявам такъв, ама отворили всички джамове, седя на едно място, протягам се и вече почвам да се потя. Викам си, тая няма да стане така. Качвам се горе на климатичето да загрея, а после ще се върна...

И..качвам се аз, почвам да загрявам и в същото време се оглеждам, кой тук , кой какво прави... Както се оглеждам, ни се кръстосват погледите с някой и го гледам, става от лежанката и почва да прави зарчер клек. Прави и гледа гледам ли го. Ооххх, тъй лииии.... Яяя да хвърля един поглед по от близо. Отивам до него, редя си една лека щанга и почвам да си правя суперсерийки от румънска тяга, високо изтегляне, обръщане, обръщане и тласкане. По едно време го гледам, оставя зарчера и почва да прави корем! Плочки ще вади?! : ДДД Вече работата беше ясна. Зарязвам тягата и отивам на неговото място да правя раменна.

Пристига при мен и:
- Извинявай, познаваме ли се отнякъде?
Аз веднага прелистих няколко страници в главата, викам си, не сме се виждали, колко пък да се познаваме. Я да видим. И казвам:
- Не, откъде да се познаваме? (Мислейки, че метър ще мина)
-  Гого?
... и аз увиснах. : Д
- Димо?
Ха-хаааа!
... и нататък не е за разправяне. : Д

Bart Simpson

23.06.17
22:17

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 23.06.17 22:30.

24.06.17
00:55

🙂 Така беше. Пляснали с ръце и се прегърнали 😄

Много приятен младеж и на живо Гого. Малко май му забавих тренировката от толкова приказки, че аз бях вече приключил.

Какво направих аз в посока плочки днес:

петък 23.06.2017
ден 5/180

Храна: 1,436 Ккал

АКТИВНОСТ:
- 20км велосипед
- час фитнес
~ 771 Kкал

Дефицит за деня: 1,605
Общо дефицит:  8153

Храната направо супер на фона на всичкото сладко, с което беше заринат офиса, че единия колега беше рожденик. Смешна случка - той през целия сезон на “Мастър Шеф” разправяше колко го кефела Божана и как искал да си я вземе за вкъщи (ерген е) и като част от изненадата за РД-то му, поръчахме на маркетинга да се свърже с Божана и записахме видео, в което тя му честити РД-то и там разни неща му говори и му го пуснахме и този остана поне половин минута безсловесен (а иначе е голям всезнайко). Аз лично се почерпих 1 вилица домашна торта, 1 малък банан и 2 литра пепси лайт 😄

Тренировката гърди уж набързо

- хоризонтален лег 5х5@90 като последното повторение едва го избутах
- кофички 5@20, 2,2,1@40, 4х5@20
- полулег 5х5@70 и накрая щях да се затисна и успях да я избутам до по- ниските куки
- зерчер клек 5х5@60 да го пробвам - много ми допадна като механика, само на сгъвките на ръцете малко неудобно, но се преживява. Благодаря на всички, които ми го препоръчаха.
- коремни от наклон 5х5@20
- тръгнах да правя за сератуси - май направих 1 серия и тогава се заприказвахме с Гого и приключих с тренировката.

Иначе Гого ме гледа по тениска и къси гащета ми и вика: м, кво ги лъжеш там във форума, ти вече си извадил плочките и само качваш някакви стари снимки там да става джумбиш 😄 Де да беше така, с дрехи никой не може да ми даде реалните килограми, а всъщност имам още поне 10 кила мазно да свалям.

24.06.17
10:04

Сашо е решил че питам дали мога да си сложа трап бара на гърба и така да клякам.

24.06.17
10:25

Чудих се да се смея ли на абсурдната смешка или да се натъжа че хора, с някои от които си лафим тук от толкова време могат да се отнасят толкова снизходително че да си го помислят.

24.06.17
10:33

По-добре се чуди, дали правилно разсъждаваш какво съм си мислил. Явно не хващаш въобще нищо, ти си написал къде по-голям абсурд за трап бара и кръста.
Ама иначе клакьорите, нали...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.06.17 10:34.

24.06.17
10:37

Човек, какво е в твоята глава и как успяваш да го предадеш в писан вид в неформално общуване по интернет съвсем не винаги съвпадат. Аз затова казвам клакьорите, щото разбрали- неразбрали (както ще се окаже много по- тъпо разбрали), но се смеят и те на смешката 🙂

24.06.17
10:51

Значи да уточним - ти трап бар не си ползвал, клакьорите са ползвали.
Понятие от тренировки си нямаш, тоест имаш колкото един средностатистически фитнес посетител/манияк/любител.
Пишеш какво си направил в тренировката, дава ти се критична оценка.
Естествено не я приемаш, все пак си виждал Арнолд и Рони да правят така.
Имаш голямо самомнение - силен, издръжлив, мобилен, а у, но в същото време нито можеш да клякаш, нито да дърпаш тяга безопасно.
Пишеш нова смехотворна идея за уред, до който не си се докосвал, пък и то не е и нужно да си се докосвал де, просто да погледнеш един клип и ще видиш колко и как участва кръста там в движението. Но решаваш, че след като не съм написал от А до Я, то съм имал предвид оная щуротия с трап бара на врата.
Не пропускаш и да се направиш на остроумен за лег пресата в друг дневник, видиш ли изядохме те, пък не сме прави.

Грешно подходждаш и към съветите и към критиките, което си е абсолютно твое право и виждане, но по този начин вече си загубил окончателно възможност да научиш много неща по лесния и безопасен начин.

24.06.17
11:08

Fair enough.

Истина е че познанията ми за тренировки са на ниво любител, те и тренировките ми са такива, амбициите ми и те.

Да, не съм се докосвал и затова питам. Извинете че не знам нещо и питам във форум. Може неправилно или откровено тъпо да съм се изразил че не се иска стабилизация, като съм имал предвид тялото е вертикално и не се налага разгъване като при лоу бар клека, където аз усещам дискомфорт. После каква мешавица от кой разбрал, кой не разбрал последва, изобщо не ми се и мисли. И ти си прав, че не си длъжен да ми се обясняваш.

Самомнение всеки има, ся дали е оправдано или не и как го проектира спрямо другите, при всеки е различно.

Много неща съм научил от тук и по- конкретно от теб, за което съм ви/ти благодарил неведнъж. Но ти не очаквай треньорския подход, който работи за ученици с амбиции в щангите да работи също толкова добре с всеки.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1