На 5 пъти ми дойде да си направя каламбур по темата, ама тука е така, никога не съм трил или спирал приказването. И купове плява да трябва да преровиш, пак може да си струва за зрънцето информация, поне за мен.
А, да използвам новата страничка, да обърна нова страница в темата 😄 и да постна храната и тренировките от тези дни.
06-02-2019 Храната 2088 Ккал, фитнеса клек 4х8@90 сс набирания дедхенг, лег 5х5@95, ръце, корем, етц всичко за дефицит от 451 Ккал
07-02-2019 Храната 1296 Ккал, фитнеса тяга 5х5@130 кг, гръб на машини и скрипци по-набързо че нямаше време.
Някой ми беше ударил колата предишната вечер на паркинга на фитнеса и прекарах едни 20 минути от предвиденото си време за фитнес в преглеждане на камерата от паркинга и така и не можах да видя кой ме е забърсал. Нищо, живот, кво да го правиш. И като ме питат: ама що не си я изчукаш и изпънеш колата? Ми как и защо? Да могат на чистичко на здрави боя и ламарини да започнат на нова сметка да ме удрят? 😄 Дефицит за деня 1243 Ккал. Днес вече - два дни след като бях приключил с тридневния пост, следобеда изпитах най-накрая глад. Направо си огладнях зверски. Добре че се стегнах и си сготвих нещо нормално и не нападнах филиите с майонеза авокадо и сирене.
Общо дефицита 29458
08.02.19
11:59
казано от Димо на 06.02.19, 22:04:
казано от Петко К на 06.02.19, 21:45:
За какво е спора, че за три дни пълен глад, не може да се свали кило мазнини ли?! Не само че може, но е и нормално да свали поне толкова. Аз без гладуване го свалям за седмица.
Няма спор, Сашо и Мира се надпреварват да ми обясняват че не мога да си правя квото ми скимне и да имам резултати.
Мислех да приключа с писането по тая тема, но хич не обичам да ми слагат думи в устата, които не съм казвал...
1. Констатирах единствено, че не е нормално твоето състояние, тоест това неизхождане въпреки глада. Казах и че в най-добрия случай си свалил 500 гр мазнини.
2. В този Форум няма някой с по-дълъг опит с с гладните дни от моя - още от 1995 година. Гледам, че си се зарибил с някакви 72 часови гладувания седмично. Хубаво, успех ти пожелавам, само че си в грешната посока. Защо и как нямам намерение да задълбавам, само ще ти кажа, че успешната и правилната схема е друга и иска не 4-5-6 седмици, а поне толкова месеца.
3. Фекалната маса в червата е относителна като количество и варира между 1 и 10+ килограма. Имах приятел, лека му пръст, който беше най-дебелия българин. При 15 дневен глад сереше като самосвал поне до 7-мия ден.
4. Разходната част на уравнението, което си решаваш ти е тотално грешна. Силно субективни променливи ги правиш на константи.
5. Естествено, че може да правиш каквото си искаш и да имаш резултати. Съвсем друг въпрос е какви ще са, а съвсем различно нещо колко ще ги задържиш дори и да са желаните, защото при теб и тренирането(почти постоянно) и храненето извън тези предизвикателства куцат.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.02.19 12:33.
Така е, Сашо, нищо сигурно няма на тоя свят.
Иначе поне на мен ми беше полезна дискусията, надявам се и за други да е била така. Всеки сподели лични мения и преживявания, имаше и малко наука и факти, успокоих се че ми няма нищо, продължаваме напред.
А какво мислите за това предложение, дали си струва? Или Лазар е попрекалил?
08.02.19
16:40
МАни бе, човек, то това не е живот, дееш.
Аз съм ти го казвал и преди, къ може да не се измори да пикаеш срещу вятъра.
Устискваш некви здерства и после филии с шоколад.
Една напред, една назад.
Спри се малко с тва ядене, то в един момент спира да ти пука.
Щом аз спрях бирата, значи всеки, може да спре всичко.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 08.02.19 16:41.
08.02.19
16:49
Струва си, как да не си струва. Единствено не разбирам този нацепеняк от снимката кой е, Азис или Лазар Ангелов?
