02.03.2018 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 13x1х120 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 2х130 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 13x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 13x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) 5х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 13x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 4х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 3х34 кг.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 7, 4.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 24:07 мин.
Чисто време за интервалите - 9:34 мин.
Преходи - 5:06 мин.
След отпуската свалям броя на подходите от 17 на 13 и докарвам почти същото време. :(
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Това почивка при тия интервали е станало мръсна дума за мен, а ваканция направо си е каруцарска псувня! Днес сякаш бях в залата за пръв път. Клековете слет първите 2-3 подхода бяха далеч от пет секунди, а максималната серия само двойка. Натам една идея по-добре, не много. Оправдания много, освен почивката - настинка, умора от пътя и недоспиването, но фактът си е факт - за седмица се върнах с месеци назад.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. По време на тренировка - 12 грама BCAA 4:1:1 на MyProtein.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта си взехме кучето, после тренирах, а сега мисля да сготвя нещо. Толкова за деня.
02.03.19
18:44
Не с куче, нали?
казано от Bart Simpson на 02.03.19, 18:44:
Не с куче, нали?
Какво не с куче?
02.03.19
20:05
казано от Boby_ на 02.03.19, 19:22:
Какво не с куче?
Ako Куче лае, куче не сготвено добре 🙂
казано от Queen Cobra на 02.03.19, 20:05:
казано от Boby_ на 02.03.19, 19:22:
Какво не с куче?
Ako Куче лае, куче не сготвено добре 🙂
Oooo! 🙂 Не съм от най-бързо загряващите днес. Преходът от 27 до -2 градуса не ми се отразява много добре..
Не, сготвих свинско бон-филе, запечатано на тиган в зехтин с чесън, мащерка и розмарин и после за 10 минути през фурната. Отделно за жената (че не яде прасе) едно филе сьомга с кожа - откъм кожата на сух гладък тиган с бучка масълце, като се обърне от другата страна още малко масло и лимонов сок. След изваждането на сьомгата каперси, малко бяло вино и магданоз в същия тиган, докато се редуцира леко. Стана доста добре (ама сега допичам свинското филе, че се престарах в желанието си да го извадя сочно, а не боцнах термометър, когато трябваше).
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.03.19 21:55.
03.03.2019 г.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Честит празник!
Ще напиша нещо, което вероятно няма да се хареса на мнозина.
Сред многото поводи за празнуване и за подхранване на националното ни самочувствие един е основан на митове и умишлено манилупирални интепретации, а именно Санстефанският договор и ролята на Русия в оформянето на следосвобожденска България като опозиция на Запада, който, видите ли, след това разпокъсал територията ни с помощта на Берлинския договор.
Още преди Освобождението Русия не е имала интерес от силна, независима България. Не знам колко от вас са наясно с мнението на Раковски и Ботев за имперска Русия, но има доста налични материали по въпроса, ако се интересувате. Централната роля на граф Игнатиев в обесването на Васил Левски също е добре документирана, а ние кръщаваме на този сатрап централна софийска улица.
Изобщо цялата ни история е изтъкана от митове и легенди, много от тях създадени и подхранвани от същите хора, които искаха да ни правят 16-та република на СССР и техните покровители.
Същото е положението и със Санстефанския мирен договор. На практика той не предвижда създаване на българска държава, а безсрочна окупация на териториите, населени с българи от страна на Русия, като именно българският народ заплаща разходите за окупацията.
Ето какво мисли проф. Пламен Цветков по въпроса.
А ето и още един доста поучителен материал по темата.
Та в общи линии нямаме много причини да празнуваме датата 3-ти март. Трябва да има само един национален празник и това може да е единствено Съединението на България.
П. П. И моля ви, не започвайте дискусия по въпроса тук! Не желая да чета други мнения, само изразявам своето. Ако държите на отговор, направете си тема другаде.
П. П. П. Още нещо за финал - целта на това изказване не е провокация, нито пък дискусия. Тази цел ще бъде постигната, ако дори един прочел го се замисли и спре да приема за чиста монета захаросаната помия и високопарен фалшив патос, леещи се и от трите национални телевизии покрай празника. Разбирането, че медалът си има две страни, вече би било едно добро начало.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.03.19 21:19.
04.03.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 13х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х170 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 13х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 13х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 6x2x25, 4х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното) - 6х45, 4х45 кг.
