Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

17.10.21
22:31

казано от kaloyan на 17.10.21, 22:23:

тъй или иначе ти няма да ги провериш тези програми, така както аз съм го правил :)

Напротив, казах ти че съм тренирал по програма само че за полумаратон. Когато му дойде времето, ще тренирам пак по програма за маратон.

Баш като теб може и да не го направя, щото нямам амбиции да ставам маратонец, казах вече колко пъти че искам да избягам един маратон за мен си. И ти като ги провери всички програми, реши че са твърде общи и се подготви по-добре по някоя специфична форумна програма ли?

17.10.21
22:31

Хора, нямам пуканки, но намерих тука, някакви заместители. Наздраве ?

Мнението беше редактирано от Nev на 17.10.21 22:33.

17.10.21
22:32

казано от Димо на 17.10.21, 22:31:

казано от kaloyan на 17.10.21, 22:23:

тъй или иначе ти няма да ги провериш тези програми, така както аз съм го правил :)

Напротив, казах ти че съм тренирал по програма само че за полумаратон. Когато му дойде времето, ще тренирам пак по програма за маратон.

Баш като теб може и да не го направя, щото нямам амбиции да ставам маратонец, казах вече колко пъти че искам да избягам един маратон за мен си. И ти като ги провери всички програми, реши че са твърде общи и се подготви по-добре по някоя специфична форумна програма ли?

Хаххаххахахайай :):):):)
Хахахахай баш така …

Това беше добро попадение Димо, поздрави за което. Иначе всичко е добре когато завършва с хумор. Лека нощ от мен :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 17.10.21 22:36.

17.10.21
22:37

казано от Гюлето на 17.10.21, 22:07:

не че свивам платната. Реалист съм.

Жалко, след толкова гръмки приказки се надявах че можеш и да покажеш нещо реално.

казано от Гюлето на 17.10.21, 22:07:

Затова,ако проявиш форумно милосърдие и дадеш подробно разписан хранителен режим
(обещавам да ползвам кухненска ел. везна), за да се подготвя адекватно за Пътеката, бих дошъл, като участник.

А, да бе, аз си знам мен си, нямам амбиции да давам наклон на ...пътеката ... на всеки или да му пукам камбаната. Според мен точно никога не би дошъл като участник, особено след толкова много приказки, щото аз съм лесен - аз съм дебел чичка дървен философ и смотаняк - и да загубя - то тва се очаква, ама виж ти ако загубиш - етогава вече ще трябва някви яки оправдания да си измисляш.

Но да - прав си, всякакви неща могат да станат до догодина.

17.10.21
22:43

Под загуба какво се разбира, да не успееш да го завършиш ли. То първия ще е само един, като се предпола, че ще е някой който от години само това прави или и това. Защото колкото и сериозно да се готвиш, други също го правят, ама не са спирали и тръгват от съвсем друго ниво.
Та под загуба предполагам се има предвид, да не го избягаш.

17.10.21
22:48

Я да не го завършиш в контролното време, я да го завършиш след някой дебел философ.

17.10.21
22:52

Забавен си ?
Както казах: Не съм подготвен, защото не броя калории.
Не го крия и няма да търся оправдания за нищо. Затова не искам да съм само за кебапите ? и да получа грамота, че съм минал по трасето.
Надявам се разбираш написаното?!

Интересно ми е,къде съм писал толкова приказки, че съм толкова як,натрениран и пр. ?
Ако се имах за такъв, отдавна да съм заебал тренировките.

Сега ти свиваш платната.
Уж наука,шампионски програми,калории,твоя подготовка за маратони, изследвания....
А, не искаш да споделиш нищо с нас. Защо? Не те кефим, пари ли трябват или нещо друго?

Дидо, колкото и сериозно да се готвиш,не си минавал няколко пъти по конкретния маршрут, не може да си конкурент на хора, които са го правили. Има местни, които знаят, че ще участват и тренират целенасочено, знаят всички тънкости.
Това е по принцип.