08.02.19
16:49
Не знам, сигурно Лазар Ангелов и лично може да ти изготви режим, но съм влизал в сайта му, пишеш си там мерки и т.н. и то автоматично ти генерира диета срещу платени около 20 лв. мисля бяха. Това си е програма.
Един бивш колега на жената бе взел такава диета, наистина отслабнал /то като не ядеш, слабееш-ясно/, но по едно време започнало да му прилошава, едвам вървял и заебал всичко. А не е тренирал май или поне не активно и тежко.
08.02.19
17:05
казано от Brown Bomber на 08.02.19, 16:49:
Струва си, как да не си струва. Единствено не разбирам този нацепеняк от снимката кой е, Азис или Лазар Ангелов?
А може и Ники Китаеца да е 😄
казано от Димо на 08.02.19, 16:29:
А какво мислите за това предложение, дали си струва? Или Лазар е попрекалил?
Това “предложение” от Лазар Ангелов ми изглежда точно като това долу на картинката
Охохохо, все си мислех че се познаваме малко по-добре като сме тук - макар и виртуално - по цял ден и всяка нощ заедно. Това с Лазар беше ирония, че се нагледах на тъпотии във фейсбука оня ден. Първо не обичам да си давам парите за глупости, второ закво ми е Лазар да ми каже да седя в дефицит, като аз си го знам. Кво знае Лазар за мен? Чувал ли не е изобщо? Няква магическа диета ли има? Като тея тъпите банер-реклами по съмнителните сайтове: “Той яде това и свали амнайсе килограма за едисиколко седмици и му се уголеми пениса” и снимка на нещо неопределимо на вид - средно между хайвер и лава. Аз си направих труда да сметна - ако трябваше да отслабне някой с 19 кила за 90 дни, трябваше да е всеки Божи ден в ~1700 Ккал дефицит. Ми че аз ако имам волята и постоянството да съм по толквоа дефицит, закво ми е Лазар да ми го каже? И за кой е насочена тая диета? Кой иска да стане 50 кила? И кво общо има назобания нацепен мъжага Лазар с тея женици дето ще искат да станат от 75 на 50 и колко си там кила? Кво ми са е сложил на рекламата?
Не търкам билетчета и не купувам чудодейни обещания.
Ама както и да е...
Мнението беше редактирано от Димо на 10.02.19 22:28.
Ех Димо аз не те познавам добре и наистина помислих , че си напът да свалиш гарда.Хубаво е,че не се влияеш особенно от това какво ти пишат тук.И смело напред 😉
11.02.19
00:22
😁 😁 😁
Уахахахах
Уахахахаха
😁 😁 😁
Вятъра можеш да запреш, но Димас-не.
казано от Maria Kenen на 11.02.19, 00:19:
...Хубаво е,че не се влияеш особенно от това какво ти пишат тук.И смело напред 😉
Дано имаш предвид че не се поддавам лесно на внушения или някой да може да ме извади от баланс съзнателно или неволно.
Защото ако е за съвети и акъл, аз се вслушвам, даже се оглеждам жадно, но всичко задължително си го прекарвам първо през булшитодетектора, после през критичния прочит, после чета още много по темата и накрая като последна проверка пробвам дали ми влиза в камънсенса и тогава чак си го кустомизирам за мое си приложение. 😄
11.02.19
10:26
Таа цедка и вятъра не минава през нея.
😁
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.02.19 10:27.
казано от Димо на 11.02.19, 10:17:
казано от Maria Kenen на 11.02.19, 00:19:
...Хубаво е,че не се влияеш особенно от това какво ти пишат тук.И смело напред 😉
Дано имаш предвид че не се поддавам лесно на внушения или някой да може да ме извади от баланс съзнателно или неволно.
