Hugger-mugger

Прескочи до:

15.02.18
17:28

казано от Atom на 15.02.18, 17:19:

Весо, издай тайната (за шпагата, не за замазването😄).
Сериозно питам, как се подготви, какво прави?

Абе ще ти пусна ЛС да ти опиша процеса, макар че не съм сигурен до колко ще ти е полезно точно на теб. Иначе не съм тренирал целенасочено за шпагат, като добиеш едно ниво на гъвкавост си се получава.

16.02.18
10:09

Аз вчера бях на йога и през цялото време едно целенасочено разтягане, едни такива нестандартни (за ходенето ми до сега де) пози и накрая инструкторката ни казва “Хайде да пробваме шпагат, ние до сега минахме през всички тези пози, за да се подготвим” и всички шах 😨 Та с това темпо и аз скоро ще мога, но за сега имам около юмрук разстояние 😂

16.02.18
16:29

Санче, един юмрук си е направо  advanced 🙆
Аз гледах пози от ютуб, днес сутринта доста се раздвижих, някъде 50 мин.
Дано ме държи ентусиазмът до успех 😄

И да отбележа нещо, свързано с млечните. Оказа се, че си хапвам повече, отколкото си мислех. Викам си - то няма да ми липсват много, две капки мляко в кафето и сирене чат-пат.
Но се оказа, че отпадат домашната ми баница, гофретите, сръбската паприка със сметана 😯, кашкавалче, маслото!, шоколадовата ми торта!!! с маскарпоне...изобщо бая съм си боцвала.
Сега ме гони постоянен глад, запълвам го с пържолки и повече салати, имам чувството, че постоянно ям.
И въпреки това съм кило-две надолу... Но цифрата е толкова малка, че все още я слагам в графата статистическа грешка. Ще видим....

16.02.18
16:34

И най-дървения човек може да направи шпагат за около година занимаване. Въпроса е да се занимава системно. Нито е сложно, нито пък е показател за нещо. Едно време като ми трябваха шпагати, правех отрицателни женски и бях на 7-8 см максимум от пълен мъжки.

16.02.18
17:27

казано от James Hinks на 16.02.18, 16:34:

Въпроса е да се занимава системно.

Въпросът е “защо?” С какво ще промени животът ти шпагат / стойка на ръце / да си сложиш крака зад главата...?
Чудесно е ако тези умения идват като следствие на системна работа за подреждане, стабилизиране и огъвкавяване и общо здраве, но да тренираш шпагат като самоцел е, меко казано, глупаво.

16.02.18
17:54

казано от Margi на 16.02.18, 17:27:

Въпросът е “защо?” С какво ще промени животът ти шпагат / стойка на ръце / да си сложиш крака зад главата...?
Чудесно е ако тези умения идват като следствие на системна работа за подреждане, стабилизиране и огъвкавяване и общо здраве, но да тренираш шпагат като самоцел е, меко казано, глупаво.

Самата работа само по стойката на ръце ти развива много умения. Стойката на ръце е буквата А в гимнастиката. Дори да е самоцел, самото нейно трениране ще ти даде много качества, няма да ги изброявам. Самата подготовка за шпагата също ще ти даде много качества.

16.02.18
18:21

Тука може много отговори да се дадат, къде (доста) иронични, къде по-подробни, къде по-субективно-детайлно искрени...

А истината е една!! Льо шпагат не го тренирам като самоцел, а за ИНСТАГРАМА!!!
#австралийскитемайкипечелятмилиониотснимкипобельовинстаграм #визирамтамихемброу😄 #искамиаз

Мнението беше редактирано от Atom на 16.02.18 18:29.

16.02.18
18:29

казано от kaloyan на 16.02.18, 17:54:

Самата работа само по стойката на ръце ти развива много умения. Стойката на ръце е буквата А в гимнастиката. Дори да е самоцел, самото нейно трениране ще ти даде много качества, няма да ги изброявам. Самата подготовка за шпагата също ще ти даде много качества.

Аз не казвам че самите умения са безпредметни или не носят ползи. Казвам че тренирането на шпагат от човек, който не може да да си пипне пръстите на краката и да си вдигне ръцете над главата, само за да може да направи шпагат е глупаво.
Виж, за #инстаграм, е #другаработа.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.02.18 20:10.

16.02.18
20:10

На мен ми е трябвало да мога, за другите не знам, а и не ме интересува.

16.02.18
20:14

казано от James Hinks на 16.02.18, 20:10:

На мен ми е трябвало да мога, за другите не знам, а и не ме интересува.

