Извинявай,но бицепс, задно рамо,средно рамо с двупудовка (32 кг.) с една ръка, са сериозни постижения?! При положение, че те боли едното рамо и при раменната преса свободната ръка помага на активната,някак не си ги представям тези упражнения 🙄
Не че лъжеш,а самото изпълнение.
Може би най-добре е да го снимам.
Бицепсовото сгъване го правя в неутрален мисля, че се казваше, хват. Както Анатоли от клипавете с чистача в залата го прави.
Задно рамо правя наведен, с неизпъната ръка, вдигам докъдето мога, не е докрай. Важното за мен е да натоваря някак задното рамо, защото преди години беше много по-добре изразено от сега.
Средно рамо правя изправен, отново не успявам да вдигам докрай, просто се старая да го натоваря някак, защото раменни преси не мога да правя. А не мога защото със щангата ме заболява един прешлен, явно се извивам твърде много назад. С пудовки също вече не мога да правя преси, твърде тежка ми идва 32-двойката. Затова преси не правя, а тласкане, помагам с краката.
Помощта на свободната ръка се изразява в подпиране с един пръст, за стабилизация и вътрешна сигурност при тласкането И това ще снимам.
Обещавам да снимам, не знам как да го направя, като съм сам, но ще снимам.
Мнението беше редактирано от metalex на 30.07.25 05:35.
В отпуска съм и не тренирам редовно. Донесох си двупудовка в Стралджа на двора и понеже обещах да снимам кривите си движения, направих два клипа. Обещайте да не се смеете много!
П.П. На 65 години толкова...
Как да кача клиповете направо тук? Не ми се иска да ги качвам в тубата.
Мнението беше редактирано от metalex на 25.08.25 07:17.
https://youtube.com/shorts/OA3IyaeLWjM?si=Fm2fsaN_z3e_7j8A
Мнението беше редактирано от metalex на 25.08.25 07:48.
Клип
Не мога да кача клиповете, не че си струват, ама...
Мнението беше редактирано от Петко К на 25.08.25 09:12.
С късите клипове е така, не се вграждат с бутона.
Иначе се виждат, може да ги направиш и на линкове, както ти го направих горния.
Мнението беше редактирано от Петко К на 25.08.25 09:12.
Определено имаш проблем с рамото! Не знам какви мерки смяташ да вземеш за него,но определено не и да се опитваш да правиш преси! Няма смисъл да се осакатяваш на тези години и не чакай да мине от самосебе си. Отделно, че 32-та ти е тежка и на лявата ръка за преси.
Това странично рамо... недей.
Като искаш тежко има достатъчно упражнения, които да правиш с нея. Не знам защо се ограничаваш до 3-4 и то, които не се получават.
Моето виждане е, че 24-ка и 16-ка ще ти вършат перфектна работа сега и за в бъдеще, да си здрав и без контузии!
А, това че на 65 г. още тренираш - стискам ти ръката! 💪👍
С два дъмбели по 25 кг правя преси съвсем спокойно. Утре сутрин ще го снимам и ако ми дадеш телефон, ще ти ги пратя по Вайбър.
С двупудовката мога да правя обръщания, изхвърлянето ще ми е трудно. За силово гребане ми е лека, но ако я вържа с пудовка, ще ми е таман. Какво друго мога да правя?