Защото ако е за съвети и акъл, аз се вслушвам, даже се оглеждам жадно, но всичко задължително си го прекарвам първо през булшитодетектора, после през критичния прочит, после чета още много по темата и накрая като последна проверка пробвам дали ми влиза в камънсенса и тогава чак си го кустомизирам за мое си приложение. 😄
Правилно си ме разбрал 😉
08-02-2019 Храна 2,057 Ккал. Движението час и нещо колелце напред-назад из града, вечерта фитнес, гребане на гребен тренажор, клек 5х5@90, лег 5х5 @95 кореми и някакви други неща. Говорихме си с един съфорумец за пауър аутпут ако правилно си спомням термина преди няколко дни и тази вечер едно приятелче от фитнеса искаше да му покажа как се ползва тоя тренажор и искаше да си сравним силата. Той е към 1.90 и е добре сложен, всеки ден е във фитнеса, по-млад е от мен, но нещо или беше уморен, или не знам, но направи едва 350 вата, аз преди да почне много силно да пращи веригата и да се притеснят че ще счупя машината направих 480. Не знам много ли е, малко ли е, но съм чувал че тези гребни тренажори Concept са много добре направени и унифицирани и чак имало състезания на тях и може би може да си сравним постиженията 🙂 Дефицит 878 Ккал
09-02-2019 Храна 2,639 Ккал. Движението доста обикаляне в планината по снега за снимане и понеже нямаше абсолютно никакъв фитнес в хотела, направих нещо, което предишния ден чух.
Малко предистория: влизам си аз в съблекалнята на фитнеса и гледам някво брато с хавлия излиза от душа. Отива си на шкафчето и като свали хавлията направо се ококорих (no gay) - страхотен задник, здрави крака, нагоре масивно тяло.. Все виждаш яки копелета в мъжката съблекалня на фитнеса, но този беше различна категория просто - личеше му че е здрав ама здрав. Не просто някав нацепен назобаняк. Викам си този е или борец, или някав чукохвъргач или де да знам кво и ми стана интересно, но не посмях да завържа разговор докато пича седи с гръб към мен по гол гъз 😄 после го видях че се познават с тренера по бокс и го питах Башов какво тренира тоя пич та е толкова здрав. Оказа се че най-много футбол, но не е професионалист активен, но те били дружки още от малки и тренирали всякакви неща - имало някакъв дърт треньор, който ги бил направил хора със спорт и от него им било останало едно нещо - всеки ден да правиш 100-200-300 , което било 100 лицеви, 200 клека и 300 коремни, независимо дали и какво други си правил или тренирал. И така всеки Божи ден, цял живот. Отлично разбирам че този пич не е станал толкова здрав заради едни 100-200-300, но идеята ми допадна и като само ден след това се озовах в ситуация, където не мога да ползвам фитнес, дори прост лост няма и не мога да бягам дори, защото всичко е в метър и половина сняг, реших да си я ползвам (мина ми през цедката 😄 )
Та това правих вечерта в хотелската стая преди вечеря. За съжаление като съм изваден от що-годе подреденото си ежедневие и ям на път, малко ми е трудно с калориите и за съжаление дефицит за деня няма
10-02-2019 Храната започна с една блок-маса с яйца, кашкавал и салати, но после се заседях и се появиха едни мини-палачинки, които първо бяха с кайсиево сладко, после с нутела и накрая с боровинково сладко 😄 После пак обикаляне нагоре-надолу и снимки, ядене на крак, лонгсторишорт, ~3000 Ккал и съответно дефицит и днес нямаше Дори доста се поизпотих във фитнеса вечерта да го докарам горе-долу на баланс. Лежанка 5х5@97.5 - суперуверена след всичките въглехидрати 😄 5х5 набирания @+20 после трийсетина минути влачене на шейна @100. Около 50 дължини с равномерно темпо, няколко напред, няколко назад, като не съм спирал да почивам, почивката ми е обръщането на края на пистата. Няколко от отсечките бяха и с @200, щото един 100-килограмов шампион по бодибилдинг ми се върза на акъла и се качваше да го возя върху дисковете 😄 Накрая направих и едно кросче 1 КМ, което ми се стори супер леко. Май 6-7 килограма, които съм свалил последно време си дават сериозно отражение на перформънса при бягането. Това е добре, защото другата седмица ми почва програмата подготовка за Маратон Пловдив.
казано от Bart Simpson на 11.02.19, 10:26:
Таа цедка и вятъра не минава през нея.
😁
То не е ли обида да ти минава вятъра през ушите? 😄
11.02.19
11:17
Няма уши в, явно злощастия ми опит да се пошегувам.
