Няколко дни без тренировки, пак лепнах някакъв детски вирус от малкия, а в комбинация и сменяхме жилището, което все пак ми дойде като нелошо кардио и покрай задачите изобщо не се сетих за дъмбел и ластици. Тази сутрин обаче мернах на петдесетина метра от входа лост и успоредка и направих няколко серии кофички- до 30 в топсерията и набирания подхват- до 15 в топсерията, и двете бяха далеч от отказ. Трябва да пробвам здравината на раниците и да видя дали някоя ще може да държи 45 кг дъмбел, че да разнообразявам отвреме-навреме.
казано от Любомир на 25.02.21, 09:25:
Трябва да пробвам здравината на раниците и да видя дали някоя ще може да държи 45 кг дъмбел, че да разнообразявам отвреме-навреме.
Пробвай със самоделен колан за тежести: Маркуч ~1м, в него верига ~2м + 2 карабинера - под 20лв. ще ти излезе. Ако имаш добър праг на болка, може и без маркуч :)
Мнението беше редактирано от Боян на 25.02.21 09:53.
25.02.21
10:09
Е аз си купих оригинален колан за под 30лв, който е по-удобен от маркуча, “Кому е нужно, другари?!”.
25.02.21
10:13
И 50 да е, пак не си струва тая гимнастика с маркучите.
25.02.21
10:25
На мен ми е по-удобно с моята верига по принцип. Наистина боли, но е по-дълга и закачам тежестите без проблем. Във фитнесите всичко над 1 диск да вържа, ме изморява почти колкото самата серия. Не изключвам възможността просто да не съм пробвал удобен колан за тежести де. Иначе точно 8.40 ми излезе да си направя.
Вчера намерих малко време- изхвърляне от вис- по 1, 2, 3, 4*45 кг на ръка, раменна преса- по 3*45 кг на ръка.
П. Още имам мускулна на гърдите от под 100 кофички, но така е като не ги бях правил година..
Мнението беше редактирано от Любомир на 27.02.21 13:00.
27.02.21
13:31
казано от Brown Bomber на 25.02.21, 10:09:
Е аз си купих оригинален колан за под 30лв, който е по-удобен от маркуча, “Кому е нужно, другари?!”.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 27.02.21 13:36.
Добавям 20 набирания подхват и 40 кофички, още не са откази, така че е имало някакъв смисъл от дъмбела и ластиците. После ако намеря време ще правя долна част.
п. Записвам и клек в рак позиция- по 20*45 кг на страна, тяга на един крак- по 20*45 кг на страна.
Мнението беше редактирано от Любомир на 27.02.21 22:41.
Днес засега- 22 набирания подхват и 44 кофички.
Привечер- изхвърляне от вис- по 1, 2, 3, 4*45 кг на ръка, раменни преси- по 2*45 кг на ръка, по 3*45 кг на ръка. Лостовете дърпат от ресурса на раменните, а напоследък и почти не ям, като понаглася нещата мисля, че пак ще прогресирам.
Мнението беше редактирано от Любомир на 28.02.21 22:59.
Днес засега- изхвърляне от вис- по 1, 2, 3, 4, 5*45 кг на ръка, раменна преса- по 4*45 кг на ръка, лег- по 21*45 кг на ръка.
Втора тренировка- с ластика- военна преса- 2*10, високо изтегляне- 2*10, пендлей гребане с двоен ластик- 4*10.
Мнението беше редактирано от Любомир на 03.03.21 23:49.
Днес- клек в рак позиция- по 20*45 кг на страна, тяга с двоен ластик- 3*10, “супермен”- 3*30, изписване на цифрите от 0 до 9 с крака- 6 пъти.
Днес засега- изхвърляне от вис- по 2, 4, 6*45 кг на ръка, раменна преса- по 2*4*45 кг на ръка.
Вчера- скок колене към гърди- 6*6, тяга с двоен ластик- 3*12. За толкова остана време и желание, минималистичните тренировки вече клонят към отрицателни, ако броим и яденето..
Днес- изхвърляне от вис- по 1, 3, 5*45 кг на ръка, раменни преси- по 2*45 кг на ръка. Никаква енергия, прозявам се и едва стоя буден, и това с дъмбел над главата, така че реших да спра на санитарния минимум..
