Коронавирус в България

Прескочи до:

25.10.20
14:07

казано от nervak на 25.10.20, 13:24:

казано от slavko на 25.10.20, 11:50:

А за това с осигуровките по горе на нервачето е смешно. Ти си служител моя, НИЩО не плащаш, ама НИЩО. Плаща ти го работодателя, срещу труда ти. Ние поне сме били работодатели и сме осигурявали хора и плащали заплати. Така че, който е ербап, спокойно да отиде в частния сектор и започне свой бизнес. Рай е ;) Особено в тези времена :)

Твоя,ще викаш “моя” на йогичката до теб примерно.
Иначе недей дава мнения кой нищо не е дал,щот си толкова далеч ,че не е истина...и друго ,тея съждения ,че не ги давам аз,са толкова изтъркани,че се смея на глас.
Като си толкова ербап ,ела при мен да те видим,колко време ще изкараш...рай е.

Понеже последното изречение ме кара да мисля, че приемаш работата си за неприятна/опасна/трудна, защо си я избра да я вършиш, а не започна да работиш сам за себе си/да ръководиш собствен бизнес/да плащаш своите и на работници заплати и осигуровки...щом е толкова елементарно/доходоносно според теб?

Мнението беше редактирано от Margi на 25.10.20 14:08.

25.10.20
14:09

Нищо от това, което си написала не съм казал.
Ма това е стила ти...нещо да кажеш.

25.10.20
14:09

казано от nervak на 25.10.20, 14:09:

Нищо от това, което си написала не съм казал.
Ма това е стила ти...нещо да кажеш.

Така ми прозвуча, затова попитах.
И явно имаш съмнения, че работещите за себе си не плащат осигуровки.

Мнението беше редактирано от Margi на 25.10.20 14:11.

25.10.20
14:16

Нямам съмнения, убеден съм,че една не малка част изобщо нищо не плащат...а взимат пари на ръка.

25.10.20
14:21

Има и такива, които плащат и хранят бюджета, в т.ч.здравната система, за да може после да им наредят да си седят вкъщи и да не работят, че здравната система нямало да издържи...ама да продължат да си плащат осигуровките...

25.10.20
14:27

Кой пък на вас ви е наредил да си стоите в къщи??
Много пък внасяте в бюджета...прехранихте го.
Ух ,как ще запеете другата песен...чакам ви с нетърпение.

Мнението беше редактирано от nervak на 25.10.20 14:29.

25.10.20
15:05

казано от nervak на 25.10.20, 14:27:

Интересна черта е това - вместо да пожелаеш на някого здраве и успех, въпреки различния ви начин на мислене, му пожелаваш да заболее, да се провали...за да можеш да злорадстваш и да му се надсмиваш след това. Сори, ама не мога да го разбера.
Хем спазваш мерки, за да има по-малка заболеваемост, хем пожелаваш на хората да увеличат бройките в статистиката...

25.10.20
16:09

А за това с осигуровките по горе на нервачето е смешно. Ти си служител моя, НИЩО не плащаш, ама НИЩО. Плаща ти го работодателя, срещу труда ти. Ние поне сме били работодатели и сме осигурявали хора и плащали заплати. Така че, който е ербап, спокойно да отиде в частния сектор и започне свой бизнес. Рай е ;) Особено в тези времена :)

Иначе недей дава мнения кой нищо не е дал,щот си толкова далеч ,че не е истина...и друго ,тея съждения ,че не ги давам аз,са толкова изтъркани,че се смея на глас.

Не ти се разбира нищо, злобата те смазва и някаква фиксацийка имаш, непонятна за мен поне :) Уважавам професията си и ти желая здраве. А това с ербапа, също не ти го разбрах, ще ми го обясниш наживо като се засечем някъде. Спирам да пиша, че с нищо не допринасяме за темата.

25.10.20
16:09

Не ти се разбира нищо, злобата те смазва и някаква фиксацийка имаш, непонятна за мен поне :) Уважавам професията си и ти желая здраве. А това с ербапа, също не ти го разбрах, ще ми го обясниш наживо като се засечем някъде. Спирам да пиша, че с нищо не допринасяме за темата.