Цитирах теб, но имах предвид по принцип. 🙂
Сега, ако тренираш специфичен спорт, като бягане с препятствия, разни БИ, разбира се че трябва.
Но за трениращия по 3 пъти седмично на общо основание схванат човек не мисля че шпагата ще подобри кой знае колко живота.

Мнението беше редактирано от Margi на 16.02.18 20:17.

16.02.18
23:35

казано от Margi на 16.02.18, 20:14:

че шпагата ще подобри кой знае колко живота.

Ама може да го подобри на партньора........с извинение)))

Мнението беше редактирано от nervak на 16.02.18 23:36.

17.02.18
09:22

казано от Margi на 16.02.18, 20:14:

Но за трениращия по 3 пъти седмично на общо основание схванат човек не мисля че шпагата ще подобри кой знае колко живота.

Марги, има три качества, които сами по себе си подобряват качеството на живот. Сила, гъвкавост и издръжливост. Да, вярно е и това, че колкото са по-обхватни, толкова по-добре, но дори и някакво тяхно придобиване е по-добре от никакво.

17.02.18
09:59

казано от James Hinks на 17.02.18, 09:22:

Марги, има три качества, които сами по себе си подобряват качеството на живот. Сила, гъвкавост и издръжливост. Да, вярно е и това, че колкото са по-обхватни, толкова по-добре, но дори и някакво тяхно придобиване е по-добре от никакво.

С подчертаното не споря.
Просто вметнах, ме гъвкавостта има други измерения освен шпагата.

17.02.18
17:36

Днес

Преден клек - 10@20, 5@25, 5@30, 2@35, 0@40, 2х3@30
Напади с 10кг диск пред гърди - 3х10 на крак

Имах много малко време, но пък съм доволна от предния клек с щанга.

Разтягането за #мельони довечера.

20.02.18
17:01

В неделя правих тяга с щанга до 3@55. Много слабо и разпльокано се чувствах.

Обмислях дали няколко дни да не правя никакви тренировки или да правя само леки раздвижвания с гиричките, и май остава първият вариант.

Пак ям млечни.
А снощи ядох и доооста добро суши и скаридки темпура, все неща, които рядко ми влизат в менюто. Много ми беше вкусно, сега искам скариди всеки ден,
моля 😏😏😏

Докато ми трае разпльокването (нежеланието да тренирам), ще пробвам да напредна със шпагата, щото пък и за капак наоколо ми се намират хора, които почти го правят без загрявка (самодоволно и то 😅😚😪).
#плебейскистрасти

24.02.18
18:36

Днес

Румънска тяга @2х12 - 4х10
Плие@12 - 4х10
Тръстър атг @2х12 - 4х4
Гребане @2х12 - 2х10, 2х8

Румънската и плието леки. На тръстърите - комфортно.
Прекъснах лентяйството насила, продължава да не ми се мърда :( Но ще вкарам малко дисциплина.
Като не тренирам, нямам апетит и става съвсем психеделично всичко.

Боцнах и една чаша червено вино преди раздвижването, за малко живец така  😪

25.02.18
13:07

Днес

Военна преса - 10@10кг, 2х5@20, 1@25, 5,3@20
Гребане с щанга - 10@20, 10@25, 2х8@30, 2х5@32.5
Разтваряне встрани @2х3кг - 4х10
Навеждане встрани с пудовка @20 - 2х10 на страна

По-късно планк (длани - лакти- колене и наобратно) няколко пъти.

Днес пък много свежо. Нямам опит с гребане с щанга, но уж добре било като форма.

Всяко състояние си има физиологично обяснение. Другото е алакосмическабала.

Мнението беше редактирано от Atom на 26.02.18 18:17.

26.02.18
18:01

Днес

Тръстър атг@2х12 - 7х4, 1х5
Планкове
Разтягане докато гледам филм, около час

Маркиращо и без въображение.
На планковете гледах да стоя над минута. Има си там едно място над/около пъпа, което ми е съмнително, но наистина нямам време и желание да се занимавам с диастазички, затова ще продължа да игнорирам.

Напоследък ям около 6 пъти до 16ч, и после не ми се яде до другата сутрин. Това ми е най-естествения режим.

27.02.18
12:01

Днес разтягане за долна част и л-сит на земя, предимно прогресия (успявам за много кратко и да се повдигна и трябва да продължа с прогресиите със сигурност).

