казано от kaloyan на 21.11.20, 20:58:
Никаква идея нямам за какво говориш :) ставия ли е какво.
За игри говоря. :) Вдетиняваме се на дърти години, още преди да е ударила склерозата.
22.11.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Клек (през 10 секунди) - 10х1х120 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10х1х95 кг.
3. Набирания с тесен надхват с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х25 кг.
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 10х1х22 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 8, 5 бр +10 кг.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 06:45 мин.
Положително:
- Нищо днес.
Отрицателно:
- Много ми тежеше днес, съответно времето е по-лошо от предните тренировки. Ама при липса на сън и калориен дефицит с все бирите в сметката няма как да се очакват чудеса.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus, 3 таблетки Orange Triad.
2. Към обяд - 1 капсула cissus, 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, а по обед ще ходим малко на разходка - времето е прилично, а след малко така или иначе ще се стъмни.
23.11.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди): - 10х1х150 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10х1х28+28 кг.
3. Гребане с трап-бар от земя (през 10 секунди) - 10х1x126 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х25 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 10.
Чисто време за интервалите - 5:27 мин.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- И днес като вчера - беше ми трудо и уморено, съответно времето - нагоре.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 1 капсула cissus, 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат, 1 капсула cissus.
Обобщение за деня:
Какво да му обобщавам...
24.11.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 9, 6 бр +10 кг.
Чисто време за интервалите - 06:26 мин.
Положително:
- Около нормалното време за тази тренировка +/- няколко секунди.
Отрицателно:
- Клекът си ме мачка на някакви смешни тежести, ама това е положението.
Добавки:
Обобщение за деня:
Търся на малката щерка електронна книга. Преди време имах Kindle и бях адски недоволен - страшно бавен, не поддържа никакви смислени формати, освен амазонския, а като усещане не беше толкова по-различно от четене на голям телефон. Сега се чудя какво да ѝ взема - хубавите книги са адски скъпи (новия Kindle Oasis, Onyx BOOX Max3), a стария Paperwite вече съм го отписал. Тия на Kobo са си с някаква собствена екосистема на Rakuten и не възнамерявам да се връзвам с тях.
Някой да има опит с това?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.11.20 14:48.
24.11.20
15:53
За миналата коледа подарих на жена ми Pocket Book Touch Lux 4, но детето стъпи върху него и му спука дисплея, което не се поддържаше от гаранцията, а подмяната му с фабричен струваше колкото цялото устройство, чаках половин година, докато пуснат дисплей за този модел в ебай, взех и го смених, оттогава няма проблеми, има хубав дизайн, намерих му хубав дамски кожен калъф, има подсветка, приличен браузър и забравяш кога си го зареждал, поддържа всички формати, предполагам че новите модели са много по-добри. Имах стар Kindle без подсветка, който подарих на тъста ми, но наистина е дразнещо, че трябва да конвертираш формата на всички книги, аз лично ползвах Calibre за целта.
Аз съм с Kobo Aura. Не знам защо искаш да ги отпишеш, но аз съм супер доволен. Чете всичко познато, има регулярни ъпдейти, готина подсветка, батерията държи със седмици, дори и при четене с подсветка, за мен има и достя юзър френдли интерфейс. Взех го преди около 5 години, втора ръка от OLX и нямам никакви оплаквания. Четецът си е на 7 години де, за други по-нови модели нямам наблюдения. При всички положения, всички Kindle-и, на които съм попадал, са ме разочаровали доста повече.
Благодаря за насоките!
казано от Brown Bomber на 24.11.20, 15:53:
За миналата коледа подарих на жена ми Pocket Book Touch Lux 4, но детето стъпи върху него и му спука дисплея, което не се поддържаше от гаранцията, а подмяната му с фабричен струваше колкото цялото устройство, чаках половин година, докато пуснат дисплей за този модел в ебай, взех и го смених, оттогава няма проблеми, има хубав дизайн, намерих му хубав дамски кожен калъф, има подсветка, приличен браузър и забравяш кога си го зареждал, поддържа всички формати, предполагам че новите модели са много по-добри.
