Лаф моабет - девета серия

Прескочи до:

31.03.21
11:55

Щом пък искаш фантастика,ма да има научна обоснованост-Майкъл Крайтън,като започни от “Сфера”.

31.03.21
12:51

И още една препоръка се сещам, Светослав Минков се вписва в изискванията май.

31.03.21
13:33

Аз пък си чета Ведите-Риг, Сама и Яджур ги минах, в момента започнах Атхарва. Като я опаткам и нея минавам на Упаведите - Аюр, Дханур, Стхапатя и Гандхарва.
Много приятни и полезни четива, човек е хубаво да погледне нещата и от друг ъгъл.

Мнението беше редактирано от D_M на 31.03.21 13:34.

31.03.21
13:46

Някак си се губи удоволствието като всичко се филмира преди да излезе издание на български. Старите му - Щамът Андромеда и Пясък през пръстите са много добри, другите вече са ми прекалено комерсиални. Едно време имаше едни книжки, в по-малък формат, май бяха галактика или космос, с фантастики. Там не пропусках брой, но почти никога не обръщах внимание кой е автора. Заради тази тема разбрах че той ги е писал :)

31.03.21
13:50

За научна фантастика Момиче на Пружина, не е лоша https://chitanka.info/book/8559-momiche-na-pruzhina

31.03.21
13:54

казано от Dymag на 31.03.21, 13:46:

Някак си се губи удоволствието като всичко се филмира преди да излезе издание на български. Старите му - Щамът Андромеда и Пясък през пръстите са много добри, другите вече са ми прекалено комерсиални. Едно време имаше едни книжки, в по-малък формат, май бяха галактика или космос, с фантастики. Там не пропусках брой, но почти никога не обръщах внимание кой е автора. Заради тази тема разбрах че той ги е писал :)

“Състояние на страх” не е филмирана...а и малко ще ти промени възгледите за климата)))

31.03.21
13:56

казано от Dydo на 31.03.21, 13:33:

човек е хубаво да погледне нещата и от друг ъгъл.

Аз се сещам за един начин да погледнеш нещата под ъгъл, пък бил той и под масата ... освен стойка “Лотус”.
Между другото забелязах че като се отвори профил на член на форума, не се вижда от кой град е, което си е ок - човек сам да определя каква информация да предостави в публично пространство. От долу обаче има място с визитка, където може да се напише, например, града. За мен това е удобно, ако има покана например за споделяне на спортна дейност. Сега като ми се отвори профила се вижда от кой град съм, че даже написах и какво спортувам. Намирам го за удобно при по-общителните, затова го споделям

пс: свалих почти всички препоръчани книги, които намерих. Мисля че имам материал за поне няколко месеца, като се има в предвид че чета ежедневно, но по малко.

Мнението беше редактирано от Dymag на 31.03.21 14:01.

31.03.21
14:02

За мен пък лично е и минус, да не се вижда кой от кога е регистриран, колко мнения има и т.н. Но какво да се прави, такава е явно платформата.
Ти т,ва за Ведите вярно ли си помисли, че ги чета :-) Звуча правдоподобно явно, а и сериозно понякога.

Мнението беше редактирано от D_M на 31.03.21 14:02.

31.03.21
14:10

Що бе, то аз съм се пробвал ама не ми се получи. Маланага Ватсяяна по лесно се понася

31.03.21
14:16

казано от Dymag на 31.03.21, 14:10:

Що бе, то аз съм се пробвал ама не ми се получи. Маланага Ватсяяна по лесно се понася

Секседвалиджъсткавали.

31.03.21
14:18

казано от Dydo на 31.03.21, 14:02:

За мен пък лично е и минус, да не се вижда кой от кога е регистриран, колко мнения има и т.н. Но какво да се прави, такава е явно платформата.

Едно време се виждаше. После го промениха.

31.03.21
14:20

казано от Svetoslav на 31.03.21, 14:18:

казано от Dydo на 31.03.21, 14:02:

Едно време се виждаше. После го промениха.

Е да де-при старата платформа на форума.

31.03.21
14:22

Двата им епоса Махабхарата и Рамаяна са по-интересни и се четат по-лесно.