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x36, 4х36 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8, 5.
Време за тренировката - 18:19 мин.
Чисто време за интервалите - 6:58 мин.
Преходи - 2:03 мин.
Ужасно зле, точно както се очакваше.
Вместо заплануваното връщане към 14 и 17 подхода на двойките и единиците само с една междинна стъпка, ще го направя с две - 10 и 12, съответно 13 и 15.
Положително:
- Няма
Отрицателно:
- Лакътят се беше успокоил преди почивката, а в края ѝ изобщо не се обаждаше. Сега обаче само от две тренировки всичко е обратно като в най-лошите моменти. Болката започва над лакътя от външата страна, после се мести надолу и отива в предмишницата. Боли при усукване на ръката, понякога при бутане (дори като отварям врата) и при дърпане, но не и при стискане. Първо мислех, че е латерален епикондилит, после “обвиних” анконеуса, а сега си мисля, че може дори да са две съвсем отделни неща.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
За първи работен ден след отпуска няма какво да разказвам - всичко е ясно. Все пак успях да тренирам.
Ядосвам се с налакътниците SBD. На мястото, където се сгъват, като ги прибирам, са се образували дълбоки “бръчки” и днес забелязах, че неопренът на единия се е разкъсал там. Купувал съм ги през април 2017-та - нямат още и две години даже. Винаги съм ги прал само на ръка. Струва ми се кратък период за употреба на нещо толкова скъпо, но може и да греша. Лошото е, че наколенките май също натам са тръгнали, макар че те са от по-дебел непорен и ще им трябва повече време да се скъсат.
Може би ще пробвам друга марка - ще поръчвам нещо тия дни, че не мога да си представя с тоя лакът да тренирам без налакътници в момента. Приемам препоръки за нещо по-качествено от SBD.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.03.19 08:53.
05.03.2019 г.
Добавки:
2. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Доста позитивни неща в офиса днес - много съм зает, но някои неща започват да се подреждат. В петък ще видя новия си шеф за пръв път. Да се надяваме, че ще е свестен.
На нов шеф и малко прасенце не се радвай - не знаеш каква свиня ще излезе!
Надпис с въглен от вътрешната страна на саркофага на фараона Аменхотеп I
Така или иначе ролята му ще е доста ограничена и ще съм му подчинен само формално в новата структура, така че не очаквам някакви особени главоболия по тази линия.
И по съвсем друга тема - Monstrosity избухнаха миналата есен със страхотен албум - не им бях фен преди това, сега вече съм (горе-долу). Струва си за който не го е чул.
П. П. А за налакътниците май към Spartan Edition на Rehband се ориентирам - скъпи са (може би най-скъпите на пазара), но не съм достатъчно богат, за да си купувам евтини неща.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.03.19 16:52.
06.03.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 10х2х100 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 10х70 кг. (на крак)
2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 12 (ляв), 12 (десен крак).
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 15 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8, 5.
Време за тренировката - 22:25 мин.
Чисто време за интервалите - 9:18 мин.
Преходи - 3:28 мин.
Днес двойките ги подкарха с десет подхода. Съвсем леко отвъд зоната на комфорт - без откази, сравнително бързо. Ще видим другата тренировка двойките на тяга как ще са.
Интересното наблюдение е, че има връзка между това колко зор съм си дал на предишните упражнения и това кога настъпва отказът на следващите. Клекът влияе на лега, а двете заедно - на набиранията. Днес с по-малкото подходи съответно откази изобщо нямаше, при положение, че предишните пъти те настъпваха преди десетия подход.
Положително:
- По-добре от очакваното.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес започнах с интервютата за позицията в отдела ми. Направо се плаша, като помня какво беше миналата година. Все пак първите кандидати са доста обещаващи.
Успях и да проуча какво предлагат Rehband като налакътници и наколенки. Оказа се, че това Spartan Edition било същият продукт като нормалния им налакътник, само че брандирано с някакво състезание с препятствия срещу 10-тина евро отгоре. Изобщо комедията е пълна.
07.03.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
След като най-после се преборих с цялата вътрешна и външна бюрокрация, вчера поръчах новата кола. Има доста да я почакам, но часовникът вече тиктака.