Като цена и отзиви изглежда доста добре, но доколкото прочетох, е с Linux и не могат да се инсталират приложения, за да чете амазонски книги, та трябва да е конвертират, a искам да избегна тази занимавка и детето да може да чете директно, затова търся нещо с Android, колкото и да е бъгав във версията му за книги.
казано от Гордан на 24.11.20, 16:30:
Аз съм с Kobo Aura. Не знам защо искаш да ги отпишеш, но аз съм супер доволен. Чете всичко познато, има регулярни ъпдейти, готина подсветка, батерията държи със седмици, дори и при четене с подсветка, за мен има и достя юзър френдли интерфейс. Взех го преди около 5 години, втора ръка от OLX и нямам никакви оплаквания. Четецът си е на 7 години де, за други по-нови модели нямам наблюдения. При всички положения, всички Kindle-и, на които съм попадал, са ме разочаровали доста повече.
Защото и при него трябва да се занимавам с конвертиране.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.11.20 18:58.
24.11.20
19:38
казано от Boby_ на 24.11.20, 18:56:
Като цена и отзиви изглежда доста добре, но доколкото прочетох, е с Linux и не могат да се инсталират приложения, за да чете амазонски книги, та трябва да е конвертират, a искам да избегна тази занимавка и детето да може да чете директно, затова търся нещо с Android, колкото и да е бъгав във версията му за книги.
Да, AZW/AZW3 без конвертиране, мисля че само в Android, iOS и Kindle.
25.11.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с успореден хват с редуване на ръцете (през 10 секунди) - 10х1х28+28 кг.
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 15, 10.
Чисто време за интервалите - 5:25 мин.
Като субективно усещане очаквах по-добро време, но и това бива.
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- И тук нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Седмицата продължава така, както започна... Хубавото е, че има само два и половина работни дни още.
26.11.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 06:06 мин.
Положително:
- Времето надолу днес.
Отрицателно:
- Това, че минах бързо интервала, е заблуждаващо. На клека всичко след 6-тото повторение беше борба да стана, а на последните две като нищо щях да си остана долу, ако не бях проявил солидна доза инат. Не олекват тия 120 кила и туй то.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес си взех очилата от оптиката и сега съм с тях пред компютъра. Чувствам се като дядо с бастун.
27.11.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 10.
Чисто време за интервалите - 5:04 мин.
Много ми тежеше днес, а времето излезе добро (най-вече заради кофите накрая, които бяха почти на един дъх).
Положително:
- Нищо за отбелязване.
Отрицателно:
- И тук нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Освен да споделя новината на деня, а именно, че е петък, друго не ми остава.
казано от Boby_ на 27.11.20, 15:25:
27.11.2020 г. Освен да споделя новината на деня, а именно, че е петък, друго не ми остава.
Мен цял ден ме мъчи екзистенциалния въпрос - ако се налага да работиш в събота, петъка, петък ли е ? :D
Мнението беше редактирано от Splash на 27.11.20 15:57.
казано от Splash на 27.11.20, 15:55:
казано от Boby_ на 27.11.20, 15:25:
27.11.2020 г. Освен да споделя новината на деня, а именно, че е петък, друго не ми остава.
Мен цял ден ме мъчи екзистенциалния въпрос - ако се налага да работиш в събота, петъка, петък ли е ? :D
Това е парадоксът на отработването от едно време. :)
28.11.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 07:00 мин.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- Дали заради някаква умора или заради това, че днес интервалът беше с по-тежките тежести (в залата има два вида и едните определено тежат повече, а на интервала всеки 100 грама се усещат като 5 кг), но клекът с 30 секунди нагоре и едва-едва завършен.
Добавки:
Обобщение за деня:
Някакво есенно-мързеливо. Окончателно се отказах от още едно пътуване до България тази година - при сегашната ситуация би било безумно. Трябва да измисля какво да правим по Коледа.
28.11.20
21:31
Може би глупав въпрос, но борческото не е ли по-специфично движение и започването отново и отново през 10сек за 1 повторение какво точно дава?
казано от ‘satisfaction на 28.11.20, 21:31:
Може би глупав въпрос, но борческото не е ли по-специфично движение и започването отново и отново през 10сек за 1 повторение какво точно дава?
Въпросът ти не е глупав, но изисква доста дълго обяснение. Най-кратко казано интервалите дават силова издържливост, без да се прави компромис със силата.
