Гумата сгъстява всичко и дава допълнително фибри. Така за мен е по-засищащо, пък и сега я ползвам пробно. За комбинацията мака-прясно мляко не знаех, но сякаш не ми е създавала дискомфорт до момента.
В предишен пост каза че дрехите тенеят и се чувстваш некомфортно.
Комбинацията на мляко с мака не е конкретно лоша, просто маката остава в топката извара, която стомаха ти се опитва да смели.
Комбинацията на сладки и кисели плодове (банан + киви) е лоша; комбинацията на прсно мляко с кисели плодове е лоша.
А има ли някъде, където мога да прочета повече за кофти комбинациите? Някакви научни статии или нещо такова? Знам че храносмилателния тракт ни е “вторият мозък” и се интересувам доста по темите, свързани с него.
Не мога да ти дам нищо конкретно за четене в момента. Това са неща, които през годините са ми попадали под много форми и от много източници, които вече съм загубила, но някои неща са останали като обща култура за храненето. Когато нещо работи, не влагам усилия да запомня откъде го знам. Хората, с които съм работила по отношение на храненето им, отчитат значително подобрение в храносмилането когато започнат да прилагат елементарни правила в комбинирането на храните, дори и без да ограничават нещо от менюто си.
ПП: Мисля че няма да е пресилено да се каже, че храносмилателната система е “главния” ни мозък, предвид че там се формират бактериите, чиито гени превъзхождат нашите собствени неклокократно. Там се произвежда серотонин, там се корени имунната ни система и т.н. Ако нещо в червата ни не е ок, съвсем естествено е и мозъка ни да не функционира добре.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.01.18 16:40.
14.01.2018
Храна и добавки:
- смути от спанак, горски, протеин, мака, чиа, кокосови стърготини, канела и гуар гума + 2 мандаринки
- 3 яйца с кокосово, 2 пр.филии хляб, малко лютеница, 100г червен боб (консерва) с балсамико и малко зехтин
- топло какао
- домашна дивечова кайма с зеленчуци микс и домати на тиган, 4 царевични оризовки
- салата спанак, цвекло, морков с някакъв дресинг и черен сусам
* Zinc, Vit D3, Omega 3 liquid
Открито си заявавам, че ме домързя да тренирам. Бях си и изпълнила плана за 4те тренировки, та не се притеснявах особено. Но и не мръднах кой знае колко, пак някъде около 6800 крачки. Вечерта бях на театър 😊
15.01.2018
Храна и добавки:
- смути от спанак, 1/2 банан, горски, протеин, мака и чиа
тренировка
- 3 яйца в масло, 50г овесени ядки с какао, канела
- топло какао
- 1/2 Скир с подсладител, 2 мандарини, еспресо
- домашна дивечова кайма с зеленчуци микс и домати на тиган, 5 царевични оризовки
- Micellar casein protein bar, топло какао
* Zinc, Vit D3, Vit B12 Omega 3 liquid
ТРЕНИРОВКА А
1. Преден клек 7, 7, 7 @32.5кг
2. Хип тръст 10, 10, 10 @70кг
3А. Раменна преса с дъмбел, унилатерано, неутр.хв. 10, 8, 8 @8, 9, 9кг на ръка
3Б. Фейс пул с ластик 3х15
4. Ходещи напади с 5кг над глава 3х20
5. Бицепсово сгъване с крив лост 2х15 (само лоста)
6. Hollow body hold 3x30 sec (през 30 sec)
Клекът хубав, хип тръста също. По принцип почнах отново да правя раменна с лост, но стойката се зае, не ми се обръщаше от земя и взех дъмбелите. Мисля да махна бицепсовото от тази тренировка, нищо че уж са фул боди, но определено май липсва нещо за гърди тук. Ръце и 2х седмично ще са достатъчни.
Иначе ударих 10к крачки, наспала съм се добре, но пък много мързел след това на 2ра смяна...
От къде го купи този скир?
Не мисля че съм срещала по магазините...
