Коронавирус в България

Прескочи до:
RR

11.04.20
21:20

казано от Bart Simpson на 11.04.20, 16:28:

Лихварството е грях по принцип, който не учи от Израел за парите, плаче.

във старият завет пише, че даването на заем на някой от рода е хубаво, но без лихва, а на другите с лихва.....цитирам по памет, но който иска да прочете, в първите 50 страници е, толкова съм чел))

11.04.20
21:31

казано от Rldik Ridik на 11.04.20, 21:20:

във старият завет пише, че даването на заем на някой от рода е хубаво, но без лихва, а на другите с лихва.....цитирам по памет, но който иска да прочете, в първите 50 страници е, толкова съм чел))

В Стария завет пише доста неща, включително за детеубийство, отцеубийство и инцест. Новият е бледо продължение на класическия хорър. :)

11.04.20
21:33

Нещо от мойта сфера... отложиха с година световна конференция, провеждаща се веднъж на 3години, която беше планувана да се проведе не тази година, а през 2021. Съображенията са чисто финансови...очаква се след пандемията голяма част от участниците да не могат да си позволят разнаските около събитието.

RR

11.04.20
21:38

казано от Boby_ на 11.04.20, 21:31:

казано от Rldik Ridik на 11.04.20, 21:20:

В Стария завет пише доста неща, включително за детеубийство, отцеубийство и инцест. Новият е бледо продължение на класическия хорър. :)

така е, но е трудно да се свържат с банките ;))

Bart Simpson

11.04.20
22:03

Още 276 и бием Боби, давайте.

11.04.20
22:58

Пинк и едната ѝ дъщеричка били болни от коронавирус.

11.04.20
23:00

Без да са ходили на църква...кво ги чака тъпаците с лъжиците и тн тъпи ритуали -нагъчкани гъз до гъз,,не е истина.
Тва гледам,папата направи ритуалите си ...или квото се казва там през интернет,а тук миризливите дългобрадци реват,че видите ли някои миряни щели да умрат,ако не идат на църква по великден....баси и скодоумието.

Мнението беше редактирано от nervak на 11.04.20 23:04.

11.04.20
23:16

Един поп дето едва говори от старост днес обясняваше как НИКОЙ не се е заразил никога от конкването с лъжичката. Викам си: ако закарат някой доказано болен от ковид19 да го конква и дали ше лапне лъжичката след него лицемера мръсен...

11.04.20
23:18

Аз съм кръстен християнин, но не съм религиозен и никога не съм си и помислял да ближа лъжичка след някого другиго и без ковид-19, но наистина ли има такъв ритуал принципно и той се практикува?

Bart Simpson

11.04.20
23:33

Приятели, на Сплаш баба му е казала:
-Ако нямаш нещо хубаво да кажеш, замълчи си.

Не одобрявам това, което правят, но има хора, за които е важно и То много.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.04.20 23:33.

11.04.20
23:44

казано от Bart Simpson на 11.04.20, 23:33:

Приятели, на Сплаш баба му е казала:
-Ако нямаш нещо хубаво да кажеш, замълчи си.

Не одобрявам това, което правят, но има хора, за които е важно и То много.

По-важно от това да затрият куп хора да речем?

Bart Simpson

11.04.20
23:46

Понякога-да.
По-рано се каза-религиите са погубилаи много хора, но и те са изконно човешко право.
Религията е от нещата съхранили съществуването ни като нация в голяма степен.
Има един тук, който ще ме разбере-да се прибереш у дома защото заваля дъжд.
Който отиде там носи отговорност пред себеси, семейството си, ближните и пред Бог.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.04.20 23:51.

12.04.20
10:34

Може да е съхранила...и е време и сега да го направи,като затвори врати....именно заради такива тъпаци,които ще носят отговорност пред семейството си и ....прочие клишета.
Иначе Бг църквата отдавна е един кърлеж в обществото....само цуца пари и нищо  не прави.

Bart Simpson

12.04.20
10:52

Съгласен съм за църквата.

12.04.20
11:01

Църквата и вярата ще свърши ли ако се спази карантината? Ми тя много крехка тая вяра станала, щом 500 години турците с огън и ятаган не можаха да я изтрият и сега една пропусната Цветница и един Великден да не отидат до църквите и айде - край...

Църковни събирания може на живо, а учението например трябва онлайн? Църквата по-ли е важна за нацията от обучението например? Какво им пречи да предават в интернета ритуалите си и който иска да ги гледа като в цивилизования свят?

Свободата на вероизповедание се ограничава до това никой да не те репресира заради това в какво вярваш и какви религиозни практики изпълвяваш, но които не влизат в противоречие със закона. Представи си в САЩ (мега религиозни зомбита), ченгета спират заподозрян и му нареждат нещо и тоя вика: “На мен моя Бог ми каза: Да нямаш друг господар освен мен” и си продължава срещу тях. Дали ще сметнат това за религиозна свобода и дали ще му помогне срещу 9 милиметровите?

