Щом пък искаш фантастика,ма да има научна обоснованост-Майкъл Крайтън,като започни от “Сфера”.
И още една препоръка се сещам, Светослав Минков се вписва в изискванията май.
Аз пък си чета Ведите-Риг, Сама и Яджур ги минах, в момента започнах Атхарва. Като я опаткам и нея минавам на Упаведите - Аюр, Дханур, Стхапатя и Гандхарва.
Много приятни и полезни четива, човек е хубаво да погледне нещата и от друг ъгъл.
Мнението беше редактирано от D_M на 31.03.21 13:34.
Някак си се губи удоволствието като всичко се филмира преди да излезе издание на български. Старите му - Щамът Андромеда и Пясък през пръстите са много добри, другите вече са ми прекалено комерсиални. Едно време имаше едни книжки, в по-малък формат, май бяха галактика или космос, с фантастики. Там не пропусках брой, но почти никога не обръщах внимание кой е автора. Заради тази тема разбрах че той ги е писал :)
31.03.21
13:50
За научна фантастика Момиче на Пружина, не е лоша https://chitanka.info/book/8559-momiche-na-pruzhina
казано от Dymag на 31.03.21, 13:46:
Някак си се губи удоволствието като всичко се филмира преди да излезе издание на български. Старите му - Щамът Андромеда и Пясък през пръстите са много добри, другите вече са ми прекалено комерсиални. Едно време имаше едни книжки, в по-малък формат, май бяха галактика или космос, с фантастики. Там не пропусках брой, но почти никога не обръщах внимание кой е автора. Заради тази тема разбрах че той ги е писал :)
“Състояние на страх” не е филмирана...а и малко ще ти промени възгледите за климата)))
казано от Dydo на 31.03.21, 13:33:
човек е хубаво да погледне нещата и от друг ъгъл.
Аз се сещам за един начин да погледнеш нещата под ъгъл, пък бил той и под масата ... освен стойка “Лотус”.
Между другото забелязах че като се отвори профил на член на форума, не се вижда от кой град е, което си е ок - човек сам да определя каква информация да предостави в публично пространство. От долу обаче има място с визитка, където може да се напише, например, града. За мен това е удобно, ако има покана например за споделяне на спортна дейност. Сега като ми се отвори профила се вижда от кой град съм, че даже написах и какво спортувам. Намирам го за удобно при по-общителните, затова го споделям
пс: свалих почти всички препоръчани книги, които намерих. Мисля че имам материал за поне няколко месеца, като се има в предвид че чета ежедневно, но по малко.
Мнението беше редактирано от Dymag на 31.03.21 14:01.
За мен пък лично е и минус, да не се вижда кой от кога е регистриран, колко мнения има и т.н. Но какво да се прави, такава е явно платформата.
Ти т,ва за Ведите вярно ли си помисли, че ги чета :-) Звуча правдоподобно явно, а и сериозно понякога.
Мнението беше редактирано от D_M на 31.03.21 14:02.
Що бе, то аз съм се пробвал ама не ми се получи. Маланага Ватсяяна по лесно се понася
казано от Dymag на 31.03.21, 14:10:
Що бе, то аз съм се пробвал ама не ми се получи. Маланага Ватсяяна по лесно се понася
Секседвалиджъсткавали.
казано от Dydo на 31.03.21, 14:02:
За мен пък лично е и минус, да не се вижда кой от кога е регистриран, колко мнения има и т.н. Но какво да се прави, такава е явно платформата.
Едно време се виждаше. После го промениха.
казано от Svetoslav на 31.03.21, 14:18:
казано от Dydo на 31.03.21, 14:02:
Едно време се виждаше. После го промениха.
Е да де-при старата платформа на форума.
Двата им епоса Махабхарата и Рамаяна са по-интересни и се четат по-лесно.
За който е мераклия, да се пробва. Аз гъбите ги готвя, не ги чета ... за това се сещам само като видя заглавията :P
Току що установих, че цитирането на мнения не работи при частните съобщения. Не че е важно, само отбелязвам
То още не може да триеш ЛС,които са ненужни,примерно, ти се чудиш за цитиране.
