05.09.19
14:08
Тренировката вчера:
тяга с повдигнати пръсти, от 5 см дефицит 1х174кг, 12 пъти през 10 секунди.
бутане от лег 1х110кг, 12 пъти през 5 секунди.
тяга с повдигнати пръсти, от 5 см дефицит 3х204кг.
бутане от лег 1х130кг.
една гигантска серия за ротаторите и задното рамо със свободни тежести и ластици.
Тягите с дебелия лост.
Бива. Интервалите много леки, но макс сериите точно обратното. Лег с олимпийски лост не бях правил малко повече от 8 месеца и сега не ми тежи, а просто все едно за първи път го правя, тия 130, на които съм правил 16+ единци в интервал, едвам не ми отрязаха главата 😄
05.09.19
19:01
казано от James Hinks на 04.09.19, 15:30:
Няколко човека ме помолиха да коментирам тази статия:
https://www.bb-team.org/articles/5366_kakvo-predstavlyava-funkcionalnata-trenirovka
Но опцията за коментар под статиите в сайта вече я няма, така че ще си позволя да го направя тук, защото на един - двама от тях не мога да откажа, а и защото мисля, че градивната критика никога не е излишна.
Благодаря ти за което, Сашо!
Градивната критика е добре дошла винаги, разбира се, а и аз я ценя високо! Беше полезно да прочета виждането ти.
Съгласна съм напълно с теб и си прав, че темата за функционалните тренировки (и всичко свързано с тях) може много да се задълбае.
Отделно и самата тема е субективна, може да се тръгне в различни насоки.
Но основната аудитория е от начинаещи и именно такава беше целта при написването на статията - да се запази балансът и материалът да остане читаем за начинаещите.
Много добре, но това звучи по скоро като оправдание. На начинаещите се дава по-малко информация и казано по-просто за да разберат добре написаното. По това се отличават ценните от преходните и то е че едното е правено за отбий номер, а другото за да те научи на нещо, пиша по принцип а не за конкретното нещо.
05.09.19
21:20
kaloyan, имаш право да го приемаш както искаш, естествено.
Най-малкото съм целяла да се оправдавам, дори съм изненадана от коментара ти.
Просто обясних каква е била целта на материала и, пак повтарям, Сашо е абсолютно прав за нещата, които е изброил.
Искрена съм в благодарността си към градивната му критика и който ме познава, знае, че е така.
На начинаещите не се дава по-малко информация, а се дава достатъчната им за етапа, в който се намират, поднесена на лесно разбираем език. Надграждане винаги има как да се осъществи. Но не можеш да накараш човек, който не може да плува, да скача в дълбокото от високи скали, нали?
Това обаче не означава, че отбиваме номера или че им даваме по-малко информация.
Ако имаш наблюдения какво би било полезно за начинаещите, а не намираш тази информация при нас, ще се радвам да ни пишеш, за да може екипът да се заеме. Може и на лично съобщение до мен, за да не разводняваме повече дневника на Сашо.
09.09.19
13:53
Тренировката в четвъртък:
върлина 4,5 метра, едно качване само на ръце с 20 кг жилетка - скок на стълби през 5 стъпала, 12 скока с 20 кг жилетка.
обръщане прав с двупудовките 1х64кг - изхвърляне прав с двупудовките 1х64кг, 10 пъти през 10 секунди.
кофички широко 1х(+40кг), 12 пъти през 5 секунди.
изхвърляне прав с двупудовка 1х32кг(на ръка), 10 пъти през 5 секунди.
Уж съвсем леко щях да тренирам, само да пробвам върлината само на ръце с жилетка, после малко скокове, после малко пудовки, но никое не дойде леко. Особено върлината и първите пудовки ми спряха тотално тока.