Общо взето се очертава събота и неделя щанги, през седмицата една-две-(три?)  тренировки с пудовките и пълнеж от изометрии, стречинг и леките изолиращи с ластика.

28.02.18
16:12

Сутринта

Глутеус мост 4х30
Балетен клек 4х20
Напади 4х10 на крак
...
Преди малко

Обръщане от земя + тръстър атг @12 - х24 броя на страна, с редуване
Суинг@12 - 3х24

3 серии @2х4 кг
Сгъване за бицепс х10
Раменни преси х10
Гребане х10

3 серии @2х4 кг
Трицепс зад врат х5
Разтваряне встрани х7

Планк на лакти няколко пъти
Стойка на ръце (с опора стена) 2 пъти

02.03.18
14:40

Вчера

Крънчове 10х10
Плие @12 - 4х10
Вакуумки, Глутеус мост
Разтягане

Днес

Румънска тяга @2х12 - 5х10
Клек @2х4 - 5х20
Напади @2х4 - 3х10 на крак
Глутеус мост с дълго задържане + крънч + вакуумка - около 30
Сгъване за бицепс +раменна преса @2х4 - 5х10
Повдигане напред @2х4 - 3х6

Правиха ми се изолиращи за долна част с ластика, но не го намерих 😌 Затова малко с гиричките... Ако го намеря, ще допиша.
Имам някакъв дискомфорт в кръста, китките и раменете,не ми се правеше клек с двете пудовки заради това, и правих повечко повторения с гиричките, добре беше.

03.03.18
15:43

Днес

Обръщане от земя + преса, бързо без почивка - 2х20@10кг лост
Клек с щанга - 10@10, 10@20, 10@25, 4х5@30
Военна преса - 10@10, 6@20, 3х5@20
Обърната лег преса - 1х50
Напади - х10@0, 2х7@15 диск пред гърди, на крак

Комфортно и приятно с детски тежести 😊 Усоокоявам си егото с мисли, че целя визия и тонус, а не рекорди (вътрешно знам, че това е само 50% истина, искам искам искам силааааа, ама съм кекава в момента, защото съм несериозна, мързелива, блаблабла).

Единствено диска за нападите ми беше неудобен.
Лееек дискомфорт все още в лявото рамо; китките и кръста ми минаха. Мисля, че им дойде в повече разтягането и някои изометрии предните дни.

04.03.18
08:49

От стойките на ръце много се натоварват също и от лсит ако го правиш на земя. Аз правя мобини упражнения за китки и рамо преди да започна. Също така на стойката ако не поддържаш добра линия с изправени ръце, активирана скапула, бедра и корем и всичко, може да се получи както при повечето “банана” форма, която поставя кръста и раменете под голямо напрежение.

04.03.18
09:18

казано от kaloyan на 04.03.18, 08:49:

От стойките на ръце много се натоварват също и от лсит ако го правиш на земя. Аз правя мобини упражнения за китки и рамо преди да започна. .

Китки се натоварват при неправилни стойки само, ако висиш върху тях.

04.03.18
14:38

Предполагам, че е от прогресиите на л-сита. Трудни са ми, а бая ги помъчих. А и китките са ми много, много кекави.
Сега малко почивка.

Днес

Мислех тяга и лежанка, но планът се промени в последната минута поради някои дребни детайли.

Та реших пак да клякам малко, ей така ни в клин, ни в ръкав.

Заден клек - 10@20, 5@30, 3@35, 2@37.5, 2@40, 2@35, 2х10@20
Тяга - 10@32, 4х5@50
Качване на ок. 40см с диск пред гърди, бързо - 2х20@10

Второто повторение на 40кг с малко помощ/подпиране.

04.03.18
21:22

казано от Margi на 04.03.18, 09:18:

казано от kaloyan на 04.03.18, 08:49:

От стойките на ръце много се натоварват също и от лсит ако го правиш на земя. Аз правя мобини упражнения за китки и рамо преди да започна. .

Китки се натоварват при неправилни стойки само, ако висиш върху тях.

А ти щото мислиш първата 1 2 години правим перфектните стойки при които сме идеално прави и натоварвАме само въздуха с присъствието си 🙂

06.03.18
16:59

Днес

Клек @2х12 - 5х7
Румънска тяга@2х12 - 5х10
Плие @12 - 5х20
Абдуктор троен ластик - 3х50
Ритник назад с ластик права - 1х50

07.03.18
16:18

Днес

Клек@2х4 - 4х20
Напади @2х4 - 4х10 на крак
Ритник назад с ластик, права - 3х30 на крак
Сгъване за задна верига двоен л. - 3х30 на крак
Абдуктор троен ластик - 3х50
Лицеви опори - 3,3,3 х 2+1
Гребане с ластик - 3х30
Сгъване за бицепс + рам преса @ 2х4 - 3х15

Леко и с повече повторения, като за през седмицата.