Мисълта ми беше, че тази цедка за пропускваемост на ифо е толкова ситна, че и вятъра не може да мине през нея.
Димас, ти си на последно място сред хората, които бих искал да обидя.
Просто много трудно се съгласяваш с каквото и да било, само това визирах, а дали е добре или не това, не е моя работа да размишлявам.
Пробва ли го тоя арктик кат?
Много лоша постановка имат повечето на кормилото, едвам завива, тр да се разкрачиш да не ти опре ръката в коляното.
Дървета са.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.02.19 11:23.
11.02.19
11:24
КАжи пробва ли зимната котка?
В този клас са ми най- неприятните.
Гризли и Кан -ам са супер яки машини.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.02.19 11:25.
Ooo, къде да го пробвам бе човек, то търчане и график и надбягване със слънцето и локациите, няма време да се изпикаеш нормално...
А и да си призная, не си падам по такива екстремни неща, много са опасни за моето разбиране. И бъгитата, и моторите, и ските, и сноубордовете, и парапланерите и т.н. Даже шейните и тези поничките за снега ми се виждат прекалено опасни - жена ми е суперентусиаст и замъкна децата да се пързалят и двата дни и аз не съм ги спирал, щото хем нали и двамата сме родители, освен това да не прехвърлям моите страхове на тях, но втория ден като отидох да ги взимам на пистата лежеше дете и се тресеше от болка и шок - обърнала му се поничката и се пребило. Уж забавление, уж е измислено добре, а го изнесоха БЧК с носилка. Дано да не е нещо сериозно.
Дори моя най-малкия успя да пострада, за късмет нищо му няма - една групичка родители и деца решили да си седнат на края на пистата и то уж там не отиват шейните нормално, но тоя път вече от топенето на снега ли, или от бабуните, но носеше натам и нашия Борис се заби с бясната скорост в единия тъпак, който го видя и вместо да се дръпне реши да го спира. И двамата хвръкнаха на различни страни, удари си главата малкия, та го сложихме да полежи малко, да не да има сътресение.
11.02.19
11:43
Знаеш как е:
Когато Ф1 не може да те сложи на легло, ските успяват.
Опасни спортове са и травмите от тях са много тежки.
Аз за мое огромно щастие за 20 години на сниуборд никога не съм пострадвал тежко, но съм виждал грозби неща.
Веднъж карахме пет шест човека по тясна пътека.
Имаше мацка с нас, която в някаква трънка заби едната ска и се отъркаля, пича след нея не успя да спре и тя обръщайки се да види идва ли някой след нея посрещна дъска в лицето.
Бая я кърпиха.
Иначе АТВ-тата, създадено да вършат работа и използване за забавление също са опасно МПС, но адски забавно.
Това е моя хубосник:
Едит: докато изкараме шарката, ш ви оспамя яко хахахайа.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.02.19 12:24.
Точно Шумахер и аз го споменах на жена ми - как цял живот кара с 360 на състезания и нищо му няма и накрая се качи на едни тъпи ски и айде-инвалид за цял живот.
Тя все ми се смее че съм бил шубе за зимните спортове, ама вчера като слушаше писъците на онова дете и като гледаше изкривените от болка и притеснение лица на родителите му надвесени над него и трескавите им погледи да гледат иде ли линейката, нещо не ѝ идваше музата да се шегува със страховете ми... Знам, знам - то може както си ходиш по пътя и да се спънеш и да се утрепеш и все пак камънсенса ми казва че снежните спортове са по-опасни. А за АТВ-тата си има и статистика - в САЩ са най-честата причина за травми, само не помня след колите или преди тях или нещо с процентите.
Футбола и ските са тъпи...нямам познат на моите години занимавал се с тях и да не е пострадал ...ама качествено
Мнението беше редактирано от nervak на 11.02.19 12:15.
11.02.19
12:16
Еми, Нервак, на твоите години трябва по- лекичко да се кара.
😉
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.02.19 12:25.
А, да - и футбола и той, но там си мисля че е най-вече за коленете и краката като цяло опасно. Аз и футбол не играя - хем не мога, хем от няколкото пъти в които съм играл след детството ми се струва доста нещадящо, за коленете поне.