Тренировката в петък:
клек с повдигнати пръсти 1х120кг - раменна преса с успореден хват 1х55кг,
клек с повдигнати пръсти 1х130кг - раменна преса с успореден хват 1х60кг,
клек с повдигнати пръсти 1х140кг - раменна преса с успореден хват 1х65кг,
клек с повдигнати пръсти 1х150кг - раменна преса с успореден хват 1х70кг,
клек с повдигнати пръсти 1х160кг - раменна преса с успореден хват 1х75кг,
клек с повдигнати пръсти 1х170кг - раменна преса с успореден хват 1х80кг,
клек с повдигнати пръсти 1х180кг - раменна преса с успореден хват 1х85кг,
клек с повдигнати пръсти 1х190кг - раменна преса с успореден хват 1х90кг,
клек с повдигнати пръсти 1х190кг - раменна преса с успореден хват 1х90кг,
клек с повдигнати пръсти 1х200кг - раменна преса с успореден хват 1х90кг,
до тук всичко без почивка.
клек с повдигнати пръсти 1х210кг - раменна преса с успореден хват 1х90кг.
пендлей гребане с раменен успореден хват 10х110кг.
пендлей гребане с широк успореден хват 6х110кг.
раменна преса 4х80кг.
Пак уж леко щеше да е, но пак правих някакви излишни неща, след като практически си свърших лекото и тренировката като цяло.
09.09.19
15:21
казано от Вероника Налбатска на 05.09.19, 19:01:
Отделно и самата тема е субективна, може да се тръгне в различни насоки.
Не, темата не е субективна. Насоката е само една - да се отговори на въпроса какво представлява тази прословута функционалост и съответно как се постига.
казано от Вероника Налбатска на 05.09.19, 19:01:
Но основната аудитория е от начинаещи и именно такава беше целта при написването на статията - да се запази балансът и материалът да остане читаем за начинаещите.
Материала може да бъде читаем от начинаещите дори и да бъде подробно развит. Много голяма част от тях се интересуват от такива въпроси, но поради липса на информация попадат в ония лагери, които ти споменаваш в статията.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.09.19 15:23.
10.09.19
14:48
Тренировката вчера:
тяга с повдигнати пръсти, от 5 см дефицит 3х120кг - пендлей гребане с раменен успореден хват 3х70кг - бутане от лег 3х70кг.
тяга с повдигнати пръсти, от 5 см дефицит 3х140кг - пендлей гребане с раменен успореден хват 3х90кг - бутане от лег 3х90кг.
тяга с повдигнати пръсти, от 5 см дефицит 3х170кг - пендлей гребане с раменен успореден хват 3х110кг - бутане от лег 3х110кг.
тяга с повдигнати пръсти, от 5 см дефицит 5х190кг - пендлей гребане с раменен успореден хват 5х130кг - бутане от лег 5х130кг.
една гигантска серия за ротаторите и задното рамо със свободни тежести и ластици.
Тягите с дебелия лост.
Щото все се каня да е леко, вчера се удържах да направя тренировката наистина съвсем леко.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.09.19 13:38.
11.09.19
13:42
Тренировката вчера:
скок на стълби през 5 стъпала с 20 кг жилетка, 30 пъти през 10 секунди,
коремно възлизане с широк успореден хват 1, 20 пъти през 10 секунди,
кофичка широко - повдигане на краката до L позиция - повдигане на таза назад до колене върху успоредката, 20 пъти през 5 секунди,
въртене назад до над глава 12х20кг(на ръка),
всичко без почивка.
Много леко и набързо. Исках и пудовки малко да цъкна, но и така закъснях за родителската среща.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.09.19 14:06.
12.09.19
15:55
Тренировката вчера:
клек с повдигнати пръсти 2х150кг - раменна преса с успореден хват 2х75кг.
клек с повдигнати пръсти 2х170кг - раменна преса с успореден хват 2х80кг.
клек с повдигнати пръсти 2х190кг - раменна преса с успореден хват 2х85кг.
клек с повдигнати пръсти 2х210кг - раменна преса с успореден хват 2х90кг.
клек с повдигнати пръсти 5х170кг - раменна преса с успореден хват 5х80кг.
раменна преса с широк успореден хват 10х65кг.
една гигантска серия за ротаторите и задното рамо с ластици.
Хич не ми се тренираше, камо ли да напъвам нещо за тежко, да не говорим за бройки 😄
Тази седмица е голям зор с работата, даже днес не е ясно ще успея ли да стигна до стадиона...А и в последните 6 дни не падам под 12 км ходене на ден.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.09.19 13:37.