Тази платформа е пълно лайно, сравнена с предните !
Не мога да преценя. То се гледа съвместимост с различни браузери, мобилни устройства, продуктивност, не е толкова просто, поне за мен. А иначе, триенето на мнения според мен не е нещо добро - вкарал си демидж, писал, после вика леле-леле. Защо? То това е цензура на различните състояния на духа ... примерно :D Следващия път ще мислим повече и така, последствията са важни - изграждат, като боя :)
31.03.21
20:53
Точно на такива кат мен и теб ни е добре дошло да може да се редактира, щот кат качим градуса и има доста бръщолевене.
Димаг, заблуждавам ли се или сме почти съседи(Борово)?
Съседи сме, не се заблуждаваш (Цар Борис III, трамвайна спирка “Павлово”, замъка Лев Инс.) :) Мислиш ли че като си дигнал градуса казваш нещо, което не мислиш? Просто е без цензура. Разума и правилата които са ни казали че са правилни, ни карат да цензурираме поведението и изказа си според тях. Друг е въпроса къде е нормалното - това което са ни казали че е нормално или това което ние сме решили че е нормално. Стига да не се вреди другиму, според мен, нормалното е далеч над манипулираното от съответното време, възпитание и “морални” правила “израстване”. Границата е “другият” и ако не се закача всичко е нормално - мое мнение.
пс: И, да, съфорумците стават близки, независимо от някакви работи от днес за утре, минало и заминало, а те са тук с години ... плюваме се, обясняваме се в любов, нормално, за хората които остават около теб и очакваме да са там, за reply или критика дори :)
Ето пример за градус :/
Мнението беше редактирано от Dymag на 31.03.21 21:41.
31.03.21
21:53
Съгласен, хора които съм обиждал целенасочено, са били първите, на които звънях като пръснах гума малко след Плд.
Е ти пък, чак целенасочено. В смисъл, като провокация? Човек има мнение, нормално, нормално е и да не съвпада с мнението на друг и това не означава, че не трябва да стоиш зад него. Иначе провокацията е нещо което е кара да мислиш, в смисъл добро е. Обидата, сама по себе си е лоша, като желание да нараниш някой с единствена цел да му е кофти ... ей, ще го смачкам тоя - нещо от този род. Тази тема между другото е много ценна, не зная защо я игнорираме и пълним дневниците си със странични неща
Може би, защото останахме да пишем хора, които го правим по навик. Новите потребители, когато има такива не се задържат дълго. Разделите и те замряха. Казвайки го това осъзнавам, че и аз вече пиша само в дневника си. За съжаление форумите замират - всичкият трафик отива в инстаграм, ФБ и не знам още какви други платформи. . Мога да дам пример с един друг голям форум, който умира за по месец, после обаче пак същите 50 - 100 човека пишат. Това вече с години става - за дата бг пиша. Едно време имаше стотици потребители онлайн в кое да е време на денонощието. Мисълта ми е и хората, които сме останали тук повечето комуникираме и по други канали и става припокриване един вид.
така де - нищо сензационно не казах, но ето на -пиша ?
Едит - иначе още преди години, като пуснаха новата платформа писах за множественото цитиране, както и да има линк към оригинала за даден цитат. Авно тази платформа не позволява тия екстри.
Мнението беше редактирано от Бойко на 31.03.21 22:41.
Четох , четох и накрая се запитах . Що ми трябва тоя фитнес !?
През 2013 година България е била на четвърто място в света по износ на билки, след Китай, Индия и Мексико. През 2019-та сме вече пети в Европа. Имаме безценно богатство, което, въпреки че имаме Закон за лечебните растения - единствени в ЕС, се занемарява от държавата, защото не е в областта на субсидиите от ЕС. Сефте, да прецакаме нещо добро, само защото е от миналото.
