Коронавирус в България

Прескочи до:

01.04.20
23:51

казано от Деян на 01.04.20, 23:37:

...
Аз мисля, че с оглед неимоверно нарастналият интерес към гюлетата с дръжки вече е крайно време във форума да си има специален раздел-Гиревой спорт 💪

...и подраздели за рехабилитация и психологическа взаимопомощ? Явно хората са на ръба :)

GG

01.04.20
23:53

аз съм в рискова група..... пушач..... Хич не е да не се притеснявам.

Ако това може поне малко да те успокои..  : )

Nicotine alters the homeostasis of the RAS by upregulating the detrimental angiotensin-converting enzyme (ACE)/angiotensin (ANG)-II/ANG II type 1 receptor axis and downregulating the compensatory ACE2/ANG-(1–7)/Mas receptor axis” = CVD

So this must mean that with coronavirus, ACE2 is an issue. You want to up regulate ACE and down regulate/suppress ACE2.

Coronavirus has an affinity for ACE2 receptor sites.

“Angiotensin converting enzyme 2 (ACE2) receptors have been shown to be the entry point into human cells for SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19. ... Potential upregulation of ACE2 by ACE inhibitors or ARBs has resulted in a speculation of potential increased risk for COVID-19 infection in patients with background treatment of these medications.”

Also of note, studies indicate that ACE2 increased to a greater extent than ACE with undernutrition.

Nicotine from gum (or lozenges or such) helps make a receptor protein known as ACE2 “less available” as a place for the virus to gain entry to your body. ACE2 receptor sites are in your lungs (kidneys and a few other places too) and you want to “turn them off” by “turning on” more ACE. You increase your odds that the virus won’t “gain a foothold” or its effects will be limited by having more ACE sites and fewer ACE2 sites. Nicotine can make that happen.

Not recommending that you contaminate your lungs by smoking cigarettes to get your nicotine - unless you get tobacco leaves untreated with pesticides and roll your own lol. At last count there were approximately 600 ingredients in cigarettes of which almost 70 of the chemicals are known to cause cancer. Or are just straight up poisonous.

Мнението беше редактирано от gggddd на 01.04.20 23:57.

Bart Simpson

01.04.20
23:55

А аз съм бил санитар в НИО-нервно интензивно отделвние в ИСУЛ.
Извозил съм повече трупове, към моргата отколкото всеки тук е виждал.
И това мерило за какво е, Калоян?

Bart Simpson

01.04.20
23:57

казано от Solomon Kane на 01.04.20, 23:51:

...
Аз мисля, че с оглед неимоверно нарастналият интерес към гюлетата с дръжки вече е крайно време във форума да си има специален раздел-Гиревой спорт 💪

...и подраздели за рехабилитация и психологическа взаимопомощ? Явно хората са на ръба :)

Ръба е толкова далеко от пропаста, че малко имат представа.

ДЕ

02.04.20
08:09

Ех, Гого-успокои ме малко 😎
Сега да не вземат въздържателите да пропушат 😄 Едва ли.

02.04.20
09:52

казано от Деян на 01.04.20, 23:27:

Мен много мА дрАзни спокойствието на хората, макар и аз в много случаи да съм пълен гьон 😄

И като седите и се паникьосвате, по-добре ли се чувствате?

Не че аз не съм в паника, но ме притеснява повече това, което после ни чака. От друга страна, нямам какво да направя по въпроса към момента,  така че дори и от това няма нужда.

Страхът е лош съветник. Той прави от хората овце.

ПП: А това, че си пушач и се притесняваш в мега тъпо, това е бил твоя избор. Ако имаше вродено заболяване бих разбрала, ама така...

Мнението беше редактирано от Margi на 02.04.20 09:54.

02.04.20
10:08

Има разлика между това да си спокоен и това да се насаждат някакви, според мен неточни внушения. А барт, не е мерило за нищо,  просто не трябва излишно да се правят някакви внушения че едва ли това НЕ се различава по нищо от някакви други неща. Това ми се струва неправилно, а паника няма.