25.10.20
17:06

казано от Margi на 25.10.20, 15:05:

казано от nervak на 25.10.20, 14:27:

Интересна черта е това - вместо да пожелаеш на някого здраве и успех, въпреки различния ви начин на мислене, му пожелаваш да заболее, да се провали...за да можеш да злорадстваш и да му се надсмиваш след това. Сори, ама не мога да го разбера.
Хем спазваш мерки, за да има по-малка заболеваемост, хем пожелаваш на хората да увеличат бройките в статистиката...

Миии различен начин на мислене?.
Славко,за ербапа беше,че ме прати в частния бизнес,ако съм ербап...ма щот съм бил там ,та ти казах, ти ако си ербап-ела на моята работа.
Но и по друг начин да си ме разбрал,за мен не е драма...мога да отговарям.

Мнението беше редактирано от nervak на 25.10.20 17:08.

25.10.20
20:17

Аз пък внасям на макс в касата и не съм взел 10 лева за много години. Даже не си спомням последните 20 години да съм взел болничен.
И се надявам да е все така, даже бих плащал и повече данъци, че като гледам доста изнемогващи хора има.

25.10.20
20:38

Тук всички излязохте големи данъкоплатци, Тръмп ряпа да яде :)
Плащайки данъци, мисля за моите роднини пенсионери, които издържам, така не се чувствам прецакан.

25.10.20
21:38

казано от kaloyan на 25.10.20, 20:17:

Аз пък внасям на макс в касата и не съм взел 10 лева за много години. Даже не си спомням последните 20 години да съм взел болничен.

Че ти на колко си години. В профила пише 33, но освен да не е вярно. Иначе не знам как ще си навъртял 20 г. без болничен, т.е. значи имаш поне толкова трудов стаж.

25.10.20
21:54

казано от Margi на 25.10.20, 15:05:

За такива като теб и компания, които манипулирате и дезинформирате хората в тяхна вреда, най-справедливо е да изпитате всичко на собствения си гръб. Това, което много тежко болни хора са изпитали по ваша вина. И може би тогава в празните ви глави ще настъпи едно просветление и отрезвяване. Станахте най-големите световни спецове по вирусология и раздавате съвети на килограм. В разни сайтове, не само в този.

И много хора ви повярват, а после изгарят. Заради собствената доверчивост и поради вашите груби манипулации, да неглижирате проблема. Все едно през 20-те години на 20 век някой да беше писал и убеждавал, че няма туберкулоза и всичко това е една измислица и план-заговор. Тази пролет от ковид умря сина на известния треньор по борба Симеон Щервв, състезателя от националния отбор Николай Щерев. Едър здрав мъж. Той разбира се е разбрал, че има някакви леки симптоми, но нали вие убеждавате хората, че няма нищо сериозно и сами си внушаваме някакви вируси. И това е плод на развинтената фантазия на хората. Та той решил, че няма никакъв проблем и си продължил тренировките. Някаква лека хрема или слабо дразнене на гърлото, какво пък толкова? Сигурно е чел и вашите “драгоценни” съвети и се предоверил на такива като теб. Е плати за което с живота си накрая.

Та това което нервак ти е писал е желание за справедливост. И наистина какво пък, щом вие пълните главите на съвсем невинни хора с брътвежите си и категорично им вредите, какъв е проблема сами да пробвате това “леко грипче”? Щото иначе действате на принципа “на чужд гръб и сто тояги са малко”. Какво ви пука, ако някой друг пострада? Обаче стане ли въпрос за теб самата, виж как изведнъж се извъртя на 180 градуса. Че нали нямало никакъв проблем, човек да изкара “лекото грипче”? Що се сърдиш на нервака?

25.10.20
23:12

Ти по същество не си казал нищо. Освен че не пишеш нищо свързано със спорта, си дошъл да защитаваш разни корона теории. Според мен си от платените , които ходят и пишат по всички форуми.
Единствено не разбирам защо форумната администрация толерира такива кАто теб.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.10.20 23:15.

Bart Simpson

25.10.20
23:31

Калояне, щом ти си още в ефира, значи не той, ами всеки прокариот може да пише.
Back to fOkin Monera.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 25.10.20 23:33.

Bart Simpson

25.10.20
23:38

Не помня кой, я пита, като няма нищо, отивай да помагаш в ковид отделение, айде, аз ще те закарам.

25.10.20
23:40

Дано никога не ми се наложи да прося пудовки и от хора , които имат много по-малко от мен.