13.09.19
13:42
Тренировката вчера:
обръщане от земя с пудовка, от 10 см дефицит 1х50кг(на ръка), 12 пъти през 10 секунди,
коремно възлизане с широк успореден хват, 20 пъти през 10 секунди,
изхвърляне прав с двупудовките 1х64кг, 10 пъти през 10 секунди,
кофичка широко - повдигане на краката до L позиция - кофичка широко - повдигане на таза назад до колене върху успоредката, 10 пъти през 10 секунди,
всичко без почивка.
Леко и много набързо, но за съжаление скъсах мазол и то защото ме домързя да сменя голямото гюле с другото, после ме домъзя малко да забърша 32-ките и да сложа малко талк...
14.09.19
13:06
Тренировката вчера:
румънска тяга с повдигнати пръсти 2х140кг - бутане от лег 2х90кг.
румънска тяга с повдигнати пръсти 2х180кг - бутане от лег 3х120кг.
румънска тяга с повдигнати пръсти 2х200кг - бутане от лег 2х130кг.
румънска тяга с повдигнати пръсти 1х220кг - бутане от лег 2х140кг.
румънска тяга с повдигнати пръсти 2х200кг - бутане от лег 1х150кг.
румънска тяга с повдигнати пръсти 2х200кг - бутане от лег 1х160кг.
румънска тяга с повдигнати пръсти 6х160кг - гребане с трап бар 6х120кг - бутане от лег с раменен успореден хват 6х105 - бутане от лег с тесен хват 6х90кг.
румънска тяга с повдигнати пръсти 4х180кг - гребане с трап бар 4х130кг - бутане от лег с раменен успореден хват 4х115кг - бутане от лег с тесен хват 4х100кг.
Омотана тренировка, разпиляна, но правех само каквото мога да държа на фалангите или на основата на дланта. Днес почивка, утре наново.
17.09.19
11:27
Тренировката вчера:
клек 2х140кг - раменна преса с широк успореден хват 2х70кг.
клек 2х160кг - раменна преса с широк успореден хват 2х75кг.
клек с повдигнати пръсти 2х180кг - раменна преса с широк успореден хват 2х80кг.
клек с повдигнати пръсти 2х200кг - раменна преса с широк успореден хват 2х85кг.
раменна преса с успореден хват 2х85кг.
пендлей гребане с раменен успореден хват 10х120кг.
пендлей гребане с широк успореден хват 6х120кг.
Много набързо, но много мудно, тежко и криво. Тази тренировка трябваше да е в неделя, ама нещо не успях да се събера за трениране сутринта, после ме ужили стършел и си викам няма да я тромозя тая ръка, че да не се подуе нещо...А вчера сутринта беше станала двойна на другата, следобяда беше тройна 😄 Вечерта след тренировката взе да спада, днес е почти нормална.
19.09.19
11:07
Тренировката вчера:
румънска тяга с повдигнати пръсти 1х170кг, 10 пъти през 5 секунди.
бутане от лег 2х90кг, 10 пъти през 5 секунди.
румънска тяга с повдигнати пръсти 3х200кг - бутане от лег с тесен хват 4х110кг - тяга с повдигнати пръсти 1х220кг - бутане от лег с раменен успореден хват 4х110кг.
пендлей гребане с раменен успореден хват 1х130кг - пендлей гребане с широк успореден хват 1х130кг, 10 пъти през 10 секунди.
борческо въртене 1х31кг(на ръка), 10 пъти през 10 секунди.
въртене назад до над глава 1х26кг(на ръка), 10 пъти през 5 секунди.
бутане от лег 4х120кг.
скок на стълби през 5 стъпала, 25 пъти през 10 секунди.
Тонизираща тренировка, макар 6 интервала да не звучат точно тонизиращо. Тази седмица тренировките ще са рехави и ще се опитам да ги правя като тази.
21.09.19
11:06
Тренировката вчера:
клек 2х110кг 3 пъти, 2х130кг 3 пъти, 1х150кг 2 пъти, 1х1170кг 2 пъти, всички серии през 10 секунди - раменна преса с успореден хват 2х70кг, 10 пъти през 10 секунди.