Хайде ще пиша малко повече, разберете че на нашата здравна система само това и липсва. ПРоблема, за който все пак имат изцяло вина управляващите, е че докараха тази здравна реформа доникъде. Съответно ние, няма как да реагираме адекватно на по сериозна обстановка. В България има много хора с хронични заболявания, много хипертоници, много много още други. Затова че по-добре така отколкото иначе.
Пак казвам, аз лично не оправдавам, дългите години безхаберие, ако се бяга случили някои неща и обществени превенции и кампании за здравето на хората имного много още други неща, можеше и да бъдат по-леки мерките. Обаче на гол г..з :) това е

Мнението беше редактирано от kaloyan на 02.04.20 10:15.

ДЕ

02.04.20
10:16

Абе вие хора, Марги, не ме ли четете в цялост. Не схващате ли метафората или пък какво искам да кажа.
Не-не се притеснявам на този етап като цяло от ситуацията.
Не-не се притеснявам, че пуша във връзка с вируса. Ако го мисля, то е за цялостното ми здравословно състояние.
А това за спокойствието и че, ме “”“дразни”“” нямам предвид страх. Човек може да не е спокоен, не защото го е страх. Затова казах за първия пистолет, т.е. оня първи сигнал който пропуква на спринтьорите, и им казва: готовиии......и си в очакване да чуеш: старт. Говоря за подготвенастта на ума, тялото и всичко което е налице между “готови” и “старт”. Демек-адреналин - горе, нахъсаност -горе, съсредоточеност-горе 😎 За такава липса на спокойствие говоря.

02.04.20
10:17

Ако може да е заключим тази тема ще е супер

02.04.20
10:21

казано от Margi на 02.04.20, 09:52:

А това,че си убедена ,че си се подготвяла имунно 20г за да се пребориш с подобно епидемиологично заболяване ,какъв съветник е?...на Дънинг?

ДЕ

02.04.20
10:22

казано от CottageCheese на 02.04.20, 10:17:

Е, що. Все още не хвърчат обидни квалификации и дано е така и занапред. Пък ако има разводняване, създателя може да позамете.

02.04.20
12:19

казано от Деян на 02.04.20, 10:22:

казано от CottageCheese на 02.04.20, 10:17:

Е, що. Все още не хвърчат обидни квалификации и дано е така и занапред. Пък ако има разводняване, създателя може да позамете.

Защото сте изписали 15 страници мнения, а от тях има няма 10 смислени

02.04.20
12:20

Тя темата е за това. Тук надали се очаква да влезе и да пише някой от Щаба...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.04.20 12:21.

ДЕ

02.04.20
12:23

Де да знае човек. Може пък някой от форума да е в щаба и да се скатава 😄

02.04.20
13:22

казано от nervak на 02.04.20, 10:21:

казано от Margi на 02.04.20, 09:52:

А това,че си убедена ,че си се подготвяла имунно 20г за да се пребориш с подобно епидемиологично заболяване ,какъв съветник е?...на Дънинг?

Всъщност има случаи на подготвени спортисти в топ форма, в прекрасно здравословно състояние, които едвам се отървах. Има случаи на зян хора пък, които минаха много леко. Божа работа. Ако някой си мисли защото е по як, че даже няма и да го помирише, бърка сериозно.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 02.04.20 13:22.

02.04.20
13:39

казано от kaloyan на 02.04.20, 13:22:

Всъщност има случаи на подготвени спортисти в топ форма, в прекрасно здравословно състояние, които едвам се отървах. Има случаи на зян хора пък, които минаха много леко. Божа работа. Ако някой си мисли защото е по як, че даже няма и да го помирише, бърка сериозно.

Вярно, принц Чарлз е примера, който се излекува за 5 дни. 🤔
А по-младите и здрави се мъчат седмици...

Мнението беше редактирано от Margi на 02.04.20 13:46.

02.04.20
14:55

Напоследък чета мнения на разни специалисти, че разпространението и по - тежкото протичане  на вируса са много по-силно изразени в страни, които са се отказали от БЦЖ ваксината  . Обратното - в страните , в които все още същата се прилага , заболяемостта и тежките и фатални случаи са в пъти по-малко малко от страните , които не се прилага този тип ваксина. Дали е някакво  съвпадение сигурно ще се разбере във времето .