Мнението беше редактирано от Гюлето на 17.10.21 23:00.

17.10.21
23:05

Забавен съм, да - обичам да мисля за себе си като доста изигоинг и духовит :)

Еми мен даже ми се стори че ми се ядосваш че не поемам от това, което толкова пъти ми казваш. Може само на мен да ми се е сторило. Всъщност не е само на мен - и Дони каза че ми се ядосваш, така че не ми се е сторило само.

Аз също в момента не броя калории и съм много надебелял, но се надявам да сваля двайсетина кила до състезанието и да го кача без особени проблеми. Вече къде и как ще се класирам - изобщо не се наемам да се надявам. Но аз се знам какво съм теле упорито и ще дам всичко от себе си. Ако ще по корем да се суркам, ще го издрапам.

17.10.21
23:07

казано от Гюлето на 17.10.21, 22:52:

Дидо, колкото и сериозно да се готвиш,не си минавал няколко пъти по конкретния маршрут, не може да си конкурент на хора, които са го правили. Има местни, които знаят, че ще участват и тренират целенасочено, знаят всички тънкости.
Това е по принцип.

Е така де, казах го и затова попитах, дали под загуба да се разбира незазършване или подобни. За призови места абсурд и да се мечтае дори. Под призови разбирам топ 10 даже.
Сега, не знам например други хора като Дони, Калоян и не влизащи редовно във форума напоследък, но тичащи, дали няма да са способни на нещо повече, ако се заемат. Казвам го, та някой да не се засегне, че го подценявам ?
Ама то не е само тичане, а и 43 кг. на гърба. За мен това е умирачка и на 1-2 км. сигурно, ако ще се тича. Та сигурно и много преди това разстояние, де да знам.

Мнението беше редактирано от D_M на 17.10.21 23:10.

17.10.21
23:13

Ходенето по стръмно с тежко, няма нищо общо с тичането , преноса е много малък.

17.10.21
23:15

казано от kaloyan на 17.10.21, 23:13:

Ходенето по стръмно с тежко, няма нищо общо с тичането , преноса е много малък.

И нали е маратон или аз не съм разбрал. Т.е. това контролно време не се ли взима само ако тичаш, пък макар не бързо.

17.10.21
23:17

Иво, аз съм писал назад как се подготвях миналата година, писал съм къде виждам трудности, писал съм къде смятам че ще видя зор и кое ще ми е лесно, ако наистина те интересува моето мнение - можеш да го намериш назад - малко трудно заради всичкия спам, ама квот такоа. И казах каква е връзката с подготовката за маратон - че според мен и двете ще ги мина в контролното време просто ако сваля 20 или 25 кила. Според теб и Дони трябва да е обратното - да почна да се готвя и от самосебе си ще отслабна, нещо, което по собствен опит и според простите сметки за поети и изразходени калории няма как да стане без ограничения.

Ако и ти си като Мусашито и искаш призови места, иначе не идваш - тва ся е някав друг тип състезателен дух. Моето мислене е повече олимпийско - за участието и да съм по-силен, по-бърз и по-издръжлив от сега. Ама ако мога да се мотивирам още малко с малко спортна злоба - добре дошло.

17.10.21
23:18

Хубаво е да разсмиваш другите, без значение от начина.
Смехът е здраве ?

Това е разликата между нас:
Ти,отиваш да кажеш, че си отишъл, без значение какво ще направиш. Просто да мине деня. Със същия успех, може да отидеш и тази година (ако не е минало вече).
Повярвай ми, че ако финиширам след теб, ще си мушна главата в мяха с вода,за да не умра от срам и подигравки! ?
Избегна въпросът ми - защо не споделиш с нас ?

Нормално е да се ядоса човек.
Чувал ли си поговорката:
Хем насран,хем голям.

