Проект 15

Прескочи до:

04.02.21
21:36

От вчера опитвам да започна постепенно раздвижване,но нещо удрям на камък с възстановяването.То пък и тия мои напъни съвпаднаха с тръгването на училище,та от тотално бездействие през последните два месеца,вчера и днес навъртях към 10км. сумарно ходене.В комбинация с доста седене за наваксване на училищната бумащина,краката от коляното надолу са доста зле.Но ще се свикне,няма как :)
Тази сутрин си поднових леката 20 минутна гимнастика след ставане,отрази ми се доста ободряващо.Само леки упражнения без тежести,разтягания и малко сгъване на краката от лег.
Вчера,като си обух панталона за работа установих,че за пръв път в живота си мога да не нося колан ? На кила съм си все  79-80,а шкембето дай му да расте,вече е 105-6?Та основно ще се съсредоточа там за начало.
Вчера и днес,покрай основното ходене,взех че и походих с по-бързо темпо 3-4км.,но усещам,че не са добре нещата,много съм изморен,ще трябва да почна креатина и бца-то,които са ми останали.
На всичкото отгоре,Ендомондо го спряха,на негово място пуснаха един друг тракер с прехвърляне на данните.Аз пък да взема да си пусна триал версията за проба покрай Нова година,и да забравя да я спра...издърпаха ми близо 70 кинта,ама като съм заплес...?
То поне да струваше,ама нейсе...отказах го поне за догодина да не изгоря.
Та таквиз работи,повече бъбря,отколкото действам,но отлепих леееекинко,което е леко обнадеждаващо.Занапред,да се надявам,повече :)

06.02.21
01:05

Еми не може повече да се живее с талия 105?
Реших да стартирам моето „Бийчбоди лято 2021“ ?
Основни цели:
Сега :                  към 06.08 да съм:
Тегло-79,5             85
Талия-105             85
Рамене-122           127
Ръка-35               40
Бедро-57               61

06.02.21
09:52

Това с ръцете...за мен е фантастика....

06.02.21
11:25

Качване на 5 кг тегло и сваляне на 20 см талия-е те тая рецепта ми тРебе, особенно на 54+
Успех. Ще следя с огромен интерес.

06.02.21
15:53

Това на какъв ръст?

Bart Simpson

06.02.21
15:57

Еееее, тъкмо викам Димас ся щото бяга много и е решил да ни наТопи да се потим пак, а то Дидо ще ходи на море.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 06.02.21 16:07.

06.02.21
18:20

казано от nervak на 06.02.21, 09:52:

То всичко е фантастика. Една проста сметка показва, че за целта трябва да качи минимум 15 кила чист мускул, като в същото време свали същата маса като мазнини. И то за няколко месеца. Дори и с няколко грама грама химия седмично не знам дали ще стане тоя номер.

06.02.21
18:42

Ей така, като се почне - химии, невъзможности и не знам какво си... Според мен, няма значение, колко са реални целите, ако резултата след няколко месеца, е по-добра версия от сегашната :) Тоест - успех!

Мнението беше редактирано от Splash на 06.02.21 18:44.

06.02.21
19:31

Всъщност, има огромно значение до колко са реални. Всяка цел изисква конкретен план за действие. Само с написването на няколко цифри нищо няма да стане, трябва да е наясно КАК ще ги постигне тия цифри и да си състави план, който да следва стриктно.
А като си поставя нереалистични цели, е напълно ясно, че няма как да състави работещ план, който да следва, и съответно си остават само неизпълними мечти.
Затова, по-добре да си постави реалистични цели, макар и по-малки, но с ясен план как да ги постигне, и съответно да го направи, от колкото само да си мечтае.

06.02.21
19:41

Ехеее,чак сега влизам и ха, има вече мнения,е ли възможно,или не?

Това с ръцете...за мен е фантастика...
Честно да кажа,не знам нервак.Имал съм ръка най-много 38,5 при около 82кг. тегло,но талията ми бе около 90-92 по спомен,а бедрото 63-4

казано от doni dimitrov на 06.02.21, 15:53:

Това на какъв ръст?

На 172-3,от години не съм се мерил,но съм чувал ,че старите хора се смалявали??