Мнението беше редактирано от I`M на 02.04.20 14:58.

Т. Тодорова

02.04.20
15:12

казано от Margi на 02.04.20, 13:39:

казано от kaloyan на 02.04.20, 13:22:

Вярно, принц Чарлз е примера, който се излекува за 5 дни. 🤔
А по-младите и здрави се мъчат седмици...

Не съм чела, но тия пет дни, ако някой ги е упоменал нейде, са с начало датата на установяването наличието на вируса в кралския организъм. :)

ДЕ

02.04.20
15:27

Не е ли възможно някои от тия “звезди”-принцове, спортисти, актьори и т.н. ей така да метне обществото: Скъпи приятели, установиха ми положителна проба за........и след някой ден-преборил се, двете поредни проби са отрицателни и вече е ок. Сигурно и такива има. Обаче после ако го гепи наистина, ще си кажат: край, срещу това няма имунитет.

02.04.20
16:31

В Германия бившето ДДР е очевидно почти незасегнато от коронавируса.  Някои казват, че се дължи на задължителните имунизации по време на социализма :) Социализмът бил най-добрата профилактика :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 02.04.20 16:32.

ДЕ

02.04.20
17:20

Чак незасегната част, не. Но с изключение на Берлин, което е разбираемо, е доста по-малко наистина. Все още не знаем  със сигурност, на какво се дължи.

Мнението беше редактирано от Деян на 02.04.20 17:27.

02.04.20
17:43

казано от Деян на 02.04.20, 17:20:

Чак незасегната част, не. Но с изключение на Берлин, което е разбираемо, е доста по-малко наистина. Все още не знаем  със сигурност, на какво се дължи.

В Берлин също е много нисък процентът. От въпросната карта не си личи много.  Ето тук по-ясно.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 02.04.20 17:44.

03.04.20
20:57

Прочетете мнооооого внимателно тази статия. И нека да ви бъде като обица на ухото.

Българска лекарка в Испания: На 16 минути умира някой, решаваме кой има повече шанс да живее

7 милиона заразени в Испания

Мнението беше редактирано от Миро на 03.04.20 21:01.

03.04.20
21:32

казано от Миро на 03.04.20, 20:57:

Прочетете мнооооого внимателно тази статия. И нека да ви бъде като обица на ухото.

Българска лекарка в Испания: На 16 минути умира някой, решаваме кой има повече шанс да живее

7 милиона заразени в Испания

Това го показаха вече в Италия и там е подобно положението.
Ама и ти не знам дали не си вече много във филма, този тип изказ е за други хора и не тук в този форум. Хубаво е тези неща да ги пишеш и казваш на места на които е нужно.
Тук аудиторията е малко и въпреки че има идейни спорове, хората са достатъчно интелигентни и да не се нуждаят от назидания тип “И нека това ви бъде обица на ухото”
Ходи се бори във фейсбук, там наистина има смисъл.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.04.20 21:35.

03.04.20
21:36

Калояне...и тук има типажи,дет са подготвени от 20г за подобни вируси,както и хора ,които не виждат необходимост от прилагането върху себе си на евентуална ваксина .
Дали няма нужда от дрънкане по канчетата?

03.04.20
21:50

казано от nervak на 03.04.20, 21:36:

Калояне...и тук има типажи,дет са подготвени от 20г за подобни вируси,както и хора ,които не виждат необходимост от прилагането върху себе си на евентуална ваксина .
Дали няма нужда от дрънкане по канчетата?

Ами почти съм сигурен че това вече са убеждения. И няма как дрънкането по канчетата да донесе резултат. По принцип е хубаво да говори науката и всички да се образоваме максимално много и след това да търсим паранормалните явления. По мой опит дрънкането по канчетата води до тежки и безмислени спорове :)

03.04.20
21:55

Много хора работят и не могат да следят всяка информация в Интернет. А информацията води до информиран избор за каквото и да било.

Та по тази причина давам просто информация какво става в някои държави, нищо повече.