клек с повдигнати пръсти 1х190кг - раменна преса с успореден хват 3х85кг - клек с повдигнати пръсти 2х190кг. Тук трябваше 3-3, но на първото повторение на клека ми текна кръв от носа и за да не се омажа ги разделих така.
обръщане от земя с пудовка, от 10 см дефицит 1х50кг(на ръка), 10 пъти през 10 секунди - изхвърляне от земя с двупудовка, от 10 см дефицит 1х32кг(на ръка), 10 пъти през 10 секунди.
коремно възлизане с широк успореден хват - набиране на въже 2, 10 пъти през 10 секунди - кофичка широко - повдигане на краката до L позиция - кофичка широко - повдигане на таза назад до колене върху успоредката, 10 пъти през 10 секунди.
Перфектна тренировка. Интервалите по двойки, щанги, пудовки и лостове, всичко супер.
Имаш ли някаква специфична причина да сменяш интералите от фиксирана тежест през 5 секунди на покачваща се през няколко серии с намаляващ брой повторения през 10?
24.09.19
11:39
Тренировката в неделя:
тяга с повдигнати пръсти, от 5 см дефицит 1х170кг, 10 пъти през 5 секунди.
бутане от лег 1х100кг, 10 пъти през 5 секунди.
румънска тяга с повдигнати пръсти 1х160кг, 10 пъти през 5 секунди.
пендлей гребане с раменен успореден хват 1х120кг, 10 пъти през 5 секунди.
пендлей гребане с широк успореден хват 1х115кг, 10 пъти през 5 секунди.
бутане от лег с раменен успореден хват 1х100кг, 12 пъти през 5 секунди.
Тягите с дебелия лост, румънската тяга само на фаланги и бая зор с удържането.
Стабилна тренировка, мина леко и стегнато.
Тренировката вчера:
обръщане от земя с пудовка, от 15 см дефицит 1х50кг(на ръка) - обръщане прав с пудовка 1х50кг(на ръка), 10 пъти през 10 секунди.
изхвърляне от земя с двупудовка, от 15 см дефицит 1х32кг(на ръка) - изхвърляне прав с двупудовка 1х32кг(на ръка), 10 пъти през 10 секунди.
Само толкова, че от уж леката тренировка в неделя, вчера се опитах да направя едно коремно и не успях даже да се дръпна 😄
Изгледах Пловдив Троудаун...Ми спокойно мога догодина да ги убия на RX, без да се пиша в мастърс(тоест ветерани) ако се хвана да се готвя сериозно, нищо, че зобят. То май женските RX тая година повече от мъжките RX се бяха натряскали 😄
казано от Boby_ на 23.09.19, 10:45:
Имаш ли някаква специфична причина да сменяш интералите от фиксирана тежест през 5 секунди на покачваща се през няколко серии с намаляващ брой повторения през 10?
Ако питаш за предишните две тренировки, тези с клека и тягата, да, има и тя е, че не бях правил интервал на клек от 2-3 да не е и 4 месеца и не бях сигурен къде ще сгъна и за това пробвах с покачване на тежестта. Ако питаш по принцип, не, няма. Отдавна съм го докарал до там, че ми стига просто тренировките да са с интервали.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.09.19 11:40.
А като цяло нещо за отбелязване от Троудаун-а...?
Аз само снимки намирам. Наистина някои жени са си повервАли и искат да ходят при големите какички на Игрите, ама по късия път 🙂
24.09.19
16:04
Ми много неща мога да коментирам, ама утре, че сега нямам време.
25.09.19
11:26
Тренировката вчера:
скок на стълби през 5 стъпала, с 20 кг жилетка, 20 пъти през 10 секунди,
скок на 45 см с един крак, с 20 кг жилетка, 10 пъти( на крак, със смяна на краката на всяка бройка),
коремно възлизане с широк успореден хват, 12 пъти през 5 секунди,
кофичка широко - повдигане на краката до L позиция - повдигане на таза назад до колене над успоредката, 12 пъти през 5 секунди,
всичко без почивка.
Раздвижване набързо.
26.09.19
10:45
Тренировката вчера:
клек с повдигнати пръсти 3х120кг 3 пъти, 2х140кг 3 пъти, 1х160кг 2 пъти, 1х180кг 2 пъти, всички серии през 10 секунди.