казано от Петко К на 06.02.21, 18:20:

То всичко е фантастика. Една проста сметка показва, че за целта трябва да качи минимум 15 кила чист мускул, като в същото време свали същата маса като мазнини. И то за няколко месеца. Дори и с няколко грама грама химия седмично не знам дали ще стане тоя номер.

Предполагам,че имаш право,аз не съм много навътре в сметките,но пък така ми дойде и следва да опитам ?

Splash* мерси,прав си ?

06.02.21
19:54

Ти вкъщи ли ще тренираш, Адаш ? Предполагам да, май не ходиш по зали.

А и не споделям мнения с някакви изчисления. Колкото и да върви мантрата, че се качвало навсякъде, има си хора, които са предразположени да качват повече на конкретни места. А иначе, наистина + 5 см. са си доста на ръце и то за няколко месеца. Не се казваме Кевин Леврони  ?

Мнението беше редактирано от D_M на 06.02.21 20:17.

06.02.21
20:20

казано от КъдеЕБАтко на 06.02.21, 19:54:

Ти вкъщи ли ще тренираш, Адаш ? Предполагам да, май не ходиш по зали.

А и не споделям мнения с някакви изчисления. Колкото и да върви мантрата, че се качвало навсякъде, има си хора, които са предразположени да качват повече на конкретни места. А иначе, наистина + 5 см. са си доста на ръце и то за наколко месеца. Не се казваме Кевин Леврони  ?

Да,засега така се очертава,има тук на село заличка и то безплатна,ама с този вирус,нещо не ми се почва там,принципа е всеки си има ключ и...оттук натататък всичко кой ходи и каква е хигиената,е до въображение?

Както и да е,ама и аз с тия ръце много ви изръчках?Ми мечтая си бре?На млади години не ги постигнах,ай поне на стари?

06.02.21
20:52

казано от Петко К на 06.02.21, 19:31:

Всъщност, има огромно значение до колко са реални. Всяка цел изисква конкретен план за действие. Само с написването на няколко цифри нищо няма да стане, трябва да е наясно КАК ще ги постигне тия цифри и да си състави план, който да следва стриктно.
А като си поставя нереалистични цели, е напълно ясно, че няма как да състави работещ план, който да следва, и съответно си остават само неизпълними мечти.
Затова, по-добре да си постави реалистични цели, макар и по-малки, но с ясен план как да ги постигне, и съответно да го направи, от колкото само да си мечтае.

Петко,признавам те за голям мотиватор?,честно и сериозно говоря.Все пак,аз съм си направил някакъв план за действие,който не споделих.

06.02.21
20:56

казано от Петко К на 06.02.21, 19:31:

Всъщност, има огромно значение до колко са реални. Всяка цел изисква конкретен план за действие. ..

Не съм съгласен, всичко е в контекста на ситуацията. На 20-тина годишно билдърче, да му го напишеш, но тук, според мен е излишно.

06.02.21
23:38

А за мен това с талията :))

07.02.21
00:17

казано от old_man на 06.02.21, 01:05:

Основни цели:
Сега :                  към 06.08 да съм:
Тегло-79,5             85
Талия-105             85
Рамене-122           127
Ръка-35               40
Бедро-57               61

За 6 месеца всички мерки ми се виждат постижими. Повечето се впечатлихте на +5см ръка, но реално 35см не са много, както и бедро 57см за мъж, лесно би било да качи 5см на обиколка със средно тежки тренировки. Видимо по  сегашните мерки, въобще не си е дал зор до момента нито от към тренировки, нито пък се е хранил добре. Талията е доста показателна в случая. Просто трябва воля за  редовни тренировки и най-вече за диета в следващите 6 месеца, останалото ще дойде лесно дори да не покачи тегло.

07.02.21
00:37

Не е на 16 за пръв път да стъпва в залата, за да го постигне.

Иван

07.02.21
07:49

Ако се е появило някакво младо гадже за old_man-а, няма невъзможни неща :))))))

07.02.21
07:52

казано от Splash на 06.02.21, 18:42:

Ей така, като се почне - химии, невъзможности и не знам какво си... Според мен, няма значение, колко са реални целите, ако резултата след няколко месеца, е по-добра версия от сегашната :) Тоест - успех!