Падна доста разглеждане на аудита, фолксвагени и беемвета. Спрях се на BMW 225xe iPerformance. Реално кой знае какъв избор нямах, като се вземат предвид вътрешните ни изисквания за въглеродни емисии, какото и разликата в данъчната тежест между коли само с двигател с вътрешно горене от една страна и електрически и плъг-ин хибриди от друга. Ако бях отишъл на чист бензин или дизел, трябваше да взема нещо съвсем скопено. Групата VW е много назад с материала в това отношение, а другите модели на BMW, отговарящи на условието, са или безумно тесни тройки, в каквато няма да се натъпча, или прекалено скъпи петици. За i8 изобщо няма да говоря. 🙂
Така или иначе, уредих се с (почти) баничарка, но с баварска емблема. Сега чакам да пристигне. Казват, че била много практична и приятна за каране, а като всяка с електрически двигател, е и доста пъргава - ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди. В добавка е и пълно 4х4, а не леко досадният xDrive - бензиновият агрегат задвижва предните колела, а електрическият - задните. Ще я видим как е след има-няма 3 месеца. 🙂 Чувствам се, все едно съм си направил вноска за Жигула през 1970-та и някъде в началото на 80-те може и да я дочакам, само периодът е малко различен.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.03.19 16:17.
08.03.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 10х2х150 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х160 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х60 кг.
3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 10х2х111 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 9 (два сиви, 2+ плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 9, 5.
Време за тренировката - 17:58 мин.
Чисто време за интервалите - 7:06 мин.
Преходи - 1:35 мин.
Изненадващо бързо - общо време под 18 минути не бях давал, когато правех десетки.
Положително:
- Никакви откази. Интересно, че на 14-те подхода отказите на всичко след тягата (раменнат аи кофите) идват преди десетия подход, тоест има някакъв общ ресурс, независим от отделните мускули, който се изразходва в началото. Залагам на гликогена в черния дроб. Натрупването на млечна киселина също е вариант и се вписва по-добре в концепцията на интервалите, но доколкото съм наясно, то би трябвало да е локално в мускулите и не може да обясни по-ранни откази на раменната след тягата.
Отрицателно:
- Нищо конкретно - боли ме лакътят, нещо се обажда и дясното рамо от две тренировки насам, но ще се оправят нещата.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес поръчах комплект нови наколенки и налакътници Rehband - доста са скъпи, но дават 15% отстъпка за първа поръчка, та го преглътнах. Само се притеснявам за размера, но гарантират смяна с друг, ако не стават, така че само малко ще се удължи разправията, ако не са точни.
А навън тихо се сипе първият сняг.... Само дето не е първият и не е тихо, а си е направо виелица. Трябва ми още едно Кабо Верде, ама вече няма пари, а и време няма. 🙂
Боби искам да те питам за приема на Вит Д, на мен ми откриха много ниски нива , последно 13,5 при норма 20, помага ли ти приема на толкова високи дози?
казано от Krasi DE на 08.03.19, 20:50:
Боби искам да те питам за приема на Вит Д, на мен ми откриха много ниски нива , последно 13,5 при норма 20, помага ли ти приема на толкова високи дози?
Краси, не съм го изследвал (ще го направя в някакъв бъдещ момент). За момента смятам, че 5000 единици на ден са безопасна доза за дългосрочен прием, като вероятно дори не са достатъчно за човек с моите размери. Откакто живея в Швеция, не го спирам целогодишно. При теб в Германия слънцето е малко повече, но далеч не е достатъчно, за да те спаси от дефицит. Ако става въпрос, дори в България не е достатъчно, а и прекалено дългото излагане на пряка слънчева светлина крие други рискове. Ще се изненадаш колко голям процент от европейците страдат от дефицит на витамин Д.
Трябва да се поразровя за източници, ако те интересува - имам и за дозировка, и за статистика, и за това колко единици с колко повишават плазменото ниво при какво изходно ниво, но сега пиша от телефона и не мога да ги търся.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.03.19 21:26.