Oт едно известно време има в Lidl 🙂 Дори бяха пуснали някаква луда промоция и се бяхме заредили добре 😄
16.01.2018
Храна и добавки:
- овесени палачинки (2 яйца, 50г овесени ядки и “подправки”), горски плодове, малко мед, еспресо с малко мляко
- 3 яйца със 100г грах, кисели краставички
- нес кафе със сметана
- 2 мандарини, протеинов бар, топло какао
- 200г извара Олимпус със зехтин, 4 царевични оризовки
оризовки, моркови и горчица
- плодово млекце Pilos
* Zinc + Vit C (60mg + 15mg), Vit D3 (62.5ug), Vit B12 (1000ug), Omega 3 liquid
Тренировка порпусната, крачки направени. Изпращах си любимото същество, та тренирането остана на заден план. Получи се последните дни да тренирам през ден, но отдавна това не е проблем за мен.
Много добра моя приятелка ме покани да й бъда шаферка. 3rd in a row 😄 Сега вече си имам още една причина да се приведа във вид за лятото 😅
17.01.2018
Храна и добавки:
- смути от 1/2 банан, 1/2 ябълка, протеин, мака и чиа
тренировка
- 150г св. контра филе, 100г червен боб (консерва), малко лютеница, мандаринка и другата 1/2 ябълка
- еспресо със сметана, шок. бонбон, гризина с лимец
- 1/2 Скир с подсладител, пармезанови крекери Скала
- 150г св. контра филе, 150г броколи, 200г моркови
- топло какао
* Zinc +Vit C (15mg + 60mg), Vit D3 (62.5 ug), Vit B12 (1000 ug), Omega 3 liquid (1000mg EPA+DHA)
ТРЕНИРОВКА B
1. Горен лег с дъмбели 12, 11, 11 @2х12.5кг
2. Български клек 15, 15, 15 @12кг
3. Вертикален скрипец, унилатерално, неутр.хв. 10, 11, 10 @15кг на ръка
4. Кофички 6, 6, 7
5. Хиперекстензии с акцент задна верига 15, 15, 15@СТ, +5кг, +5кг
6. Повдигане на крака от вис 12, 10, 10
Легът беше супер, доволна съм много как прогресирам там. Скоро ще се пробвам с 15ките. Кофите ми страдат последно време, защото съм леко по-тежка, а и са изместени на 4то място, но не е драма.
Вчера няма такъв глад, постоянно мислех за храна... Предпочетох като се прибрах да си лягам по-бързо, за да не изям де що има вкъщи.
Мнението беше редактирано от Sanya на 19.01.18 12:36.
18.01.2018
Храна и добавки:
- 1/2 skyr, 40г накиснати овесени ядки, какао, канела..обичайните
тренировка
- 2 ливански питки, 3 яйца, спанак, кис.краставички, дом. чеснов сос, гъби
- 3 мандарини, 1/2 skyr с тахан
- 150г се.контра филе, 150г червен боб (консерва), 100г броколи, зехтин
- кисело мляко, тахан, подсладител
* Zinc +Vit C (15mg + 60mg), Vit D3 (62.5 ug), Vit B12 (1000 ug), Omega 3 liquid (1000mg EPA+DHA)
ТРЕНИРОВКА C
1. Клек 6, 5, 5 @45кг
2. Румънска тяга с дъмбели 10, 11, 10 @40кг общо
3. Гребане с дъмбел 10, 10, 10 @17.5кг на ръка
4. Cable fly 3x12
5. Изнасяне встрани с два дъмбела 3х15 @2х3кг
6. Суперсерии
- Бицепсово сгъване от седеж и опора 15, 15 @2х5кг
- Трицепсово разгъване на въже 17, 15
7. Ab wheel 10, 10, 10
Клекът много тежеше, много. Другата седмица делоуд задължително. Румънската лекичка, но не ми се занимаваше да си мъкна нова тежест.
Нещо ми се случват разни изнервящи неща и много не ми се обяснява.
Трудно ми е и с режима...