А борческото въртене е комплексно упражнение, което натоварва целия раменен пояс.
29.11.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 1, 10.
Чисто време за интервалите - 5:25 мин.
Горе-долу добре.
Положително:
- Рутинно като цял.
Отрицателно:
- Нищо ново.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес видях Панамера комби. Не вярвах, че Порше могат да направят нещо по-грозно от “нормалната” Панамера, но ме опровергаха напълно.
А в залата доста ме възмутиха - днес си имаше групова тренировка, което на фона на ситуацията е напълно безотговорно.
30.11.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Клек (през 10 секунди) - 9+1х1х120 кг.
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 06:51 мин.
Положително:
- Нищо.
Отрицателно:
- За пръв път, откакто правя ежедневни интервали, завършвам преден клек като зерчер - много ме смачка клекът и на десетия подход изсипах щангата напред. Не знам какво стана от 2 тренировки насам. С друго упражнение не усещам нищо такова.
Добавки:
Обобщение за деня:
Освен псувни, друго не ми идва на ум за описание на деня, така че ще ви ги спестя.
01.12.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 15, 10.
Чисто време за интервалите - 5:13 мин.
Положително:
- Бързичко и рутинно.
Отрицателно:
- Онзи ден нещо направих на гребането и ме наболяваше врата и между плешките. Днес направо се довърших. Сигурно нещо навеждам главата и събирам плешките, макар да не се усещам - трябва да го снимам тъпото гребане или направо да го сменя на силово с дъмбел. Сега пак ще ходя една седмица като Робокоп...
Добавки:
Обобщение за деня:
След дълга разправия със Самсунг около една промоция, която не би трябвало да обхваща и моя телефон, но заради неясната формулировка реших да се заяждам с тях, най-накрая им измъкнах чифт Galaxy Buds+ срещу 99 крони (под 10 евро). Днес ги пробвах в залата - съвсем друго е в сравнение със слушалки, които обхващат цялото ухо отвън. Нито се потя, нито се канят да падат, а все пак мога да си слушам моята си тресня, вместо бълвочите, които пускат по радиото.
По тоя повод поздравче:
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.12.20 14:53.
Обобщение за ноември 2020
Напълно рутинен месец. Реших, че е крайно време да направя нещо срещу това плавно, но постоянно качване и минах пак на фастинг поне 4-5 дни в седмицата. Освен преките ползи от фастинга, това ми дава възможност много по-лесно да контролирам калориите, а и автоматично означава 200 килокалории, “освободени” заради пропуснатата чаша мляко с разтворимо кафе, която пиех сутрин всеки ден в последните има-няма 25 години. Минах на черно еспресо без захар - не ми е толкова приятно, но има редица ползи. :)
Резултатът е налице - през ноември съм свалил 0,9 кг - от 112,5 на 1-ви ноември до 111,6 на 1-ви декември. 900 грама са 231 килокалории среден дневен дефицит при 7709 за килограм промяна в теглото. Приетите калории са средно 3003 киликалории на ден и неутралният баланс излиза 3234 - доста съвсем според очакваното.
По Мифин-Сейнт Жур неутралният баланс излиза 3236 при коефициент на физическа активност 1,55 - да се бях мъчил, нямаше да докарам 2 калории разлика за цял месец.
В тренировъчно отношение месецът премина рутинно - нито една пропусната треноровка. С това стават три месеца без пропуснат ден.
Не си правя кой знае какви планове за декември - не се знае какво ще стане със залите, а за храната не е точният месец за някакви кой знае какви ограничения, така че каквото дойде. После ще го мисля догодина. :)
Купих си и нов кантар, че старият взе да сдава багажа. Двата дават разлика до половин кило (новият е “комплиментаджия”), така че може рязко да “сваля” още няколкостотин грама в началото на декември, като превключа изцяло на новия кантар. :)
казано от Boby_ на 01.12.20, 14:51:
Обобщение за деня:
След дълга разправия със Самсунг около една промоция, която не би трябвало да обхваща и моя телефон, но заради неясната формулировка реших да се заяждам с тях, най-накрая им измъкнах чифт Galaxy Buds+ срещу 99 крони (под 10 евро). Днес ги пробвах в залата - съвсем друго е в сравнение със слушалки, които обхващат цялото ухо отвън. Нито се потя, нито се канят да падат, а все пак мога да си слушам моята си тресня, вместо бълвочите, които пускат по радиото.