клек с повдигнати пръсти 3х200кг. Тук както се бъзиках, че ще направя една лека 5-ичка, така и ако се бях напънал, щях да я изкарам.
раменна преса с успореден хват 1х80кг, 16 пъти през 10 секунди.
раменна преса с успореден хват 3х85кг.
Много добре всичко.
26.09.19
16:03
казано от slavko на 24.09.19, 15:56:
А като цяло нещо за отбелязване от Троудаун-а...?
Айде, щото имам малко време до тренировка....😄
Много добра организация, въпреки че някои се възмущаваха от закъсненията на сериите или каквото там се води. Нормално да има дребни неуредици при събитие от такъв мащаб, все пак бяха много участниците.
Прилично построени комплекси или по-модерното -”ивенти”. Единствено на скалираните имаше един, който им взе огъня, явно качванията на кутия не бяха по-лекия и удачен заместител на пистолетите, които правеха в RX.
Доста подготвени участници. Някои определено добре, други определено бяха заложили на “добавките”...Тяхна си работа, но зобят грешно(отново, както и миналата година). Имаше такива, които беше удоволствие да ги гледаш как се движат и какво правят, имаше и криви.
Имаше технични вдигания, имаше и яко криви и само на сила. Имаше няколко състезатели, които много правилно си разпределяха силите и много добре седяха в цялата схема. Това момче, което спечели RX при мъжете, сърбина, беше удоволствие да го гледаш на финалния комплекс, пък и не само на него. Имаше една от жените RX, не и запомних името, май от Варна или е печелила във Варна - същата работа.
Много малко обаче бяха в час с това, което трябва да правят като завършат комплекса и между комплеските, според това, което са правили или това, което предстои. То бяха едни въргаляния по гумите и асфалта, едно търкяляне по тревата, едно загряване по 1 час...па ластици, пак разтягания, па чупки и наместване - определено липсваше намесата на някой, който наистина да знае какво, как и защо да се прави или съответно да не се прави. Наясно съм, че е част от Кросфита, ама все пак... 😄
Някои отсъждания бяха странни, на чисти фалове даваха легитимно повторение, на други пък не казваха защо са фалове и ги караха наново и при това ги караха да правят откровено глупави неща, но като цяло тези работи бяха по-скоро инцидентни, не масови.
Малко ми е странно и защо 7 комплекса(май толкова бяха де) в два дни. Спокойно и с 5 можеше да се отсеят и пак да стане шоу, защото имаше бая натискане на някои. Това вече сигурно си е свързано с някакви правила или просто отново е Кросфит.
А бе като цяло, който обича да гледа такива неща е изпуснал много, ако не го е гледал.
Но в заключение, пак ще кажа - много грозно назобени някои...
А, да, и Блага трудно щеше нещо да направи, особено на сегашното и ниво и тази подготовка. Щот много знае, ама не слуша 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.09.19 16:11.
Значи заслужаваш да не се сетя кога ти беше рождения ден..
При такова ниво на съдийството и схемата ваши - наши, колкото и добре да съм подготвена, пак може да не пекна или трябва да съм двойно по-добре от останалите.
Най-големият гаф, за съжаление, явно ще остане само от уста на уста, но бб-тийм винаги е един добър подиум, през който да го споделя. Ще се опитам накратко, за категория RX жени
Event еди си кой си :
5 - 4- 3 -2 -1 изхвърляне в рамките на 6 мин.
Двойката трябва да е на 60, 1-цата на 65.
Мария и сръбската състезателка объркват тежестите и правят двойката на 55, 1-цата на 60 ( съдиите им съдят успешни), от което пострадва Елина, която не само, че не е на химия, но е и с най-ниско лично тегло от 53кг и въпреки това прави двойка на 60кг!
Пращат клипа на Момчил и той казва - да, прави сте, но вече нищо не мога да направя.
Ако преразгледа решението си за този ивент, Елина Пашаланова става 1-ва, което ще и осигури и първата позиция при жени RX… но той отказва.
В случая става дума за 1500 евро награда.