GG

03.04.20
22:19

казано от kaloyan на 03.04.20, 21:50:

Ами почти съм сигурен че това вече са убеждения.

Не са убеждения. И не знам къв зор имате с това. Нали вие ще си сложите тая ваксина дето ще излезе след няколко месеца, на вас и на децата си и ще сте спокойни.
За интернет дрънкачите пък не ми се говори.

03.04.20
22:23

казано от Gogo на 03.04.20, 22:19:

Не са убеждения. И не знам къв зор имате с това. Нали вие ще си сложите тая ваксина дето ще излезе след няколко месеца, на вас и на децата си и ще сте спокойни.

Аз нямам никакъв зор с нищо, всеки има право да прави каквото прецени за добре.

03.04.20
22:28

казано от Gogo на 03.04.20, 22:19:

Чувал ли си за стадния,колективния и тн. ефект на ваксината?
Какъв процент  ваксинирани хора е необходим за да изчезне някоя болест?
Такива индивиди като теб, които развиват теорията...за ваксинираните и що да се притесняват като са ваксинирани, са крайно опасни?...ще схванеш ли защо?

03.04.20
22:29

Аз дължа да напиша тук, че с Гого като си говорихме на вайбъра и казах, че ако изкарат много бързо ваксина за коронавируса, най-вероятно няма да си я сложа или на децата. На родителите - ще го мисля.

Разговора тръгна от там, като съм такъв про-ваксър дали си слагам грипна ваксина, а аз не си слагам. Първо струва пари, второ аз не се разболявам, не виждам нужда. Виж, родителите ми са друга работа - на тях сестра ми им слага всяка година.

Иначе имам всички задължителни ваксинации, както и децата ми и антиваксърите ги слагам в една графа с плоскоземците и креационистите, с тая разлика че от антиваксърство се умира доста по-често и по тази линия е опасно.

03.04.20
22:32

Со,не е грип.

ДЕ

03.04.20
22:36

Аз поне не съм много навътре, де що е имало ваксини, които са се слагали, всичко сме сложили на децата ни. Не съм се и замислял, да подлагам на съмнение правилността на това действие. В съзнанието ми е било, че това е правилно. Още повече, че още от малък съм бил с изграденото мислене, че комунистическата държава изгражда физически здрави и силни, и умни хора, и се грижи за тяхното здраве. На някой по-млад може да се види смешно и абсурдно, но това е положението. А и резултатите са показвали, че това е така.

03.04.20
22:40

казано от Деян на 03.04.20, 22:36:

още от малък съм бил с изграденото мислене, че комунистическата държава изгражда физически здрави и силни, и умни хора, и се грижи за тяхното здраве. .

Не думай,в другите държави са болни и дИбелИ.

казано от Деян на 03.04.20, 22:36:

оА и резултатите са показвали, че това е така.

Е...само ние сме така.

ДЕ

03.04.20
22:42

Е, сега да-болна нация сме вече. Преди не бе така.

GG

03.04.20
22:44

казано от nervak на 03.04.20, 22:28:

Чувал ли си за стадния,колективния и тн. ефект на ваксината?
Какъв процент  ваксинирани хора е необходим за да изчезне някоя болест?
Такива индивиди като теб, които развиват теорията...за ваксинираните и що да се притесняват като са ваксинирани, са крайно опасни?...ще схванеш ли защо?

Нетествани с годините ваксини за нещо, което няма да ме убие на място, няма да си сложа и пет пари не давам за овчия ти ефект. ;)

03.04.20
23:01

казано от Gogo на 03.04.20, 22:44:

пет пари не давам за овчия ти ефект. ;)

Точно за това говоря...нула .

казано от Деян на 03.04.20, 22:42:

Е, сега да-болна нация сме вече. Преди не бе така.

Преди бе комунизъм...викаш ,здрава нация??

Мнението беше редактирано от nervak на 03.04.20 23:02.

03.04.20
23:16

Аз лично в тази ситуация бих си сложил ваксина. Въпреки че нямам такива, освен БЦЖ.

Bart Simpson

03.04.20
23:35

Някой запознат ли е със системата-България на две скорости?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1