Аз си взех същите миналата година (или беше към началото на тази), след като ми се прецака 3.5 мм буксата на телефона от ръчкане на кабели, а диадемите ме запотяваха, свличаха се повреме на серии (а да не говорим и за миризмата, като хубаво се напоят падовете на слушалките). Изръсих 300+ лева (въпреки че 10 евро звучи прекрасно :D), но си заслужаваше и не съжалявам. По спомени ги рекламираха да хващат до 10 метра, но при всички положения са повече. Хвърлям си телефона някъде в залата и не мисля дали няма да го счупя с някой дъмбел. Батерията им е чук. На 7-8% мога да си изкарам тренировката спокойно.
Мнението беше редактирано от Гордан на 01.12.20 15:39.
казано от Гордан на 01.12.20, 15:37:
Изръсих 300+ лева (въпреки че 10 евро звучи прекрасно :D), но си заслужаваше и не съжалявам.
Като си купувах новия телефон, бяха изпляскали промоция на сайта си от типа на купете си 5G телефон и вземете с него Galaxy Buds+ или там другите им “диадеми”. Купих си аз телефон, слушалки няма. :) Разгледах по-внимателно промоцията - оказа се, че е само за S серията, не важи за Note. Обаче го пише, чак като се поразровиш. Аз направих един скрийншот и се заядох с тях. Накрая ми пуснаха един код и ги взех не съвсем безплатно, но за 99 крони - колкото да се отърват от мен. Пазарлъци на дребно и не се гордея с тях, ама си им беше подвеждаща рекламата и е редно да си платят за това.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.12.20 17:55.
Да прецакаш и поставиш на мястото телеоператор не е повод за срам, а за гордост.
Говоря така, защото макар от другата страна също да седят хора, бонусът на заплатата им зависи от броя договори, които са сключили на месец. Нормална вътрешнофирмена политика ли е в А1 да получават по близо още 1 заплата/буквално, имам приятел работещ там от 2г./ от прецакване на възрастни жени и мъже, откровено набутвайки ги с нов айфон и план за 60лв/месец?
Така че не изпитвам емпатия при опити да ме минат в телеоператор - нищо, че това им е работата.
казано от Боян на 01.12.20, 20:36:
Да прецакаш и поставиш на мястото телеоператор не е повод за срам, а за гордост.
Аз директно от Самсунг си ги взех нещата по програмата им Upgrage+, но разликата не е голяма - пак плащаш месечна такса, а телефонът реално не е твой. :)
02.12.20
06:17
Оставям това тук
02.12.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 9, 5 бр +10 кг.
Чисто време за интервалите - 06:38 мин.
Положително:
- Времето малко по-добро от предния път, а и не се наложи да правя зерчер, вместо преден клек. :)
Отрицателно:
- Все пак относително бавно (последната А не е критерий, защото беше много зле).
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес цял ден задължително обучение по шведските закони за работна среда... Все пак приключихме по-рано, та следобед успях и до залата да стигна преди навалицата надвечер.
03.12.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 5:00 мин.
Положително:
- Рутинна тренировка без инциденти.
Отрицателно:
- Малко по-малка амплитуда на гребането заради болката между плешките от онзи ден, но ще трябва да е така известно време.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване днес - напрегнат работен ден с много срещи от сутринта до късния следобед.
04.12.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 7, 5 бр +10 кг.
Чисто време за интервалите - 06:26 мин.
Положително:
- Горе-долу добре като време.
Отрицателно:
- Днес за малко да си остана долу на десетия подход на клека. Усещането беше като при опит за максимум. Не е добре това на 120 кила, пък били те и преден клек в интервал. Ама при ~2000 калории в последните дни май следваше да се очаква. Трябва да вдигна малко храната, че с тоя фастинг си обърках нещо баланса.