25.10.20
23:50

казано от Optimus Prime на 25.10.20, 21:38:

казано от kaloyan на 25.10.20, 20:17:

Че ти на колко си години. В профила пише 33, но освен да не е вярно. Иначе не знам как ще си навъртял 20 г. без болничен, т.е. значи имаш поне толкова трудов стаж.

Е ти нали не вярваш че съм на 33 :) ако съм на тези години не бих си позволил да се шегувам с по - възрастни хора от мен.

25.10.20
23:55

Вие двамата какво толкова делите и защо не се разбрахте така и не ми стана ясно,ама явно съм малка и не ги разбирам тези неща.
Бихте могли да си вложите излишната енергия на много други места
Примерно ✌️

Barberian

26.10.20
07:08

След като не спази собствените си наредби и не се изолира след контакт с носител на вируса защото видиш ли имал два отрицателни теста, днес кралят слънце е с положителен тест. Тестът ясно доказва защо хората които са имали контакт със носител на вируса трява да се изолират защото заразяват и други. Други министри също не спазиха тези наредби. Оставка! :)

Barberian

26.10.20
07:08

След като не спази собствените си наредби и не се изолира след контакт с носител на вируса защото видиш ли имал два отрицателни теста, днес кралят слънце е с положителен тест. Тестът ясно доказва защо хората които са имали контакт с носител на вируса трява да се изолират защото заразяват и други. Други министри също не спазиха тези наредби.

Мнението беше редактирано от Barberian на 26.10.20 07:10.

26.10.20
07:15

Гледахте ли Мангъров какви ги пердашеше ? То не знам кое точно да цитирам.
Без маска в градския:
- Да
И преди това сте били в ковид отделението:
-Със сигурност.
И там без маска:
- Естествено.
И после в градския транспорт пак без маска.
-Ами да.

Дори да приемем, че маските не играят, все пак  има налични разпоредби, които трябва да се спазват, дори да не си много съгласен с тях и ги смяташ за безмислени.

Barberian

26.10.20
07:20

По времето когато е трябвало да е под карантина е бил контактен с едни от най- важните министри и специалисти + една американска делегацийка :) Сега да видим колко още ще изреват. Списъка тук

26.10.20
07:28

Миро...не знам откъде я събирате тая злоба, принципно теб нито те разбирам какви ги редиш, нито ми се занимава да ти отговарям, обаче:
Кой е болен по моя вина?
Какви съвети съм давала в какви сайтове? И кой е тоя дето ме е слушал?
Къде съм се обърнала на 180 градуса?
Каква справедливост, бре, ти за господ ли се взе?
Съвсем се смахнахте, ей! Промиха ви мозъците...

Към по-долните постове - смелите да помагали в ковид отделенията - имам познат пуснал заявление за доброволец още през април месец. Досега никой не го е повикал, въпреки публикациите, че изнемогвали.

Barberian

26.10.20
07:48

казано от Optimus Prime на 26.10.20, 07:15:

Гледахте ли Мангъров какви ги пердашеше ? То не знам кое точно да цитирам.
Без маска в градския:
- Да
И преди това сте били в ковид отделението:
-Със сигурност.
И там без маска:
- Естествено.
И после в градския транспорт пак без маска.
-Ами да.

Дори да приемем, че маските не играят, все пак  има налични разпоредби, които трябва да се спазват, дори да не си много съгласен с тях и ги смяташ за безмислени.

Убеден съм, че той самия не си вярва. Просто яхна вълната на недоволството и от абсолютно нечуван доктор, стана най- коментирания и хиляди хора го боготворят защото отговаря на техните виждания :) Всеки който не иска да спазва се оповава на неговите теории, които всъщност вчера стана ясно, че се извъртат на 360 градуса :)

Мнението беше редактирано от Barberian на 26.10.20 07:50.

26.10.20
07:49

Ква злоба бе??
Някой като ви посече глупостите бил злобен.
Аре у лево ...бегайте на протест против маските и 5Gто.
Дай го тоя познат,ще го уредим веднага в Пирогов.
Калояне,кои са корона теориите?
Къде плащат да пишеш по форумите...и аз да се наредя?

Мнението беше редактирано от nervak на 26.10.20 07:53.

Bart Simpson

26.10.20
07:49

Ей, прокариота, речта не е за теб, отказвай се, паляк.
А мийнуайлд в София:

26.10.20
07:54

При нас още хора са аут...