Прав си за това че много европейци има дефицит на Вит Д , не са ли много високи дозите? Интересувам се защото когато получих хипертоничната криза лежах една седмица в болница и лекарите се чудеха откъде идва високото кръвно. Сърцето, бъбрецита и другите органи са ок, откриха ми само дефицит на Вит Д и леко повишение на калция в кръвта. Според лекарите имено това и е причината за повишение на кръвното, при дефицит на Вит Д , паратхормона може да има хиперфункция и да повишава калция в кръвта
казано от Krasi DE на 08.03.19, 22:13:
Прав си за това че много европейци има дефицит на Вит Д , не са ли много високи дозите? Интересувам се защото когато получих хипертоничната криза лежах една седмица в болница и лекарите се чудеха откъде идва високото кръвно. Сърцето, бъбрецита и другите органи са ок, откриха ми само дефицит на Вит Д и леко повишение на калция в кръвта. Според лекарите имено това и е причината за повишение на кръвното, при дефицит на Вит Д , паратхормона може да има хиперфункция и да повишава калция в кръвта
Според някои по-нови проучвания препръчителните стойности в момента са занижени, съответно референтната стойност от 20 ng/ml, която са ти цитирали, все още е дефицит.
За да се достигне серумно ниво от 80-110 nmol/l (30-44 ng/ml), което вече е безопасно, е необходим прием на 1800-4000 единици Д3 на ден. Това е за средния възрастен. Аз като телесна маса съм доста над средното и 5000 са ми разумният минимум.
В добавка предозирането на витамин Д и дори нива от над 600 nmol/l са относително безобидни.
Ето и материал по темата.
За съжаление повечето проучвания са стари и са правени с целеви нива около 20 ng/ml и дневен прием до 800 единици, а това не е много информативно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.03.19 22:42.
09.03.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта сложих една мусака да се пече, а Зозо се зае да пържи тиквички. После си викам като е гореща мазнината, да изпържа и няколко стари патладжана. След това пък се замислих яде ли ми се мазен пържен патладжан с млечен сос (отговорът беше не) и работата взе, че прерасна в имамбаялдъ. Общо взето около печката до ранния следобед.
А пролетта в предградията на Стокхолм е такава - заешка пътечка в пресния снощен сняг...
10.03.2018 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 17x1х120 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х130 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 17x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 17x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) 5х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 17x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изхвърляне от седеж - 5х40 кг.
2. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34 кг.
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 10, 5.
Време за тренировката - 24:28 мин.
Чисто време за интервалите - 11:09 мин.
Преходи - 3:54 мин.
Тръгнах за интервали с 15 подхода, ама после си викам “я се стягай, плазмодий долен”. Не може една седмица почивка да ме връща два месеца назад. Оказа се, че съм малк по-натрениран, отколкото си мислех - едно от най-добрите ми времена за тренировка В, а и много свежео като субективно усещане.
Положително:
- Похвалих се вече горе.
Отрицателно:
- Май нищо като цяло. Понаболява ме лакътят, но това вече не е новина за никого.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сакът ми за фитнес е адски натъпкан и вероятно това е една от причините налакътниците ми да се скъсат. Днес питах в залата дали мога да си държа там поне “гравити буутс”-овете, но ме отрязаха категорично. Май ще ги държа в багажника и ще си ги нося в пликче... Другият вариант е да ходя на зала с куфар.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.03.19 13:17.
11.03.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес правих тестове на някои от кандидатите, които ми направиха впечатление на първия кръг интервюта. Започвам да си мисля, че съм бил с адски късмет да си намеря сегашните хора в екипа и заедно с тях знаем и можем много повече от средното... В противен случай трябва да заключа, че средната компетентност на пазара на (уж) квалифицирани кадри е доста по-ниска, отколкото ми се иска да мисля и това не зависи особено от държавата.
Ми ще обучаваш,за твоите нужди.При нас идват ,назначени отгоре...уж много способни(разбира се),пък не могат да кажа един уред, с който са работили.Ми хващам ги репите и си планувам обучения...постоянни.
казано от nervak на 11.03.19, 23:09:
Ми ще обучаваш,за твоите нужди.При нас идват ,назначени отгоре...уж много способни(разбира се),пък не могат да кажа един уред, с който са работили.Ми хващам ги репите и си планувам обучения...постоянни.
Непрекъснато обучавам и аз. За щастие фирмата е добър работодател и текучеството е много малко. В този случай обаче става дума за заместване по майчинство - докато вкарам някого в час, титулярката ще се върне. Трябва ми уж по-опитен човек, ама явно трудно ще стане.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.03.19 09:53.