Добавки:
Обобщение за деня:
Петъчно ми е. Едни възли се разплитат, други се заплитат. А се оказа, че така, както се оплаквам от разни хора, аз самият съм създал едно мазало поради недоглеждане и сега някой друг трябва да ми го разчиства (защото колежката се върна от майчинство и вече не отговарям и за нейния отдел, а само за моя си). Чувствам се малко гадно, ама нямаше как да се оправя с всичко в двата отдела, без да се случи нещо и дори е учудващо, че гафът е относително малък и ще го закърпим.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.12.20 15:19.
05.12.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 4:54 мин.
Положително:
- Под пет минути за 40 подхода. Май си плаче за леко увеличение. Мисля да “бутна” тягата на 160 и кофите на 30 кг. В другата тренировка с клека е рано още, освен може би за лега на 100.
Отрицателно:
- Нищо днес.
Добавки:
Обобщение за деня:
Докато намеря какво да ѝ обобщавам на тая събота, тя взе, че свърши.
06.12.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 7, 5 бр +10 кг.
Чисто време за интервалите - 06:04 мин.
Положително:
- Всичко след клека - много бързо.
- Клекът с контролирано темпо и без да се подвеждам да тръгна много бързо - така и за останалите упражнения ми остава повече ресурс.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Тренировка сутринта, после “програмиране” на игра по училищен проект (в кавички, щото проект на Scratch трудно може да се брои за програмиране, но е доста добре за децата), готвене на лазаня (което у нас си е половиндневен проект).
07.12.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 4:51 мин.
Положително:
- Още по-бързо днес. Със сигурност се налага корекция. Мисля да я направя още от следващата врътка - тягата отива на 160, кофите на 30 в тази тренировка, а в другата легът на 100, борческото въртене на 24 на ръка. За клека и останалите е рано още.
Отрицателно:
- Нищо днес.
Добавки:
Обобщение за деня:
Май наистина започват да се успокояват леко нещата предпразнично - днес си позволих лукса да се помотая сутринта.
08.12.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (през 10 секунди) - 10х1х100 кг.
4. Борческо въртене с дъмбели (през 10 секунди) - 10х1х24+24 кг.
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 07:08 мин.
Вдигнах малко тежестите на лега и борчесткото.
Положително:
- На новите тежести доста прилично. Ще видим след 2-3 тренировки как ще се адаптирам.
Отрицателно:
- Клекът много зле днес - бавен и тежък. Очаквах, че на лега и борческото ще имам проблем, а се оказа не съвсем така.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
2. Към обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Годината плавно върви към завършек - все още се усеща някакво напрежение, но като че отслабва от ден на ден. Да видим докога...
Вчера си преструктурирах малко скромния портфейл с криптовалути и избеснях с продаването на EOS и “стакването”, за да можеш изобщо да правиш някакви операции. Концепцията ми е ясна - EOS просто не е финансов инструмент, а нещо различно и повече няма да повторя грешката да се набутвам с него.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.12.20 16:36.
09.12.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 10 секунди): - 10х1х160 кг.
4. Кофички на успоредка с доп. тежест (през 10 секунди) - 10х1х30 кг.
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 5:55 мин.
Днес вдигнах тежестта на тягата и кофите съответно с 10 и 5 кг.
На тягата около тази тежест е времето да почна да ползвам колан - когато съм без колан и бързам, се случва да изпусна компресията по невнимание преди края на повторението и съм си патил от това.
Положително:
- С оглед на новите тежести доста прилично. Тягата на 160 вече ми е по-лека от клек на 120, без да съм вдигал последния.
Отрицателно:
- Отбелязвам си, че от вчера в края на клека се появи лека болка в областта на залаваното място на ректуса над коляното на десния крак. Не е постоянна и се появява и отминава. Засега нищо притеснително, но подозрително напомня за болката на левия ректус, когато имах разкъсвания там за последно и си отбелязвам кога съм я усетил за пръв път за бъдеща справка, ако се налага.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3 (през ден), 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Май наистина започват да се успокояват леко нещата предпразнично - днес си позволих лукса да се помотая сутринта.
Наистина ли така казах онзи ден?!? Да ми е за урок да не приказвам такива неща!
10.12.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 8, 6 бр +10 кг.
Чисто време за интервалите - 06:51 мин.
