30.04.19
12:02
казано от BGDN. на 30.04.19, 11:28:
Аз мога ли да се включа така по никое време? 😀
Ами след като доста хора се включиха впоследствие, някои от които доста скоро, то не виждам каква ще е пречката.
Може разбира се. И то съвсем не е по никое време, така като гледам влизаме във третия, най-важен етап. По себе си, а и по другите съм забелязал че такива шестмесечни предизвикателства имат 3 етапа. Първи етап - всички са супернадъхани и съответно получават най-добри резултати. Аз за 2 месеца свалих 7-8 кг в началото. Следва успиване - от 2-3 месеца си стоя на същите килограми и дори малко съм върнал в мерките (което е добре все пак, историята помни много по-серизони залитания назад). И трети етап “Оле-мале, то не останало до края, давай газ!” който за мен лично започна преди седмица някъде 😄
Така че, добре си ни дошла направо на третия етап и успех!
30.04.19
13:25
Гледам хората се отчитат, да драсна и аз.
Както казах, килограми надолу не желая (1-2 максимум). Искам най - сетне да се усетя голяма и здрава. Теглото спря да ми бъде критерии- след като вманиачено държах на 60-62 кг почти цял живот, сега виждам колко хубави неща могат да се получат и дори 70 кг не ме плашат.
След грипа през март месец и ядене в лек дефицит за 3-4 седмици видях, че започвам да свалям при 2300-2400 ккал свалих 1.5 кг. и върнах старите калории- 2700-2800 средно.
Килограми не съм качила, стоя си на ~66кг. сутрин, така че в края на т.нар бийч боди просто ще направя 2-3-4 нвд дни да извадя вода и да проличи малко релеф. Водна задръжка покрай цикъл и с 200-250 гр. въглехидрат дневни има осезаема- поне 1-1.5кг.
Повечко снимки, за да се види развитието през последния месец, което според мен е доволно покачване на още малко активно тегло.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 30.04.19 18:41.
Началото на февруари до средата на април. (Скоро нови снимки) 71 докъм 66. ????
02.05.19
08:43
02.05
Месец и нещо редовни тренировки,тялото се съпротивлява здраво иска си седенето.
Ако не пишех тук нямаше да съм тъй редовен....
02.05.19
12:55
Helikon-Tex, много добри панталони.
02.05.19
13:13
казано от James Hinks на 02.05.19, 12:55:
Helikon-Tex, много добри панталони.
Ползваш ли им нещата,аз съм мн доволен.
По ми допадат от 5.11
02.05.19
13:22
3 панталона и 2 якета имам и според мен са много по-добри от 5.11.
05.05.19
11:25
Ъпдейт
05.01- 05.05
Същите калории 2700 средно, с 200-250 гр. въглехидрат дневно.
Същите Килограми ~66кг. сутрин, 67-68 кг. вечер на тренировка.
На мен ми се струва по- добре...
Сложих поличка да не проличи някой превързочен материал. 🙂
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 05.05.19 12:01.
Както V беше писала, не е добра идея - за следене на истински прогрес - да се правят снимки в огледало.
От личен опит говоря - в огледалото: нежно цвете, на живо - картоф 🙄
Не си галете егото излишно 😊😊😊
06.05.19
14:36
Ами ето на самоснимачка, Атомче, не мисля че има някаква разлика, освен че все изпускам момента на снимката кога да стегна. Ужасното е, че на 66-67 кг все още изглеждам много малка, когато не съм напомпана 😕
06.05.19
16:07
казано от Atom на 06.05.19, 13:57:
в огледалото: нежно цвете, на живо - картоф 🙄😊
Между другото,при мен става обратното, на живо впечатлявам повече 😂😜 😜
Целя да поразвия раменния пояс, че да заприличам повече на тренираща. Ръцете вървят прекалено добре и без тренировки, задните бедра също с достатъчно тренировки, но долната част винаги е с дрехи и не мога да впечатлявам с тях по улиците.
Това е в релакс:
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.05.19 17:37.
Кобрето, супер си!
Аз съм ок. 17 кг надолу от 1 ноември насам. Остава ми по-малко от килограм до целта, която си бях поставила за Бийчбоди предизвикателството и около 20 до the real beach body. Това е при положение, че продължа да съм редовна с тренировките, иначе ще приличам на торба, въпреки десетките свалени кила.
Измерих си височината тази сутрин (Хари мереше) и се изненадах. Вместо 177 см, се оказах 179 см. Не се бях мерила от много години, значи съм пораснала (не само на килограми 🙂)
И една снимка.
п.п. То аз и да искам да се изкарам нежно цвете, няма да ми се получи. 😄
Мнението беше редактирано от Елена на 12.05.19 12:23.