09.03.18
17:06

Днес

Едностранно тръстър атг @12 - 4х7
Балетен клек @12 - 4х10
Руско извиване @12 - 2х51
Ренедатско без тежест - 2х20 общо
Глутеус мост на 1 крак - 3х10 на крак

Скромно и колкото да не е без хич.

Забелязвам напредък, визуално😊 На кг няма разлика. Храната не е ограничена де, така че няма какво да очаквам... Ей сега почвам да правя поредната 5-минутна тортичка: блат от яйца, орехи, кокос, фурми. Крем от лешников тахан, какаова паста и мед. По 100 калории на срамежливо боцване с виличката, няма проблеми 😍

12.03.18
17:53

Вчера и днес
Сутрин раздвижване със собствено тегло (клекове и напади).
Вчера 6 часа ходене, днес 3.

Засега почивни дни, ще видим дали следващите ще вкарам малко тренировки.
Видях се в едно голямо огледало и оттеглям заявката за прогрес, не се харесах особено (прикачам снимки) 😁
Идеално е това, важното е да има цел и устрем 🙂

Не ти вярваме.

Къшшшшшш 🙂

13.03.18
16:56

V, къшшш към залата трябва, хихи 😊 Скоро!

Иначе, огледалата + осветление отгоре казват цялата истина, понякога твърде... директно 😚 Не е като да нямам пласт хидрофобен слой 😀, но не е мноооого дебел. И има свойството да изглежда по-дебел, отколкото е.
—-

Днес клекове с туба мин. вода и ходене 4-4.5ч.

Малко относителен оффтопик - прочетох най-сетне книжката на Надя Йорданова “Как да избираме козметика”. Много харесвам тази жена, книжката и е полезна (съставки в козметиката, грижа против стареене, безопасност, митове), блогът още повече. Препоръчвам на всички, които се интересуват от подобни теми, все пак това е важна част от добрия и фит външен вид 💄💪

14.03.18
18:44

Днес

4 часа ходене

Крънч 2х30
Планк/в почивките планк от колене 2х
Лицеви от колене 3х10
Напади 4х10
Сгъване задна верига двоен ластик 3х30

Двадесет минутки против диастаза, описвам ги (аз си ги разбирам поне😄)
1. Коремно дишане
2. Глутеус мост със задържане на книга между коленете
3. Бавно изпъване/свиване на краката (с редуване) от тилен лег
4. От тилен лег и три ъгъла 90 градуса (гръб-бедра, бедра-подбедрици, подбедрици - стъпало) докосване на пода с пета, с редуване, бавно
5. Масаж на гърба от тилен лег с прибрани към торса крака
6. Същото като 4.,но с двата крака едновременно, събрани
7. От тилен лег, ръцете разперени за баланс, три прави ъгъла - с краката(коленете) се докосва пода с редуване
8. От 4 лапи - срещуположни крак и ръка се изпъват и прибират плътно до торса

По-късно вакуумки. Разтягането продължавам да го пропускам, ще има шпагат на плажа през крив макарон 😶😒😢

15.03.18
07:26

Очертава се да съм извън Смордор малко по-дълго от планираното.
Мисля да си спестя “стреса” от посещаване на непознат фитнес и тн, ще си правя ресторативните, ще ходя много и други приятни неща.

Правя и един експеримент - да не закусвам. Голяма революция за мен, винаги ми е било задължително да закусвам - това ми остана може би от времената, в които бях немощен немощ 39-40 кила, и без закуска съвсем се отнасях 😄
Сега доста леко ми понася, айляк.

Пуснах контрола пак на щитовидните, ТСХ е 4, ФТ4 е 17 (12 - 22).
Предишният път ТСХ беше 0.001 ... Общо взето, класика в жанра.
Сега остава и хипофункцията да се регулира и ТСХ да е по-ок, около година след снасянето ще видим. Ако ли не, живи и здрави ще стоим гладни и дебели 😂 Шегувам се, ако нещата не се регулират, ще пробвам разни добавки и медитации 😀

Мнението беше редактирано от Atom на 15.03.18 08:32.