11.02.19
14:05
Да, на футбол съм чупил ръка или както е модерно във Форума, ръчички, руки, ръки и прочие, тъпизми.
Я кажете някой сайт или апликейшън да си водя дневник на колата кога какво съм ѝ правил. Имаше един сайт който беше много добре направен и беше като стандарт, но не мога да се сетя за името.
казано от Димо на 11.02.19, 22:00:
Я кажете някой сайт или апликейшън да си водя дневник на колата кога какво съм ѝ правил. Имаше един сайт който беше много добре направен и беше като стандарт, но не мога да се сетя за името.
В смисъл да пишеш кога си и сменял масла, гуми, ремъци и т.н? Че има ли изобщо такива приложения , щото тези неща лесно се помнят, че за повечето и самата кола показва кога трябва се сменят.
Да, точно такова приложение. Има и даже много такива.
Аз поне не помня. А и като сме двама шофьори дето я караме пък съвсем не се знае кое кога как... Ето сега не знам кога сме сменяли маслото 😄
С тея приложения много лесно се следи и разхода, пишеш на коя дата и колко км си заредил колко нафта и кога ти е светнала лампичката и то ти казва как е разхода. Така можеш да хванеш потенциален проблем - с колата или с нафтата. Можеш да си слагаш римайндъри и всякакви такива неща. Можеш да видиш колко ти струва колата на година поддръжката и сервизите и на километър - дали не компенсира уж икономичната на гориво кола с по-често да се чупи и т.н.
Дори съм чел по форумите, че кола, която е с водена сервизна книжка в България, макар и не оригинална от сервиза, а от собственика, като тръгне да се продава може да се продаде с едисиколко процента по-скъпо, просто защото потенциалния купувач вижда че настоящия си гледа колата и не е някой мърляч (какъвто досега сме били ние явно 😄 )
казано от Димо на 11.02.19, 22:38:
Да, точно такова приложение. Има и даже много такива.
Аз поне не помня. А и като сме двама шофьори дето я караме пък съвсем не се знае кое кога как... Ето сега не знам кога сме сменяли маслото 😄
С тея приложения много лесно се следи и разхода, пишеш на коя дата и колко км си заредил колко нафта и кога ти е светнала лампичката и то ти казва как е разхода. Така можеш да хванеш потенциален проблем - с колата или с нафтата. Можеш да си слагаш римайндъри и всякакви такива неща. Можеш да видиш колко ти струва колата на година поддръжката и сервизите и на километър - дали не компенсира уж икономичната на гориво кола с по-често да се чупи и т.н.
Дори съм чел по форумите, че кола, която е с водена сервизна книжка в България, макар и не оригинална от сервиза, а от собственика, като тръгне да се продава може да се продаде с едисиколко процента по-скъпо, просто защото потенциалния купувач вижда че настоящия си гледа колата и не е някой мърляч (какъвто досега сме били ние явно 😄 )
Е на мен ми изглежда по - сложно отколкото да помня кога трябва да сменя ремъците и маслото или кога съм сменил накладки или нещо от сорта , а то и самата кола показва кога трябва сменил масло, накладки и прочие. А разхода по описания метод колко си заредил и колко км си минал докато ти светне лампичката няма как да е точен. Ако искаш да си напълно точен . Зареждаш до гърлото и след като стане време зареждаш до гърлото отново и делиш литрите на километрите(деление на 100), макар че по мой наблюдения не е необходимо . Бордовете вече изчисляват доста реално количеството. Аз даже не го и следя толкова, само гледам ориентировъчно колко км ми показва до следващото зареждане.
Иначе много неща не помня, но учудващо помня на четири коли кога са сменяни масла, ремъци накладки , носачи до към десет години назад. Иначе всяка кола нов внос има сервизна книжка 🙂
Просто ми стана странно, че има такива приложения и не се бях замислял. Щом им ги има - значи са полезни за някой и му вършат работа 🙂
Мнението беше редактирано от I`M на 11.02.19 23:15.