Мнението беше редактирано от Блажка на 26.09.19 16:33.
27.09.19
10:16
Тренировката вчера:
обръщане прав с пудовки 1х100кг, 10 пъти през 10 секунди.
изхвърляне прав с двупудовки 2х64кг, 10 пъти през 10 секунди.
коремно възлизане с широк успореден хват, 12 пъти през 10 секунди.
кофичка широко - повдигане на краката до L позиция - повдигане на таза назад до колене над успоредката, 12 пъти през 10 секунди.
А бе уж трябваше съвсем лека тренировка да направя, но защо хванах големите гюлета...И след тях вече нищо не беше леко. На тях не успях за 10 секунди от фаза на усилие до фаза на усилие, а от пускане до хващане ги засичах, че съм мек и бая ми тежаха 😄
казано от Блажка на 26.09.19, 16:30:
Значи заслужаваш да не се сетя кога ти беше рождения ден..
Нали знаеш през къде ми е. То ти така или иначе остана единствения човек в тоя Форум, който не го забравя... 😄
При такова ниво на съдийството и схемата ваши - наши, колкото и добре да съм подготвена, пак може да не пекна или трябва да съм двойно по-добре от останалите.
Винаги ще има “такова съдийство” и “ваши - наши”, аз визирах съвсем друго в твоята подготовка. Липсва ти основен елемент и без него няма да стане нищо, независимо колко си яка и технична. Това миналата година го казах и на Деница и тя не го чу.
Най-големият гаф, за съжаление, явно ще остане само от уста на уста, но бб-тийм винаги е един добър подиум, през който да го споделя. Ще се опитам накратко, за категория RX жени
Event еди си кой си :5 - 4- 3 -2 -1 изхвърляне в рамките на 6 мин.
Двойката трябва да е на 60, 1-цата на 65.
Мария и сръбската състезателка объркват тежестите и правят двойката на 55, 1-цата на 60 ( съдиите им съдят успешни), от което пострадва Елина, която не само, че не е на химия, но е и с най-ниско лично тегло от 53кг и въпреки това прави двойка на 60кг!Пращат клипа на Момчил и той казва - да, прави сте, но вече нищо не мога да направя.
Ако преразгледа решението си за този ивент, Елина Пашаланова става 1-ва, което ще и осигури и първата позиция при жени RX… но той отказва.
Е това си е сериозна издънка. Ама дали организатора има право да се намесва в съдийските решение и да ги коригира, защото май тая верига си има някакви правила? Но и да има, и да няма, едно официално писмо до тях, с клиповете за доказателство не вреди и не заради сумата, а заради тоталната издънка в случая.
Елина беше това момиче, което ми много ми хареса как се представи, да, сега се сетих как се казваше. Жалко наистина, много добре седеше и много добре се представи.
В случая става дума за 1500 евро награда.
Е за 1500 евро да станеш на мъж...Ебаси и мъката 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.09.19 10:19.
казано от James Hinks на 27.09.19, 10:16:
Тренировката вчера:
обръщане прав с пудовки 1х100кг, 10 пъти през 10 секунди.
изхвърляне прав с двупудовки 2х64кг, 10 пъти през 10 секунди.
........А бе уж трябваше съвсем лека тренировка да направя, но защо хванах големите гюлета...И след тях вече нищо не беше леко. На тях не успях за 10 секунди от фаза на усилие до фаза на усилие, а от пускане до хващане ги засичах, че съм мек и бая ми тежаха 😄
Пфф....Това е истината!!!
Що и аз,не съм толкова ‘’мек’‘....дейба ?!
27.09.19
11:04
Елина Пашаланова е уникална Жена.
27.09.19
11:05
Че това е истината - истината е. Ама ти, че не си толкова мек, а доста по-корав също е истина. Големите гюлета ще ги изхвърлиш заедно, ще ги тласнеш, а аз едвам ги обръщам.
От Твоите уста в Божиите уши 🙂
Не знам, съмнявам се да ги изхвърля двете,но ще разберем като имам възможност 😉
28.09.19
11:18
Тренировката вчера:
тяга с повдигнати пръсти, от 5 см дефицит 1х190кг, 10 пъти през 10 секунди.