15.03.18
09:38

казано от Atom на 15.03.18, 07:26:

Сега остава и хипофункцията да се регулира и ТСХ да е по-ок, около година след снасянето ще видим. Ако ли не, живи и здрави ще стоим гладни и дебели 😂 Шегувам се, ако нещата не се регулират, ще пробвам разни добавки и медитации 😀

Какви добавки?
Защото и аз се опитвам да го сваля под 1.5, но освен консумация на храни с йод и селен, което всъщност е профилактика, нищо не дават като информация.
Цялостната детоксикация на организма мисля че на мен лично ми повлия нивата, но тогава дойде големия стрес и нерви и ТСХ-то пак се качи малко.
Като цяло, мисля че целия подход към щитовидната жлеза е малко едностранчив в медицината и не особено ефективен.

Мнението беше редактирано от Margi на 15.03.18 09:43.

15.03.18
09:44

, ще си правя ресторативните, ще ходя много и други приятни неща.😀

Чета...ресторантите)))) ,че и много...)))))))

15.03.18
09:49

В момента чета по въпроса и съм на ниво “комерсиални” източници, слагам една картинка 😊
Никога не съм изследвала микроелементите (селен, йод) и нямам представа как са нивата. А за тоя йод много страшни неща пише при предозиране 😑

Ще видим, склонна съм да пробвам и с по-стрикна диета, макар че не ми е много ясно от къде ще намеря читава риба. Също така разучавам какви омеги3 да си взема т. е. От хубав източник. В момента пия каквито има...

15.03.18
10:03

Ще следя с интерес развитието. 🙂
Опри мен на ехограф се оказа че едната половина на щитовидната жлеза е смалена по рождение, и все си мисля че затова може да и трябва повече стимул за да работи добре, но никой не ми е коментирал този въпрос.
Аз не съм вземала йод като добавка, имам келп, но засега само го имам от няколко месеца. 😄 Когато започна да го пия, може и да окаже влияние.

15.03.18
14:41

Очертава се да съм извън Смордор малко по-дълго от планираното.
Мисля да си спестя “стреса” от посещаване на непознат фитнес и тн, ще си правя ресторативните, ще ходя много и други приятни неща.

Правя и един експеримент - да не закусвам. Голяма революция за мен, винаги ми е било задължително да закусвам - това ми остана може би от времената, в които бях немощен немощ 39-40 кила, и без закуска съвсем се отнасях 😄
Сега доста леко ми понася, айляк.

Привет Аtom! 🙂
A,приемаш ли хормон за  регулиране на TSH, освен FT 4 (който си публикувала), задължително изследвай и FT3. Най-вероятно  не конвертираш  добре Т4 до активния Т3. Жлезата предполагам е гледана на ехограф? По отношение на добавките, преди да приемаш каквото и да било, съвета ми е да си направиш изследвания за дефицит (обикновени при нас го има и трябва да се действа). Прецени си според възможностите, пусни за начало вит. B12, вит. D25-ОH, желязо, ЖСК, феритин. Как ти е кортизола, изследван ли е? Надявам се да съм била малко полезна. Поздрави!

16.03.18
07:37

Здравей, Анджи 😊
Пускали са ми няколко пъти и фт3 - бил е в реф. стойности, но не помня точно дали в средата, на горна или долна граница! Не съм обърнала внимание, но ще погледна.
Гледали са ме на ехограф, няма автоимунен процес.
Всъщност се наложи да се занимавам с щитовидната, защото ТСХ ми беше около 3,а преди/по време на бременност е добре да е до 2,та за да го сваля с една единица пиех еутирокс. Доволна съм, действа бързо и без странични ефекти, но все се надявам да не се налага да го пия занапред, досадно е.
Спрях го веднага като родих (по лекарска схема).
От тогава не ходя на лекар, пускам си изследванията самоинициативно и от чисто любопитство 😀
Засега теориите се потвърждават и се редуват хипо-хипер-хипо фаза (по-скоро техни много леки варианти) и също така би трябвало в следващите месеци тсх физиологично да падне още.
Та мисля след 5-6 месеца да пусна по-подробни изследвания, когато вече не кърмя и тн.
Вероятно ще включа и част от нещата, които ми написа. Други трябва да ги разуча, защото нямам представа какви са 😄
Иначе в момента пия б12 (изследвах го след раждането, беше средата на нормата, но границите са много занижени така или иначе, значи е нисък). Пия и вигантол, трудно бих го предозирала (според някои по-нови изследвания, които съм виждала да цитират).

Общо взето това е, надявам се нещата да се оптимизират с добавки в бъдеще.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1