Поне глутеусите ми не ме предават 😅
19.01.2018
Храна и добавки:
- смути от 1 банан, спанак, протеин, какао, мака, бадемово мляко, сусамов тахан
- 3 яйца в кокосово, 40г накиснати овесени ядки, какао, канела и подсладител
- 1 ябълка, 3 мандарини
- сирене по шопски, снежанка, ориз с гъби
- 400г извара Маджаров
8к крачки за деня, предвид че е без тренировка и предвид това, че се чувствам доста изморена пак е добре. Лудото вкъщи и то ми лази по нервите сутрин... Прави всичко възможно да не ме оставя да спя след 7…
22.01.2018
Храна и добавки:
- 40г накиснати овесени ядки с какао и канела, 125г Pilos с малко горски плодове, кафе с бадемово мляко
- 150г св. контра филе, 100г моркови
- нес кафе
- тиква с тахан и мед
- 150г св. контра филе, 100г моркови, кисели краставички
- смути от 1/2 банан, спанак, горски, протеин, мака
* Zinc +Vit C (15mg + 60mg), Vit D3 (62.5 ug), Vit B12 (1000 ug), Omega 3 liquid (1000mg EPA+DHA), probiotic+prebiotic Bioplus (Lactaflor)
Не тренирах 4 дни и се храних безобразно. Почваме наново 🙂
23.01.2018
Храна и добавки:
- 250г извара Pilos с горски плодове, 2 мандарини, кафе с бадемово мляко
тренировка
- какао с бадемово мляко, 100г пил.гърди и 300г печени картофи и моркови
- кафе с бадемово мляко
- тиква с тахан и мед
- 100г пил.гърди с 200г картофи
- 125г извара Pilos с тахан, кокосови стърготини и подсладител
* Zinc +Vit C (15mg + 60mg), Vit D3 (62.5 ug), Multivitamins Active woman (My protein) , 2х Omega 3 liquid (1000mg EPA+DHA), 2х probiotic+prebiotic Bioplus (Lactaflor)
ТРЕНИРОВКА А
Делоуд
1. Преден клек 2х6 @27.5кг
2. Хип тръст 2х10 @60кг
3. OHP 2х6 @20кг
4. Фейс пул с ластик 3х15
5. Curtsy lunges 3x20 @5кг над глава
6. Бицепсово с дъмбели 2х15 @5кг на ръка
7. Разгъване с кабел над глава 2х15
8. Hollow body hold 3x30 sec
Толкова тежка и аут оф шейп се чувствах, че се радвах на делоуда 😄
Храната ми е дори малко на фона на преди, но очудващо не ми се яде повече (крайно време беше 😅)
Крачките последните два дни не стигат 10к, имам повечко работа седнала...
24.01.18
09:39
Санче, какво е OHP? 🙂
Мнението беше редактирано от Martina Simeonova на 24.01.18 10:04.
24.01.18
17:37
Ясно🙂. Благодаря за разяснението🙂
Мнението беше редактирано от Martina Simeonova на 24.01.18 17:38.
Викам си какво още липсва, а то не съм се отчела, та...
24.01.2018
Храна и добавки:
- 30г овесени ядки (стандартните), протеин, малко горски плодове, кафе с бадемово мляко
тренировка
- 3 яйца на очи в масло, зелен боб в масло, чесън, балсамико, малко гъбки на тиган, 4 царевични блокчета
- кафе с бадемово мляко, 1 шок.банан
- тиква с тахан и мед
- 100г пил.гърди със зелен боб и гъбки
- 200г извара Родна стряха със зехтин, 4 царевични блокчета
* Zinc +Vit C (15mg + 60mg), Vit D3 (62.5 ug), Multivitamins Active woman (My protein) , 2х Omega 3 liquid (1000mg EPA+DHA), 2х probiotic+prebiotic Bioplus (Lactaflor)
ТРЕНИРОВКА B
Делоуд
1. Горен лег с дъмбели 2х8 @2х10кг
2. Български клек 2х12 @10кг
3. Кофички (с 25кг противотежест) 6, 6
4. Вертикален скрипец пред гърди 10, 10 @30кг
5. Хиперкстензии с акцент задна верига 3х15 @5кг
6. Повдигане на крака от вис 12, 12, 10
Свежа тренировка, раздвижих се дето се вика. Крачките за вчера много добре - 13к. Виждам и че последните дни качеството на съня се е подобрило, имам 30+% дълбок сън, но пък спя по 7 часа, заради раннобудната ми котка ...
Червата ми не бяха много щастливи вчера, мисля че бях прекалила с подправките, но този зелен боб е такава гняс :/
... но пък спя по 7 часа, заради раннобудната ми котка ...
