50 гума, 100 ластик, 70 собствено, от които 30 тежки. Плановете бяха други - за 60 гума, 120 ластик и 90 собствено, но времето напредна и съкратих. 46 минути, 121 среден пулс.
От 23-ти съм в Карлово и нещо не мога да се сетя, ходил ли съм “служебно” и къде/дали съм спортувал там. Има време
Ластиците са ми заминали. Нацепени, с някои от цепките удължени към средата и могат да се скъсат всеки момент. Това се отнася за всичките - 2 бр. тежки и 2 бр. средни. Дават ги 45 и съответно за средните 35 кг. съпротивление при 200% разтягане, материята е синтетичен каучук. 35-ките ги пробвам много рядко за специфични движения. Основно работя с тежките, с по един ластик в една ръка. Не съм доволен - ластиците като нови и като остарели са с различно съпротивление, бързо се нацепват, често и преди да се отпуснат. Ползвал съм и силиконови - държат на температурни промени и капризи на времето, но се нараняват супер лесно и се късат изведнъж, без предварителни признаци. Ще видя какво ще правя
Смени мястото откъдето ги купуваш. Предполагам, че ги купуваш от Декатлон или греша?
И кое налага да са от типа затворени?
Имам утвърдена система от упражнения с тип затворени, с бърза смяна на височини и положения посредством карабинери. Мисля да си взема и отворени, които ще ми заменят средните, но за тях ще ми трябва време и практика. Аз и сега използвам средните като такива, но разбира се съм ощетен от липсата на дължина и движенията които правя с тях са много малко. Докато зауча нови не искам да губя от обичайното ми натоварване, но да, мисля да си взема и отворени
Мнението беше редактирано от Dymag на 13.06.25 10:50.
Не съм вишист, не съм инжинер, нито комбайнер.... Но, тези които са на метър,т.е. със свободни краищата, като ги завържеш и стават затворени- проста логика, ама от най-простите!
Но да,ти си знаеш какво ти е нужно и върши работа за твоите тренировки и система.
Успех с намирането на хубави и качествени ластици 👍
Тренировка, 800 тъпчене и 20 клекове на “мостче”, 130 ластик, 50 тежки със собствено, 3-4-5 бири с Georgi Ivanov, обсъдихме бивши и настоящи съфорумци и познати, жени, коли, деца и смисъла на живота, хубава тренировка
Срещуположни ластици като портален скрипец, флайсове на 3 височини с двустранни раменни разтваряния срещу тях пак на същите, cable push-pull към високо и към ниско, 2 пъти крака в кръг на високо стъпало и наклони, собствено тегло след всеки крака или ластик, 4 кръга с общ обем: 80 ластик, 76 тежки със собствено, 20 леки (които са “пружина” и комбинирани кофи с мах, Х10), крака, 55 минути, 136 среден пулс
Мнението беше редактирано от Dymag на 15.06.25 21:28.
Лека тренировка с TRX, 80 повторения от него и 40 тежки със собствено, без крака. На TRX-а задържах по 20 секунди в планк или глутеус мост, преди да пристъпя към изпълнение на движенията и въртях първо и двете посоки, следвани от дърпащи и бутащи със собствено. Кратка и лека тренировка