12.02.19
06:53
Аз ползвам drivvo, а ако сравнявам разхода гледам в spritmonitor.de
Нещата с Дриво и борд компютъра на старта кола се покриваха. На нивата не съм навъртял толкова километри, че да ми го изчисли, защото още съм на първият пълен резервоар
12.02.19
09:07
Аз си водя една табличка в гугъл докс, която ми смята всичко - колко пари давам за ремонти, кога тряя да сменям масло, гражданска и т.н. 🙂
Явно ми е по-икономичен пакет аудито, или аз не знам какво да гледам, но мисля че единствено за маслото смяна кога е време ми показва. Но малшанс копчето откъдето се ресетва явно не работи от няколко години и не мога да го зануля след като съм сменил маслото, та си мига нон-стоп от 2-3 години 😄 А аз да помня коя дата съм сменял нещо по колата - абсурд. Аз даже коя година съм сменял не съм сигурен. Както и да е, харесах си няколко приложения, ще ги пробвам и ще си ползвам едното.
Да разкажа една интересна история снощи от фитнеса.
Помпаме си ние с Гого в час пик и разбира се фитнеса е фрашкан - сърнички и глигани се прескачат едни други в опит да се доредят до някой уред или стойка, да са във форма за размножителния период напролет и лятото.
Дърпаме си и ние тяга полека - поне в тоя фитнес почти никой друг не прави тяга и винаги има място и чалъм да се дърпа като искаш. И като приключихме като добре възпитани хора почваме да си разтоварваме дисковете вместо на който му трябват после да се оправя. Аз от едната страна, Гого от другата. Обачееее един чичак с кисела физиономия, когото не съм виждал друг път, на видима възраст около петдесетака ходи наоколо с ръце на кръста и оглежда фитнеса сякаш ще го купува и хич не е доволен от състоянието му. И понеже щангата ни за тяга е на пътя му, решава да я прескочи вместо да я заобиколи. Обаче Гого се е надупил от другата страна и е с гръб и не вижда кво става и нещо си дърпа дисковете, но вместо неговите да излезнат, те повличат лоста и от другата страна една двайска се изхлузва и пада настрани и удря чичака по пръстите на краката.
Тоя ми ти човек почна да се мръщи, почна да гледа злобно Гого в гърба, муси се, обаче нищо не казва. Аз си викам: усетил се е че не се прескачат щанги докато някой прави нещо по тях и продължих да разтоварвам. Обачееее, този човек явно е с едно момче заедно и го чувам как почва да му мрънка: “Кви са тея работи, като някво говедо блъска, ето - удари ме, как може така...” и аз нищо, викам си: да изпусне па’рата, кво да му кажа, сигурно го боли. Обаче този продължава с оплакванията под сурдинка. Аз още 4-5 пъти минах покрай него и тоя все тва повтаря: “Къв е тоя, може ли така, ама че възпитание...” А Гого изобщо не е разбрал кво е станало и отиде да зарежда мечка на другия край на залата още преди няколко минути.
Аз накрая не издържах и отивам и му викам: “Аз се извинявам че се намесвам, но дочух думите ви и видях отстрани случката и смятам че не сте съвсем прав, човека нямаше как да види че вие точно в тоя момент прескачате щангата му. То затова не се прескачат щанги някой като прави нещо с тях. Със същия успех можеше примерно да я вдигне точно в този момент и да ви удари доста по-лошо.” Тоя ми ти лют чичка като доприсви доколкото още беше възможно очите и като почна: “Ти! Кво са бъркаш ся? Не го ли виждаш - блъска като идиот! Ше утрепе хората!” Аз му казвам: “Бъркам се, защото искам да ви дам различна гледна точка и вместо огорчение от несправедливия свят, да си вземете полезна поука че никой не е длъжен да ви пази ако вие сам не се пазите прескачайки щангата на някой, който е с гръб към вас и няма как да ви види за да ви предпази, дори и да има най-доброто желание.” Обаче явно този искаше да си вземе разочарование вкъщи вместо житейски урок и продължава: “А! Да бе! Ше се паза аз, то тоя не гледа изобщо! Кво като е огромен, кво си мисли? Че може да удря хората колкото си иска ли?”