Плюс, че когато си поставяме цели за някога си, за неща, които не сме пробвали досега, е лесно да се сравним с някого/нещо и да предОбрим. На мен ми се е случвало много пъти, точно с теглото да става така. От години бях решила, че х ми е теглото, на което ще съм топ (без да съм била на това тегло след втори клас :) ) Миналата година случайно стигнах х+2-3 и пак не беше зле. Да не говорим, че предходните години пък съм била х+5-6 и с редовно трениране пак съм се чувствала ок и съм се харесвала. Все пак повечето тук не гоним състезателни цели, че да е жизненоважно да тежим или бутаме точно еди-си-колко. И аз ще следя с интерес. Успех!

07.02.21
13:02

казано от Иван на 07.02.21, 07:49:

Ако се е появило някакво младо гадже за old_man-а, няма невъзможни неща :))))))

Ха ха? де да знай човек кво го чака?Сетих се в тази връзка за един приятел.Имал той любовница,тръгнал на фитнес,ала бала,ама го хванали...?Разправя ми той след време,добре тръгнах на фитнес аз,всичко точно,ама когат взех да ходя и на пилинг на ноктите,жената вече се усъмни?

07.02.21
21:58

От няколко дни правя по 5-6км. ходене на ден,от които 2-3 с по-бързо темпо.Не е лесно,особено след това обездвижване,но се понася.За жалост,явно поради изпотяването и хладното време,появи ми се старата гадна болка в кръста,та засега не съм пипал тежести.

Наложи се да си преинсталирам компа,и съответно съм забравил данните си за сайта с калорийния калкулатор?а бях си въвел доста храни.Както и да е,ще се въвежда наново.
Сметнах си за начало на бийчодито да започна с около 2300ккал,за да бъда около предполагаемия ми баланс,пък след седмица ще видя как са нещата и ще правя корекции.

В общи линии,планът ми е първия месец да се държа около  КБ и да се адаптирам към тежестите,пък после да дам газ?

казано от Петко К на 06.02.21, 18:20:

Петко,ще се радвам да споделиш каква е сметката според теб, за да не се надъхвам прекалено ;)

07.02.21
22:13

Ако хипотетино сега си на 25 кг мазнини и 55 кг активно тегло за 6 месеца ми се струва реалистично да си на 15-18 кг мазнини и 58-60 кг активно тегло, вероятно някъде на 38-40 ръка и 90-95 талия.

07.02.21
22:28

Абе интересна дискусия. Защото едно е да свалиш мазнини и да качиш мускули едновременно, но на финала да си или по-лек или със същото тегло, а съвсем друго е да си свалил мазнини, но и да си по-тежък. Ако е така, значи си изградил мускули, но за да си по-тежък следва да си бил и в излишък. Няма как да качваш кг. без това условие, независимо дали мускул или мазно. Което пък значи, че в излишък не само, че не си омазнил, а и си свалил мазнини. Сигурно може, де да знам, но говорим за едновременно горене на мазнини и покачване на общо тегло, не само активното. Не някакъв процес на сваляне и качване, при който след време тежиш повече, пък с по-малка талия, т.е. % мазнини. Изключвам ако си на препарати, но и тогава май е трудно. Дори най-големите профита генетици и химици се стремят към минимално омазняване при покачване на тегло, а за сваляне на мазно въобще не се и упоменава. Може да има и такива, но са рядкост.

Мнението беше редактирано от D_M на 07.02.21 22:45.

07.02.21
23:17

казано от КъдеЕБАтко на 07.02.21, 22:28:

Абе интересна дискусия. Защото едно е да свалиш мазнини и да качиш мускули едновременно, но на финала да си или по-лек или със същото тегло, а съвсем друго е да си свалил мазнини, но и да си по-тежък. Ако е така, значи си изградил мускули, но за да си по-тежък следва да си бил и в излишък. Няма как да качваш кг. без това условие, независимо дали мускул или мазно. Което пък значи, че в излишък не само, че не си омазнил, а и си свалил мазнини. Сигурно може, де да знам, но говорим за едновременно горене на мазнини и покачване на общо тегло, не само активното. Не някакъв процес на сваляне и качване, при който след време тежиш повече, пък с по-малка талия, т.е. % мазнини. Изключвам ако си на препарати, но и тогава май е трудно. Дори най-големите профита генетици и химици се стремят към минимално омазняване при покачване на тегло, а за сваляне на мазно въобще не се и упоменава. Може да има и такива, но са рядкост.