31.03.21
14:30

За който е мераклия, да се пробва. Аз гъбите ги готвя, не ги чета ... за това се сещам само като видя заглавията :P

31.03.21
19:48

Току що установих, че цитирането на мнения не работи при частните съобщения. Не че е важно, само отбелязвам

31.03.21
20:30

То още не може да триеш ЛС,които са ненужни,примерно, ти се чудиш за цитиране.
Тази платформа е пълно лайно, сравнена с предните !

31.03.21
20:51

Не мога да преценя. То се гледа съвместимост с различни браузери, мобилни устройства, продуктивност, не е толкова просто, поне за мен. А иначе, триенето на мнения според мен не е нещо добро - вкарал си демидж, писал, после вика леле-леле. Защо? То това е цензура на различните състояния на духа ... примерно :D Следващия път ще мислим повече и така, последствията са важни - изграждат, като боя :)

Bart Simpson

31.03.21
20:53

Точно на такива кат мен и теб ни е добре дошло да може да се редактира, щот кат качим градуса и има доста бръщолевене.
Димаг, заблуждавам ли се или сме почти съседи(Борово)?

31.03.21
20:59

Съседи сме, не се заблуждаваш (Цар Борис III, трамвайна спирка “Павлово”, замъка Лев Инс.) :) Мислиш ли че като си дигнал градуса казваш нещо, което не мислиш? Просто е без цензура. Разума и правилата които са ни казали че са правилни, ни карат да цензурираме поведението и изказа си според тях. Друг е въпроса къде е нормалното - това което са ни казали че е нормално или това което ние сме решили че е нормално. Стига да не се вреди другиму, според мен, нормалното е далеч над манипулираното от съответното време, възпитание и “морални” правила “израстване”. Границата е “другият” и ако не се закача всичко е нормално - мое мнение.

пс: И, да, съфорумците стават близки, независимо от някакви работи от днес за утре, минало и заминало, а те са тук с години ... плюваме се, обясняваме се в любов, нормално, за хората които остават около теб и очакваме да са там, за reply или критика дори :)
Ето пример за градус :/

Мнението беше редактирано от Dymag на 31.03.21 21:41.

Bart Simpson

31.03.21
21:53

Съгласен, хора които съм обиждал целенасочено, са били първите, на които звънях като пръснах гума малко след Плд.

31.03.21
22:17

Е ти пък, чак целенасочено. В смисъл, като провокация? Човек има мнение, нормално, нормално е и да не съвпада с мнението на друг и това не означава, че не трябва да стоиш зад него. Иначе провокацията е нещо което е кара да мислиш, в смисъл добро е. Обидата, сама по себе си е лоша, като желание да нараниш някой с единствена цел да му е кофти ... ей, ще го смачкам тоя - нещо от този род. Тази тема между другото е много ценна, не зная защо я игнорираме и пълним дневниците си със странични неща

31.03.21
22:40

Може би, защото останахме да пишем хора, които го правим по навик. Новите потребители, когато има такива не се задържат дълго. Разделите и те замряха. Казвайки го това осъзнавам, че и аз вече пиша само в дневника си. За съжаление форумите замират - всичкият трафик отива в инстаграм, ФБ и не знам още какви други платформи. . Мога да дам пример с един друг голям форум, който умира за по месец, после обаче пак същите 50 - 100 човека пишат. Това вече с години става - за дата бг пиша. Едно време имаше стотици потребители онлайн в кое да е време на денонощието. Мисълта ми е и хората, които сме останали тук повечето комуникираме и по други канали и става припокриване един вид.
така де - нищо сензационно не казах, но ето на -пиша ?

Едит - иначе още преди години, като пуснаха новата платформа писах за множественото цитиране, както и да има линк към оригинала за даден цитат. Авно тази платформа не позволява тия екстри.

Мнението беше редактирано от Бойко на 31.03.21 22:41.

01.04.21
07:48

Четох , четох и накрая се запитах . Що ми трябва тоя фитнес !?

08.04.21
00:04

През 2013 година България е била на четвърто място в света по износ на билки, след Китай, Индия и Мексико. През 2019-та сме вече пети в Европа. Имаме безценно богатство, което, въпреки че имаме Закон за лечебните растения - единствени в ЕС, се занемарява от държавата, защото не е в областта на субсидиите от ЕС. Сефте, да  прецакаме нещо добро, само защото е от миналото.