Защо в тази страница от темата има 27 снимки на Кобрата и само 3 на всички останали 🙄
20.05.19
07:34
Не знам, явно никой не спазва правилата за отчетност и указанията за коментиране. Дори 2/3 от участниците спряха да си водят дневници
Sasipahte q taq darzava 😂😂
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 20.05.19 07:36.
21.05.19
11:00
Ето и моят резултат за 4 месеца, готова съм за лятото 🙂
21.05.19
16:58
Ем, Блаж, то не си единствена. 😄
Първоначалната идея отдавна се разми. Сега предизвикателството е да покажеш прогрес спрямо себе си в началото. Не е задължително да има плочки. Важното е да си по-добре от изходната позиция. 🙂)
Видяха хората, че тая работа не е като оная 🙂
21.05.19
17:04
казано от Вероника Налбатска на 21.05.19, 16:58:
Ем, Блаж, то не си единствена. 😄
Първоначалната идея отдавна се разми. Сега предизвикателството е да покажеш прогрес спрямо себе си в началото. Не е задължително да има плочки. Важното е да си по-добре от изходната позиция. 🙂)
Видяха хората, че тая работа не е като оная 🙂
Ами то май и още в началото идеята си бе наличието на прогрес и да си по-”готин” за лятото. Няма размиване според мен. То и самата дума “плочки” въобще не е и упомената в заглавното мнение. Та добре си се движите някои 😉
21.05.19
17:16
Донякъде си прав, но като страничен наблюдател, въпреки че няма конкретно споменаване на “плочки”, виждам следното (не при всички), в което по принцип няма нищо лошо:
Дава се висока заявка (подсъзнателно или не с цел видими плочки), на теория има достатъчно време (месециии) до крайния срок и изглежда лесно да се постигне целта.
Обаче животът те завърта. Компромис тук, компромис там и осъзнаваш, че оная цел е била висока топка, не можеш да жонглираш с всичко, след което решаваш, че просто ще гониш цел “да съм по-добре от началото” и вече подсъзнателно плочките изчезват.
Може хората да го отричат, но съм почти сигурна, че съм права. 🙂
Иначе да, като цяло всички вървят в положителна посока, а някои хора имат доста видим прогрес, въпреки снимките в различни пози/светлина и т.н., определено като се тегли чертата е имало файда от всичко, след като по някакъв начин е помогнало за мотивацията на някого и да направи нещо хубаво за себе си.
Надявам се не съм разбрана погрешно. Аз се кефя на всички участници и симпатизирам на всяка малка победа. 🙂 <3
Пускам някоя снимка, която направих току що. На светлина е, затова изглежда по нереално а и не ми пука де 🙂
22.05.19
16:13
Ох, и аз да споделя “прогреса” 🐷 Всъщност и наддаването си е прогрес.
Пф, някои огледала определено са барнати да те изтъняват. Не, че съм тънък, ама реално не съм толкоз изпънат като на огледалото. Не знам тия дни по колко кк поемам, но предполагам са доста.
Мнението беше редактирано от Деян на 22.05.19 16:14.
Не остана, да дам последен отчет преди финала...
Интересно е, че днес точно кг са доста по-нагоре от предните дни, но предполагам, че се дължи на по-голямото количество сол вчера плюс, че май имам някакво възпаление в тялото.
Прилагам теглото от последните 3 седмици.
Мерките:
Талия 68см
Корем 75см
Ханш 96см
Бедра л/д - 57/56 см
Ръце л/д - 29/29 см
Ако не се лъжа в корема е най-голямата разлика, близо 4см (от първия път, в който съм се измерила, от началото на предизвикателството може и повече)
Аз съм доволна как вървя и ако изкарам плочки на 60кг ще си дам хайв файв 😁
Мнението беше редактирано от Sanya на 26.05.19 10:10.
казано от Sanya на 04.01.19, 17:53:
Моите цели са тези:
- не плочки, а да смъкна мазнините в по-здравословни граници
- няма да следя калории, ще се храня интуитивно, но без да преяждам и както казах и в дневника искам да се науча да оставям храна в чинията, ако съм се нахранила 😉
- да правя по-здравословни избори
- да съм постоянна в тренировки и хранене
- няма да се тегля и да взимам мерки, ще разчитам на снимкиНо за протокола в момента съм към 62кг
-мазнините със сигурност са в по-здравословни граници, но има и релеф по корема ✔
- без да следя калории само и единствено с интуитивно хранене. Това, което направих е да съм много по-осъзната в избора на храна и смея да твърдя, че успях да се храня до насищане, а не преяждане ✔
- правя по-здравословни избори, но вмествам и някоя друга преработена, калорична храна ✔
- постоянна бях в тренировките и храненето, но не на всяка цена (ако не ми беше удобно да тренирам просто не тренирах) ✔
- тук поизлъгах защото в един момент реших, че ще е по-корекрно все пал да взимам мерки, като накрая следях на всекидневна база теглото и наблюдавах как се променя спрямо различни фактори
09.02.19
Талия: 69
Корем: 78.5
Ханш: 97
Бедро л/д: 57;56.5
Тегло: 62.1
Мерките, с които завършвам:
Талия: 67 (-2см)
Корем: 74 (-4.5см)
Ханш: 95 (-2см)
Бедра л/д: 56/56 (-1см)
Тегло: 59.5кг (-2.6кг)
Държа да отбележа, че първите мерки са месец след започване на предизвикателството, така че предполагам минусите са малко по-големи.