Имахме подобен проблем и с нашия кот като беше по малък. Няколко неща ни помогнаха и вече нямаме ядове. Не го храним веднага след ставане, а поне час и половина по-късно. Никакво внимание още със ставането, гушкане, галене, игра и прочие поне 30-40 минути, даже по възможност - тотален игнор.
Имахме подобен проблем и с нашия кот като беше по малък. Няколко неща ни помогнаха и вече нямаме ядове. Не го храним веднага след ставане, а поне час и половина по-късно. Никакво внимание още със ставането, гушкане, галене, игра и прочие поне 30-40 минути, даже по възможност - тотален игнор.
Тийч ми мастър! Ох много е досадна, то й личи, че нарочно бута разни неща и мяука настойчиво, за да стана. В началото ме оставяше поне до 7 и нещо, но вече и преди 7 ме буди. Ще ги приложа тези неща, дано се отучи 🙂
П.П. Лошото е, че съседите ми мислят, че не я гледам добре, защото мине ли някой покрай вратата тя мяука жално, все едно не е яла 3 дни 😄 Голяма е актриса, но аз знам, че го прави просто защото й е скучно...
Тийч ми мастър! Ох много е досадна, то й личи, че нарочно бута разни неща и мяука настойчиво, за да стана. В началото ме оставяше поне до 7 и нещо, но вече и преди 7 ме буди. Ще ги приложа тези неща, дано се отучи
П.П. Лошото е, че съседите ми мислят, че не я гледам добре, защото мине ли някой покрай вратата тя мяука жално, все едно не е яла 3 дни Голяма е актриса, но аз знам, че го прави просто защото й е скучно...
Ще си застанат и на ушите за внимание (буквално🙂). Имай предвид че много добре знае като прави бели, гоненето и “не”-кането също е внимание. За съжаление трябва постоянство, на котките им отнема известно време да си променят “навиците”. Особено като са бебета имат повече енергия, и ако имаш време и възможност да я разиграваш и изтощаваш (въженца, топки, играчки и прочие) останалото част от деня ще прекарва в гушкане и сън, а не в дране на дивана примерно 🙂
Мнението беше редактирано от Splash на 25.01.18 12:29.
25.01.2018
Храна и добавки:
- кафе с бадемово мляко
- 40г овесени ядки (стандартните), 2 яйца на очи, 1 киви
- 200г пилешки гърди, голяма купа супа от броколи, 3 царевични блокчета
- безкоф.кафе с бадемово мляко
- нес кафе
- 400г тиква с тахан и мед
- 100г пил.гърди с грах и една купа супа
- 2 мандарини, 1 киви, 100г извара с лъжица мед
* Zinc +Vit C (15mg + 60mg), Vit D3 (62.5 ug), 2tb Multivitamins Active woman (My protein) , 2х Omega 3 liquid (1000mg EPA+DHA), 2х probiotic+prebiotic Bioplus (Lactaflor)
Използвах предиобеда, за да си свърша всички женски неща, които отлагам няколко дни... Почувствах се като нов човек, Йети беше сложен да спи 😄
Малко крачки, ок. 7000 просто защото нито имам ходене до залата, нито на работа успях да се движа толкова, бях се заровила в едни сметки цял ден.
Подариха ни по една опаковка Мелатонин за смучене от фирмата 😄 Колко загрижена фирма... Вечерта преди сън взех едно, утре ще споделя приложението от гривната какво отчете 🙂
26.01.2018
Храна и добавки:
- смути: 1 банан, горски плодове, малко киви, протеин, мака, бадемово мляко, вода, кафе с бадемово мляко
тренировка
- 3 кюфтета от диво месо, червен боб, супа броколи
- кафе с бадемово мляко
- 2 мандарини
- 50г овесени ядки с какао, канела, подсладител
- 2 кюфтета, зеленчуци микс на тиган
- супа броколо
ТРЕНИРОВКА C
Делоуд
1. Клек 2х6 @40кг
2. Румънска тяга с дъмбели 2х8 @35кг общо
3. Гребане с дъмбел, унилатерано 2х8 @15кг на ръка
4. Cable fly 15, 15, 12 (3та плочка)
5. Унилатерано изнасяне на дъмбел в страни от наклон 3х15 @4кг на ръка
6. 2 Суперсерии:
Бицепсово сгъване с крив лост 2х15
Трицепсово разгъване с /\ ръкохватка 20, 15
7. Ab wheel 3х12
Нищо за отбелязване по тренировката.