Днес ми звъннаха посред клека, а слушалките по някаква причина автоматично вдигат, въпреки че в опциите на телефона съм избрал друго. Това доста ме разсея.
Положително:
- Доста прилично - нямаше близки до отказа повторения на клека, макар че времето беше слабо заради обаждането. На лега доста добре, въпреки новата тежест. Май като тръгна по-бавно на клека, всичко след това е по-леко.
Отрицателно:
- Нещо набиранията ме мъчат, а не съм качил тегло (нито лично, нито добавено). Борческото също ще ми отнеме още малко време да свикна с новата тежест.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нещо го ударих на почивка днес - станах късно, изчистих няколко спешни мейла, зарязах всичко останало и отидох да тренирам.
Следобед имаме виртуално “коледно парти” и съм се заредил с бутилка глог - след малко
ще си го приготвя. За който не знае, глогът е сладко греяно вино с канела, стафиди и белени бадеми, което шведите пият зимата и особено около празниците. Идва ми прекалено сладко за вкуса, но пък е приятно на вкус и сгрява много добре.
П. П. Сега четох, че в глога освен вино, имало и водка. Да не се чудя вече защо сгрява така. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.12.20 15:42.
10.12.20
15:50
Иии...Сладко вино с водка - на другия ден главата казан за компот :D
А клека ти е бил лек, точно защото не си се напъвал да буташ времето в интервала. Не знам защо мъчиш постоянно с това време, но такива съревновавания със себе си ден за ден не водят до добро.
казано от James Hinks на 10.12.20, 15:50:
Иии...Сладко вино с водка - на другия ден главата казан за компот :D
А като добавим и че сега го почвам на гладно след фастинг... Ако утре не пиша, ще знаете защо. :)
казано от James Hinks на 10.12.20, 15:50:
А клека ти е бил лек, точно защото не си се напъвал да буташ времето в интервала. Не знам защо мъчиш постоянно с това време, но такива съревновавания със себе си ден за ден не водят до добро.
Едни стандарти съм си наложил за базово време и гледам да не изоставам от тях. На клека специално са далеч от петте секунди.
Иначе знам - това ми качество да се състезавам със себе си ми е донесло много ползи в кариерата и много главоболия в тренировките. Щом досега не съм се научил да го контролирам добре, тепърва едва ли ще успея.
11.12.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 5:24 мин.
Положително:
- За тренировка с махмурлук, недоспиване, болка в стомаха и разстройство съвсем прилично.
Отрицателно:
- Малко сцепих един мазол вчера и днес ме понаболяваше, ама ще живея...
Добавки:
Обобщение за деня:
Едно тотално сдухано и непразнично ми е, въпреки петъка. Вероятно времето ми влияе повече, отколкото ми се ще да призная. Веча четох статия в местен вестик, че в Стокхолм не е имало и една секунда слънце от 28-ми ноември досега. Не е и зима, като зимата - 3-4 градуса, дъжд, кал и сивотия. Мразя снега, но дори той ще е приятно разнообразие.
Сега като се наоплаквах, мисля да приключа рано днес и да подкарам бирите...
12.12.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
5. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 7, 6 бр +10 кг.
Чисто време за интервалите - 06:23 мин.
Положително:
- Доста добре. Отбелязвам си отново, че когато тръгна с по-контролирано темпо на клека и не си позволявам да скъсявам паузите, не само самият клек, а и останалите упражнения минават по-леко и бързо.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
От понеделник училищата в Стокхолм затварят и минават на онлайн обучение. Пак ще трябва да се бутаме в теснотията с малката щерка. Добре поне, че Коледната ваканция не е далеч.
13.12.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
Допълнителни упражнения:
Чисто време за интервалите - 5:30 мин.
Положително:
- Сравнителн рутинно.
Отрицателно:
- Нещо от вчерашния клек ли или от друго, но кръстът беше много напрегнат (снощи направо си ме болеше).
Добавки:
Обобщение за деня:
И тоя уикенд изчезна някъде... Не съм планирал никаква отпуска и дори не съм проверил кои ще са почивните дни. Май се падат горе-долу добре тая година и ще могат да се съберат празниците сравнително “евтино”. Друг е въпросът, че имам толкова изостанали неща, че ще трябва да работя поне малко, независимо дали съм отпуска.