17.10.21
23:19

казано от Dydo на 17.10.21, 23:15:

И нали е маратон или аз не съм разбрал. Т.е. това контролно време не се ли взима само ако тичаш, пък макар не бързо.

Не, нито е маратон, нито трябва да бягаш. Според мен никой не може да го избяга цялото. Уточняваме че дефиницията за бягане е да се движиш напред на краката си, като не си стъпил на двата крака в нито един момент. Трасето е към 7 км и има двайсе и няколко процента наклон.

17.10.21
23:22

казано от Гюлето на 17.10.21, 23:18:

Повярвай ми, че ако финиширам след теб, ще си мушна главата в мяха с вода,за да не умра от срам и подигравки! ?

Значи правилно съм те преценил.

17.10.21
23:23

Как 7 км. ?
Пишеше 3 км. с около 800м. денивелация,в интернет.
Поне така видях.

17.10.21
23:23

Е какви 7 км., нещо се обърках. Ей ги вариантите, плюс 500 м. за деца.
В моята глава стоят 42 км. с раница 43 кг. на гърба, които да трябва да мина. Хайде, ако сека завоите да са 39 км. ? Т.е. денивелации, менивелации, ако се кача на мотор, километража за изминато разстояние да отчете около 42 км.

Мнението беше редактирано от D_M на 17.10.21 23:29.

17.10.21
23:30

Хахаха... Дидо,те по равното няма да могат да носят толкова кила на гърба си,маратонците.
При повечето е над 60% от ЛТ
За тези трасета, ще е повече от ден,а не около 70 мин.

17.10.21
23:30

казано от Dydo на 17.10.21, 23:23:

Е какви 7 км., нещо се обърках. Ей ги вариантите, плюс 500 м. за деца.

Друго гледаш Дидо. Това наистина е маратон, а ние се гласим за Хайдушките Игри.

Да бе, 3 километра е, не знам откъде ги написах тея 7 км.

17.10.21
23:32

казано от Димо на 17.10.21, 23:19:

казано от Dydo на 17.10.21, 23:15:

Не, нито е маратон, нито трябва да бягаш. Според мен никой не може да го избяга цялото. Уточняваме че дефиницията за бягане е да се движиш напред на краката си, като не си стъпил на двата крака в нито един момент. Трасето е към 7 км и има двайсе и няколко процента наклон.

Категорично не е 7 км. Имам приятел, който се занимава в планинско ориентиране в сливенския район и утре ще ти дам точно разстояние, но според интернет е между 3 и 4 километра, 700-800 денивилация. Със сигурност не е 7 защото и аз лично съм я качвал десетки пъти като турист.
Както писах по- горе, то много зависи от къде ще минеш, защото маркировките са много стари и ако не познаваш точно пътеката, си става свободно съчинение, дори надолу съм излизал от маршрута много пъти защото от дъжда където се е стичала водата изглежда като пътека.

Мнението беше редактирано от Nev на 17.10.21 23:36.

17.10.21
23:33

Ето това е описанието Дидо.

https://junashkiigri.oldelm.eu/

17.10.21
23:34

Какво е контролното време за Хайдушката пътека?

17.10.21
23:35

Е аз мисля, че за това говорите цялата тема. Освен ако нямаш предвид готвенето за догодина за 21 км. прехода или пълния от 42 км.
Та ако е само 3 км. какво му е толкоз готвенето цяла година, за да го минеш. Или ти това за сега го казваш, а догодина маратона.
А аз викам 42 км. с 43 кг. на гърба за време, с катерене, с това онова и ми се видя сериозна работа, която наистина изисква сериозна подготовка.
Какво е времето за хайдушките игри, т.е. контролното.......пс, Иво ме е преварил с въпроса.
Ок, ще видя линка.

Мнението беше редактирано от D_M на 17.10.21 23:36.