Разбира се че въображаемия им приятел на небето не е причина да не се съобразяват с положението и закона. За щастие ние сме - поне де юре - светска държава.

Bart Simpson

12.04.20
11:08

Когато свършите с вярата, религията и обсъждане на духовните нужди пишете, да продължа да чета темата.

12.04.20
11:38

Еднакво неприятни са  вярващите натрапващи своите вярвания и атеистите подскачащи срещу всичко религиозно...

12.04.20
11:47

Съвсем не срещу всичко. Само срещу престъпната безотговорност и претенцията да са с по-малко отговорности и повече права от останалите.

ДЕ

12.04.20
11:51

Ей сега излизах за малко до едни магазинчета. Половината хора по улиците са без маски. И то не да имат на врата, ама да не са им на лицето. Въобще нямат. Точно това много ме дразни у хората-неподчинението и неебаването на разпоредбите. Абе нямаш право да мислиш, бе-властта ти казва:маска. Точка. Властта ти казва: нямаш право на това или онова. Точка. Ама тая власт като не прилага разписаното, така ще е. Вчера чета една статия, как някакви келемета в кв. Младост май беше, дето ритали футбол и чак пък се дървили на полицаите, като ги гонили от оградена и затворена площадка с предупредителни табели. После и някакви скупчени колоездачи, и те подскачали: ама какво, ама защо. Не само глоби, и арести трябва да има. Я дайте вечерта по тв, как има 10-20 случаи на арестувани хора, да видиш на другия ден. Или пък без обяснения-заграждат скупчената група и започват с актовете. Който се опита да оспори, ама какво, ама защо-арест. Който не носи лични документи-арест.
За 24 часа ще ги оправя тия наглеци 😀

Бай ви Ганя разбира само като му бръкнеш в джоба или му нашариш благородното продължение на гръбнака с пръчка.

12.04.20
12:29

И аз бях навън и много приятно се изненадах, че пловдивчани не са стадо и не носеха маски.
Спряхме да правим много неща, но това не означава, че ще се подчиняваме на всякакви малоумщини.
Страхът не спира смъртта. Той спира живота!

ДЕ

12.04.20
12:32

Има наистина не малко случаи, при които е налице резон, хората да роптаят и да не се подчинят. Но настоящият случай не е такъв.
У българина, а и предполагам у доста хора дори в по-”цивилизованите” държави има едно такова оспорване на законовото положение за някои неща. Имам един колега, който го бяха глобили, че в София, при ограничение 60 км. карал с 80, знаейки за ограничението, но надявайки се, че няма да го снимат баш на тоя булевард.....обаче имало от ония мобилните триножници. Ейййй, тоя човек за миг не си каза, че е виновен а постоянно псуваше държавата. Изцяло твърдеше, как тя не е права и погрешно е преценила, на тоя булевард да слага такова ограничение. И спори, и се ядосва, и скача, като му кажеш, че това е закона и трябва да се спазва-още повече, че не е подведен от хубавия булевард /защото нали много такива са с со 80 км./ч /, а си има знаци като слънце и е знаел за ограничението. Обаче не, той има право да каже кое как е правилно, а не компетентните органи.

казано от Joyplovdiv на 12.04.20, 12:29:

Спряхме да правим много неща, но това не означава, че ще се подчиняваме на всякакви малоумщини.

Какви малоумни мерки ни карат да спазваме?

ДЕ

12.04.20
12:47

Аз не знам какво е това самочувствие на българина. Отсреща имаш професори вирусолози и епидемиолози с десетки години стаж, анализатори и какви ли не, които нещо са преценили, а ти казваш: не, не са прави, аз съм по-компетентен да преценя. Първо това, а след него и решението ти: не, няма да спазвам тая малоумна мярка.

12.04.20
12:48

казано от Joyplovdiv на 12.04.20, 12:29:

Страхът не спира смъртта. Той спира живота!

Пауло Коелю от алиекспрес е тук

ДЕ

12.04.20
12:51

Ама то не е нужно да те е страх. Мен не ме е, но това не пречи да спазвам указанията, защото някой по-умен от мен е казал така за мое добро.

12.04.20
12:53

Маските са малоумни, няма да  обяснявам защо- има стотици статии, но Щабът постоянно се сравнява с други страни- в Англия, Германия и т.н., където има много повече смърт, са препоръчителни, няма как да не се дразнят хората, аз разбирам, че много от вас се дразнят от това, че не носим маски, но  разберете и нас...Вие явно имате пълно доверие на Щаба, аз нямам такова, съжалявам...Затвориха църквите по цял свят, тука раздават днес върбови клонки- двойният стандарт също дразни много хора. Да не отваряме другата тема за това как лекуват болниците по принцип и колко хора са си отишли, мизерните пенсии по 200 лева...
Значи на Меркел не и пука за германците, затова не носят маски, а на нашите много им пука и аз трябва да им вярвам, еми няма как..

12.04.20
12:57

Поредната “няма да ви казвам” стойка.

Понеже пенсиите са несправедливи, дай ся да не спазваме правилата. Ама че логика.