26.10.20
08:08

Аз пък и днес няма да ида на бач. Чакам жената при Пирогов да я тестват. И до днес вечерта или утре сутринта ще сме в очакване.
Тя тръгна някъде със сополите и неразположението на 15-16 ти. Аз на 19-ти отрицателен. Ден след това и на мен не ми бе напълно ок за около 2 дена. Ще видим.

Bart Simpson

26.10.20
08:10

Ние и тримата сме домашно за десет дни.

26.10.20
08:31

И в нашата фирма има някакъв положителен, обаче без симптоми. Хем не сме в офиса, хем този е дошъл до офиса, даже си е намерил и дружки 5-6 да си комуникира с тях .. да се оправят.

26.10.20
08:37

казано от Bart Simpson на 26.10.20, 08:10:

Ние и тримата сме домашно за десет дни.

Защо?
От РЗИ ли ви наредиха?

Bart Simpson

26.10.20
08:50

Не всъщност, но не е ли задължителна карантината за контактни, за цялото домакинство?

26.10.20
09:04

казано от Barberian на 26.10.20, 07:08:

След като не спази собствените си наредби и не се изолира след контакт с носител на вируса защото видиш ли имал два отрицателни теста, днес кралят слънце е с положителен тест. Тестът ясно доказва защо хората които са имали контакт със носител на вируса трява да се изолират защото заразяват и други. Други министри също не спазиха тези наредби. Оставка! :)

Фризьорът слънце, и от политика разбираш, евала :)

26.10.20
09:05

На жената пък й казали, ако има нещо, т.е. положителна, до довечера ще й се обадят. А ако няма-нямало да звънят. Викам си, какво пречи и при “-” да звъннат. Ще треперят хората цЕл ден ? Защото то под “довечера” се разбират доста часове, та не знаем какво да правим. Ще се подготвя за предстоящи 14 дни вкъщи-ще накупя това онова, разни загряващи течности и т,ва е.
Всъщност може да ида и до залата, да се изклякам поне. То и без това в този часови диапазон няма никой.

Т. Тодорова

26.10.20
09:06

казано от Margi на 26.10.20, 07:28:

Миро...не знам откъде я събирате тая злоба,

Не е злоба, но е силно раздразнение, напълно оправдано

принципно теб нито те разбирам какви ги редиш, нито ми се занимава да ти отговарям,

Но все пак ще му отговориш в опит да продължиш диалога, който толкова не искаш да водиш.

обаче:
Кой е болен по моя вина?
Няма как да знаем.

Какви съвети съм давала в какви сайтове? И кой е тоя дето ме е слушал?
Даваш съвети как тъпанарите да си обжалват глобите за неносене на предпазни средства по време на епидемия и споделяш мозъчните диарии на треторазредни конспиратори.
Все някой, в чиито очи си авторитет в сферата на йогата примерно, ще направи логическата грешка да ти се довери и в тази област.

Къде съм се обърнала на 180 градуса?
Където ти е казал Миро.

Каква справедливост, бре, ти за господ ли се взе?
Едва ли някой тук ти желае лошото, но умееш да провокираш и после да изкарваш другите не достатъчно духовно извисени.

Съвсем се смахнахте, ей! Промиха ви мозъците...
Добре, че си имаме будители, които да не се поддават на промивки и да крепят човечеството със светлите си знания и борбен дух.

Към по-долните постове - смелите да помагали в ковид отделенията - имам познат пуснал заявление за доброволец още през април месец. Досега никой не го е повикал, въпреки публикациите, че изнемогвали.
Има само една причина да не го потърсят и тва е, че ни лъжат, че положението е тежко. И че планетата е кръгла.

Bart Simpson

26.10.20
09:07

Не намирам никакво инфо дали подлежа на задължителна карантина.

26.10.20
09:08

казано от Bart Simpson на 26.10.20, 08:50:

Не всъщност, но не е ли задължителна карантината за контактни, за цялото домакинство?

Ами при нас има карантина само на болни....или на семейство с болен.

Bart Simpson

26.10.20
09:15

Свързах се с личния ни лекар, каза, че само дребния е под карантина, ние не.
Значи трябва да го затворя в спалнята и да му мятам храна.
Кошмар.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1