12.03.2019 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 18х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х170 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 18х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4х70 кг.
3.1. Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 17х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 18х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1.Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното) - 7х45, 4х45 кг.
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6x36, 4х36 кг. (на ръка)
3. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8, 5.
Време за тренировката - 20:12 мин.
Чисто време за интервалите - 8:57 мин.
Преходи - 1:51 мин.
Доста добре днес. Времето е подвеждащо слабо, защото обърках бройките нещо и съм 99,9% сигурен, че станаха 18 подхода на тягата, раменната преса и кофите (когато не съм убеден за бройката, правя по един подход отгоре, за да се застраховам, че не се скатавам неволно).
Положително:
- Силно, свежо, без болка. Голямо нещо е това диклакът (поне орално).
Отрицателно:
- Ами... броенето.
Добавки:
Обобщение за деня:
Работих от нас, а денят ми мина в телеконференции - едва успях да свърша две дреболии.
казано от Boby_ на 12.03.19, 18:42:
12.03.2019 г.
Бобка, внимавай с тоя диклак, че ми е*а майката на мен. В неделя ме изписаха от неврологията и тази седмица лежа в гастрото с остър гастрит. Това при положение, че не съм имал проблеми при предишни приеми.
казано от Маданеца на 13.03.19, 11:42:
казано от Boby_ на 12.03.19, 18:42:
12.03.2019 г.
Бобка, внимавай с тоя диклак, че ми е*а майката на мен. В неделя ме изписаха от неврологията и тази седмица лежа в гастрото с остър гастрит. Това при положение, че не съм имал проблеми при предишни приеми.
Офффф, Ефо, зле звучи! Дано се оправиш бързо!
Аз повече от 3-4 дни веднъж на полугодие примерно в доза по листовка не си позволявам да го взимам (и то без да приемам алкохол през това време), но странични ефекти никога не са изключени наистина.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.03.19 11:53.
Боби,може и да съм те питал,ама на тягата при този интервал изправяш ли се или държиш лоста през цялото време?
казано от nervak на 13.03.19, 13:05:
Боби,може и да съм те питал,ама на тягата при този интервал изправяш ли се или държиш лоста през цялото време?
Нямам време да се глася преди всеки подход при петте секунди. Стоя си долу и не пускам лоста, само броя на ум. Бедрата стават на салата така, но не съм измислил друг начин. 🙂
13.03.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес за пръв път от много време цял следобед нямах нищо спешно и дори намерих време да прегледам форума. Е, изникнаха разни главоболия с грешки на един от моите хора, но нищо, за което вече не знаех.
Пристигнаха ми налакътниците и наколенките. Хубаво нещо е пазаруването по интернет, но само ако те бива в целенето на размери. Налакътниците трябва да ги сменям с по-малки, а за наколенките се колебая дали не ми трябват по-малки, въпреки че според таблицата съм в средата на размера.
Като гледам качестото, ми се струва по-добро от това на SBD, но от друга страна наколенките са доста плитки и ако ги дръпна нагоре, се оголва долната част на коляното. Освен това минават през прасеца много лесно. Май ще трябва да ги сменям с по-малки все пак, да му се не види! Там пък рискувам да се изхлузват надолу от областта над коляното. Сега общо взето се чудя дали да не преглътна наколенките, каквито са - нещо ме притеснява да отида на М размер.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.03.19 18:44.
14.03.2019 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Преден клек (през 5 секунди): - 14х2х100 кг.
1.2. Преден клек (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100, 4x1x100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 3+1х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 9х2х0, 5x1x0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 14х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х20 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 11х70 кг. (на крак)
2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 11 (ляв), 11 (десен крак).
3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 16 с.
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на лоста с две ръце) - 8, 5.
Време за тренировката - 26:43 мин.
Чисто време за интервалите - 13:33 мин.
Преходи - 3:38 мин.
Първа пълна тренировка с 14 подхода след отпуската. След позитивните единици се надявах двойките да са по-добре, но не би.
Положително:
- Горе-долу около времето на последните 1-2 едноименни тренировки преди отпуската.
Отрицателно:
- На втората половина на клека вече не мога да почивам след нечетните серии с лоста на гърди и се налага да го оставям след всеки подход, което ми губи адски много време. Но това е оправдание - дори така мога и по-бързо и раздишвам повече от нужното между сериите в края.