Адаш,нямат особена логика моите цели,но ще опитам все пак.Аз не съм се запънал аджеба,да постигна точно това,може и повече ?,шегувам се де?

Струва ми се,а може и да греша де,че сантиметрите на талията ми малко вкарват в заблуждение относно процента мазнини..Нямам вяра на калиперите ми,но страничната гънка на корема ми е около 2см.,а на пъпа около 4.

Както и да е,качвам няколко снимки от преди десетина дни,за ориентир,и за да си следя евентуалния напредък ?

Мнението беше редактирано от Дидо на 07.02.21 23:17.

07.02.21
23:26

Значи аз за тезата паралелно да изчистиш и да качиш мускОл съм ок, ако кг. не скачат нагоре. Но за по-тънката талия и по-голямото СТ съм малко скептичен, че може да стане едновременно.
Но има и нещо друго-твоят корем може да не е само от мазно, но и да имаш определено надуване, отпускане и т.н., т.е. на сантиметри може и да намалее, което не значи намаляване задължително на мазнините около талията. Макар така на снимката, въобще да не изглежда да имаш корем.

Мнението беше редактирано от D_M на 07.02.21 23:29.

08.02.21
09:56

казано от ‘satisfaction на 07.02.21, 00:37:

Не е на 16 за пръв път да стъпва в залата, за да го постигне.

Точно поради това е абсолютно постижимо. Само че, иска много добър тренировъчен и хранителен план и постоянство.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.02.21 09:57.

08.02.21
22:32

08.02
Сутринта в 7 малко гимнастика,около 20 минути.Доста добре ми подейства,освежаващо.Вкарах и 3-4 серии повдигане на свити крака от лег.
Общо за деня около 5км. ходене,днес не излизах из гората за бърз ход,дойдоха ни на гости младите с внучето,и цял следобед му се радваме :)

Май писах по-горе,като че ли нямам предишните сили напоследък.Една странна и неприятна обща слабост ме е обзела.Качвам примерно стълби,но вяло едно такова,не че нямам сили...абе странно ми е.От утре почвам недопитите креатин и бца,да видим.

Храната е слаба днес,не съм смятал калории,но най-много 1500 да са.

09.02.21
10:21

казано от Дени на 07.02.21, 00:17:

За 6 месеца всички мерки ми се виждат постижими. Повечето се впечатлихте на +5см ръка, но реално 35см не са много, както и бедро 57см за мъж, лесно би било да качи 5см на обиколка със средно тежки тренировки. .

Ще дойда да ме тренираш за 6месеца...аз дейба 20г се опитвам да направя ръка 40….ма явно не тренирам и не ям както трябва,щот дори и 270 на трапбара като дърпах ,145 лег,кофи с 90,ръката ми е била 36,37см...макс.,а краката под 60…при тегло 88-90на 183 ръст.

Мнението беше редактирано от nervak на 09.02.21 10:22.

09.02.21
10:52

казано от nervak на 09.02.21, 10:21:

Ще дойда да ме тренираш за 6месеца...

Ела де, гаранция, че ще го направя.

09.02.21
11:23

казано от James Hinks на 09.02.21, 10:52:

Ще дойда да ме тренираш за 6месеца...

Ела де, гаранция, че ще го направя.

Няма ,как да стане с идването за 6месеца,та ще си остана с 36см...

09.02.21
12:33

казано от nervak на 09.02.21, 11:23:

Няма ,как да стане с идването за 6месеца,та ще си остана с 36см...

А всякакви ли методики си опитвал-може например да имаш нужда от доста по-голям обем. Колкото и да си против бодибилдинг тренирането и да се отрича, пробвал ли си например по 3-4 упражнения за мускул, с по 3-4 серии всяко, по-високи повторения, откази и т.н. - за ръцете конкретно говоря. Аз като бях младеж бицепса ми бе много добър и се открояваше значително на фона на трицепса. От доста време /дори и вече като 25-26 годишен/  обратно-никакъв го няма двуглавия сравнено с трицепса. Започнах да съпоставям нещата, какво съм правил тогава, което след това не съм. Изводът ми бе, че постоянно висях по лостовете, набирания коремни и т.н., т.е. упражнения в които бицепса е динамист и то с много обем, високи бройки и често. Каквото и да си говорим, принципите и основите за покачване на сила може да не се променят, но когато става дума за оптимална хипертрофия, всеки организъм реагира различно.