17.10.21
23:36

3 км с 800 метра денивелация е мега тежко да се качва без багаж.. :)

17.10.21
23:36

казано от Гюлето на 17.10.21, 23:34:

Какво е контролното време за Хайдушката пътека?

Три часа.

8:00ч

Събиране и инструктаж на участниците – Информационен център на Природен парк „Сините камъни“ в началото на Хайдушката пътека.

9:00-12:00ч.

Състезание – историческа възстановка на качването на Хаджи Димитър с един мях вино на гръб /43л./ по „Хайдушката пътека“.

17.10.21
23:42

казано от kaloyan на 17.10.21, 23:36:

Аз това се опитвам да обясня от както тръгна тази тема. Дори качвах снимки. Има места в които си повдигаш крака над корема за да стъпиш и да се повдигнеш нагоре. Добавям торба от 43 кила и добавям, че там където стъпвам е чакъл ? Аз последно като слизах от там бях, около 100 кила и повличах с мен камъни и дървета и като съм засилен и като се хвана за някой дебел клон на дърво или храст, оставаше в ръцете ми и приятелите ми се подиграваха, че предизвиквам свлачища ?

Мнението беше редактирано от Nev на 17.10.21 23:44.

17.10.21
23:45

казано от Nev на 17.10.21, 23:42:

Аз това се опитвам да обясня от както тръгна тази тема. Дори качвах снимки. Има места в които си повдигаш крака над корема за да стъпиш и да се повдигнеш нагоре. Добавям торба от 43 кила и добавям, че там където стъпвам е чакъл ? Аз последно като слизах от там бях, около 100 кила и повличах с мен камъни и дървета и като съм засилен и като се хвана за някой дебел клон на дърво или храст оставаше в ръцете ми и приятелите ми се подиграваха, че предизвиквам свлачища ?

Според мен има награден фонд това “състезание” иначе няма да има участници. Те винаги тези които са яките повличат и другите след себе си. Но ако няма награда парична, никой от по яките няма да ходи да се смаже там.

17.10.21
23:47

казано от kaloyan на 17.10.21, 23:45:

казано от Nev на 17.10.21, 23:42:

Аз това се опитвам да обясня от както тръгна тази тема. Дори качвах снимки. Има места в които си повдигаш крака над корема за да стъпиш и да се повдигнеш нагоре. Добавям торба от 43 кила и добавям, че там където стъпвам е чакъл ? Аз последно като слизах от там бях, около 100 кила и повличах с мен камъни и дървета и като съм засилен и като се хвана за някой дебел клон на дърво или храст оставаше в ръцете ми и приятелите ми се подиграваха, че предизвиквам свлачища ?

Според мен има награден фонд това “състезание” иначе няма да има участници. Те винаги тези които са яките повличат и другите след себе си. Но ако няма награда парична, никой от по яките няма да ходи да се смаже там.

Има естествено. 1000 лв. беше. Отделно има и пехливански борби където има също награди. Не случайно доста борци участват. Има и хвърляне на нож, предполагам, вече и други неща са измислили защото става все по- популярно. Още по- популярно е фестивала Жеравна. Същото като мащаб е като Роженския събор, за мен дори е по- добро защото без народна носия не влизаш. Не съм ходил никога,но като гледам снимки на приятели е уникално. Заяждат се дори ако обувките ти не са част от носията.

Мнението беше редактирано от Nev на 17.10.21 23:51.

17.10.21
23:56

Че то има ли “състезание” - Калояне - без награден фонд?

18.10.21
01:55

,Хайдушки незнамсикакво си,Фестивал в Жеравна...Роженски събор....бахти ,колко популярно...

18.10.21
02:53

Хайдушките не са много популярни. Едва 16 участника са били тая година. Май не е за всеки.

18.10.21
07:27

казано от nervak на 18.10.21, 01:55:

,Хайдушки незнамсикакво си,Фестивал в Жеравна...Роженски събор....бахти ,колко популярно...