- Дежурните откази на лега и набиранията. Не съм доволен и от максималните серии.
Добавки:
Обобщение за деня:
Още интервюта, този път с обещаващ изход.
Пробвах днес наколенките Rehband. Никаква поддръжка не усетих. 7-те им милиметра са по-тънки от 7-те милиметра на SBD, но в случая по-скоро размерът не е подходящ - слагам ги прекалено лесно. Утре заминават обратно към търговеца за смяна.
Ти верно ли сменяш SBD за Rehband?
Освен, ако вторите не са някакви спешълски модел?
Щях да си взимам Rehband, но няколко човека ми казаха,че нямат поддръжка, а със SBD клякали едно 60 кила разлика(не знам колко е вярно това). Но категориите явно са различни.
ПП: Това май говори нещо ” 7-те им милиметра са по-тънки от 7-те милиметра на SBD”....
казано от Radost на 15.03.19, 01:26:
Щях да си взимам Rehband, но няколко човека ми казаха,че нямат поддръжка, а със SBD клякали едно 60 кила разлика(не знам колко е вярно това). Но категориите явно са различни.ПП: Това май говори нещо ” 7-те им милиметра са по-тънки от 7-те милиметра на SBD”....
Налакътниците на SBD бяха с много ниско качество - много слаба поддръжка, много бързо се разтегна и разпадна вътрешната част. Затова реших да пробвам с Rehband - налакътниците им определено са по-добри.
За наколенките обаче не мога да кажа същото - ще видя сега как е с по-малкия размер и ако и те са така, ще ги връщам и ще си поръчам пак SBD.
Иначе от неопренови наколенки не можеш да изкараш 60 кила, несериозно е да се говори това. Който смята, че е така, има проблем на втория етаж, а не с наколенките. Това не са плътно навити ластици все пак. 🙂 Аз и не търся това от тях - имам нужда от сигурност и поддържка за лигаментите, не от максимална тежест.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.03.19 08:55.
15.03.19
08:50
със SBD клякали едно 60 кила разлика
Едни 60 кила разлика надолу ли?
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 15.03.19 08:51.
Щях да си взимам Rehband, но няколко човека ми казаха,че нямат поддръжка, а със SBD клякали едно 60 кила разлика(не знам колко е вярно това). Но категориите явно са различни.ПП: Това май говори нещо ” 7-те им милиметра са по-тънки от 7-те милиметра на SBD”....
Имам и на SBD и на Rehband. Единствената причина да си поръчам SBD също е, че Rehband нямат по-малък размер от мойте XS, които по-моя преценка отговарят на S размер на SBD, а аз си поръчах 2xs за състезателна цел. Като плътност 7мм на Rehband изглеждат повече. Разликата в моя клек, която е минимална е дошла единствено от двата размера по-малки наколенки, но не е и 5кг. След републиканското ще си клякам с Rehband до следващата подготовка и тежки опити, много по-удобни са. SBD са като фуния и се обуват трудно за разлика от Rehband. Rehband са също IPF одобрени, но на теб надали ще ти говори това нещо за качество. Масово кросфитърите използват също Rehband.
15.03.19
12:41
казано от Boby_ на 15.03.19, 08:48:
Иначе от неопренови наколенки не можеш да изкараш 60 кила, несериозно е да се говори това. Който смята, че е така, има проблем на втория етаж, а не с наколенките. Това не са плътно навити ластици все пак.
Едва ли ще извадиш нещо повече от 5% от наколенките и то по-скоро заради стабилността на коляното. От трибойски бинтове също надали ще извадиш повече от 10%-15%, според това как са навити, колко успешно да клякаш с тях, защото си имат специфика, както и кое звено ти е най-силното при клека.
То ако ставаше толкова лесно да извадиш 60 кила от екипировка, досега щях да съм станал с поне 320.
казано от James Hinks на 15.03.19, 12:41:
Едва ли ще извадиш нещо повече от 5% от наколенките...
Даже 5% ми се струват много. На мен ми осигуряват повече умствен комфорт - да знам, че като клекна по-дълбоко, ще има какво да подкрепи поне малко лигаментите.
Извинявам се, че се намесвам, само минавам да кажа, че има според мен и значение техниката на клека, за SBD говоря, друго не съм пробвала.