09.02.21
12:53

... освен, бургаски поздрав - “ко стаа чуек, расте ли ръката ?” :)

09.02.21
12:57

казано от Splash на 09.02.21, 12:53:

... освен, бургаски поздрав - “ко стаа чуек, расте ли ръката ?” :)

- Расте
-Ааа, евала. А с колко сгъваш, колко ти е лежанката :-))))

09.02.21
22:02

Днес 9000 крачки,около 6 километра сумарно.Изведох младите малко из гората,около 4км. лежерно темпо.Пропуснах сутрешната гимнастика,а и започването с тежестите,но така ше е може би още ден два.
Храната пак е доста слаба,но може би е за добре,панталона ми е малко по-хлабов от оня ден ?
Общо взето е това,постепенно привиквам с по-дългото ходене,и неприятните симтоми са по-малко.

...аз дейба 20г се опитвам да направя ръка 40….ма явно не тренирам и не ям както трябва,щот дори и 270 на трапбара като дърпах ,145 лег,кофи с 90,ръката ми е била 36,37см...макс.,а краката под 60…при тегло 88-90на 183 ръст.

Нервак,тези мерки са ми малко странни,предвид постиженията.Да не би да си тренирал тогава предимно за сила?
Е,и килограмите за ръста са малко ниски,но все пак обиколките ми се струват малки.Как си тренирал краката например?Аз по спомен,понеже записките ми изчезнаха във времето,направих за доста кратък период крак 63-4,на ръст 172 и тегло около 80кг.
Това само с клек през ден,10 серии по 15,12,11,10,9,8,7,6,10,12 примерно,но почти всички освен първите две,бяха поне на 90%.
Предполагам,че поста ти е до голяма степен ироничен,но се позачудих де?

10.02.21
01:23

Ето и малко спам от мен (снимка от преди малко) ???

10.02.21
08:30

казано от old_man на 09.02.21, 22:02:

Предполагам,че поста ти е до голяма степен ироничен,но се позачудих де?

Как тренирах ли...
Примерно 10х1х210 през 10 сек тяга
Клек 10х1х150 през 10 сек
Лег 10х1х130…..и
Кофи 10х1х70…
Обръщане 10х1х105…такива работи.
Ся си премерих крака без да свалям дънките...58-57…
Ръката казах колко е.

10.02.21
09:37

Няма нищо толкова странно в размера на ръката на Нервака. По спомен е над 180 санта , около 80 килограма и като го гледах на последната снимка  е около 15-16 % мазнини. Тоест поддържа относително ниско тегло и е относително чист.
Аз при тегло от 100 кила съм имал  47 -8 ръка. При сваляне до 90 кила ръката ми е падала до 42- 43 Санта.  Ако падна на до 77-78кг.(  малко по - нисък съм от него и горе -долу това би било съпоставимото на неговото тегло) предполагам , че ще имам ръка под 40, като се има предвид, че ръцете ми са най- “силната” мускулна група. Другото е и ген. Може просто и да не му е силна група, въпреки че в случая според мен при неговата височина , тегло  и процент телесни мазнини - не мисля , че е нещо фрапиращо 35 ръка.

Извинявам се на автора за спама.

10.02.21
09:38

казано от nervak на 10.02.21, 08:30:

Как тренирах ли...
......

Ай, ай ай.....а аз се чудя защо в един момент казваше, че си депресиран от това, че не можеш да се върнеш към предишните тежести. Ама гледам отново си тръгнал към тях ;-)

Мнението беше редактирано от D_M на 10.02.21 09:39.

10.02.21
09:40

Еее не съм 80кг...по скоро съм по-близо до 90,и за мазното бих заложил поне на 20%))).

10.02.21
09:49

Ей, зарибихте ме тука да си меря бедрото - на 79кг. дясното ми е 61.5, лявото почти 60. :Д А за ръцете ме е срам да кажа, че са по 33см , хаха. ??

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1