Ами изглежда като да има един двама човека, облечени с национални български носии.

18.10.21
07:48

казано от Димо на 18.10.21, 02:53:

Хайдушките не са много популярни. Едва 16 участника са били тая година. Май не е за всеки.

Горе банкетаджиите са много повече? То ако е хубаво времето, неделя горе се събират доста хора и без нищо организирано, а какво остава ако име иедини и пиини ?
Сега видях, че имат фейсбук страница, където има доста лайфове и се вижда част от терена. Не знаех, че и е имало и жени участници.

Мнението беше редактирано от Nev на 18.10.21 08:08.

18.10.21
08:38

казано от Nev на 18.10.21, 07:27:

казано от nervak на 18.10.21, 01:55:

Ами изглежда като да има един двама човека, облечени с национални български носии.

Секви ...без работа....има няма 2-300…

Мнението беше редактирано от nervak на 18.10.21 09:57.

18.10.21
09:18

казано от Dydo на 17.10.21, 23:35:

Е аз мисля, че за това говорите цялата тема. Освен ако нямаш предвид готвенето за догодина за 21 км. прехода или пълния от 42 км.
Та ако е само 3 км. какво му е толкоз готвенето цяла година, за да го минеш. Или ти това за сега го казваш, а догодина маратона.
А аз викам 42 км. с 43 кг. на гърба за време, с катерене, с това онова и ми се видя сериозна работа, която наистина изисква сериозна подготовка.
Какво е времето за хайдушките игри, т.е. контролното.......пс, Иво ме е преварил с въпроса.
Ок, ще видя линка.

Дидо , лично на мен ми се вижда трудно трасе и не мисля, че аз мога да го завърша ако нося 43 кила на гърба . Най - близкото до това трасе , което съм изкачвал е маршрут малко под 4 километра дължина и  изкачване на между 750-800 надморска. С раница едва около 10 килограма го взех преко сили за малко над час и десет минути( точното време го имам някъде в дневника, но сега не ми се рови).
Верно, че аз не съм за даване на пример, защото нито съм натрениран, нито имам някакви физически данни, но си мисля, че подценяваш трасето. Повторям се, но аз откровено с 43 кила на гърба или ще го изкача много бавно или изобщо няма да го завърша. Второто е по- вероятно.

18.10.21
09:32

Ами явно е трудно, щом можеш да сравниш на фона на това, което си минавал и със съответните килограми на гърба. Ама като гледам по снимките какви пухчовци са натоварили меховете си казах, че не е чак такава драма.............като за хора, които тренират подобни неща.
Мисля, че се подценяваш, тъй като редовно ходиш по планината, катериш и т.н. Но ти най-добре си усещаш нещата.

18.10.21
09:50

За по-нагледно - това са към 4000 стъпала или 230 етажа с почти 2 чувала цимент от новите на рамо. (новите са 25 кила) Има и средни чували по 40 кила.

Мнението беше редактирано от Димо на 18.10.21 09:51.

18.10.21
10:02

казано от Димо на 18.10.21, 09:50:

За по-нагледно - това са към 4000 стъпала или 230 етажа с почти 2 чувала цимент от новите на рамо. (новите са 25 кила) Има и средни чували по 40 кила.

Както казват по американските филми: “Абе нещата не изглеждат добре” :-)

18.10.21
10:07

Между другото зависи и как ще се носят тези 43 килограма . Ако ще се мъкнат като чувал на гърба , на който края се държи с ръце -  ми се струва още по - трудно. Освен ходенето с допълнителна тежест по неравен терен , ще дойде умора в ръце, рамене , а най- вероятно и хвата ще откаже по някое време.

Мнението беше редактирано от I`M на 18.10.21 10:08.

GG

18.10.21
10:21

Димо, при Сашо има една торба-паметник 50 кела. Може да качвш тепето с нея, ако ти я дава :>

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1