Сега за съня! Приложението ми е отчело най-голяма фаза на дълбок сън от началото на използването на гривната. Помислих си, че може да е от мелатонина, но не съм сигурна. Както и да е наспах се перфектно и успешно игнорирах котката сутринта по съвет на Splash 😁
Нашето Не с котката е придружено с ей това...пълно с вода-не търси такова внимание вярвай ми)):
27.01.18
12:24
Аз когато си взех моя фит-бит спах във всички стаи, на студено, на топло, на дивани на ергономични възглавници и т.н.
Най-дълбок сън имах когато спах на студено.
Повторих втора нощ на студено и пак.
Каква е твоета гривна?
27.01.18
12:27
Нашето Не с котката е придружено с ей това...пълно с вода-не търси такова внимание вярвай ми)):
Нашият кръволок се заиграва като го пръскаш. Като я гледам какво е перде, май и на електрошок ще намери чара 😂
Моя звяр сякаш се кефи на водата, полудява и се затичва всеки път щом пусна водата на душа 😄
Каква е твоета гривна?
Xaiomi Mi band 2
Сложете малко лимон във водата или изстискай няколко кори от портокал,лимон,грейпфрут....да видим ,колко ще се кефи на пръските.
Няма кой знае какви пердета....вие си мислете ,че са такива.
Мнението беше редактирано от nervak на 28.01.18 00:57.
27.01.2018
Храна и добавки:
- 40г накиснати овесени ядки с какао и канела, 2 яйца на очи, кафе с бадемово
Йога
- протеинов бар Dm 45г
- 3 яйца на очи, купа супа броколи, 3 мандарини и 1 киви
- 2 ч.л. фъстъчено масло
- макарони от ориз и царевица с риба тон и лютеница 😄 Е кво, доста вкусно си беше
Йога практика 90 мин
Йогата беше в група. Инструктурката беше решила да правим повече пози за репродуктивната система и либидото 😄 Игриви пламъчета се прокрадваха цял ден след това хахаха
Снощи ни спря тока за около час и вечерята ми се измести по-късно. Не си стигнах крачките за малко, защото половината ден го прекарах в гледане на сериали 🙂
28.01.2018
Храна и добавки:
- 40г накиснати овесени ядки с какао и канела, 2 яйца на очи, кафе с бадемово
тренировка
- 2 телешки кюфтета с малко BBQ сос, кис.краставички, супа от картофи, чушки и суш.домати
- кафе с кокосово масло
- чай мента
- банан, 2 ч.л. фъст.масло
- 100г пил.гърди, 80г лютеница, 50г макарони ориз и просо, айсберг и краставици с оцет и зехтин
- 1 шок. мъфин от елда
* Цинк, омега 3, вит. D3
ТРЕНИРОВКА D
Делоуд
1. Набирания с противотежест 20кг - 2х6
2. Арнолд преси 2х8 @8кг на ръка
3. Хоризонтален скрипец, тесен 12, 12, 10 (няма индикация за кг, 7ма 8ма 10та дупка)
4. Лицеви опори 3х10
5. Бедрена екстензия
- едностранно 15, 15 @17.5кг на крак
- с двата крака 15 @35кг
6. Бедрено сгъване, седеж
- едностранно 15, 12 @15кг на крак
- с двата крака 12 @30кг
7. Руски туист с 10кг 40, 30, 30
Вчера рекордни крачки за седмицата - 15.5к и близо 11км. Хубав ден, продуктивен, социален 🙂
Ще се опитвам средните крачки за седмицата да минават 10к, тази за съжеление е с 9000.