То и на Борис Джонсън уж му пукаше за народа, ама ся 1 седмица не могат да го извадят от интензивното.

казано от Joyplovdiv на 12.04.20, 12:53:

Маските са малоумни, няма да  обяснявам защо...

Много статии, казваш... найс, а?

(1) Носенето на маска ограничава ли периметъра и количеството на всичко, което излиза от устата и носа ти?

(2) Това има ли значение за епидемиологичната обстановка по принцип?

И на двата въпроса ли ще отговориш с НЕ, читателко на статии?

Можеш ли да ми гарантираш, че не си носител на вируса и няма да бъдеш?

ДЕ

12.04.20
13:10

Да-може някъде да има двойни стандарти, да-може някъде мерките да са пресилени, да-може откритите заразени у нас да са повече сравнено с други държави, в които повече хора просто да са тествани, но аз гледам и общата бройка починали. В Сърбия например са двойно. В Турция от уж 0 заразени станаха десетки хиляди и да не казвам колко починали. В Гърция също значително е по-зле.
Затова, съдейки по статистиката, аз по-скоро вярвам на щаба. За чий ще им е да обират негативи, АКО НАИСТИНА тия мерки са безмислени. Кой ще вкарва мярка, за която 100 % знае, че няма да помогне и само ще си го завира сам.
Ок, в началото отрекоха смисъла от маски за здравите и незаразени, но пък ако всеки носи, заразените които не знаят, че са заразени, но носят маски ще отделят по-малко във въздуха от този вирус. Така се осъществява и по-голяма защита спрямо незаразените. Т.е. не е налице противоречие в тезите и явно има смисъл от такава мярка.

ПС, Кольо вече го е казал смисъла от маската.

Мнението беше редактирано от Деян на 12.04.20 13:11.

12.04.20
13:27

Оставям тук няколко снимки - нагледен материал от пандемията от преди 100 години. Тогава се е заразило 1/3 от човечеството. И още тогава са се научили да носят маски и да се изолират. При 1/3 от сегашното население и 1% смъртност това са 25 000 000 души.

12.04.20
13:28

казано от Bart Simpson на 12.04.20, 11:08:

Когато свършите с вярата, религията и обсъждане на духовните нужди пишете, да продължа да чета темата.

Знаеш ли кое е по интересното. Тук има много хора които много знаят много правят, обаче има нещо което не се връзва. Въпреки че знаят че подкожните мазнини и излишните килограми ги убиват, освен да се записват по предизвикателства за плочки, нищо не правят. После разтягат локуми доволно :) е тва е ..

12.04.20
13:30

Да де, ама дори и тея дето си застрашават здравето с много мазнини го признават. Никой тук не е казал “ОК е да си дебел,не ми обяснявайте, аз си имам мнение”.

А ти и още 1-2 си имате мнение.

12.04.20
13:34

казано от Димо на 12.04.20, 13:30:

Да де, ама дори и тея дето си застрашават здравето с много мазнини го признават. Никой тук не е казал “ОК е да си дебел,не ми обяснявайте, аз си имам мнение”.

А ти и още 1-2 си имате мнение.

Гузен негонен бяга. По принцип не е така, но много пъти при комуникацията онлайн така става :) сега например се заяждам леко, обаче е добронамерено, ама няма как да се разбере

Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.04.20 13:35.

ДЕ

12.04.20
13:36

Димо, споко. Това е по-скоро към мен 😀 Не, че ми дреме. Но си прав-не казвам/е, че положението ми/ни е ок, за разлика от други с мнението си за настоящото в БГ.
Аз не знам какво му става напоследък на Калата-отправя преки заяждания и откровени обиди без отсрещен повод и то към хора, с които уж имаше приказка.

12.04.20
13:38

казано от kaloyan на 12.04.20, 13:34:

По принцип не е така, но много пъти при комуникацията онлайн така става :) сега например се заяждам леко, обаче е добронамерено, ама няма как да се разбере

Брат ми, ти не си спрял да са правиш на интересен с алогизъми и логически фалации. Просто аз съм единствения, който ти обръща внимание. Което не говори много добре и за мен де, ама...

12.04.20
13:39

Е това е, че вие го приемате като обиди и лично, а не е. Затова винаги говоря общо и не посочвам хора, защото това са по скоро общи. Даже ср заяждам с Димо в момента доброжелателно, теб дори не те имам впредвид.

12.04.20
13:40

Аз вчера се извиних, най-чистосърдечно :)

12.04.20
13:41

казано от Деян на 12.04.20, 13:36:

Аз не знам какво му става напоследък на Калата-отправя преки заяждания и откровени обиди без отсрещен повод и то към хора, с които уж имаше приказка.

Е, като остане за малко насаме със себе си и му се вижда същността.

Още преди 2 седмици му казах да си измисли нещо позитивно да се занимава да не се депресира толкова.

12.04.20
13:44

Ето аз поне си знам, че изолацията не ме промени и преди бях и сега си оставам хейтър.

Дидо и преди и сега си остава философ, без да уточнявам какъв :)

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 12.04.20 13:44.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1