бутане от лег 1х120кг, 10 пъти през 10 секунди.
пендлей гребане с широк успореден хват 1х120кг, 10 пъти през 10 секунди.
бутане от лег с раменен успореден хват 4х115кг.
Възможно най-леката тренировка направих, защото от големите гюлета горната част на гърба и раменете бяха дроб.
30.09.19
10:31
Тренировката вчера:
клек с повдигнати пръсти 3х130кг 6 пъти, 2х150кг 4 пъти, всички серии през 10 секунди.
раменна преса с успореден хват 2х70кг, 10 пъти през 10 секунди.
клек с повдигнати пръсти 3х190кг.
раменна преса с успореден хват 3х85кг.
Всичко по план, само май трябваше да се напъна на клека за 5-ца на 190-те кг.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.09.19 10:52.
01.10.19
11:08
Тренировката вчера:
коремно възлизане с широк успореден хват, 12 пъти през 5 секунди,
скок на стълби през 5 стъпала, 16 пъти през 5 секунди,
кофичка широко - повдигане на краката до L позиция - повдигане на таза назад до колене над успоредката, 12 пъти през 5 секунди,
всичко без почивка.
Съвсем набързо. Два дни храната е под всякаква критика - малко като количество и лоша като като качество и днес не е ясно какво ще успея да направя с пудовките. Отделно в неделя подцених силата на джудиста за втори път това лято и за малко да ми извади рамото...Което не се случи де, но вече имам някакъв проблем с инфраспинатуса и ще видим как ще се развие.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.10.19 12:00.
02.10.19
11:07
Тренировката вчера:
обръщане прав с пудовки 1х100кг, 21 пъти. E, не в интервал, но не и съвсем свежи единички, паузите бяха различни - между 10 и 20 секунди.
изхвърляне от земя с дъмбел 1х40кг(на ръка), 10 пъти през 10 секунди.
изхвърляне прав с дъмбел 1х50кг(на ръка), 10 пъти през 10 секунди.
С оглед на храната предните дни - повече от отлично всичко. Макар да ми се искаше 30 обръщания, на 18-тото вече виждах сериозен зор и се спрях на нумерологията на Илия 😄
Изхвърлянията с дъмбел, защото с него е лесно да държиш успоредния хват и да ги правиш с права ръка - и двете заради рамото.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.10.19 15:45.
03.10.19
10:37
Тренировката вчера:
тяга с повдигнати пръсти, от 5 см дефицит 1х170кг, 10 пъти през 5 секунди.
тяга с повдигнати пръсти, от 5 см дефицит 3х200кг.
гребане с трап бар 1х110кг, 12 пъти през 5 секунди.
гребане с трап бар 3х140кг.
бутане от лег 2х90кг, 12 пъти през 5 секунди.
бутане от лег 3х130кг.
С някаква умора тренирах и малко недоспал, та за това с по-леки тежести.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.10.19 10:38.
Честит рожден ден, Сашо! Да си жив и здрав, много як, много обичан, оценяван.
И по-малко заядлив, щото ВЕЧЕ НЕ ТИ ОТИВА НА ГОДИНИТЕ хахахахахах 😄
Весел празник! Вечерта ще си сипя за твое здраве!
04.10.19
09:48
казано от Блажка на 04.10.19, 09:45:
И по-малко заядлив, щото ВЕЧЕ НЕ ТИ ОТИВА НА ГОДИНИТЕ хахахахахах 😄Весел празник! Вечерта ще си сипя за твое здраве!
Благодаря, да ти се връща!
Ама тва със заядливото баш сега ми отива повече - сърдит чичак 😄
казано от James Hinks на 04.10.19, 09:48:
казано от Блажка на 04.10.19, 09:45:
И по-малко заядлив, щото ВЕЧЕ НЕ ТИ ОТИВА НА ГОДИНИТЕ хахахахахах 😄Весел празник! Вечерта ще си сипя за твое здраве!
Благодаря, да ти се връща!
Ама тва със заядливото баш сега ми отива повече - сърдит чичак 😄
АХАХАХАХАХАХА с глас се смея 😄 Grumpy Grandpa!
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.10.19 10:10.