”Билките във всеки дом” и ”Разпознаване и събиране на билки”. И двете ги имам на хартия. Една баба пиеше чай от листа на вишнап или листа от ягода, откъснати на момента от градината, при условие че беше билкарка и имаше какви ли не изсушени билки. Става въпрос за началото на средногорието от към София, Белопопци. Питал съм я защо, след като има толкова събрани билки не си прави чай от тях, а тя ми отговаряше че това не са чайове, а лекове, пък тя нямала нужда от лек :)
Хубава картинка относно избора на детски обувки. На мен все ми купуваха тесни ?
казано от Atom на 08.08.21, 17:47:
Хубава картинка относно избора на детски обувки. На мен все ми купуваха тесни ?
Вчера видях една обява че се продават Мизуно, номер 18…за какво му са обувки на бебе, което носи номер 18, т.е. дори не ходи на краката си.
Аз да си поспамя малко, зачудих се от къде ми е толкова позната тази девойка :)
казано от Дени на 24.02.23, 09:22:
Дени, пусни се и ти за следващия сезон :D
Досега жена, която да бие Ергена на тяга(и на карти :D ;) ) не е имало, хахах.
Мнението беше редактирано от Боян на 24.02.23 09:31.
казано от Боян на 24.02.23, 09:31:
казано от Дени на 24.02.23, 09:22:
Дени, пусни се и ти за следващия сезон :D
Досега жена, която да бие Ергена на тяга(и на карти :D ;) ) не е имало, хахах.
То и тебе те бия на тяга, а съм с 20на кг. по-малко ?
За Ергена ще е голям цирк, как ще деля мъж с толкова жени ? По-скоро имам шансове да мина кастинга за игри на волята, повечето инфлуенсъри в по-добра форма се изредиха ???
казано от Дени на 24.02.23, 09:39:
То и тебе те бия на тяга, а съм с 20на кг. по-малко ??
Мнението беше редактирано от Ivan на 24.02.23 09:45.
24.02.23
09:58
повечето инфлуенсъри в по-добра форма се изредиха ???
Тоест кифли, които са прочели една книга на Паулу Коелю?
Не следя подобни помии, но в общия случай визията се разминава с възможностите, празни и кухи опаковки.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.02.23 15:01.
казано от Brown Bomber на 24.02.23, 09:58:
повечето инфлуенсъри в по-добра форма се изредиха ???
Тоест кифли, които са прочели една книга на Паулу Куелю?
Не следя подобни помии, но в общия случай визията се разминава с възможностите, празни и кухи опаковки.
Кифли в игри на волята ? То такива няма да издържат и един ден, ако трябва да спят навън. Имам предвид в добра физическа форма, имаше и доста спортисти в минали формати, които са шампиони в спорта, който тренират. Физическата форма е от основно значение, визията също, защото се гони гледаемост, а ако имат и много последователи в инстаграм ще е още по-голям бонус за предаването.
24.02.23
10:26
Имах предвид “Сървайвър”.
В “Игри на волята”- нинджата, борчето и един електротехник, ако не се лъжа бяха топ.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 24.02.23 10:30.
Я, кой пише, че и в коя тема. :)
Свеж полъх.
П. П. По темата за риалити форматите и участниците в тях нямам какво да кажа, мога само да коментирам завръщането на Дидо. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 24.02.23 10:56.
24.02.23
12:47
казано от Боян на 24.02.23, 12:34:
Дидо ще се върне????
Би трябвало ... след 3 дена. Всички сме в очакване. :D :D
Ако,Дени, поднови дневника ще е супер ?
Мнението беше редактирано от Гюлето на 24.02.23 17:50.
казано от MotoRRhead на 24.02.23, 12:47:
казано от Боян на 24.02.23, 12:34:
Дидо ще се върне????
Би трябвало ... след 3 дена. Всички сме в очакване. :D :D
Е върнах се. Жорката вика, плъзнал см ви бил. Но аз си смятам от когато си дадох обещанието, не от последното ми мнение в дневника.
Но гледам в очакване сте били :-)