Когато кляках 187,5кг Балканската война 😄, без наколенки можех да клекна максимум 165кг, казвам, защото съм пробвала, но честно казано смятам, че по-скоро беше коланът + наколенките. Ако клякаш с “бъмп” доооо 15-17 кг можеш да изкараш от един размер по-малки SBD-та, но чак пък 60, аз не съм чувала човек да изкара 60 на бинт, макс 35-40.
казано от Блажка на 15.03.19, 12:45:
Извинявам се, че се намесвам, само минавам да кажа, че има според мен и значение техниката на клека, за SBD говоря, друго не съм пробвала.
Когато кляках 187,5кг Балканската война 😄, без наколенки можех да клекна максимум 165кг, казвам, защото съм пробвала, но честно казано смятам, че по-скоро беше коланът + наколенките. Ако клякаш с “бъмп” доооо 15-17 кг можеш да изкараш от един размер по-малки SBD-та, но чак пък 60, аз не съм чувала човек да изкара 60 на бинт, макс 35-40.
Трудно ми е да кажа колко може да се “изкара” от колан - от много години не ползвам при клякане, още повече, че заден клек не правя отдавна (по други причини). Предполагам, че е повече, отколкото от наколенки - ако умееш да използваш компресията, ще си улесниш изправянето от кръста в горната част на движението. Това ще рече, че и ти самата трудно можеш да прецениш колко си “изкарала” от наколенките и колко - от колана.
А при състоянието на коленете ми ако клекна с “бъмп”, ще се разхвърчат капачки из цялата зала, със или без наколенки. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.03.19 13:15.
15.03.19
13:27
И аз от колан вадех повече, отколкото с наколенки. 😄
Даже с наколенки така и не свикнах, не ми беше никак комфортно (трибойски имам предвид).
15.03.19
14:16
При мен наколенките(7 мм неупрен)- резки 20-30 кг нагоре.
С колан още почти не съм клякал.
15.03.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Петъкът дойде нормално, а си отиде с някои интересни вътрешнофирмени новини.
Вечерта пък излизахме с колеги и пих първите бири от началото на месеца насам. Отгоре на това се натъпках ужасно и похарчих твърде много пари за всичко това. Не че не мога да си го позволя при моята никаква честота на излизане по заведения, но някак ми разваля кефа.
16.03.2019 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга (през 5 секунди): - 10х2х150, 4x1x150 кг.
1.2. Мъртва тяга (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х160 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50, 4x1x50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х60 кг.
3.1.Гребане с трап бар (през 5 секунди) - 14х2х111 кг.
3.2. Гребане с трап бар (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15, 4x1x15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 9х12 кг. (на ръка)
2. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 9 (два сиви, 2+ плочки).
Време за тренировката - 20:45 мин.
Чисто време за интервалите - 9:46 мин.
Преходи - 1:39 мин.
Доста бързичко днес, но с оглед на това, че на тягата, раменната и кофите всичко след десетата серия беше единици, вместо двойки, това не е кой знае какво постижение.
Положително:
- Най-бързото общо време и интервали досега, но както казах по-горе, това не е кой знае колко показателно.
Отрицателно:
- Много ми е трудна тая тренировка и това е.
- Нещо ме понаболява отдясно в областта на супраспинатуса. Много леко, по-скоро дискомфорт, отколкото болка, но доколкото съм запознат с такива контузии, усетиш ли изобщо нещо, белята вече е станала. Засега ще прилагам обичайната си тактика - ще го игнорирам, докато не мине или не се хронифицира.
Добавки:
Обобщение за деня:
От 4-те бири снощи днес се чувствам недоспал и със симптоми на лек махмурлук. Така е, като не пие човек редовно.
17.03.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Едно такова неделно ми е - станах в шест да гледам австралийското гран при, после цяла сутрин се занимавах да си подготвям данъците.
Времето е гнусно, а мен днес всичко ме наболява - от колене през кръст, та чак до лакът. Ще оживея, но е важно да се оплача. 🙂
П. П. А да си фен на Ливърпул тази година изисква още повече мазохизъм, отколкото обикновено. Много ще е трудно в края на сезона да си кажа “Е, догодина ще е”, след като титлата е била толкова близо. Но... YNWA!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.03.19 21:03.