Щом е предизвикателство за бийч боди мисля, че е удачно да се тупна по бански 😀 Аз смятам, че съм готова за плажа, поне ще си разходя уверено банския 😏
П. С. Не мога да дам снимки с еднаква светлина, защото апартамента е друг, както и камерата, с която снимам.
Браво, Саня! Видимо си изчистила доста добре!
Аз си постигнах първата цел (-10 кг от януари до юни) на 7-ми или 8-ми юни и сега продължавам с второто си предизвикателство - още 12 кг до края на годината. Бийчбоди като бийчбоди - няма как на този етап, нали, но поне банският ще ми стои малко по-добре това лято. Да не говорим за здравословните ползи.
Снимки съм качвала достатъчно; не мисля, че има видима разлика между сегашното положение и това отпреди месец, така че няма много смисъл да качвам сега. Продължаваме напред. 🙂
Поздравявам всички, които се включиха в предизвикателството, както и всички, които не се. 🙂 🙂
Мнението беше редактирано от Елена на 10.06.19 17:48.
Макар и финалната дата за предизвикателството да мина, плажния сезон съвсем не е свършил, аз призовавам да си качваме тук плажни снимки от сезона лято 2019.
Мнението беше редактирано от Димо на 17.06.19 14:28.
Аз съм разочарована, че никой друг записал се не постна финални резултати освен мен и Елена. Направо ми иде да си изтрия коментара 😀
17.06.19
16:20
казано от Sanya на 17.06.19, 15:55:
Аз съм разочарована, че никой друг записал се не постна финални резултати освен мен и Елена. Направо ми иде да си изтрия коментара 😀
Е как да не е - сложих още на 22 май. Вярно-малко по-рано от финалната дата, ама то само след малко повече от седмица, когато е краят какво повече да показвам лично аз. Просто нямаше смисъл :-)
Инициатора обаче не го видяхме да сложи ;-)
Мнението беше редактирано от Деян на 17.06.19 16:23.
17.06.19
16:24
Догодина пак 🙂
Специално за Саня - да не плаче.
Не помня вече откога се включих, но да кажа, че от април имам следния прогрес:
- бягам по 5км без да умра
- вдигам 55кг-75кг изхв.-изтласкване без кой знае какъв зор
- клякам 140кг, дърпам 140кг
- 5 стриктни набирания в серия, 8 от глиставите ( да кажа, че почнах с 2 глистави и 1 стриктно)
- 5 изкачвания на въже ( почнах едно прихващане и с плач и напиване след тренировка)
- намаляване на мерките по тялото с около 5см на зона, без ръце и крака, там около 2,5см съм свалила и постоянно се променят
В следствие на тези неща, ето малко снимки, нямам еднакви като преди, защото нямам време да се снимам, но имам голяма разлика, най-вече се усеща в силата, бързината и издръжливостта, което ми е приоритет в момента.
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.06.19 16:38.
Аз също пуснах на 21ви Май и за мен се оказаха финални, тъй като се контузих няколко дни след това 🙂 Сега и да показвам, няма какво ...
Ще кача и аз и ще качвам още даже в течение на лятото. Просто не ми се получи бийч бодито, на което се надявах :(
17.06.19
17:10
казано от Димо на 17.06.19, 17:06:
Ще кача и аз и ще качвам още даже в течение на лятото. Просто не ми се получи бийч бодито, на което се надявах :(
Аре бе ?
Как се прави плажно тяло в две стъпки:
1. Имате тяло.
2. Отивате на плажа 😄
17.06.19
17:28
Исках да стане както трябва, но стана както обикновено 😄
казано от CottageCheese на 17.06.19, 17:10:
Аре бе ?
Ти откога си там, където си искал да си?
17.06.19
17:41
казано от Димо на 17.06.19, 17:33:
казано от CottageCheese на 17.06.19, 17:10:
Аре бе ?
Ти откога си там, където си искал да си?
Като си гледам паспорта от БККБМТ от 2009 🙂
Кажи ся, що не стана работата ?
По твоята логика и аз съм бил от 2009 че и преди тва на плажа всяка година по няколко пъти. Там вече ква форма си показал е съвсем отделна работа.