Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

11.06.25
21:31

50 гума, 100 ластик, 70 собствено, от които 30 тежки. Плановете бяха други - за 60 гума, 120 ластик и 90 собствено, но времето напредна и съкратих. 46 минути, 121 среден пулс.
От 23-ти съм в Карлово и нещо не мога да се сетя, ходил ли съм “служебно” и къде/дали съм спортувал там. Има време

12.06.25
20:44

Ластиците са ми заминали. Нацепени, с някои от цепките удължени към средата и могат да се скъсат всеки момент. Това се отнася за всичките - 2 бр. тежки и 2 бр. средни. Дават ги 45 и съответно за средните 35 кг. съпротивление при 200% разтягане, материята е синтетичен каучук. 35-ките ги пробвам много рядко за специфични движения. Основно работя с тежките, с по един ластик в една ръка. Не съм доволен - ластиците като нови и като остарели са с различно съпротивление, бързо се нацепват, често и преди да се отпуснат. Ползвал съм и силиконови - държат на температурни промени и капризи на времето, но се нараняват супер лесно и се късат изведнъж, без предварителни признаци. Ще видя какво ще правя

13.06.25
08:16

Смени мястото откъдето ги купуваш. Предполагам, че ги купуваш от Декатлон или греша?
И кое налага да са от типа затворени?

13.06.25
10:47

Имам утвърдена система от упражнения с тип затворени, с бърза смяна на височини и положения посредством карабинери. Мисля да си взема и отворени, които ще ми заменят средните, но за тях ще ми трябва време и практика. Аз и сега използвам средните като такива, но разбира се съм ощетен от липсата на дължина и движенията които правя с тях са много малко. Докато зауча нови не искам да губя от обичайното ми натоварване, но да, мисля да си взема и отворени

Мнението беше редактирано от Dymag на 13.06.25 10:50.

13.06.25
10:59

Не съм вишист, не съм инжинер, нито комбайнер.... Но, тези които са на метър,т.е. със свободни краищата, като ги завържеш и стават затворени- проста логика, ама от най-простите!
Но да,ти си знаеш какво ти е нужно и върши работа за твоите тренировки и система.
Успех с намирането на хубави и качествени ластици 👍

14.06.25
21:12

Тренировка, 800 тъпчене и 20 клекове на “мостче”, 130 ластик, 50 тежки със собствено, 3-4-5 бири с Georgi Ivanov, обсъдихме бивши и настоящи съфорумци и познати, жени, коли, деца и смисъла на живота, хубава тренировка

15.06.25
21:24

Срещуположни ластици като портален скрипец, флайсове на 3 височини с двустранни раменни разтваряния срещу тях пак на същите, cable push-pull към високо и към ниско, 2 пъти крака в кръг на високо стъпало и наклони, собствено тегло след всеки крака или ластик, 4 кръга с общ обем: 80 ластик, 76 тежки със собствено, 20 леки (които са “пружина” и комбинирани кофи с мах, Х10), крака, 55 минути, 136 среден пулс

Мнението беше редактирано от Dymag на 15.06.25 21:28.

16.06.25
20:25

Лека тренировка с TRX, 80 повторения от него и 40 тежки със собствено, без крака. На TRX-а задържах по 20 секунди в планк или глутеус мост, преди да пристъпя към изпълнение на движенията и въртях първо и двете посоки, следвани от дърпащи и бутащи със собствено. Кратка и лека тренировка

18.06.25
21:59

Вчера лека без допълнителни аксесоари, днес тежка с 5 пъти бънджи, 100 ластик на ръка с високо и ниско окачване и 60 тежки със собствено, от които дърпащите бяха само силови - 30, по 6 в кръг, 5 кръга, за утре ще реша утре. Ще обясня за бънджито, тази самоделна моя конструкция, която направих в хотел в Пловдив, която се оказа достатъчно сполучлива, че да не е “мръднала” до сега. Самия аз се учудвам. С него имам “утвърдени” 5 движения - теглене през кръста с гръб към бънджито, клекове в опънато бънджи през кръста с лице към него, теглене в ръце с гръб към бънджито като “теглене на количка”, клек/тяга в опънато бънджи в ръце с лице към него и теглене на въже закачено за бънджито с лице към него. За тегленето на въже махам 3 от 10-те 3 метрови ластици, които са, на практика, промишлени бънджи ластици за закрепване на покривала, мрежи и платнища, с текстилна обвивка, но вършат работа и за спорт.

20.06.25
21:47

Онзи ден не зная какво съм правил, но в лакътя нещо се размести и ме болеше и в покой, през нощта и през деня, не се отваряше, не се свиваше, бръснах се с лява ръка. Съответно вчера не тренирах, даже си взех мазило и го ползвах през 4 часа. Случва ми се чат пат и ме държи по седмица +. Днес обаче беше по-добре, тренирах, в началото внимателно, а после и по-смело и нямах никакви проблеми. Крака в ластици, само 16 тежки със собствено за всеки случай и 80 леки, 80 ластик, 53 минути, щото внимавах. Всичко беше много сигурно и без болка ... изпука няколко пъти в началото и се отпуши. Почти съм убеден, че причината е висовете на една ръка, които ужким трябва да помагат, но май са прекалено агресивни за травмата и моите 88 кг. в момента. Пак е добре - само един ден загубих за това разместване. Саката работа

21.06.25
19:12

Днес също по-внимателно, но повече от страх заради минали патила, от колкото от реални признаци. Всъщност, нищо ми няма, до колкото обичайното отговаря на “нищо”.
80 ластик на ръка с “мелници” и срещуположните им изтегляния назад, на 4 височини, 56 собствено тегло и “тъпчене” на мостчето полуизправен или клекнал, по 400 общо на крак, ако съм броил правилно. Лека, бърза, 33 минути. За утре се чудя, дали да вкарам срещуположни ластици като портален скрипец или пък TRX-а, в предвид командировката ми в Карлово от понеделник, където първото едва ли ще го имам като възможност, а другото няма да го нося.
Ядене, за вчера и днес до сега, само веднъж - вчера вечерта. И днес ще е вечерта. През почивните дни съм така - само на обилна вечеря с 1-во, 2-ро, 2-ро, 3-то и т.н.

22.06.25
21:29

Реших да е TRX, така и така е сигурно че няма да го нося. Класическа тренировка, като превод към собствено тегло, от малко бройки тежки и повече бройки асистиращи. 120 повторения с TRX и 40 със собствено, по 30 + 10 на кръг, 4 кръга, без крака. Ще се повторя, но при TRX-а съм или в планк или в глутеус мост по време на изпълнението, затова често пропускам при него краката, особено като бързам.
Като пиша “бързам”, имам в предвид, че съкращавам от общия обем на тренировката и/или почивките между сериите до колкото ми е възможно. Самите повторения винаги са ми с внимание към всяко от тях все едно е единица, крайните положения от амплитудата и прецизността на изпълнение до колкото ми позволяват възможностите. При мен няма вариант “ще ги изпомпам набързо” и всичко си е с обичайна скорост и прецизност.
Дано в Карлово, където съм от утре, има читава площадка

В Карлово имаше много яка стрийт фитнес площадка в парка по пътеката към водопада.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 23.06.25 11:38.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1