И аз вече прихнах да се смея, щото - за тези които не го познават нашия съфорумец Гого наживо - той съвсем не е огромен - просто е по-висок от средното и е с атлетично оформено тяло на трениращ мъж А, да - и има малко криминална физиономия 😄 . Аз като ми кажат “огромен” във фитнеса и съвсем - съвсем друго си представям.
И му викам на господина: “Ами добре, ще му предам думите ви.” с идеята че ще се посмеем че са го изкарали някав огромен мутант който удря хората. Но този човек като се притесни че Гого нещо ще се ядоса и ще му направи и като почна: “А! Ама кво ся ше му предаваш, кво ще му казваш изобщо, то аз ся...” и взе нещо да пелтечи с притеснен вид. Пожелах му лека вечер и отивам при Гого да дърпаме мечка и нарочно не му разказвам веднага историята, щото да не поглежда към този човек да не да го притесни още повече. И чак след 2-3 минути му казвам и се оглеждам да го видя къде е да му го покажа кой му е направил такъв комплимент че е огромен и кво да видя: чичката явно се е изчесал веднага от фитнеса притеснен че огромната мутра ще дойде да му търси сметка що така разправя за него 😄 Стана ми хем смешно, хем жалко. А Гого единственото нещо което каза беше: “Мда, хич не се съобразяват - колко пъти обръщам и те минават до мен и лоста до главите им почти ги удря. Еми съжалявам, може и аз да съм бил виновен, изобщо не съм разбрал какво е станало, а и този нищо не е ми е казал поне да се извиня че съм го ударил”.
казано от Димо на 13.02.19, 08:38:
Явно ми е по-икономичен пакет аудито, или аз не знам какво да гледам, но мисля че единствено за маслото смяна кога е време ми показва. Но малшанс копчето откъдето се ресетва явно не работи от няколко години и не мога да го зануля след като съм сменил маслото, та си мига нон-стоп от 2-3 години 😄 А аз да помня коя дата съм сменял нещо по колата - абсурд. Аз даже коя година съм сменял не съм сигурен. Както и да е, харесах си няколко приложения, ще ги пробвам и ще си ползвам едното.
Да разкажа една интересна история снощи от фитнеса.
Помпаме си ние с Гого в час пик и разбира се фитнеса е фрашкан - сърнички и глигани се прескачат едни други в опит да се доредят до някой уред или стойка, да са във форма за размножителния период напролет и лятото.
Дърпаме си и ние тяга полека - поне в тоя фитнес почти никой друг не прави тяга и винаги има място и чалъм да се дърпа като искаш. И като приключихме като добре възпитани хора почваме да си разтоварваме дисковете вместо на който му трябват после да се оправя. Аз от едната страна, Гого от другата. Обачееее един чичак с кисела физиономия, когото не съм виждал друг път, на видима възраст около петдесетака ходи наоколо с ръце на кръста и оглежда фитнеса сякаш ще го купува и хич не е доволен от състоянието му. И понеже щангата ни за тяга е на пътя му, решава да я прескочи вместо да я заобиколи. Обаче Гого се е надупил от другата страна и е с гръб и не вижда кво става и нещо си дърпа дисковете, но вместо неговите да излезнат, те повличат лоста и от другата страна една двайска се изхлузва и пада настрани и удря чичака по пръстите на краката.
Тоя ми ти човек почна да се мръщи, почна да гледа злобно Гого в гърба, муси се, обаче нищо не казва. Аз си викам: усетил се е че не се прескачат щанги докато някой прави нещо по тях и продължих да разтоварвам. Обачееее, този човек явно е с едно момче заедно и го чувам как почва да му мрънка: “Кви са тея работи, като някво говедо блъска, ето - удари ме, как може така...” и аз нищо, викам си: да изпусне па’рата, кво да му кажа, сигурно го боли. Обаче този продължава с оплакванията под сурдинка. Аз още 4-5 пъти минах покрай него и тоя все тва повтаря: “Къв е тоя, може ли така, ама че възпитание...” А Гого изобщо не е разбрал кво е станало и отиде да зарежда мечка на другия край на залата още преди няколко минути.