Днес- 400 лицеви опори/разбити на десятки/, част от тях с малкия на гърба, 100 повторения пендлей гребане с ластика, също разбити на десетки. Понеже дневникът се превръща в такъв за мрънкане и оплаквания за днес отбелязвам целодневно главоболие, с което не посмях да правя долна част..
Днес- изхвърляне от вис- по 1, 3, 5, 7*45 кг на ръка, раменна преса- по 4*45 кг на ръка, лег- по 2*12*45 кг на ръка, гребане- по 32*45 кг на ръка, раменна преса с ластика- *15, високо изтегляне с ластика- *15, пендлей гребане с двоен ластик- *15.
Днес засега- 24 набирания подхват, 40 кофички. Нещо мощно угаснах на кофичките, твърдо съм в най-масовата категория- ни плажно тяло, ни сила, ни издръжливост.. а докато го пиша малкият разхвърля камъните, натрупани под успоредката, явно вече се е запътил към стронгмените : D
П. Добавям още 48 кофички/със запас/ и 20 набирания надхват/почти отказ/. Изводът е, че понеже почти не почивам между двете, бройките във второто упражнение падат доста/надхвата винаги ми е бил доста по-лесен от подхвата, с 5-10 бр разлика/, т.е. издръжливостта куца сериозно, не че не си го знаех това.
Мнението беше редактирано от Любомир на 13.03.21 20:09.
Вчера- изхвърляне от вис- по 2, 4, 6*45 кг на ръка/последната серия с лявата ръка я накъсах и половината бройки бяха от земя/, раменна преса- по 3*45, по 2*45 кг на ръка. Тренирам вечер- скапан, преуморен и прозяващ се, и съответно правя някакви минимални обеми, но пак напъвам на отказ, ясно е, че така няма да станат нещата и ако нямам възможност да тренирам в по-добра кондиция поне ще гледам да се поотдалеча от отказа, някакви “свежи” единици са вариант..
Вчера- изхвърляне от вис- по 1, 3, 5*45 кг на ръка, раменна преса- по 3*45 кг на ръка, раменна преса с ластика- 2*10, високо изтегляне с ластика- 2*10, пендлей гребане с ластика- 2*30, лицеви опори- 30 с малкия/+20 кг/, 60 СТ.
Минах профилактични прегледи днес, всички кръвни са в норма/само девиацията на еритроцитното разпределение е леко поднормена, но това не мисля, че е симптом за нещо притеснително/, холестерола е 4,17, което предвид наднорменото ми тегло и безразборно хранене си е приятна изненада, кръвно 100/70, толкова ниска горна граница на съм имал от ученическите години, обикновено е към 130, но в случая беше сутрин преди първото кафе.. Видяха и екстрасистоли, та ще трябва да мина през кардиолог, не знам могат ли да минат за доказателство, че и аз съм “спортист” :D :D
Вчера- изхвърляне- по 12*1*45 кг на ръка- на всеки 15 сек, раменна преса- по 2*3*45 кг на ръка.
казано от Любомир на 18.03.21, 16:58:
Видяха и екстрасистоли, та ще трябва да мина през кардиолог, не знам могат ли да минат за доказателство, че и аз съм “спортист” :D :D
Екстрасистолите нямат общо със спорта. По принцип са предсърдните са честа находка (има ги при над една трета от хората) и не би трябвало да се притесняваш много. Все пак е добре да си направиш една консултация с кардиолог - първо да прецени какви са точно, евентуално да потърси причина.
Вчера- борцов клек с малкия/+20 кг/- 5*20, тяга с двоен ластик- 3*12, раменна преса с ластика- 2*12, високо изтегляне с ластика- 2*12, пендлей гребане с ластика- 2*36, 50 лицеви опори.
Днес- изхвърляне от вис- по 2, 4, 6*45 кг на ръка, раменна преса- по 5*45 кг на ръка.
Днес- изхвърляне от вис- по 2, 4, 6*45 кг на ръка, раменна преса- по 4*45 кг на ръка.
Днес засега- 26 набирания подхват, 50 кофички- отказ и на двете упражнения.