08.04.21
20:21

”Билките във всеки дом” и ”Разпознаване и събиране на билки”. И двете ги имам на хартия. Една баба пиеше чай от листа на вишнап или листа от ягода, откъснати на момента от градината, при условие че беше билкарка и имаше какви ли не изсушени билки. Става въпрос за началото на средногорието от към София, Белопопци. Питал съм я защо, след като има толкова събрани билки не си прави чай от тях, а тя ми отговаряше че това не са чайове, а лекове, пък тя нямала нужда от лек :)

08.08.21
17:47

Хубава картинка относно избора на детски обувки. На мен все ми купуваха тесни ?

08.08.21
19:20

казано от Atom на 08.08.21, 17:47:

Хубава картинка относно избора на детски обувки. На мен все ми купуваха тесни ?

Вчера видях една обява че се продават Мизуно, номер 18…за какво му са обувки на бебе, което носи номер 18, т.е. дори не ходи на краката си.

24.02.23
09:22

Аз да си поспамя малко, зачудих се от къде ми е толкова позната тази девойка :)

24.02.23
09:31

казано от Дени на 24.02.23, 09:22:

Дени, пусни се и ти за следващия сезон :D
Досега жена, която да бие Ергена на тяга(и на карти :D ;) )  не е имало, хахах.

Мнението беше редактирано от Боян на 24.02.23 09:31.

24.02.23
09:39

казано от Боян на 24.02.23, 09:31:

казано от Дени на 24.02.23, 09:22:

Дени, пусни се и ти за следващия сезон :D
Досега жена, която да бие Ергена на тяга(и на карти :D ;) )  не е имало, хахах.

То и тебе те бия на тяга, а съм с 20на кг. по-малко ?
За Ергена ще е голям цирк, как ще деля мъж с толкова жени ? По-скоро имам шансове да мина кастинга за игри на волята, повечето инфлуенсъри в по-добра форма се изредиха ???

24.02.23
09:44

казано от Дени на 24.02.23, 09:39:

То и тебе те бия на тяга, а съм с 20на кг. по-малко ??

Мнението беше редактирано от Ivan на 24.02.23 09:45.

24.02.23
09:58

повечето инфлуенсъри в по-добра форма се изредиха ???

Тоест кифли, които са прочели една книга на Паулу Коелю?
Не следя подобни помии, но в общия случай визията се разминава с възможностите, празни и кухи опаковки.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.02.23 15:01.

24.02.23
10:16

казано от Brown Bomber на 24.02.23, 09:58:

повечето инфлуенсъри в по-добра форма се изредиха ???

Тоест кифли, които са прочели една книга на Паулу Куелю?
Не следя подобни помии, но в общия случай визията се разминава с възможностите, празни и кухи опаковки.

Кифли в игри на волята ? То такива няма да издържат и един ден, ако трябва да спят навън. Имам предвид в добра физическа форма, имаше  и доста спортисти в минали формати,  които са шампиони в спорта, който тренират. Физическата форма е от основно значение, визията също, защото се гони гледаемост,  а ако имат и много последователи в инстаграм ще е още по-голям бонус за предаването.

24.02.23
10:26

Имах предвид “Сървайвър”.

В “Игри на волята”- нинджата, борчето и един електротехник, ако не се лъжа бяха топ.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.02.23 10:30.

24.02.23
10:55

Я, кой пише, че и в коя тема. :)
Свеж полъх.

П. П. По темата за риалити форматите и участниците в тях нямам какво да кажа, мога само да коментирам завръщането на Дидо. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.02.23 10:56.

24.02.23
12:34

Дидо ще се върне????

24.02.23
12:47

казано от Боян на 24.02.23, 12:34:

Дидо ще се върне????

Би трябвало ... след 3 дена. Всички сме в очакване. :D :D

24.02.23
17:49

Ако,Дени, поднови дневника ще е супер ?

Мнението беше редактирано от Гюлето на 24.02.23 17:50.

01.03.23
06:58

казано от MotoRRhead на 24.02.23, 12:47:

казано от Боян на 24.02.23, 12:34:

Дидо ще се върне????

Би трябвало ... след 3 дена. Всички сме в очакване. :D :D

Е върнах се. Жорката вика, плъзнал см ви бил. Но аз си смятам от когато си дадох обещанието, не от последното ми мнение в дневника.
Но гледам в очакване сте били :-)

01.03.23
09:13

Нищо вече не беше същото, Дидо. ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1