Аз накрая не издържах и отивам и му викам: “Аз се извинявам че се намесвам, но дочух думите ви и видях отстрани случката и смятам че не сте съвсем прав, човека нямаше как да види че вие точно в тоя момент прескачате щангата му. То затова не се прескачат щанги някой като прави нещо с тях. Със същия успех можеше примерно да я вдигне точно в този момент и да ви удари доста по-лошо.” Тоя ми ти лют чичка като доприсви доколкото още беше възможно очите и като почна: “Ти! Кво са бъркаш ся? Не го ли виждаш - блъска като идиот! Ше утрепе хората!” Аз му казвам: “Бъркам се, защото искам да ви дам различна гледна точка и вместо огорчение от несправедливия свят, да си вземете полезна поука че никой не е длъжен да ви пази ако вие сам не се пазите прескачайки щангата на някой, който е с гръб към вас и няма как да ви види за да ви предпази, дори и да има най-доброто желание.” Обаче явно този искаше да си вземе разочарование вкъщи вместо житейски урок и продължава: “А! Да бе! Ше се паза аз, то тоя не гледа изобщо! Кво като е огромен, кво си мисли? Че може да удря хората колкото си иска ли?”
И аз вече прихнах да се смея, щото - за тези които не го познават нашия съфорумец Гого наживо - той съвсем не е огромен - просто е по-висок от средното и е с атлетично оформено тяло на трениращ мъж А, да - и има малко криминална физиономия 😄 . Аз като ми кажат “огромен” във фитнеса и съвсем - съвсем друго си представям.
И му викам на господина: “Ами добре, ще му предам думите ви.” с идеята че ще се посмеем че са го изкарали някав огромен мутант който удря хората. Но този човек като се притесни че Гого нещо ще се ядоса и ще му направи и като почна: “А! Ама кво ся ше му предаваш, кво ще му казваш изобщо, то аз ся...” и взе нещо да пелтечи с притеснен вид. Пожелах му лека вечер и отивам при Гого да дърпаме мечка и нарочно не му разказвам веднага историята, щото да не поглежда към този човек да не да го притесни още повече. И чак след 2-3 минути му казвам и се оглеждам да го видя къде е да му го покажа кой му е направил такъв комплимент че е огромен и кво да видя: чичката явно се е изчесал веднага от фитнеса притеснен че огромната мутра ще дойде да му търси сметка що така разправя за него 😄 Стана ми хем смешно, хем жалко. А Гого единственото нещо което каза беше: “Мда, хич не се съобразяват - колко пъти обръщам и те минават до мен и лоста до главите им почти ги удря. Еми съжалявам, може и аз да съм бил виновен, изобщо не съм разбрал какво е станало, а и този нищо не е ми е казал поне да се извиня че съм го ударил”.
Явно има една група хора във всеки фитнес, на които основната им цел е да се разкарват безцелно и да пречат на хората да тренират. И аз като съм обръщал са минавали пред мен да си оставят телефона на стойката за клек и съм прекъсвал серия да не избруля някой по главата...
Мнението беше редактирано от I`M на 13.02.19 09:18.
Моята философия - може би повлияна от интровертната ми натура - е че винаги първо ти сам трябва да се пазиш и после някой да ти е длъжен да те пази. И това ми е правило за всичко в живота - от поведение на пътя с колата, до отношения с хората и на работа. И децата си уча така - първо те да се пазят. Даже си имаме една наша си шега - като гледаме кикбокс съдията казва - “keep your guard high” и “protect yourself at all times”. Та това ни е станало като шега и мантра, която им набивам в главите винаги.
То е ясно че не можеш да се предпазиш от всичко, и все пак покритото мляко котките по-рядко го ядат.
13.02.19
09:40
Гого и криминална физиономия 🤔
казано от CottageCheese на 13.02.19, 09:40:
Гого и криминална физиономия 🤔
Е как, даже израза не е мой, някой друг наскоро ми го каза и аз се замислих че за страничния наблюдател, който не го познава къв е готин всъщност, си е точно така.
13.02.19
10:20
Тва е, щото се бръсна само там, където ме целуват.
Иначе ся се сетих кой е чичакът. От няколко тренировки ме гледа. Аз си мислих, че ми се възхищава, а той ми завиждал. : ДДД
Мнението беше редактирано от gggddd на 13.02.19 10:23.