Ново - започвам т.нар. Low FODMAP diet с цел да се справя с проблемите на стомашно-чревният тракт, които имам последните няколко години. Който не знае какво е, Google има много просто обяснение. Общо взето се изключват в период 3-8 седмици храни, богати на фруктани, олиго-, ди-, монозахариди и полиоли. След като симптомите отшумят се въвежда една след друга отново въпросните FODMAP и се установява кои ми причиняват дискомфорт и кои се толерират. Има доста добри отзиви от тази диета и е голям шанса да съм способна да хапвам голяма част от тези храни в бъдеще. Та голяма част зеленчуци (вкл лул и чесън) , зърнени, плодове и млечни ще са премахнати, някои подсладители като мед, никаква фруктоза под каквато и да е форма. Ще се види в процеса, ще си описвам всичко доста подробно, важно ми е. Добре че го почвам в този сезон, където повечето плодове които мога да ям са типични за пазара. Първата седмица ще се адаптирам и ще се нагласям, защото не е лесно да успееш да изключиш всичко все едно дърпаш щепсела от контакта... Нямате представа в колко храни присъства лук и чесън 😄
29.01.2018
Low FODMAP diet - Stage 1 - week 1
Храна и добавки:
-3 шок. мъфина с елда, киви, кафе с бадемово
- 100г пил.гърди, 50г ориз (сурово), спанак с чери домати, балсамико и зехтин
- 5 шок.мъфина от елда, ч.л. фъст.масло, 2 мандарини, малко безолактозно мляко (стана ми тежко)
- 150г пил.гърди, малко лютеница, айсберг с краставица и черита, балсамико и зехтин
* Zinc +Vit C (15mg + 60mg), Vit D3 (62.5 ug), Multivitamins Active woman (My protein) , 1х Omega 3 liquid (1000mg EPA+DHA)
Леко активна почивка се получи, защото след работа пазарувах, после малко чистих и изведнъж окапах. Легнах си раничко към 9, защото съм първа смяна и гледам да се наспивам.
7000 крачки.
30.01.2018
Low FODMAP diet - Stage 1 - week 1 (2)
Храна и добавки:
- кафе с безлакт.мляко
- 3 бъркани яйца в кокосово, 30г сирене, 1 киви
- 125г топло-пушена сьомга, 1 морков, спанак с чери домати, балсамико и зехтин
- кафе
- 1 банан
Тренировка
- 200г пил.гърди, 75г ориз (сурово), айсберг с чери домати, краставица и черита, оцет и зехтин
* Zinc +Vit C (15mg + 60mg), Vit D3 (62.5 ug), Multivitamins Active woman (My protein) , 1х Omega 3 liquid (1000mg EPA+DHA)
ТРЕНИРОВКА А
1. Преден клек 8, 8, 7 @32.5кг
2. Хип тръст 8, 8, 8 @75, 80, 80кг
3. OHP 6, 7, 7 @25, 22.5, 22.5кг
4. Фейс пул с ластик 18, 17, 17
5. Ходещи напади с 10кг 3х20 общо
6. 2 суперсерии
А. Bayessian curl 2x12
B. Разгъване зад глава на кабел 2х15
Скатах с корема, но много се изморих, размачках се, разтегнах и си бих камшика. Клека си тежи, прогресията тук трябва да ми е през по-малко, но понеже нямам достъп до микротежести в момента ще променя самата прогресия. Раменната преса я оплесках, още в началото исках 22.5, но се обърках. Викам си защооо толкова ми тежи, а после видяха че са 25. Едвам ги избутах.
Едва 2ри ден и вече изварата ми липсва 😀 Просто защото ставаха хубави десерти с нея, а сега трябва да наблягам на яйца и месо... Поръчах си изолат, за да внесе сладост в живота ми 😁
Мнението беше редактирано от Sanya на 01.02.18 06:21.
трябва да наблягам на яйца и
Е...значи и на суфлета...ако не си изключила какаото и маслото)))
трябва да наблягам на яйца и
Е...значи и на суфлета...ако не си изключила какаото и маслото)))
Хахахахаха не съм, масло и какао са напълно позволени, брашното от друга страна... нищо с ечемик, ръж и пшеница :( На следващия етап ще са суфлета 😄
ЕЕ чак толкова ли,40-60гр брашно ли не бива? на фона на 10 яйца 300гр шоколад и 300гр масло ,грубо казано ...