Днес- изхвърляне от вис- по 1, 2, 3, 4, 5*45 кг на ръка, раменна преса- по 1, 2, 3*45 кг на ръка. От няколко дни пак съм възпалил нерв под дясната плешка и го давам по-внимателно..
Вчера- клек с малкия/+20 кг/- 3*35, “супермен”- 3*20, изписване на цифрите от 0 до 9 с крака- 3 пъти.
Днес- изхвърляне от вис- по 2, 4, 6, 8*45 кг на ръка, раменна преса- по 1, 2, 3, 4*45 кг на ръка. После може да направя още нещо..
Относно политиката:
казано от nervak на 03.04.21, 17:00:
Алтернативите са:
-пътно строителна фирма,
-комундета
-джендароподатливи
-откровено болни.
Изборът е еднозначен- джендърията се лекува, тъпотията- не.. Иначе и мен като ме пипне носталгията/което е горе-долу през ден/ :D си пускам “Изгрей зора на свободата” и ми идва отвътре простотията да гласувам за МВРО, но откакто не пия не бих си го причинил..
В последните дни- само раздвижвания на лостове и с ластици, даже не си струва да ги описвам.
Днес засега- изхвърляне от вис- по 3, 6, 9*45 кг на ръка, раменни преси- по 5*45 кг на ръка.
Добавям лег- по 2*14*45 кг на ръка и гребане- по 36*45 кг на ръка.
Мнението беше редактирано от Любомир на 05.04.21 22:17.
Днес- високо изтегляне с ластика- 3*10, изхвърляне от вис- по 10*45 кг на ръка/с лявата ръка ги накъсах, след седмото повторение ги правих от земя/, раменна преса с ластика- 3*10, раменна преса с дъмбел- по 2*45, по 1*45 кг на ръка, пендлей гребане с двоен ластик- 3*10.
Още се чудя дали да се включа в тазгодишното бийч боди, май не е лошо да сваля няколко килограма пак, та качвам днешното състояние за да имам някаква база за сравнение.
Днес засега- изхвърляне от вис- по 4, 6, 10*45 кг на ръка/с дясната ги изкарах като протяжка, без да включвам краката, но с лявата накъсах последната серия/, раменна преса- по 2*3*45 кг на ръка, тяга с двоен ластик- 10, 11, 12.
п. Добавям раменна преса с ластика- 10, 11, 12, високо изтегляне с ластика- 10, 11, 12 и пендлей гребане с ластика- 3*50.
Мнението беше редактирано от Любомир на 12.04.21 00:38.
Днес- изхвърляне от вис- по 1, 2, 3, 4*45 кг на ръка, раменна преса- по 2*2*45 кг на ръка. Сериите в големи бройки изхвърляния от предните дни са добри за егото, но са убийствени за раменете и възстановяването. Спирам ги докато все още не съм се осакатил, ако толкова ми се прииска обем ще го правя в повече серии, а не във високи бройки.
Вчера само раздвижване- по 15*45 кг клек в рак позиция на страна, тяга с ластика- 2*15, високо изтегляне с ластика- *15, раменна преса с ластика- *10, пендлей гребане с двоен ластик- *15. Доста извън форма съм/като изключим изхвърлянията/- мързел, еднообразни тренировки, доста стрес и недовъзстановяване, но ако малкото време, което имам го отделям на тренировки ще се пооправят нещата.. само трябва да структурирам по-добре, така че тренировките да са по-плътни, което с тежък дъмбел и дебел ластик не е толкова лесно.
16.04.21
10:32
казано от Любомир на 16.04.21, 09:36:
само трябва да структурирам по-добре, така че тренировките да са по-плътни, което с тежък дъмбел и дебел ластик не е толкова лесно.
Трябва ти разнообразие, това търси като структурираш новия план. Плътност се докрва най-лесно, едни интервали и си готов.
Днес- изхвърляне от вис- по 4*3*45 кг на ръка- ЕМОМ/лява+дясна ръка в една минута/, раменни преси- по 4*45 кг на ръка, силово гребане- по 5*8*45 кг на ръка- ЕМОМ/лява+дясна ръка в една минута/, лег- по 5*5*45 кг на ръка- ЕМОМ/лява+дясна ръка в една минута/.