Илия, шоколад дон3 блокчета 😂 Не ми е лесно... Най-близкото до суфле ще ми е кексчето в чаша от по-долу.
31.01.2018
Low FODMAP diet - Stage 1 - week 1 (3)
Храна и добавки:
- кафе с безлакт.мляко
- 3 бъркани яйца в кокосово, 30г сирене, 1 киви
- малко пил.гърди и 1 яйце, 1 морков, 4 оризовки
- кафе
- смути спанак, ягоди, мляко без лактоза, мака, подсладител (тъпа комбинация но изборът не е голям)
Тренировка
- 160г св.контра филе, 70г ориз (сурово), айсберг с краставица, оцет и зехтин
- кексче в чаша: 1 яйце, мляко, брашно от тиквени семки, какао, канела, подсладител, ягоди
ТРЕНИРОВКА B
1. Наклонен лег с дъмбели 6, 6, 5 @2х15кг 😥
2. Български клек 3х12 @14кг на крак
3. Кофички 7, 6, 6
4. Lat pull, унилатерално 3х6 @20кг на ръка
5. Хиперекстензии с акцент задна верига 3х15 @10кг
6. Повдигане на крака от вис 12, 12, 10
На последната серия от лега едвам си обърнах дъмбелите. Направо си ме хваща шубе с тия 15ки. След делоуда вече 2ра тренировка направо се смааазвам 😁 Не знам добре ли е или не, но поне усещам че компенсирам столуването цял ден. Хвана ме и доста гадна МТ на краката и се понамачках, беше агония...
Крачките ги позаковах на 10к, съня от тази нощ е бил бомбааа😉
01.02.2018
Low FODMAP diet - Stage 1 - week 1 (4)
Храна и добавки:
- кафе с безлакт.мляко
- кексче в чаша: яйце, мляко, брашно от тиквени семки, какао, подсладител, ягоди, фъст.масло; 1 киви
-2 мандарини
- 2 пил.шишчета, 200г картофи, слаата ряпа и морков само с оцет и сол
- кафе
- 5 оризовки
- 120г св.контра филе, 200г картофи, айсберг с черита оцет и зехтин
- 30г овесени ядки с какао, ягоди и фъстъчено (мням)
Наблъсках се с въглехидрати за вечеря, бях озверяла. Почивен, но пък много динамичен, обикалях да пазарувам някои неща и прегладнях до вечеря.
Спах лошо, много буденки, събъдих се смазана, с трески и едва ми тръгна деня. Щях да се мачкам в нас и направо си остана с мисълта това.
12к крачки.
П. П. Вече усещам, че съм по-малко подута, корема ми не стърчи така. Надявам се не си въобразявам...
Какво е безлактозното мляко - ядково, или?
Имаш ли доказана непоносимост към лактозата?
Какво е безлактозното мляко - ядково, или?
Имаш ли доказана непоносимост към лактозата?
Не е ядково, някакво супер преработено мляко с лактоза под 0.1г, но в момента друго не мога. Ядковите млека в България са ми скъпи...
Нямам нищо доказано, просто четох много за т.нар. Low FODMAP diet, при която в първата фаза се изключват всички фруктани, олиго-, ди-, монозахариди и полиоли та в това число и лактозата. В по-горен пост съм описала по-подробно защо го правя. Общо взето е на принципа на елиминационната диета и в етапа на вкарване на групи храни на първо място ще са млечните 😁
02.02.18
09:56
Преди и аз имах този проблем с ужасно подут корем , без дискомфорт, но достатъчно зле, за да ме кара да си купувам широки дрехи, да изхвърля всякакви колани, вталени рокли и пр. Това общо взето продължаваше 15-тина години , поне до миналата година, когато се амбицирах да спра някои храни. Оказва се именно въглехидратите в хляба, брашното, нишестето, млякото и някои плодове са “виновниците”. В момента , в който се изкуша да ям хляб, бисквита и пр. неприятните ефекти се появяват. Откакто ям само цели зърна и зеленчуци, не съм имала проблеми с плоския корем.
Диетата на Саня ми се струва малко агресивна, но със сигурност ще има ефект и ще разбере кои храни е нужно да избягва. Няма нищо лошо в безлактозното мляко-напротив, то си е обикновено такова, обработено с ензим.